Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Rosia Montana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Marduk
Copacii se taie oricum, poate cu noua lege sa se mai stopeze din "drepturile" proprietarilor de paduri de a face ce doresc cu copacii si padurile noastre, pentru ca eu consider padurea ca fiind un bun al tuturor romanilor. La jaful care s-a facut in numele proprietatii, a lacomiei unora, nu cred ca vom mai avea ce salva, sunt dealuri si munti intregi defrisati doar pentru faptul ca legislatia a permis asta.
March
Ponta la Bruxelles,

Proiectul Rosia Montana nu se poate face pentru un om politic anume, indiferent de nume
March
Primăria ROŞIA MONTANĂ, PROPRIETATE PRIVATĂ Gold Corporation
abis
QUOTE(March @ 10 May 2012, 05:54 PM) *
Ponta la Bruxelles,

Proiectul Rosia Montana nu se poate face pentru un om politic anume, indiferent de nume

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat, vineri, că este convins că proiectul de la Roşia Montană va începe în acest an, precizând că mineritul va continua în toată ţara, dar intenţia este ca resursa să fie exploatată eficient, informează Mediafax.

Chiţoiu a fost întrebat ce se întâmplă cu proiectul de la Roşia Montană, în timpul unei vizite în localitate.

"Eu sunt convins că acest proiect va demara în acest an", a spus Chiţoiu.


Deci USL-ul vrea sa demareze repede proiectul. Nu mai are rabdare devil.gif



edit:

Ponta spune lucruri traznite, cica:

"L-am intrebat pe domnul Chitoiu si mi-a spus ca a vrut sa spuna ca proiectul Rosia Montana nu se face anul acesta, dar nu i-a iesit nu-ul. Nu va puteti supara pe un politician pentru ca a uitat un nu". rofl.gif

Hai sa nu ne suparam... Daca un ministru de-al lui spune "vom declara razboi Ungariei pentru afrontul pe care ni l-au adus zilele trecute", dupa care vine a doua zi Ponta si zice "L-am intrebat pe domnul ministru si mi-a spus ca a vrut sa spuna de fapt ca nu vom declara razboi Ungariei, dar nu i-a iesit nu-ul. Nu va puteti supara pe un politician pentru ca a uitat un nu", e totul in regula, da?
Erwin


abis
QUOTE(abis @ 5 Jun 2012, 03:11 PM) *
Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat, vineri, că este convins că proiectul de la Roşia Montană va începe în acest an, precizând că mineritul va continua în toată ţara, dar intenţia este ca resursa să fie exploatată eficient, informează Mediafax.

Chiţoiu a fost întrebat ce se întâmplă cu proiectul de la Roşia Montană, în timpul unei vizite în localitate.

"Eu sunt convins că acest proiect va demara în acest an", a spus Chiţoiu.


Deci USL-ul vrea sa demareze repede proiectul. Nu mai are rabdare

Si uite ca, totusi, in Romania demareaza exploatarea cu cianuri - e drept ca nu la Rosia Montana ci intr-un loc mai putin mediatizat. Dar de-acum precedentul exista. Remus Cernea isi papa merdenelele pe care le cumpara zilnic din pasajul de langa guvern (l-am vazut de mai multe ori dimineata acolo) si tace chitic.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 3 Sep 2012, 05:06 PM) *
Remus Cernea isi papa merdenelele pe care le cumpara zilnic din pasajul de langa guvern (l-am vazut de mai multe ori dimineata acolo) si tace chitic.

Lasa ca apare el intr-o reclama la aurul ecologic si verde. Si oricum a scazut somajul de cand i-a gasit victoras un loc de munca.

Neam de ciorbari, ce dreacu sa astepti de la ei.
Cucu Mucu
Ma mir ca ati crezut o iota din balmajelile despre protectia mediului. Mai baieti, campaniile electorale costa scump! wink.gif
fiatlux
QUOTE("abis")
Daca un ministru de-al lui spune "vom declara razboi Ungariei pentru afrontul pe care ni l-au adus zilele trecute", dupa care vine a doua zi Ponta si zice "L-am intrebat pe domnul ministru si mi-a spus ca a vrut sa spuna de fapt ca nu vom declara razboi Ungariei, dar nu i-a iesit nu-ul. Nu va puteti supara pe un politician pentru ca a uitat un nu", e totul in regula, da?


"mergeti la vot (ma duc la vot,nu joc la masa verde"hahaha), "nu va duceti la vot";un om hotarit,comandantu' ! adevarul cred ca s-a prins greu de ce-i bun boicotu' rofl.gif rofl.gif
abis
Aici vorbim despre Rosia Montana in special si despre exploatarea prin cianura in general; daca vrei sa vorbesti despre referendum, o poti face pe topicul (topicurile) dedicate.
fiatlux
da? vad ca si despre razboiu' cu ungurii ! tongue.gif
cocosel
Long time no see ... thumb_yello.gif

Au inceput din nou protestele...de data aceasta se anunta mult mai interesante...

Proiectul Rosia Montana mi-ar face placere sa cred ca ar putea fi respins pentru inca 15 -20 de ani, insa dorinta celor care se impun ridica problema la alt nivel.

Unul ar fi dezbaterea, a doua ar fi tradarea , a treia ar fi oculta.

Apoi in muntele Cetate si in muntele Carnic sunt evaluate 180 de milioane de tone de minereu. O documentatie realizata in 1985 accesata de RGMC...facea o evaluare de 30 milioane tone de minereu, cu 1,05 – 1,1 grame de aur pe tona de minereu. In acest zacamant RGMC au realizat o alta documentatie si au stabilit ca ar fi 218 milioane de tone de minereu din care se pot recupera 300 tone de aur si 1600 tone de argint. Fals! mad.gif

La muntele Cetate, daca la suprafata continutul e de 3 grame, la o adancime de 300 metri ajunge la 0,5 – 0,4 – 0,3 grame pe tona de minereu si astfel posibilitatea extragerii se reduce semnificativ.

Apoi Agentia Nationala de Resurse Minerale a executat alta documentatie pentru a stabili exact ce se poate extrage din Rosia Montana... Surpriza nu exista dor AUR acolo.
Iata cateva din metalele identificate: aur – 1,5 grame pe tona, argint – 11, 7 grame pe tona, arseniu – 5000 grame pe tona, titan – 1000 grame pe tona, molibden – 10 grame pe tona, vanadiu – 2500 grame pe tona, nichel – 30 de grame pe tona, crom – 50 grame pe tona, cobalt – 30 grame pe tona, galiu – 300 grame pe tona.

Si cum totul este bine realizat pentru statul roman in contractul de concesiune secretizat se spune ca orice metal in plus recuperat intra in beneficiul celui care exploateaza zacamantul. Adica RMGC tot statul nimic! mad.gif

Valoarea celorlalte metale rare de la Rosia Montana e mai mare de patru ori decat valoarea aurului si argintului de acolo. (studiu realizat de o comisie de la ASE, pe care o stimez din alte considerente, si care a fost prima care a declansat acum 10 - 12 ani proiectul Salvati Rosia Montana! )

In toate tarile UE, adica in toata industria miniera din Europa, se utilizeaza aprox 1000 tone de cianuri, iar la Rosia Montana se doreste utilizarea a 13.000 tone de cianuri pe an. Cred ca nu vor polua.... blink.gif blink.gif
Acolo va fi pentru totdeauna cu un lac de cianuri - 215 milioane de metri cubi cianuri si un baraj ce trebuie sa reziste pentru eternitate. Pentru mentenanta si operaţiunile de supraveghere ale acestui baraj RMGC ofera 150 milioane euro, in conditiile in care Agentia de Mediu a SUA a evaluat mentenanta la 2.6 miliarde dolari.
Exploatarea se face la suprafata si nu in galerii cum s-a facut pana acum în Romania. Astfel se aduc mari prejudicii mediului si comunitatii, adica se distrug aproape complet.

Deci in final statul roman vinde pe o redeventa de 6% vreo 300 de tone de aur si distruge 3 localitati, 3 munti, 7 biserici vechi (una de la 1620), galerii romane unice in Europa. Un patrimoniu cultural ras si inlocuit cu multa poluare. mad.gif


Pentru cateva sute de locuri de munca pe o perioada determinata si foarte putine pentru localnici de ce as sustine un astfel de proiect?

SALVATI ROSIA MONTANA!!




The Dude
De cine prietenas ?
The Dude
..... unsure.gif eu n-am niciun punct de vedere...sa fie limpede.

Nu imi pica bine sa stiu ca am in pamant niste bunuri de mare trebuinta si sa le las acolo..
bullshituri din astea eco, de dragul pancartelor si al exercitiilor de strigaturi nu ma pasioneaza, iar exploatarea se poate realiza in conditii impuse...daca e cazul, ca pe vremea romanilor, de ce nu ?


Despre afaceri paguboase...Pai aici suntem campioni...cum oare ne-am putea pastra titlul daca dintro chestie atat de dolofana n-am inregistra o pierdere pe masura ?
cocosel
QUOTE(The Dude @ 2 Sep 2013, 11:51 AM) *
De cine prietenas ?



Dude... rofl.gif

De marele György Schwartz ... sau ...

Sunt de acord cu o exploatare fara cianuri...si fara secretizari si distrugere masiva a mediului inconjurator.

Parca erai cu muntele? Te-ai schimbat de dragul Fratiei... rofl.gif


SALVATI ROSIA MONTANA!! jamie.gif

abis
QUOTE(The Dude @ 2 Sep 2013, 02:02 PM) *
..... eu n-am niciun punct de vedere...

