Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Codul Da Vinci... Codul Conspiratiei
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Cronica Timpului
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
March
Hopa ! Si baptistii au sarit ca arsi !

(...) O biserica baptista romana din Chicago anunta ... in buletinul saptaminal: „A aparut in librarii o carte draceasca, „The Da Vinci Code”, una din ultimele incercari ale Satanei de a distruge autoritatea Domnului Isus ca Fiu al lui Dumnezeu...” ( cont.)
1,618033
Avand in vedere ca se pune si de un film, cu Tom Hanks inca, si care are deja trailere de prezentare in State desi va aparea de-abia anul viitor, incep sa cred si eu intr-o teorie a conspiratiei. Conspiratie impotriva bunului simt si a crestinismului, sau a ceea ce a mai ramas din el.

Ceea ce ma stupefiaza este faptul ca 80% dintre cititorii Codului lui Da Vinci poate n-au citit Biblia in viata lor, si chiar cred ca fraierii ca cele scrise in carte sunt adevaruri istorice ascunse de Biserica Catolica aia malefica... Si ceea ce ma supara la autorul ei este ca persista in a lasa de inteles ca amalgamul de aberatii asternut pe hartie are parfum istoric.

Lumea in care traim... rolleyes.gif
March
QUOTE (1 @ 618033,2 Jun 2005, 12:19 PM)
... incep sa cred si eu intr-o teorie a conspiratiei. Conspiratie impotriva ... a crestinismului, sau a ceea ce a mai ramas din el.

Cam cine ar fi aia care conspira ? Si cu ce scop ?
1,618033
Scuze pentru un raspuns atat de tarziu... tongue.gif

March, nu stiu daca acest atac este sau nu organizat. Poate e in firea lucrurilor...

Dar cand posturi de calibrul National Geographic planuiesc un documentar de 2 ore (difuzabil pe 24 iulie de la ora zece parca), in care incearca sa descalceasca itele acestei povesti, si cand NU examineaza mai intai de toate veridicitatea documentelor pe care si-a bazat Brown intreg edificiul argumentatiei, eu nu pot sa cred ca totul este asa, de la sine...

Sunt destui in posturi de conducere care considera ca timpul religiei a trecut. Si care se ocupa cu tot felul de mizerii in viata de zi cu zi, si doresc sa-si usureze constiintele de ideea existentei unui Dumnezeu. Ei bine, pentru acestia, orice argument impotriva crestinismului este valid.

Iar masele retin din pacate doar noroiul aruncat pe aceasta religie, nu si faptul ca realitatea este cu totul alta...

In functie de succesul documentarului de la National Geographic voi decide daca voi strange tot materialul adunat pe acest subiect intr-o carte, sau daca voi lua legatura cu Massimo pentru a-i traduce cartea in Romania. Mai fac si eu un ban, nu? tongue.gif
abis
QUOTE (1,618033 @ 22 Jul 2005, 05:02 PM)
Dar cand posturi de calibrul National Geographic planuiesc un documentar de 2 ore

Am vazut un documentar pe Discovery (parca...) unde isi dadeau cu parerea diversi, pro si contra. S-ar putea sa fie acelasi. Concluzia din finalul filmului nu te-ar fi nemultumit.
1,618033
Ok, ramane sa-l vad pe asta de pe NG.

Nu e vorba sa ma nemultumeasca pe mine. Sunt destule argumente valide pro si contra religiei.
Ma enerveaza insa cand argumentele se bazeaza pe o premisa complet falsa.
abis
Adica?
nefertiti-old
Mie incepe sa mi se aplece de la unele 'documentare' de pe Discovery si NG. Sunt prost facute si cu multe informatii eronate.
mutulica
de fapt acele documentare pleaca de la unele premize sau incearca sa demonstreze paradigmele autorilor. nimic nu e perfect...

dan brown a speculat o idee, care nu e nici macar noua. geniul dobitocului consta in simplitatea limbajului si puerilul povestii... dar care au facut cartea accesibila "meselor"
asa ca tot pacaliciul a putut sa citeasca bazaconia fara mare durere de cap, si ... de ce nu, a pus botu'
1,618033
Pai abis, premisa de la care pleaca Dan Brown este ca "Documentele Secrete" pe care s-a bazat scriind cartea sunt autentice.

