Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Elena Udrea
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Interna
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
actionmedia
Este pe "lista neagra" a ministrilor din guvernul Boc. Este acuzata (direct sau indirect) de coruptie, trafic de influenta si "relatii nepotrivite" cu seful statului. Este hulita de majoritatea ziaristilor, inclusiv de multi dintre cei care s-au aratat sustinatori sau ingaduitori cu Traian Basescu.
Este acuzata ca s-ar fi aflat in spatele ruperii Aliantei DA.
Este sotia unui om de afaceri controversat, acuzat ca are afaceri cu statul si primeste contracte preferentiale.
Lista cu acuzatii poate continua.

Totusi, imi pun intrebarea cate din aceste acuzatii sunt reale si cate sunt false?
Si daca sunt multe din acele acuzatii reale, cum reuseste sa se mentina in topul politicii romanesti?

Am ajuns pe blog-ul ei si i-am citit CV-ul.
Din CV pare o persoana cu pregatire mediocra, genul de om care isi ia diplomele pe pile. Majoritatea studiilor sau realizarilor profesionale le-a adaugat dupa ce s-a implicat in politica. Daca ignoram activitatea politica, ramane un CV foarte sarac. In concluzie nu e cine stie ce de capul ei.

Am remarcat insa ceva interesant. Are o obsesie pentru armata. La studii are nu stiu cate diplome sau ce are acolo din domeniul militar, securitate nationala, etc. Ce vrea sa insemne aceast studiu asiduu in domeniul militar? Pentru ce se pregateste oare Elena Udrea?

Am observat ca se tot insista pe ideea ca Elena Udrea ar fi amanta lui Basescu. Unii o spun mai cu perdea, mai panfletar, mai discret, altii o spun mai direct, mai fara jena. Este oare adevarata treaba asta? Ar putea o astfel de relatie extraconjugala intre un sef al statului si presupusa sa amanta sa reziste 5 ani de zile fara sa iasa la iveala chestii concrete? Poze, filme, dezvaluiri picante... Oare chiar reusesc ei sa pastreze atata discretie incat nimeni sa nu ii suprinda in ipostaze indecente? Intr-o tara in care foamea de senzational este asa de mare si in care dusmanii lui Basescu controleaza presa, un scandal sexual ar fi facut mare verva, mult mai mare decat filmuletul cu copilul si probabil ca i-ar fi compromis pe amandoi.

Opinia mea personala este ca Elena Udrea nu e prea desteapta. Nici prea frumoasa nu e. Are insa o personalitate puternica, are charisma si stie sa isi impuna punctul de vedere. Reuseste sa "topeasca" inimile adversarilor politici si pe cele ale partenerilor si astfel deschide usi si avanseaza in ierarhii. Este un bun vanzator, are "papagal", gaseste argumentele potrivite, stie sa minta cu masura, astfel incat sa isi atinga scopurile. Este tipul clasic de "smecher" care reuseste in viata dand din coate, in ciuda faptului ca nu prea a invatat carte si nu prea are cultura.

Totusi nu imi iese din cap o chestie. Ce naiba vrea sa faca cu studiile militare? Tinteste vreo pozitie importanta in stat, care ii da dreptul sa fie in CSAT?
Felina
QUOTE(actionmedia @ 21 Dec 2009, 12:32 PM) *
Am observat ca se tot insista pe ideea ca Elena Udrea ar fi amanta lui Basescu. Unii o spun mai cu perdea, mai panfletar, mai discret, altii o spun mai direct, mai fara jena. Este oare adevarata treaba asta?


Conteaza oare treaba asta? biggrin.gif

Cu studiile militare parerea mea e ca tinteste vreo functie. Asta arata ca stie ce vrea, are directie, e determinata. E o persoana cu personalitate puternica si nu ma mira ca a ajuns unde a ajuns.
Serenity
Nu stiu daca e amanta lui Base, dar tot ce se poate. Din ce am vazut, oamenii implicati in politica nu prea stiu ce inseamna monogamie. Oricum, cred ca e genul de femeie care stie ce si cum sa obtina de la barbati. Nu mi se pare o chestie de admirat. Nu stiu nici daca cu pregatirea militara urmareste vreo functie, oare daca urmarea, nu ar fi avut-o deja? Poate doar a avut ceva relatii pe-acolo.

Mi se pare ca in guvernarea actuala gasesti exemplare din toate categoriile alea prezentate in Atlasul ala de mitocanie urbana. Cine e Elena Udrea nu cred ca e greu de dedus.
Johann_Moritz
nu vroiam sa scriu,tocmai am ajuns acasa si ma grabesc sa plec ACASA.
Da' dau drumul la televizor la tzanc sa-l aud pe Basescu: partidele trebuie sa renunte la numiri pe criterii politice; in felul asta nu se poate reforma statul; asta genereaza coruptie, etc, etc.
Oare dna Udrea pe ce criterii o fi fost numita?

Dna Udrea! Corect: o inteligenta mediocra si un cv gol. O avea personalitate puternica, dar o personalitate puternica nu e suficienta decat intr-un context de mediocritate si incompetenta. Asa cum e Romania de azi.

Parerea mea e ca ai gratulat-o excesiv deschizand un topic pentru ea. Femeia asta e o nota de subsol.
Erwin
eu cred că a fost numită pe criteriul "Cocoş". Un aliat de nădejde.

Kumarbi, vacanţă plăcută!
Marduk
QUOTE(actionmedia @ 21 Dec 2009, 02:32 PM) *
QUOTE
In concluzie nu e cine stie ce de capul ei.

Ai pregatirea necesara pentru a evalua o persoana publica, un angajat, un individ? ori ai tras concluzia doar asa ca o parere personala?
QUOTE
La studii are nu stiu cate diplome sau ce are acolo din domeniul militar, securitate nationala, etc.