Nici eu - habar nu am daca e o idee buna ori nu sa inceapa exploatarea. Nici argumentele pro si nici cele contra nu mi se par atat de convingatoare incat sa spun "da, domnule, asa este!".

Apropo de demonstratia de aseara... Sunt ultimul care sa condamne o manifestatie in fata Palatului Victoria in care se cere demisia guvernului, si probabil ca o sa fiu urat pentru asta, dar am niste nelamuriri:

- Cei care protesteaza impotriva proiectului de lege initiat de guvern l-au citit inainte?
- Cei care sunt impotriva exploatarii aurului de catre RMCG cunosc detaliile tehnice ale proiectului (de ex. care va fi concentratia de cianura in iazul de decantare)?
- Cei care vor sa o salveze stiu sa indice pe harta unde se alfa Rosia Montana (asta ca sa nu intreb daca au fost vreodata prin zona)?
The Dude
thumb_yello.gif ..coco, nice to meet you again ma friend...

sunt in continuare cu muntele, dar ce daca il zgarma putin ca sa il curete de lovele ?


QUOTE
SALVATI ROSIA MONTANA!!


de cine frate ca m-ai inebunit de cap ? blink.gif
The Dude
.....gata m-am prins...de ungur...t'ul in Doamne iarta-ma...iredentistu' ma-si azi si maine....

Later Edit:


QUOTE
- Cei care vor sa o salveze stiu sa indice pe harta unde se alfa Rosia Montana (asta ca sa nu intreb daca au fost vreodata prin zona)?



hmm.gif



roflmao.gif roflmao.gif
cocosel
QUOTE
- Cei care protesteaza impotriva proiectului de lege initiat de guvern l-au citit inainte?
- Cei care sunt impotriva exploatarii aurului de catre RMCG cunosc detaliile tehnice ale proiectului (de ex. care va fi concentratia de cianura in iazul de decantare)?
- Cei care vor sa o salveze stiu sa indice pe harta unde se alfa Rosia Montana (asta ca sa nu intreb daca au fost vreodata prin zona)?


Abis,

In mare masura cred ca da ... acum poate pe la 60% tehnic ... si aici ma refer doar la cei care protesteaza cu adevarat pentru Rosia Montana.

Mai sunt alte cateva categorii .. unii au protestat impotriva lui Ponta, unii au iesit ca sa nu stea in casa, altii impotriva gazelor de sist..si asa mai departe. Ca la fiecare manifestatie romaneasca.


Helou Dude, thumb_yello.gif

Ti-am spus mai sus SALVATI ROSIA MONTANA!! de marele György Schwartz ... sau ...
As vrea sa mai stea in pamant lovelele cam 15 ani ... pana intram in Noua Ordine Mondiala... jamie.gif

Uite pun un clip de mare senzatie ...

SALVATI ROSIA MONTANA
The Dude
QUOTE
As vrea sa mai stea in pamant lovelele cam 15 ani ... pana intram in Noua Ordine Mondiala...


Da de ce ?....te socoti ca atunci cand are sa inceapa aia o sa ai nevoie de parale ?
Ea zice ca dimpotriva.... rolleyes.gif
cocosel
QUOTE(The Dude @ 2 Sep 2013, 12:35 PM) *
Da de ce ?....te socoti ca atunci cand are sa inceapa aia o sa ai nevoie de parale ?
Ea zice ca dimpotriva.... rolleyes.gif



Cred ca acest clip transmite mai mult decat as putea sa exemplific aici... o evreica Maia ... ii raspunde unui evreu sustinut de Fratie.

B'nai Brith nu stie ca are opozitie mai interesanta pentru ca, nu banii fac oamenii ci oamenii ii fac.

Proiectul in sine este cu o singura tinta ... zacamintele de minereuri care se pot gasi acolo, altele decat aur.

Aur cauta doar ... ! rofl.gif (si iti spun din surse sigure, aur cam putin acolo, nu asa cum viseaza unii!)

Ordo ad Chaos!... Sau visul esuat acum...sau controlul resurselor. Sa continui mai bine nu!

Odata cu cresterea nevoii de resurse (oare s-a discutat asa ceva la Bucuresti cu Isarescu mare amfitrion acum un an sau doi), s-a marit si gradul de instabilitate din tarile detinatoare de resurse. (aici cica intra si Romania) Nu atacurile externe asupra zonelor respective s-au dovedit a fi problema esentiala, ci disolutia autoritatii interne care a dus la conflicte din ce in ce mai serioase, bazate pe combinatia saracie/disensiuni motivate etnic si religios.
Hmm imi pare cunoscuta aceasta situatie!! rofl.gif

By the way Siria va fi atacata nu pentru arme chimice ci pentru altceva thumb_yello.gif ...

SALVATI ROSIA MONTANA!!
mwah1.gif
The Dude
..e penibil clipul ala frate...crede-ma...E sirop curat, iar Maia n-a fost niciodata cea despre care s-a spus ca ar fi...Vorba ta, cercurile evereiesti din cultura se ajuta intre ele mai bine si mai eficient decat orice fratie..

Sunt absolut convins ca nu numai aurul e cautat, insa ma intreb... hmm.gif

Daca ar fi dupa mine, celelalte zacaminte nu se exploateaza cu cianuri...Eu as sacrifica asta, asa de tragul galagiosilor de prin piete..
Sa ma duc la Ordin sa dau sfatul asta...? Nu de alta dar DW e infratita cu B'nai Brith unsure.gif ...si Pheonix e.... rolleyes.gif


QUOTE
By the way Siria va fi atacata nu pentru arme chimice ci pentru altceva



Asta stie si tarabagiu din piata...Interesanta ar fi fost varianta ta...Adicatelea dupa tine ce urmareste americanu' ?



Soros pune ban pe ban...iar pe Isarescu il poate trage de urechi acum prin Bilderberg...
Ce ai cu omu ?

Tu daca ai sta pe un munte de bani ti-ar conveni sa vina un cocos sa agite apele cand pui si tu acolo de-o mamaliga ?
abis
QUOTE(cocosel @ 2 Sep 2013, 02:31 PM) *
Mai sunt alte cateva categorii .. unii au protestat impotriva lui Ponta, unii au iesit ca sa nu stea in casa, altii impotriva gazelor de sist..si asa mai departe. Ca la fiecare manifestatie romaneasca.

Si pe mine m-a sunat un prieten ca sa iesim sa strigam - si desi eram la cateva minute (cel mult) de Pta Victoriei nu am iesit. Nu ca nu mi-ar placea sa strig un "Puie Monta!" din toti rarunchiii, dar macar sa fie pentru un motiv serios.

Si nu as fi fost serios deloc daca protestam impotriva unui proiect de lege pe care (e vina mea, recunosc) nu l-am citit.
Marduk
QUOTE(cocosel @ 2 Sep 2013, 01:46 PM) *
QUOTE
....Iata cateva din metalele identificate: aur – 1,5 grame pe tona, argint – 11, 7 grame pe tona, arseniu – 5000 grame pe tona, titan – 1000 grame pe tona, molibden – 10 grame pe tona, vanadiu – 2500 grame pe tona, nichel – 30 de grame pe tona, crom – 50 grame pe tona, cobalt – 30 grame pe tona, galiu – 300 grame pe tona.

Deci nu pentru aur se da "batalia" asta la Rosia Montana. Din aceste date ar rezulta ca exploatarea se va intinde pe mai multi ani decat se estimase. Guvernul, romanii, locuitorii din Rosia Montana ar trebui sa se asigure ca exploatarea este sigura, ca nu polueaza, ca este profitabila pentru statul roman si locuitorii din zona si ca dupa finalizarea extractiei se va face curatenie, dar nu in stil romanesc.
QUOTE
SALVATI ROSIA MONTANA!!

De cine sa o salvam? de ONG-uri, de guvernanti, de politicieni, de globalizare ....? Pe mine ma indigneaza intreg acest proces, proteste, zvonuri, manipulari, nu vad nicaieri ce parere au cei care locuiesc acolo in Rosia Montana. Noi astia din afara vrem sa salvam ceva, dar nu stim daca locuitorii, beneficiarii proiectului vor asta, vor sa salvam Rosia Montana? Care este scopul acestei campanii? muntii, natura, padurile, lacurile cu care noi cei de la oras ne desfatam din cand in cand in weekend sau in vacanta sau LOCUITORII carora nu li se ofera alternative pentru a-si continua viata acolo unde s-au nascut si crescut. N-am vazut sau auzit un proiect, guvernamental, ONG-ist, academic care sa ofere o alternativa viabila, concurenta la proiectul RMGC. Ce sa faca oamenii, romanii din zona? ce ajutor le ofera guvernul, UE, ONG-urile pentru a supravietui? cresterea oilor? culesul fructelor de padure? dresura ursilor?

The Dude
.... rofl.gif asta imi aminteste de o remarca a lui Camus, care observa ca socialismul (sovietic) vrea sa faca binele omenirii in ciuda ei...

Sa terminam cu prostiile...Suntem in mileniu trei, avem mari nevoi, iar anularea unor proiecte de exploatare din cauza unor nostalgici rataciti este o stupizenie fara margini.

Da salvati Rosia Montana, exploatand tot ce are ea valoros prin maruntaie, insa intr-un mod civilizat si controlat..
Mediul ne datoreaza multe (pentru tot ce ne-a facut), iar asta e o nimica toata..

