Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Tema Zilei: Specificul unei generatii
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Show-biz > Mass-media
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88
nefertiti-old
Deci, facem o lista:

Geoana la orale, Stolo luat pe la spate...

...continuati, pls. rolleyes.gif rofl.gif
simonsays
pai na, si bombonel cum ramane ?? devil.gif
carrad
bombonel e un caz special: el are multe oua + preferinte de o anumita natura...in concluzie: in toate pozitiile imaginabile! devil.gif
simonsays
bleah, scarbos ! laugh.gif desi e o pozitie in care as vrea sa-l vad ... la orizontala, cu mainile pe piept, si cu lumanare la cap ... rofl.gif
Achernar
E vreun candidat expert in 69 ?
YoyoMan
Nu ar trebui sa se poata sa-l faca nimeni pe la spate... Ar trebui sa nu se ocupe el de cine il face sau nu-l face... Ca specialist este fara tagada cel mai bun. Si naiv nu cred ca e. Un economist cum e el nu poate fi naiv - Stolojan este cat se poate de pragmatic dupa parerea mea.
nefertiti-old
Oare esti off topic? rofl.gif

Gata, mai, vorbiti serios, ca.... nu stiu ce vroiam sa zic. rofl.gif
simonsays
exact, yoyoman, vezi ca esti offtopic !! rofl.gif
ypsilonalpha
Dintre cei doi (Geoana si Tariceanu) eu il prefer pe Isarescu (al treilea, care-i si intrece smile.gif ). Omul a facut dovada ca se pricepe si stie sa tina in friu o situatie oricit de grea - a aratat-o si ca prim-ministru (1999-2000) si ca guvernator al Bancii.

Numai ca nici un partid n-o sa-l propuna ... rolleyes.gif
nefertiti-old
Pai si mie imi place Daianu, dar nu intra nici el in calcul.
cactus
Isarescu si Daianu is prea destepti sa accepte..Nu cred sa existe vreun partid pe masura lor...si nici presedinte
Achernar
Daianu ? Daca se casatoreste urgent s-ar putea sa intre. Sau deja a facut-o si eu nu stiu ?
actionmedia
QUOTE (YoyoMan @ 26 Oct 2004, 12:44 PM)
Nu ar trebui sa se poata sa-l faca nimeni pe la spate... Ar trebui sa nu se ocupe el de cine il face sau nu-l face... Ca specialist este fara tagada cel mai bun. Si naiv nu cred ca e. Un economist cum e el nu poate fi naiv - Stolojan este cat se poate de pragmatic dupa parerea mea.

Prietene Yoyo, nu este suficient sa ai idei daca nu esti in stare sa le pui in practica. Toata stima pentru Stolo Franky, este intradevar un bun economist, un mare tehnocrat, la teorie nu il intrece nimeni. Numai ca acolo la Palat este o mare plina de rechini. Cand o sa vina ministrii de toate culorile cu tot felul de interese si o sa incerce prin tot felul de mijloace sa-si traga partea, si pe urma directorasii de la toate departamentele care vor face tot posibilul sa-si traga si ei partea din bugetul statului si pe urma mai sunt si organismele internationale care au interesele lor, tre sa fii tare nenica sa poti sa faci slalom printre toti astia. In politica nu prea se folosesc cuvinte de genul "da" sau "nu", vocabularul unui politician trebuie musai sa contina "sa vedem", "vom face tot posibilul", "am demarat o ancheta", "veti primi un raspuns" etc. Crede-ma am avut de a face cu rechini micuti si abia am scapat "viu" si imi inchipui cum e sa ai de a face cu rechini de-aia mari si batrani.
Nastasica a consus cu o mana de fier. El era stapanul absolut la guvern. Pe stolo nu-l vad capabil sa tina fraiele si e posibil sa cam scape caruta de sub control, fiecare va trage de el, un amarat de contabil care vede totul in cifre dar nu se pricepe deloc la oameni.
A avut cineva de a face cu contabili, ati vazut cat de tafnosi devin cand ii bati la cap?
nefertiti-old
Achernar, care e faza? unsure.gif