Studii din alea militare are si printul Radu Duda, printul Paul si multi alti, poti sa faci si tu niste studii din astea daca sti unde si cui sa te adresezi.
QUOTE
Am observat ca se tot insista pe ideea ca Elena Udrea ar fi amanta lui Basescu...............Este oare adevarata treaba asta?

rofl.gif Eu nu cred asta chiar daca ii vad impreuna in pat, sa fim seriosi moncher, orice ce poate spune despre Basescu dar ca este tipul de crai gen Berlusconi, nu pot sa cred. Or fi prieteni, or avea interese comune, poate chiar e sprijinita de Basescu asa cum le-a sprijinit si pe celelalte femei din PDL (numite de presa "femeile sale"), dar sa traiasca cu ea?!
QUOTE
Opinia mea personala este ca Elena Udrea nu e prea desteapta. Nici prea frumoasa nu e.

De desteapta e desteapta si a dovedit ca stie sa foloseasca atacul in politica cu armele altora. Frumusetea depinde de gusturi ori poate sa fie ca fabula cu strugurii acri.
QUOTE
Totusi nu imi iese din cap o chestie. Ce naiba vrea sa faca cu studiile militare?

Sunt foarte multi care au facut studiile alea, sunt bune pentru orice om politic care vrea sa faca cariera in politica, te pregatesc pentru cazurile de forta majora, relatii intre institutiile statului in caz de conflict militar sau catastrofe, se fac foarte multe simulari la care trebuie sa raspunzi din pozitia pe care o ocupi fie ca functionar fie ca om politic.



QUOTE(Serenity @ 21 Dec 2009, 03:34 PM) *
QUOTE
Nu stiu daca e amanta lui Base, dar tot ce se poate.

Daca aceasta femeie ar fi amanta lui Basescu, trebuie sa fie complet nebun sa o numeasca ministru al turismului si dezvoltarii, exista locuri mult mai bune, mai caldute si mai bine platite pentru o amanta.
Marduk
QUOTE(kumarbi @ 21 Dec 2009, 04:08 PM) *
QUOTE
O avea personalitate puternica, dar o personalitate puternica nu e suficienta decat intr-un context de mediocritate si incompetenta. Asa cum e Romania de azi.

Cand ai dreptate nu pot sa te contrazic.
QUOTE
Femeia asta e o nota de subsol.

Daca te referi la muzica, sa sti ca este nevoie si de astfel de note, fara ele muzica nu s-ar auzi la fel.
Serenity
QUOTE
Daca aceasta femeie ar fi amanta lui Basescu, trebuie sa fie complet nebun sa o numeasca ministru al turismului si dezvoltarii, exista locuri mult mai bune, mai caldute si mai bine platite pentru o amanta.


Pai daca madam a "poftit" la guvern, de ce sa o plaseze intr-un loc mai caldut? N-o fi base crai, n-o avea nimic din ce gasesc femeile atragator, dar are putere. Si puterea e destul pentru a face din orice femeie cu moralitate indoielnica o amanta. Oricum, chiar nu are rost sa discutam natura relatiilor dintre presedinte si Udrea. Asta intra in categoria barfelor si mondenitatilor. Cert e ca nu a ajuns in guvern pentru ca e desteapta sau competenta.
Felina
QUOTE(Serenity @ 21 Dec 2009, 03:27 PM) *
Cert e ca nu a ajuns in guvern pentru ca e desteapta sau competenta.



Poate ca a ajuns in guvern fiind la locul potrivit in momentul potrivit. Si pentru asta cred ca-ti trebuie macar un anume tip de desteptaciune.

Oricum nu e o agramata cum sunt mult prin guvern (si asta abia acum mi-am dat seama).


Cu cat un om e mai putin inteligent si mai putin cult, cu atat sansele ca el sa faca ceva in guvern scad. De acord cu asta?
Serenity
Da, un tip de desteptaciune clar are. Dar e o inteligenta folosita si directionata rau, exclusiv spre interesele proprii. Si Becali are un tip de inteligenta, nu? tongue.gif
calfa
Cine e ? E intr-un fel rezultatul tendintei de promovare a femeilor viteze ... un fel de Xena blonda ... un fel de Gabrielle ... desi s-ar putea ca nu vitejia sa o fi ajutat.

Blonda, cu o figura relativ OK (desi, in ce ma priveste nu intra in top 10 cele mai dragute politicience), bagareata (in primii ani langa Base era printre primii la orice miting pro, uneori trecand prin multime inainte de mitinguri, acum e prima la portofolii ... daca nu sunt mici wink.gif ), implicata in tot felul de povesti legate de informatii, mai mult decat din cele militare.

Si, pana acum cel putin, pare plina de siguranta, de incredere in sine, desi poate fi incredere in oarece spate ...

Ce vrea ? Putere, intr-un singur cuvant. Bani probabil ca are destui cat sa o duca bine oricat, desi uneori unii dintre cei care alearga dupa putere pun botul si la bani mai mult decat trebuie (vezi cazul Adrian Nastase si chinezismele aduse fara taxe !!).

Pana unde si pana cand e greu de stiut insa, pentru ca depinde macar de barbatii din viata ei, Cocos si Base, dar si in general de mersul istoriei.

In rest, si eu am sperat sa dispara in ceata dupa alegeri, dar daca nu a facut-o, ramane sa urmarim ... ce urmareste ? biggrin.gif

Felina
QUOTE(Serenity @ 21 Dec 2009, 03:39 PM) *
Da, un tip de desteptaciune clar are. Dar e o inteligenta folosita si directionata rau, exclusiv spre interesele proprii. Si Becali are un tip de inteligenta, nu? tongue.gif


Da, si Becali are un tip de inteligenta, fara indoiala. Mai stii povestea aluia de pe langa Curtea de Arges care a castigat la loto un morman de bani? ala de i-a tocat in trei luni prin cazinouri dupa care a ramas lefter, mai stii? ei bine, ala n-a avut nici un fel de inteligenta. ca sa avem termen de comparatie. smile.gif
abis
QUOTE(Serenity @ 21 Dec 2009, 05:27 PM) *
Oricum, chiar nu are rost sa discutam natura relatiilor dintre presedinte si Udrea. Asta intra in categoria barfelor si mondenitatilor.