Or este demonstrat absolut clar ca sunt o facatura. Si inca una ordinara si la mintea copiilor...

Din partea mea, putea la fel sa isi bazeze teoria pe marturiile unei intrenate de la Balaceanca. Aveau aceeasi autoritate.
Numai ca omul de rand habar n-are de asa ceva, omul care nu este de rand nu cerceteaza sa vada sursele, si uite asa, din una intr-alta, avem de-a face cu un bulgare de noroi aruncat direct pe obrazul crestinismului.

Sunt curios insa, daca cineva spunea ca Moise era gay, nu ar fi fost blamat ca antisemit? rolleyes.gif Ca despre Isus s-au facut tot felul de filme si carti, care mai de care mai blasfematoare, si esti taxat drept "incuiat" daca ai ceva contra lor... Dar cand Gibson a vrut sa lase in filmul sau o redare cat mai exacta a gloatelor din primul secol, a fost acuzat de antisemitism... Mda, buna politica...
abis
QUOTE (1,618033 @ 28 Jul 2005, 03:35 PM)
Pai abis, premisa de la care pleaca Dan Brown este ca "Documentele Secrete" pe care s-a bazat scriind cartea sunt autentice.

Eu stiu ca Brown a afirmat ca este o lucrare de fictiune "Codul lui Da Vinci".

Cum a fost documentarul de pe National Geografic? Eu nu am reusit sa-l vad.
1,618033
Nici eu...
Figaro
Celebrul Cod al lui Da Vinci nu este altceva decat o insailare de erori elementare, pe care le poate demonta si un simplu seminarist. Cred ca adevaratul mister consta in usurinta cu care Dan Brown reuseste sa calce in strachini. Bubitele apar cu nemiluita, fie mai grave, fie mai putin grave. Exemplu: Brown ne informeaza ca manuscrisele de la Marea Moarta au fost descoperite in 1950, cand ele au fost descoperite in 1947. Un exemplu... inofensiv, insa destul de jenant pentru o carte atat de bine informata.

Supozitia ca Maria Magdalena ar fi fost sotia lui Iisus e sustinuta de Dan Brown pe baza evangheliilor gnostice de la Nag Hammadi. Brown sustine ca dovada certa si irevocabila ar fi ca in Evanghelia dupa Filip Maria Magdalena e numita "insotitoarea lui Iisus". In aramaica - sustine dl. Brown - termenul de "insotitoare" mai are si intelesul de "sotie". Ciudat, nici macar unul din cei care se ocupa cu aramaica nu este de acord cu mr. Brown. Dar tineti-va bine, ca acum vine surpriza: mansuscrisele de la Nag Hammadi sunt scrise in... copta, nu in aramaica! Si aici revenim la misterul total care invaluie cartea si pe autorul in cauza: oare domnul Brown nu stie ca internetul - aceasta biblioteca imensa - e la indemana oricui, si ca o verificare poate dura doar cateva secunde?

Pentru amanunte ceva mai complete putem consulta urmatoarele siteuri:

