Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ciocolata... Mmmm!
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Bucataria si Barul Hanului
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
dojo
Daca tot e sa ne dam mari cu "apasarile" noastre dulci .. sunt nebuna dupa Mon Chery (facute de Rocher, daca nu ma insel, aia de fac si Rafaello). Bomboane de ciocolata amaruie cu lichior de visine .. iammy ... pardon ... salivez pe tastatura.

Ma scuzati pana aduc prosopul rofl.gif
matz
motto-ul meu de viata : ciocolata oricand, cu oricine, in orice pozitie sau predipozitie; e buna la orice intinerete, inveseleste, infrumuseteaza thumb_yello.gif thumb_yello.gif
Yvonne
Oricand si la oriunde si oricata.In special Poiana cu lapte si ciocolata de casa.
Michelle
Mai astea doo Mon Cheri si Pocket coffee e tare bune ,sunt de acord ,da tre sa fii atent sa nu dai pe tine ! tongue.gif Ca io de fiecare data ma patez ,bine cred ca si salivez abundent cind le vad ...reflecsu' lu' Pavlov ,ce sa fac ! rofl.gif
mutulica
am dat iama intr-o cutie mare de after eight
bufnitza
Ciocolata... oricit , oricind ... nu chiar de oricare . Citeva ciocolate bune : unele Heidi , unele Poiana, unele Milka .
Chiar foarte bune sortimentele Hershey's , Lady Godiva, Merci , Mozart, Cadbury's ... fantastice as zice !
Si am "degustat" cindva boNboane cu ciocolata "Finlandia" . O ciocolata usor mentolata care mai "taia" din taria Finlandia . drool.gif
axel
Au bagat Hershey's in Romania? ohmy.gif
Lotte
sunt yammy yammy amandoua in consecinta am votat "who carres?", ciocolata preferata este cea de casa iar de "firma" sunt Milka si Heidi licklips.gif
Olaf
Am mancat un Lindt Excellence, editie limitata, cu menta. Nu cu crema de menta, ci ciocolata avea un usor gust de menta... drool.gif Si, n-am luat decat una, si chiar a fost editie limitata: nu mai gasesc nicaieri! sad.gif
mutulica
inca o cutie de after eight
Mihai
Heidi grand'or cu fistic

Mai trec pe-aici drool.gif
mutulica
am devenit bulimic de tofiffee
surzi
bomboane de ciocolata cu visine si lichior sau cu miez de caramel
ciocolata de casa
Heidi cu cappuccino, Ritter Sport Chocolate, in special cea amaruie cu martipan
am uitat de ciocolata cu biscuiti yumm yumm

cheese1.gif
mutulica
am halit singur o cutie mare de after eight... sunt un nehalit, dar daca imi place asa de mult, ce pot ca s afac
Onix
Am incercat azi niste Poiana Senzatii cu menta.....mai bine nu-mi venea ideea. hh.gif Are niste cristale mici si mentolate pe care esti fortat sa le crantanesti si zau nu mi-a placut.
Olaf
Ieri am desfacut o ciocolata Lindt Excellence, neagra, 99% cacao.
Cand am deschis ambalajul de carton, am descoperit ciocolata intr-un fel de caserola... Iar pe chestia de deasupra scria: "ciocolata pe care va pregatiti sa o degustati este o ciocolata foarte tare in cacao. Pentru a aprecia mai bine aceasta ciocolata de exceptie, va invitam sa urmati sfaturile de degustare, scrise mai sus...

Iar mai sus incepea cu: "Excellence Noirissime 99% este o ciocolata care exprima toata forta si bogatia boabelor de cacao (N.T. adevarat grait-au spoton.gif ). Pentru a putea aprecia intreaga savoare a acestei ciocolate, va sugeram sa va obisnuiti palatul bucal cu ciocolatele cu continut ridicat de cacao, pornind cu Excellence 70% apoi 85%"...

Cum eu facusem deja asta, m-am infipt in acel strat subtire si tare de materie neagra... Si trebuie sa spun ca este o experienta cel putin interesanta biggrin.gif. Eu unul stiu ca o sa mai cumpar...

