Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Sa Fie Escu, Sa Fie Tase?...
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Arhiva Hanului > [Politica] [Arhiva] Romania - Electorale 2004
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
March
He-he-he ! "Regele" a ramas aseara in pielea goala. Livid, cadaveric, rigid... Bombonel a dat-o de multe ori in balba... De asta se ferea el de o dezbatere televizata cu "Chelbosul marinar" . Care a fost spontan, direct, la obiect, pe intelesul tuturor... Sper ca dupa dezbaterea de aseara Basescu a convins cel putin 10 % din nehotaritii de la orase sa se prezinte la vot. Asta ca sa contrabalanseze ceva din "prostimea" de la sate ,care chiar daca aseara au cascat gura la tv n-au inteles nimic din dezbatere ... au admirat numai cat de "frumos" este Bombonela.
Rumanilor, daca nu se fura, sau nu se fura atat de mult, Traian Basescu iese presedinte ! Doamane ajuta !

Si inca ceva ... imi pare bine ca "Chelbosul marinar" i-a tras una buna in bot "Chelbosului fioros" care i s-a urcat rau la cap ... a inceput sa creada ca el este alfa si omega ziaristicii romanesti.
Inorog
De fapt care era rolul chelbosului fioros ? Cumva de intimidare a adversarului ? Trebuia o persoana incruntata, imbracata in haine inchise la culoare, cu bratele incrucisate si care sa gandeasca in "alb si negru" ? Daca asta a fost testul, Traian Basescu l-a trecut cu brio thumb_yello.gif
zar
Da' ce i-a zis base lu chelbosu propagandist psd?
abis
De ce trebuie sa fie Escu: http://www.ziua.ro/display.php?id=34515&data=2004-12-10
lordhunter
Abis, ca sa parafrazez electoratul PSD: faceti ce spune tipa care a scris articolul ala, ca mai si arata bine pe deasupra ohyeah.gif
abis
Si frumoasa, si desteapta... O combinatie super!
abis
Mesaj URR:

QUOTE
Dragi simpatizanţi,

duminică 12 decembrie, va avea loc turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în care vom avea de ales între Traian Băsescu şi Adrian Năstase. Într-un fel nefiresc, pentru funcţia supremă în stat sunt în competiţie preşedintele unui partid de stânga ca reprezentant politic al stângii şi tot preşedintele unui partid de stânga ca reprezentant politic al dreptei din România.

Suntem iarăşi, ca şi acum patru ani, în postura de a alege între variante care nu ne reprezintă aşa cum ne-am dori. Suntem din nou obligaţi să votăm pragmatic, acceptând compromisul răului mai mic. Ne-am fi dorit să putem vota pentru un candidat autentic de dreapta, dar clasa politică românească nu a fost în stare să promoveze aşa ceva.

Aşa stând lucrurile, sprijinul politic al URR pentru votul din turul doi, nu se poate îndrepta decât către candidatul Alianţei D.A. - Traian Băsescu.

Mergeţi duminică la vot şi împiedicaţi continuarea abuzurilor şi a dispreţului pe care liderii PSD le exercită de patru ani asupra noastră, a tuturor!
Fiecare vot contează!

Cosmin Alexandru, Preşedinte

Uniunea pentru Reconstrucţia României - URR
Afrodita
Mai, sincera sa fiu nu inteleg de ce va doare ca ne conduce un partid de stanga sau ca e unu' de dreapta...Din partea mea poa' sa fie si un partid minoritar, atata timp cat duce tara spre bine si ridica nivelul de trai tot aia e....Iar daca pe URR-isti nu ii "reprezinta" Basescu, oarecum mi se pare normal...Caci fiecare partid are modul lui de-a vedea lucrurile...Vorba aia, cate bordeie , atatea obicee.... Poate pt mine Basescu nu reprezinta neaparat un rau mai mic...Poate pt altii Nastase nu e un rau mai mic... Ideea e sa ne uitam in urma la cei 4 ani in care au fost pesedistii la putere(nu vreau sa mai pun la socoteala alti ani) si sa vedem daca noi, fiecare persoana a acestui popor, am dus-o mai bine....
Eu una pot sa zic ca Nastase si psd-ul au furat mult prea mult...Mie nu mi s-a usurat traiul datorita lor, din contra...Asa ca e clar cu cine am sa votez,nu?
cactus
Asta-i una din pareri...

