Retete Diverse, la cerere |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Diverse, la cerere |
17 Mar 2006, 04:44 PM
Mesaj
#106
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Sa-ti fie de bine, Marius
Cine pune dude la congelator pt. mine?? Mi-e dooorr... -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
17 Mar 2006, 04:51 PM
Mesaj
#107
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Citind eu o publicatie de maxim interes national (probabil Elle-ul ) am dat peste reclama la un site unde, pe langa toate retetele care erau date, puteai introduce ingredientele care ti-au mai ramas prin frigider si iti erau recomandate retete care se preparau taman cu produsele respective. Din pacate nu am retinut site-ul si nici revista nu o mai gasesc Poate stie cineva din voi...
|
|
|
17 Mar 2006, 05:34 PM
Mesaj
#108
|
|
From Cooca Macaii Grup: Moderator Mesaje: 7.228 Inscris: 3 March 04 Din: Pe luna Forumist Nr.: 2.443 |
Gata. Hei, Cla, deeelicioasa reteta. Multam inca o data.
-------------------- Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.
If you could reason with religious people there would be no religious people! Don't pray in my school, and I won't think in your church! Ziarul de Rimnic |
|
|
Promo Contextual |
17 Mar 2006, 05:34 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
17 Mar 2006, 06:04 PM
Mesaj
#109
|
|||
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
gustos.ro -------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
||
|
|||
17 Mar 2006, 06:11 PM
Mesaj
#110
|
|||||
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
O fi si revista expirata
Ma bucur daca ti-a priit, Marius Acest topic a fost editat de Cla: 17 Mar 2006, 06:15 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
||||
|
|||||
17 Mar 2006, 06:20 PM
Mesaj
#111
|
|||||
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Fain Eu ma plimb pe Culinare -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
||||
|
|||||
17 Mar 2006, 06:43 PM
Mesaj
#112
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Mai exact, culinar.ro
|
|
|
18 Mar 2006, 01:02 PM
Mesaj
#113
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
cine are o reteta buna si simpla de supa de rosii??
ideal ar fi una care se face singura, dar... -------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
18 Mar 2006, 01:15 PM
Mesaj
#114
|
|||
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Nefe Io calesc o ceapa taiata marunt de tot in ulei, pun 1 linguritza de faina si o inabusesc acolo, apoi torn zeama de rosii, pun condimente dupa plac: sare, piper, busuioc de egzemplu. Apoi fac galuscutze din alea de faina - faina cu ou si 1 pic de apa + sare amestecate sa fie ca o smintina groasa si da-i drumul cu virful unui cutit in supa clocotinda la galuscutze mici de tot - si gata. In blid mai arunc o idee de creme fraiche sau smintinica si gata. Sigur ca tu cum nu esti fan smintina o poti lasa pe dinafara EDIT: cind n-am chef de facut galuscutze calesc o lingura cu orez in simultan cu ceapa... Acest topic a fost editat de Carmelita: 18 Mar 2006, 01:17 PM |
||
|
|||
18 Mar 2006, 01:47 PM
Mesaj
#115
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
multam, da' chestia cu galustele cred ca o sar...
iar io mai stiam una cu rosii adevarate, nu cu zeama de rosii, da' am uitat-ooo, ca de cand am venit in bukale nu am mai facut -------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
18 Mar 2006, 01:57 PM
Mesaj
#116
|
|||
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
deci nu-tz place reteta mea??!!?? Vezi ca-s orgolioasa si sensibila... nu-ti place rete mea = nu-ti place de mine in gindirea mea ... noaaa deci inc-o incercare: http://www.kuechengarten.de/Tomatensuppe.htm zice ca: 1 kg Tomaten 1 kg rosii 1 kleine Zwiebel 1 ceapa mica 1/2 l Gemüsebrühe 1/2 l zeama de supa Salz sare eine Prise Zucker zahar bagat in priza... o nu! sorry, un virf de cutit zahar 125 g Crème fraîche 125 g. Creme fraiche ein paar Basilikumblätter citeva frunze de busuioc Pfeffer Piper Die Tomaten kurz (max. 10 sec.) in kochendes Wasser geben und dann häuten. Bagi rosiile foarte scurt (max. 10 secunde) in apa clocotita si apoi le belesti. Die in Würfel geschnittene Zwiebel in wenig Öl andünsten, dann mit der Brühe ablöschen. Ceapa taiata in cubuletze mici o innabusi intr-un pic de ulei, si o stingi cu zeama. Dann die Tomaten (kleingeschnitten) hinzugeben, apoi adaugi rosiile taiate cubuletze mici das ganze 5 Minuten köcheln lassen, lasi toate astea sa fiarba 5 minute bis die Tomaten weich sind. pina cind rosiile sint moi. Mit Salz, Pfeffer und Zucker abschmecken. Condimentezi cu sare, piper si zahar. Etwa ein kleine Tasse der Suppe mit der Crème fraîche verrühren, aproximativ o cana mica de supa o amesteci cu Crema fraiche, die Suppe in der Zwischenzeit weiterköcheln lassen. intre timp lasi supa sa fiarba mai departe. Die Suppe auf tiefe Teller füllen und jeweils ein bis zwei Eßlöffel des Crème fraîche-Mischung in die Mitte setzen. Pui supa in farfurii adinci si adaugi 1 sau 2 linguri din amestecul supa+crema fraiche. Als letztes es mit Basilikumblättern garnieren. La sfirsit decorezi cu busuiocul. Acest topic a fost editat de Carmelita: 18 Mar 2006, 01:59 PM |
||
|
|||
18 Mar 2006, 02:56 PM
Mesaj
#117
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Nu faceti chestia atat de complicata.
