Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Rock
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Muzica
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
tolstoievski

Iertati-mi felul mai transant, dar uneori e singura cale pentru a mai destupa minti! Nu mi-am propus asta aici, dar, daca tot mi-ati cerut-o (ironic sau nu!), am sa-mi permit o lista (relativa, ca toate listele!!) cu nume ce ar trebui ascultate ... si o sa incerc sa le evit pe cele arhicunoscute.
Gong, Magma, Gordian Knot, OSI, Flower Kings, Spock's Beard, Transatlantic, Porcupine Tree, Keith Jarrett, Ketil Bjornstatd, Iasis, Herbie Hancock, Trilok Gurtu, Terje Rypdal, Camel, John Zorn, Jan Garbarek, Miroslav Vitous, Weather Report, Balanescu Quartet, Nektar, Family, Cinematic Orchestra, Eberhard Weber, Fates Warning, Arto Lindsay, Mark Nauseef, Lhasa, Sebastien Tellier, Lisa Ekdahl, Esbjorn Svensson Trio, Marillion (sint foarte cunoscuti, dar sint una dintre trupele mele de suflet, de aceea imi permit!), Citizen Cain, Codona, Le Orme, Diana Krall ... astea mi-au venit in minte, ar mai fi cateva mii .... poate cu alta ocazie! Nu uitati de cinemateca din Grozavesti! Joi seara film, vineri proiectie de Judas Priest "Electric Eye", ambele la 19.30. Saptamina viitoare, vineri, Rush in Rio 2003, un concert senzational!

Habarname, te salut! Iata, am avut ceva de spus! Daca ai fi fost curios ai mai fi gasit ceva thread-uri pe acilea semnate de mine. Dar poate ca au fost prea dificile sau prea neinteresante pentru domnia voastra.
HabarNam
QUOTE (tolstoievski)
Mah copii, de muzika nu mai vorbeste nimeni?? Numai nightwish si cargo?? hai sa fim seriosi!

<offtopic>
Mie chestia asta nu mi se pare "tranşantă" ci pur şi simplu un post nu aduce nimic nou în thread. Ţi-ai expus deja părerile aici, nu mai ai nimic de adăugat, atunci nu posta de dragul postării. Şi într-adevăr nu am avut nici curiozitatea nici bunăvoinţa de a îţi citi posturile anterioare, şi dacă stau bine să mă gândesc nici nu cred că o să le am prea c*rând.
</offtopic>

În privinţa trupelor pe care le-ai înşirat, nu ştiu ce să zic, mă recunosc ignorant. Nu am avut ocazia să ascult nimic din ce este acolo, aşa că mă declar singur: un comercial cry.gif - cu tot ce implică asta wink.gif.

PS. În privinţa Avskild - am luat de la unul din membri un filmuleţ cu reprezentaţia din Club A, nu sunt cine ştie ce - priviţi prin prisma mercantilului, dar merită ascultaţi de către fanii death şi de către prieteni.
Arlequine
ne pare rau...dar cred ca prin insiruirea aia haotica de denumiri de trupe de care n`am auzit niciodata nu prea ne`ai "destupat" mintile rofl.gif
propun sa te resemnezi, vom ramane niste vesnici ignoranti, caci asa cum spune un vers de la nightwish, "still, sweet ignorance is the key" biggrin.gif
tolstoievski


Dragii mei

Eu ar fi trebuit sa fiu cel care afirma "imi pare rau" ... Muzica e dincolo de farimiturile pe care le ingurgitati voi zilnic, si asta am incercat sa va arat. Se pare insa ca (si aici va admir sinceritatea!) ignoranta va este mai presus de nevoia de a sti mai multe ...
Habarname, pacat ca nu-ti faci timp pentru thread-urile mele ... dar e dreptul tau ... iar postul meu nu a fost din nevoia de a posta, ci pentru a va da niste repere ... Daca veti avea vreodata ocazia, nu ratati ce-i pe acolo ...

In rest, sa fiti sanatosi si sa reusiti vreodata sa va lepadati de simplitate!
flu
@tolstoievski: nu pot decit sa-mi recunosc si eu ignoranta/incultura muzicala pentru ca n-am ascultat nici un sfert din numele care le insiri (intr-adevar nu foarte cunoscute)... si sa iti laud intentia (laudabila smile.gif) de a oferi niste repere diferite... cind voi avea timp (si asta sper sa fie cit mai curind) voi cauta sa ascult si ceilalti artisti... daaaaaar... cred ca stii ca nu poti sari dintr-un punct in altul aflat la o oarecare distanta fara sa treci prin toate punctele intermediare... atunci cind se vor plictisi/satura de ceea ce asculta oamenii se vor indrepta spre alte orizonturi muzicale... sau nu...