Am vazut in bazinul Ruhr cum arata o exploatare de suprafata epuizata...Ziceai ca e Poiana noastra, cu brazi cu alea, alea..deci se poate.
cocosel
QUOTE(Marduk @ 2 Sep 2013, 01:19 PM) *
De cine sa o salvam? de ONG-uri, de guvernanti, de politicieni, de globalizare ....? Pe mine ma indigneaza intreg acest proces, proteste, zvonuri, manipulari, nu vad nicaieri ce parere au cei care locuiesc acolo in Rosia Montana. Noi astia din afara vrem sa salvam ceva, dar nu stim daca locuitorii, beneficiarii proiectului vor asta, vor sa salvam Rosia Montana? Care este scopul acestei campanii? muntii, natura, padurile, lacurile cu care noi cei de la oras ne desfatam din cand in cand in weekend sau in vacanta sau LOCUITORII carora nu li se ofera alternative pentru a-si continua viata acolo unde s-au nascut si crescut. N-am vazut sau auzit un proiect, guvernamental, ONG-ist, academic care sa ofere o alternativa viabila, concurenta la proiectul RMGC. Ce sa faca oamenii, romanii din zona? ce ajutor le ofera guvernul, UE, ONG-urile pentru a supravietui? cresterea oilor? culesul fructelor de padure? dresura ursilor?



1.Parerea celor din Rosia Montana a fost atent falsificata de-a lungul anilor.(mai exact multi au fost cumparati) Este un proces ce a inceput acum 10 ani cand anumite cercuri au inceput sa focalizeze zona. Atunci a inceput si manipularea atat mediatica cat si politica. Bineinteles ca nu stiti ca aceasta zona a fost declasificata de anumite guverne pentru ca singura optiune pentru cei din zona sa fie mineritul. (zona monoindustriala). Este foarte greu sa incepi o activitate daca economic si legal nu o poti face. DE aceea zona s-a depopulat in timp. Si acum are foarte putini locuitori.

2.Rosia Montana are monumente istorice clasate in grupele A și B, mai exact cu valoare nationala si universala. Dincolo de clasarea prin lege a valorii acestor monumente, nenumarati specialisti si institutii nationale si internationale (Comisia Nationala a Monumentelor Istorice, Academia Romana, Ordinul si Uniunea Arhitectilor, Europa Nostra, ICOMOS – organism raportor pentru UNESCO – etc.) au aratat ca Rosia Montana, in asamblu, reprezinta un peisaj cultural de valoare universala, care merita sa fie inclus in atentie UNESCO.

3. Dincolo de toate acestea, o comunitate locala NU poate decide exproprierea proprietarilor care nu vor sa-si cedeze terenurile si casele unei companii private. Nu doar ca dreptul la proprietate e aparat prin Constitutie, dar ar genera o situatie absolut absurda. S-ar crea un precedent prin care, de fiecare data cand o eventuala majoritate pune ochii pe proprietatile imobiliare si bunurile unei minoritati le-ar putea obtine prin referendum pentru singurul motiv ca ”sunt mai multi”. (vezi propaganda mediatica acerba a celor de la RMGC)

4. Hotararile date de Guvernul Ungureanu incalca dispozitiile legale cu privire la dreptul la viata si dreptul la un mediu sanstos, dreptul la informare cu privire la problemele de mediu, dispozitiile constitutionale cu privire la obligatia de exploatare a resurselor naturale in concordanță cu interesul național. (sa nu mai zic de noile hotarari din proiectul de lege trimis in Parlament recent de Ponta)

5.SE dechide initiativa a noi asa zise zacaminte care de fapt ascund alte minereuri care se doresc a fi secretizate.... cele doua noi proiecte ar viza doua exploatari in judetul Hunedoara, la Certej (licenta deținută de Deva Gold) si la Baita-Craciunesti (licenta in avizare la ARNM, tot la Deva Gold). Poate ne spune Frank Timis ce interese oculte vaneaza! Sa nu mai spunem de ceea ce s-a intamplat la Certej...
Pe 30 octombrie 1971, o haldă de steril provenită de la exploatarea minieră s-a dizlocat și a ras localitatea. Autoritățile comuniste au păstrat tăcerea asupra proporțiilor dezastrului. Anchetele realizate, după anii 2000, de jurnaliștii de la ”Hunedoreanul” și ”Adevărul” au relevat un bilanț sinistru: 89 de morți într-un sfert de oră.

6.Modificare a Legii Minelor nr. 85/2003, in 2011 care a trecut fara vreo dezbatere publica serioasa de Senat. Proiectul este, insa, de fapt, o lege care prevede masuri speciale de expropriere in favoarea titularilor de licente miniere. Adoptarea acestei legi anuleaza toate certificatele si avizele legale (de urbanism, PUG, conservare a patrimoniului cultural si natural etc.) de care s-a impiedecat pana acum RMGC si de care, in viitor, s-ar putea bloca European Goldfields si Carpathian Gold. Mai mult, legea ar aduce grave atingeri dreptului la proprietate si dreptului la acces la justitie a proprietarilor vizati. Acest proiec este acum pus pe tapet!

7. Ma opresc la numarul acesta pentru ca imi place si nu pentru ca nu afr mai fi argumente. De fapt sunt atat de multe incat as scrie kilometri.

Filoanele importante, de suprafata, de la Rosia si din imprejurimi, au fost demult golite. Au ramas firisoare infime, in stanca. Pentru a ajunge la minereu, trebuie sa se excaveze la sute de metri in adanc. Munti intregi acoperiti cu paduri se transforma in noroi otravit, caci metodele clasice de extractie nu mai sunt eficiente la minereul de adancime. Vremea El Dorado-ului a trecut, marile concerne miniere au preluat monopolul extractiei, pe care au profesionalizat-o. Se lucreaza “gigantic” si se decanteaza cu cianuri. Ecologic, aceasta e o catastrofa. Cel putin asa arata experientele altora.

Cianurile nu iarta. Folosita in decantarea rocii mineraliere, dislocate in mii de tone, din peisaj, otrava rosie se scurge in iazuri slab securizate, se prelinge peste tot. Ea ramane, ca si deseurile atomice, un cosmar de decenii. Craterele de sapatura sunt imense. Spiegel scria ca la o astfel de exploatare miniera, din Australia, a ramas unul care „se vede chiar si din spatiul cosmic“.

SALVATI ROSIA MONTANA!!
thumb_yello.gif
exergy33
QUOTE(cocosel @ 2 Sep 2013, 03:00 PM) *
By the way Siria va fi atacata nu pentru arme chimice ci pentru altceva thumb_yello.gif ...


Salutare umbra veche !
Vine toamna si vad ca la vechiul Han se mai intorc din pasarile calatoare ce-si aveau cuib aici candva rolleyes.gif

Si acum referitor la afirmatia citata. Daca nu pentru arme chimice, atunci pentru ce? unsure.gif
Marduk
QUOTE(cocosel @ 2 Sep 2013, 04:07 PM) *
1.Parerea celor din Rosia Montana a fost atent falsificata de-a lungul anilor.(mai exact multi au fost cumparati)....
2.Rosia Montana are monumente istorice clasate in grupele A și B, mai exact cu valoare nationala si universala.....
3. Dincolo de toate acestea, o comunitate locala NU poate decide exproprierea proprietarilor care nu vor sa-si cedeze terenurile si casele unei companii private.....
4. Hotararile date de Guvernul Ungureanu incalca dispozitiile legale....
5.SE dechide initiativa a noi asa zise zacaminte care de fapt ascund alte minereuri care se doresc a fi secretizate....
6.Modificare a Legii Minelor nr. 85/2003, in 2011 care a trecut fara vreo dezbatere publica serioasa de Senat....
7. Ma opresc la numarul acesta...
Cianurile nu iarta....otrava rosie se scurge in iazuri slab securizate, se prelinge peste tot....

1. Romanii din Rosia Montana au fost "cumparati" de RMGC si obligati de comunisti, nu stiu cum sa comentez, e mai bine sa fi cumparat sau e mai bine sa fi obligat? eu cred ca cel mai bine este sa fi liber, ATAT IN GANDIRE CAT SI IN ACTIUNE.
2. Foarte bine, exista un potential, ce-au facut guvernantii, politicienii timp de 10 ani? si-au pasat decizia de la unii la altii incasand comisioane. Exista un proiect pe aceasta tema? "Valorificarea in scop turistic a monumentelor istorice existente la Rosia Montana" ? N-am auzit, am vazut doua filme cu o martoaga, care prezenta o idee din ceea ce a fost Rosia Montana un El Dorado pe pamant romanesc, maretia si decaderea unui oras a unei preocupari, extragerea aurului. De ce nu se concesioneaza exploatarea aurului catre localnici? care ar putea sa deschida afaceri turistice in acest domeniu! Repet, nu am vazut alternative curajoase de a rezolva problema oamenilor, care sa implice oamenii care traiesc acolo.
3. Corect. Oamenii au dreptul asupra proprietatii, dar odata inceput un proiect, oricare ar fi acesta cei care nu vor sa participe vor observa ca cei care participa la un astfel de proiect, au beneficii si vor dori sa beneficieze si ei de pe urma initiativei respective.
4. Nu stiu la ce hotarari te referi, dar daca este vorba de expropierea in interes national sa sti ca eu sunt de acord.
6. Eu cred ca statul, guvernul stie foarte bine ce potential are zona respectiva, asa cum ai postat si tu exista informatii despre alte minereuri, deci exista interes pentru aceasta afacere, este profitabila, altfel nici nu-mi explic de ce RMGC a asteptat atat acordul de mediu, dar mai ales ma gandesc la cate spagi or fi platit.
7. Este o cifra care si mie imi place, dar nu ma pot opri la ea. Continui sa ma gandesc la oamenii din Rosia Montana, asa cum ma gandesc la toti romanii dezradacinati din tara lor din cauza guvernantilor care nu au programe de viitor, romanii, Romania nu are perspectiva asupra viitorului.
Exista in UE tari care folosesc cianurile pentru extragerea aurului, aceste tari isi asuma riscurile de mediu si au programe de mediu care sa rezolve problemele ce ar putea sa apara dupa epuizarea zacamantului, IMPORTANT ESTE SE CEREM PRIN CONTRACT SI SA URMARIM, NOI OPINIA PUBLICA, GUVERNUL, ONG-URILE, CA LA FINALIZAREA EXPLOATARII TOTUL SA FIE CURATAT, REPLANTAT SI REDAT CIRCUITULUI NATURAL FARA RISCUL POLUARII.
Erwin
Ar fi foarte frumos, Marduk, să fie cum zici, dar dacă ne uităm cum au început, prin obținerea frauduloasă a concesiunii (licitație trucată) și cum au bombardat media cu reclame, nu-i văd făcând curat în urma lor și nici respectând normele de mediu, faptul că ar putea obține eliminarea oricăror obstacole printr-o lege specială este imoral și le dă putere de a face ce vor în tot perimetrul, nu este vorba numai de Roșia Montană ci de 4 munți. Nici eu nu zic să nu se exploateze minele dar zic că toată treaba trebuie făcută ca la carte, transparent, cu respectarea legilor deja în vigoare, fără favoritisme, cu respectarea directivelor europene și cu obținerea de garanții palpabile din partea companiei că va respecta obligațiile asumate.