http://www.breakingthedavincicode.com/

sau putem citi cartea Codul spart al lui Da Vinci
dascalita
Cartea asta... devil.gif Un nebun arunca piatra si altii... sad.gif stiti voi!
mgi_r
Corect! laugh.gif
ksandra
am venit, am vazut, am fost dezamagita
vorba aia : veni, vidi, (codu' lu' da) vinci???
in total cam ca shi sandra brown , doar ca de data asta Estelle sau Michelle sunt arheolog/istoric al religiilor cu bunici masoni...
Thelma
Mi-a picat si mie in mana cartea; ce pot sa spun decat...wow!
Am fost dezamagita, ma asteptam la mai mult de la o scriere care a produs o cvasi-isterie. Nu-i inteleg pe cei care spun ca lectura le-a dat peste cap sistemul de gandire etc...probabil ca si acela a fost tare subtirel! Insa gandindu-ma la faptul ca natura umana, curioasa si explorativa de felul ei, deviaza deseori in goana dupa senzatie si lucruri inexistente dar invaluite intr-o aura de mister, totul pare mai simplu. Ei bine, teoria conspiratiei este si va fi mereu la moda. Iar cand este prezentata intr-un stil pueril si usor digerabil...

Oricum, e valabila si aici ideea din Pendulul lui Foucault de Umberto Eco (a carei caricatura mi se pare a fi Codul): cat de usor pot fi atrasi si manipulati oamenii daca li se da impresia ca participa la o "misiune", la o conspiratie misterioasa... biggrin.gif
Leonardo
Thelma exact asta am simtit si eu: Codul da Vinci este ca o caricatura a Pendulului smile.gif
Geut
E pacat ca atata lume se lasa amagita de niste supozitii, ca multi citesc aceasta carte din spirit de turma si se lasa influentati pentru ca asa e la moda. hh.gif
Leonardo
serios vorbind Brown a adoptat total o teorie despre Da Vinci si templieri, poate nu cea mai plauzibila. Dar nu e o carte stiintifica, chiar el a declarat ca e una de fictiune. Prost e cine citeste si considera cartea document istoric. Mie unul mi-a prins bine in calatorii, cand nu poti fi suficient de concentrat pentru o carte serioasa smile.gif

Pe de alta parte sunt destule istorii despre templieri, masoni si alte ordine vechi secrete mai mult sau mai putin. E clar ca au existat, e clar ca fiecare au o anumita doza de mister neelucidat. Oricum e clar ca nu Codul da Vinci dezvaluie aceste secrete, sunt alte documente istorice care pot contribui la asta pana la un anumit punct. Din punctul asta de vedere Pendulul este absolut foarte bine documentat dar story-ul este absolut imaginar pentru ca asa a fost gandita cartea de la inceput.
March
"Codul lui Da Vinci", o mare conspiratie de marketing tongue.gif
mutulica
hai mai
e lovitura de piata nu conspiratie rofl.gif

sunt convins ca tipul a scris cartea cu editorul, popa si avocatul linga el
asa o carte slaba n-am citit de mult, in schimb a facut atita vilva
Gothmog
Normal ca a facut valva...sunt o droaie de oameni dispusi la a crede intr-o conspiratie , sau cel putin la a citi povesti pentru copii , doar putin cosmetizate.
"Codul lui Da Vinci", "Alchimistul" si "Harry Potter", cartile de capatai ale alfabetizatului actual.
mutulica
nu am citi harry potter, dar am vazut jumate dintr-un film... si parea ok... o poveste cu vrajitorii pentru copii
nu seamana cu codul, care e varza demagogica cu aer de intelectualitate
codul chiar e o chestie pt semidocti
Kyklos
Am avut prilejul sa citesc Alchimistul ,e o carte comericiala . Din cate stiu Dan Brown e mason , si indraznesc sa spun ca masonii lau ajutat sa scoata aceasta carte .
Pot sa spun ca e fictiune ? sau ca e un adevar crud? sau pur si simplu e o carte comerciala? .
Poate tot ce se afla in aceea carte este adevarat ,dar nu bag mana in foc .
Odata ce biserica a facust scandal e ceva necurat la mijloc , omul de obicei se supara de adevar . Iar adevarul doare
mutulica
biserica a reactionat foarte tirziu si foarte soft. au fost citiva care au comentat putin, dar s-au oprit si aia repede
Kyklos
Sa inteleg ca biserica a fost totusi afectata de aceasta carte ,dar crestini , mai bine zis rataciti tot nu cred in cartea scrisa de Dan Brown .
Romanii o vad ca o erezie , dar eu nu o vad , sunt ideile unui om care poate are si el un gram de adevar in intreaga carte .
Gothmog
QUOTE (mutulica @ 2 Dec 2005, 04:33 PM)
nu am citi harry potter, dar am vazut jumate dintr-un film... si parea ok... o poveste cu vrajitorii pentru copii
nu seamana cu codul, care e varza demagogica cu aer de intelectualitate
codul chiar e o chestie pt semidocti

