Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Tema Zilei: Specificul unei generatii
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Show-biz > Mass-media
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88
abis
Pai nu-i atrage atentia, ca daca asculti 22 de milioane de pareri, nu mai reusesti sa distingi care-i interesanta si care nu.
milimetru
Da, aşa e, n-am fost atent la chestia cu numărul. Mi-a atras atenţia faptul că aude opinii interesante şi nu le ia īn considerare pt că-s spuse de te miri cine. Aşa e, īmi cer scuze.
Achernar
QUOTE (dead-cat @ 14 Sep 2004, 02:48 PM)
pentru ca el, spre deosebire de tine, prin natura "fonctiei" e persoana publica. lucru care-i creste sansa sa apara la televizor. spre deosebire de tine.
intr-un fel iarasi un lucru bun, deoarece parca n-as sta sa ascult 22 mill., oricit de interesante ar fi opiniile unora.

de acolo rostul "miscarii". adica necesitatea de a gasi un numar critic de alti oameni de parere similara, ca sa se merite sa fie ascultat.
un fel de filtru de zgomot. biggrin.gif

Alta smecherie. Exista deci doua situatii in care opinia unui individ este ascultata : atunci cand detine o functie (reactie garantata), sau atunci cand este sprijinit de un numar mare de oameni (reactie posibila). Cum insa nu tot ce-i posibil e si sigur, o parte a liderilor de opinie au tendinta de a-si asigura accesul garantat la 'ascultare' prin intermediul unei functii. Cei care refuza functia, vor descoperi la un moment dat ca au aparut din senin inca 10 insi care le repeta ideile cuvant cu cuvant, ba mai le si infrumuseteaza in asa fel incat sa evite aspectele neplacute si sa le accentueze numai pe cele 'populare'.
Altfel spus, ori acceptia functia, ori devin unul din cei 100 de insi care repeta aceleasi texte. Acceptarea functiei insa presupune si niste aspecte ... subterane. De exemplu, respectivul 'uita' de niste persoane, sau chiar se implica activ in miscarea de preamarire a acestora. Iar in locul sau, ca lider al miscarii, este promovat un individ incolor, inodor, insipid. Iar daca se poate, comportamentul 'promovatului' trebuie sa fie de asa natura astfel incat toti ce aveau incredere in miscarea respectiva sa se scarbesca in cel mai scurt timp posibil.
dead-cat
QUOTE (milimetru @ 14 Sep 2004, 02:13 PM)
Dead-cat, tu eşti bun de lider de partid, aşa de convingător susţii eficienţa mişcării! smile.gif Şi o susţii de pe poziţiile factorului de decizie! Sigur nu se ascunde Băsescu sub nick-ul tău? blink.gif

Cīt despre ce am citat eu, chiar aşa ai face? Oricīt de interesantă ar fi? Adică dacă nu e reprezentantul mai multora şi are o soluţie/părere "trăznet" nu-ţi atrage deloc atenţia, n-o asculţi defel?

m-ai descoperit! sunt Basescu reloaded. rofl.gif


daca inseamna sa trebuiasca sa ascult 22 mill. de opinii e mai eficient sa le ignor by default bazindu-ma pe filtrul necesitatii de a convinge un nr. n de oameni de chestie pina sa fii ascultat, cu riscul de-a pierde unde idei geniale.
mai ales ca nu exista garantia de a aparea iar raportul signal-to-noise e de asa masura incit face imposibil orice proces de decizie.
nefertiti-old
Haideti sa palavragim azi despre spiritul de turma. Va caracterizeaza asa ceva sau tineti la principiile voastre pana in panzele albe?
contraste
Nu, nu sunt "berbec " sa merg pana in panzele albe pentru ceva ce se dovedeste a nu fi util sau corect.
Dar, categoric, spiritul meu nu este de turma ! Imi urmaresc si realizez idealurile, pe propriile mele cai.
milimetru
Hai să pălăvrăgim smile.gif

Păi tocmai ce-am discutat că trebuie să ne unim īntr-o mişcare pt a putea spera ceva şi, hop, "spiritul de turmă" sad.gif !! Am impresia că unele persoane (cele de faţă se exclud, biensur!) fac un piculeţ confuzie īntre solidaritate, spirit de gaşcă şi spirit de turmă. Adică, īn timp ce unii văd o strīnsă frăţie alţii văd spirit de turmă. Oare la ce moment apare diferenţa?

