Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Sa Fie Escu, Sa Fie Tase?...
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Arhiva Hanului > [Politica] [Arhiva] Romania - Electorale 2004
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Mihai
Intr-un sondaj precedent lansat de Barrie, Stolojan conducea cu 15 voturi, fata de numai 4 pentru Nastase.

Tinand cont ca din partea aliantei DA va participa Basescu in cursa pentru prezidentiale, pe cine veti vota? Vom continua seria 'escu' sau ne vom reorienta spre 'tase'? wink.gif
Aminda
De ce sa ne reorientam politic din moment ce Alianta D.A. nu si-a schimbat statutul si nici proiectul programului de guvernare? Nebunia cu alegerea presedintelui mi se pare stupida. Ar trebui sa vedem pe cine votam in Parlament - aceia sunt oamenii care ne vor dirija viata in urmatorii ani. Presedintele nu face nimic pentru electorat in afara nominalizarii si punerii in functie a premierului. El are in majoritate sarcini diplomatice, el e faţa Romaniei.

E adevarat, conteaza aceasta faţa in alegeri, doar fiindca romanii nu sunt constienti de ceea ce am scris eu mai sus. Se ia in considerare carisma personala si abilitatile individuale de politician, mai putin programele de guvernamant, lucrurile pe care ar trebui sa se bazeze o campanie. Din aceste greseli s-a ajuns si la violente verbale si confruntari de genul Basescu & Nastase la conferinta de presa de duminica. Sa fim seriosi!
Aramis
Votul meu merge la Basescu smile.gif
abis
Si al meu wink.gif
Eclectic
Basescu, fara nici o ezitare.
actionmedia
Nu inteleg de ce se pune atat de mult accent pe Presedinte. La noi nu este ca la americani. De fapt organizarea noastra politica este foarte prost gandita adica nu e nici laie nici balaie, nici republica prezidentiala, nici parlamentara, e pe undeva pe la mijloc. Adica ne alegem presedintele prin vot direct da pana la urma Presedintele nu se implica decat la nivel strategic. Adica ce sa faca Basescu daca iese Presedinte cu o majoritate parlamentara PSD si implicit cu un Guvern PSD? Cred ca mai important este cu ce formatiune politca votam. Pana acum sunt mai multi care l-ar vota pe Basescu dar nu ar vota alianta, cel putin asa reiese din sondaje.
Referitor la ce am bifat eu. Basescu, dar cu tot cu Alianta.
Basescu pentru ca nu vreu Nastase şi nici CV Tudor deci nu avem incotro, pe de alta parte pe basescu il vad mai potrivit la Primarie sau la Guvern, nu la presedentie. Presedintele trebuie sa fie diplomat, iar Bsescu este exact opusul diplomatului, dar cine stie, orice se poate invata si dezvata asa ca ii acord tot creditul.
ypsilonalpha
Decit Marinerul cel Troglodit, mai bine Arogantul cel Impertinent.

Deci, un vot pentru Nastase.

In rest, sint de acord cu Aminda si actionmedia: la noi, alegerea presedintelui e deocamdata mai mult un moft, un fel de "hai sa vedem cine cistiga campionatul anu' asta, echipa mea sau echipa ta"...
abis
QUOTE (actionmedia @ 5 Oct 2004, 05:43 PM)
Adica ce sa faca Basescu daca iese Presedinte cu o majoritate parlamentara PSD si implicit cu un Guvern PSD?

Evident! Asa ca este absurd sa votezi cu Basescu la prezidentiale si cu PSD-ul la parlamentare, ori invers, cu D.A. la parlamentare si cu Nastase la presedintie. Deci, ori votezi D.A. pe toata linia, ori cei trei trandafiri.
Nu vad de ce Nastase ar fi mai potrivit pentru functia de presedinte decat Basescu. Pana la urma, Basescu nu are cum fi un presedinte mai rau decat Ilici!
Superunknown
N-o sa votez cu nimeni la prezidentiale. Oricine ar iesi, nu este presedintele meu, nu ma reprezinta cu nimic, dupa cum nu ma reprezinta nimeni din actuala clasa politica. Voua vi se pare normal sa tot votatzi la nesfirsit "raul cel mai mic"?
Inorog
QUOTE
Decit Marinerul cel Troglodit, mai bine Arogantul cel Impertinent.


Interesanta analiza blink.gif dar fiindca e democratie votez si eu cu cel mai bun dintre cei doi smile.gif : Hai Basescu ! thumb_yello.gif Hai D.A. ! thumb_yello.gif
actionmedia
QUOTE (Superunknown @ 6 Oct 2004, 01:26 PM)
Voua vi se pare normal sa tot votatzi la nesfirsit "raul cel mai mic"?

Mie unul nu mi se pare normal, prin urmare voi vota cu raul cel mai mare...CU BĂSESCU devil.gif yay.gif
gio19ro
QUOTE (ypsilonalpha @ 5 Oct 2004, 06:34 PM)
Decit Marinerul cel Troglodit, mai bine Arogantul cel Impertinent.