Corect. Nu exista suficiente indicii pentru a afirma ceva categoric in aceasta privinta - si chiar daca ar fi reala aceasta poveste, nu vad care ar fi problema daca un demnitar "calca stramb". Important este modul in care isi indeplineste sarcinile de serviciu, nu ce face in pat.
QUOTE
Cert e ca nu a ajuns in guvern pentru ca e desteapta sau competenta.

Dar de ce crezi ca a ajuns in guvern?

Sincer, as fi preferat si eu sa fi ramas in afara guvernului, din cauza imaginii proaste pe care o are (pe merit sau nu). In fond, mare parte din politica tine mai mult de imagine decat de alte criterii... Insa nu ma pot pronunta nici asupra desteptaciunii, nici asupra competentei sale. O sa o vedem la lucru in perioada urmatoare si vom avea ocazia sa o judecam. Preferabil ar fi sa facem abstractie de buclele ei blonde, de faptul ca este femeie, de scaparea pe care a avut-o la Turcescu apropo de presedintele Norvegiei (acolo este posibil sa nu fi fost vorba despre nestiinta, ci despre un lapsus pe care il au multi atunci cand sunt intrebati ceva de genul: "Cum se spune corect, pana de vulpe la palarie, ori pana de vulpe pe palarie?", iar ei reactioneaza spunand "Fireste ca la palarie, nu pe palarie", fara a realiza ca vulpile nu au pene).
Marduk
QUOTE(Serenity @ 21 Dec 2009, 05:27 PM) *
QUOTE
Pai daca madam a "poftit" la guvern, de ce sa o plaseze intr-un loc mai caldut?

In aceasta tara misogina in care traim, unde pana si femeile, surorile, mamele, bunicile, manifesta o atitudine binevoitoare fata de misoginism, un macho care are putere, bani si amanta, nu o va lasa niciodata la vedere, nu-i va da niciodata putere. Exista destule exemple in aceasta tara, barbati puternici, bogati, au amante frumoase, dar le tin ascunse cine stie pe unde.
QUOTE
Oricum, chiar nu are rost sa discutam natura relatiilor dintre presedinte si Udrea.

Este un topic despre Udrea, asa ca nu vad de ce nu am putea discuta, poate vom ajunge la o concluzie logica.
QUOTE
Cert e ca nu a ajuns in guvern pentru ca e desteapta sau competenta.

Daca ar fi fost secretar de stat sau subsecretar de stat, era tot atat de desteapta si de competenta?



calfa
Mai, mai, mai ! Ce coincidenta !

Udrea, în centrul atenţiei la depunerea jurământului preşedintelui

QUOTE(Viorela Grecu)
Elena Udrea a făcut furori astăzi pe holurile Parlamentului. Mai zâmbăreaţa ca oricând şi îmbrăcată într-un costum de un portocaliu strident, fostul şi viitorul ministru al Turismului a fost în centrul atenţiei. La fel de relaxat a părut şi preşedintele Traian Băsescu, sosit la Parlament ca să depună jurământul pentru noul mandat. “ Ce faceţi, copii? Cu ce vă ocupaţi?”, i-a intrebat Băsescu pe jurnalişti, semn ca era foarte bine dispus. La polul opus, aceiaşi jurnalişti au dat astăzi peste un Mircea Geoană livid. “I-au dat iarăşi Xanax, ca să facă faţă”, explica ironic un pedelist.
[...]
La final, când Băsescu era deja în drum spre Cotroceni, Elena Udrea a revenit în centrul atenţiei. S-a pozat cu colegii parlamentari, a urat în dreapta şi în stânga “Sărbători Fericite” pentru ca apoi s-o ia de braţ pe Elena Băsescu şi să pornească împreună, chicotind, spre ieşire.


http://www.impactnews.ro/Politic/Udrea,-%C...edintelui-26454

laugh.gif
Kyklos
rofl.gif VADIM tudor o caracterizeaza intr-un mod absolut genial...priviti si va minunati

PAREREA lui VADIM despre UDREA drool.gif
calfa
Exact, astfel de atitudini o ajuta pe E.U. (alta coincidenta !! laugh.gif ) desi unii ar putea crede ca o lovesc. wink.gif

Norocul ei cu "pareri" gen Vadim ...
Felina
Calfa, ce sa intelegem, e de bine, e de rau? dovedeste ceva in cazul de fata?
calfa
ohyeah.gif

Nu stiam ca daca postez despre Vadim incep sa fiu interogat ca la Secu. rofl.gif

Acum serios, ce dovedeste faza cu Elena U. si cu E.Ba. ?

Pai, de exemplu, ca blonda Gabrielle are nevoie de o bruneta Xena ... smile.gif


Putere vrea, cat mai multa si cu orice pret ! Parerea mea ...
Serenity
QUOTE(abis @ 21 Dec 2009, 06:20 PM) *
Corect. Nu exista suficiente indicii pentru a afirma ceva categoric in aceasta privinta - si chiar daca ar fi reala aceasta poveste, nu vad care ar fi problema daca un demnitar "calca stramb". Important este modul in care isi indeplineste sarcinile de serviciu, nu ce face in pat.

Dar de ce crezi ca a ajuns in guvern?

Sincer, as fi preferat si eu sa fi ramas in afara guvernului, din cauza imaginii proaste pe care o are (pe merit sau nu). In fond, mare parte din politica tine mai mult de imagine decat de alte criterii... Insa nu ma pot pronunta nici asupra desteptaciunii, nici asupra competentei sale. O sa o vedem la lucru in perioada urmatoare si vom avea ocazia sa o judecam. Preferabil ar fi sa facem abstractie de buclele ei blonde, de faptul ca este femeie, de scaparea pe care a avut-o la Turcescu apropo de presedintele Norvegiei (acolo este posibil sa nu fi fost vorba despre nestiinta, ci despre un lapsus pe care il au multi atunci cand sunt intrebati ceva de genul: "Cum se spune corect, pana de vulpe la palarie, ori pana de vulpe pe palarie?", iar ei reactioneaza spunand "Fireste ca la palarie, nu pe palarie", fara a realiza ca vulpile nu au pene).