România, de azi…
Aseară, cucuveaua fredona stingheră la Palat. La Cotroceni. Iliescu, legendarul, tătucul românilor, nu mai e primul om din stat. Din cele două mandate constitutionale la care avea dreptul, l-a finalizat, ieri, pe al treilea. Si a intrat în istorie. Nimeni nu va sti, ca el, să rostească atât de ferm, de patern: „Măi, animalule”! Nimeni nu va mai organiza mineriade atât de reusite ca ale sale si nu îi va înfiera cu atâta naturalete, simplitate, pe „golanii” de intelectuali...
Indiferent câte lacune ar avea, cine ce spune despre el, domnul Iliescu este totusi un politician sclipitor si a fost un presedinte potrivit pentru această tară atipică, locuită de multi oameni comozi, dar sfătosi, învătati cu faptul că statul le dă posmagi, însă nu oricum, ci înmuiati si gata mestecati, să trebuiască domniile lor să se ostenească doar atât cât deschid gura, îngăduitor, să fie îndopati. Lansat în carieră din praful Oltenitei, călit în cosmopolitanismul moscovit, a mirosit nevoia de pâine si foamea de circ a românului, si le-a alternat cu o dexteritate de scamator, scotând din joben când câte un scandal interetnic, când câte o restitutie aproape in integrum a bunurilor nationalizate pe alte vremuri, când dânsul era tot la putere. Imaginea sa de om lipsit de avutie, dar onest, a făcut carieră; a reusit, timp de 15 ani, să picure în constiinta românilor, cum picură glucoza din perfuzie la căpătâiul pacientului lihnit, ideea că bogătia este sinonimă cu necinstea, iar sărăcia cu virtutea.

Două au fost sloganele sub care s-au derulat mandatele domnului Iliescu: „Asta este” si „Mai rău să nu fie”; expresii care caracterizează si dinamismul, si ambitia, si vointa pe care presedintele a stiut să le insufle populatiei. Sub semnul acestor lait-motive ale vietii românesti (de fapt, adevărate sentinte sub imperiul cărora am trăit în ultimii 15 ani), societatea s-a dezvoltat asa cum prevăzuse Silviu Brucan: copăcel, copăcel, în 20 de ani.

Acestea sunt însă, de ieri seara, amintire. Sau cel putin asa ar trebui să fie. Indiferent cui îi va da întâietate numărătoarea voturilor, vom avea un presedinte nou, de o cu totul altă factură decât cei de până acum. Fie unul cu alură occidentală, cu tinută si prestantă, care are experienta a patru ani de guvernare dusi la bun sfârsit din cea mai incomodă pozitie (aceea de premier) fie un om din… topor, care (cel putin) lasă impresia că spune ceea ce gândeste si este adeptul solutiilor radicale, promite că va da de pământ cu coruptia si va stârpi hotia.

Oricare dintre ei câstigă, va impune tării un alt ritm; unul mai alert, mai determinat, centrat mai mult pe interesul national decât pe cel particular. Dar în primul rând va avea sarcina grea de a schimba mentalitatea românilor – fiindcă numai asa, cu o gândire nouă, avem sansa să ajungem acolo unde ne dorim, dar nu mai apucăm să ajungem; va trebui să scoată lenea din noi, să ne scuture de comoditate, să ne lecuiască de duplicitate… Noul presedinte va fi un fel de diriginte căruia i se încredintează o clasă de copii plictisiti si egoisti, pe care trebuie să îi transforme în premianti disciplinati, cu mare caracter…

Sperantele celor care au votat pentru schimbare se leagă de faptul că, din această dimineată, cu domnul Iliescu pe picior de plecare, România va începe să renască putin. Că ne-am trezit în zorii unei perioade noi, care poate reprezenta o cotitură către democratia reală, iar capitalismul, lepădându-se de fata umană si basca de activist de partid, poate depăsi faza de simulare.

