Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Incalzire Sau Racire?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Ecologie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
turbo trabant
cum putem lupta impotriva incalzirii globale? simplu: pocniti peste cutia craniana un incalzitor din asta cu lopata de zapada.

http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-6912053-...re-realizat.htm


abis
Faptul ca la noi este acum o iarna cat de cat normala nu inseamna ca incazirea nu exista. In alte parti ale globului se petrec alte fenomene, de ex. in Brazilia sunt canicule fara precedent in ultimii 50 de ani.

Iar incalzirea planetei, daca se produce, nu se face atat de brusc incat sa dispara iernile cu zapada. O crestere a temperaturii medii anuale cu, sa zicem, un grad-doua nu are cum sa fie observata de oamenii obisnuiti; iar o astfel de crestere nu inseamna deloc disparitia completa a gerului din timpul iernii.
turbo trabant
abis nu e asa ca nu dai la zapada, nu?

de la washington pana la beijing via caracal este cea mai grea iarna din ultimii 20-30 ani , care nu a fost previzionata de nici un idiot cu incalzirea globala.

dar fiti fericiti cand vi se vor pune taxe pe respirat, veti salva ursii polari...
abis
QUOTE(turbo trabant @ 15 Feb 2010, 12:09 PM) *
abis nu e asa ca nu dai la zapada, nu?

Acum nu dau, normal, sunt in fata calculatorului. smile.gif

Insa am dat la zapada iarna asta mai mult decat in anul trecut, asta nu neg.
QUOTE
de la washington pana la beijing via caracal este cea mai grea iarna din ultimii 20-30 ani

In primul rand, nu stiu daca intr-adevar este sau nu iarna cea mai grea din ultimii zeci de ani. Nu am date statistice la indemana, este posibil sa fie, este posibil sa nu fie... Din ce am vazut pana acum, este cea mai rece iarna din ultimii ani in Bucuresti.

In al doilea rand, faptul ca iarna asta e mai rece decat anul trecut, decat acum doi ani (si chiar daca ar fi mai rece decat in ultimii 50 de ani) nu este in contradictie cu faptul ca temperatura medie anuala poate fi pe un trend crescator. Incalzirea climei nu exclude iernile reci. Iarna poate fi foarte frig, daca in restul anului temperaturile sunt mai ridicate decat normalul este clar ca temperatura medie anuala, cea care conteaza, poate fi crescatoare. Si pe de alta parte, chiar un trend general crescator nu exclude ca din cand in cand sa existe si cate un an mai rece. Ceva de genul asta:



In al treilea rand, chiar daca unele probe care sustin teza X sunt falsificate nu implica automat faptul ca teza X este falsa. Exemplu: Omul din Piltdown nu este o dovada ca evolutia nu ar fi adevarata.

In al patrulea rand, schimbarea climei este o chestiune globala, nu neaparat locala. Este posibil ca intr-un punct oarecare pe glob temperatura sa scada chiar cativa ani la rand, asta nu exclude faptul ca in restul globului temperatura poate creste astfel incat media sa fie, din nou, pe trend crescator.

Parerea mea este ca-i foarte hazardat sa afirmi in momentul asta ca incalzirea globala nu exista, pornind de la datele pe care le cunoastem acum.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 15 Feb 2010, 02:01 PM) *
In primul rand, nu stiu daca intr-adevar este sau nu iarna cea mai grea din ultimii zeci de ani. Nu am date statistice la indemana, este posibil sa fie, este posibil sa nu fie... Din ce am vazut pana acum, este cea mai rece iarna din ultimii ani in Bucuresti.
daca accepti ca date statistice declaratiile meteorologilor de la washington pana la beijing ( cel din caracal momentan e indisponibil) date pe canalele internationale de stiri " cea mai friguroasa iarna din ultimii 20-30 de ani"
Parerea mea este ca-i foarte hazardat sa afirmi in momentul asta ca incalzirea globala nu exista, pornind de la datele pe care le cunoastem acum.
in munca ta de zi cu zi , accepti diversi colegi care profetesc ce se va intampla in firma in urmatorii 5 ani dar nu sunt in stare sa spuna ce va fi luna viitoare?