Zona se vede pe Google Earth, este un dezastru. Se zice prin reclame că RMGC s-a ocupat de ecologizarea vechii mine. Nimic mai fals. Bazinul de la Cârnic e tot acolo, se vede acoperișul și turla bisericii.

N-am fost acolo să vorbesc cu oamenii dar prea sunt diferențe radical opuse între ce susține compania și opozanții săi. Tind să cred că adevărul este undeva la mijloc.

Cocoșel, thumb_yello.gif
The Dude
Cocosel...vorbesti de la tribuna si ai discursul mult prea incarcat de argumente categorice.

Erwin, niciun contract important nu e optinut "printr-o licitatie corecta". Nici la noi, nici aiurea.
Mai mult decat atat insa, la romanica practicile astea au coborat nivelul pana la o limita situata alarmant de jos.

Compania de exploatare, compania de drumuri, compania nationala de investitii sunt chiar institutii infiintate special pentru a drena banul public pe trasee prestabilite.


Sa opresti exploatarea de la Rosia Montana e o nerozie fara margini; sa faci exploatarea in cel mai civilizat mod posibil si prietnos cu mediul, e o datorie cetatenasca a fiecaruia dintre noi, care insa nu se poate impune din strada.

Exista cai si mijloace.

Asadar, inca o data: cum adica sa o salvam ?

sa o salvam de Soros ?...va veni alt investitor.
sa o salvam de exploatare...si sa ne multumim sa o contemplam cu foamea'n gat..sa o salvam de oameni ?
turbo trabant
Deci exploatarea la mountain tomato se va face cand guvernul va da o ordonanta de urgenta ca fiecare cocalar va primi din exploatare un colier mare de haur.

Tara bogata plina de ecologisti.
Marduk
QUOTE(Erwin @ 2 Sep 2013, 11:48 PM) *
... eu nu zic să nu se exploateze minele dar zic că toată treaba trebuie făcută ca la carte, transparent, cu respectarea legilor deja în vigoare, fără favoritisme, cu respectarea directivelor europene și cu obținerea de garanții palpabile din partea companiei că va respecta obligațiile asumate....

Eu zic c-ar trebui upgradate aceste legi, mai ales articolele referitoare la ecologizare dupa exploatare. ONG-urile trebuie sa urmareasca pas cu pas exploatarea, local, nu din ziare sau de la tembeliziuni. Militantismul cere sacrificii, dar nu din baruri si terase ci de la fata locului.

QUOTE(The Dude @ 3 Sep 2013, 10:23 AM) *
Sa opresti exploatarea de la Rosia Montana e o nerozie fara margini; sa faci exploatarea in cel mai civilizat mod posibil si prietnos cu mediul, e o datorie cetatenasca a fiecaruia dintre noi, care insa nu se poate impune din strada.
Exista cai si mijloace.

Exista, trebuie doar sa avem vointa politica sa le folosim, strada nu poate dicta, politicienii pot scoate legi prin care sa oblige compania sa respecte un standard similar cu cel din alte tari unde se foloseste acelasi sistem sau sa ceara folosirea unui alt sistem mai putin poluant chiar cu riscul platii penalitatilor in cazul retragerii RMGC.
gigip
[quote name='The Dude' date='3 Sep 2013, 10:23 AM' post='749164']

Sa opresti exploatarea de la Rosia Montana e o nerozie fara margini; sa faci exploatarea in cel mai civilizat mod posibil si prietnos cu mediul, e o datorie cetatenasca a fiecaruia dintre noi, care insa nu se poate impune din strada.

Bravo,'The Dude'! Subscriu postarii tale!
Marduk
Un amic mi-a trimis un clip cu Rosia Montana. Cred ca ceea ce se vede in clip este exploatarea din vremea comunismului.


cocosel
QUOTE(The Dude @ 3 Sep 2013, 08:23 AM) *
Cocosel...vorbesti de la tribuna si ai discursul mult prea incarcat de argumente categorice.

Erwin, niciun contract important nu e optinut "printr-o licitatie corecta". Nici la noi, nici aiurea.
Mai mult decat atat insa, la romanica practicile astea au coborat nivelul pana la o limita situata alarmant de jos.

Compania de exploatare, compania de drumuri, compania nationala de investitii sunt chiar institutii infiintate special pentru a drena banul public pe trasee prestabilite.
Sa opresti exploatarea de la Rosia Montana e o nerozie fara margini; sa faci exploatarea in cel mai civilizat mod posibil si prietnos cu mediul, e o datorie cetatenasca a fiecaruia dintre noi, care insa nu se poate impune din strada.

Exista cai si mijloace.

Asadar, inca o data: cum adica sa o salvam ?

sa o salvam de Soros ?...va veni alt investitor.
sa o salvam de exploatare...si sa ne multumim sa o contemplam cu foamea'n gat..sa o salvam de oameni ?



Vorbesc tot de acolo de unde am vorbit mereu. Argumentele sunt definitorii daca vrem dezbatere.

Este foarte fezabil sa opresti aceasta exploatare asa cum era fezabil sa nu vinzi "frateste" petrolul doar pentru o spaga ...

Cand se va stabili pe criterii oneste... fara presa cumparata, fara incalcarea legilor, fara secretizari aberante, fara distrugerea mediului, garantii clare stipulate prin contracte transparente putem sa discutam si sa dezbatem o viitoare asa zisa exploatare. Pana atunci SALVATI ROSIA MONTANA!!

Pana atunci pagina de media prezinta cu date clare cum toate televiziunile au contract pe 3 ani sa nu atace Proiectul RMGC. Sa inteleg ca esti multumit cu astfel de practici adica este bine prin aceste cai si mijloace? blink.gif

Foamea in gat o vom avea si dupa la fel cum o sa o avem mereu. Nimeni nu garanteaza nimic ... sunt doar cativa care beneficiaza de cativa ani de pe urma acestui proiect ... unul fiind secretar de stat pe la Ministerul Economiei. (cred un fratior ca si Borza (oratorul) si avocatul Piperea alti corifei straluciti din banii publici)



cocosel
QUOTE(exergy33 @ 2 Sep 2013, 03:06 PM) *
Salutare umbra veche !
Vine toamna si vad ca la vechiul Han se mai intorc din pasarile calatoare ce-si aveau cuib aici candva rolleyes.gif

Si acum referitor la afirmatia citata. Daca nu pentru arme chimice, atunci pentru ce? unsure.gif



Salutare Exergy33! mwah1.gif

Vine cu multe toamna aceasta!

Depinde din ce unghi privesti situatia... daca vrei o afirmatie de bun simt ... pentru bazinul levantin (Islamic Pipeline)... daca vrei una oculta... pentru Ordinea Mondiala.
Sunt multe alte actiuni care nu se pot comenta, dar G20 va concluziona in curand.

La buna revedere!

abis
QUOTE(gigip @ 3 Sep 2013, 12:07 PM) *
Sa opresti exploatarea de la Rosia Montana e o nerozie fara margini; sa faci exploatarea in cel mai civilizat mod posibil si prietnos cu mediul, e o datorie cetatenasca a fiecaruia dintre noi, care insa nu se poate impune din strada.

Bravo,'The Dude'! Subscriu postarii tale!

Si eu sunt de acord cu gigip, de data asta. Ingrijorator. smile.gif
The Dude
QUOTE(cocosel @ 3 Sep 2013, 01:25 PM) *
Vorbesc tot de acolo de unde am vorbit mereu. Argumentele sunt definitorii daca vrem dezbatere.


Nope...nu-i adevarat. A fost o vreme cand ai vorbit dintre noi, agitand sapca stransa in mana, cu bratul indreptat in sus, ca Lenin... rofl.gif

Aveai cinci zambareti la doua fraze pe timpul ala, si bagai si texte din clasici...in original..

Acu' faci pe Zarathustra, vii si ne bati obrazu' ca Dumnezeu e mort, ca aia, ca ailalta...

N-am eu nevoie de metalele alea..Toti avem nevoie de ele daca vrem masini, daca vrem calculatoare, daca vrem televizoare si confort..
...dar ce frumos sa faci pe cavalerul in armura stralucitioare, sa ataci zmeul frontal, cu mare zarva si infioratoare amenintari...nu cu gandul de a il anula, ci doar cu acela de a ajunge cu el la cea mai avantajoasa invoiala....