Edit:
user posted image
LINICA
Stie cineva o ciocolata alba buna? rolleyes.gif
John B
QUOTE (LINICA @ 14 Mar 2006, 01:20 PM)
Stie cineva o ciocolata alba buna? rolleyes.gif

Heidi straciatella
LINICA
John,merci, dar una fara cacao? Deloc, deloc cacao!? wub.gif
YoyoMan
Spuneti-mi daca s-a vorbit aici despre ciocolata "Anidor". Daca nu s-a vorbit va zic eu ceva biggrin.gif
nefertiti-old
mie imi place Anidor aia neagra... acu' daca vii si spui ceva de rau... hh.gif
YoyoMan
Nici vorba!
Voiam sa spun ca Anidor e cea mai buna cioco din cate am mancat! Nici cele din Germania nu is asa de bune. Mie cel mai mult imi place aia cu migdale si cu lapte. Absolut criminala!
Si mai voiam sa invit pe toata lumea care citeste si care nu a gustat Anidor sa o faca! Nu o sa va para rau! E delicioasaaaa! thumb_yello.gif thumb_yello.gif jamie.gif
Felina
QUOTE (Olaf @ 12 Feb 2006, 12:54 PM)
user posted image

Tocmai mi-am cumparat o din asta de 70%, ca mi s-a facut pofta dupa descrierea Olafului! biggrin.gif

Am cautat pe google numele ciocolatei + dublin ca nu stiam unde se gaseste... ohyeah.gif
si am gasiiiit woot_jump.gif

adevaru e ca e scumpa, e dublu decat preferata mea ritter sport, dar na, curiozitatea a omorat felinele! biggrin.gif
nefertiti-old

Coffee-Cho Fest, sărbătoare dulce cu ciocolată şi cafea


Cea de-a doua ediţie a Coffee-Cho Fest - sărbătoarea cafelei şi a ciocolatei, şi-a deschis joi porţile pentru amatorii de dulciuri şi arome, aceştia urmând să fie primiţi la World Trade Center din Bucureşti până duminică.

Ciocolata, cafeaua şi dulciurile s-au adunat pentru acest sfârşit de săptămână la World Trade Plaza, spaţiul de expunere devenind un loc în care cele mai dulci ar putea să-şi găsească împlinirea. Simplă, cu lapte, cu alune, nuci, stafide, fructe, creme, jeleuri sau chiar cu ardei iute, cu cofeină sau fără, ciocolata există în cele mai variate prezentări. Vizitatorii pot găsi chiar şi ciocolată organică, fără cacao, lapte sau conservanţi.

Standurile dichisite ale târgului îi pun în dificultate chiar şi pe cei mai puţin pofticioşi, alegerea unui singur sortiment fiind o adevărată provocare. Pe mese şi rafturi îşi găsesc locul sute de feluri de delicatese, din diferite colţuri ale lumii. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, de la bomboane de 30 de bani, la cutii de câteva sute de lei noi.

Ciocolata belgiană, atât de apreciată de cei cu gusturi rafinate, este de cele mai multe ori alăturată cremei de praline. Foarte fină, ciocolata se potriveşte şi cu migdale sau cremă de trufe şi este prezentată sub formă tablete sau bomboane cu forme diverse.

Ciocolata elveţiană, de asemenea un sortiment important în confiseriile care se respectă, este reprezentată prin produse tradiţionale, deosebite fiind cele cu cremă de nuci. Ciocolata grecească se remarcă mai ales prin combinaţiile de fructe glasate cu ciocolată, dar şi prin jeleuri, gemuri şi drajeuri cu diferite arome fructate. Printre dulciurile tradiţionale greceşti, foarte apreciate sunt batoanele de alune, migdale, nuci sau fistic amestecate cu miere. Un alt produs specific Greciei este şi rahatul Lokoum, cu arome de trandafiri sau citrice.

Germania este reprezentată la târg de ciocolata în combinaţii foarte atrăgătoare: bomboane umplute cu cremă de lapte, frişcă, alune, rom, vanilie, iaurt, fructe de pădure sau cătină. S-au remarcat şi figurinele din ciocolată în diverse modele şi cu un conţinut scăzut de cofeină şi crescut de lapte, acestea fiind destinate mai ales copiilor.

Turta dulce, dar şi cofeturile din prune şi caise îmbibate în alcool, coaja de portocală macerată şi fructele confiate, toate trase în ciocolată, reprezintă cu încredere industria dulce din Austria. Desigur, de la sărbătoarea ciocolatei nu puteau lipsi bomboanele Mozart cu marţipan.

Italia, o altă ţară cu tradiţie în industria ciocolatei, s-a remarcat prin dulciurile cu Gianduia - o cremă foarte fină de alune, dar şi prin ciocolata "de casă", lucrată manual, în amestecuri îmbietoare: scorţişoară, coajă de portocală, mandarine, anason, castane, muguri de pin sau chiar ardei iute.