Intr-adevar, Stolo nu ar face fata stilului de lucru al celorlalti rechini. E prea bland omul, iar la noi e nevoie acum de un om care sa stie sa ii tina sub papuc si sa ii dirijeze pe ceilalti. Ca sa nu mai spun ca e nevoie de nervi de otel. Daca el a cedat unor santaje deja... Cand ajungi acolo sus, trebuie sa fii pregatit sa faci fata la asa ceva mereu.
Achernar
Sincer, habar n-am. Dar am chef sa bat campii ...
nefertiti-old
Pai, intra in gasca lui Basescu sau Nastase, ca merg in campanie electorala si tot cam asta o sa faca. laugh.gif
Achernar
Neinteresant. As prefera sa intru in gasca vreunui Mitica, macar acolo ar fi rost de distractie diseara.
milimetru
Cred că e cam subestimat Stolojan. Omul a fost o dată prim ministru şi nu mi s-a părut deloc incapabil să ţină frīiele. N-a lăsat nici impresia unui amărīt de contabil pe care-l prosteşte oricine. Ba, dimpotrivă, dacă ţin eu bine minte tocmai o anumită īncăpăţīnare a lui de a face ceea ce şi-a propus i-a atras antipatii şi... debarcarea...

Mi se pare mie sau se induce aici ideea de necesitate a unei "mīini de fier" care să-i ţină pe subordonaţi din scurt, că sīnt rechini şi mai nu ştiu cum? E, cumva, o componentă a unei democraţii veritabile acel tip de conducător? Ce profil psiho-moral ar trebui să aibă el ca să fie potrivit cu acea sarcină?
nefertiti-old
Stolo nu e prost, eu una nu spun asta. Dar, la gradul de coruptie si mitocanie care e acum la nivel guvernamental, nu e omul potrivit. Indiferent din cine va fi format urmatorul guvern, ma refer la componenta ca partid sau partide. Omul e nimerit pentru un mediu de lucru civilizat, or la noi acum nici vorba de asa ceva.
actionmedia
QUOTE (milimetru @ 26 Oct 2004, 02:09 PM)
Ba, dimpotrivă, dacă ţin eu bine minte tocmai o anumită īncăpăţīnare a lui de a face ceea ce şi-a propus i-a atras antipatii şi... debarcarea...

Pai tocmai aici este problema. Cum am spus mai devreme in politica nu prea se merge pe exactitati. Adica nu poti sa spui verde-n fata "da" sau "nu". Ideea este sa stii sa faci slalom, sa fii un bun diplomat. Nu neaparat sa tii sub papuc subalternii cu forta. Trebuie sa stii cum sa-i ungi, cum sa-i motivezi si in acelasi timp sa ii strunesti. Daca ar fi atat de simplu oricine poate fi prim. Stolo ar fi bun de sef peste un guvern tehnocrat, adica sa fie toti cu ochelari de cal sa-si vada de cifrele lor.
Achernar
Traiasca Stolo !

drunk.gif
gonen
Ca si premier cred ca Isarescu ar fi destul de bun. E unul din putini oameni care stiu ce tre' sa faca si cred ca e singurul om agreat de mai toate partidele politice din Romania.
actionmedia
QUOTE (bogho @ 26 Oct 2004, 02:38 PM)
Ca si premier cred ca Isarescu ar fi destul de bun. E unul din putini oameni care stiu fac treaba si cred ca e singurul om agreat de mai toate partidele politice din Romania.

In cazul in care nici unul din partide nu obtine majoritatea absoluta ar fi posibil sa vedem un guvern tehnocrat, apolitic care sa il aiba pe Isarescu prim si sustinut de PSD si Aliantza.
Achernar
Traiasca si Isa !
gonen
QUOTE (actionmedia @ 26 Oct 2004, 02:41 PM)
QUOTE (bogho @ 26 Oct 2004, 02:38 PM)
Ca si premier cred ca Isarescu ar fi destul de bun. E unul din putini oameni care stiu fac treaba si cred ca e singurul om agreat de mai toate partidele politice din Romania.

In cazul in care nici unul din partide nu obtine majoritatea absoluta ar fi posibil sa vedem un guvern tehnocrat, apolitic care sa il aiba pe Isarescu prim si sustinut de PSD si Aliantza.

Insa, apare o alta problema. BNR. Exista vreun inlocuitor pentru Isarescu, care sa conduca BNR-ul? Personal, cred ca datorita lui Isarescu si felului in care a stiut sa gestioneze BNR-ul, situatia din Romania nu a fost atat de critica precum in Bulgaria '93 si Albania '97.
ypsilonalpha
QUOTE (milimetru @ 26 Oct 2004, 03:09 PM)
Cred cć e cam subestimat Stolojan. Omul a fost o datć prim ministru ŗi nu mi s-a pćrut deloc incapabil sć žinć frīiele. N-a lćsat nici impresia unui amćrīt de contabil pe care-l prosteŗte oricine. Ba, dimpotrivć, dacć žin eu bine minte tocmai o anumitć īncćpćžīnare a lui de a face ceea ce ŗi-a propus i-a atras antipatii ŗi... debarcarea...

