Retete Diverse, la cerere |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Diverse, la cerere |
14 Oct 2006, 09:02 PM
Mesaj
#176
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.330 Inscris: 16 September 05 Forumist Nr.: 6.952 |
Pai nu
-------------------- I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
|
|
|
14 Oct 2006, 09:03 PM
Mesaj
#177
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Nu are nimic, daca iti place. Si marar. Eu pun si un cub de... knorr sau mai e un fel, am uitat cum ii zice...
Mi-ai facut pofta. -------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
14 Oct 2006, 09:06 PM
Mesaj
#178
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
Pai am editat, sa fie uniform. Nefe, n-am nici marar si nici knorr. Ultima data am incercat cu un pic de busuioc si a iesit... interesant Cu o usoara tenta snoaba, daca poti spune asa ceva despre mancare |
||
|
|||
Promo Contextual |
14 Oct 2006, 09:06 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
14 Oct 2006, 09:08 PM
Mesaj
#179
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Tuna fingers- usor si gustos
3 conserve de ton 3 cartofi mari soy sauce alune ( optional) 1 ou piper marar ( optinal) pesmet Desfaci conservele de ton si storci tonul de apa. Il pui in robotul de bucatarie ( cred ca se poate folosi si mixerul) , adauci cei 3 cartofi fierti, 1-2 linguri de soy sauce ( in functie de cat vrei sa fie de sarat si in functie de cat de concentart este sosul) , oul si alunele macinate sau sfarmate . Se face o pasta pe care o modelezi cum vrei ( eu o fac ca niste degete mai groase ) . Degetele le treci prin pesmet si apoi le pui in cuptor pana se rumenesc putin sau poti sa le frigi . Fripte ies mai gustoase dar nu sunt la fel de sanatoase ca cele in cuptor . Pe langa marar sau piper se pot pune alte condimente , dupa preferinta . Acest topic a fost editat de toxic: 14 Oct 2006, 09:10 PM -------------------- |
|
|
14 Oct 2006, 09:09 PM
Mesaj
#180
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Ei, snoaba, e o buruiana aromata.
Tu pe acolo poti gasi mai usor faimoasele ´ierburi de Provence´, care sint . -------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
14 Oct 2006, 09:12 PM
Mesaj
#181
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
E clar, nu lipsesc din bucatarie. Dar la inceput le puneam in orice si mi s-a cam luat. Acum caut gusturi mai bine directionate. Poate imi revine pofta, insa.
Edit: "gizăs" (© Hash), sunt eu snob! Acest topic a fost editat de Olaf: 14 Oct 2006, 09:16 PM |
|
|
14 Oct 2006, 11:52 PM
Mesaj
#182
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Scampi.
To cumparat scampi very proaspeti. Se taie in longitude în 2. Se scoate matzul, se arunca în tigaie whit a lot of usturoi si olio di masline. When îs prajiti, se adauga Kräuter de Provence. Un pic de Citron pe lânga... That's merveilleux, cu orez -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
15 Oct 2006, 12:03 AM
Mesaj
#183
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
io ii iubesc tavalitzi in faina si prajiti in olio de maslino si apoi cu neste vegetale la gril si paine proaspata
|
|
|
15 Oct 2006, 12:08 AM
Mesaj
#184
|
|||
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Olaf io as toca niste ceapa sau niste praz si niste usturoi, le-as ameti in ulei pana se fac sticloase, as pune copanul peste ceapa+usturoi, capacul peste oala, lasat cateva minutzele sa se inchida porii carnii sa nu-ti faca spume cand adaugi lichid mai mult, apoi intors pe cealalta parte, repetat figura cu capacul ca sa vada puiul ca esti mai smecher ca el, apoi: daca mazarea e deja fiarta (din conserva) pus apa de-un deget peste pui si neste condimente, lasat puiul sa se patrunda, facut proba cu furculitza sa vezi daca e patruns, pus mazarea, lasat 2-3 minute, pus juma linguritza faina, amestecat bine, stins cu zeama de porodici, asezonat cu patrunjel tocat marunt - din asta gasesti sl uscat si congelat in orice supermarket. Daca in schimb mazaroiul e crud atunci pus dupa schema cu intorsul puiului in vederea inchiderii porilor. Io fiind mare fan smantana sigur ca i-as baga si-o lingura de elixir din asta cand e aproape gata... |