graficul ala e foarte interesant, cred ca ai putea fi bun de climatologist , esti la fel de calificat ca si mine de altfel in aceasta problema. ar fi interesant de urmarit linkurile lui cla care spun ca intre noi doi si expertii care s-au ocupat de aceasta treaba nu este prea mare diferenta ohyeah.gif

totusi din graficul nu rezulta ca homo sapiens este vinovat de incalzirea globala ci cel mult omul de piltdown. jamie.gif

film p...o cu activisti: a greenpeace blonde done by a lord. blonda este o adevarata "credincioasa" pentru ca "citeste" thumb_yello.gif

http://www.youtube.com/watch?v=KvufOvneJMk...;fs=1&rel=0
abis
QUOTE(turbo trabant @ 15 Feb 2010, 01:26 PM) *
daca accepti ca date statistice declaratiile meteorologilor de la washington pana la beijing ( cel din caracal momentan e indisponibil) date pe canalele internationale de stiri " cea mai friguroasa iarna din ultimii 20-30 de ani"

N-am spus ca nu e cea mai friguroasa iarna din ultimii 20-30 de ani, ci ca s-ar putea sa fie, s-ar putea sa nu fie... Da-mi si mie un link catre o stire unde sunt citati meteorologii care afirma asta, te rog.

Pe de alta parte, chiar daca ar fi intr-adevar cea mai friguroasa iarna din ultimii 20, 30, 50 sau 100 de ani, asta nu spune nimic despre (imi pare rau ca repet, dar n-ai abordat deloc chestiunea asta) evolutia mediei anuale a temperaturilor. Si verile sunt din ce in ce mai calde; iarna vine, in general, mai tarziu si pleaca mai devreme. Retine te rog ca "in general" nu inseamna ca, din cand in cand, nu pot exista si exceptii... Chiar faptul ca anul asta exista o iarna "normala" cum nu a mai fost de multa vreme spune multe...

QUOTE
in munca ta de zi cu zi , accepti diversi colegi care profetesc ce se va intampla in firma in urmatorii 5 ani dar nu sunt in stare sa spuna ce va fi luna viitoare?

Cam da. smile.gif
Pentru ca cei care fac prognoze pe termen lung lucreaza cu alte instrumente decat cei care incearca sa anticipeze ce va fi maine.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 15 Feb 2010, 03:08 PM) *
Da-mi si mie un link catre o stire unde sunt citati meteorologii care afirma asta, te rog.


din pacate nu am inregistrat de la televizor anunturile de pe cnn, bbc, cctv sau zdf. in schimb varul goagal face minuni


http://www.guardian.co.uk/uk/2010/jan/05/u...tm_medium=email
http://www.noon-intl.com/blog/2010/01/15/c...ter-in-decades/

pe la americani se cheama snowcalypse.


man made global warming este o religie stiintifica. vezi blonda de la postul precedent.

abis
Nu sunt convins ca-i numai o "religie". Ti-am zis, faptul ca e o iarna grea acum nu schimba cu nimic lucrurile.

Exista si ipoteza ca tocmai din cauza incalzirii cantitatile de apa care se evapora sunt mai mari decat inainte, si din cauza asta sunt si zapezi mai mari acum.

Nu stiu cat la suta din incalzire este din cauza activitatii umane si cat din cauze naturale. Insa nu mi se pare ca a negat cineva pana acum cu argumente ideea ca incalzirea chiar are loc.
turbo trabant
spune-i moda, isterie globala, manipulare. eu ii spun "religie" stiintifica pentru ca acest comportament al sustinatorilor se apropie foarte mult si in unele cazuri depaseste chiar si o dogma religioasa, fanatismul si imposibilitatea unui dialog rational cu argumente fiind imposibila cu multi dintre 'iluminati'.

am dubii mari in ce priveste partea cu man -made si asta este datorata mai ales spatiului minuscul care a fost acordat sursei de caldura solara si cat de mult s-a mers pe dioxidul de carbon. dubii accentuate de modul isteric cum s-a pus problema si de " datele stiintifice solide nu lasa urma de indoiala". solide my ass smile.gif

chestie empirica : frigul extrem vine dupa ce a nins zdravan . asa au patiti chinejii cand a fost la beijing -46 de grade devil.gif
abis
Tu ii spui religie, eu ii spun deocamdata "teorie" - nu sunt inca 100% convins nici ca exista incalzire globala (mi se pare posibil sa existe, insa nu stiu inca cu certitudine), iar in cazul in care exista, este posibil ca o parte (nu stiu cat) sa fie datorata activitatii umane. Insa pe moment mi se pare ca cei care resping cu vehementa posibilitatea ca o modificare a climei sa aiba loc din cauza oamenilor o fac la fel de ne-argumentat ca "religiosii" despre care vorbesti tu.
turbo trabant
daca ar fi doar teorie nu am avea "solutii pentru aceasta grava problema":