@ ceilalti care inca n-ati avut ocazia sa va intaliniti cu numele pomenite de tolstoievski: incercati sa ascultati daca aveti ocazia, nu cred ca are sa va para rau... si in general incercati sa va deschideti urechile catre cit mai multe si mai diversificate genuri...

Asta v-o zice unul care nu-i roacker... devil.gif rofl.gif
HabarNam
În primul rând, şi din nou offtopic, vreau să spun că sunt copleşit de modestia pe care o afişează domnul tolstoievski, şi de respectul la adresa noastră, a "ignoranţilor", care reise din posturile sale.

În al doilea rând o lămurire, tot pentru el:
Eu nu am găsit nicăieri cd-uri cu vre-una din formaţiile menţionate mai sus, deci nu am avut ocazia să cumpăr şi să ascult aşa ceva. Dacă tolstoievski a fost mai fericit în această privinţă, norocul său.
Mie unuia nu îmi place să mă declar admirator al cuiva şi să nu îi respect munca, furându-i-o. (Aceasta nu este o acuzaţie, ci doar o lămurire, după cum am zis)

Blakut
Si mie imi place Berea, si Manowar, si Heavy Metalul imi mai place.
genicon
Va rog frumos sa nu mai deviati de la subiect, si anume rock. Disputele personale, daca exista, trebuie purtate si rezolvate pe PM. wink.gif Multumesc pentru intelegere.
tolstoievski


genicon

Imi cer scuze pentru micile dispute create de replay-urile mele. I-am rugat si pe ceilalti useri implicati sa se limiteze la PM.

S-auzim de bine!
Predatoru
Ma bag si eu in vorba, ca doar suntem intr-un forum, nu?
Daca ma imbrac ca un rocker (asta presupune tricou negru cu ceva scheleti,trupe de rock si altele, peste o bluza smechera, blugi eventual gauriti, bratara negra de piele, eventual cu tepi; nici nu stiu daca asa se imbraca un rocker, dar ma rog), deci daca ma imbrac ca un rocker, ascult rock (doar cateva trupe care imi plac) si in rest ascult de la Christina Aguilera pana la Era, Enigma, si chiar si ... Paula Seling, sau muzica romaneasca de genu asta, am tatuaj, atuncea ma numesc rocker? Mie imi place cum suna, dar nu stiu sigur daca asta e problema mea.
Vreau sa ascult mai mult rock, am incercat sa ascult Slayer, Iron Maiden, Sepultura, Rolling Stones, dar fara succes.
halcyon_lll
QUOTE (Predatoru @ 21 May 2004, 06:55 PM)
asta presupune tricou negru cu ceva scheleti,trupe de rock si altele, peste o bluza smechera, blugi eventual gauriti, bratara negra de piele, eventual cu tepi; nici nu stiu daca asa se imbraca un rocker, dar ma rog

Baga o poza sa vedem ...
Si muzica pe care o ascult e foarte diversificata, de la Dissection, un rock de ala greu de tot, pana la muzica de "tutz", adica house, hard trance si hardcore. Orice imi place si imi face bine eu ascult.
Ascult si muzica lenta gen Cirque du Soleil soundtrack, The Passion of Christ soundtrack (super tare!)

smile.gif
Predatoru
Oh daaaaaaaaaaa... Cirque du Soleil... Que divin...
Rabbit
O mica observatie. Rock-ul s-a terminat prin hard rock la AC/DC si Scorpions. Nightwish, Metallica, Iron Maiden, Evanescence, Manowar se cheama metal, un gen diferit de rock, ce reprezinta o evolutie a acestuia. Si aici apar subgenuri precum heavy-metal, gothic-metal, power-metal, black-metal, death-metal, nu-metal si altele. O astfel de muzica NU ESTE rock.
Blakut
Pai metalul e parte componenta a rock-ului, rock-ul e un termen general. In zilele rock-ul noastre contine toate genurile de care ai spus mai jos.

Predatoru: ohmy.gif biggrin.gif Degeaba te fortezi sa asculti muzica rock, daca o faci doar ca sa arati mai cool, fara sa-ti placa cu adevarat.

Arlequine
exista un topic deschis pentru gothic, black, doom si altele din categorie...propun sa ne mutam acolo wink.gif
Rabbit
Nu, metalul e un gen separat fata de rock. Rock-ul e predecesorul metalului.
Blakut
QUOTE
metal, un gen diferit de rock, ce reprezinta o evolutie a acestuia


daca e un gen de rock, cum poate fi altceva decat rock? daca vine din rock, cum sa nu fie rock...

mah! tu tii cu ursu !! smile.gif
HabarNam
Offtopic:
Îmi şi închipui un iepure metalist ! biggrin.gif
Cla
Ai dreptate, blakut. Stie fiecare cum e aia ca "ce se naste din pisica..."