Vom trăi o nouă tranzitie. Si nu va fi usor. Este evident că Ion Iliescu va face totul să îsi mentină puterea, să aibă posibilitatea de a controla râul, ramul, tot ce miscă-n tara asta, folosind în continuare potentialul structurilor care l-au mentinut timp de zece ani în fruntea României. Nu va fi dispus să cedeze rolul de lider, nici în situatia în care PSD va fi la putere, nici dacă ajunge în opozitie.

Istoria s-a scris ieri cu milioane de mâini. Si milioane de stampile. Pac – o stampilă împotriva „sistemului ticălosit”. Pac – alta pentru „credibilitate si elegantă”. Toate au tăcănit pe hârtie pentru o Românie nouă, credibilă, curată. O tară nu se poate da însă de trei ori peste cap, ca să se transforme, peste noapte, într-una mai frumoasă. Schimbarea va implica suferintă si dispute dese. Viata politică se va agita, iar această agitatie va impieta si asupra economicului, si asupra socialului; vor fi maturi politicienii cât să gestioneze momentul tensionat care se prefigurează odată cu anuntarea oficială a rezultatelor?! Cine va forma majoritatea în parlament, cine va fi liderul opozitiei, ce se întâmplă cu Năstase dacă nu câstigă alegerile si se întoarce într-un PSD pe care si domnul Iliescu se pregăteste să îl strângă în pumn?!

Fiecare vot care s-a numărat în noaptea aceasta a contat; este un firicel din pânza care imortalizează imaginea noii Românii. O Românie în care trebuie, în sfârsit, să ne simtim ca acasă, pe care o respectăm si care să ne respecte.

Inorog
Inca putin sa strangeti pumnii, inca putin ! Se contureaza o frumoasa victorie !

Sa traiti bine !
abis
TVR1 a transmis de la Biroul Electoral Central rezultatele partiale ale alegerilor prezidentiale, dupa numararea a 95% din voturi. Rezultatele sunt neoficiale inca, ele urmand sa fie comunicate oficial la ora 11.00:


Basescu: 51,7%
Nastase: 48,3%
gonen
Reprezentantii BEC sustin ca rezultatele partiale sunt reprezintative pentru rezultatul final.
abis
Am uitat sa precizez sursa: www.revistapresei.ro
BEC nu a anuntat inca nimic.

Bombo, Bombo,
Ne-am intors din Congo!
gonen
Din discutia de azi dimineata dintre un prieten si primarul Craiovei
Conform primarului Solomon (e PSD-ist), din Craiova:

QUOTE
De data asta am pierdut!
gonen
E ESCU! spoton.gif spoton.gif
actionmedia
QUOTE (bogho @ 13 Dec 2004, 11:10 AM)
E ESCU! spoton.gif spoton.gif

DA
spoton.gif
abis
dance.gif dance.gif dance.gif dance.gif dance.gif
Inorog
Hip Hip Huraaaa ! clapping.gif cloud9.gif

sarb.gif

Aveti grija cu sampania !
drunk.gif
calfa
QUOTE
Sa Fie Escu, Sa Fie Tase?...


Si ... s-a ales TasEscu ! Tara lui "Escu", nu ? Si a Escai ... biggrin.gif
Eclectic
Basescu este !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gonen
rezultatele de la B.E.C

http://www.bec2004.ro/rezultate.htm
http://www.bec2004.ro/documente/Comunicat%..._12_ora%209.pdf

BASESCU 51.75%
NASTASE 48.25%
YoyoMan
Pai romanilor le place il....escu const...escu... ba...escu - Noah... Ce sa facem? Cred ca e mai bine asa rofl.gif
calfa
De asta nu au avut nici o sansa ... Stolojan, Nastase, Tudor, ...