Balade din astea cu lupul cel rau sunt din alt basm..Nicaieri in lume contractele mari nu sunt alocate corect, poate rezonabil, ceea ce e un picut altceva, dar onest: niciodata...Inca, la momentul asta omenirea nici nu are termenul "onest" foarte bine clarificat.

QUOTE
Este foarte fezabil sa opresti aceasta exploatare asa cum era fezabil sa nu vinzi "frateste" petrolul doar pentru o spaga ...


Nu s-a dat numai pentru o spaga...au fost si avantaje colaterale, desi sunt de acord cu tine ca ele ar fi trebuit sa constituie obiectul principal al tranzactiei...Insa, pe tine nu te-a interesat suficient atunci, si nici pe el, si nici pe ea...pe nimeni suficient de tare, asa ca al de a putut, a facut-o...

QUOTE
Cand se va stabili pe criterii oneste... fara presa cumparata, fara incalcarea legilor, fara secretizari aberante, fara distrugerea mediului, garantii clare stipulate prin contracte transparente putem sa discutam si sa dezbatem o viitoare asa zisa exploatare. Pana atunci SALVATI ROSIA MONTANA!!


Hei...hei...aloooo...Gara de Nord !!!...Alooooo...mai subtire cu presa cumparata...
Ia vezi ca toate punctele alea enumerate de tine din presa sunt luate...La ele te refereai...?
Te-au intoxicat aia...cum le zice..."mogulii" ?...adica ei ne pun in echer unii cu altii ?..adica ei fac legea ?

QUOTE
Pana atunci pagina de media prezinta cu date clare cum toate televiziunile au contract pe 3 ani sa nu atace Proiectul RMGC. Sa inteleg ca esti multumit cu astfel de practici adica este bine prin aceste cai si mijloace? blink.gif


Bai, eu am vazut la tv-u chiar zilele astea un documentar...si am vazut si clipul cu doamna ce se trage de urechi...ce-au facut ? nu isi respecta contractul.?...nu e bine domnu comisar...nu e bine deloc.... hh.gif

si apropo..Nope....nu sunt multumit de felul meu...Sunt un nemultumit cronic. E ceva biologic. Nimic nu-mi convine.. hmm.gif
Dar mai mult si mai ales ma enerveaza la culme cand unul care se oftica pe succesul altuia incepe sa il denigreze pe asta aducand in discutie baloane de sapun policolore, cu paduri inverzite, ape cristaline, fluturi si floricele...


QUOTE
Foamea in gat o vom avea si dupa la fel cum o sa o avem mereu. Nimeni nu garanteaza nimic ... sunt doar cativa care beneficiaza de cativa ani de pe urma acestui proiect ...


nu-i adevarat...suntem mult mai rotunjiori ca dupa '90 si ceva mai putin rotofei decat am vrea sa fim...iar cand vom ajunge, o sa ne dorim inca si mai mult...asa e omul...nu romanu..omu...nu varful din bucegi...omu...bipedul..chestia aia plina de mofturi si de rahat..


QUOTE
unul fiind secretar de stat pe la Ministerul Economiei. (cred un fratior ca si Borza (oratorul) si avocatul Piperea alti corifei straluciti din banii publici)



ahaaa...gata...i-ai si localizat....bravos...sunt in conspiratie cu unguru'...sau numai ordinele fratesti ghidoneaza chestiunea ? ooh.gif


gigip thumb_yello.gif Abis spoton.gif
cocosel
QUOTE
Nope...nu-i adevarat. A fost o vreme cand ai vorbit dintre noi, agitand sapca stransa in mana, cu bratul indreptat in sus, ca Lenin... rofl.gif

Aveai cinci zambareti la doua fraze pe timpul ala, si bagai si texte din clasici...in original..

Acu' faci pe Zarathustra, vii si ne bati obrazu' ca Dumnezeu e mort, ca aia, ca ailalta.
..

A fost o vremea...poate! Zambareti am si acum, poate timp mai putin. Vezi tu analiza intotdeauna ai restrans-o la persoana si nu la ce formuleaza aceea persoana. Citeste mai mult, cauta mai atent si mai lasa Ordinul ca este cel mai aprig manipulator.

QUOTE
N-am eu nevoie de metalele alea..Toti avem nevoie de ele daca vrem masini, daca vrem calculatoare, daca vrem televizoare si confort..
...dar ce frumos sa faci pe cavalerul in armura stralucitioare, sa ataci zmeul frontal, cu mare zarva si infioratoare amenintari...nu cu gandul de a il anula, ci doar cu acela de a ajunge cu el la cea mai avantajoasa invoiala....


N-ai inteles nimic ... si nu este prima data. Da mecenatul in strada asta presupune ... invoiala cea mai buna pentru noi. Si cand spun "NOI" te-am inclus si pe tine desi in principiu tu astepti ca alti sa-ti clarifice problemele. NU pentru corporatii si alte fratii. jamie.gif

QUOTE
Balade din astea cu lupul cel rau sunt din alt basm..Nicaieri in lume contractele mari nu sunt alocate corect, poate rezonabil, ceea ce e un picut altceva, dar onest: niciodata...Inca, la momentul asta omenirea nici nu are termenul "onest" foarte bine clarificat.


Baladele se transforma in mit si apoi sunt transmise generatiilor viitoare... Mitul fiind prima treapta a cunoasterii!

QUOTE
Nu s-a dat numai pentru o spaga...au fost si avantaje colaterale, desi sunt de acord cu tine ca ele ar fi trebuit sa constituie obiectul principal al tranzactiei...Insa, pe tine nu te-a interesat suficient atunci, si nici pe el, si nici pe ea...pe nimeni suficient de tare, asa ca al de a putut, a facut-o...


Aici iar ai patimit si ai spus un mic adevar. Avantaje colaterale?
Aoleu care sunt acelea? rofl.gif
NATO? rofl.gif
Ordinul? rofl.gif
Sau FRATIA? rofl.gif

Deci sa inteleg ca atunci cand nu intereseaza asa mult pe cetatenii, cei care fac contractele au dreptul sa o faca cum vor...?

Ei bine de aceea SALVATI ROSIA MONTANA!! si de aceea vor fi si mai multi in piata. thumb_yello.gif


QUOTE
Ia vezi ca toate punctele alea enumerate de tine din presa sunt luate...La ele te refereai...?
Te-au intoxicat aia...cum le zice..."mogulii" ?...adica ei ne pun in echer unii cu altii ?..adica ei fac legea ?
Bai, eu am vazut la tv-u chiar zilele astea un documentar...si am vazut si clipul cu doamna ce se trage de urechi...ce-au facut ? nu isi respecta contractul....nu e bine domnu comisar...nu e bine deloc.... hh.gif


Iarasi wrong..ma refeream la televiziuni nu la presa.


QUOTE
Dar mai mult si mai ales ma enerveaza la culme cand unul care se oftica pe succesul altuia incepe sa il denigreze pe asta aducand in discutie baloane de sapun policolore, cu paduri inverzite, ape cristaline, fluturi si floricele...
nu-i adevarat...suntem mult mai rotunjiori ca dupa '90 si ceva mai putin rotofei decat am vrea sa fim...iar cand vom ajunge, o sa ne dorim inca si mai mult...asa e omul...nu romanu..omu...nu varful din bucegi...omu...bipedul..chestia aia plina de mofturi si de rahat..


Nu cred ca este succes in a pacali... dr stii cum este valorile sunt diferite de la om la om. Unul poate sa vada bine desi este cel mai rau posibil.

QUOTE
ahaaa...gata...i-ai si localizat....bravos...sunt in conspiratie cu unguru'...sau numai ordinele fratesti ghidoneaza chestiunea ? ooh.gif

S-au localizat singuri... iar prietenul tau ( Balcesti) a subliniat recent indepartarea lor chiar din ORdin ...

Asa ca vezi tu luminile conspira iar umbrele petrec.

Nu-i ordinea firească ce ei a fi susţin;
Averea să le aperi, mărirea ş-a lor bine,
Ei braţul tău înarmă ca să loveşti în tine,
Şi pe voi contra voastră la luptă ei vă mân'.

Şi de-ntrebaţi atuncea, vouă ce vă rămâne?
Munca, din care dânşii se-mbată în plăceri,
Robia viaţa toată, lacrimi pe-o neagră pâine,
Copilelor pătate mizeria-n ruşine...
Ei tot şi voi nimica; ei cerul, voi dureri!



SALVATI ROSIA MONTANA!!


abis
QUOTE(cocosel @ 3 Sep 2013, 03:02 PM) *
si de aceea vor fi si mai multi in piata

Oare...?

Vor fi mai putini, zic eu - o sa vedem.

Poate nu azi, poate nu maine, dar incetul cu incetul se va stinge. Proiectul oricum va fi respins in parlament - daca parlamentarul Ponta va vota impotriva proiectului premierului Ponta iti dai seama ca nu are nicio sansa. smile.gif
The Dude
prietene cocos...adevarul nu incape intr-o minte prea infierbantata...incercam doar sa ma bucur de revederea noastra, dar pui prea multa patima si te dai excesiv la om abandonand temele (vezi, te acuz de acelasi lucru...cand vorbim unul cu altul, mai ales in opozitie de idei asta facem: ne pozitionam; daca erai un picut atent ai fi sesizat ca pozitiile noastre nu sunt opuse, ci doar abordarile).