Ai inteles gresit...nu am vrut sa spun ca se aseamana ca gen sau ca actiune.Am vrut sa zic ca multi "cititi" de azi au in palmares doar astea trei.Cu mici variatii evident.

Nu prea cred ca Brown a fost ajutat de masoni.De ce ar avea masonii interes sa atace Biserica, si sa dezvaluie niste informatii secrete?Documentele pe care se baza cartea, "Dosarele Secrete", s-au dovedit a fi false, si de fapt , insusi "Codul" e inspirat la randul sau din o carte ceva mai veche numita "Holy Blood, Holy Grail".
iniya
QUOTE (Leonardo @ 11 Nov 2005, 06:12 PM)
serios vorbind Brown a adoptat total o teorie despre Da Vinci si templieri, poate nu cea mai plauzibila. Dar nu e o carte stiintifica, chiar el a declarat ca e una de fictiune.

Din pacate ca sa'prinda' sigur de la inceput are in prefata sau cum se numeste o asa-zisa introducere facuta de el(nota) inainte de opera sa :"Toate operele de arta, obiectivele arhitecturale, documentele si ritualurile secrete mentionate in aceasta carte sunt reale"


+



"Codul lui da Vinci este de asemenea real"[COLOR=red]



mutulica
si are dreptate, cladirile exista, si astazi o gramada de firme organizeaza tur prin roma sau paris ca sa te duca pe la cladirile unde au avut loc actiunile din carte; ritualurile respective au fost folosite si probabil mai sunt folosite, poate nu in acelasi context but who care, documentele exista...
codul... ca si cifru, precum si sistemul de trimitere dintr-un loc in altul de nebun chiar era o practica curenta in perioada renascentista, cind era folosit la greu in tot felul de conspiratii
chiar si la noi in perioada pasoptista au aparut multi care sa foloseasca sistemele astea incalcite cu parole si locuri si intilniri de seara (sa va amintesc de margelatru?)

asta nu are nici o legatura cu restul fanteziilor emanate, mai ales cea cu facut parasuta din haina ca sa scape la caderea din elicopter. gogonata rau
Erwin
Faptul ca a continuat in acelasi stil cu celelalte carti l-a propulsat intr-un autor de literatura de consum, nu-i asa? Desigur ca Codul lui daVinci este incitanta, dar tot fictiune este.
abureala
Codul lui Da Vinci este o minciuna. Mai mult decat o minciuna, o blasfemie. Insa fiecare va plati pentru ceea ce face. Povestile ca stim noi mai bine, iar voi sunteti niste prosti ma lasa rece. Legendele Olimpului intotdeauna au infierbantat mintile.
Daca vrei sa crezi in ele, esti liber.
Erwin
Ei bine, cu toate obiectiile expuse, dupa ce am citit "Codul" m-am apucat sa sap pe net dupa dovezile citate in carte, in speta lucrarile lui Leonardo incercand sa descopar detaliile, lucru pe care nu l-am mai facut niciodata cu alt roman... Constructia naratiunii este inteligenta, alerta, coerenta, dezvaluirile merg progresiv si te fac sa iti pui numeroase intrebari, iti pune neuronii pe jar iar asta nu e putin lucru. Nu e un documentar, e un roman destinat timpului liber, asa ca impletirea ingenioasa a acestor elemente veridice de care s-a pomenit si in prefata cu fictiunea si cu ideile proprii ale autorului nu pot fi numite speculatii ieftine, dimpotriva, ii dau valoare, teoria lui DB capata consistenta. Lucru pe care nu il poti spune despre Sandra Brown sau despre Coelho, asa-i? Ingeri si Demoni l-am citit cu aceeasi placere, am fost dezamagit doar de schema mult prea asemanatoare, sa pierdut ceva din surpriza primei carti.