Sa ne fereasca Dumnezeu de Arogant ca altfel.....
ypsilonalpha
Pai ce sa ne mai fereasca? deja de 4 ani sintem la mina lui ... spoton.gif
abis
Si inteleg ca-ti place...
ypsilonalpha
Nu ma incinta in mod deosebit; insa ideea dupa care merg este ca Romania are nevoie de un guvern puternic care, minat corespunzator cu biciul si cu zaharelul de la Bruxelles sau Strasbourg sau de unde o fi, ar putea sa scoata tzara la liman. In nici un caz n-as vrea sa cistige PD-PNL, pentru ca
1. oricum nu trec de 50% ca sa aiba guvern majoritar;
2. dupa alegeri au toate sansele sa se certe ca chiorii pe functii, posturi in guvern s.a.m.d., asa cum a facut-o Conventia Democratica de trista amintire intre 1996-2000.
In concluzie, prefer un guvern unitar si un presedinte PSD decit o amestecatura de guvern PD-PNL-UDMR sau ce-o mai iesi din urne. That's all!

Ah, si in plus Basescu nu-mi inspira deloc incredere. Parerea mea e ca a facut numai prostii in Bucuresti sad.gif
cips
[QUOTE]
Deci tu preferi o gloata de hoti, si de corupti, unora care inca nu e sigur ca se vor certa dupa ce vor castiga alegerile? in locul tau as avea oaresce rezerve...mai bine nu te duci deloc la vot!
abis
QUOTE (ypsilonalpha @ 7 Oct 2004, 12:34 AM)
Nu ma incinta in mod deosebit; insa ideea dupa care merg este ca Romania are nevoie de un guvern puternic

Cu necesitatea unui guvern puternic suntem de acord!
Dar hai sa vedem ce inseamna "guvern puternic". Un guvern care are nevoie, pentru a se mentine la putere, de obedienta presei? Un guvern care isi subjuga una cate una toate televiziunile si care mituieste ziarele cu contracte de publicitate? Un guvern care nu se indura sa renunte la controlul justitiei pentru ca aceasta odata lasata libera ar trimite dupa gratii probabil jumatate dintre ministri? Un guvern care castiga bunavointa americana cu contracte gen Bechtel, iar bunavointa europeana cu contracte gen EADS si astfel primeste calificative favorabile, desi situatia reala este jalnica? Un guvern care incerca sa-si invinga opozantii prin amenintari si santaje? Ce inseamna "un guvern puternic"?

Este intr-adevar putin probabil ca vreuna dintre cele doua mari forte politice sa aiba peste 50% dintre mandatele parlamentare. Asa ca, in acest caz, guvern majoritar nu va avea nici D.A., insa nici PSD-ul! Deci nu va putea nimeni constitui un guvern stabil fara sprijinul UDMR (deoarece nimeni nu-si poate permite sa se sprijine pe PRM). Asa ca refuzand "amestecatura" PNL-PD-UDMR vei avea parte de amestecatura PSD-PUR-UDMR... Deci, in nici un caz nu va fi un guvern unitar, asa cum iti doresti.

Zici ca dupa alegeri au toate sansele sa se certe pe functii... Nu poti avea garantii ca nu va fi asa, insa oamenii par sa fi invatat din experienta fostei CDR. Este mult mai usor de rezolvat orice conflict intre doar doua partide acum, decat era in urma cu cativa ani intre o sumedenie de partide, asociatii, ong-uri care alcatuiau CDR-ul...

Iar daca nu-ti place de Basescu, treaba ta, nimeni nu te poate convinge. Insa daca-i pui in balanta pe cei doi, adica pe un Basescu sabotat permanent de sase primarii de sector si de un Consiliu General putin spus ostil, si pe Nastase care a avut o tara intreaga la dispozitie ca sa arate ce poate, vezi in ce parte se inclina...

edit: Basescu face un sodaj pe site-ul Primariei, pentru a-i intreba pe bucuresteni daca sunt sau nu de acord cu candidatura. Se pare ca opinia majoritara este "da" (sau D.A.?)
FBOJI
Din cate stiu eu presedintele da in final unda verde legilor. Asa ca nu se poate spune ca nu conteaza.
Si hai sa nu mai batem campii ca pres. Iliescu n-are, saracul, nici o putere!
Iar daca stati sa ganditi un pic, CDR-ul a condus Romania intr-o perioada cumplita( eventualitatea incetarii platilor, revoltele minerilor s.a.) fara o mana de fier si cu oameni ai vechilor timpuri bine infipti sau de neatins.
nefertiti-old
Ca sa nu mai spunem de cate face si desface din umbra. wink.gif
abis
QUOTE (ypsilonalpha @ 7 Oct 2004, 12:34 AM)
2. dupa alegeri au toate sansele sa se certe ca chiorii pe functii, posturi in guvern s.a.m.d.