Pai Elena Udrea a mai fost ministra o perioada destul de lunga de timp incat sa ne fi putut forma o impresie. Nu mi se pare proasta in sensul clasic al cuvantului, dar nici vreo valoare sau vreun model de competenta in domeniul in care isi desfasoara activitatea. Nu mi se pare ca are ce cauta in guvern, atat zic.
De ce a ajuns in guvern? Pentru ca se are bine cu Base, de-aia tongue.gif De ce se are bine cu Base? Aia nu mai stiu, putem specula in continuare, Marduk vad ca isi doreste asta tongue.gif
Marduk
QUOTE(Serenity @ 21 Dec 2009, 07:35 PM) *
nu mai stiu, putem specula in continuare, Marduk vad ca isi doreste asta tongue.gif

Nu cred ca a "specula" este cel mai corect cuvant, a discuta, a dialoga! Eu as discuta mai ales de frica romanilor fata de accederea femeilor in functiile politice, poate ca inca mai avem in memorie o Elena Ceausecu o Gadea sau alte tovarase care mai erau la conducere prin vremea respectiva, poate balcanismul are in el samanta misoginismului, or poate chiar ortodoxia asaza femeia acolo unde-i este locul stabilit de cutuma bisericeasca. Eu cred ca putem discuta despre Elena Udrea ca despre un fenomen, putem include aici "toate femeile lui Basescu" daca doriti, important este sa ajungem la o concluzie care sa demonstreze fie ca sunte un popor misogin, fie ca suntem un popor care respecta traditia religioasa, fie ne-am mai "destupat" si incepem sa privim femeia ca pe un partener care merita sa fie tratat cu respectul cuvenit.

abis
QUOTE(Marduk @ 21 Dec 2009, 06:58 PM) *
Exista destule exemple in aceasta tara, barbati puternici, bogati, au amante frumoase, dar le tin ascunse cine stie pe unde.

Da? Eu nu stiu niciunul. Spune-mi si mie cateva exemple de barbati puternici si bogati care au amante frumoase pe care le tin ascunse, te rog. smile.gif
Marduk
Tiriac, Vantu, Popoviciu, Dimofte, etc. mai vrei? Ori poate crezi ca astia sunt ................................................. ?
Damnatius
Uite aici de ce e Udrea in guvern:

http://presa.nu/politica-interna/candidati...asescu-141.html
abis
QUOTE(calfa @ 21 Dec 2009, 07:30 PM) *
Acum serios, ce dovedeste faza cu Elena U. si cu E.Ba. ?

Dupa parerea mea, dovedeste faptul ca Udrea nu este amanta lui Basescu. Daca ar fi fost, Elena n-ar fi avut relatii atat de bune cu ea. smile.gif

QUOTE(Serenity)
Pai Elena Udrea a mai fost ministra o perioada destul de lunga de timp incat sa ne fi putut forma o impresie.

Da, a mai fost ministru cateva luni. Timp in care a beneficiat de o finantare relativ generoasa a ministerului, a demarat cateva proiecte (de ex. "Schi in Romania", "Paste in Bucovina"), a introdus tichetele de vacanta pentru a incuraja turismul intern, a fost achetata de o comisie despre a carei obiectivate nu stiu daca are rost sa vorbim... Eu unul inca nu m-am edificat ce nota ar merita pentru mandatul de la Ministerul Turismului.

QUOTE(Marduk)
Tiriac, Vantu, Popoviciu, Dimofte, etc. mai vrei?

Ce amante frumoase si ascunse de ochii lumii au oamenii astia? Daca ar fi ascunse, n-ai sti ca exista. smile.gif
Marduk
QUOTE(abis @ 21 Dec 2009, 11:20 PM) *
Daca ar fi ascunse, n-ai sti ca exista.

E, vorbeste lumea moncher, mai e si altii da nu-i spui ca e becheri si nu se cade. Apoi avem si noi sursele noastre, ca doar de asta ne intalnim la Union in fiece seara sa mai aflam ce si cum, cine mai e cu cine, discutii elevate, sti, ca intre entelectuali.

abis
Lumea vorbeste multe, si nu toate adevarate.
Achernar
Madame Udrea are o mare problema : se pare ca poseda un anumit complex de inferioritate, dorind sa demonstreze lumii intregi cat de importanta e. Chiar si atunci cand nu are nevoie de astfeld e demonstratii. De aici deriva anumite manifestari ce i-au adus mari deservicii de imagine. De exemplu :
1. e obsedata sa arate lumii intregi ce legaturi poseda in lumea informatiilor si cat de bine stie sa foloseasca respectivele informatii. Un alt exemplar ce manifesta exact acelasi comportament ? Un oarecare 'Marean' Vanghelie. Ambii nu reusesc decat sa fie cel mult penibili pentru ca marii maestri ai colectarii si folosirii de informatii nu ies niciodata in fata sa se laude la teveu.
2. simte nevoia de a se afla in centrul atentiei inclusiv atunci cand nu e necesar. Vestimentatiile uneori excentrice, etalarea unor obiecte vestimentare nepotrivite cu ansamblul dar costisitoare, pana si repetatele aparitii in proximitatea unui personaj important (seful statului) fac parte din manifestarile acestei manii. Din fericire pentru madame Udrea exista un personaj (Gigi Becali) ce manifesta o manie asemanatoare dar sub o forma mult mai grotesca (Maybach - palat - Steaua - etc), ceea ce transforma mania dnei Udrea in ceva chiar acceptabil.
3. prezinta un discurs impanat cu referinte frecvente (si uneori inutile) la seful statului, ceea ce, combinat cu declaratiile comice de tipul 'suntem copii lui Traian' si mania de a se etala in preajma acestuia ii creeaza mai degraba o imagine de anexa a presedinteui. Dar asta implica faptul ca nu numai ca nu percepe dependenta fata de un mascul puternic ca pe un aspect negativ ci chiar o considera un fel de autentificare a ascensiunii sale. E o mentalitate mai degraba provinciala ce exista si in lumea occidentala in anii 20 - 30. In zilele noastre insa cam toate femeile de succes din occident incearca sa-si creeze o imagine a ascensiunii prin forte proprii chiar si atunci cand implicarea unui mascul e mai mult decat evidenta. Din fericire pentru madame Udrea societatea romaneasca e suficient de primitiva pentru a accepta ideea ca datoria unei femei de succes e sa graviteze in jurul masculului posesor de putere.
Marduk
QUOTE(Achernar @ 21 Dec 2009, 11:58 PM) *
Din fericire pentru madame Udrea societatea romaneasca e suficient de primitiva pentru a accepta ideea ca datoria unei femei de succes e sa graviteze in jurul masculului posesor de putere.