Pe mine nu m-ar deranja sa aflu adevarul la intrebarile din topic, nu mi-ar "zdruncina" credinta pentru ca nu am o credinta batuta in cuie, dimpotriva, le-as asimila si as merge mai departe in noul context. Cred ca biserica a distrus o multime de dovezi in trecut la fel cum a distrus buna parte din cultura precolumbiana din America cu scopul de a castiga suprematia. Sunt putine sanse sa descifram vreodata intreg adevarul, dar cel putin din ce a ramas ascuns prin imensele arhive secrete ale Vaticanului sau prin lume consider ca apartin in mod egal umanitatii si ele trebuiesc facute publice mai devreme sau mai tarziu, avem dreptul sa stim. Daca Biserica va incerca sa redea civilizatiei propria ei istorie tulbure nu cred ca ar avea de pierdut, nu ne mai aflam in evul mediu, oricum dezvaluiri si indreptari, reconcilieri s-au mai facut, treptat, treptat...
actionmedia
QUOTE (abureala @ 4 Jan 2006, 11:38 AM)
Codul lui Da Vinci este o minciuna.

Tu ai citit cartea? Pe ce te bazezi cand spui ca e o minciuna?
Si chiar daca tu crezi ca e o minciuna, cu ce drept ii faci pe altii prosti?

QUOTE
Legendele Olimpului intotdeauna au infierbantat mintile.
Daca vrei sa crezi in ele, esti liber.


smile.gif cu ce e biblia mai adevarata decat legendele Olimpului?

Eu unul nu am citit cartea, dar am si eu o intrebare, se pretinde cumva acea povestire ca fiind una adevarata? Nu este cumva doar un roman bine scris si care are in spate un marketing foarte bun, facand astfel din el o carte foarte citita?
iniya
@erwin
QUOTE
nu m-ar deranja sa aflu adevarul la intrebarile din topic, nu mi-ar "zdruncina" credinta pentru ca nu am o credinta batuta in cuie, dimpotriva,

Daca intradevar esti atat de flexibil crezi ca mai putem vrobi de CREDINTA?

QUOTE
Cred ca biserica a distrus o multime de dovezi in trecut

Care ar scoate la iveala ce? Crezi ca niste adevaruri atat de mari ascunse ar fi putut supravietui atata timp doar pt ca unii oameni au vrut asta? si de ce? si care ar fi ei? ce interes au? sunt prea multe intrebari retorice hh.gif

QUOTE
Sunt putine sanse sa descifram vreodata intreg adevarul,

Esti foarte convins ca sunt ascunse multe informatii care ar putea schimba multe..cine ar avea un asemenea interes si de ce ar face-o cu atata tactica?..ca doar e pastrat de atatia amari de ani..dupa cum crezi tu wink.gif

QUOTE
dar cel putin din ce a ramas ascuns prin imensele arhive secrete ale Vaticanului

Eu cred ce aceasta carte te-a influentat foarte mult;



QUOTE
Daca Biserica va incerca sa redea civilizatiei propria ei istorie tulbure nu cred ca ar avea de pierdut, nu ne mai aflam in evul mediu, oricum dezvaluiri si indreptari, reconcilieri s-au mai facut, treptat, treptat...

Daca acceptam ca fiind adevarat ceea ce ai spus; si pornind de la faptul ca exista intradevar niste adevaruri care sunt pastrate in locuri bine stiute de ei de ce ar inceta aceasta minciuna acum?
March
Cica Dan Brown a mai lansat o soparla-best seller. Cum ne tragem noi din extra-terestrii sau cam asa ceva , imi scapa titlul noii sale carti. .
Michelle
domle sa se traga el cu(din)extraterestrii si chiar si cu soparlele ,eu nu dau banii pe cartile dumisale...
tikky
QUOTE (Michelle @ 12 Feb 2006, 11:13 PM)
domle sa se traga el cu(din)extraterestrii si chiar si cu soparlele ,eu nu dau banii pe cartile dumisale...