Hai ca asta nu te-am intrebat: ce garantii ai ca dupa alegeri PUR-ul nu isi va redescoperi "vocatia liberala" si ca nu va lasa PSD-ul cu ochii in soare? In functie de rezultat, daca Alianta va putea face guvernul cu ajutorul PUR, crezi ca Voiculescu nu o sa negocieze la sange iesirea din parteneriatul cu PSD?
Asa ca guvernul PSD, daca PSD va castiga, va fi permanent in pericol ca Voiculescu sa-si ia jucariile si sa plece.
ypsilonalpha
Pai, daca nu ma insel, PUR a lasat cu ochii in soare PSD-ul. Si guvernul a ramas in picioare.

(... si, in general, unele din aceste scenarii care ar putea sa se petreaca in viitor, sub posibilele guvernari PSD+PUR sau PD+PNL, s-au petrecut deja in trecut. eu de acolo ma inspir, din acest trecut recent, adica perioada 1997-2000, respectiv, 2001-prezent)
abis
Da, a ramas, numai ca acum PUR o sa aiba o greutate mult mai mare...
ypsilonalpha
QUOTE (abis @ 7 Oct 2004, 12:03 PM)
QUOTE (ypsilonalpha @ 7 Oct 2004, 12:34 AM)
Nu ma incinta in mod deosebit; insa ideea dupa care merg este ca Romania are nevoie de un guvern puternic

Cu necesitatea unui guvern puternic suntem de acord!
Dar hai sa vedem ce inseamna "guvern puternic". Un guvern care are nevoie, pentru a se mentine la putere, de obedienta presei? Un guvern care isi subjuga una cate una toate televiziunile si care mituieste ziarele cu contracte de publicitate? Un guvern care nu se indura sa renunte la controlul justitiei pentru ca aceasta odata lasata libera ar trimite dupa gratii probabil jumatate dintre ministri? Un guvern care castiga bunavointa americana cu contracte gen Bechtel, iar bunavointa europeana cu contracte gen EADS si astfel primeste calificative favorabile, desi situatia reala este jalnica? Un guvern care incerca sa-si invinga opozantii prin amenintari si santaje? Ce inseamna "un guvern puternic"?

Este intr-adevar putin probabil ca vreuna dintre cele doua mari forte politice sa aiba peste 50% dintre mandatele parlamentare. Asa ca, in acest caz, guvern majoritar nu va avea nici D.A., insa nici PSD-ul! Deci nu va putea nimeni constitui un guvern stabil fara sprijinul UDMR (deoarece nimeni nu-si poate permite sa se sprijine pe PRM). Asa ca refuzand "amestecatura" PNL-PD-UDMR vei avea parte de amestecatura PSD-PUR-UDMR... Deci, in nici un caz nu va fi un guvern unitar, asa cum iti doresti.

Zici ca dupa alegeri au toate sansele sa se certe pe functii... Nu poti avea garantii ca nu va fi asa, insa oamenii par sa fi invatat din experienta fostei CDR. Este mult mai usor de rezolvat orice conflict intre doar doua partide acum, decat era in urma cu cativa ani intre o sumedenie de partide, asociatii, ong-uri care alcatuiau CDR-ul...

Iar daca nu-ti place de Basescu, treaba ta, nimeni nu te poate convinge. Insa daca-i pui in balanta pe cei doi, adica pe un Basescu sabotat permanent de sase primarii de sector si de un Consiliu General putin spus ostil, si pe Nastase care a avut o tara intreaga la dispozitie ca sa arate ce poate, vezi in ce parte se inclina...

edit: Basescu face un sodaj pe site-ul Primariei, pentru a-i intreba pe bucuresteni daca sunt sau nu de acord cu candidatura. Se pare ca opinia majoritara este "da" (sau D.A.?)

1. Pai ti-am definit un guvern puternic: "care, minat corespunzator cu biciul si cu zaharelul de la Bruxelles sau Strasbourg sau de unde o fi, ar putea sa scoata tzara la liman".

2. De "amestecatura PSD-PUR-UDMR" am avut parte in tot acest mandat de 4 ani (2001-2004) si pare a fi functionala. Nu vad de ce n-ar fi si in continuare. Pe de alta parte, "amestecatura PNL-PD-UDMR" a existat intre 1997si 2000 si n-a fost functionala.

3. Basescu zice ca a fost sabotat sistematic de primarii si consilierii PSD. Pe de alta parte respectivii primari si consilieri sustin ca nici vorba de asa ceva. De ce l-as crede pe Basescu si nu pe ailalti?!?


abis
Tu, sincer, pe cine crezi? Pe Basescu sau pe Vanghelie, Plesca, Ontanu si ceilalti?