Stolojan n-a fost debarcat. Dimpotriva, si-a dus mandatul de prim-ministru pina la capat (adica in sept.-oct. 1992) organizind alegerile generale si prezidentiale din acel an.

milimetru
QUOTE (nefertiti @ 26 Oct 2004, 02:24 PM)
la gradul de coruptie si mitocanie care e acum la nivel guvernamental

Chiar! M-am īntrebat şi eu altădată cum ar trebui să se comporte "şeful" ca să nu mai existe īn cadrul executivului racilele alea. Eu unul cred īn importanţa dirijorului orchestrei. Dacă acum este cum este la nivel guvernamental, eu zic că o bună parte din vină aparţine şefului...

@ actionmedia
Vorbele tale sīnt un pic alunecoase, adică pot fi uşor īnţelese greşit. "A fi diplomat", "a face slalom" şi "a unge subalternii" pot fi rapid īntoarse de romānaşul nostru, foarte priceput īn... lingvistică! tongue.gif Eu aş propune ca şi calitate definitorie: să fie corect, īn sensul respectării legilor al căror prim slujitor ar trebui să fie. Şi să nu uite că la prima exceptare, la prima derogare care o va face de la corectitudine, de la ce spune legea, atunci va "monta" prima verigă a viitorului său lanţ de greşeli...

Mă rog, aşa văd eu problema, dar mă suspectez de idealism şi de nepricepere īn ceea ce īnseamnă, de fapt, politica... huh.gif

ps: ypsi, mă gīndeam la intrarea lui īn dizgraţia clasei politice care-l susţinea şi care ar fi trebuit să fie alături de el...Sorry, n-am găsit exprimarea potrivită...
nefertiti-old
Este o doza imensa de idealism in ce spui tu. Si, chiar daca omul acela ar exista, nu va fi singur in guvern, deci nu va putea ramane mult timp corect. De altfel, notiunea de corectitudine in politica e foarte relativa.
Achernar
O pagina intreaga fara sex ! yikes.gif yikes.gif yikes.gif
milimetru
QUOTE (nefertiti @ 26 Oct 2004, 02:54 PM)
nu va putea ramane mult timp corect. De altfel, notiunea de corectitudine in politica e foarte relativa.

Ah, da? Nu īnţelegeam io de ce nu mă atrage politica! ohmy.gif

Poi atunci, mai bine la o bere rece, nene! biggrin.gif

Şi mai spre seară, cine ştie Achernar, cine ştie...?! wink.gif
yronick
Avand in vedere ca Adran Nastase va fi noul presedinte, (iar eu m-am obisnuit cu asta) accept persoana propusa de el, anume Mircea Geoana, unul din putini oameni politici care mai stie a lega ceva mai mult de doua cuvinte, si pe langa asta , mai are si o bogata experienta in politica externa.
nefertiti-old
Achernar, nu incerca sa ne ispitesti. tongue.gif

Spitalul de Urgenta, Nu-mi pasa de nimic.
Achernar
De ce ? Ziceam ca pagina e asexuata, nu altceva ...
milimetru
Lui Achernar nu i-ar sta rău ca prim-ministru... Poporul are nevoie să fie informat ce are de făcut şi ce-i lipseşte! laugh.gif
nefertiti-old
Si ce ne lipseste noua? Aici noi fiind poporul. laugh.gif Insinuai ceva? rofl.gif
Achernar
Chiar atat de negativa e imaginea pe care o am pe han ? Hmmm .... e clar, consilierii de imagine m-au sfatuit gresit. Ii concediez. Pe toti !
milimetru
Vox populi, vox dei! (sper c-am zis-o bine!) wink.gif

simonsays
mey, da varianta iliescu premier ... cum va suna ? ohyeah.gif recunosc, pt mine inseamna "sa se schimbe tot.. dar sa nu se revizuiasca nimic..." laugh.gif
gonen
daca iliescu ajunge premier, eu cer azil politic in orice alta tara
actionmedia
QUOTE (milimetru @ 26 Oct 2004, 02:51 PM)
Eu aş propune ca şi calitate definitorie: să fie corect, īn sensul respectării legilor al căror prim slujitor ar trebui să fie. Şi să nu uite că la prima exceptare, la prima derogare care o va face de la corectitudine, de la ce spune legea, atunci va "monta" prima verigă a viitorului său lanţ de greşeli...