Se cumpara un suc de rosii, se fierbe + foaie de dafin, sare, piper, un pic de zahar, gata. -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
18 Mar 2006, 04:19 PM
Mesaj
#118
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
no, asta a doua suna a reteta adevarata. sper numa' ca data viitoare sa nu te obosesti sa scrii bilingv, noi te credem pe cuvant ca stii nemteste.
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
18 Mar 2006, 04:29 PM
Mesaj
#119
|
|||
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Am scris bilingv? Îmi pare rau, nici nu mi-am dat seama...
Ma întreb, unde o fi ceva bilingv pe-aici... Acest topic a fost editat de Cla: 18 Mar 2006, 04:48 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
||
|
|||
18 Mar 2006, 04:45 PM
Mesaj
#120
|
|||
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
mi-o fo mai usor de tradus asa beibi P.S. Asta daca la mine te referi cumva... Acest topic a fost editat de Carmelita: 18 Mar 2006, 04:46 PM |
||
|
|||
3 Apr 2006, 05:24 PM
Mesaj
#121
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
Stie cineva o prajitura sau biscuiti care sa se faca fara ou?
|
|
|
3 Apr 2006, 05:59 PM
Mesaj
#122
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
din ce ingrediente?
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
3 Apr 2006, 06:02 PM
Mesaj
#123
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
Orice, numai sa nu contina pasare. Am devenit paranoic
|
|
|
3 Apr 2006, 06:08 PM
Mesaj
#124
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
asta eraa!
pai uite ceva simplu: salam de biscuiti Ingrediente 500 g biscuiti populari, 250 g rahat, 350 g margarina, 250 g nuci uscate la cuptor si faramitate, 6 linguri cacao, 11 linguri de zahar, 1 lingura de coaja de lamaie/portocala, 1 lingura de rom Mod de preparare Se inmoaie biscuitii sfaramati in apa putin calduta cu o lingura de zahar. Se amesteca margarina frecata cu zahar pudra si cacao cu rahatul si biscuitii. Se adauga esenta de rom, coaja de portcala, si se amesteca se se omogenizeze compozitia. Se rastoarna pe planseta si se modeleaza un rulou de grosimea dorita. Se pastreaza la rece timp de 2 ore. biscuiti populari inseamna simpli si nu f dulci. iar eu as zice ca 11 linguri de zahar e enorm. daca nu, zi si tu ce preferinte ai avea -------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
3 Apr 2006, 06:23 PM
Mesaj
#125
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.591 Inscris: 22 September 03 Forumist Nr.: 826 |
Biscuitii populari nu contin ou?
|
|
|
3 Apr 2006, 06:26 PM
Mesaj
#126
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
aloo, paranoia, te uiti pe eticheta. desi io cred ca nu.
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
5 Apr 2006, 11:03 AM
Mesaj
#127
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Olaf, dar oul ala nu-l mananci crud, ca sta la cuptor, nu? Deci nu e nici un risc.
Ma rog, cu conditia sa nu faci inghetata... -------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
29 May 2006, 03:43 PM
Mesaj
#128
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Cine imi recomanda o garnitura pentru friptura de ton. Friptura am de gand sa o fac la teflon, asa cum am mai vazut la tv: o prajesc pana isi schimba culoarea pe o parte, o intorc si opresc focul.
-------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
29 May 2006, 09:20 PM
Mesaj
#129
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
O salata, tonul e delicat. Mesclun sau spanac tanar sau watercress, s&p, un pic de ulei de masline, un strop de balsamic, cateva segmente de grefa sau portocala (rosie ar fi ideal) si pignoli si/sau cranberries uscate. Sau watercress cu felii de avocado si pignoli si aceeasi vinegreta.
-------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
30 May 2006, 11:48 AM
Mesaj
#130
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Mersi Misti!
