Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Viitorul Primar General Al Capitalei
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Arhiva Hanului > [Politica] [Arhiva] Romania - Electorale 2004
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Mihai
Traian Basescu isi ia gentuta si se muta la Cotroceni.

Ce personaje credeti ca vor numi principalele partide pentru Primaria Capitalei, pentru noile alegeri?

Gusa sau Mona Musca din partea PNL-PD, Ponta sau poate chiar Iliescu din partea PSD... rolleyes.gif
gonen
oare cum s-ar descurca un primar de la PSD, avand in vedere ca de data aceasta consiliul si majoritatea viceprimarilor sunt de la D.A.
S-ar repeta situatia din vechiul mandat cu Basescu primar si pesedeii la sectoare si consiliu!?
axel
Iliescu primar de Bucuresti rofl.gif rofl.gif rofl.gif
zar
dar care este procedura?
se organizeaza noi alegeri sau se voteaza doar in consililul municipal?
Mihai
Se organizeaza noi alegeri.

Iliescu e singurul candidat care cred ca ar avea cat de cat sanse... oricum, probabil candidatul Aliantei va castiga. biggrin.gif
abis
Nu neaparat. Daca va candida Gusa, nu cred ca are sanse prea mari, nu-i un tip prea popular. Nici Orban nu prea este... Alianta nu ar trebui sa se culce pe o ureche, ca de acum incolo va castiga indiferent ce va face.
zar
ok, merci!

am incredere in bucuresteni ca nu vor vota vreun social-democrat in urmatorii 50 de ani!
cred si sper ca alianta va castiga alegerile pt primaria bucurestiului, dar depinde si de cine este candidat.

EDIT: exact abis, depinde si de candidat, dar cred ca bucurestenii sunt in majoritate proalinata deci este totusi un atuu.
Achernar
QUOTE (zar @ 13 Dec 2004, 04:36 PM)
am incredere in bucuresteni ca nu vor vota vreun social-democrat in urmatorii 50 de ani!
cred si sper ca alianta va castiga alegerile pt primaria bucurestiului, dar depinde si de cine este candidat.

Oh, my God !

rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Fragment din 'lista membrilor internationalei socialiste' :

Poland Democratic Left Alliance, SLD
Poland Union of Labour, UP
Portugal Socialist Party, PS
Romania Democratic Party of Romania, PD
Romania Social Democratic Party, PSD
San Marino San Marino Socialist Party, PSS
Serbia and Montenegro Social Democratic Party of Montenegro, SDPM
Slovakia Party of the Democratic Left, SD

spoton.gif
nefertiti-old
Ei, si tu acum, poate omul prefera un liberal. laugh.gif
calfa
Daca m-ar intreba cineva (dintre cei ce vor decide cum se va proceda cu noile alegeri pentru Primaria Capitalei) ... as zice ca ar merita sa avem o primarita. Mona Musca mi s-ar parea o optiune foarte interesanta. Dar cine ne intreaba pe noi ?
actionmedia
Stolojan. Care nu cred ca este atat de bolnav pe cat a afirmat. Cred ca Stolo va fi asul din maneca pentru Primaria Capitalei din partea Aliantei. Mona Musca nu ar avea sanse pentru ca Bucurestiul nu este inca suficient de emancipat pentru a accepta o femeie la primarie.
Mai este o posibilitate:
Stolo Prim Ministru, si Tariceanu acum ceva mai popular, dupa aceasta campanie, sa candideze la primarie.

Din partea PSD cred ca de data asta va candida Nastase, ramas acum fara mandat si slabe sanse de a obtine macar presedentia Camerei Deputatilor si in pericol de a pierde presedentia PSD, va fi supus urgent la o cura de popularitate pentru a deveni un lider si nu un manager si un eventual succesor al lui Ilici.
Sa nu il uitam insa pe Geoana. Geoana a fost batut de Basescu dar ma intreb daca ar exista un alt contracandidat din partea Aliantei care sa fie la fel de redudabil.

Iliescu cred ca este prea infumurat pentru a se cobori la nivelul de Primar. Pentru el ar insemna o retrogradare. Tinta lui este presedentia partidului. Iliescu si-a jucat rolul principal in politica romaneasca, este momentul sa devina politicianul din umbra, cel care incurca si descurca itele.