Eu spun ca rock-ul a fost inventat in Bedrock, primul baterist "tare" a fost Bam-Bam. Are cineva ceva impotriva? wink.gif

A, sa va spun ceva. Apropo baterist. Am prins ultimul concert dat de Led Zeppelin in Nürnberg (1980), au cantat 3 piese si dup-aia a picat John Bonham de pe scaun, cu 27 de banane in burta + o gramada de alcool... Noi am primit banii de concert inapoi, dar macar i-am vazut odata live on stage...
bodomir
Ca peste citva timp sa moara dintr-o chestie asemanatoare, de data asta innecindu-se in propria-i v*oma.
Se pare ca de ce-i mai rau tot nu scapi...
Cla
Exact. Concertul asta a fost dupa cate mai tin minte in August, in Septembrie a murit si s-a terminat cu Led Zep... sad.gif
YoyoMan
S-a terminat cu Zep, dar ce au facut Plant si Page dupa aceea nu e de neluat in seama. Concertele pe care le-au facut de atunci incoace sunt toate excelente. thumb_yello.gif
ComicDiva
Si castigatoarea premiului pentru "Cel mai inutil titlu pentru o meldie rock" este:
trupa Darkness cu melodia "Love is only a feeling" careia eu ii adresez un mare si elocvent:

"DUUH!"
YoyoMan
Cand i-am vazut prima oara pe Darkness am zis si eu ca e o trupa de ciudati. Dar cred ca sunt ciudati dar talentati. Si o fi nenimerit titlul piesei de care zici tu.
Tipul ala are o voce foarte "deosebita" smile.gif
morfeus
ma tot numai muzica straina da cu cea autohtona ce aveti ?
Vama veche nu va place ?Eu ascult cu placere oricind sunt cei mai expresivi de la noi acum ,adik spun ceva prin versurile lor nu le fac comerciale !
versuri
Are cineva in format mp3 melodii de la Holograf cind cintau rok adevarat ?
Eu am un disc de picup de e jalink de zgiriat deci caut in alta parte !
PLS daca aveti poate puteti si mi le da cumva !
mai sunt si dubluri deci scuze pt ca am fost prins cind vreau sa fac si euniste becup(dvd) deci ordine este in curs
ce melodii holograf am eu !
March
50 de ani de la aparitia muzicii rock-and-roll

In aceasta zi, in 1954, casa de discuri SUN Music , din Memphis , Tennessee, lansa discul cu cantecul lui Elvis Presley
" THAT"S ALL RIGHT " . Si astazi se vinde in milioane de exemplare , in toata lumea !
Fausta
thumb_yello.gif pentru Elvis... chiar acu ascultam un album al regelui...
comosicus
EU SUNT NOU PE FORUM SI SA NU MA LUATI TARE .ORICUM ASTEPT O NOUA CONTROVERSA
YoyoMan
welcome.gif comosicus

De ce sa te luam tare? blink.gif
comosicus
am glumit si eu .nu am citit chiar tot pana la ultima pagina dar vreau sa va spun ce ma enerveaza la culme in ziua de azi(si sper sa nu repet ce a spus altcineva).bai fratilor ,acum cand rock-ul a inceput sa revina la viata au aparut rockarii ca ciupercile dupa ploaie si unde mai pui ca majoritatea rockarilor "de doua saptamani",cum le spun eu,vin la mine cu chestii de genul:bah ce mah n-ai ascultat "cutare" sau "cutare" formatie? de parca ei nu inteleg ca rockul nu inseamna sa asculti 10 formatii si gata sau sa asculti numai 2 genuri ca sa te dai smecher,sau sa le asculti din teribilism.am cunoscut recent un "individ"rockar de 1 an care asculta numai black si dead(si mie imi plac mult aceste genuri) si era mirat ca eu nu am ascultat nu stiu ce formatii indruga el acolo.dar surpriza el nu asculta un THE DOORS, SCORPIONS,KISS,PEARL JAM,MEGADETH si multe altele .eu zic ca mai mult de 10 formatii nu stia si alea erau numai de genurile lui.
eu ascult rock de 12 ani si nu stiu daca sunt 3 melodii pe an care sa-mi placa din alt gen de muzica,dar mai ascult cu placere muzica clasica ,michael jackson(dar numai cand ma uit si la videoclipuri) si madonna.
mememe
Death nu dead smile.gif sorry cosmo .. iar na pustiul sau respectivul are timp lasa-l in pace . Care ii place cu adevarat ii va placea si peste 20 de ani care nu ... asta e . IAr daca lui ii place Benediction sau Immortal ( astea le ascultam eu ) nu trebuie sa te miri prea mult ca nu ii place led zeppelin sau Kiss. La vremea lor Kiss erau Satana in picioare si multi fani kiss nu suportau Journey , Led Zeppelin sau Scorpions.
comosicus
Memene si aici dau de tine.Esti peste tot nu?Ai si site cumva?Tocmai ascult aici la o sala unde sunt o melodie house luata dupa "the mamas and the papas",e prima data cand o aud si gandesc ca au stricat-o si p'asta.
SUNTEM PIERDUTI PENTRU ETERNITATE.
comosicus
[QUOTE=mememe,28 Jul 2004, 05:34 PM]