Pe mine nu mă caracterizează nici una nici alta (aş vrea să-l văd pe acela care votează cu "spiritul de turmă"!! laugh.gif ). Chiar mă īntreb adeseori ce mă caracterizează pe mine? blink.gif (īn afară de pălăvrăgeală, of course! biggrin.gif )
dead-cat
repetati dupa mine: "suntem cu totii individualisti" rofl.gif
Olaf
Eu sunt mai cu turma, dar nu intotdeauna. Ma desprind daca este nevoie, dar nu-mi place. (bine, daca eu fac bine ceea ce fac si ei nu, atunci imi place... biggrin.gif spoton.gif )
Ati inteles ceva?

Bob Dylan - Don't Think Twice, It's All Right


Edit: Nu mai stiu cine a zis ca, daca inchizi niste oameni in aceeasi camera si le spui ca pot face ce vor, toti vor face acelasi lucru.
nefertiti-old
Chestia cu solidaritatea, intr-o miscare, nu se confunda cu spiritul de turma. Pentru ca, se presupune cel putin, ca intri in miscarea respectiva din convingere. Asa ca... biggrin.gif
milimetru
@Olaf

Ce lucru? wink.gif
Olaf
@Milimetru: nu conteaza, orice.

Cred ca, atunci cand nu conteaza ce faci, poti foarte bine sa faci ceea ce fac ceilalti... si asta ar fi spirit de turma. Mai nasol este atunci cand conteaza ce faci. Totusi, de multe ori este greu sa infrunti multimea...
milimetru
Urmărind "rebusul" lui Olaf (nu o zic cu intenţie rea, m-a distrat doar cum ai jonglat cu cuvintele smile.gif ) ajung la concluzia că sīnt un soi de "rebel fără cauză" sad.gif Că mie, chiar cīnd fac ceva care nu contează nu-mi cade la socoteală să am o oaie īn dreapta, un măgar īn stīnga, care fac ceva la fel ca mine, iar īn faţă un berbec care să comande din cīnd īn cīnd "acu' sărim pīrleazu'", "acu' ocolim movila 'ceea" etc.

Poţi foarte bine, e adevărat, să faci ca şi ceilalţi. Dar f important e să te poţi dezlipi de ei cīnd vor muşchii tăi. Că uneori nu mai eşti lăsat chiar cu una cu două să ieşi dintre rīnduri...
Achernar
Pentru cei ce au nevoie de o confirmare a justetii actiunilor savarsite, spiritul de turma e un lucru bun. Cum in marea majoritate a cazurilor poate fi gasita foarte usor o persoana care sa dezaprobe o anumita actiune, o afirmatie de genul 'am facut si eu ceea ce au facut si altii' e de obicei o justificare suficient de puternica.
Cei care n-au neaparata nevoie de justificari adopta spiritul de turma numai atunci cand li se pare ca le aduce un castig. Marea majoritate a oamenilor a avut cel putin o data in viata ocazia de a castiga ceva copiind actiunile altora (nu intotdeauna foarte ... ortodoxe), deci cam toti avem experienta spiritului de turma. Cred ca problemele apar doar atunci cand spiritul de turma devine singurul mod prin in care un individ intelege sa-si rezolve problemele, sau atunci cand prefera in mod repetat initiativa 'turmei' celei personale desi in mod evident rezultatul actiunii ii va fi defavorabil.
nefertiti-old
Am cam uitat de muzica: Bruce Sprengsteen, Streets
of Philadelphia. smile.gif
nefertiti-old
Azi, un subiect mai delicat: minciuna. Cat de des mintit, de ce, in ce imprejurari samd. E minciuna utila uneori? Unii spun ca da. Sa vedem. smile.gif
dead-cat
cel putin o data pe an: la declaratia de impozit rofl.gif