1. taxare
2. schimbarea modelului capitalist spre un model "sustenabil".
3. consilierul pe probleme stiintifice al lui Lumumba nu ar vorbi despre climate engineering http://www.examiner.com/x-219-Denver-Weath...ate-engineering "Another extreme option would be to purposely inject pollution into the atmosphere to reflect the sun’s rays. "


undeva, candva indivizilor astia atat de preocupati de rolurile lor de mesia ar trebui sa li se spuna "frana!" , inainte de a face pe zeii din olimp
abis
Uite, am gasit graficul asta:



Temperatura pare sa fie, in ultimii 200 de ani, pe un trend ascendent mai abrut decat in alte perioade.

Daca ne referim doar la Romania, am gasit ca: Temperatura medie din Ro­mâ­nia a crescut în ultima sută de ani cu 0,5 grade Celsius

Deci faptul ca temperatura medie este pe un trend ascendent pare sa fie o teorie confirmata.

Acum ramane de vazut ce procent din aceasta incalzire apartine oamenilor si ce procent cauzelor naturale. Aici este problema, procentele astea sunt greu de cuantificat. Probabil, ma gandesc eu, multi prefera sa ia masuri pentru reducerea efectului de sera pe principiul ca n-are ce sa strice, chiar daca efectul este mic, tot este mai mare decat zero.


PS: Ceva interesant: uite doua poze cu masivul Kilimanjaro





turbo trabant
poti sa pui si o legenda la diversele culori?

nu este nici treaba mea si nici a ta sa ne dam parerea despre diverse grafice colorate. asta este treaba specialistilor dar se pare ca nu toti specialistii sunt atat de acord ca avem de a face cu factorul uman iar cei care sunt de acord au manarit un pic datele, asa ca si grecia raportarile statistice rolleyes.gif

despre kilimanjaro :

But Mote and Kaser say that the Kilimanjaro glaciers are not melting but sublimating—turning straight to vapor—under the direct action of solar radiation at temperatures that remain below freezing. Whatever is happening elsewhere, Kilimanjaro's ice seems not to be succumbing to climate change

http://www.americanscientist.org/issues/pa...rming-be-blamed

io zic ca american scientist e mai tare ca jurnalul din romanica cea incalzita de flacara violeta.
Marduk
Se topeste nu se topeste, io cred ca daca chestia aia careia ii zic global oceanic conveyer belt se opreste, am pus-o de glaciatiune nu de incalzire. Asta ar insemna ca tot ce este la nord de paralela 45 sa devina climat polar iar la sud climat temperat.
Cla
QUOTE(abis @ 15 Feb 2010, 02:03 PM) *
Insa nu mi se pare ca a negat cineva pana acum cu argumente ideea ca incalzirea chiar are loc.

Fii convins, abis, ca iarna nu are loc. Ia uita-te pe fereastra si vezi asa-zisa încalzire globala. Cred ca e învelita în alb.
abis
Cla, daca citeai ce-am scris mai sus nu mai spuneai chestia asta. smile.gif


Turbo trabant, daca ai citit articolul, spune-mi tu de ce se topesc ghetarii aia.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 16 Feb 2010, 12:13 PM) *
Turbo trabant, daca ai citit articolul, spune-mi tu de ce se topesc ghetarii aia.

aia de pe kilimanjaro? scrie in postul meu: gheata sublimeaza , nu se topeste. trece direct in stare gazoasa din stare lichida.

asta nu are legatura cu incalzirea globala ci poate fi data de o activitate crescuta de ultraviolete de la soare. dar toti guristii ecologisti au sarit direct pe incalzirea globala.


realitatea este ca nu stim nimic , nada, nula, zero despre evolutia soarelui. si acum sunt intr-o pauza de activitate solara neprevazuta si whoops juma de planeta da la zapada.

