Retete Diverse, la cerere |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Diverse, la cerere |
20 Oct 2006, 04:55 PM
Mesaj
#211
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Daca vrei si iti place o crusta groasa, incearca sa-l tragi intâi prin faina, dup-aia prin ou, pesmet, din nou prin ou si parmezan... Nici nu mai iti trebe pâine, merge o salata usoara la asta.
Sau daca vrei sa faci snitelul ŕ la o Piccata Milanese, faci un sos de rosii pe lânga Cel mai bine e daca folosesti pomodori passate, alea din Tetra Pak, pui acolo ceva sare, piper (sau vegeta - sau alea românesti de care ai zis), doua foi de dafin, dupa gust putin usturoi (poate si lipsi, nu-i musai) si ceva oregano. Bineînteles ca parmezanul n-are voie sa lipseasca (la crusta de la snitel) -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
21 Oct 2006, 02:32 AM
Mesaj
#212
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Help please
Mai demult am mancat in romania , facea si maica-mea uneori , o pasta din branza , ceapa , ardei boia si avea o culoare roz . Stie cineva reteta ? -------------------- |
|
|
21 Oct 2006, 07:33 AM
Mesaj
#213
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.373 Inscris: 2 May 05 Din: galati Forumist Nr.: 6.233 |
Eu fac asa ceva din urda dulce sau telemea in amestec cu branza de vaci si putin unt.Sarez si adaug boia dulce, (asta ii da culoarea roz!)piper,ceapa,amestec cu mixerul,marar adaugi doar daca-ti place! Cu pasta asta umplu ardei gras sau rosii.Dupa ce stau la frigi ardeii pot fi taiati rondele si sunt tare aspectuosi!Pasta poate fi folosita si pentru tartine.
|
|
|
Promo Contextual |
21 Oct 2006, 07:33 AM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
21 Oct 2006, 03:40 PM
Mesaj
#214
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Mersi. Am sa fac , dar cu feta si in loc de ardei o bag in ceva wrap de tortillas.
-------------------- |
|
|
25 Oct 2006, 04:41 PM
Mesaj
#215
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
Nu e la cerere, dar nu am gasit un subiect cu placinte, tarte, sau cum vreti voi.
Asa ca scriu aici: TARTA CU CEAPA SI BACON: Adica asta: Pentru aluat: 1 cana lapte, 1 galbenus, 1 lingura ulei, 2 lingurite de zahar , 2 lingurite de sare, 1 lingura de drojdie 500 gr de faina Pentru umplutura: 5 cepe mari 2 feliute branza topita 2 oua 200 gr. Branza feta 200 gr bacon 4 linguri cu varf de smantana Sare Piper ALUATUL: Se amesteca drojdia cu zaharul, pana ce se obtine o pasta, care se amesteca cu: laptele caldut, sarea, uleiul si galbenusul, apoi toate acestea se amesteca cu faina: obtinandu-se un aluat care se lasa la cald aprox. trei sferturi de ora, pana ce arata cam asa: UMPLUTURA: 1. Se pregatesc toate ingredientele, adica: ceapa taiata fidelutza, bacon-ul maruntit, Feta rasa, ouale batute, smantana, sarea si piperul, precum si 2 felii de branza topita taiata bucatele (in poza e intreaga): 2. Se caleste cu putin ulei baconul: 3. Apoi se adauga ceapa, calindu-se si ea, cat sa devina aurie: 4. apoi se amesteca acestea cu restul ingredientelor: COACEREA: 1. Se intinde aluatul intr-o tava in care am pus o hartie de copt, se toarna compozitia in aluat: 2. Se da la cuptorul incins in prealabil, cam o ora, aratand apoi asa: 3. Se scoate din tava, din hartie si se haleste ! -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
25 Oct 2006, 04:48 PM
Mesaj
#216
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Mihai ar trebui sa stearga posibiliatatea de a atasa poze la subforumul de bucatareala!
Acu eu mor de pofta si cine imi face mie placinta d'asta?? Aud, Kristin? -------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
25 Oct 2006, 04:51 PM
Mesaj
#217
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
Io nuuuuuuuuu ! Nu iti fac pofta. Astea-s doar poze. Mananca barbatii, noi nu avem voie.