"Amestecatura PNL-PD" nu a existat pana acum in formula asta. PNTCD era partidul cel mai puternic al coalitiei, iar orice decizie, pentru a fi luata, trebuia agreata atat de PNTCD, PNL, PD, UDMR, PSDR, PER cat si de nenumaratele asociatii civice din fosta CDR... Acum sunt doua partide cu un protocol clar de functionare, si neintelegeri ca cele care au macinat Conventia nu mai au cum sa apara. Ca sa nu mai spun ca mi se pare aiuritor cum poate cineva arata cu degetul fosta guvernare, insa sustine partidele care acum au in componenta chiar crema "specialistilor": Alexandru Athanasiu, Adrian Severin, Constantin Dudu Ionescu, Elena Dumitru, Decebal Traian Remes, Alexandru Sassu, Duvaz, Sorin Pantis, Bogdan Pitigoi, Simona Marinescu etc etc etc. Prin toti astia, PSD este adevaratul urmas al Conventiei...
abis
Ypsilonalpha,
Cum nu mai poit edita mesajul precedent, adaug unul nou...
PSD-ul, singur pe liste, ar fi obtinut probabil cam 37% in alegeri. Asa putea prinde o guvernare alaturi de cele 5% ale UDMR si (aproape sigur) 5% ale unui PUR singur pe liste. Acum PSD+PUR in mod sigur nu vor obtine mai mult de 37%, deoarece potentialii votanti ai PUR nu se vor grabi sa voteze Uniunea (din moment ce PUR i-a castigat tocmai cu un discurs agresiv anti-PSD). Asa ca procentele maghiarilor nu vor fi suficiente pentru o guvenare stabila, ci cel mult una (cu adevarat de data asta) minoritatra. O alianta cu PRM este evident exclusa din motivul numit UE. Deci, nu vei avea parte de un guvern stabil, ci de unul amenintat in permanenta de spectrul anticipatelor.
Evident, si Alianta DA, in cazul in care va obtine circa 35-36%, plus 5% pentru UDMR, nu poate forma un guvern stabil. Singura sansa de a avea dupa 2004 un guvern stabil ramane, paradoxal, Basescu. Numai daca marinarul, pe post de locomotiva, va reusi sa duca Alianta la 40%, atunci se poate spera la o guvernare asa cum iti doresti.
ypsilonalpha
Ca sa iasa un guvern stabil, matrozul ar trebui sa duca la 40% nu aliantza, ci doar P.D.-ul!! Asta-i problema.

Ca alternativa: Stolojan sa duca doar PNL-ul spre 40%.

Altfel efortul e inutil. Tu chiar crezi ca PNL si PD se vor intelege mai bine in viitoarea legislatura decit in cea din 1997-2000?!?

P.S. "Protocoale de functionare a aliantei"? da-mi voie sa rid ... rofl.gif De cind se tzin politicienii romani de protocoale?
abis
QUOTE (ypsilonalpha @ 12 Oct 2004, 04:47 PM)
Tu chiar crezi ca PNL si PD se vor intelege mai bine in viitoarea legislatura decit in cea din 1997-2000?

Sincer, da. Chiar cred lucrul asta. Nu iti ascund ca sunt unul dintre suporterii unificarii PNL si PD sub numele si sigla PNL-ului, dar asta este alta poveste...
In fost guvernare "inamicul" lui Basescu a fost in primul rand Ciorbea, care este evident ca nu avea anvergura unui prim-ministru. Desemnarea lui Ciorbea ca premier a fost o greseala fatala pentru CDR. Cred ca daca ar fi fost numit Isarescu de la bun inceput (sa ne amintim ca ultimul am de guvernare al CDR a insemnat primul an de crestere economica de dupa revolutie), alta ar fi fost situatia in 2000, si altul rezultatul alegerilor...
Sa revin insa la "...Escu si ...Tase". Tase il acuza mai peste tot pe Escu ca-i mitocan. Sa-mi fie cu iertare, dar mitocan mi se pare ala care ma invita sa-i numar ouale...
actionmedia
In 2004 fata de 2000 PSD are mult mai putini sustinatori. Sansele constituirii unui guvern stabil de una din cele 2 aliante principale tind catre zero. Nu cred ca se poate vorbi de un guvern mai stabil decat altul. Din moment ce ai doar 40% din mandate in parlament oricum nu poti sa faci guvern stabil si trebuie sa faci compromisuri politice, indiferent ca esti PSD sau PSD cu PUR sau DA sau PD sau PNL.
Nu conteaza cine iese, un lucru este cert: "legislatura acesta nu vom avea guvern stabil" asa ca aceasta motivatie este nula si neavenita.
Nici unii nici altii nu sunt usa de biserica si unii si altii isi urmaresc propriile interese. Important este sa le mai taiem din cand in cand din elan. Asa cum a fost trantit PNTCD-ul in 2000 ar trebui trantit si PSD-ul. Doar asa ca sa se mai trezeasca.
Numai daca ne gandim cate manarii s-au facut cu listele candidatilor PSD, dupa toata tevatura aceea cu votul corect si democratic pana la urma a iesit pe liste tot cine "trebuia".
Ypsilonalpha:
QUOTE
2. De "amestecatura PSD-PUR-UDMR" am avut parte in tot acest mandat de 4 ani (2001-2004) si pare a fi functionala. Nu vad de ce n-ar fi si in continuare.

