Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Am Intrat In Uniunea Europeana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > 2007. Romania si Uniunea Europeana.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
axel
QUOTE (Quantum @ 22 Dec 2006, 12:38 PM)
2. ai un bar, trebuie sa ai 4 dusuri, 4-8 toalete, dispuse intr-un anumit fel, ai un anumit numar de locuri in functie de suprafata totala, ai stanrdepentru curatirea tacamurilor, fetelor de masa, podelelor, etc si etc. daca nu ai bani sa investesti in toate astea ce faci?

Oriunde in lume (lumea civilizata), daca vrei sa faci o afacere (buna) si n-ai toti banii necesari poti apela la credit.
In plus, daca ai bar si nici macar toaleta n-ai...

Aia cu dusurile cred ca ai pus-o din greseala wink.gif
ilie
aia cu dusurile e pentru angajati, chestii legate de temperaturi vara etc.
mutulica
si cam pe unde prin europa se gasesc baruri cu dusuri din alea?
March
Pentru noi rumani , mari mancai, cateva vesti bune legate de integrare thumb_yello.gif :

(...) Primele efecte ale integrării în piaţa comună europeană se regăsesc în scăderea ori dispariţia unor taxe vamale şi ieftinirea, în consecinţă, a unor produse din import.
Băuturile fine (în special gin, whisky, coniac sau vodcă) şi mezelurile din import vor avea preţuri semnificativ mai mici - în unele cazuri, cu peste 50%. În schimb, pâinea se va scumpi din cauza creşterii preţurilor la făina albă produsă în UE. Carnea de porc se va ieftini în perioada imediat următoare în proporţie de 8-9%, iar carnea de pasăre şi ouăle cu 5-10%, susţin reprezentanţii patronatelor de profil. (...)


Painea se va scumpi si asta ar trebui sa ne descurajeze a mai cumpara si manca atata paine ! E bine ptr. sanatatea noastra !
abis
QUOTE (March @ 5 Jan 2007, 05:01 PM)
Painea se va scumpi si asta ar trebui sa ne descurajeze a mai cumpara si manca atata paine ! E bine ptr. sanatatea noastra !

Si daca se ieftinesc bautura si carnea e bine sau e rau pentru santatatea natiunii? laugh.gif

Ideea de baza e ca odata cu intrarea in UE nu ne paste acea avalansa a cresterilor de preturi prevestita de unii.
March
QUOTE (abis @ 5 Jan 2007, 07:02 PM)
QUOTE (March @ 5 Jan 2007, 05:01 PM)
Painea se va scumpi si asta ar trebui sa ne descurajeze a mai cumpara si manca atata paine ! E bine ptr. sanatatea noastra !

Si daca se ieftinesc bautura ... e bine sau e rau pentru santatatea natiunii? laugh.gif

Pai sa-i intrebam pe francezi care beau in medie cate un litru de vin pe zi si au cea mai mica rata de atacuri cord sau alte boli ale inimii din Europa ! thumb_yello.gif De aici si niste tablete cu extract de vin rosu cu numele de "French paradox" ce se vand la a magazinele cu produse naturiste din Europa.
abis
Tu scrisesei de "gin, whisky, coniac sau vodcă". Ma rog, nu asta-i esentialul, ci ca nu vor creste preturile asa cum boceau pesimistii. thumb_yello.gif
March
QUOTE (abis @ 5 Jan 2007, 07:23 PM)
Tu scrisesei de "gin, whisky, coniac sau vodcă". Ma rog, nu asta-i esentialul, ci ca nu vor creste preturile asa cum boceau pesimistii.  thumb_yello.gif

Io am gasit deja pe piata vin frantuzesc la pretul de 120.000 lei sticla mai ieftin si mai bun decat multe din vinurile cu care ne batem noi patriotic cu caramida in piept !

Si sunt sigur ca o sa se iefteneasca multe alte produse : peste, branzeturi , fructe. O sa fie o concurenta apriga intre hipermarketuri ceea ce va fi spre binele rumanului
axel
QUOTE (March @ 5 Jan 2007, 07:30 PM)
Io am gasit deja pe piata vin frantuzesc la pretul de 120.00 lei sticla mai ieftin si mai bun decat multe din vinurile cu care ne batem noi patriotic cu caramida  in piept !