Clawfinger - The Truth
Olaf
Eu prefer, daca trebuie sa mint, sa mint prin omisiune biggrin.gif. Adica, nu ma poti acuza ca am mintit, pentru ca pur si simplu nu ti-am spus. Sau crezi ceva si eu te las sa crezi mai departe... biggrin.gif
Prefer totusi sa nu mint.
abis
Cred ca cea mai teribila forma de minciuna ar fi sa spui adevarul in asa fel incat sa nu fie crezut. Trebuie sa mai exersez, pana acum nu mi-a reusit chestia asta niciodata.
Olaf
Cred ca pentru asta trebuie sa minti mult inainte... Sa creezi confuzie, sa nu mai stie daca vorbesti serios...

Muzica: era o melodie, pe care nu mai stiu cine o canta, ceva cu "Tell me lies..." biggrin.gif

Edit: am gasit! Fleetwood Mac - Little Lies
milimetru
QUOTE (abis @ 16 Sep 2004, 12:09 PM)
sa spui adevarul in asa fel incat sa nu fie crezut

De ce să faci asta? Īn ce scop?
Olaf
QUOTE (milimetru @ 16 Sep 2004, 11:41 AM)
QUOTE (abis @ 16 Sep 2004, 12:09 PM)
sa spui adevarul in asa fel incat sa nu fie crezut

De ce să faci asta? Īn ce scop?

Un mod foarte elegant de a minti... de fapt de a indeparta de adevar. smile.gif
abis
Pai asa nu poti fi niciodata prins cu minciuna...
milimetru
Măi, să fie, aşa ceva eu n-am auzit pīnă acum. Un fel de rafinament al minciunii. Uite am mai īnvăţat ceva! spoton.gif

Da' mă īntreb dacă e bine sau nu să īnvăţ chestii de astea!! unsure.gif
nefertiti-old
Omul, cat treieste, invata. spoton.gif

Limp Bizkit - "Behind Blue Eyes" smile.gif
mogaldeatza
Minciuna, detestata de multi, dar folosita mai de voie, mai de nevoie wink.gif
Daca vreti sa invatati despre rafinamentul minciunii, ascultati declaratiile
politicienilor.
Olaf
Din pacate, minciunile multora dintre ei nu sunt chiar asa rafinate... Dar cred ca se pot gasi niste exemple geniale. Asta este, unii sunt politicieni si altii doar s-au nimerit la conducere wink.gif

Wyclef Jean feat. Mary J. Blige - 911
mogaldeatza
Dreptu-i , da ei lucreaza la asta zi de zi. 50.gif
milimetru
Ei, mogaldeatza, nu te supăra aşa. S-ar putea ca alea de care pomeneşti să se cheme "diplomaţie" şi "interese strategice". Ce ştim noi, ăştia de mai jos?... laugh.gif
mogaldeatza
Io sunt mic, nu stiu nimic rolleyes.gif
Aseara ministrul invatamantului declara candid ca nu intelege rostul grevei
profesorilor wink.gif
Olaf
Si te grabesti sa tragi concluzi... Ce-ai cu el? Poate nu minte omul, si chiar nu intelege! rofl.gif Ce vrei, nu sunt toti oamenii asa perspicace! rofl.gif
nefertiti-old
Athanasiu e convins ca el nu mintea. Si, dupa cate tampenii declara in ultima vreme, poate candida la cretinul anului. laugh.gif
mogaldeatza
QUOTE (Olaf @ 16 Sep 2004, 04:19 PM)
Si te grabesti sa tragi concluzi... Ce-ai cu el? Poate nu minte omul, si chiar nu intelege! rofl.gif

M-am gandit si la varianta asta 6.gif
In fine nu-i nici primu nici ultimu...

Nefertiti, daca vrea numa ce vrea sa vada e de inteles .
milimetru
Io chiar m-am īntrebat odată: dacă aş fi conectat īn permanenţă cu detectorul de minciuni, cam īn cīt timp i s-ar... arde siguranţele?! blink.gif
Că n-ar avea viaţă lungă!! rofl.gif
milimetru
Ce aţi rămas aşa interzişi?!