Nu mai intervin...te las sa iti salvezi Rosia (sau mai exact gogoneaua, ca vad ca e inca verde), sa iti salvezi gloria si onoarea, tara, patria, neamul tau cel romanesc...brav tovaras de nadejde pe care te poti bizui la greu....

poate cu alta ocazie..pana atunci s-auzim numai de bine thumb_yello.gif
Marduk
QUOTE(cocosel @ 3 Sep 2013, 03:02 PM) *
... Ei bine de aceea SALVATI ROSIA MONTANA!! si de aceea vor fi si mai multi in piata....

Eu nu cred ca vor fi mai multi de atat, e un curent atipic sau tipic romanesc care solicita ceva dar nu propune nimic in schimb. Hai sa salvam R.M. de dragul ecologiei, al weekend-urilor cu mici si bere, dar de locuitorii din R.M cine se ocupa? Propun infiintarea unei asociatii "Oieritul pastoral montan" iar fiecare cetatean din Rosia Montana sa primeasca gratuit de la guvern UE, ONG-uri cate 50-100 de oi sau cate 10-20 de vaci, pe care se obliga sa le tina cel putin 5-10 ani, c-am vazut ca este iarba destula acolo. Sau sa-i chemam pe chinezi sa ne faca un hotel, in groapa aia de extractie a minereului, cum au facut la ei, au experienta, le dam concesiune pe 50 de ani, le facem infrastructura in zona, scolim locuitorii din R.M sa devina manageri in turism, sefi de sala, ospatari, bucatari, cameriste etc.

QUOTE(abis @ 3 Sep 2013, 03:12 PM) *
... Proiectul oricum va fi respins in parlament - daca parlamentarul Ponta va vota impotriva proiectului premierului Ponta iti dai seama ca nu are nicio sansa...

rofl.gif E tare gluma, daca scoate RMGC lista cu fripturistii din parlament, guvern sau administratie, care au primit diverse "bonusuri"? Parlamentarul V.V. Ponta arunca cu gogosi in multime, oricum votul va fi secret, el isi face publicitate cu gandul la viitoarele alegeri.
cocosel
QUOTE(abis @ 3 Sep 2013, 01:12 PM) *
Oare...?

Vor fi mai putini, zic eu - o sa vedem.

Poate nu azi, poate nu maine, dar incetul cu incetul se va stinge.


Ma indoiesc. Oamenii la noi se aprind mai greu. Vei avea o surpriza. thumb_yello.gif

Dude

QUOTE
adevarul nu incape intr-o minte prea infierbantata...incercam doar sa ma bucur de revederea noastra, dar pui prea multa patima si te dai excesiv la om abandonand temele


Lasand la o parte ca imi stalcesti nick-ul si avand impresia ca as riposta nu faci decat sa minimalizezi o importanta a subiectului. De aceea nu pot sa continui cu tine, nu ai argumente asupra a ceea ce discutam. Dupa ce te documentezi pe rosiamontana.org sau oriunde doresti putem sa refacem dialogul.


Pentru cei care abereaza in glorie, ca nu ar fi ce sa se faca acolo in zona...va doresc sa faceti o escapada in Munti Apuseni chiar la fata locului. (sunt cateva organizatii care au strans deja finantari internationale pentru proiecte in zona si daca in urmatorii ani proiectul stagneaza atunci muntii vor fi salvati)

Apai ... va doresc vizionare placuta la un filmulet cu Rosia Poieni... unde compania care a exploatat a uitat ca trebuia sa faca si ecologizare dupa.
Ce va face sa credeti ca la Rosia Montana ar fi vreodata posibila o astfel de strategie pe termen lung de refacere a zonei? RMGC fabuleaza.
Nu exista si de aceea se incearca prin orice mijloace aprobarea tacita fara dezbateri si prea multa valva.
Ganditi cu mintea voastra nu cu a celorlalti! thumb_yello.gif

SALVATI ROSIA MONTANA!!

Dezastrul de la ROSIA POIENI similar cu cel ce se anunta la Rosia MONTANA!


The Dude
CocoȘel......(asa e bine ?..am pus si cratima ca sa nu mai transferi discutia catre acuze si imputari)

Uite, iti propun un exercitiu:

Tu spui ca presa e cumparata (ai spus presa, pana sa nuantezi incoltit: televiziunile) si eu accept aceasta baza de discutii. Eu cand spun presa, fiind un tip integru, zic: presa (toata presa, sticla, ziar, tot)

Eu mai postulez ca si ONG-urile sunt subiective (prin insasi menirea lor, aceea de a se substitui unor organizari statale, pe care in cel mai fericit caz isi propun doar sa le completeze in activitatea lor, ele sunt suspecte de un interes pecuniar major), dar nu tin foarte tare la punctul asta de vedere si i-au de bun indemnul tau de a judeca cu propria mea minte.

Sa revenim asadar de pe aceste coordonate. Mintea mea singura spune ca toate informatiile pe care noi le primim despre o chestiune sau alta nu ar trebui crezute pe deplin atata vreme cat ele nu sunt completate si sustinute de altele obtinute in mod direct.

Deci, daca eu m-as angrena in disputa pe argumente propusa de tine, as accepta in mod tacit o controversa sterila ce nu ar face decat sa contrapuna teme fabricate de altii si in care niciunul din noi nu se poate increde pe de-a-ntregul. O capaceala de prosti, categorie careia nu ii apartin.

Asta pentru ca nici tu, nici eu, nu cunostem nemijlocit documentele din apendicele secretizat, nu am participat direct la dezbaterile cu usi inchise si pentru ca nici nu avem timpul, disponibilitatea, ori instrumentele necesare investigarii veridicitatii unor afirmatii lansate in aer de stiu eu cine.

Asadar, daca nu ma pot increde in cei care imi fac capul mare despre o chestiune pe care doresc sa o aprofundez, in cine sa cred ?
Singurul raspuns pertinent este: in persoanele abilitate, indreptatite si cu atributii concrete si specifice in aceasta chestiune. Astia sunt cei care au avizat favorabil proiectul asumandu-si astfel o responsabilitate..

Nimeni altcineva din presa, ONG-uri, alte structuri care se agita si iau pozitie ferma nu isi asuma ceva...

Tu nu crezi in oamenii astia, aducand in sprijinul neancrederii tale multe reprosuri si nesfarsite suspiciuni...provenite insa tot pe calea presei si/sau a unor intermediari ce raman la randul lor suspecti de interese oculte.

Contrar a ceea ce inflacararea ta nesabuita proclama (de la tribuna) plina de indignare, in Romania exista structuri de stat functionale, exista o juristprudenta, exista legi si acte normative aliniate in cea mai mare parte a lor legislatiei Europene. Exista o Agentie si un Minister al Mediului si o Agentie pentru Ecologie si Resurse Minerale, o gramada de alte institutii, iar probabilitatea ca toate astea sa isi fi dat mana pentru a complota impotriva unor prevederi ferme si precise....e nula.

Eu cred in statul roman, idiferent de parerile personale pe care le am despre unul sau altul.
Pana cand instantele nu vor proba reaua credinta a cuiva, pentru mine acela are nealterata prezumtia de nevinovatie. Asa ar trebui sa fie pentru oricine.

******************************

Ma uitam aseara pe televiziunile cenzurate si pe net...protestatarii din piata erau nemultumiti ca nu apar mai mult pe ecran...Ca asta e scopul lor: sa se expuna, sa faca parada de sentimente si sa isi confirme puterea de grup..Ii doare in cot de Rosia Montana, dar (ca si tie) le pasa mult de frumusetea, valoarea si maretia gestului lor...Ca el manjeste idealurile zonei libere de comunism stabilita acolo de eroi adevarati...asta nu ii pasa nimanui..mare rusine..

*******************************

In Rosia Montana, oameni in viata azi, aflati la ei acasa, traiesc de pe o zi pe alta cu paine uscata si ceai, locuind pe un munte de bogatii. Tu si toti aia, ii condamnati in corpore pentru nevoile lor si pentru aspiratiile lor, pe care le inlocuiti cu nevoia voastra imediata si ipocrita de a avea un spatiu frumos, nealterat, natural, acolo unde poti merge cu masina in weekend, sau in concediu, sa perpelesti o fleica, ori sa golesti niste peturi..pe care atent nu le lasi in urma, ca doar ai un mare eco respect.... You make me fuckin' sick to my stomach..

PS ..si mai termina cu fimele astea de tot rahatul...cu dame isterizate care se auto-mutileaza, cu exploatari aflate in litigiu contractual prezentat tendentios si unilateral..Daca vrei sa vezi si ceva care a mers du-te sa vizitezi Holcim Lafarge Campulung, o chestie pe langa care eu trec frecvent si la care numai filtrele de curatare a aerului sunt pe jumatate cat intreaga investitie...du-te sa vezi miile de gropi de imprumut (pana la urma tot niste exploatari) care au furnizat material drumurilor din Romania...