Pai sunt mai bune in primul rand pentru ca probabil vinul patriotic de 120 de mii (sper ca asta ai scris, si nu 120 roni) e probabil falsificat.
abis
Cred ca ai vrut sa scrii 120.000 lei, nu?

Sunt de acord cu tine (nu s-a mai intamplat de multa vreme asta smile.gif ) ca integrarea nu are cum fi decat spre binele romanilor, si ma bucur ca asta se vede chiar din primele zile.
March
Dupa tigania provocata de fostul inalt bazbuzuk comunist ,actualul primar liberal al Giurgiului, prin impunerea de taxe la tranzitarea granitei , iata ca telenovela tiganeasco-damboviteana e in plina desfasurare ! De data asta Guvernul e cel care isi da cu tezla EUropeana in cojones prin impunerea taxei de inmatriculare a masinilor second-hand aduse din EUropa . Taxa ce in multe cazuri depaseste pretul platit pentru achizitia masinei ! Astfel ca UE da in judecata statul roman pentru ca a incalcat legislatia europeana referitoare la taxa de inmatriculare auto
Cucu Mucu
Romanu', frate, pana nu tranteste si el "contributia" in fasolea europeana nu se simte bine. Si mai sunt si prosti pe deasupra. Pai daca ar calcula taxele pe care le incaseaza la litru de carburant consumat de o astfel de masina ar iesi mult mai bine decat decat ar incasa ei cu taxele lor de inmatriculare. Da'ma rog, mediul e o prioritate pentru madama cu Dunarea la Buzias. Vai de ingerii lor de tantalai! rofl.gif
Cla
biggrin.gif Marius are un talent de-a o spune pe sleau ca-i de groaza rofl.gif thumb_yello.gif
Cucu Mucu
No, am mai auzit una: taxa pe vapoare, slepuri si remorchere in Aiud. Pai aia vad chestii d-astea numa' la televizor, ca-s la vreo 600 km de mare. rofl.gif
andra_v
Am cerut un forum juridic, tocmai pt. a discuta dpdv al dreptului comunitar. Pt. ca pe politica nu-si are locul.
Cucu Mucu
Fusese unul, dar din lipsa de activitate a disparut...cred, sau e ingropat pe undeva.
Cla
Cred si eu ca e ceva în beci. Da' nu-i bai, andra, deschide unul nou pe la "dezbateri" wink.gif
http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?act=SF&f=88&
March
Din ciclul : " Idioteniile dambovitene continua " ! devil.gif

Mai ieftin la Paris decat pe Magheru
Cucu Mucu
Ma tot intrebam ca prostu' ce castiga boborul din taxa pentru prima inmatriculare. Si gandindu-ma asa, m-a traznit amintirea ca Tariceanu e importator unic Citroen. Si revelatia s-a produs: boborul castiga UE, UE.
March
Europarlamentarii romani s-au tiganit la Strasbourg ohyeah.gif
March
Din ciclul : Smenurile "tiganilor" de capitalisti romani devil.gif

Escrocherii romanesti atribuite Europei
jet li
http://www.thirdworldtraveler.com/Health/D...ctoryFarms.html

http://www.themeatrix.com/ - un filmulet flash despre cum o sa arate fermele si la noi. Animale inchise , ingrasate si indopate cu medicamente si chimicale ca sa creasca. In plus aceste ferme polueaza apa freatica, raurile, aerul.
De fapt intreaga agricultura moderna bazata pe substante chimice ca ingrasaminte e o uriasa sursa de poluare
Achernar
QUOTE (March @ 30 Jan 2007, 03:42 PM)
Din ciclul : Smenurile "tiganilor" de capitalisti romani devil.gif

Escrocherii romanesti atribuite Europei

rofl.gif

Era clar de mult ca la asta de va ajunge. Si pentru multi* era si mai clar faptul ca nimeni nu va misca un deget pentru a frana aceasta tendinta.