Pai oricum le poti gasi gratuite pe internet.
ZAMOLXE
QUOTE (actionmedia @ 14 Oct 2004, 10:30 AM)
Asa cum spun unii ca pe bancnota de 1 dolar american apare un simbol Satanist si ca de fapt lumea ar fi condusa de o organizatie satanista. De parca acei conspiratori ar vrea ca tu sa-ti dai seama ca ei conspira ceva si de aceea au tiparit pe bancnota de un dolar nu stiu ce simbol.

Pe bancnota de 1 dolar, apar mai multe simboluri sataniste : piramida cu ...13 (nr.. asa zis satanic) etaje; un ochi (al lui Lucifer, marele arhitect al universului), un vultur cu ...(tot) 13 sageti, si altele. Dar ce e mai important, este ce scrie pe o parte a bancnotei: "NOVUS ORDO SECLORUM" adica " NOUA ORDINE MONDIALA". Niste personalitati ale timpului nostru, alde Mitterand, Helmuth Kohl, George Bush, Margaret Thatcher, Boris Eltan, Tony Blair s.a., in discursurile lor, cu diferite ocazii, au mentionat despre aceasta "NOUA ORDINE MONDIALA". Din diferite surse, cei mentionati fac parte din (aparent) diferite organizatii SECRETE care conlucreaza la aceasta noua ordine. Avantajele conspiratorilor sunt secretul activitatii lor precum si uniunea de interese. Pe nu-i intereseaza sexul, rasa, nationalitatea, pozitia sociala, ci doar...PUTEREA!
ZAMOLXE
Pe langa cartile citate de altii, mai exista si "Misterele Templierilor" de Lynn Picknett si Clive Prince. Subiectele: templierii, Isus, MM, La Prieure du Sion, Ioan Botezatorul. Cei doi scriitori-cercetatori au meritul ca ei nu spun asta e asa, asta nu e asa. Ei aduc in discutie o serie de elemente si informatii, cu dovezi, si, prin intrebari de bun simt, invita cititorul sa gandeasca si a-si faca o parere. Dupa parerea mea, se releva niste adevaruri,realitati care ar trebui cunoscute de toti oamenii. Este vorba despre adevarata importanta a femeii in societate; despre faptul ca adevaratul Mesia trebuia sa fie Ioan Botezatorul; despre importanta actului sexual si adevarata lui natura.
March
Ofensiva inaintea lansarii
Opus Dei - impotriva cartii "Codul lui Da Vinci"

Organizatia catolica Opus Dei si alte asociatii religioase americane au lansat miercuri o noua ofensiva impotriva cartii "Codul lui Da Vinci", cu numai cateva zile inainte de lansarea adaptarii sale pentru marele ecran, a relatat AFP.
Opus Dei, descrisa in romanul lui Dan Brown ca o organizatie secreta ai carei membri fara scrupule sunt gata sa ucida pentru a apara imaginea biblica a lui Isus, a condamnat postulatele religioase ale operei. "Nu exista nici o definitie sau teorie, universitara sau populara, care sa permita aplicarea termenilor peiorativi de "secta" sau "cult" organizatiei Opus Dei", a protestat asociatia intr-un comunicat. "Cei care cerceteaza si dau dovada de spirit critic vor descoperi ca afirmatiile din "The Da Vinci Code" despre Isus Hristos, Maria Magdalena si istoria Bisericii nu sunt sustinute de specialisti reputati", a subliniat Opus Dei. "Vrem sa reamintim ca acest roman este o opera de fictiune si nu constituie o sursa fiabila de informatii pe acest subiect", a adaugat Opus Dei.
Filmul, realizat dupa best-seller-ul lui Dan Brown si in care pot fi urmariti in rolurile principale Tom Hanks si Audrey Tautou, va fi prezentat la 17 mai in premiera la festivalul de la Cannes.
("R.L.")
Leonardo
QUOTE (ZAMOLXE @ 19 Mar 2006, 06:45 PM)
QUOTE (actionmedia @ 14 Oct 2004, 10:30 AM)
Asa cum spun unii ca pe bancnota de 1 dolar american apare un simbol Satanist si ca de fapt lumea ar fi condusa de o organizatie satanista. De parca acei conspiratori ar vrea ca tu sa-ti dai seama ca ei conspira ceva si de aceea au tiparit pe bancnota de un dolar nu stiu ce simbol.