The Dude over & out mad.gif nonono.gif
Marduk
QUOTE(cocosel @ 4 Sep 2013, 03:05 AM) *
QUOTE
... ca nu ar fi ce sa se faca acolo in zona...va doresc sa faceti o escapada in Munti Apuseni chiar la fata locului. (sunt cateva organizatii care au strans deja finantari internationale pentru proiecte in zona si daca in urmatorii ani proiectul stagneaza atunci muntii vor fi salvati)

Cati ani au trecut de cand s-a pus pe tapet acest proiect? 1997-2002? De ce de atunci si pana azi ONG-urile, guvernantii, n-au reusit sa prezinte proiecte sa stranga bani? Sunt 15 ani de cand RMGC a inceput sa faca "miscari" in zona si mai mult de 10 ani de cand a cerut acordul de mediu. Guvernul Romaniei trebuia sa dea un raspuns, DA sau NU, pentru mine ca cetatean roman, oricare ar fi fost raspunsul, ma interesau respectarea conditiilor de mediu impuse de UE si soarta oamenilor din Rosia Montana, carora li s-a luat un drept elementar, dreptul la munca pentru a supravietui. Unii au plecat aiurea prin lume, altii au ramas pentru ca sunt prea batrani sau prea tineri, iar situatia este comuna multor altor localitati din Romania. Eu inca continui sa intreb, CE ALTERNATIVA PROPUN ONG-URILE, GUVERNUL, PENTRU LOCUITORII DIN ROSIA MONTANA? DE CE TOCMAI ACUM? DE CE DOAR ATUNCI CAND SE VORBESTE DE DEFINITIVAREA ACORDULUI? DE CE TOATA LUMEA VORBESTE DE ROSIA MONTANA, DE UN LOC SI NU DE OAMENI?
Ganditi cu mintea voastra nu cu a celorlalti!
Corect, indemnul tau este valabil pentru toti cei implicati in aceste discutii.



QUOTE(The Dude @ 4 Sep 2013, 08:58 AM) *
.. Nimeni altcineva din presa, ONG-uri, alte structuri care se agita si iau pozitie ferma nu isi asuma ceva...

.. In Rosia Montana, oameni in viata azi, aflati la ei acasa, traiesc de pe o zi pe alta cu paine uscata si ceai, locuind pe un munte de bogatii. Tu si toti aia, ii condamnati in corpore pentru nevoile lor si pentru aspiratiile lor, pe care le inlocuiti cu nevoia voastra imediata si ipocrita de a avea un spatiu frumos, nealterat, natural, acolo unde poti merge cu masina in weekend, sau in concediu, sa perpelesti o fleica, ori sa golesti niste peturi..pe care atent nu le lasi in urma, ca doar ai un mare eco respect....

thumb_yello.gif
cocosel
QUOTE(The Dude @ 4 Sep 2013, 06:58 AM) *
CocoȘel......(asa e bine ?..am pus si cratima ca sa nu mai transferi discutia catre acuze si imputari)

Uite, iti propun un exercitiu:

Tu spui ca presa e cumparata (ai spus presa, pana sa nuantezi incoltit: televiziunile) si eu accept aceasta baza de discutii. Eu cand spun presa, fiind un tip integru, zic: presa (toata presa, sticla, ziar, tot)

Eu mai postulez ca si ONG-urile sunt subiective (prin insasi menirea lor, aceea de a se substitui unor organizari statale, pe care in cel mai fericit caz isi propun doar sa le completeze in activitatea lor, ele sunt suspecte de un interes pecuniar major), dar nu tin foarte tare la punctul asta de vedere si i-au de bun indemnul tau de a judeca cu propria mea minte.

Sa revenim asadar de pe aceste coordonate. Mintea mea singura spune ca toate informatiile pe care noi le primim despre o chestiune sau alta nu ar trebui crezute pe deplin atata vreme cat ele nu sunt completate si sustinute de altele obtinute in mod direct.

Deci, daca eu m-as angrena in disputa pe argumente propusa de tine, as accepta in mod tacit o controversa sterila ce nu ar face decat sa contrapuna teme fabricate de altii si in care niciunul din noi nu se poate increde pe de-a-ntregul. O capaceala de prosti, categorie careia nu ii apartin.

Asta pentru ca nici tu, nici eu, nu cunostem nemijlocit documentele din apendicele secretizat, nu am participat direct la dezbaterile cu usi inchise si pentru ca nici nu avem timpul, disponibilitatea, ori instrumentele necesare investigarii veridicitatii unor afirmatii lansate in aer de stiu eu cine.

Asadar, daca nu ma pot increde in cei care imi fac capul mare despre o chestiune pe care doresc sa o aprofundez, in cine sa cred ?
Singurul raspuns pertinent este: in persoanele abilitate, indreptatite si cu atributii concrete si specifice in aceasta chestiune. Astia sunt cei care au avizat favorabil proiectul asumandu-si astfel o responsabilitate..

Nimeni altcineva din presa, ONG-uri, alte structuri care se agita si iau pozitie ferma nu isi asuma ceva...

Tu nu crezi in oamenii astia, aducand in sprijinul neancrederii tale multe reprosuri si nesfarsite suspiciuni...provenite insa tot pe calea presei si/sau a unor intermediari ce raman la randul lor suspecti de interese oculte.

Contrar a ceea ce inflacararea ta nesabuita proclama (de la tribuna) plina de indignare, in Romania exista structuri de stat functionale, exista o juristprudenta, exista legi si acte normative aliniate in cea mai mare parte a lor legislatiei Europene. Exista o Agentie si un Minister al Mediului si o Agentie pentru Ecologie si Resurse Minerale, o gramada de alte institutii, iar probabilitatea ca toate astea sa isi fi dat mana pentru a complota impotriva unor prevederi ferme si precise....e nula.

Eu cred in statul roman, idiferent de parerile personale pe care le am despre unul sau altul.
Pana cand instantele nu vor proba reaua credinta a cuiva, pentru mine acela are nealterata prezumtia de nevinovatie. Asa ar trebui sa fie pentru oricine.

******************************

Ma uitam aseara pe televiziunile cenzurate si pe net...protestatarii din piata erau nemultumiti ca nu apar mai mult pe ecran...Ca asta e scopul lor: sa se expuna, sa faca parada de sentimente si sa isi confirme puterea de grup..Ii doare in cot de Rosia Montana, dar (ca si tie) le pasa mult de frumusetea, valoarea si maretia gestului lor...Ca el manjeste idealurile zonei libere de comunism stabilita acolo de eroi adevarati...asta nu ii pasa nimanui..mare rusine..

*******************************

In Rosia Montana, oameni in viata azi, aflati la ei acasa, traiesc de pe o zi pe alta cu paine uscata si ceai, locuind pe un munte de bogatii. Tu si toti aia, ii condamnati in corpore pentru nevoile lor si pentru aspiratiile lor, pe care le inlocuiti cu nevoia voastra imediata si ipocrita de a avea un spatiu frumos, nealterat, natural, acolo unde poti merge cu masina in weekend, sau in concediu, sa perpelesti o fleica, ori sa golesti niste peturi..pe care atent nu le lasi in urma, ca doar ai un mare eco respect.... You make me fuckin' sick to my stomach..

PS ..si mai termina cu fimele astea de tot rahatul...cu dame isterizate care se auto-mutileaza, cu exploatari aflate in litigiu contractual prezentat tendentios si unilateral..Daca vrei sa vezi si ceva care a mers du-te sa vizitezi Holcim Lafarge Campulung, o chestie pe langa care eu trec frecvent si la care numai filtrele de curatare a aerului sunt pe jumatate cat intreaga investitie...du-te sa vezi miile de gropi de imprumut (pana la urma tot niste exploatari) care au furnizat material drumurilor din Romania...
The Dude over & out mad.gif nonono.gif


Pentru ca ai rvenit pe o nota mai apropiata de dialog... iti voi raspunde dar ti-as sugera sa privesti si partea opusa.

1. La Rosia Montana sunt zeci de organizatii care au fonduri europene si care vor sa investeasca in zona. De ce nu o fac ai spune? pentru ca nici tu nici eu nu ne-am implica intr-o zona care inca este fierbinte. Daca ar fi dupa toti cei din piata si cred totii oameni de bun simt cu toii am fi de acord sa-i lasam pe acestia sa inceapa investitiile. Si culmea ei vor face mai multe locuri de munca decat ar putea vreodata sa faca o mina de aur. Asta ca sa vorbim si de una din marile manipulari.

2. Presa este in cea mai mare parte corupta. Si daca erai atent la nuante am specific clar in fraza presa cumparata. Dupa care am nuantat cu TV. Nu vreau sa detaliez pentru ca deja sunt altii care au adus si documente in acest sens.

3. . Astia sunt cei care au avizat favorabil proiectul asumandu-si astfel o responsabilitate..

Prost informat ca de obicei... sa-ti subliniez ca in 2012 a existat o dezbatere la TV chiar la cea publica o poti regasi pe youtube daca chiar iti pasa de acest dialog si ai sa ramai surprins de acesti oameni pe care tu ii invoci ca ar fi specialisti.... si care isi asuma si vreo responsabilitate. Sa-ti mai spun un maruntis...specialistii din Romania nu exista sau daca sunt nu s-au implicat in acordarea oricaror avize in aceea zona.

Complicitatea celor de la Mediu chiar si de la Cultura ca sa nu mai spun de cei care au primit numeroase spagi din Ministerul Economiei ar trebui sa-ti puna niste semne de intrebare. Si ca sa fim mai in detaliu spre deosebire de voi am vazut cateva documente in care se stipuleaza niste aberatii mai mari decat Casa Alba. Ei doresc sa mute biserici de la 1720 patrimoniu cultural specificand astfel ca vor reda comunitatii in continuare cultura. rofl.gif
Mai sa nu razi daca nu plangi!!

4. Probabilitatea ca acele institutii sa fie mana in mana este de 100%, insa iti mai spun un secret din zona... sunt circa 40 de case amplasate strategic in cele mai importante puncte ale exploatari pe care vestita corporatie nu le va putea niciodata cumpara. Iar fara acestea extragerea propiu-zisa nu poate fi efectuata.
Asta este motivul real pentru care exploatarea nu a putut fi inceputa .. desi multe din avize au fost obtinute cu mute spagi.