Moncher, cand ai dreptate nu pot ca sa nu ti-o dau, bravos, bine ticluit.

actionmedia
Ceea ce mi se pare interesant este ca sunt multi ziaristi si editorialisti, oameni de opinie care lovesc in udrea cu inversunare. Din pacate, acesti oameni nu reusesc sa aduca si probe in sprijinul afirmatiilor lor. Ei prezinta faptele ca si cum ar fi evidente: "evident ca e proasta", "evident ca e curva", "evident ca e hoata", etc. fara sa se mai oboseasca sa si argumenteze. Orice argumentatie ar face, o fac plecand de la aceste "evidente". Ceea ce par sa nu realizeze oamenii astia este faptul ca toate aceste afirmatii fara acoperire, in loc sa ii creeze o imagine proasta Elenei Udrea, o ajuta sa pozeze in victima si sa castige simpatia electoratului in acest mod.
Mai este un personaj politic care a castigat tot ce se putea castiga in politica in acest fel. Oare cand s-or invata minte jurnalistii astia ca atunci cand faci niste dezvaluiri sau emiti niste opinii, ori le faci cu moderatie, ori aduci probe. Daca continui sa ataci pe cineva in mod constant si vehement, dar fara a avea dovezi sau argumente, la un moment dat vei crea senzatia ca ai ceva personal cu persoana respectiva. Chiar daca acuzatiile au un sambure de adevar, risti sa victimizezi pe cel atacat.
Kyklos
se poate spune ca-i viitoarea fosta amanta a lui BASE. rofl.gif

ASA sa o trazneasca DUMNEZEU...CUM o jurat cu laba dreapta pe biblie si noul testament. jamie.gif
The Dude
QUOTE(Kyklos @ 21 Dec 2009, 07:15 PM) *
rofl.gif VADIM tudor o caracterizeaza intr-un mod absolut genial...priviti si va minunati

PAREREA lui VADIM despre UDREA drool.gif



Absolut genial !! subscriu.
Rudotel le mai nimereste si el din cand in cand...

Dar acum la modul serios si parafrazandul pe marele Octavian Paler (atunci cand a fost intrebat ce crede despre personajul Gigi Becali) pot afirma fara nicio retinere: Elena Udrea nu e decat o gluma proasta
Johann_Moritz
Bah oameni buni, voi rasturnati sarcina probei cand vine vorba de Basescu si ai lui. Pai nu trebuie sa demonstrez eu sau altcineva ca Elena Udrea sau ailalti lingai sunt nepotriviti sa ocupe functii publice! Trebuie sa demonstreze ei ca sunt potriviti sa le ocupe. Si nu pe principiul "sa-i punem sa vedem ce-o iesi"! Ci pe principiul "ce anume il califica pe asta sa ocupe postul respectiv?". Repet: functia de membru al guvernului nu e una in care sa capeti experienta, ci una in care ajung oamenii cu experienta si performante.
Pe vremuri se spunea ca musai sa faci armata, ca armata te face barbat. Ce facem acum, musai sa fim membri in guvern ca sa ajungem politicieni adevarati? Nu credeti ca ar trebui sa fie invers? Adica politicienii adevarati sa ajunga in guvern?
Lucrez in administratie de vreo 3 ani jumate. In timpul asta am avut si sefi si sefe. La un moment dat eram in subordinea a 3 femei: presedinta, vicepresedinta si directoarea. Presedinta era mai slabuta, numita politic, dar directoarea si mai ales vicepresedinta au fost date dracului. Jos palaria! Toata lumea regreta ca nu le mai avem pe astea doua. Si pot spune cu mana pe inima, ca de la vicepresedinta am invatat ce e ala un profesionist si intr-un un an si jumatate in subordinea femeii aleia am invatat atat de multe lucruri incat acum pretind ca in domeniul meu ma pot descurca in orice situatie. In schimb de la niciunul dintre masculii de dinainte sau de dupa nu am invatat nimic. Asa ca lasati-o mai moale cu misoginismul, ca Elena Udrea n-are a face cu faptul ca e blonda sau femeie. Are a face cu faptul ca o tanti nimeni a ajuns ministra in 2 guverne.
The Dude
QUOTE(kumarbi @ 29 Dec 2009, 06:01 PM) *
Are a face cu faptul ca o tanti nimeni a ajuns ministra in 2 guverne.



Nu prea inteleg ce vrei sa spui, dar retin aceasta ultima parte ca pe ideea generala a replicii. Asta zice de fapt toata lumea (neangajata politic) despre domnia sa: ca deocamdata nu s-a facut remarcata decat prin decolteu si forme, prin arivism si oportunism si prin lipsa unei conduite etice minimale (in aceasta ordine)....deci, nimic altceva decat o gluma proasta a cuiva*.