Pe urma nu este obligatoriu ca Alianta si PSD sa fie principalii jucatori. Pot aparea surprize si din partea altor partide.
abis
Si mie imi place Mona Musca, dar as prefera-o in guvern (as vedea-o la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale). La primaria Bucurestiului s-ar putea sa candideze tot un democrat. I-ar putea refuza PNL-ul favoarea asta?
nefertiti-old
Stolo nu e pentru primarie, acolo e nevoie de un om energic.
Mihai
QUOTE
Stolo Prim Ministru, si Tariceanu acum ceva mai popular, dupa aceasta campanie sa candideze la primarie.

Cred ca atat Stolojan, cat si Tariceanu vor face parte din noul Guvern, unul ca prim-ministru, altul ca ministru de externe...
actionmedia
QUOTE (abis @ 13 Dec 2004, 05:00 PM)
Si mie imi place Mona Musca, dar as prefera-o in guvern (as vedea-o la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale). La primaria Bucurestiului s-ar putea sa candideze tot un democrat. I-ar putea refuza PNL-ul favoarea asta?

Singurul Democrat cu sanse din Alinata este Adriean Videanu. Este un om de afaceri si un bun manager. A iesit de cateva ori in fata in campania electorala la generale si cu o campanie electorala bine facuta poate castiga. Acum nu stiu cat de mult il intereseaza pe Videanu primaria.

Pe de alta parte cred ca va candida si va castiga acela care va asigura interimatul. Pana una alta sunt 2 viceprimari unul de la PNL - Ludovic Orban si unul de la PD - Razvan Murgeanu. Pana la urma cred ca cele mai mari sanse le are Ludovic Orban.
Daca va fi sa fie totusi un PD-ist nu il vad pe Razvan Murgeanu capabil sa castige alegerile decat dupa un interimat foarte foarte lung si nu cred ca Basescu va accepta un interimat atat de lung.
actionmedia
QUOTE (Mihai @ 13 Dec 2004, 05:05 PM)
QUOTE
Stolo Prim Ministru, si Tariceanu acum ceva mai popular, dupa aceasta campanie sa candideze la primarie.

Cred ca atat Stolojan, cat si Tariceanu vor face parte din noul Guvern, unul ca prim-ministru, altul ca ministru de externe...

Daca si numai daca Alianta va forma noul guvern spoton.gif

Ma gandeam ca o mare lovitura pentru PSD ar fi ca Basescu sa ii lase sa vormeze un guvern de coalitie pentru anul urmator. Cu toate masurile nepopulare care trebuiesc luate in vederea integrarii precum si cu toate frictiunile interne si externe inerente unei guvernari de coalitie, PSD ar putea fi ingropat foarte repede, ar urma alegeri anticipate si o victorie la scor a Aliantei, toate astea intr-un scenariu meschin si sumbru.

Cred insa ca va fi guvern al Aliantei. Si atunci chiar si Mona Musca precum si Videanu sau Vozganian ar trebui sa faca parte din guvern. Se stie foarte bine ca Alianta cam duce lipsa de oameni.

Cred ca nevoia de oameni puternici intr-o guvernare a Aliantei intareste banuiala ca va fi un interimat al unui viceprimar, urmat de candidatura acestuia la Primaria Capitalei. Ramane de vazut daca va fi Orban sau Murgeanu. E foarte posibil sa fie nevoie si de Orban in guvern.
calfa
Mi-am amintit ca zilele trecute fusese chiar vehiculat numele lui Adriean Videanu pentru Primaria Bucurestiului.

Mona Musca poate ajunge, intr-adevar, in Guvern.
abis
Videanu ar fi, probabil, o solutie rezonabila.
Intrebarea este cine de la PSD ar risca o confruntare sortita aproape din start esecului in primavara cu Alianta? Iarasi Geoana?
calfa
Geoana a fost o data infrant, si nu e potrivit pentru Primarie.