5.Scopul celor din piata nu este publicitatea...ca sunt si cativa care si-o doresc...este evident asa cum au fost si cei din 2012 care erau platiti sa miste apele.
Din cei 1000 din fiecare seara as putea sa-ti garantez ca 800 stiu foarte bine scopul lor acolo in piata, repet spre deosebire de cei din 2012 care aveau fel si fel de lozinci.
Aici totul se rezuma la Rosia Montana... mesajul este f clar si f direct de aceea clasa politica tremura din rarunchii.
Nici nu stiti ce va urma daca acest proiect ar fi vreodata semnat.

6. In Rosia Montana oamenii au plecat Dude...au ramas doar cei care chiar vor sa ramana acolo. Nu te mai uita la filme de proasta calitate/ manipulate si focuseaza un adevar...nimeni pe aceasta lume nu te poate indeparta de pe pamantul propritetate personala nici macar pentru un milion de lingouri de aur. Este decizia ta si ar trebui ca si noi ceilalti sa-i respectam.
Si crede-ma oamenii ramasi acolo nu vor pleca...indiferent de ce se va face la Bucuresti sau toate incercarile de cumparare a unei firme destul de dubioasa.

7. Despre exploatare in sine nu mai se poate spune asa mult avand in vedere ca sunt cazuri in Spania si alte tari in care aceeasi firma dupa 5 ani a inchis mina datorita poluarii excesive. Poate acestea ar fi trebuit nuantate peste tot.

Ti-am spus documenteaza-te inainte de a intra in discutii...si vom putea avea dialog.

Respect pentru toti cei din piata si pentru ce va urma...respect Alburnus Maior...respect celor care gandesc liber!

Pretul Aurului!


SALVATI ROSIA MONTANA!!





Marduk
QUOTE(cocosel @ 4 Sep 2013, 12:53 PM) *
QUOTE
... La Rosia Montana sunt zeci de organizatii care au fonduri europene si care vor sa investeasca in zona...[/b] pentru ca nici tu nici eu nu ne-am implica intr-o zona care inca este fierbinte.

Am inteles, organizatiile asteapta sa se raceasca zona apoi vin pe cai mari si aduc pacea si bucuria locuitorilor. Buna asta, mia placut. spoton.gif
QUOTE
...Sa-ti mai spun un maruntis...specialistii din Romania nu exista sau daca sunt nu s-au implicat in acordarea oricaror avize in aceea zona.

Daca sunt specialisti, poate ne spui si de ce nu s-au implicat !!
QUOTE
... iti mai spun un secret din zona... sunt circa 40 de case amplasate strategic in cele mai importante puncte ale exploatari pe care vestita corporatie nu le va putea niciodata cumpara. Iar fara acestea extragerea propiu-zisa nu poate fi efectuata.Asta este motivul real pentru care exploatarea nu a putut fi inceputa .. desi multe din avize au fost obtinute cu mute spagi.

Ne afundam in mister, strategii, jocuri cu spioni, incepe sa-mi placa. Fiecare om are pretul sau la fel si fiecare casa, motivul trebuie sa fie altul si singurul la care ma gandesc este comisionul ce asteapta sa fie platit in cazul aprobarilor, chestiile de care vorbesti sa fie doar niste masuri de siguranta si nimic mai mult.
QUOTE
Nici nu stiti ce va urma daca acest proiect ar fi vreodata semnat.

Lumineaza-ne.
QUOTE
In Rosia Montana oamenii au plecat...au ramas doar cei care chiar vor sa ramana acolo...

Poate ca s-ar intoarce si ceilalti daca ar intrezarii un viitor pentru ei si copii lor, nu?
QUOTE
...Despre exploatare in sine nu mai se poate spune asa mult avand in vedere ca sunt cazuri in Spania si alte tari in care aceeasi firma dupa 5 ani a inchis mina datorita poluarii excesive....

Daca in acele tari firma a inchis din cauza poluarii, sa ni se spuna, iar RMGC sa plece, dar in Suedia si Finlanda se extrage aur cu cianuri, am putea sa apelam la un alt investitor care sa extraga aurul si celelalte metale, nu?
QUOTE
SALVATI ROSIA MONTANA!!

De cine s-o salvam? Ce sa facem in loc? Parc National?

The Dude
QUOTE(cocosel @ 4 Sep 2013, 12:53 PM) *
Prost informat ca de obicei... sa-ti subliniez ca in 2012 a existat o dezbatere la TV chiar la cea publica o poti regasi pe youtube daca chiar iti pasa ...


suferi de dislexie prietenas...conversezi fara sa iti asculti cu adevarat partenerul...o chestie comuna in piata zilele astea..tocmai ti-am spus despre sursele, mediile si modul de informare necesare ca sa poti sustine competent o cauza...iar tu ii dai inainte cu argumente pe care ti le-au furnizat (fabricat, mestecat de-a gata) altii..

nu te mai ingriji de lecturile mele, vezi mai bine de ale tale...opui un proiect in derulare unor promisiuni pe hartie...no comment ma friend..


QUOTE
de acest dialog si ai sa ramai surprins de acesti oameni pe care tu ii invoci ca ar fi specialisti.... si care isi asuma si vreo responsabilitate. Sa-ti mai spun un maruntis...specialistii din Romania nu exista sau daca sunt nu s-au implicat in acordarea oricaror avize in aceea zona.


Ocupa posturi de specialisti, au calificarea necesara, semneaza cu responsabilitate angajata documente care devin operationale..e mult mai mult decat palavrageala agasanta a unor carcotasi chitibusari de pe margine...

QUOTE
Complicitatea celor de la Mediu chiar si de la Cultura ca sa nu mai spun de cei care au primit numeroase spagi din Ministerul Economiei ar trebui sa-ti puna niste semne de intrebare.


...si daca ai fi purtat tu personal geanta cu banii, un minim bun simt te-ar impiedica sa ai vreo certitudine...dar esti orbit de o manipulare ce te-a acaparat cu totul..

QUOTE
Si ca sa fim mai in detaliu spre deosebire de voi am vazut cateva documente in care se stipuleaza niste aberatii mai mari decat Casa Alba. Ei doresc sa mute biserici de la 1720 patrimoniu cultural specificand astfel ca vor reda comunitatii in continuare cultura. rofl.gif
Mai sa nu razi daca nu plangi!!


.... unsure.gif , mie nu-mi vine nici una, nici alta...crezi ca m-am imbolnavit ?...mie imi starneste doar o curiozitate profesionala legata de solutiile pe care le vor aplica, nu de imposibilitatea lor...desigur nu cunosti, dar imobile importante si cu valoare istorica se tot repozitioneaza de cateva decade bune de tot cu un mare succes...aici si aiurea....

QUOTE
4. Probabilitatea ca acele institutii sa fie mana in mana este de 100%,


Un om care crede atat de convins in ceva nu poate fi un partener de dialog. Poate fi doar un fanatic.

QUOTE
Scopul celor din piata nu este publicitatea...ca sunt si cativa care si-o doresc...este evident asa cum au fost si cei din 2012 care erau platiti sa miste apele.
Din cei 1000 din fiecare seara as putea sa-ti garantez ca 800 stiu foarte bine scopul lor acolo in piata, repet spre deosebire de cei din 2012 care aveau fel si fel de lozinci.


te-au numit purtator lor de cuvant ?...ia te uita ?.....dar chiar daca nu ar fi asa, esti cel mai serios candidat si cel mai complet reprezentant al lor...cu argumente categorice si radicale, cu posesia absoluta a adevarului si cu o cunoastere integrala a tuturor dedesupturilor....fara gluma candideaza...



The Dude
QUOTE
Aici totul se rezuma la Rosia Montana... mesajul este f clar si f direct de aceea clasa politica tremura din rarunchii.
Nici nu stiti ce va urma daca acest proiect ar fi vreodata semnat.


hmm.gif de asta transpiri tu atat pe aici.?..pentru ca intr-adevar crezi asta atat de tare...?
certitudinea te face sa apelezi la amenintari ?..sa iti arogi in numele tau, sau a celorlalti, facultati premonitorii de tip apocaliptic..?


QUOTE
In Rosia Montana oamenii au plecat Dude...au ramas doar cei care chiar vor sa ramana acolo.


Atunci pentru cine atata deranj ?...prentru fripturistii duminicali de care aminteam, ori pentru actorii frustrati din piata ?...mare mister... hmm.gif



QUOTE
Nu te mai uita la filme de proasta calitate


roflmao.gif bwoahahahahaha.....pai eu n-am adus niciun film aici in sprijinul punctului meu de vedere..am propus doar imaginea unei cariere pe langa care trec de doua ori pe luna...nici nu i-am pus poze..in schimb tu, cu filmele ai facut exces......


QUOTE
Ti-am spus documenteaza-te inainte de a intra in discutii...si vom putea avea dialog.


wacko.gif esti la cote de avaraie prietene...presiunea e pe rosu, iar pericolul de explozie iminent...ti-am povestit cum e cu documentarea, dar prinzi greu si uiti repede, iar in inflamarea in care te afli niciun dialog nu poate avea loc...in fapt nici nu mi-l doresc asa..

QUOTE
Respect pentru toti cei din piata si pentru ce va urma...respect Alburnus Maior...respect celor care gandesc liber!


disrespect fata de toti psihiatrii din Romania, de rezultatele sub modeste ale activitatii lor, de felul inexistent in care se implica si care permite unora sa se plimbe liber, pe strazi, prin parcuri....ori prin piete..

am zis
turbo trabant
350 de posturi pentru un proiect mort de 15 ani.

Romanu', cum e el ecologist, protesteaza impotriva cianurii aruncand cu peturi in padure.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.