Pe bancnota de 1 dolar, apar mai multe simboluri sataniste : piramida cu ...13 (nr.. asa zis satanic) etaje; un ochi (al lui Lucifer, marele arhitect al universului), un vultur cu ...(tot) 13 sageti, si altele. Dar ce e mai important, este ce scrie pe o parte a bancnotei: "NOVUS ORDO SECLORUM" adica " NOUA ORDINE MONDIALA". Niste personalitati ale timpului nostru, alde Mitterand, Helmuth Kohl, George Bush, Margaret Thatcher, Boris Eltan, Tony Blair s.a., in discursurile lor, cu diferite ocazii, au mentionat despre aceasta "NOUA ORDINE MONDIALA". Din diferite surse, cei mentionati fac parte din (aparent) diferite organizatii SECRETE care conlucreaza la aceasta noua ordine. Avantajele conspiratorilor sunt secretul activitatii lor precum si uniunea de interese. Pe nu-i intereseaza sexul, rasa, nationalitatea, pozitia sociala, ci doar...PUTEREA!

Piramida cu ochiul in varf de pe bancnota de 1 dolar este cea masonica. Se stie ca revolutia americana si cei care au realizat si designul bancnotei de 1 dolar erau masoni. Nu cred ca e ceva satanist, tine de alte zone.
abureala
QUOTE (actionmedia @ 19 Jan 2006, 05:45 PM)
QUOTE (abureala @ 4 Jan 2006, 11:38 AM)
Codul lui Da Vinci este o minciuna.

Tu ai citit cartea? Pe ce te bazezi cand spui ca e o minciuna?
Si chiar daca tu crezi ca e o minciuna, cu ce drept ii faci pe altii prosti?


Nu ii fac pe altii prosti, ci acea carte este o prostie. Am inceput sa o citesc, dar dupa 5 pagini na am mai putut. Am crezut ca mi-am pierdut situl estetic, si am luat un Cartarescu, desi nu citisem in viata mea pana atunci Cartarescu. E, pe acela l-am urmarit cu placere. Deci, e o prostie de carte. Fara tagada. Basca aberatiile scrise, care par credibile pentru ignoranti, deoarece cea mai tare minciuna e cea combinata cu adevar. Succes baieti la citit si urmarit povesti nemuritoare.

Si credeti in ele, tara va vrea viteji!
Cucu Mucu
QUOTE (abureala @ 12 May 2006, 05:29 PM)
Am crezut ca mi-am pierdut situl estetic, si am luat un Cartarescu, desi nu citisem in viata mea pana atunci Cartarescu.

I-aaaauzi! Si ce carte ai citit tu de Cartarescu?
abureala
QUOTE (mariusc2 @ 12 May 2006, 06:32 PM)
QUOTE (abureala @ 12 May 2006, 05:29 PM)
Am crezut ca mi-am pierdut situl estetic, si am luat un Cartarescu, desi nu citisem in viata mea pana atunci Cartarescu.

I-aaaauzi! Si ce carte ai citit tu de Cartarescu?