Am facut aseara friptura cu cartofi noi mici, fierti, si felii de vinete la cuptor, cu ulei de masline si mozzarela pe ele. Mie mi-a placut foarte mult, friptura aducea la gust cu cea de pork frageda, dar avea si putin gust de peste. Textura foarte placuta. Carnea zemoasa. F interesant pentru mine a fost faptul ca sotul meu nu a simtit nici un fel de gust la friptura asta. Cum e posibil? O sa deschid un topic sa dezatem! -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
3 Jun 2006, 10:46 PM
Mesaj
#131
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 44 Inscris: 12 April 06 Forumist Nr.: 8.099 |
cine imi spune si mie cum se fac ciresele confiate? dar repejor ca trece sezonul multumiri anticipate
-------------------- Viata e scurta...daca nu putem s-o lungim macar s-o facem lata !
|
|
|
4 Jun 2006, 12:36 PM
Mesaj
#132
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.951 Inscris: 19 October 03 Din: bucuresti Forumist Nr.: 1.018 |
Oau! Buna intrebare!
Sa stii ca acum 2 zile am luat niste cirese uscate (confiate) de la market. Foarte bune. Eu vreau totusi cirese din acelea pastrate intr o zeama, sa aiba putin gust de migdale. Si rosii, nu care dau in visiniu, cum e compotul. La noi n am gasit asa. -------------------- Welcome to the jungle
|
|
|
4 Jun 2006, 04:04 PM
Mesaj
#133
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 44 Inscris: 12 April 06 Forumist Nr.: 8.099 |
cred ca ai dreptate...,,confiate ,,nu e cuvantul potrivit. Asa cum le-ai descris tu e foarte bine ....dar cine ne spune totusi cum se face? mai precis care ar fi cantitatile de zahar si fructe? Asteptam raspuns
-------------------- Viata e scurta...daca nu putem s-o lungim macar s-o facem lata !
|
|
|
5 Jun 2006, 09:04 AM
Mesaj
#134
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
http://www.123cuisinez.com/recette-de-cuis...de-cerises.html
http://adelirose.free.fr/rec.php?rec=50 http://www.marmiton.org/recettes/recette.c...m_recette=46573 Confiture e dulceata, sau ma insel? Pt gust de migdale, as baga un pic de Amaretto (lichior de migdale) la zeama -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
5 Jun 2006, 10:42 AM
Mesaj
#135
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.330 Inscris: 16 September 05 Forumist Nr.: 6.952 |
Am gasit o reteta de cirese confiate (din acelea de par a fi zaharisite), tot in franceza : http://www.linternaute.com/femmes/cuisine/...sconfites.shtml -------------------- I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
|
|
|
10 Jun 2006, 02:29 AM
Mesaj
#136
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.951 Inscris: 19 October 03 Din: bucuresti Forumist Nr.: 1.018 |
Cla, nu de dulceata ziceam. Confiture=dulceata, confiate=Conservat prin fierbere în sirop de zahăr şi prin uscare; glasat. - dexonline.ro explica f bine , asa ca am luat "traducerea" de acolo
Confiate - vezi reteta de mai jos gasita de tikky. Tikky, am inteles eu bine, ciresele astea confiate trebuie fierte si rasfierte de multe ori? Of, prea complicat. In orice caz, am convenit cu water_lily ca nu mai vrem confiate, vrem in "sos" asa gros de zahar Gasiti ceva de genul asta? Multumim -------------------- Welcome to the jungle
|
|
|
10 Jun 2006, 09:22 AM
Mesaj
#137
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
OK da' poate gasesti vreun forum al stomatologilor, aia stiu cum se prepara chestia asta mai... cum sa zic... în favoarea lor
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
19 Jun 2006, 05:35 PM
Mesaj
#138
|
|
From Cooca Macaii Grup: Moderator Mesaje: 7.228 Inscris: 3 March 04 Din: Pe luna Forumist Nr.: 2.443 |
Heeeeeeelp!
Am un kilogram de pastai. Cum procedez? Ca am o poftaaa de mor. -------------------- Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.
If you could reason with religious people there would be no religious people! Don't pray in my school, and I won't think in your church! Ziarul de Rimnic |
|
|
19 Jun 2006, 05:44 PM
Mesaj
#139
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Marius, ce vrei sa faci din ele?
Ciorbitza? Felul doi? Pt ciorba iti recomand ciorba de teci ( ) Pt felul doi ceva delicios e o mancarica facuta din pastai oparite, apoi calite in ulei si trantit un mujdei peste ele, cand iei cratitza de pe foc. -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
19 Jun 2006, 05:47 PM
Mesaj
#140
|
|||
From Cooca Macaii Grup: Moderator Mesaje: 7.228 Inscris: 3 March 04 Din: Pe luna Forumist Nr.: 2.443 |
Ala, ala, cu mujdeiul. Am mancat o data si mi-a ramas pe creier. Cum trebuie sa fac in detaliu? -------------------- Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.
If you could reason with religious people there would be no religious people! Don't pray in my school, and I won't think in your church! Ziarul de Rimnic |
||
|
|||
Versiune Text-Only | Data este acum: 20 April 2024 - 06:26 AM |