Cla
Abis, scuze daca am omis ceva. Dar eu am pus cândva o harta interactiva aici unde se vede în fiecare zi cum arata Polul Nord.
Mi-e doar sila s-o caut acuma.
Si chestia cu ghetarii, hihi... Pai Islanda, Elvetia si Grönlanda au fost pline de ghetari care s-au topit cândva. Si ghici ca acolo ninge acuma în prostie...
turbo trabant
imi aduc aminte cla ca am citit dupa primul viscol din vestul europei (parca furtuna frederika ) cum meteorologii s-au intrecut in explicatii cum de e posibila aceasta racire a vremii.

au venit cu explicatia superracirii unui front atmosferic care a trecut de 2 ori prin siberia. s-au jurat pe incalzirea globala ca e un fenome extrem de rar si ca nu se va mai repeta.

la 2 saptamani, ningea de rupea in toata europa de vest si iarasi ger puternic -15 grade. ohyeah.gif
Cla
Trabi, mai tii minte ce dezastru a fost propagat când a furtunat El Nino? Hihi... pai ala e la fiecare 4 ani.
Si apropos. Azi nu se mai aude nimic de Al Gore & Friends, cred ca au înghetat pe undeva.
Pai sa-i manânce o avalansa din cauza "încalzirii globale".
turbo trabant
al gore e un pic inzapezit. an inconvenient truth. sorry.gif
Cla
QUOTE(turbo trabant @ 16 Feb 2010, 12:18 PM) *
meteorologii s-au intrecut in explicatii cum de e posibila aceasta racire a vremii.

au venit cu explicatia superracirii unui front atmosferic care a trecut de 2 ori prin siberia. s-au jurat pe incalzirea globala ca e un fenome extrem de rar si ca nu se va mai repeta.

Pai eu ce zic... în viata urmatoare o sa fiu meteorolog, o sa pot sa mint cum vreau, nimeni n-o sa ma dea afara, si daca gresesc, zic ca a fost o anomalie atmosferica, gata, daca vreau îi mint ca a trecut de trei ori prin Siberia, a luat-o inspre nord prin Alaska, a trecut prin Norvegia ca sa ajunga aici, la Marea Nordului.
turbo trabant
marele preot (pe partea tehnica) ne vorbeste:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-12...-organised.html

Climategate U-turn as scientist at centre of row admits: There has been no global warming since 1995


si cati au pus botul la tampenia asta....

Marduk
Cica nivelul Marii Negre ar fi crescut cu un metru, din cauza Dunarii. Adica s-ar putea sa avem parte de ce zicea nenea Iancu in celebra sa schita, unde niste mitici sezand la taifas in Sinaia discutau chestiunea in cauza. rofl.gif
Erwin
e vorba de ciclul solar şi activitatea Soarelui, la maximul de activitate din cadrul unui ciclu normal Soarele prezintă multe pete şi erupţii, ei bine, în ciclul curent abia dacă au aparut câteva pete, nu mai mult de 2-3 odată, ceea ce nu s-a mai întâmplat din perioada unei mici glaciaţiuni din evul mediu.

Totuşi, poluarea afectează sănătatea biosferei şi a oamenilor, aşa că sperietura cu încălzirea globală a fost utilă pentru o trecere mai lină la surse de energie alternativă combustibililor fosili. Certificatele energetice şi taxele de poluare vor face rentabile aceste surse neconvenţionale şi va fi mai facilă obţinerea banilor necesari pentru dezvoltarea lor, astfel ca în 10-20 de ani când combustibilii fosili vor deveni prea scumpi de exploatat, deja o bună parte din energie va fi obţinută din surse ecologice. Nu văd nimic rău în asta, dimpotrivă.
Cla
QUOTE(Marduk @ 16 Feb 2010, 05:47 PM) *
Cica nivelul Marii Negre ar fi crescut cu un metru, din cauza Dunarii. Adica s-ar putea sa avem parte de ce zicea nenea Iancu in celebra sa schita, unde niste mitici sezand la taifas in Sinaia discutau chestiunea in cauza. rofl.gif

Cu un centimetru, poate, si din cauza ca toti s-au pisat în mare. Turcii, Georgienii, Românii, Bulgarii, Ucrainienii...
Si de fapt, ce? Se scurge prin Dardanele, le trimitem romanilor un tribut de deunazi rofl.gif
turbo trabant
QUOTE(Erwin @ 17 Feb 2010, 01:09 AM) *
Totuşi, poluarea afectează sănătatea biosferei şi a oamenilor, aşa că sperietura cu încălzirea globală a fost utilă pentru o trecere mai lină la surse de energie alternativă combustibililor fosili. Certificatele energetice şi taxele de poluare vor face rentabile aceste surse neconvenţionale şi va fi mai facilă obţinerea banilor necesari pentru dezvoltarea lor, astfel ca în 10-20 de ani când combustibilii fosili vor deveni prea scumpi de exploatat, deja o bună parte din energie va fi obţinută din surse ecologice. Nu văd nimic rău în asta, dimpotrivă.

initial am fost de acord cu modul asta de gandire dar nu poti intemeia pe o minciuna/religie stiintifica/teorie nedovedita dar sustinuta cu tupeu ditamai schimbarea.

taxele nu au schimbat nimic niciodata , doar au generat inflatie.
Marduk
QUOTE(Erwin @ 17 Feb 2010, 12:09 AM) *
QUOTE
ceea ce nu s-a mai întâmplat din perioada unei mici glaciaţiuni din evul mediu.

sursa? adica vrei sa zici ca ne paste o "mica glaciatiune" dar trebuie sa sedem cuminti la zaharel asa cum vor unii mai cunoscatori decat astia multi da prosti, iar daca va fi sa moara 10.000 or 10.000,000 asta este trebuie sa mai fie si pierderi.
QUOTE
Totuşi, poluarea afectează sănătatea biosferei şi a oamenilor, aşa că sperietura cu încălzirea globală a fost utilă pentru o trecere mai lină la surse de energie alternativă combustibililor fosili.

Moncher nu sunt de acord, vreau sa spui ca daca erupe un megavulcan, atunci poluarea o sa ni sa para o adiere prielnica unei plimbari prin parc, iar chestia asta cu sperietura chiar ma scoate din sarite, adica era nevoie de aceasta sperietura sa ce? sa se permita producatorilor de produse ecologice sa sara peste cei care produc bunuri poluante? eu cred ca totul pleaca din lacomia celor care vor mai mult, mai usor, mai repede.
QUOTE
deja o bună parte din energie va fi obţinută din surse ecologice.

"o buna parte" suntem atat de departe de aceasta "o buna parte" incat nici noi si nici strastranepotii nostri nu vor apuca aceasta "o buna parte", gandeste-te numai la restructurarea industriei petroliere, la ce inseamna aceasta restructurare, reducere, la efectele pe care le-ar genera o astfel de incercare.
QUOTE
Nu văd nimic rău în asta, dimpotrivă.

Nici eu, dar ma simt mai bine daca nu o fac de frica.

Erwin
Small Fluctuations In Solar Activity, Large Influence On The Climate - ultimele studii arată efectele complexe ale micilor fluctuaţii ale radiaţiei solare asupra atmosferei, oceanului şi a climei.

şi articolul despre care ziceam în postul anterior:

17th Century Solar Oddity Believed Linked to Global Cooling

Până nu vom cunoaşte mai amănunţit dinamica activităţii solare pe intervale mari de timp nu putem prevedea cu certitudine cât la sută din influenţa asupra climei aparţine Soarelui şi cât influenţei activităţilor umane (care erau cvasi-inexistente cu doar câteva sute de ani în urmă). Dificultatea vine din lipsa măsurătorilor suficient de precise şi pe scară largă în perioade istorice/geologice. Datele obţinute până acum provin din eşantioane de gheaţă, studiul creşterii arborilor, studiul fosilelor şi al sedimentelor oceanice, dovezi indirecte ale activităţii solare. Petele solare şi ciclul solar de 11 ani au fost descoperite abia de câteva sute de ani.

Sperietura nu pentru noi este, ci tocmai pentru producătorii poluanţi (de pildă toate industriile grele s-au mutat în China în ultimii 20-30 de ani, aşa că au fost nevoiţi să construiască multe centrale pe cărbune = poluare maximă). E mult mai simplu să convingi populaţia să renunţe la becuri clasice să zicem, decât să convingi o întreagă economie a unui stat independent să renunţe la fabricile sale.
Marduk
QUOTE(Erwin @ 17 Feb 2010, 10:55 PM) *
QUOTE
Sperietura nu pentru noi este, ci tocmai pentru producătorii poluanţi (de pildă toate industriile grele s-au mutat în China în ultimii 20-30 de ani, aşa că au fost nevoiţi să construiască multe centrale pe cărbune = poluare maximă).

eu nu cred ca "toate industriile grele" s-au mutat in China, dar se poate ca chinezii sa produca cea mai mare cantitate de otel in acest moment. nu cred ca aportul chnezilor la incalzirea sau racirea climei este cel care trebuie blamat, chinezii si sud koreenii produc la comanda, asa ca daca tarile occidentale comanda, avem poluare globala, dar ipocritii de occidentali arata cu degetul spre chinezi.
QUOTE
E mult mai simplu să convingi populaţia să renunţe la becuri clasice să zicem, decât să convingi o întreagă economie a unui stat independent să renunţe la fabricile sale.

Cand am sa vad ca marile companii petroliere din USA, UK, Olanda, Norvegia, Franta, Germania, vor inchide portile, atunci mai discutam despre state independente sau state dependente, pana atunci este clar ca fara comanda nu exista productie, fara cerere nu exista oferta si invers. Problema cea mai mare nu este sa convingi populatia sa renunte la becuri clasice ci sa-i convingi pe occidentali sa renunte la nivelul lor de trai, la sistemul lor social. Dar poate cine stie interdependenta din acest sat al secolului XXI ne va face mai intelepti in ceea ce priveste incalzirea sau racirea.

Cla
QUOTE(Marduk @ 17 Feb 2010, 10:23 PM) *
eu nu cred ca "toate industriile grele" s-au mutat in China, dar se poate ca chinezii sa produca cea mai mare cantitate de otel in acest moment.

Se poate, dar ei cumpara cea mai mare cantitate de fier în moment. Ei nu produc otel, îl cumpara. Din Africa de exemplu.
Si ghici la ce e folosit. Au rasarit orase gigantice, al caror nume nici nu pot sa zic, si a 2-a: Barajul de la Yangtse.
Marduk
Uite ce zice Donald Trump, "teoria incalzirii este falsa"


QUOTE(Cla @ 18 Feb 2010, 05:37 AM) *
Ei nu produc otel, îl cumpara. Din Africa de exemplu.

Cred ca faci o confuzie intre fier si otel, Africa produce fier pe care il exporta, dar cu otelul e altceva.
Cla
QUOTE(Marduk @ 18 Feb 2010, 09:10 AM) *
Cred ca faci o confuzie intre fier si otel, Africa produce fier pe care il exporta, dar cu otelul e altceva.

Ce e altceva otelul decât fier suflat cu CO2?
Pai pot sa ma si besesc dupa o sticla de apa minerala, am destul de CO2 sa fac otel rofl.gif
turbo trabant
QUOTE(Erwin @ 17 Feb 2010, 11:55 PM) *
Small Fluctuations In Solar Activity, Large Influence On The Climate - ultimele studii arată efectele complexe ale micilor fluctuaţii ale radiaţiei solare asupra atmosferei, oceanului şi a climei.

si nu te intrebi de ce acestor articole si acestor oameni de stiinta nu li se da atentie media sau sponsorizari pentru cercetari mai amanuntite? e mult mai simplu sa bagi in capul bizonului ca el e de vina. si ca bonus bizonul este si fericit, ca are un scop in viata, sa salveze planeta de el insusi.
Marduk
QUOTE(Cla @ 18 Feb 2010, 10:19 AM) *
Ce e altceva otelul decât fier suflat cu CO2?

Oţelul este un aliaj ce conţine ca elemente principale fierul şi carbonul, având un conţinut de carbon sub 2,11 %. Aliajele fier-carbon cu mai mult de 2,11% carbon se numesc fonte. Oţelurile sunt materialele cu cea mai largă utilizare în industrie. Proprietăţile lor pot să varieze în limite foarte largi în funcţie de conţinutul de carbon şi de alte elemente de aliere.

În funcţie de conţinutul în elemente de aliere, oţelurile se împart în:

* oţeluri nealiate (numite şi oţeluri carbon), care conţin ca elemente principale doar fierul şi carbonul
* oţeluri aliate, care pe lângă fier şi carbon conţin şi alte elemente: nichel, crom, molibden, vanadiu etc. (Wiki)
turbo trabant
de pe agentiile de stiri:

BREAKING NEWS:
U.N. says climate chief Yvo de Boer has resigned, to step down in July


miroase a ... sorry.gif
Felina
Cla
QUOTE(Marduk @ 18 Feb 2010, 10:21 AM) *
Oţelul este un aliaj ce conţine ca elemente principale fierul şi carbonul, având un conţinut de carbon sub 2,11 %. Aliajele fier-carbon cu mai mult de 2,11% carbon se numesc fonte. Oţelurile sunt materialele cu cea mai largă utilizare în industrie. Proprietăţile lor pot să varieze în limite foarte largi în funcţie de conţinutul de carbon şi de alte elemente de aliere.

În funcţie de conţinutul în elemente de aliere, oţelurile se împart în:

* oţeluri nealiate (numite şi oţeluri carbon), care conţin ca elemente principale doar fierul şi carbonul
* oţeluri aliate, care pe lângă fier şi carbon conţin şi alte elemente: nichel, crom, molibden, vanadiu etc. (Wiki)

No bine. Mai ajungem si la Brinell si Rockwell (astea le mai stiu de la liceu) smile.gif
turbo trabant
rugam toti isterizatii siguri pe ei ca vor muri toti ursii polari sa citeasca urmatorul link

http://www.reuters.com/article/idUSTRE61O3O820100225

Cla
Panica creata intentionat de vasalii lui Al Gore.
O sa moara pe dracu, o trag spre târam. (Kola) = Murmansk, Kamtchatka, egal.
Si iar se duc la vânatoare de foci wink.gif
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 26 Feb 2010, 05:27 PM) *
Panica creata intentionat de vasalii lui Al Gore.

Save the Planet, Hold Your Breath… Liberals first. thumb_yello.gif
mutulica
QUOTE(turbo trabant @ 26 Feb 2010, 03:59 PM) *
rugam toti isterizatii siguri pe ei ca vor muri toti ursii polari sa citeasca urmatorul link

http://www.reuters.com/article/idUSTRE61O3O820100225


am de vanzare costume pentru sfarsitul lumii... nu conteaza de ce se sfarseste lumea, caldura, frig, cutremur... bune la orice
primesc si reclamatii in caz ca nu au functionat corect
turbo trabant
ai vreun model cu captuseala blanita de urs polar inecat in dambovita din cauza incalzirii globale?
turbo trabant
calota polara se topeste iar ursuletii mor inecati.

marea baltica azi in luna martie rolleyes.gif http://www.youtube.com/watch?v=QgWo1uCu-RA...player_embedded
turbo trabant
cum toyota salveaza planeta de proprietarii masinilor hibride, nepoluante ohyeah.gif

http://www.zf.ro/zf-24/autoritatile-americ...asinii-5732469/
Marduk
da, masinile hibride cad greu la stomacul petrolistilor texani. thumb_yello.gif
turbo trabant
acest adrian copilul minune al ecologiei romane, remusica cernea, a ajuns la concluzie tulburatoare, dovedind clar ca dujmanii incalzirii globale este toti niste credinciosi deci niste idioti:

http://remuscernea.ro/2010/03/conexiunea-d...new-york-times/

bineinteles ca nu lipseste poza lacrimogena cu ursuletul pe cubul de gheata . dar nu se vede sticla de whisky. sorry.gif
abis
QUOTE(turbo trabant @ 19 Mar 2010, 05:22 PM) *
acest adrian copilul minune al ecologiei romane, remusica cernea, a ajuns la concluzie tulburatoare, dovedind clar ca dujmanii incalzirii globale este toti niste credinciosi deci niste idioti:

Aici ai inteles pe dos, nu a spus ca toti cei care se opun teoriei incalzirii globale sunt credinciosi. Si nu a spus nicaieri ca toti credinciosii sunt idioti.
mutulica
QUOTE(turbo trabant @ 10 Mar 2010, 04:04 PM) *
cum toyota salveaza planeta de proprietarii masinilor hibride, nepoluante ohyeah.gif


toyota pare ca sunt asa de entuziasti ca au inceput sa sufere de acceleratie necontrolata... cred ca de cum li s-o fi incins tranzistorii de la incalzirea globala
turbo trabant
cum recunosti o toyota de care sa te feresti? moaca soferului a trecut de la 'salvez planeta , incultilor' la 'salvati-ma pe mine!'

yes we can't brake rofl.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.