Pai nu stiu ce sistem de evaluare folosesti tu dar eu cred ca nu a fost tocmai roz aceasta guvernare. A fost liniste in guvern din cauza ca Domnul Prim Dictator Arogant Nastase a avut grija. Dar acum nu are cum sa mai fie si Presedinte si Prim Ministru asa ca nu vad cum va mai fi o guvernare stabila, in plus tot ce s-a facut in ultimii 4 ani s-ar fi facut indiferent de ce culoare politica ar fi avut guvernul. Nu s-a realizat nimic spectaculos, s-a mers pe burta atat cat sa fie multumiti oficialii externi, in rest guvernantii nostrii au avut grija sa-si urmareasca interesele personale, ceea ce mi se pare firesc ca doar de aia faci politica, ca sa poti sa tragi sfori. Numai ca fiind preocupat cu trasul sforilor uiti ca de sfori mai sunt legati si oameni care o data la 4 ani au ocazia sa traga toti odata de sfoara si sa te darame. Asta trebuie sa facem sa ii mai trezim.
Pot sa spun oricui fara nici un fel de teama ca gresesc faptul ca indiferent cine iese la guvernare legislativul acesta, va fi in linii mari acelasi lucru. Pe de alta parte avem ocazia sa le aratam guvernantilor cine este seful adevarat asa ca cel putin de data asta eu as vota cu actuala opozitie.

Inca ceva Ypsi. Daca sunt cateva sute de mii de oameni care gandesc ca tine, nu-i de mirare ca nici una din formatiunile din opozitie nu poate obtine majoritate absoluta. Nu inteleg cum poti fi atat de maţokist si sa preferi la guvernare un rau mai mare doar pentru ca in sondaje pare a fi si raul cel mai puternic. Este puternic doar daca vrem noi. Daca nu vrem nu are nici o sansa. Cand o sa invete oare romanii ca democratie inseamna exprimarea libera a optiunilor si nu "ma dau si eu cu cine are mai multe sanse"?
Aramis
Am o intrebare, partidul ce-l sustinea o data pe Emil Constantinescu, Alianta Civica, acum de partea carei tabere este?
abis
Alianta Civica nu era un partid, ci o organizatie neguvernamentala care facea parte din CDR. A fost dealtfel prima organizatie care s-a retras, in 1997 sau 1998, nu mai tin minte exact, din componenta Conventiei... Acum a cam disparut in anonimat. Exista intr-o vreme si Partidul Aliantei Civice, ca "aripa politica" a AC, si era condus de Manolescu. A fuzionat cu PNL, iar Manolescu, dupa o perioada nu prea lunga, s-a retras discret in lumea literelor. Il gasesti la conducerea Romaniei Literare. Dintre liberalii cu notorietate Mona Musca provine din PAC.
ypsilonalpha
QUOTE (actionmedia @ 12 Oct 2004, 06:49 PM)
Inca ceva Ypsi. Daca sunt cateva sute de mii de oameni care gandesc ca tine, nu-i de mirare ca nici una din formatiunile din opozitie nu poate obtine majoritate absoluta. Nu inteleg cum poti fi atat de mažokist si sa preferi la guvernare un rau mai mare doar pentru ca in sondaje pare a fi si raul cel mai puternic. Este puternic doar daca vrem noi. Daca nu vrem nu are nici o sansa. Cand o sa invete oare romanii ca democratie inseamna exprimarea libera a optiunilor si nu "ma dau si eu cu cine are mai multe sanse"?

Nue deloc de mirare ca nu-s in stare sa-si faca punctele. E exclusiv vina lor. Faptul ca eu (sau eu+alti un milion, sau eu + alti zece, nu conteaza) votez contra lor e meritul exclusiv al partidelor de opozitie si a liderilor lor.

Ah, si in plus, eu exact asta fac: imi exprim liber optiunile, indiferent cui ii place si cui nu. Nu scrie nicaieri ca PNL+PD+Basescu+Stolojan+sustinatorii lor detin adevarul absolut si nici ca aceia care le sint impotriva gresesc.

P.S. abis, tu ma intrebi:

"Tu, sincer, pe cine crezi? Pe Basescu sau pe Vanghelie, Plesca, Ontanu si ceilalti?"

Eu iti raspund: ar trebui sa cred in deosebit pe cineva anume din lista aia? Din formularea intrebarii, reiese ca unicul detinator al adevarului e Basescu ... Da-mi si mie un argument din care sa reiasa ca el ar trebui sa aiba mereu dreptate, pls. ...
abis
Ypsi (sper ca imi dai voie sa-ti spun asa, ca intre fosti colegi de liceu!),

Nu spun ca Basescu are mereu dreptate. Daca ai sti cat l-am injurat cand l-am auzit vorbind despre proiectul Rosia Montana...
Tu ai formulat intrebarea, eu doar am nominalizat o parte dintre pesedisti:
QUOTE
Basescu zice ca a fost sabotat sistematic de primarii si consilierii PSD. Pe de alta parte respectivii primari si consilieri sustin ca nici vorba de asa ceva. De ce l-as crede pe Basescu si nu pe ailalti?!?