Este evident ceea ce spui tu dar nu suficient. De ce crezi ca marii rechini nu sunt prinsi? Vorba lu' Nea Mitica Corleone (la multi ani), s-au acoperit cu hartii. Au acoperire legala. Daca ai avea rabdare sa intrii in hatisurile administratiei centrale si locale vei vedea cata "aranjamente" se pot face cu acoperirea legii. Prin urmare nu este suficient sa respecte legea, trebuiesa aiba grija sa o respecte si ceilalti subalterni si nu numai atat, trebuie sa fie capabil sa reziste santajului politic. Orice om cu functie importanta este supus la presiuni politice din mai multe directii. Orice om ajuns intr-o functie inalta face compromisuri. Un P.M. competent trebuie sa stie cum sa faca presiunilor si ce compromisuri sa faca pentru ca treaba sa mearga bine. De exemplu daca un directoras calca pe bec (cu acoperire legala evident) nu prea poti sa-l dai in gat pentru ca ti se urac ala sau alalalt in cap si iti pierzi sustinerea politica. Trebuie sa ai grija sa nu calce, iar daca calca atunci faci o mica remaniere si il trimiti in strainatate sau mai stiu eu pe unde si aduci altul competent.
Evident asta este doar o solutie traba este mult mai complicata, iar eu nu sunt nici pe departe capabil sa imi imaginez sistemul guvernamental in totalitate. Ca idee insa, pentru a fi un Prim Ministru eficient cred ca iti trebuie o mare calitate: aceea de a stii sa lucrezi cu oamenii. Nu este vorba neaparat de manipulare ci de un soi de joc al nervilor si impartirea tacita a teritoriilor.
Daca esti sef peste ministrii fii sigur ca nu e chiar atat de simplu sa ii conduci. Aceia sunt oameni puternici, influenti, poate unii dintre ei te depasesc in anumite domenii ca pregatire sau ca experienta. Multi vor opune rezistenta sau nu vor respecta intocmai directivele sefului (cum spuneam intotdeauna se gasesc portite de scapare in lege sau regulament). Cand esti prim ministru, lucrezi cu oameni care au propriile interese, au capacitatea si pozitia necesara pentru a le urmarii. Nu prea poti sa ii opresti din urmarirea propriilor interese dar poti sa ii incurajezi ca din cand in cand sa urmareasca si interesul general. Dar pentru asta trebuie sa fii un bun lider. Stolo nu este un bun lider.
milimetru
actionmedia, nu e prima dată cīnd văd la tine un tablou al situaţiei prezentat īntr-o puternică notă de realism incisiv. Bravo ţie, jos pălăria! thumb_yello.gif

Eu sīnt mai idealist, cum bine zicea cineva pe aici. Oamenii ca mine (că n-oi fi eu singurul...), ca să trăiască şi ei cīt de cīt convenabil īn lumea asta ar trebui să cunoască mai puţine... Şi īn nici un caz nu trebuie să-şi piardă iluziile... Şi, mai ales, speranţa...

Lumea asta pe care o descrie atīt de bine actionmedia este halucinantă pentru un neofit... hh.gif
simonsays
halucinanta ?? da ce mai omule, tu stai cu ochii inchisi totimpul ?? ohmy.gif citesti un ziar (nu playboy sau romania mare laugh.gif ), si iti sare in ochi ceva.. dara-mi-te daca mai ai si chef sa citesti printre randuri ...

nu, nu e halucinant, e .. poate.. dureros, da' asta e.

si sa stii ca "idealist" nu mi se pare ca exclude judecata logica.. cu dotarea personala wink.gif
actionmedia
QUOTE (milimetru @ 26 Oct 2004, 05:58 PM)
Eu sīnt mai idealist, cum bine zicea cineva pe aici.