De exemplu, eu i-am pus lacat si acum ma apuc de gym:) -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
25 Oct 2006, 04:55 PM
Mesaj
#218
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Aham, siguuur!
Iar eu o sa incerc sa ma concentrez la pestele ala pe care o sa-l mananc in seara asta. -------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
25 Oct 2006, 05:00 PM
Mesaj
#219
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
Maine fac peste cu ... whiskey. Interested ?
-------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
25 Oct 2006, 05:02 PM
Mesaj
#220
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
La un loc sau separat?
-------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
25 Oct 2006, 06:02 PM
Mesaj
#221
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Am facut crema de branza si a fost foarte buna . Am bagat si chimen .
Am la dezghetat ceva piept de pui , ce altceva in loc de snitele pot sa fac ? Ceva gustos -------------------- |
|
|
25 Oct 2006, 06:45 PM
Mesaj
#222
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Tai chicken în fâsii, arunci in tigaia (cu ulei fierbinte) împreuna cu niste ceapa, ardei, champignons, le tragi un hell's fire scurt, stingi cu vin alb, adaugi boabe de piper verde, tragi un sos din aia cu un adaos de zeama de carne si coconut milk (sau creme fraiche)...
si ai - voilŕ! Chicken Madagascar - style. Si asta cu orez si salata. Chestie de 20 min Pofta buna! -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
25 Oct 2006, 06:46 PM
Mesaj
#223
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Kristin, sper sa nu te superi, am copiat reteta ta aici.
Toxic, toaca pieptul de pui cu satarul, amesteca-l cu un pic de sos soia, un strop de ulei de susan, ceapa verde taiata marunt, un strop de ginger si un strop si mai mic de cayenne. Daca-ti plac semintele de susan poti sa pui un pic si din alea. Faci chiftelute si le prajesti. Se face un dipping sos la ele, din sos soya, otet, ceapa verde, seminte de susan, ulei de susan si un ardei iute taiat felii. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
25 Oct 2006, 07:38 PM
Mesaj
#224
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Mersi dragilor , la nici una n-am toate ingredientele .
Misti, susan negru sau alb? Eu am numai negru in casa dar am inteles ca asta negru nu trebuie prajit si are acelasi gust ca cel alb daca e prajit . Alte retete mai aveti? -------------------- |
|
|
25 Oct 2006, 09:56 PM
Mesaj
#225
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Pai daca n-ai ingrediente in casa nu-ti ramane decat sa-l faci la gratar.
susan alb, dar nu cred ca are asa mare importanta faina ai? fa ciulama cu mamaliga -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
25 Oct 2006, 10:00 PM
Mesaj
#226
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Pai am ingrediente dar tu imi ceri ginger ... Cla vrea boabe de piper verde si coconut milk .. O sa ma aprovizionez ..
Am avut mai demult o colega originara din Kenia , ea gatea mult cu coconut milk si era bun . dar eu n-am facut niciodata nimic cu coconut milk -------------------- |
|
|
26 Oct 2006, 01:28 PM
Mesaj
#227
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Am uitat de un pic de curry la chestia aia, toxic.
Dar numai daca-ti place gustul. Eu nu prea sunt prieten cu curry, de-aceea il cam las deoparte. Mie-mi place mai mult Garam Masala. Dar stii cum e... de gustibus... -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
26 Oct 2006, 05:23 PM
Mesaj
#228
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Oameni buni, am nevoie de o reteta de merdenele cu carne si de alea cu brânza.
Pe lânga asta, o reteta buna de langosi. Merci -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
26 Oct 2006, 05:57 PM
Mesaj
#229
|
|||
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
nici nu stiu ce-s alea merde...cum? |
||
|
|||
26 Oct 2006, 06:21 PM
Mesaj
#230
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Hai sa nu-mi zici ca numa-n Banat se fac, ca te mânc cu merdenea cu tot, tzuca-te
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
27 Oct 2006, 07:49 PM
Mesaj
#231
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Sorry Cla, nu-s asa specialista ...