De ce nu Iliescu ? Ar putea viza schimbul de fotolii cu Basescu. laugh.gif

actionmedia
QUOTE (calfa @ 13 Dec 2004, 05:44 PM)
De ce nu Iliescu ? Ar putea viza schimbul de fotolii cu Basescu. laugh.gif

Pentru ca si-ar strica CV-ul. Nu cred ca da bine sa fii intai Presedinte si dupa aia sa te cobori la Primarie. Va prefera sa isi incheie cariera de politician, linistit, ca presedinte de Partid, omul din umbra si din cand in cand Presedinte al senatului. Cred ca Iliescu va prefera mandatul de senator celui de Primar.
calfa
Ei, glumeam si eu ...

Iliescu mai degraba ar candida la presedintia Internationalei Socialiste.

Dar asta e complet off topic. ohyeah.gif
Mihai
Poate isi mai incearca o data norocul Adrian Nastase. ohyeah.gif
axel
Tocmai in Bucuresti devil.gif
Dar in schimb sunt sigur ca daca candideaza ca primar pentru comuna Ciorogarla, castiga detasat devil.gif
calfa
Adrian Nastase poate ca ar merita sa traiasca, precum Basescu in anii trecuti, experienta conducerii Primariei cu un guvern ostil.

Dar nu pe spinarea noastra. laugh.gif
actionmedia
Ce ziceti de Petrica Roman? Cred ca el ar merita sa fie Primar. Daca ar candida, l-as vota. E un politician de valoare care merita sa fie reactivat.
dead-cat
alta fosta "emanatie a revolutiei". si a mai fost si primul ministru pe vremea mineriadei.
nefertiti-old
Radeti voi, radeti, dar Ilici chiar se gandeste la varianta cu Roman.
actionmedia
QUOTE (nefertiti @ 13 Dec 2004, 06:21 PM)
Radeti voi, radeti, dar Ilici chiar se gandeste la varianta cu Roman.

Daca il sustine Ilici nu il mai votez pentru s-ar subordona intereselor de partid. Daca insa va candida din parte Fortei Democrate e altceva.
Eve
"Basescu il vrea pe Murgeanu la primaria Capitalei

Castigarea alegerilor prezidentiale de Traian Basescu, care ocupa si functia de primar general, a agitat putin spiritele la Primaria Capitalei. In cateva zile, consilierii generali vor alege un primar interimar dintre cei doi subalterni ai edilului-sef. Preferat pentru aceasta functie este Razvan Murgeanu, viceprimar general din partea PD.

Sefia Primariei Capitalei este acum disputata de cei doi subalterni ai lui Traian Basescu, respectiv Victor Orban (PNL) si Razvan Murgeanu (PD). Conform Legii 215/2001, interimatul este asigurat de un singur viceprimar general, desemnat de Consiliul General cu votul secret al majoritatii consilierilor in functie."
Sursa

nefertiti-old
Alegerile pentru noul primar general al Capitalei vor avea loc in 10 aprilie 2005.
Inorog
S-a inscris cineva ?
nefertiti-old
Abia azi s-a aprobat data alegerilor. biggrin.gif
nefertiti-old
PSD tocmai a anuntat ca si-a desemnat catindatul la fotoliul de primar al Capitalei. Acesta eeeeesssteeeee...... Marean Vanghelieeeee rofl.gif rofl.gif rofl.gif .

As mai fi zis ceva, da' mi-e ca ma aleg cu o suspendare. rofl.gif rolleyes.gif rofl.gif
abis
E oficial? rofl.gif
Sa vezi circ in campana electorala! ohyeah.gif
nefertiti-old
Da, e oficial! Iar Sorin Oprescu e sef de campanie. laugh.gif

Pariez ca Marean va fi invitat diseara pe la vreun tocsou. rofl.gif
Iar de campanie, ca se zic, cel putin distractiva va fi, daca nu altfel. laugh.gif