Eu personal il cred, in cazul asta, pe Basescu. A fost de notorietate, in vremea in care CGMB era dominat de PSD, ca atributiile primarului general au fost rand pe rand transferate primariilor de sector, ca proiectele propuse de primarul general erau sistematic blocate prin vot in consiliu... Este cumva neadevarat ce spun eu aici?
actionmedia
QUOTE (ypsilonalpha @ 14 Oct 2004, 11:28 PM)
Ah, si in plus, eu exact asta fac: imi exprim liber optiunile, indiferent cui ii place si cui nu. Nu scrie nicaieri ca PNL+PD+Basescu+Stolojan+sustinatorii lor detin adevarul absolut si nici ca aceia care le sint impotriva gresesc.

Daca este adevarat ceea ce spui si daca eu am inteles bine, adica votezi cu PSD pentru ca tu consideri ca programul lor este mai bun decat al DA atunci ai toata stima mea.
Eu am inteles altceva din discutia de pana acum. Am inteles ca tu votezi cu ala care sta mai bine in sondaje pentru ca are mai mari sanse sa faca un guvern stabil. Cu asa ceva nu pot fi de acord

Ieri seara m-a oprit o fatuca la iesirea de metrou de la Unirii (Banca Religiilor) si m-a intrebat:
- Nu va suparati, vreti sa dati o semnatura pentru domnu' Nastase?
Am rspuns un NU atat de hotarat si de categoric incat cred ca biata fata s-a speriat. Acum imi pare rau ca am refuzat-o in acest mod, ea sarmana nu are nici o vina si sper ca nu a luat-o personal, dar eu in acel moment m-am simtit revoltat ca Tase imi cere mie semnatura si am raspuns cu acel NU gandindu-ma ca macar o parte din mesajul meu va ajunge la cine trebuie.

Astazi de dimineata, in acelasi loc, un coleg de al fetei mi-a cerut acelasi lucru. De data aceasta am dat din cap si inainte de a mai adauga ceva, baitul a inteles si a spus chiar el "No way", ceea ce m-a facut sa zambesc si sa ii confirm in romaneste "In nici un caz". Mi-a placut de el, nu o lua personal si se pare ca se obisnuise deja sa primeasca refuzuri.
ypsilonalpha
QUOTE (actionmedia @ 15 Oct 2004, 03:26 PM)
Daca este adevarat ceea ce spui si daca eu am inteles bine, adica votezi cu PSD pentru ca tu consideri ca programul lor este mai bun decat al DA atunci ai toata stima mea.
Eu am inteles altceva din discutia de pana acum. Am inteles ca tu votezi cu ala care sta mai bine in sondaje pentru ca are mai mari sanse sa faca un guvern stabil. Cu asa ceva nu pot fi de acord


ohyeah.gif Ba nu, intelesesi bine prima data, sint contra D.A. (si implicit pro-PSD) pentru ca cred ca PSD poate face un guvern stabil. Tu zici ca nu esti de acord cu treaba asta. OK, e dreptul tau smile.gif

Asta e, nu vad de ce as minti ...

(De fapt am si zis pe undeva ca nu ma innebunesc in mod deosebit dupa Tase ...)


@abis: normal ca-tri dau voie ... smile.gif
abis
QUOTE (ypsilonalpha @ 15 Oct 2004, 07:58 PM)
sint contra D.A. (si implicit pro-PSD) pentru ca cred ca PSD poate face un guvern stabil

In cazul asta, nu pot decat sa sper ca dupa alegerile din noiembrie vei avea ocazia sa constati ca si D.A. poate face un guvern stabil si, mai important, unul mai bun decat cel condus de Tase.
Vedem peste patru ani daca ma insel eu sau daca te inseli tu! laugh.gif
March
QUOTE (ypsilonalpha @ 15 Oct 2004, 08:58 PM)
sint contra D.A. (si implicit pro-PSD) pentru ca cred ca PSD poate face un guvern stabil.

Stabil la ce ? La mangleala 43.gif
bunicu'Gilbert
S-ar putea ca ceea ce scriu sa fie off-topic, la prima vedere, dar tot din politica romaneasca face parte. Adica:
- statiile tv au anuntat azi de dimineata, ca de maine, in urma hotararii primariei sectorului 2 si a primarului capitalei (info nu e verificata 100%) se elibereaza zona din piata Obor ocupata de bazar pentru a se construi o parcare.
Personal, ca locuitor al sectorului 2, ma surprinde o asemenea hotarare.
De aici,
- am putut cumpara la cele mai mici preturi marfuri, care de altfel, se gasesc in orice magazin din sectorul 2, la preturi de 20- 300% mai mari,
- din punct de vedere al conditiilor de civilizatie, nu exista nici-o diferenta, fata de piata propriu-zisa sau hala de carne,
- dnii de la primarie nu au observat ca tot ce au sprijinit dansii au ajuns in stare de faliment?
- mie personal nu-mi trebuie parcare in zona pietei Obor (de altfel nu merg la piata cu masina, neavand de carat cantitati de zarzavat care sa satisfaca necesitatile unei cantine, sau ale unui restaurant).
Acesta este unul dintre multiplele motive care ma determina sa votez in Noiembrie impotriva PSD.
actionmedia
QUOTE (bunicu'Gilbert @ 18 Oct 2004, 07:07 PM)
mie personal nu-mi trebuie parcare in zona pietei Obor (de altfel nu merg la piata cu masina, neavand de carat cantitati de zarzavat care sa satisfaca necesitatile unei cantine, sau ale unui restaurant).