Dar ceva reteta de salata de boeuf ( asa se scrie?) aveti? Eu stiu sa fac , dar vreau sa aud si alte opinii . Cineva m-a sfatuit sa pun telina ca cica ii da aroma ... @Kristin felicitari ca pui poze . E mult mai interesant sa vezi exact cum arta si cum se face ceva decat un text de reteta . Retetele uneori fac mancarea sa para mai complicata decat e ... Acest topic a fost editat de toxic: 27 Oct 2006, 07:52 PM -------------------- |
|
|
27 Oct 2006, 08:14 PM
Mesaj
#232
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Salata de boeuf e faina, toxic. Bineinteles ca-i da telina un gust aparte, mai ales daca e facuta cu carne de vita...
Hai ca mi-ai facut foame... Ceva retete sunt pe-aici, acum nu caut ca mi-ai facut foame... -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
28 Oct 2006, 01:33 AM
Mesaj
#233
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Am venit de la cumparaturi si am cumparat urmatoarele : coriander seed ( coriandru), cumin ( cumen), curry powder , turmenic , caraway seed si chinese five-spice ( care sper ca sunt bune pt stir fry) .
Puteti sa-mi recomandati si alte condimente ce ar trebui ca sa le am ca sa pot sa si fac retetele care mi se recomanda ? Am cautat si ginger si nu mai era , dar vor primi . -------------------- |
|
|
28 Oct 2006, 01:59 AM
Mesaj
#234
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
stie cineva ceva reteta buna de plaintains?
eu le-am luat asa verzi . trebuie sa le las sa se glabejeasca? Acest topic a fost editat de toxic: 28 Oct 2006, 02:03 AM -------------------- |
|
|
7 Nov 2006, 07:30 AM
Mesaj
#235
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Reteta extrem de simpla si gustoasa de "placinta cu branza " . Eu ii spun placinta dar de fapt e altceva, nu gasesc cuvantul ...
Ai nevoie de branza sarata , foietaj care se cumpara gata facut de la magazin , smantana si oua . Umplitura se face din branza ( trebuie pusa la desarat daca e foarte sarata ) 2 linguri de smantana si 1-3 oua. Eu toate le pun ochiometric in functie de consistenta umpluturii. Cu cat mai multe opua pui cu atat e mai gustoasa , dar daca pui prea multe, e prea moale. In orice caz, daca iti iese prea moale, poti pune putin gris pe foietaj ca sa absoarba . Se iau 4 foite subtiri si se intind intr-o tava care initial a fost unsa cu ulei . Fiecare din foite se unge cu ulei . Peste ele vine un strat de umplutura , apoi iarasi 2 foite , un alt strat de umplutura, iar 2 foite . partea superioara se unge cu ulei . Si gata . Se pune la cuptor la 180 grade pana se face galben auriu. Of, cu greu am gasit ceva pe net ca sa se vada la ce fel de foi ma refer . -------------------- |
|
|
7 Nov 2006, 10:02 AM
Mesaj
#236
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Zi-le merdenele, toxic
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
15 Nov 2006, 08:48 PM
Mesaj
#237
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Please , stie cineva retete cu okra ? Nu stiu care e denumirea in romaneste , poate e la fel . Pun o imagine cu okra .
-------------------- |
|
|
15 Nov 2006, 10:20 PM
Mesaj
#238
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
okra=bame cumva?
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
16 Nov 2006, 03:06 AM
Mesaj
#239
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Nu am idee, acum am cumparat pt prima data desi pe aici e destul de popular . Iar bame , nu stiu ce sunt .
Azi am fript peste. Am cautat in in romana se numeste batog sau eglefin sau melanogrammus aeglefinus. L-am luat congelat si fara coaja si filetele nu au oase inauntru . Am pus pe el sare si legume uscate ( un soi de vegeta) si l-am fript in ulei f . f putin . E o nebunie , poti sa-l manaci gol . Noi l-am mancat cu lamaie si humus . Acest topic a fost editat de toxic: 16 Nov 2006, 03:08 AM -------------------- |
|
|
17 Nov 2006, 06:02 AM
Mesaj
#240
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Asadar , in dorinta mea de a manca mai putina carne ...