Care ii place cu adevarat ii va placea si peste 20 de ani


CARUIA smile.gif smile.gif
comosicus
Te refereai de fapt la formatii.Sorrryyyy.
CRED..... laugh.gif
comosicus
Ce zice-ti de ora la care stau pe forum?
YoyoMan
Pai nu prea mai avem ce sa zice-m huh.gif
genicon
Comosicus, te rog ca pe viitor daca ai de completat ceva la mesajul proaspat postat, sa folosesti cu incredere optiunea "Edit". smile.gif

Multumesc.
tolstoievski


just in case ...

Am fost la Judas Priest, la Sofia ... a fost crunt de bine concertul ... Halford in zi de gratzie, cu vocea la maxim.
Inainte au cantat Queensryche, maestri ai metal-prog-ului, insa au sunat rau, din cauza setarilor proaste.

that's all, folks!
YoyoMan
Bravo tolstoievski - te invidiez!
Stiu ca vocalistul de la Judas Priest are o voce unica. Ascultam si eu in liceu JS! E super! thumb_yello.gif
cipdecip
Vine cineva pe 19 noembrie la Nightwish ?
black ice
Eu as merge....
NoMemory
Daca stie cineva mai multe informatii despre concertul care se va tine rog sa posteze. Mai intereseaza in special partea cu sonorizarea (ca sa nu fie ca la Stufstock).
Arlequine
ceva mai atractiv si poate mai rentabil pt ardeleni....therion cu tristania in deschidere pe 8 noiembrie la budapesta...eh? wink.gif
YoyoMan
Mare concert Scorpions mare pe data de 8 Octombrie la Bucuresti!

Propun - din nou I might say biggrin.gif - sa o punem de o intalnire forumistica si de un concert Scorpions "cu grupul" rofl.gif cum ne ducea la teatru cand eram scolari biggrin.gif
Woai ce bethon idee mi-a venit! Cine se enscrie? Intrati pe site-ul acesta ca sa vedeti detalii. Daca nu mai aveti chef sa intrati va spun eu ca biletele is 6 si 9 sute de mii in functie de figuri. Ce ziceti?

ohyeah.gif thumb_yello.gif
black ice
Numa' bine, pentru ca pe 'Intalniri forumistice' noi discutam de o intalnire in data de 9 biggrin.gif
genicon
Iar daca biletele par prea scumpe or stuff, suntem de acord sa ne unim cu "grupul" si sa mergem toti pe 9 sa bem... de necaz ca n-am fost la Scorpions! (sau de fericire, dupa caz...) Ce ziceti? wink.gif
Wringwraith
Salutare, hangiii&co!

in primul rand, vreau si eu sa stiu cum a fost la scorpions, ca n-am apucat sa merg (am fost la scoala mad.gif ). am citit eu ceva din catevencu, da' nu mi-a fost de ajuns...
Wringwraith
Si inca ceva: cum fac sa-mi pun si eu poza si sa adaug citate si alte alea? i'm new around here unsure.gif
...
simonsays
QUOTE (Wringwraith @ 17 Oct 2004, 12:44 AM)
Si inca ceva: cum fac sa-mi pun si eu poza si sa adaug citate si alte alea? i'm new around here unsure.gif
...

pai sus de tot ai o bara, pe care scrie asa: "Logat ca: Wringwraith ( Iesire ) Comenzile Mele · 0 Mesaje Noi · Vizualizeaza Mesajele Noi · Asistentul Meu " ; dai clic la COMENZILE MELE, si acolo setezi tot ce vrei tu, si avatar (asta e poza care apare sub numele tau), si semnatura.... si multe altele smile.gif
Wringwraith
QUOTE (simonsays @ 18 Oct 2004, 05:50 PM)

... [/QUOTE]
pai sus de tot ai o bara, pe care scrie asa: "Logat ca: Wringwraith ( Iesire ) Comenzile Mele · 0 Mesaje Noi · Vizualizeaza Mesajele Noi · Asistentul Meu " ; dai clic la COMENZILE MELE, si acolo setezi tot ce vrei tu, si avatar (asta e poza care apare sub numele tau), si semnatura.... si multe altele smile.gif

Thanks a million! smile.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.