Aici nu ai inteles. Parcarea nu este pentru oamenii de rand ci pentru angajatii si vizitatorii primariei. Face parte din campania electorala.
cactus
Neagu Djuvara intr-un interviu:
"Ştiţi ce vă răspund? Nu cumva este vina romānului? Astăzi nu votează cu PSD, deşi se ştiu toate ticăloşiile pe care le-a făcut? Nu este vina regelui Carol, este vina romānilor, īmi pare foarte rău, este vina noastră! Romānul votează cu ăla care are puterea."
http://www.algoritma.ro/dilema/fw.htm?current=40/index.htm

Are dreptate...

Inorog
Pentru cei care vor stabilitate cu orice pret, as dori sa le amintesc ca si Mafia a oferit stabilitate in sudul Italiei, inainte de aparitia miscarii fasciste.
gonen
Ideea e ca indiferent de cine va fi, e greu de crezu ca se vor rezolva problemele Romaniei.
Poate o parte din ele da, insa tre' sa treaca zeci de ani pana sa iesim la lumina.
Oricum actuala guvernare nu prea are o imagine buna nici in tara si nici in afara!
ypsilonalpha
QUOTE (Inorog @ 29 Oct 2004, 12:12 PM)
Pentru cei care vor stabilitate cu orice pret, as dori sa le amintesc ca si Mafia a oferit stabilitate in sudul Italiei, inainte de aparitia miscarii fasciste.

Da, comparatia e buna, dar ...

1. Mafia nu reprezenta Italia in relatiile internationale ale Italiei.
2. Mafia n-a fost aleasa prin vot democratic.
3. Mafia nu se afla sub supravegherea organizatiilor europene ale vremii pentru implementarea programelor de aderare s.a.m.d.

In rest comparatia e exacta smile.gif, si imi aduce aminte de bancul cu lingvistul care a fost intrebat daca definitia data racului ("un peste mic, rosu si care merge indarat"); si lingvistul a zis ca definitia e exceptionala, cu trei mici exceptii: racul nu e peste, nu e rosu si nu merge indarat. In rest, totul era OK ...smile.gif
bdl
E un flacau de 35 de ani de la URR am impresia.... eu as merge pe mina aluia, macar sa ma conving daca si tineretul e la fel de "dus" ca si generatia veche....
axentemihai
io sigur il votez pe Basescu si alianta. Jos Nastase !
abis
Din gandirea politica a tovarasului Adrian Nastase:

"In patria noastra, atit drepturile economice si sociale, cit si drepturile politice si civile se imbina intr-un sistem armonios de prerogative si corelativ acestora s-au constituit anumite obligatii ale indivizilor fata de colectivitatea in care traiesc. In sistemul nostru politic, multiplicarea raporturilor dintre individ si societate are loc pe un plan superior, concretizata prin participarea larga si plenara a tuturor indivizilor la conducerea societatii si, in acest sens, perfectionarea continua a formelor si modalitatilor de participare semnifica largirea si adincirea - intr-un proces gradual - a drepturilor omului in toate domeniile vietii si in primul rind in cel politic." (Dumitra Popescu si Adrian Nastase, "Tendinte si orientari in problematica drepturilor omului pe plan intern si international", Studii si cercetari juridice, 3, 1980, p. 233-244)

"Viziunea romanesca a pacii, conceptia tovarasului Nicolae Ceausescu de fundamentare a dreptului la pace, in toate dimensiunile sale, pune accentul pe faptul ca acest drept este un drept esential pentru toti indivizii, pentru toate statele si popoarele si ca el reclama o responsabilitate speciala de construire graduala a pacii. "Astazi, mai mult ca oricind - arata presedintele Nicolae Ceausescu - pe primul plan sta asigurarea pacii, independentei, a dreptului popoarelor de a fi libere, a drepturilor omului, dar se uita, sau nu se vrea sa se ia in seama, dreptul fundamental al fiecarui popor, al omului, la independenta, la pace, la viata"." (Adrian Nastase, "Dreptul la pace", Studii si cercetari juridice, 2, 1987, p. 99)