* rolleyes.gif unsure.gif rolleyes.gif .....cin sa fie, cin sa fie ???? ohyeah.gif ....Ahiii, ahii, ahiii.... ohyeah.gif
Johann_Moritz
Am impresia ca (eu) am continuat aici niste discutii mai vechi de pe alte topicuri, discutii mai generale, referitoare la calitatea unora dintre membrii guvernului. Discutii in care se spunea ceva de genul ca nu poti sa ii critici pana nu vezi ce rezultate au. Ba da, critica, intrucat presupune o analiza, ar trebui facut anterior numirii lor in functii cheie. Dupa ce le vedem rezultatele nu mai criticam, ci ne plangem. De mila.
The Dude
Scuze de confuzie atunci.
Intrutotul de acord cu tine thumb_yello.gif
Marduk
QUOTE(kumarbi @ 29 Dec 2009, 06:32 PM) *
Ba da, critica, intrucat presupune o analiza, ar trebui facut anterior numirii lor in functii cheie. Dupa ce le vedem rezultatele nu mai criticam, ci ne plangem. De mila.

Critica presupune analiza, analizezi ce din cat s-a realizat, durata realizarilor, propusa, atinsa sau depasita, banii investiti, etc. dar daca nu ai ce analiza, ce critici, faptul ca e blonda si are geanta de firma, sau ca este amanta lui Basescu?

Dox


E buna intr-adevar ?
Johann_Moritz
Mai, eu merg pe etimologie. Si dupa cate stiu eu critica si criteriu au etimologie comuna. Critica deci nu e una negativa prin definitie. Critica presupune o analiza, bazata pe criterii, criterii care deriva din situatia la care te raportezi si la care apoi raportezi, in cazul nostru, individul.
Acuma, e adevarat ca o analiza criticia se face si la final de mandat, pe baza performantelor respectivului-respectivei. Dar in egala masura, e nevoie de o analiza critica si inainte de a numi pe cineva intr-o functie. Numirea intr-o functie se face pe baza unor criterii. Desigur, aceste criterii pot fi pur politice, caz in care Udrea poate se califica. Insa asta e o situatie absurda si destul de romaneasca. Inainte de a numi un om intr-o functie de asemenea importanta ar trebui sa arati ce anume il califica pe respectivul pt. a ocupa acea functie. Or eu nu vad ce anume o califica pe Udrea sa ocupe respectiva functie.
Cand numesti un om intr-o funcite, o faci pt. ca... Pt. ca ce a fost numita Udrea in fruntea unor ministere?

Eu ca (cvasi)functionar, nu pot decat sa raman amarat vazand ca Udrea si alte panarame (nu discriminez pe sexe) primesc posturi de conducere in administratie. In institutia in care lucrez, unde suntem numai juristi si cativa economisti, am mai spus-o, a fost numit vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, un medic veterinar. Pe ce criterii? In calitate de fost subprefect ( a fost un an si asa ceva), chit ca nu are studii juridice, trebuia sa cunoasca domeniul in care lucram, pt. ca era vicepresedinte de comisie judeteana de... In calitatea asta lucra cu exact aceeasi legislatie cu care lucram aici. Dar sa vezi surpriza: tot nu o cunoaste. De unde rezulta ca a frecat menta cat a fost subprefect. Si o va freca in continuare. Si cand ma duc la el sa imi semneze diverse hartii se da de ceasu mortii. Pe ce criterii a fost numit asta subsecretar de stat?
Acum vreo doi ani, am raspuns la interpelarea unui deputat. S-a dus sa citeasca raspunsul unul dintre vicepresedinti, economist de meserie. Rasunsul era pe cjhestiuni strict juridice. Cateva ore mai tarziu, era un scandal imens in institutie, ca cica deputatul maturase pe jos cu economistu nostru. Evident, eu eram de vina. Peste cateva zilei am facut rost de stenograma sedintei. A fost un dialog intre doi precupeti. Economistu citise fara sa stie ce citeste, deputatu nu intelesese ce i se citise.
Ce concluzie am tras? Ca data viitoare trebuie sa scriu despre chestiunile juridice in asa fel incat sa inteleaga si un economist si o persoana fara ocupatie, recte domnul deputat.
Cealalta concluzie pe care am tras-o lucrand aici si privind si mai departe de institutia in care lucrez, e ca in administratie, cea mai importanta calitate e sa fii membru al partidului aflat la conducere. De fapt, e singura conditie absolut necesara. Veterinaru nu e singurul dobitoc cu functie de conducere din institutie.

Promovand-o pe Udrea, pe Prigoana junior si alte specimene, transmitem public ca singurul criteriu de a accede intr-o functie publica e sa fii in gasca care conteaza. Si astfel stabilim un standard de incompetenta care se autoperpetueaza, caci in vreme ce aia care se pricep la munca administrativa vor sa scape, ca sa nu fie niste functionari amarati toata viata, cei care nu au nicio preocupare se inghesuie, caci stiu ca a lor si a urmasilor lor e Romania.
The Dude
QUOTE(Marduk @ 29 Dec 2009, 06:44 PM) *
Critica presupune analiza, analizezi ce din cat s-a realizat, durata realizarilor, propusa, atinsa sau depasita, banii investiti, etc. dar daca nu ai ce analiza, ce critici, faptul ca e blonda si are geanta de firma, sau ca este amanta lui Basescu?



Nicidecum !!!
Analizezi critic pe cineva prin prisma tuturor informatiilor pe care le detii; nu doar dupa cele la care crezi ca el sta bine...
Pana la urma e imposibil sa disociezi calitatea unui om de o eventuala prestatie profesionala de exceptie...desigur nu e cazul aici de asa ceva. Doamna EU nu e noua intr-un cabinet, iar din ce a realizat pana acum ?? : mai multe scandaluri, cateva acuze grave, o comisie de ancheta, un sac de aroganta.... si competenta ioc. Sau poate am vazut numai eu catastrofa din turismul anului ce tocmai trece ???

Dox frate...nu imi place, zau.
E fada...n-are scanteie. Gurile rele spun ca ar compensa toate astea printr-o prestatie de exceptie la asternut...dar toate astea nu sunt decat vorbe...Cine poate spune ??? ....poate marinaru...sau marinarii...

Johann_Moritz
QUOTE(The Dude @ 29 Dec 2009, 07:21 PM) *
E fada...n-are scanteie.