De ce iubim femeile, Levantul si cam atat, mi-am facut o imagine. Are talent.
Cucu Mucu
QUOTE (abureala @ 12 May 2006, 05:37 PM)
De ce iubim femeile, Levantul si cam atat, mi-am facut o imagine. Are talent.

Pai e doua carti, nene! Sau atatea ti-a dat sarciul pi gugal!?
abureala
QUOTE (mariusc2 @ 12 May 2006, 06:42 PM)
QUOTE (abureala @ 12 May 2006, 05:37 PM)
De ce iubim femeile, Levantul si cam atat, mi-am facut o imagine. Are talent.

Pai e doua carti, nene! Sau atatea ti-a dat sarciul pi gugal!?

Prietene, cred ca te supraestimezi. Anton Pavlovici Cehov, Lampedusa, Goethe, Dostoiesvki, Shakespeare, Papini, Thomas Mann, Flaubert, Marcel Prost, Oscal Wilde, Milan Kundera, iti spun ceva? Ai trait vreodata operele lor, ai plans alaturi de ei, am simtit singuratatea din spatele cuvintelor? Ai simtit ce inseamna spiritul prins in eterna cusca a materiei, strigarea lui, sbaterea lui, si incercare de eliberare? Ai suferit cu ei si ai spus

"Cezarul mort si ajuns nitel pamant/azi umple o borta si ne apara de vant/ Ast pumn de lut mai ieri a lumii fala/ Cu viscolul se lupta in tencuiala" .

Sau vorbesc pentru pereti? Spune daca ai de spus, ceea ce esti cu adevarat in suflet, daca te dai literat nascut pe internet.
March
QUOTE (mariusc2 @ 12 May 2006, 06:42 PM)
QUOTE (abureala @ 12 May 2006, 05:37 PM)
De ce iubim femeile, Levantul si cam atat, mi-am facut o imagine. Are talent.

Pai e doua carti, nene! Sau atatea ti-a dat sarciul pi gugal!?

Bre, ce faci? Umbli cu abureli ? biggrin.gif
March
QUOTE (abureala @ 12 May 2006, 07:01 PM)
QUOTE (mariusc2 @ 12 May 2006, 06:42 PM)
QUOTE (abureala @ 12 May 2006, 05:37 PM)
De ce iubim femeile, Levantul si cam atat, mi-am facut o imagine. Are talent.

Pai e doua carti, nene! Sau atatea ti-a dat sarciul pi gugal!?

Prietene, cred ca te supraestimezi. Anton Pavlovici Cehov, Lampedusa, Goethe, Dostoiesvki, Shakespeare, Papini, Thomas Mann, Flaubert, Marcel Prost, Oscal Wilde, Milan Kundera, iti spun ceva? Ai trait vreodata operele lor, ai plans alaturi de ei, am simtit singuratatea din spatele cuvintelor? Ai simtit ce inseamna spiritul prins in eterna cusca a materiei, strigarea lui, sbaterea lui, si incercare de eliberare? Ai suferit cu ei si ai spus

"Cezarul mort si ajuns nitel pamant/azi umple o borta si ne apara de vant/ Ast pumn de lut mai ieri a lumii fala/ Cu viscolul se lupta in tencuiala" .

Sau vorbesc pentru pereti? Spune daca ai de spus, ceea ce esti cu adevarat in suflet, daca te dai literat nascut pe internet.

Ce-ai muncit atata cu postarea asta ? Puteai sa-i spui simplu : Dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine laugh.gif
abureala
QUOTE (March @ 12 May 2006, 07:05 PM)
QUOTE (mariusc2 @ 12 May 2006, 06:42 PM)
QUOTE (abureala @ 12 May 2006, 05:37 PM)
De ce iubim femeile, Levantul si cam atat, mi-am facut o imagine. Are talent.

Pai e doua carti, nene! Sau atatea ti-a dat sarciul pi gugal!?

Bre, ce faci? Umbli cu abureli ? biggrin.gif

Astept si de la tine un raspuns la intrebarea de mai sus daca e ceva de capul tau.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.