P.S. Daca tot e circ, io ma rog acu' sa candideze si Becali, ca sa ii vad pe astia doi intr-o infruntare televizata. rofl.gif
March
Pai, mai, n-ati stiut ? PSD l-a trimis la cursuri intense de instruire intelectuala ... acum stie sa conjuge verbul " a fi " laugh.gif
March
Halaicu... Lis... acum incearca Vanghelie... sa mai spuna cineva ca "dumnealor" sunt discriminati laugh.gif
nefertiti-old
Cum spuneam, Vanghelie este invitat la Tuca in acest moment. biggrin.gif
nefertiti-old
PUR si-a anunta candidatul pentru primarie: Radu Opaina. Un alt smecheras. biggrin.gif mad.gif
abis
Se pare ca PRM are intentia sa o arunce in lupta pe fost arhitecta a lui Ceausescu, cea care a proiectat Casa Poporului. Anca Petrescu parca o chema...
nefertiti-old
Pana acum, si-au anuntat intentia de a candida: Adriean Videanu, Marian Vanghelie, Anca Petrescu, Radu Opaina, Gigi Becali si Ralu Filip.
bunicu'Gilbert
Adevarul are astazi un articol cu al carui titlu destul de picant cu care nu prea sunt de acord
"Cei sase care sperie Bucurestii" :
http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?pag...ticle_id=117325
Atentie daca nu sunteti abonat il puteti accesa doar astazi.

"Adriean Videanu - printisorul marmurei, Marian Vanghelie - baronul economatelor, Anca Petrescu - mama Casei Poporului, Radu Opaina - gardianul agentului termic, Gigi Becali - Mihai Viteazu de Pipera, Radu Filip - politaiul tubului catodic. Acestia sunt primii care si-au anuntat intentia de a candida la Primaria Capitalei. Scaunul ramas vacant dupa plecarea lui Basescu la Cotroceni atrage, asadar, persoane cu ocupatii diverse, membri de partid si independenti, cu sau fara experienta in domeniul edilitar. Daca oferta electorala se limiteaza la atat, bucurestenii nu prea vor avea de unde alege, fiind nevoiti sa se multumeasca cu statutul de spectatori la o campanie zgomotoasa si sa voteze fara convingere."

Sunt de parere ca sunt de ajuns si atatia, iar la vot voi avea destula convingere pt ca sa-mi exprim propria convingere. Vreau un primar care sa faca treaba: sa rezolve cainii vagabonzi, sa angajeze pe "bune" firmele de reparat asfaltul carosabilului, sa ramana ceva in urma lui cum este sediul primariei sectorului 2 (constructiile au culoare politica?). In definitiv bugetul provine din impozitele pe care le-am achitat noi cei "policolori".
nefertiti-old
Si care dintre astia ti se pare potrivit? unsure.gif
Eve
"Poate nu am in spatele meu o activitate profesionala foarte mare, dar cred ca, prin ce am demonstrat la sectorul 5, faptul ca i-am capacitat pe cetatenii sectorului 5, batindu-ma, pe de o parte, cu echipa domnului primar general de atunci, Basescu, si cu o parte din echipa PSD, care am avut o serie de probleme cu ei si care au vrut sa ma elimine… in ultimii cinci ani este anormal sa mergem cu masinile si cu transportul in comun care mergem".

Marian Vanghelie

rofl.gif
nefertiti-old
Tot atunci a zis la un moment dat infirm, in loc de infim. rofl.gif rofl.gif

Si multe altele... laugh.gif
abis
Mortal a fost Oprescu, atunci cand a vorbit despre "viata culturala a lui Vanghelie"! harhar.gif
March
Mai bucurestenilor,
Curva asta care e politica isi bate joc de voi ?! Toti candidatii astia... si PRM hop si el cu cu "stafida" aia de Anca Petrescu arhitecta lui Ceausescu ?! Mai trebuie Adrian Copilu' minune , pardon... Adrian de Vito rolleyes.gif candidat al Partidei Tiganilor ca sa formeze toti un fel de chinta royala a politicii romanesti ! tongue.gif
March
Ce e mic, negru si bate la usa?

(...) Prezentandu-l ziaristilor pe proaspatul candidat, dl. Popescu declara, cu indreptatita mandrie, ca acesta a facut, ce-i drept, obiectul mai multor dosare la Parchet, dar n-a fost niciodata calificat drept baron (...)
nefertiti-old
Cica Becali nu mai candideaza.
March
Se aude prin targ un zvon/barfa cum ca un candidat-bomba de ultim moment al pesedeilor ar putea fi...Nea Nelu ex-Cotrocelu ! Iar Vangheluta e trimis la inaintare , doar asa pentru aranjarea covorului rosu tongue.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.