True! But I still definitely would! devil.gif
AdiM
Elena Udrea? La cat e de contestata, pare o mare curajoasa ca se mai baga in guvern.
Dar e posibil sa fie doar o arivista care tine cu dintii de putere. Fara Basescu, probabil ar dispare.
Bani se stie ca are destui, iar cu puterea de pina acum n-a realizat decit exercitii de imagine, nu turism.
Dupa ce PDL va pierde puterea, probabil va avea si ea mari probleme in justitie...


Marduk
QUOTE(kumarbi @ 29 Dec 2009, 07:18 PM) *
QUOTE
Critica presupune o analiza, bazata pe criterii, criterii care deriva din situatia la care te raportezi si la care apoi raportezi, in cazul nostru, individul.

Recte, blonda care-i sperie pe nevricosi. s-avem pardon moncher, dar crez ca nu inteleg, deci tu cand critici pe cineva te raportezi la individ sau la ce a facut acesta sau la ce urmeaza sa faca conform promisiunilor sale. Cu alte cuvinte daca individul este schiop, orb, surd, tigan, evreu sau blond toate astea facand parte din criteriile tale, tu zici ca individul nu este bun pentru postul respectiv si-l critici. Or poate nu am inteles!
QUOTE
Acuma, e adevarat ca o analiza critica se face si la final de mandat, pe baza performantelor respectivului-respectivei. Dar in egala masura, e nevoie de o analiza critica si inainte de a numi pe cineva intr-o functie.

Adicatelea si cu alte cuvinte, stai sa-l critic mai bine la inceput si printre primi ca nu cumva sa-mi reproseze cineva ca nu l-am criticat mai inainte. Mocher asta aduce a politichie damboviteana, critica mitica este o ramura a criticii traditionale care presupune viziune asupra viitorului unui individ ce are ca motivatie doar faptul ca lu Mitica nu-i place de mutra respectivului.
QUOTE
Numirea intr-o functie se face pe baza unor criterii. Desigur, aceste criterii pot fi pur politice, caz in care Udrea poate se califica. Insa asta e o situatie absurda si destul de romaneasca.

Cine stabileste aceste criterii, alegatorul? constitutia? legile? legaturile politice? personalitatea? etc.? Daca Udrea s-a calificat itr-o "situatie absurda si destul de romaneasca" inseamna ca a depasit niste criterii la care s-ar fi asteptat criticii ei.
QUOTE
Inainte de a numi un om intr-o functie de asemenea importanta ar trebui sa arati ce anume il califica pe respectivul pt. a ocupa acea functie.

Ce i-au calificat pe altii in functiile in care au fost numiti? inteligenta, pregatirea, frumusetea, ce diferenta este intre Udrea si ceilalti care au promis ceva si au sfarsit prin a avea dosare penale?
QUOTE
In institutia in care lucrez, unde suntem numai juristi si cativa economisti, am mai spus-o, a fost numit vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, un medic veterinar. Pe ce criterii?

De ce nu ati demisionat toti in bloc, in aceiasi zi, cu acelasi motiv?
QUOTE
Si cand ma duc la el sa imi semneze diverse hartii se da de ceasu mortii. Pe ce criterii a fost numit asta subsecretar de stat?

Inca te mai duci la el sa-ti semneze harti? inseamna ca atat tu cat si colegii tai va complaceti in starea in care va aflati. Nu ati invatat nici dupa 20 de ani ce inseamna forta colectiva, vointa de a determina cine de cine are nevoie sau sunteti coruptibili si atunci se intelege atitudinea voastra.
QUOTE
Promovand-o pe Udrea, pe Prigoana junior si alte specimene, transmitem public ca singurul criteriu de a accede intr-o functie publica e sa fii in gasca care conteaza.

No comment.


P.S. Personal subscriu celor care cred ca FUNCTIONARUL este o parte a sistemului care nu poate fi negociat, schimbat de fiecare data cand au loc alegeri sau cand se schimba un guvern cu altul ori cand seful de la serviciul respectiv pleaca sau este demis din varii motive.
Johann_Moritz
Pai moshule, e mai simplu decat am scris eu acolo: cand numesti pe cineva pe un post, nu iti incerci norocul. Un post presupune anumita pregatire, anumita experienta si, in cazul in care vorbim de posturi de conducere, anumite performante anterioare. Or, eu nun inteleg ce experienta, ce pregatire si ce performante are Udrea sa ocupe postul de ministru al dezvoltarii regionale.
Repet, analiza critica, nu presupune balacareala, ci stabilirea unor criterii si raportarea individului la respectivele criterii pt. a stabili daca se incadreaza in cerinte.
Cine stabileste criteriile? Cine face guvernul, pana la urma. El nu e tinut in mod legal de anumite critertii, dar bunul simt ar trebui sa le ipmuna. Bunul simt insa nu prea functioneaza la noi si din pacate mottoul forumului Politica (Politica este poate singura meserie pentru care se crede ca nu este necesara nici o pregatire) e luat prea in serios in Romania.

Sa imi dau demisia din cauza veterinarului? Cam greu in zilele astea, pt. ca nu prea ai unde te duce. Iar de semnat mi le semneaza, pt. ca asa prevede schema de organizare a institutiei: hartiile pleaca sub semnatura lui, pt. ca el e ditamai demnitaru. Eu sunt nimeni. Si sunt multe feluri de a inchide gura lui nimeni, ce, iti inchipui ca traim intr-un stat de drept?
The Dude
QUOTE(kumarbi @ 29 Dec 2009, 08:03 PM) *
Pai moshule, e mai simplu decat am scris eu acolo: cand numesti pe cineva pe un post, nu iti incerci norocul. Un post presupune anumita pregatire, anumita experienta si, in cazul in care vorbim de posturi de conducere, anumite performante anterioare. Or, eu nun inteleg ce experienta, ce pregatire si ce performante are Udrea sa ocupe postul de ministru al dezvoltarii regionale.


E multa vreme de cand sistemul asta a devenit nefunctional. Nimeni nu mai apeleaza la el. Lupta s-a ascutit. S-a terminat cu farafaslacurile. In unitatile subordonate Ministerului Sanatatii (stiu cel mai bine de ele, de aia de ele zic), de vreo cinci, sase, sapte guverne incoace sunt numiti directori (manageri) cu misiuni precise: cheltuirea de fonduri in avantajul clientelei politice. Fara de nicio lege, fara nicio rusine, fara nicio pricepere, cu o vaga calificare si fara niciun scrupul. Cand abuzurile devin prea flagrante, cand presa se sparge la gura, sau cand cineva pe filiera e nemultumit din cale afara se declansaza un scandal. Managerul e demis exemplar si altcineva la fel de compromis din alta unitate vine si ii ia locul, desigur dupa ce la randul lui a facut obiectul unui alt scandal. Roatatia cadrelor...Daca tunul e urias, performerul e tinut pe tusa ceva vreme...pana mai uita lumea de el. Apoi e spalat superficial si arucat inca o data in lupta....desigur in alta parte.

QUOTE(kumarbi @ 29 Dec 2009, 08:03 PM) *
Eu sunt nimeni. Si sunt multe feluri de a inchide gura lui nimeni, ce, iti inchipui ca traim intr-un stat de drept?


Nimic mai fals.
Fiecare om e un centru al universului.
Altfel spus, universul are atatea centre cate fiinte exista.
Tu esti totul. Esti ratiunea principala si justificarea a tot ce ti se intampla; esti autorul propriei tale vieti.
In functie de deciziile pe care le iei, sau pe care le vei lua, destinul tau va aluneca intr-o directie sau in alta.
Poti fi castigator sau perdant...dar in oricare din aceste doua situatii numai tu vei fi responsabil de ce se va fi intamplat.


Eu traiesc intr-un stat de drept pentru ca am ales asa.
In ciuda a tot ce se intampla, in pofida oricaror evidente eu continui sa traiesc acolo pentru ca asa mi-am propus.
Credinta mea poate muta muntii si poate face ca posibilul sa existe...sa devina realitate.

Nu-i usor sa traiesti intr-o lume care nu se potriveste cu realitatea, dar e mult mai cumplit sa accepti sa traiesti intr-una care din capul locului e lipsita de orice speranta, intr-una pe care trebuie sa o primesti ca pe un dat, intr-una in care nu poti interveni cu nimic si in sfarsit intr-una in care altii stabilesc mereu regulile in numele tau.
Marduk
QUOTE(kumarbi @ 29 Dec 2009, 08:03 PM) *
Sa imi dau demisia din cauza veterinarului? Cam greu in zilele astea, pt. ca nu prea ai unde te duce. Iar de semnat mi le semneaza, pt. ca asa prevede schema de organizare a institutiei: hartiile pleaca sub semnatura lui, pt. ca el e ditamai demnitaru. Eu sunt nimeni. Si sunt multe feluri de a inchide gura lui nimeni, ce, iti inchipui ca traim intr-un stat de drept?

Am postat asta aici, merita. Daca tu nu demisionezi, colegii tai nu demisioneaza, sunteti partasi la greselile demnitarilor si sunteti la fel de vinovati ca si acestia. Nu vom pute trai in aceasta tara la nesfarsit fara sa acceptam ca vina ne apartine si noua celor care suntem "nimeni", noi acesti nimeni putem sa facem statul de drept, dar pentru asta trebuie sa ne asumam si responsabilitatile ce decurg din asta, fara a da vina numai pe conducatori, pe semnaturi, pe demnitati. Lumea in care traim este formata si din noi, "nimeni" si trebuie sa fim constieni de asta, macar pentru viitorul copiilor nostri.
The Dude
QUOTE(Marduk @ 29 Dec 2009, 07:49 PM) *
Personal subscriu celor care cred ca FUNCTIONARUL este o parte a sistemului care nu poate fi negociat, schimbat de fiecare data cand au loc alegeri sau cand se schimba un guvern cu altul ori cand seful de la serviciul respectiv pleaca sau este demis din varii motive.


thumb_yello.gif Cand are sa inteleaga asta clasa politica atunci se va face primul pas spre normalitate...pe un drum extrem de lung si de anevoios.
mutulica
QUOTE(The Dude @ 29 Dec 2009, 09:21 PM) *
Dox frate...nu imi place, zau.
E fada...n-are scanteie. Gurile rele spun ca ar compensa toate astea printr-o prestatie de exceptie la asternut...dar toate astea nu sunt decat vorbe...Cine poate spune ??? ....poate marinaru...sau marinarii...


uite un comentariu cu care sunt de acord... fada si fara scanteie... adica mediocra
nu cred nici pe aia cu prestatia in asternut, ca sunt convins ca sunt pline stabilimentele de profesioniste pricepute

deci se ia o blonda mediocra, departe de a fi vreo frumoasa, cu mult tupeu si dispusa sa isi asume riscul unor decizii, si se foloseste in politica
super beton... poporul primeste circ (ca pierdem toti ore ca sa scriem si sa citim despre ea) si nu se mai uita la problemele adevarate...

guys... ce facem noi aici e sa adresam persoana si nu problema... ce conteaza cu cine si cat de bine o face Lenuta? important pe functiile in care e pusa sa defineasca cineva niste KPI si sa masoare performanta
pina cand nu vedem niste cifre clare, restul e balci de 3 lei... ori nu prea am vazut pe nimeni sa fie curios de indicatori economici, toti se uita la marimea sutienului si la zerourile din contul sotului

asa ca nimeni nu poate spune daca se pricepe sau nu, toti ne dam cu parerea daca e buna sau nu... si cand spui ca e buna, tre sa spui si de ce...
Dude crede ca la pat... eu am auzit ca e buna oratoare... parca mai conteaza
turbo trabant
misoginarie . ar trebui ca asociatia blondelor self-made woman sa va dea in judecata smile.gif
Dox
QUOTE(The Dude @ 29 Dec 2009, 07:21 PM) *
Dox frate...nu imi place, zau.
E fada...n-are scanteie.

Dude buddy ,
Asta-i tare , imi place thumb_yello.gif Cat despre asternut... parca are si ceva "coaja de portocala" pe acolo... pe picioare
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.