||
|
|||
15 Oct 2006, 02:48 AM
Mesaj
#185
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Mancarea de mazare cu pui eu o fac asa:
prajesc bine puiul in cratita doar unsa cu ulei, il scot, calesc ceapa pana se inmoaie (foc mic-mediu), apoi pun puiul inapoi, pun cam o juma de cana de apa (clocotita) - sa fie nivelul cam la jumatatea puiului, mazarea (eu folosesc congelata si o fierb 3 minute cat sa se decongeleze cat se calesc puiul si ceapa), un pic de suc de rosii (sau bulion desfacut cu apa fierbinte), un strop de zahar, sare si piper, acopar si las sa fiarba cam jumatate de ora la foc mic amestecand din cand in cand. Ultimele 5 minute poti sa pui si usturoi (nu mai devreme ca se pierde gustul), si inainte de stins focul o legatura de marar tocat marunt. (mararul poate sa fie si uscat, cam o lingura. mazarea fara marar e ca ciorba fara verdeata - merge, dar ii lipseste mult ) Cu mici diferente cam ca la Carmelita deci. editat sa adaug ca evident o fac fara rantas - daca nu ai probleme de rantas, la ceapa calita se adauga cam o lingura de faina care se amesteca bine vreun minut, dupa care apa+pui etc) Acest topic a fost editat de Mistinguett: 15 Oct 2006, 02:51 AM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
15 Oct 2006, 03:18 AM
Mesaj
#186
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Ai incercat vreodata sa pui lapte in loc de apa? Nu mai trebuie sa pui zahar in cazul asta ca are un gust dulce natural. -------------------- |
||
|
|||
16 Oct 2006, 12:24 PM
Mesaj
#187
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Toxic, you got it!! La mazare se pune lapte
Se face un bechamel @Misti: Right: nici mararul n-are voie sa lipseasca Acest topic a fost editat de Cla: 16 Oct 2006, 12:27 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
16 Oct 2006, 02:37 PM
Mesaj
#188
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 886 Inscris: 18 November 05 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 7.294 |
Ce mancare mai gatiti la copii?
Ma refer la cei cu copii mici. Ai mei (2 si 4 ani) sunt tare sclifositi la mancare si saraca soacra-mea nu mai stie ce sa le pregateasca. -------------------- I wish I can fly
|
|
|
16 Oct 2006, 03:30 PM
Mesaj
#189
|
|||
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Uite aici un mic ghid. -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
||
|
|||
16 Oct 2006, 03:47 PM
Mesaj
#190
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 886 Inscris: 18 November 05 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 7.294 |
Multumesc Felina!
Recomanzi ceva? -------------------- I wish I can fly
|
|
|
16 Oct 2006, 03:55 PM
Mesaj
#191
|
|||
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Cu placere! Nu recomand. Nu am copii, nu ma pricep. Da-i la soacra lista sa citeasca prin titluri, sigur ii vor veni cateva idei. -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
||
|
|||
16 Oct 2006, 04:07 PM
Mesaj
#192
|
|||
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Lapte de la ţâţă -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
||
|
|||
16 Oct 2006, 04:08 PM
Mesaj
#193
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.024 Inscris: 6 September 04 Din: somewhere over the rainbow... Forumist Nr.: 4.413 |
Eu stiu din proprie experienta ca la aia mici le place enorm snitel si cartofi prajiti! Aaa...si chiftele mai minca al meu cu placere! E drept ca nu sint alimente prea sanatoase dar eu n-am reusit sub nici o forma sa-l fac sa manince ciorbe si salate!
-------------------- Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
|
|
|
16 Oct 2006, 04:41 PM
Mesaj
#194
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Dada flori, ca si copii mici mânca toate prostiile dulci,
daca ajung la o vârsta adolescenta învata sa aiba chef de muraturi, ciorbe, salate si chestii de-astea -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
16 Oct 2006, 04:52 PM
Mesaj
#195
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.024 Inscris: 6 September 04 Din: somewhere over the rainbow... Forumist Nr.: 4.413 |
Da ai dreptate...numai ca al meu are 22 de ani si daca-l pui sa aleaga intre un restaurant respectabil sau bucataria mamii...tot Mac Donald va prefera!
-------------------- Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
|
|
|
16 Oct 2006, 04:54 PM
Mesaj
#196
|
|||
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Uite inca un ghid. -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
||
|
|||
17 Oct 2006, 01:10 AM
Mesaj
#197
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Nici nu stii ce ma bucur ca I got it , fiindca imi face placere sa gatesc bunatati , ma inspir de pe internet si imi fac propriile retete si le am pe toate in cap, nimic pe hartie . De exemplu reteta de tuna fingers pe care am postat-o mai sus , e aproape o creatie proprie. Finuta mea manaca numai chicken fingers si fish fingers cumparate din magazin si m-am gandit ca trebuie sa fie si o varianta mai sanatoasa dar si gustoasa . Asa ca am cautat pe internet am gasit ceva si am adaptat-o la gustul meu . Si au iesit super bune -------------------- |
||
|
|||
17 Oct 2006, 03:22 AM
Mesaj
#198
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
@ John B: O idee pt tine:
Sâmbata trecuta am fost invitati la frate-meu, o familie mare cu multi copii. Maica-mea a adus chiftele, dar nu normale, ci sub forma de cirese, cam asa. Chestia faina a fost ca au putit chestiile alea de parca ar fi fost un catel de usturoi in fiecare. Asa de repede s-or dus... -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
17 Oct 2006, 03:28 AM
Mesaj
#199
|
|||
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Mai lasa-i vreo 3-4 ani, tot la mama acasa vine, McDonalds n-o sa aiba vreo sansa -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
||
|
|||
17 Oct 2006, 03:33 AM
Mesaj
#200
|
|||
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Pai te cred... mai deobicei ce faci acasa pt copii iese mai bine -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
||
|
|||
17 Oct 2006, 08:55 AM
Mesaj
#201
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 886 Inscris: 18 November 05 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 7.294 |
Snitele, chiftele cu cartofi prajiti mananca si ai mei, insa as fi preferat sa fie ceva mancare gatita.
Alta problema e ca nu reusesc sa-i pun la masa sa mannce si ei ca oamenii. Tre sa fug cu farfuria sau imbucatura dupa ei prin casa... -------------------- I wish I can fly
|
|
|
17 Oct 2006, 09:50 AM
Mesaj
#202
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.024 Inscris: 6 September 04 Din: somewhere over the rainbow... Forumist Nr.: 4.413 |
Ah da! In cazul asta trebuie sa iei masuri din timp ca altfel nu vei avea placerea sa stai impreuna cu copii la masa cind vor mai creste! Al meu nu are niciodata rabdare sa manince ca oamenii la masa.. isi ia farfuria in fata computerului, Tv-ului sau chiar in pat, sau macar isi ia cu el o carte linga farfurie! Eu am ajuns sa consider participarea lui la masa o cauza pierduta! Da cred ca eu sint vinovata ca tot asa fugeam si eu cu mancarea dupa el, ba chiar uneori ieseam si-n strada unde se juca si-i aduceam un sendwich ceva numai sa nu rabde de foame, ca vezi Doamne era prea ocupat mititelu...Acum suport consecintele! Ei da sa fie ei sanatosi! Asta-i important!
-------------------- Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
|
|
|
19 Oct 2006, 12:38 AM
Mesaj
#203
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Cla , te rog da-ti cu parerea .Eu reteta asta o am de la mama si ma gandesc daca pot sa fac si mai bine , desi imi plac snitelele pe care le fac eu .
Snitel Fac numai din piept de pui. Il tai cat mai subtire, il bat , apoi il dau cu sare si il las minim 1 ora la frigider. Apoi bat cateva oua si pun piper si vegeta in ou. Dau fiecare bucata de carne prin pesmet apoi prin ou si le frig . Partea interesanta e ca uneori folosesc in loc de pesmet fulgi de cartofi . Am vazut asta le tv . E putin diferit , dar mie imi plac amandoua tipurile la fel . -------------------- |
|
|
19 Oct 2006, 01:21 AM
Mesaj
#204
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Nu-s Cla asa ca nu-mi dau cu parerea la reteta ta, dar trebuie sa-ti dau un sfat: cauta un magazin cu produse japoneze si ia panko - e pesmetul lor care e diferit (ca niste fulgi de paine). Panko iese super-crocant la prajit (temperatura la ulei mare, da? ca sa nu iasa uleioase) Si mai incearca varianta panko + parmezan (de-ala bun, nu ras de Kraft) si niste patrunjel proaspat, facute la cuptor.
Astept multumiri. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
19 Oct 2006, 02:09 AM
Mesaj
#205
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
In vreo 2-3 saptamani vor veni si multumirile , ca azi tocmai am facut vreo 15 snitele cu fulgi de cartofi . Singura problema e ca for whatever reason sotul meu nu suporta parmezanul desi eu il ador
Acest topic a fost editat de toxic: 19 Oct 2006, 02:10 AM -------------------- |
|
|
19 Oct 2006, 02:37 AM
Mesaj
#206
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Nu se prea simte (proportia ar fi cam 1/4 - 1/3, in functie de cat de crocante le vrei, ca asta face parmezanul - se topeste si impreuna cu pesmetul face o crusta dementiala), nici eu nu ma omor cu parmezanul. Pe ala de supermarket nici sa nu-l vad, nici sa-l miros.
-------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
19 Oct 2006, 07:32 AM
Mesaj
#207
|
|||
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Dupa parerea mea vegeta si alte chimicale nu au ce cauta intr-o bucatarie unde se are pretentia a se gati sanatos. E chestie de obisnuita, dar tot invatul are si dezvat. In loc de vegeta se pot pune tot felul de frunze si legume tocate marunt de tot. Asta in cazul in care inca ne mai place gustul natural |
||
|
|||
19 Oct 2006, 08:00 AM
Mesaj
#208
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Buna observatie , sunt de acord . De fapt n-am folosit vegeta , dar nu stiam cum ii spune produsului ce folosesc eu . Dar pt tine m-am dus in bucatarie sa caut E un produs romanesc , se numeste "amestec de legume uscate " ,firma Karmel, vad pretul pe ea , 4 ,5 lei si nu contine nici sare , nici conservanti .
Asta mi-l trimite mama , eu aici n-am cautat dar sunt sigura ca exista asa ceva . Poate stie Misti. -------------------- |
|
|
19 Oct 2006, 07:10 PM
Mesaj
#209
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Ce-i misto la bucatarie, e ca fiecare stie altceva si asa iti imbogatesti cunostintele
Toxic, nu conteaza daca faci Snitel din pui, curca vitel sau porc, fiecare cu preferintele lui. In mod normal se face un Snitel cu faina, ou, pesmet. Eu il trag prin faina, ou si un amestec din Emmenthaler (sau cascaval) si Parmesan Dar ideea cu fulgi de cartofi nu-i rea, o sa incerc si eu -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
20 Oct 2006, 03:47 AM
Mesaj
#210
|
|||
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
In ordinea asta ? Vezi stiam eu ceva , dar nu stiuam ordinea in care se pun . Data viitoare o sa pun si faina , fiindca imi place crusta mai groasa . Si parmezan, of course -------------------- |
||
|
|||
Versiune Text-Only | Data este acum: 14 May 2024 - 09:09 PM |