Desigur, nu puteau lipsi nici dulciurile tradiţionale româneşti, cu ciocolata cu lapte autohtonă. Românii s-au pregătit şi cu dulciuri în aranjamente pentru Paşte, cu iepuraşi şi ouă colorate.

Coffee-Cho Fest mai găzduieşte, printre standurile cu ciocolată, cafea şi dulciuri de toate felurile şi câteva cafenele unde acestea pot fi savurate, precum şi un stand cu muzică. Privind în vitrina acestuia, se pare că jazz-ul, blues-ul şi muzica clasică se potrivesc cel mai bine cu ciocolata şi cafeaua.

Prima zi a sărbătorii dulci a fost dedicată cafelei africane. Distracţia printre standuri a fost asigurată de dansurile tradiţionale şi şedinţele body-painting. Cea de-a doua zi a Coffee-Cho Fest este dedicată ciocolatei, iar cea de-a treia - cafelei lationo-americane. Ultima zi a festivalului, duminică, va purta denumirea "Prietenii cafelei", mai exact - ciocolata, biscuiţii şi napolitanele. (mediafax)

wub.gif wub.gif

coconut
Mulţam' fain, Nefe! Poate ajung şi eu să dau o ţâră iama pe-acolo... wub.gif
nefertiti-old
Si io as vrea... sa vad daca ma capacitez laugh.gif maine, ca singura mi-e cam lene.
Serenity
drool.gif ciucalata cu crema de menta drool.gif drool.gif drool.gif (scuzati incoerenta dar mi-a luat pofta mintile.. wacko.gif ).
wasp
sorry.gif Adica Anidor - Euphorie a la Menthe ? Donez jumatare (ca numai atat a mai ramas) !
Titus Herbert
Raspunde la Ciocolata... Mmmm!
wasp
Oricum, un Toblerone la vremea lui face cat o mie de alte ciocolatele.... Tin minte cand eram mica, aveam restrictie: o litera pe zi, ca sa nu fac vreo carie. cry.gif
Titus Herbert
ai ramas cu urmari? rofl.gif
Serenity
Ieri am aflat si eu ca se gaseste si la noi in magazine ciucalata din asta.... Mie mi-a ramas gandul la ea de cand, acum multi ani, mi-a cumparat mama o Kandia (cred) amaruie cu crema de menta. Din pacate au scoso rapid de pe piata. De curand am gasit la o tanti care aduce din Germania, dar mi-era foarte peste mana pentru ca nu venea decat in weekend. Maine musai incerc Anidor-ul biggrin.gif yay.gif (e amaruie? whistling.gif )
wasp
Titus Herbert, da..... In frigiderul meu gasesti permanent cateva ciocolate ! Deci nu ciocolatele, ditamai tabletele ! Si uite, na, ca nu mai are cine sa-mi dea cu portia ! tongue.gif Si sa le ia naiba de cure de slabire, ca nu dau doi bani pe ele !

PS: Serenity, vezi ca sunt doua tipuri de ciocolata cu menta de la Anidor: una care are crema de menta, iar cealalta are menta in compozitie. Aia de care am spus eu are crema si ambalajul este mai masiv decat la cealalta. Si da, e amaruie...
Titus Herbert
wasp esti ciocolate addict! laugh.gif
Aramis
Sere, cei de la Kandia au scos din nou ciocolata amaruie cu crema de menta wink.gif
Am in frigider Poiana Senzatii cu menta si nu imi placeeeee cry.gif, dar in lipsa de altceva cu menta e ok.
Milka Luffle e simpaticuta wink.gif
Anidor Moccacino iarasi nu imi place, iar dupa experienta neplacuta cu ea nu am mai indraznit sa iau Anidor.
Serenity
Am pus-o pe mama sa-mi ia azi Anidor cu menta, dar s-a intors cu Kandia. E bunicica, dar nu se compara cu ciocolata aia din Germania tongue.gif
Michelle
Bre,cea mai buna specie de cioco cu menta,o clasica as zice,este After eight!Restul sunt palide imitatii... Cu toate astea noua ni s-a cam acrit.Se vinde in aeroporturi la greu...Cind am iesit si noi am luat citeva cutii ca erau la oferta,la fel si prieteni de-ai nostri astfel ca a ajuns ca un banc cind ne intalnim la un ceai sau o cafea sa ne oferim...Vreti un after eight?La care raspunsul invariabil...nooo,nooo dunno.gif
Serenity
Deci.

Strada Cheia, numarul 7, bloc 43, apartament 17, