Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Levitatia Umana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Dincolo de Ratiune
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Catalin
Frumos... spoton.gif
gypsyhart
QUOTE (Blakut @ 7 Jan 2005, 02:43 PM)
.
QUOTE
Cu alte cuvinte asa cum exista o forta care atrage lucrurile in jos, exista si o forta care le atrage in sus


De ce? Nu prea are sens aici.

Are sens. Forta gratiei este opusul necesar al fortei gravitatiei. Asa se mentine echilibrul.....
Catalin
Err, Gypsy, stii? nu exista echilibru, spre fericirea noastra... altfel ne-am indeparta extrem de repede de Soare! rolleyes.gif
Antont
QUOTE (Inorog @ 6 Jan 2005, 12:46 PM)
Poti sa dai detalii ?

Acest exercitiu, sub forma descrisa de tine (sau in alte variante) se practica in mai toate stilurile interne de arte martiale (in stilurile interne tehnicile se bazeaza pe folosirea KI-ului, cum ii zic japonezii, sau QI, cum ii zic chinezii, oricum e vorba de acelasi lucru). Deci acesta este de fapt scopul exercitiului, de a-ti antrena si dezvolta Ki-ul. Ideea poate fi inteleasa bine doar practicind, altfel pare ceva SF, dupa cum ziceam smile.gif . Sint sigur ca pare greu de crezut cind vezi asa ceva filmat, dar cind practici treburile respective iti dai seama ca sint pe bune. Daca vrei sa vezi live asa ceva, du-te la orice dojo unde se practica AIKIDO (de exemplu), discuta cu un student avansat sau cu un instructor si o sa vezi si asta si altele mai interesante smile.gif .
gypsyhart
Catalin, daca forta de gravitatie nu ar avea un opus cum ar putea pasarile sa zboare, copacii sa creasca si altele asemenea?
Inorog
QUOTE
Pentru cateva mii de dolari, poti si tu sa faci asta  smile.gif
http://www.walterblaney.com/illusions/susp3001.html


Ca lumea, imi place thumb_yello.gif

QUOTE
Err, Gypsy, stii? nu exista echilibru, spre fericirea noastra... altfel ne-am indeparta extrem de repede de Soare!  rolleyes.gif


La distante interplanetare si interstelare lucreaza in principal doua forte : Forta gravitationala si forta centrifuga.
Catalin
QUOTE (gypsyhart @ 10 Jan 2005, 10:05 AM)
Catalin, daca forta de gravitatie nu ar avea un opus cum ar putea pasarile sa zboare, copacii sa creasca si altele asemenea?

Asta e o intrebare serioasa? blink.gif

Pasarile si avioanele zboara folosind aerul. Forma aerodinamica a aripilor da nastere unei forte numite "portanta". Ea se bazeaza pe urmatoarea observatie: daca deasupra ta aerul se misca mai repede decit pe dedesubt, presiunea deasupra va fi mai mica. Diferenta de presiune inmultita cu suprafata este forta de portanta. Daca ai aripile suficient de bine construite si ai o viteza corespunzatoare portanta va anula gravitatia si vei zbura... (poti face un experiment care sa puna in evidenta portanta chiar la tine acasa: ia o foaie de hartie, si lipeste o margine de barbia ta; acum sufla tare si o sa observi ca foaia se va ridica desi gravitatia o trage in jos).

Copacii stau asa cum stai si tu in picioare: apasand asupra pamantului cu o forta oarecare (in cazul nostru greutatea), acesta iti raspunde cu o forta egala si de sens contrar, chestie care te tine in echilibru.
gypsyhart
@Catalin
Ce am vrut sa spun este ca echilibrul nu poate exista daca nu exista doua forte OPUSE. Ca se numeste forta centrifuga/portanta/ forta gratiei conteaza prea putin.....
In exemplul cu hartia pe care mi l'ai dat, ca sa creez "portanta" ce atrage foaia in sus am nevoie ca ma intai sa inspir aer....iar ca sa inspir trebuie sa expir si tot asa....e acelasi joc al opusilor.
Copacul sta insa cum a ajuns acolo sus? Eu stau in picioare insa cum de am ajuns sa cresc mare?smile.gif
Catalin
Tot nu prea iti inteleg punctul de vedere. Faptul ca avem diverse "workarounds" pentru a scapa de neplacerile gravitatiei, nu inseamna ca am anulat-o pe aceasta sau ca i-am gasit opusul...
gypsyhart
Nu reusesti sa intelegi pentru ca tu vrei sa intelegi gravitatia per se. La fel cum pe alt forum vrei sa intelegi credinta sau ateismul in sine....Normal ca la un moment dat se rupe firul ohyeah.gif
Incearca si varianta sintezei.....
axel
Hai sa nu incurcam mere cu pere rolleyes.gif
Catalin
Eu nu vreau nimic. Eu ma supun datelor pe care le primesc din observatii. Si datele spun ca gravitatia se manifesta peste tot, invariabil. De-aia mi se pare normal sa o iau "per se" cum zici tu. Portanta are nevoie de aer. Copacul are nevoie de pamant. Si asa mai departe... dar gravitatia nu are nevoie de nimic. Ea se manifesta oriunde.
gypsyhart
Copacul nu ar putea sa se ridice daca ar exista doar forta gravitatiei. Esti de acord?
Catalin
N-am zis ca exista doar forta de gravitatie. Dar faptul ca exista si altceva in afara de forta de gravitatie nu inseamna ca acel altceva trebuie considerat ca un opus al acesteia.
axel
QUOTE (gypsyhart @ 10 Jan 2005, 02:47 PM)
Copacul nu ar putea sa se ridice daca ar exista doar forta gravitatiei. Esti de acord?

Exista 4 forte fundamentale. Universul nu ar semana nici pe departe cu cel care il stim daca ar lipsi doar una din ele.
gypsyhart
Catalin
QUOTE
N-am zis ca exista doar forta de gravitatie. Dar faptul ca exista si altceva in afara de forta de gravitatie nu inseamna ca acel altceva trebuie considerat ca un opus al acesteia.


Din moment ce gravitatia este cea responsabila pentru "mersul in jos", si din moment ce exista lucruri pe lumea asta care totusi "sfideaza" acest mers.....mi se pare firesc sa existe o forta exact opusa. Altfel cum explicam "mersul in sus"? (al unui copac de exemplu?) si mai ales faptul ca el isi mentine "echilibrul"?
Blakut
Copacul creste in sus din simplul motiv ca se sprijina pe materia de dedesubt. Daca nu ar exista materia de dedesubt, care sa il sustina, copacul ar cadea spre centrul pamantului.
'Moleculele de copac' se sustin intre ele prin campurile de electroni (campurile de electroni ce inconjoara fiecare atom nu permit acestora sa treaca unul prin celalalt.)

Daca tu urci scarile nu folosesti opusul fortei gravitationale, ci forta picioarelor.

Universul e plin de forte. Forta gravitationala e o forta careia i se pot opune alte forte, generate in diverse feluri.
Totul tine de orientare.
gypsyhart
@Blakut
Explicatia ta este partial adevarata. Pai si materia de dedesubt de ce nu cade spre centrul pamantului? pe ea cine o sustine?
De fapt copacul creste in ambele directii....de aici si echilibrul....
Catalin
QUOTE (gypsyhart @ 11 Jan 2005, 10:06 AM)
Pai si materia de dedesubt de ce nu cade spre centrul pamantului? pe ea cine o sustine?

Alta materie de si mai dedesubt? rolleyes.gif
gypsyhart
rofl.gif
E.B.E.
Ce-i de ras? raspunsul este absolut corect.
gypsyhart
pai raspunsul lui Catalin nu rezolva problema.....doar o..amana ohyeah.gif
Catalin
Nu, chiar o rezolva. Pentru ca avem materie pana in centrul pamantului. De-aia nu cade nimic.
gypsyhart
eu nu sunt asa de familiarizat cu fizica....so i'll keep asking...
Si Pamantul pe ce se sprijina?
E.B.E.
Pe vectorul gravitational format de toate corpurile existente din Univers in afara Pamantului.

Cele mai relevante: Soare, Luna, Venus, Marte, Jupiter... nu neaparat in ordinea aceasta.
gypsyhart
...iar aceste corpuri se sprijina pe....?
axel
rofl.gif
Simplist vorbind, daca nu exista nici o forta care sa le traga (cum este gravitatia pamantului pentru corpurile aflate pe pamant), stau pe loc sau se misca cu viteza constanta.
E.B.E.
QUOTE (gypsyhart @ 11 Jan 2005, 12:36 PM)
...iar aceste corpuri se sprijina pe....?

Ma indoiesc ca [virgula] conceptul de "sprijin" are vreo relevanta in spatiul cosmic, despre care am ajuns sa vorbim... Corpurile cosmice nu "se sprijina" pe nimic, pur si simplu sunt afectate de gravitatia celorlalte corpuri.

Daca cumva vrei sa intrebi <<dar totusi, in ce parte "cade" sau "se misca" meta-corpul acesta care este Universul, dincolo de limitele pe care le cunoastem, si daca nu "cade", atunci pe ce se sprijina?>>, atunci intrebarea, din nou, nu prea are sens... Atata vreme cat nu mai ai sistem de referinta, nu mai poti sa vorbesti despre miscare sau repaus.

Pe de alta parte, nici un telescop nu "bate" pana "dincolo" de "capatul Universului", asa ca... esti liber sa speculezi smile.gif
gypsyhart
@E.B.E.
Atunci inseamna ca raspunsul initial al lui Catalin ("materia de sub pamant se sprijina pe alta materie care e si mai dedesubt") nu a rezolvat de fapt nimic, ci a dus discutia intr'un punct in care e insolvabila. Corect?
Catalin
Nu, in nici un caz. Credeam ca punctul ala s-a clarificat!
E.B.E.
QUOTE (Catalin @ 11 Jan 2005, 03:26 PM)
Credeam ca punctul ala s-a clarificat!

Eu eram sigur ca s-a clarificat... unsure.gif

Pai gypsyhart, hai sa explic mai pe larg. Gravitatia, intr-adevar, vrea ca pomul sa cada inspre centrul Pamantului. Dar pomul nu poate sa cada... de ce? Pai simplu: sub el este solul.

Solul, la randul lui, vrea sa cada inspre centrul pamantului. De ce nu poate sa cada? Fiindca sub el se afla roca din scoarta terestra, placile tectonice, stratul de magma s.a.m.d. pana in centrul Pamantului.

Revin, dupa cum am promis.

gypsyhart, tu sugerezi ca, pentru ca arborele despre care vorbeai sa creasca in sus, este nevoie de un "ceva", o forta complementara si de sens opus gravitatiei. Ori, asta este incorect. Lucrul care sprijina copacul in sol, si, de fapt, determina si felul cum frunzele se sprijina/leaga de copac si moleculele se aseaza una langa alta in frunze, este electromagnetismul (wiki on electromagnetism, wiki on intermolecular force). El spune ca solul se sprijina in roca, si roca in magma etc. pana in centrul pamantului. Iar intre corpuri astronomice, singura forta care conteaza practic este gravitatia.

Asa ca, forta aceea exotica la care faci tu referire nu poate nicidecum fi demonstrata prin faptul ca [virgula] copacul creste in sus. Sau de analogii legate pe "sprijinul" intre obiecte fizice.

Trebuie sa gasesti alta metoda. smile.gif
gypsyhart
Catalin, daca urmaresti firul discutiei (sa spunem de la partea cu "cine pe ce se sprijina"..) o sa vezi ca nu este asa.
Daca nu esti de acord cu aceasta concluzie astept raspunsurile tale la intrebarile consecutive care au urmat....
E.B.E.
gypsyhart, am explicat prin edit in postul anterior de ce copacul creste "in sus" si isi mentine echilibrul. Si cum se sprijina lucrurile intre ele. smile.gif
gypsyhart
@E.B.E.
Am citit o parte din articolele legate de subiectul "gravitatie" din enciclopedia pe care mi'ai recomandat'o.
Din ce ai spus si tu, inteleg cat de cat de ce nu cade copacul (in virtutea fortei gravitatiei) insa nu inteleg cum electromagnetismul/ fortele intermoleculare (in sine) au ca efect "cresterea" copacului....
Oricum se pare ca includerea fortei gravitationale intr'o "teorie despre tot" care sa lege toate cele 4 forte (nucleara puternica, electromagnetica, nucleara slaba si gravitatie) este inca o problema.... blink.gif
E.B.E.
Pai tu imi cer sa iti explic insusi "principiul vietii" smile.gif De ce are omul instinct sexual, de ce copilul creste dupa ce se naste si nu ramane asa?

Nu sunt calificat sa raspund la intrebarea aceasta... las un biolog sa o faca, daca este vreunul pe aici...

Dar nu prea realizez relevanta "driving force"-ului din spatele vietii pe Pamant in levitatia umana...
saldora
QUOTE (E.B.E. @ 11 Jan 2005, 04:18 PM)
gypsyhart, tu sugerezi ca, pentru ca arborele despre care vorbeai sa creasca in sus, este nevoie de un "ceva", o forta complementara si de sens opus gravitatiei. Ori, asta este incorect.

smile.gif E.B.E dar exista o forta complementara si de sens opus gravitatiei.

Actiunea unui corp (Pamantul) asupra altuia (ex. copacul) este o interactiune!
Principiul III al dinamicii: actiunea unui corp asupra altuia naste simultan o reactiune a acestuia din urma asupra primului; reactiunea este egala in modul si de sens contrar.

Catalin
QUOTE (saldora @ 13 Jan 2005, 10:40 AM)
QUOTE (E.B.E. @ 11 Jan 2005, 04:18 PM)
gypsyhart, tu sugerezi ca, pentru ca arborele despre care vorbeai sa creasca in sus, este nevoie de un "ceva", o forta complementara si de sens opus gravitatiei. Ori, asta este incorect.

smile.gif E.B.E dar exista o forta complementara si de sens opus gravitatiei.

Actiunea unui corp (Pamantul) asupra altuia (ex. copacul) este o interactiune!
Principiul III al dinamicii: actiunea unui corp asupra altuia naste simultan o reactiune a acestuia din urma asupra primului; reactiunea este egala in modul si de sens contrar.

Saldora, acea forta este tot gravitatia! rolleyes.gif

Pamantul atrage copacul si copacul atrage Pamantul cu o forta egala si de sens contrar.
gypsyhart
@E.B.E
QUOTE
Pai tu imi cer sa iti explic insusi "principiul vietii"  De ce are omul instinct sexual, de ce copilul creste dupa ce se naste si nu ramane asa?


M'am gandit ca daca ai o explicatie pentru ce se intampla intr'un sens atunci probabil ca ai o explicatie si pentru ce se intampla in sensul invers:)



E.B.E.
Pai ce se intampla intr-un sens (gravitatia care "trage in jos" arborele) este esentialmente diferit de ce se intampla in celalalt sens (cresterea copacului). Acolo intervin acizii nucleici, diviziunea celulelor etc. etc. Pana la urma, si acestea pot fi reduse (aproape) la interactiuni electromagnetice.

Ma indoiesc insa ca aceste din urma lucruri au relevanta in problema de fata. Nu cred ca arborele va reusi sa leviteze prin diviziune celulara. smile.gif

saldora Mda... ai dreptate smile.gif Dar eu prin "complementar" ma refeream la forta de natura diferita, mistica, la care s-a referit gypsyhart in primnul sau post despre cresterea arborelui.
gypsyhart
@E.B.E.
MI se pare ciudat sa spui ca o planta creste pentru ca au loc procese electromagnetice, cum la fel de ciudata mi s'a parut si afirmatia ca un copac nu cade pentru ca are ceva mai solid sub el....Probabil ca omul traieste pentru ca ii bate inima, nu? ohyeah.gif Si nu mi se pare logica (existential vorbind) afirmatia ca ce se intampla intr-un sens (gravitatia care "trage in jos" arborele) este esentialmente diferit de ce se intampla in celalalt sens (cresterea copacului) . E ca si cum ai spune ca vaporizarea apei este esentialmente diferita de fenomenul ploii....
Oricum eu nu am spus ca "forta gratiei" ar fi o forta "esentialmente diferita" de cea gravitationala...am spus doar ca este o forta OPUSA gravitatiei...si ca este esentiala in echilibrul vietii....

Arborele nu leviteaza pentru ca are nevoie de radacini:D...

Ce am vrut sa sugerez in ultima instanta prin prima mea interventie este ca privind lucrurile vizibile putem intui lucrurile invizibile:) Bunoara daca vedem ca exista o forta care atrage corpurile in jos mi se pare logic sa existe si o forta care se atrage in sus. Altfel TOTUL ar cadea! Ca stiinta inca nu recunoaste oficial aceasta forta (din cate stiu eu) ma intereseaza prea putin...
E.B.E.
Acesta este ultimul reply pe care il voi mai comite in "fenomenul arborele", fiindca deviem offtopic.

gypsyhart, eu nu spun ca modul tau de gandire cu inerenta sa parte mistica este gresit. Nu am caderea sa dau verdicte in problema respectiva. Tot ceea ce spun este ca analogiile pe care le folosesti sunt incorecte, si daca pe ele te bazezi in teoriile tale, atunci acestea scartaie.

QUOTE
MI se pare ciudat sa spui ca o planta creste pentru ca au loc procese electromagnetice


Oricat ti s-ar parea de ciudat, asta se intampla... La nivelul cel mai de jos, asta se intampla... Acuma, daca structura informationala pe care se bazeaza cresterea plantei este de sorginte materiala sau are o "scanteie" mistica - eu in asta nu ma bag...

QUOTE
E ca si cum ai spune ca vaporizarea apei este esentialmente diferita de fenomenul ploii....


De ce? Eu diferentiez principiul vietii, sau "structura informationala" de care vorbeam mai sus, si nu intentionez sa intru in originile sau natura sa... Pe cand "caderea" din cauza gravitatiei este un fenomen fizic "trivial"...

QUOTE
Bunoara daca vedem ca exista o forta care atrage corpurile in jos mi se pare logic sa existe si o forta care se atrage in sus. Altfel TOTUL ar cadea!


Nu este logic sa existe forta respectiva... pe paginile pe care ai zis ca le-ai citit, ale caror linkuri le=am dat acum cateva posturi, se explica de ce forta respectiva nu este necesara, si care sunt fortele care tin copacul in picioare (nu il "trag" in sus, ci il tin in picioare)

Nu numai ca stiinta nu recunoaste forta respectiva, dar pornind de la premisele tale, stiinta nu o va recunoaste niciodata... fiindca premisele tale au fost demult explicate printr-o teorie coerenta si confirmata de experiment.

QUOTE
Ca stiinta inca nu recunoaste oficial aceasta forta (din cate stiu eu) ma intereseaza prea putin...


Asta nu e problema stiintei... e problema ta... Si argumentul acesta eu nu il accept, fiindca este subiectiv.
gypsyhart
@E.B.E.
Am luat act.
saldora
Chi este forta vietii care sta la baza tuturor lucrurilor si fiintelor.
Chi inseamna, de cele mai multe ori, energie de natura organica ce curge in spatiu.
Chi - forta electromagnetica a vietii este foarte dificil de descris pentru ca aceasta energie este invizibila si nu poate fi pusa in evidenta prin mijloacele stiintei actuale. Dar ea poate fi simtita. "CHI" este un cuvant chinez ce desemneaza "suflu". La nivel fizic reprezinta curentul de aer inspirat si expirat care ne revitalizeaza si ne mentine in viata. Viata noastra este sustinuta permanent de acest fir subtire al suflului, care este vehiculat de aer, dar care este mai subtil decat acesta.



Catalin
QUOTE

Chi - forta electromagnetica a vietii este foarte dificil de descris pentru ca aceasta energie este invizibila si nu poate fi pusa in evidenta prin mijloacele stiintei actuale.


Eu stiam ca forta electromagnetica, din contra, poate fi pusa in evidenta foarte simplu si prin diverse metode. rolleyes.gif

Este stiut si demonstrat stiintific ca prin corpul uman circula curenti de intensitati scazute. Sistemul nervos, de exemplu, nu este decit un complex circuit electric! Daca asta e Chi-ul pai atunci nu cred ca are nimeni nici o problema in a-l accepta.
Inorog
Chi nu este energie electromagnetica. Singura dovada palpabila a Chi-ului constatata pana in prezent a fost ca in zonele corporale unde energia Chi este activata are loc o incalzire peste cea normala (37grade Celsius)
Blakut
Si de unde stiu ei ca e energie Chi acolo?
thunder
QUOTE (Inorog @ 28 Dec 2004, 10:46 AM)
Ce parere aveti, levitatia provocata de om exista ?

Daca intr-adevar levitatia exista, inseamna ca e un secret foarte bine pastrat.

- ca multe alte secrete oculte ezoterice.

QUOTE
Sunt multe premii cu numere de 7 cifre in dolari, care ar recompensa o astfel de demonstratie in fata aparatelor de masura si in fata oamenilor de stiinta.

- de obicei cei care ajung la aceasta capacitate nu mai sint in ipostaza de a-si vinde "sufletul" pt. bani. smile.gif

QUOTE
Pe de alta parte se spune ca in yoga tibetana exista urmatoarea proba: Ucenicul este asezat intr-o groapa cu adancimea egala cu inaltimea sa. Deasupra se aseaza un clopot de metal de aceeasi inaltime ( cu a subiectului). Clopotul are o singura deschidere, la varf, suficienta cat sa iasa un om pe-acolo. Singura posibilitate de a iesi din acea groapa acoperita, este prin levitatie, caci ansamblul groapa-clopot nu permite o catarare de tip alpinism. Se spune ca unii trec acest test.

Este legenda sau adevar ?

- nu este levitatie propriuzisa, ci mai degraba o saritura. Acestia sint "vestitii" calugari LUNGOMPA (nu sint convins ca asa se scrie corect termenul sad.gif ) care sint recunoscuti pt. a putea parcurge mari distante in timpi f. scurti printr-un fel de sarituri, care probabil sint o imbinare intre levitatie si alergare.
thunder
QUOTE (Catalin @ 28 Dec 2004, 05:47 PM)
QUOTE

Daca un om ar intra cu mainile goale intr-o cusca Farraday (fara influente electromagnetice) si ar putea in prezenta martorilor sa ridice obiecte sau sa se ridice pe el insusi, ar demonstra existenta levitatiei umane.


Cum asa? cum ar justifica faptul ca el leviteaza cu adevarat si nu foloseste o interactiune destepta cu aerul din jur?

- "tehnic", mecanismul levitatiei este dincolo de explicatiile mecano-fizice.

- la levitatie se ajunge in momentul in care in aura fiintei tale se amplifica un anume tip de energie subtila care are, printre alte efecte, si pe aceasta care produce levitatia (ridicarea de la sol).

- la aceasta putere paranormala se ajunge fie prin practica oculta a anumitor tehnici precise, urmarind ca si tinta levitatia, fie chiar si indirect, ca de ex. prin rugaciune. Se cunos mai multe cazuri de sfinti crestini care fara sa urmareasca sa leviteze, datorita practicii lor spirituale, in speta rugaciunea ... au inceput sa leviteze fara voie.

- cind dupa aceea se urmareste si deplasarea si in alte directii decit sus si jos deja e mai mult decit levitatie si implica intradevar o anume interactiune cu "mediul inconjurator".

LAGHIMA SIDDHIS - a nu mai avea, la vointa, greutate (levitatie). Dupa "MARKANDEYA PURANA", LAGHIMA inseamna "a avea o viteza (de vibratie (n.m.)) extrema". Aceasta controlare a greutatii se obtine prin concentrarea identificatoare (SAMYAMA) asupra energiei subtile ascendente (UDANA) si prin dezvoltarea ei, in fiecare particula componenta a corpului, a unei tendinte centrifuge sau opuse fata de cea normala (centripeta).
thunder
QUOTE (axel @ 29 Dec 2004, 10:38 AM)
Cat despre levitatie, ea trebuie sa se bazeze pe una din fortele fundamentale
- forta tare
- forta slaba
- forta electro-magnetica
- forta gravitationala
sau pe forte necunoscute noua.
La forta tare nu prea poti sa umblii (raza de actiune 10^-13 cm), nici la cea slaba (si ea se degradeaza foarte rapid o data cu distanta), mai ramane cea gravitationala (care dupa cunostintele noastre este emisa doar de masa) si cea electro-magnetica. Dar cum esti rau si o elimini pe aceasta (cel putin cele cu lungime de unda mare), trebuie ca pentru levitatie sa fie folosita forta electromagnetica bazata pe unde electromagnetice cu frecventa extrem de mare sau a 5-a forta (auzisem niste speculatii cu a 5-a forta, Einstein si Vatican

- este reala informatia cu a 5-a forta si asa zisul "Cod al lui Einstein". Exista chiar si o caseta cu un film documentar pe tema asta: "Codul lui Einstein".

- cele 5 energii descoperite de stiinta sint reflexiile "fizice" ale unor energii conexe mult mai subtile care se regasesc pe nivele de vibratie mai inalte ale Manifestarii. Ezoteric vorbind, ele sint:

-1- pritivi (pamint subtil)
-2- apas (apa subtila)
-3- tejas sau agni (focul subtil)
-4- vaiu (aerul subtil)
-5- akasha (eterul subtil)

- a 5-a forta este in legatura cu akasha care este recunoscuta ca fiind "quinta esenta", din care "rezulta" celelalte 4 si pe care le si controleaza. Filmul despre "Codul lui Einstein" practic cam asta atinge ca si subiect ... faptul ca Eisntein a descoperit legatura dintre ele si a inteles modul in care forta 5-a le poate controla pe celalalte si cind a vazut ce efecte dezastruoase se pot produce prin controlul lor de catre minti bolnave si a "ascuns" aceste ecuatii cu un anume "cod", de unde si ideea de "codul lui Einstein". Multi ani diferite servicii secrete s-au chinuit sa-l sparga ... si se pare ca unii au si reusit si chiar au construit anumite aparate de distrugere in masa care au ca principiu de functionare acest control al celei de a 5-a forte. sad.gif
thunder
QUOTE (Inorog @ 29 Dec 2004, 10:58 AM)
E posibila folosirea unei a 5-a forte.
Insa e posibila si manipularea fortei gravitationale.

- controlul celor 4 se face prin cea ce a 5-a.

QUOTE
Eu am vazut un filmulet cu un chinez care folosea energia Qi. Voia sa arate fenomenul opus levitatiei, un fel de ingreunare a masei proprii. Batranelul chinez era deosebit de mic, as spune pe undeva sub 160 si nu cred ca putea cantari mai mult de 70 de kg. Ei bine, el statea drept si era impins de 4 vlajgani. Acestia nu au putut sa-l urneasca nici macar cu un centimetru. Era contrar oricaror legi ale fizicii invatate la scoala. O masa de aproximativ 300kg nu putea misca o masa de 5 ori mai mica !

- aceea este o alta putere paranormala cunoscuta in ocultism ca si:

GARIMA SIDDHI - a putea fi, la vointa foarte greu. Aceasta capacitate, opusul lui LAGHIMA SIDDHI, permite adeptului sa-si faca, corpul sau nu conteaza ce obiect, tot asa de greu ca si un munte si imposibil de miscat sau ridicat.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.