Am facut okra ca si garnitura la cod fish . Am luat reteta de pe internet si am ales-o fiindca era usoara si avea si curry . Deci prajesti okra cam 7 minute in ulei putin . Dupa 7 minute adaugi o ceapa taiata f marunt , sare , turmenic , curry si cayenne pepper ( cam 1/4 de lingurita de ceai din fiecare) si mai lasi pe foc 3-4 minute . Voila, c'est fini ! -------------------- |
|
|
26 Nov 2006, 11:08 PM
Mesaj
#241
|
|
Pisoiul Hanului Grup: Membri Mesaje: 1.096 Inscris: 16 December 04 Din: Away... Forumist Nr.: 5.205 |
Ce-am facut eu si genicon in seara asta simplu si bun:
Cartofi, taiati rondele, dupa ce se fierb in coaja si se decojesc (eu i-am lasat mai mult la cuptor sa se patrunda, dar de preferat intai fierti pt ca restul sunt aproximativ semi-preparate) se pun intr-o tava mai inalta dupa ce este unsa cu ulei, eu am pus de masline, ceapa taiata rondele pusa peste cartofi, apoi sosul: bulion, apa, vegeta, piper, un pic de busuioc, un pic de marar uscat si condimente pentru friptura la gratar (ce-am gasit mirodenii in casa si-am considerat ca se potriveste am pus), usturoi, un pic de ulei de masline, o rosie tocata marunt (dupa ce am pus-o in apa la fiert, am decojit-o si-am taiat-o) si apa cat sa acopere toata tava; puse peste cartofi si ceapa, apoi niste pastrama de pui, dar sunt bune orice mezeluri aveti la indemana, putin cascaval ras, 2 oua batute, iar putina vegeta si pusa la cuptor, foc mediu, se scote dupa 15-20 de minute si se pune cascaval cat cuprinde pe toata suprafata, se mai lasa 5 minute si se scoate. Pofta buna! -------------------- |
|
|
2 Feb 2007, 02:57 PM
Mesaj
#242
|
|
From Cooca Macaii Grup: Moderator Mesaje: 7.228 Inscris: 3 March 04 Din: Pe luna Forumist Nr.: 2.443 |
Am niste champignon si nu stiu cum sa le prepar diferit. M-am saturat de ele la cuptor sau ciulama. Stie cineva o combinatie gustoasa? Adica azi trebe sa gateasca je ca e o aniversare in familie si musai sa imi las sotioara masca. Asa ca, heeeeeeeeeelp!
-------------------- Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.
If you could reason with religious people there would be no religious people! Don't pray in my school, and I won't think in your church! Ziarul de Rimnic |
|
|
2 Feb 2007, 03:26 PM
Mesaj
#243
|
|||
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Se pot prepara f simplu si usor in felul urmator: Se spala, se toaca felii subtirele; in tigaie se incinge niste unt; se pun in tigaie si se mai amesteca din cand in cand, la foc mediu-maricel. In zece minute sunt gata. Daca ai sos de soya, pui sos de soia la sfarsit peste ele, doua-trei linguri, depinde de cat de multe ciuperci ai (gusti si mai pui daca e nevoie), amesteci bine bine si dupa doua minute iei de pe foc. Daca nu ai sau nu vrei sos de soia, le dregi de sare si piper. La sf de tot arunci niste patrunjel, mai amesteci odata si iei de pe foc. Gata. Pofta buna! Merge f bine ca garnitura la o friptura simpla, langa o salata sau niste rosii feliate pur si simplu. P.S. Atentie ca scad mult din volum. -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
||
|
|||
6 Feb 2007, 03:06 PM
Mesaj
#244
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 36 Inscris: 15 December 06 Forumist Nr.: 9.085 |
Doamne , oameni buni, mi s-o facut rau...cand am vazut placinta aia cu carne!!!iooooooooooi, mi-e foame!!!deocamdata ma multumesc cu o fuga pin la magazin, sa-mi cumpar niste merdenele
|
|
|
6 Feb 2007, 08:44 PM
Mesaj
#245
|
|
From Cooca Macaii Grup: Moderator Mesaje: 7.228 Inscris: 3 March 04 Din: Pe luna Forumist Nr.: 2.443 |
Felinooo, faine ciupercile. Multam fain!
-------------------- Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.
If you could reason with religious people there would be no religious people! Don't pray in my school, and I won't think in your church! Ziarul de Rimnic |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 18 April 2024 - 11:12 PM |