Iar Stolojan e clar de ce s-a retras din cursa, nu a fost de acord sa isi schimbe numele in ...escu biggrin.gif
caesar
Incredibil.... dar UNII MERITA FELICITARI.
A fost o lupta grea si va fi o experienta buna de tinut minte....
Am pierdut ! Incredibil !
axel
A fost intr-adevar o experienta dura pentru PSD. Dupa toate magariile facute, tot n-au castigat! Si la cati bani au bagat in alegerile acestea...
Turcoaz
Azi desfac sampania


jamie.gif rofl.gif
YoyoMan
QUOTE (caesar @ 13 Dec 2004, 01:16 PM)
Am pierdut ! Incredibil !

5.gif Am castigat! Bestial! ohyeah.gif
Blakut
Am pierdut, am castigat...

Romanii insa au castigat.

Am un coleg de facultate care a votat cu Nastase pentru ca maica-sa i-a zis ca daca iese Basescu o sa fie dolarul 100.000 iar daca iese Nastase o sa fie manuale gratuite ca alta data. (acelasi coleg care imi povestea jumatate de ora cum o sa ajunga Pamantul la fel ca Luna din cauza ca polii magnetici o sa se mutliplice.)

Ma bucur teribil ca a iesit Basescu! smile.gif
abis
Nastase tocmai si-a recunoscut infrangerea. In sfarsit, AM INVINS!

Adio, Congo!
zar
nestase si-a recunoscut infrangerea!

acest gunoi trebuie trimis la categoria deseurile istoriei!

TRAIASCA DEMOCRATIA!
gonen
QUOTE (zar @ 13 Dec 2004, 02:27 PM)
acest gunoi trebuie trimis la categoria deseurile istoriei!

sau poate pleaca el in Congo! rofl.gif
zar
laugh.gif de acord sa plece in congo, dar numai dupa ce isi executa pedeapsa pentru toate afacerile murdare in care este implicat.
lordhunter
Decat in inchisorile noastre, adica tot pe banii nostri, mai bine intr-un stomac de canibal in Congo.
Turcoaz
Incep mari tulburari ..ptr formarea unui Guvern, validarea deputatilor, etc wink.gif
lordhunter
No hai acuma, nu ne strica bucuria asa devreme laugh.gif
Turcoaz
Nici vorba

biggrin.gif

dar ganditi-va cum se vor schimba la greu garniturile laugh.gif
contraste
Dragii mei, am primit doua plicuri in cutia de scrisori cu indemnul domnului Nastase scris manum proprium (si apoi multiplicat albastru ca sa ajunga la tot boborul) ca sa-l votez. Plicurile nu erau cu adrisant.
Stie cineva unde sta sa i le returnez? Nu de alta, dar nici la destinatar nu era nimeni si cred ca a gresit adresa ...
abis
Eu am primit unul singur... sad.gif
Dar nu l-am prins pe "postas", sa-l intreb ce-i cu plicul... A fugit magarul, probabil ca avea multe de distribuit...
contraste
mie directoarea cand vreu sa multiplic ceva, imi cere hartie sau bani.
Asta de unde a avut atatia?
Ca eu nu gasesc un sponsor pentru ca sa contribui la actiunea din han macar cu 50 de dolari !
night_watch3r
eu-s multumit cu oita care a iesit
sa speram....
Turcoaz
Cine a fost in piata Constitutiei?? smile.gif
actionmedia
Eu am fost pe aproape, ca stau in zona.

Dar am fost Duminica seara in Piata Universitatii. Acolo a fost mai interesant, mai ales ca a fost o manifestare spontana. Spontana-spontana dar mi-am luat cu mine o goarna achizitionata din Cehia, care facea precum sirena unui vapor. Am suflat in goarna pana am obosit. Pe la 12 noaptea, din cauza unei acute nevoi fiziologice si pentru ca la pasaj la Universitate era deja ditamai coada la toaleta dar si pentru ca a doua zi trebuia sa merg la servici si pentru ca nu aveam fular si imi inghetase gatul, am hotarat sa plec, mi-a parut rau ca nu am mai stat un sfert de ora sa il vad si pe Basescu. L-am vazut pe PROTV.

In piata Constitutiei nu am mai avut chef sa merg pentru ca eram obosit si oricum chestiile organizate nu prea imi plac.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.