1.Păi dimineaţa, cīnd mă īntīlnesc cu ştiu eu care vecin de la 3 şi ne spunem "bună dimineaţa", deşi...hm
2. păi cīnd mă īntreabă şeful din ce cauză nu am făcut la timp cutare chestie...hm
3. păi cīnd mă calcă īn autobuz pe picior şi eu zic "nu face nimic!"... hm
4. păi cīnd mă īntreabă seara acasă "unde ai stat pīnă la ora asta?"...hm

Exemple la īntīmplare. Ce, nu se strică aparatul?
Olaf
QUOTE
Că n-ar avea viaţă lungă!!

Si eu tocmai vroiam sa te intreb daca este o minciuna! rofl.gif Ca daa era vorba de ceva patologic, aveam paradoxul ala cu canibalii si "daca minti, te fierbem..." sau cum o fi fost...

Scott Joplin - Maple Leaf Rag
Jazz
Eu nu mint, am doar asa...o viziune mai speciala a adevarului... wink.gif
milimetru
Mmm, ce frumos spus! rolleyes.gif
contraste
Apai fratilor, la asa cap asa caciula, adevarul si minciuna asta....
QUOTE
Aseara ministrul invatamantului declara candid ca nu intelege rostul grevei
profesorilor
subscriu la treaba asta, dar privita din unghiul celalalt !
nefertiti-old
Nu am reusit sa imi fac timp sa propun pentru azi o alta tema, pentru ca sefii mi-au gasit altceva mai bune de facut laugh.gif , asa ca ramanem si azi la minciuna. biggrin.gif
milimetru
Oare spui adevărul sau...? laugh.gif

Dacă abis a definit cel mai performant tip de minciună, eu aş īndrăzni să-l definesc pe cel mai grav: a te minţi pe tine īnsuţi.
Olaf
Sa mai auzim si muzica (cum era? Vorbe, nu minciuna... sau muzica, nu minciuna... sau minciuna, nu Nutella... ah, nu mai stiu) :
Florin Chilian - Ursitoarele

Pese: nu ma credeti laugh.gif
milimetru
Nu mai ştii pe cine să mai crezi īn ziua de azi! smile.gif

Olaf, ai un citat de Einstein la semnătură. Se poate īnlocui acolo "iluzie" cu "minciună"?
Olaf
Asta depinde foarte mult de imaginea pe care o ai despre miciuna...
Minciuna este cauza, iar iluzia este efectul... asta daca este sa le explicam pe scurt... Nu stiu daca se pot inlocui, dar nu cred. unsure.gif
milimetru
Nici eu nu cred. Ar trebui să facem un efort de imaginaţie şi s-ar denatura sensul iniţial. Ar fi păcat, cred, pentru frumuseţea ideii de acolo.

Of, plouă şi e puţin frig... Parcă l-aş asculta puţin şi pe Alifantis...
nefertiti-old
Asaaa, in sfarsit, respir si eu pe ziua de azi.

Milimetru, sa fie Alifantis, Numai noaptea. smile.gif
milimetru
Şezi colea şi trage-ţi un pic sufletul, că azi am fost puţini pe aici, la spus gogoşi... Tu ai auzit vreuna pe unde ai fost?
Olaf
Eu am auzit ca, dincolo de munti, exista un sat in care traiesc niste oameni care isi poarta cerceii in talpi, iar de urechi poarta agatate incaltarile!!!
laugh.gif
bursuca
ca tot veni vorba de cea mai grava minciuna, eu zic ca cea mai parsiva e sa-i minti pe cei dragi sub pretextul ca ii scutesti de o neplacere sau de o suparare si de fapt sa-i minti pentru ca ti-e tie mai comod sau sa te scutesti pe tine de neplaceri, cicalali, certuri si alte chestii asemanatoare

ei si daca tot am ajuns tarziu cu postul si am dat cu el ca nuca-n perete, sa pun o melodie pe care nici macar nu mai stiu cine o canta (una creata..): only when it rains.
nefertiti-old
Milimetru, sunt satula de gogosile de care m-am ocupat azi, nu vreau sa mai vb despre ele. smile.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.