Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Este Ateismul O Religie ?!
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odaia Filosofilor
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Amenhotep
De cāte semnături era nevoie pentru ca o religie să fie recunoscută oficial? Parcă 10.000...

Cāţi membri are forumul? Ce ziceţi, dacă ne străduim...

a
Figaro
Catalin a ales culoarea roz pentru ca i s-a parut mai putin serioasa decat cea neagra. Iar Inorogul Roz nu e o inventie, e un argument.

Unul care denota o maturitatre deosebita in gandire.

===============================

Catalinushule, tu esti cel care urli si te dai ranit. Daca pornesti o discutie la bashcalie nu ti se pare normal sa primesti un raspuns pe masura? yay.gif

QUOTE ("Amenhotep")

Cāti membri are forumul? Ce ziceti, daca ne straduim..


Cred ca nu toti membrii se inscriu la grupa mica woot_jump.gif

=====================================

QUOTE ("abis")

probabil ca el nu realizeaza ca mintea lui l-a plasmuit pe URI,


ohyeah.gif S-AR PUTEA SA AI DREPTATE!!!!! spoton.gif Nasol!
Blakut
Macar stie sa vorbeste romaneste unicornul Roz... wink.gif
abis
QUOTE (Figaro @ 14 Jan 2005, 05:47 PM)
Catalin a ales culoarea roz pentru ca i s-a parut mai putin serioasa decat cea neagra. Iar Inorogul Roz nu e o inventie, e un argument.

Cultul Inorogului Roz si Invizibil exista de multa vreme, chiar daca tu nu ai auzit de el.
Figaro


La carte zice ca nu e bine sa va contrazicem... 44.gif

Daaaa, nici nu ma indoiesc... Exisa de foarte multi ani, alturi de Ornitorincul cu Picatele, care e mai mare si mai lat ca Inorogul Roz.

wink.gif

QUOTE ("Blakut")

Macar stie sa vorbeste romaneste unicornul Roz... 


Nu pricep. Catalin vorbeste corect romaneste...
abis
Despre Ornitorinc nu stiu nimic, da detalii.

Cultul Inorogului dateaza de mai bine de zece ani. Eu nu cred in existenta lui URI, dar de ce este atat de absurd sa accepti idea ca altii ar putea sa o faca?
abis
sorry, mesaj duplicat
Figaro
Nuuuu, cum sa nu. Catalin e seful lor.

Exista si asociatia celor care isi taie diferite parti ale corpului, dar nu ii face mai sanatosi decat sunt. P.S. Pozele sunt cam urate si iti cam taie pofta de mancare.
abis
Nu cred ca e Catalin seful, dar mai stii? Este totusi prea tanar pentru asta, dupa cate mi-am dat eu seama din fotografii (ca altfel nu l-am vazut pana acum). Dar sa stii ca vorbesc foarte serios: cultul URI exista de peste zece ani.
Figaro
Si eu vorbesc foarte serios: exista in Germania o asociatie care se cauta pe internet, se intalnesc, isi taie diferite parti din corp si le gatesc festiv, gen Hannibal Lecter. In opinia mea nu sunt foarte normali.
gio19ro
Problema voastra a astora ce il contraziceti pe Figaro e ca voi sunteti dusmanii dreptei credinte, a ortodoxiei noastre stramosesti bla, bla.... rofl.gif
Probabil o sa caut pe net niste siteuri in genul Sfaturi ortodoxe. Sa vedeti acolo cam cum ar trebui sa fiti si ce atitudine ar trebui sa aveti fata de tataici popi. laugh.gif
actionmedia
QUOTE (Catalin @ 14 Jan 2005, 03:34 PM)
@Actionmedia:
QUOTE

M-am prins. Te-am intrebat de cati oameni este nevoie pentru ca o credinta sa fie comuna?

Daca eu vin cu un tabel nominal in care 10.000 de oameni declara ca ei cred ca Unuicornul Roz Invizibil exista ii vei considera pe toti nebuni sau vei considera ca aceasta credinta in U.R.I. este o credinta comuna? Dar pentru 100.000 oameni?


Eu nu inteleg relevanta distinctiei in cadrul acestei discutii. De ce e important in cadrul acestui topic daca o credinta este personala, proprie sau comuna, cu miliarde de adepti?

Pai tocmai asta este, ca nu are nici o relevanta.
Dar unii chiar nu pricep asta si se chinuie sa demonstreze ca trebuie facuta distinctia ca sa poata sustine ca cei care nu urmeaza o anumita credinta (considerata de ei cea dreapta) ar fi dusi cu capul.
Vroiam sa scot in evidenta ridicolul unui astfel de rationament. Vad ca Figaro nu mi-a dat inca raspunsul
Cine se ocupa oare cu sofisme pe acest forum?
Catalin
Bun, daca nu e relevant eu propun sa lasam aceasta discutie si sa ne concentram pe chestiile care sunt relevante.
calfa
QUOTE (Amenhotep @ 14 Jan 2005, 05:07 PM)
PS: Calfa, sigur este on-topic ceea ce vrei să discuţi tu aici? Te īntreb pentru că mie īncă nu mi-e clar deloc ce vrei să spui, ce argumentezi, ce idee aduci īn discuţia aceasta pe tema "Este ateismul o religie?"... Pur şi simplu nu te īnţeleg şi de aceea aştept să te īnţeleg ca să mă pot hotărī dacă discuţia e on-topic sau off-topic.

Amenhotep, eu am in general grija sa fiu on-topic.

In discutia cu tine am incercat ceva tehnici de ... invaluire ("gandire laterala" ?). Pentru a cauta elemente in modul tau de gandire (sau al celor ce gandesc asemanator, printre care si eu, uneori) pentru a ... "planta" ideile mele (actuale).
Nu a prea iesit. smile.gif

Am repetat, totul se invarte (in controversele noastre) in jurul ... interpretarii, interpretarilor. Aici e una din cheile pentru a intelege ce sustin eu. Contextul, perspectiva, domeniul de aplicabilitate ...
O alta cheie e in limitele limbajul pe care il pot folosi pentru a exprima ce gandesc, simt, ...
Consecinta este ca nu tin sa "argumentez", "demonstrez", "explic", ...

In conditiile astea, "sustin" doar ca ateismul nu e o religie, dar ca ateii pot fi persoane religioase, ca probabil toti oamenii sunt religiosi (desi parte nu o stiu, nu o cred, etc, inclusiv pentru ca sunt ... persoane ... care au tras niste canoane cam strambe - de fapt cu aplicabilitate limitata - pentru ceea ce "inseamna" a fi religios), ca pot exista si religii ateiste, ...

Sunt on topic, dar am perspectiva mea ... Care nu trebuie sa fie una comuna. Toti avem propriile perspective ...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.