* din pacate nu ma numar printre acestia. Chiar mi-am facut iluzii. Asta e, unii castiga si supravietuiesc, alti pierd si crapa ...
March
Paşaportul rămâne în continuare indispensabil în UE

Dacă poţi călători liber în Uniunea Europeană cu actul de identitate, acesta nu te ajută când ai nevoie să închiriezi o cameră la un hotel din străinătate ( cont... )
March
Si ei fac parte acum din UE !

Scormonitorii in gunoi, cetatenii fara buletin ai tinutului Har-Cov sad.gif

(...) Cum se mândresc americanii cu rezervatiile lor de indieni, unde sunt calauziti turistii veniti din toata lumea, de ce nu le-am arata si noi turistilor veniti din Occident ghetourile noastre cu tigani? Cât de încântati ar fi de exemplu turistii unui grup sosit din Marea Britanie, sau chiar din Japonia, sa vada (bineînteles în conditii de securitate pentru sanatatea lor) acest peisaj exotic, cum scormonesc tiganii flamânzi în groapa de gunoi a orasului Miercurea Ciuc si nu numai. Murdari, jegosi, rau mirositori, fiinte vii, care par totusi oameni, alaturi de câini vagabonzi, ciori si sobolani.
March
Nu-i nici o nenorocire sau... "atac la democratie" rolleyes.gif amanarea alegerilor europene dupa cum clameaza Basescu si partidul-valet al lui !

Reacții europene față de amânarea alegerilor pentru UE

Unii lideri politici europeni au reacționat la decizia premierului Călin Popescu Tăriceanu de a amâna euroalegerile. Graham Watson, președintele grupului liberal din Parlamentul European, consideră că este "o decizie înțeleaptă", în contextul apelor tulburi de la București.

Susanne Kastner, vicepreședintele Parlamentului german, a declarat, pentru Realitatea TV, că amânarea nu este o tragedie, dar că întărește impresia că în viața politică din România sunt probleme: "Dacă nu s-ar fi stabilit luna mai pentru alegerile europene, amânarea scrutinului ar fi trecut neobservată. Acum însă, acest lucru este un semnal că, în România, lucrurile nu sunt echilibrate și întărește impresia că țara se află într-o situație dificilă. Va fi din nou un semnal bun pentru Europa când România va avea un guvern stabil, în care membrii nu luptă unul împotriva celuilalt".
(realitatea TV)
March
Fara Carte Verde in UE

Soferii romani vor putea circula in tarile din Spatiul Economic European, la care se adauga Elvetia, Andorra si Croatia, doar cu politele de raspundere auto obligatorie (RCA), fara formularul Carte Verde, dupa ce Romania a semnat un acord de garantare cu ultimul din cele 32 de state membre. Romania a obtinut ultima semnatura necesara, din partea Marii Britanii, pentru aderarea la Acordul Multilateral, se arata intr-un comunicat transmis ieri de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). "Acordul va intra efectiv in vigoare la o data ulterioara, imediat ce vor fi finalizate toate formalitatile. Speram sa putem anunta cat mai repede data de la care cetatenii romani vor putea circula liber pe teritoriul statelor mentionate, la volanul autovehiculelor, fara a mai prezenta documentele de asigurare", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu. Cartea Verde la frontiera cu Romania se va mentine pentru autovehiculele din orice stat, inclusiv pentru cele din Romania, pana la intrarea in vigoare a Acordului, dupa publicarea in Buletinul Oficial al UE, a anuntat si Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania. Pentru celelalte state care fac parte din sistemul Carte Verde si orice alte state terte, precum Moldova sau Ucraina, asigurarea Carte Verde ramane in vigoare.
("Ziua")
ilie
am auzit ca din 2011 se baga impozite comune.
ne mutam in paradis fiscal?
Cucu Mucu
Ar fi o idee...
ilie
haidi acolo!
March
Din ciclul : " Sa traiti bine " ! tongue.gif

Muncitori romani vanduti ca vitele in oboarele din Cehia hh.gif
actionmedia
QUOTE (March @ 31 Mar 2007, 10:49 AM)
Din ciclul : " Sa traiti bine " !  tongue.gif