"Asa dupa cum arata tovarasul Nicolae Ceausescu, "situatia internationala continua sa fie grava. De aceea, in continuare este necesar sa punem pe primul plan lupta impotriva militarizarii Cosmosului, pentru apararea pacii - bunul cel mai de pret al intregii omeniri".
(Adrian Nastase, "Anul international al pacii - obiective, structuri, rezultate", Studii si cercetari juridice, 4, 1986, p. 320)

"Manifestindu-se si in acest domeniu cu cutezanta si rigurozitate stiintifica, Partidul Comunist Roman, secretarul sau general, tovarasul Nicolae Ceausescu, militeaza pentru faurirea unei ordini internationale care sa cuprinda, intr-o perspectiva globala, mondiala, toate domeniile vietii social-economice si politice, ca si intersectarea, interdependenta, interactiunea lor. Principiul suveranitatii asigura indeosebi - dupa cum se stie - exercitarea atributelor legate de existenta insasi a statului, de integritatea sa teritoriala, de inviolabilitatea frontierelor, de dreptul de a-si alege propriul sistem politic si economic".

"Magistralul raport prezentat Congresului al XII-lea de tovarasul Nicolae Ceausescu, secretarul general al partidului, exemplu stralucit de abordare creatoare a realitatilor vietii internationale contemporane, sublinia cerinta ca "sa fie respectate normele de drept international unanim recunoscute". Asigurarea respectului marilor comandamente ale moralei si dreptului se impune nu numai ca element definitoriu al conduitei internationale a statelor in raporturile lor mutuale, dar capata dimensiuni noi, impunindu-se ca trasaturi fundamentale, definitorii ale viitorului sistem international, intemeiat nu pe forta, ci pe respectul demnitatii si egalitatii tuturor popoarelor, pe recunoasterea deplina si infaptuirea neabatuta a aspiratiilor lor legitime, de pace si progres, care reflecta in cel mai inalt grad aspiratiile fundamentale ale popoarelor ce au gasit in opera tovarasului Nicoale Ceausescu o stralucita fundamentare si argumentare, in masura sa afirme cu putere o contributie proprie, de exceptionala importanta, a gindirii romanesti la intelegerea, dezvoltarea si aprofundarea sensului profund umanist al marilor valori ce reprezinta de fapt adevarate jaloane ale evolutiei civilizatiei contemporane".
(Victor Duculescu, Adrian Nastase, "Valorile dreptului international in contextul codificarii si dezvoltarii sale progresiste", Revista romana de drept, 2, 1980, p. 21)
cociuba
DECI Nastase a fost comunist, ei si?
Nastase a patronat, atunci cand nu a fost actorul principal, coruptia, ei si?
Nastase patru case wink.gif , colectionarul de tablouri ph34r.gif , vanatorul sad.gif
EI SI ?



UNII tot pe el o sa-l voteze, tara de .............. ph34r.gif
Crisse
Basescu e om de actiune. EI SI?
Basescu promite si face cat poate. EI SI?
Basescu nu e prea prezentabil. EI SI?

EI SI, care ne avantajeaza pe noi ca natiune? Un om de actinue, care mai doboara capete, unul care stie ca iarna nu-i ca vara, unul care e cam stramb?

EI SI o fi ce-o fi a spus Scufitza Rosie in padure cand lupul a venit pe la spate rolleyes.gif . Insa acum e vorba de Scufitza Noastra nu de cea din padure. Cat de mare e acel EI SI, acea indiferenta a noastra ptr cine o sa mai conduca de-acum?
nefertiti-old
QUOTE (Crisse @ 4 Nov 2004, 02:04 PM)
Basescu nu e prea prezentabil. EI SI?

Chiar e esentiala chestia asta! rofl.gif

Pe roman iar il doare unde nu trebuie. laugh.gif thumb_yello.gif
March
Daca vreti unul frumos atunci alegeti-l pe Bombonel . O sa fie "cel mai iubit fiu...." etc.etc. tongue.gif
Crisse
QUOTE (Crisse @ 4 Nov 2004, 02:04 PM)
Basescu e om de actiune. EI SI?
Basescu promite si face cat poate. EI SI?
Basescu nu e prea prezentabil. EI SI?

EI SI, care ne avantajeaza pe noi ca natiune? Un om de actinue, care mai doboara capete, unul care stie ca iarna nu-i ca vara, unul care e cam stramb?

EI SI o fi ce-o fi a spus Scufitza Rosie in padure cand lupul a venit pe la spate rolleyes.gif . Insa acum e vorba de Scufitza Noastra nu de cea din padure. Cat de mare e acel EI SI, acea indiferenta a noastra ptr cine o sa mai conduca de-acum?

QUOTE
DECI Nastase a fost comunist, ei si?
Nastase a patronat, atunci cand nu a fost actorul principal, coruptia, ei si?
Nastase patru case  , colectionarul de tablouri  , vanatorul 
EI SI ?


Nefertiti, March, raspunsul meu e continuare la asta. Si ca sa mai fac o precizare ca sa nu ramana nimmeni in dubii: Imi place stilul lui Basescu wub.gif

Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.