Candva si eu eram idealist. De fapt si acum sunt.
Am avut insa ocazia sa lucrez cu niste oameni puternici. Directori mari de la foste firme de stat. Oameni stapani pe ei si pe situatie. Desi aveam acordul sefului mare pentru a realiza niste lucrari, am intampinat o foarte mare rezistenta din partea "sfintilor" pentru fircare pas pe care il faceam. Nu stiam ce sa mai fac si l-am intrebat pe seful cel mare ce sa fac si el mi-a spus ca "trebuie sa fac slalom" si ca asa face si el. Atunci am inteles ca nu este usor sa conduci. Nu este suficient sa stai pe scaun si sa dai directive. Chiar daca te numesti Ceausescu tot se va gasi un Iliescu care sa te sape. Trebuie sa fii mereu vigilent si sa ai grija sa nu-ti faci dusmani, iar pe cei care ti-i faci sa ii tii aproape.
simonsays
pana sa inveti sa conduci, tre sa inveti sa te mentii la suprafata wink.gif orice post ai avea, intodeauna se gaseste un binevoitor sa te sape ...
nefertiti-old
Am vazut aseara o parte dintr-un tocsou la care Dinescu si Tatoiu vorbeau, printre altele, despre societatea civila si ceea ce ar trebui sa faca aceasta ca sa se schimbe ceva in mentalitatea si in modul de actiune al romanilor.
Voi ce credeti, ar trebui ca societatea civila, prin fiecare din noi in parte si prin ONG-uri, fundatii samd, sa se implice si sa incerce sa schimbe ceva? Are sau nu are romanul ceea ce numim constiinta civica?
Achernar
Are. Am auzit ca niste unii desfasoara o campanie pentru refacerea vechiului Bucuresti. Astfel, urmeaza ca lampile electrice sa fie inlocuite cu felinare tricolore. Se pare insa ca - din cauza restrictiilor bugetare datorate politicii de austeritate - nu vor fi bani decat pentru zona din jurul palatului parlamentului, si numai pentru felinare avand o singura culoare, cel mai probabil rosu.
nefertiti-old
Cred ca nu ai inteles despre ce e vorba. tongue.gif
actionmedia
Ce este aia constiinta civica? Ori o avem dar nu stim la ce foloseste, ori stim cu ce se manaca dar lipseste cu desavarsire. Pentru romanul de rand este mai important acum ce pune maine pe masa, cu ce isi plateste intretinerea, cu ce isi imbraca copiii pentru scoala, s.a.m.d. Putin le pasa de restul. Oamenii ar vrea sa o duca mai bine dar nu fac nimic pentru asta, asteapta ca altcineva sa faca. Vrem sa nu mai fie caini vagabonzi, vrem sa avem curatenie pe strazi, vrem sa avem parcuri ingrijite si spatii de joaca pentru copii. Vrem. Dar nu facm nimic pentru asta.
Vrem sa nu mai existe coruptie dar continuam sa dam sau sa luam spaga, continuam sa vindem "pe sub mana", sa trecem in contract o suma si sa tranzactionam pe alta suma.
Vrem ca viata sociala si politica din Romanica sa se schimbe, dar cand vine o fatuca de la vreun ONG sa ceara o semnatura pentru nu stiu ce petitie ii trantim usa in nas sau nici macar nu-i deschidem.
Ar mai fi multe exemple dar nu vreau sa monopolizez discutia. Esentialul cred ca l-am spus. Constiinta civica la roman este departe de ceea ce ar trebui sa fie. Initiativele de orice fel sunt utile si binevenite, pacat ca sunt trecute cu vederea de majoritatea romanasilor
milimetru
Achernar e bine dispus, ca de obicei smile.gif Īn ceea ce mă priveşte (īntrucīt sinceritatea mă dă astăzi afară din casă... rolleyes.gif ) trebuie să recunosc că nu am aproape deloc conştiinţă civică. Cred că de la perioada comunistă mi se trage... cry.gif Mentalitatea romānilor: să facă bine să şi-o formeze fiecare cum crede de cuviinţă, că doar n-or vrea să-i īnvăţ eu aiurelile pe care le am īn cap! mad.gif Nu-mi plac fundaţiile, ONG-urile samd; le bănuiesc de tot soiul de "lucrături" şi colcăind de tot soiul de figuri dubioase. cool.gif

Aşa! Am dărīmat tot sau a mai rămas vreo chestie īn picioare?! tongue.gif

Muzica, vă rog!... smile.gif

ps: actionmedia, eu sīnt romānaşul care trīnteşte fătucăi uşa īn nas. thumb_yello.gif Afară de cazul cīnd sorry.gif , mă īnţelegi, ong-ul arată cīt de cīt bine; atunci mai discutăm! wink.gif
nefertiti-old
Deci totul e putred la noi. Nici eu nu ma dau in vant dupa ONG-uri si alte alea, pentru ca singurul lucru pentru care folosesc fondurile pe care le au sau le primesc sunt sindrofiile, simpozioanele si alte chestii de genul acesta, care nu au nici un soi de finalitate.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.