Ne poti explica te rog de ce este cazul prezentat de tine "din ciclul: Sa traiti bine!"?
Si ce legatura are cu faptul ca "am intrat in UE"?
March
N-am ce explicatii sa-ti dau pentru ca aia de acolo nu sunt cetateni ai tarii Congo ?!? Ci ai tarii sub regimul lui " sa traiti bine" !!
actionmedia
QUOTE (March @ 1 Apr 2007, 06:57 AM)
N-am ce explicatii sa-ti dau pentru ca aia de acolo nu sunt cetateni ai tarii Congo ?!? Ci ai tarii sub regimul lui " sa traiti bine" !!

Si daca tara se afla sub regimul "Mai animalule", sau "Mai draga", sau "Va rog sa imi numarati ouale" nu se mai intamplau respectivele lucruri?

Tot nu am inteles de ce ai postat chestia asta la topicul asta.

March
QUOTE (actionmedia @ 1 Apr 2007, 05:36 PM)
QUOTE (March @ 1 Apr 2007, 06:57 AM)
N-am ce explicatii sa-ti  dau pentru ca  aia de acolo nu sunt cetateni ai tarii Congo ?!? Ci ai tarii sub regimul lui " sa traiti bine" !!

Si daca tara se afla sub regimul "Mai animalule", sau "Mai draga", sau "Va rog sa imi numarati ouale" nu se mai intamplau respectivele lucruri?
Tot nu am inteles de ce ai postat chestia asta la topicul asta.

Se intamplau. Numai ca alea nu-s sloganuri electorale ! Si mincinoase pe de-asupra ! Plus chestia cu tras in tepe si impuscatul ministrilor corupti cu " mana lui " !!

Vorba lui Holmes : Elementary, my dear Watson !
March
In atentia celor din tara care fac reclamatii la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg !

Statul roman reuseste sa impedice depunerea reclamatiilor la Curtea Europeana a Drepturilor Omului cu ajutorul unor smecherii realizate de functionarii Postei Romane
March
"Expertul in fonduri UE" Gheorghe Popilean ofera consultanta cu doua milioane de lei ora

Gheorghe Popilean, cel care a tepuit peste 13.000 de romani prin jocul de tip piramidal "Mondoprosper", s-a reorientat: sta de vorba cu cei curiosi, la un tarif fix de 2 milioane de lei pe ora, despre fondurile europene. "Este o taxa de consultanta", explica degajat Popilean. In tarif intra si insotirea clientului de la troita aflata in incinta firmei de pe strada Pescarusului nr. 10 pana in biroul "directorului general" Popilean. Asta intrucat nu are expus numele firmei in strada si nu care cumva sa intri in vreo alta casa
March
In atentia workaholicilor !

Merita sa mori pentru cariera si o leafa de 2000 de Euro?
axel
Asta se discuta aici: http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=8685
andra_v
Cred ca March a vrut sa abordeze problama si dpdv al dreptului comunitar, al legislatiei sociale la nivel european. L-am rugat pe Mihai pt. un subforum legislatie-justitie, se simte lipsa.
axel
QUOTE (andra_v @ 26 Apr 2007, 06:20 PM)
Cred ca March a vrut sa abordeze problama si dpdv al dreptului comunitar, al legislatiei sociale la nivel european.

blink.gif
Asta iti sugereaza tie titlul introdus de el? blink.gif blink.gif blink.gif
March
QUOTE (andra_v @ 26 Apr 2007, 06:20 PM)
Cred ca March a vrut sa abordeze problama si dpdv al dreptului comunitar, al legislatiei sociale la nivel european. L-am rugat pe Mihai pt. un subforum legislatie-justitie, se simte lipsa.

Comisia de ancheta a constatat grave incalcari ale prevederilor Codului Muncii de catre compania multinationala angajatoare ! Ancheta e in curs .
axel
QUOTE (March @ 26 Apr 2007, 08:19 PM)
QUOTE (andra_v @ 26 Apr 2007, 06:20 PM)
Cred ca March a vrut sa abordeze problama si dpdv al dreptului comunitar, al legislatiei sociale la nivel european. L-am rugat pe Mihai pt. un subforum legislatie-justitie, se simte lipsa.

Comisia de ancheta a constatat grave incalcari ale prevederilor Codului Muncii de catre compania multinationala angajatoare ! Ancheta e in curs .

Imi cer scuze. Era evident ca asta este implicat din mesajul initial
In atentia workaholicilor !
Merita sa mori pentru cariera si o leafa de 2000 de Euro?


Cum de nu mi-a fost evident din prima?
rofl.gif
March
Dupa 2 ani si ceva de "succese" diplomatice romanesti :

Rusia pune gheara pe Romania cu acordul UE

-- Serghei Lavrov a reusit sa-i convinga pe oficialii europeni sa-si ocoleasca legile pentru a respecta interesele economice ale Moscovei in cele doua noi state membre ale Uniunii
March
Peste 2.000 de militari romani - gata sa plece la razboi pentru Europa . Pentru parai , desigur !
March
Românizarea Bulgariei laugh.gif

După ce ne-au bătut la turism, bulgarii ne iau fața și la comerț. Mii de români trec săptămânal Dunărea cu bacul, de la Călărași spre Silistra, și se întorc acasă încărcați cu alimente, îmbrăcăminte și detergenți


Acum cativa ani ungurii dadeau navala la noi peste frontiera de vest.
March
La doar patru luni de la aderarea la UE, Romania risca sanctiuni dure
Partidul Socialistilor Europeni ia in calcul izolarea statului roman


Scandalul politic de la Bucuresti are efecte interesante in Uniunea Europeana. Partidul Socialistilor Europeni (PSE), al carui presedinte Poul Nyrup Rassmusen s-a declarat pentru demiterea lui Traian Basescu la referendumul din 19 aprilie, a trimis pe 3 mai o scrisoare deschisa sefilor de stat si de guvern ai statelor membre ale Uniunii Europene prin care le solicita sa isi exprime ingrijorarea cu privire la evolutiile politice interne din Romania si Polonia si sa ia in considerare posibilitatea aplicarii sanctiunilor stabilite de articolul 7 al Tratatului de la Nisa.


Tratatul de la Nisa
•In articolul 6 al Tratatului Uniunii Europene se mentioneaza ca „Uniunea are la baza principiile libertatii, democratiei, respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului si statului de drept, principii comune statelor membre“.

Sanctiunile si riscul de tara
•Articolul 7: (1)La propunerea motivata a unei treimi din statele membre, a Parlamentului European sau a Comisiei si dupa obtinerea avizului conform al Parlamentului European, Consiliul, hotarând cu o majoritate de patru cincimi dintre membrii sai, poate constata ca exista un risc clar de încalcare grava a principiilor enuntate în articolul 6 alineatul (1) de catre un stat membru si îi poate adresa acestuia recomandarile corespunzatoare.

March
Bulgarii sustin ca au depasit Romania la aplicarea directivelor europene hh.gif

Bulgaria a surclasat Romania in ceea ce priveste aplicarea directivelor Uniunii Europene, sustine ministrul bulgar pentru Afaceri Europene, Ghergana Grancharova, relateaza Novinite.com. Potrivit oficialului bulgar, daca Bulgaria se afla pe locul 22 din punctul de vedere al implementarii reglementarilor europene, Romania este pe ultimul loc, 27, la acelasi capitol. Sofia a aplicat 77 dintre cele 107 masuri incluse in planul de actiuni adoptat odata cu aderarea la structurile comunitare, a argumentat Ghergana Grancharova, in cursul unei conferinte de presa organizate la finalul unei sedinte de guvern. ("Gandul")
March
Azi 9 mai se sarbatoreste Ziua Europei

Tot azi ( 9/21 mai) , acum 130 ani, tarziu in nopate , Kogalniceanu a proclamat independenta Romaniei in Parlamentul de la Bucuresti.
cocosel
Sa fie oare acelsi Parlament ca si azi...cu siguranta da..dar erau unii mai putin mediatizati. smile.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.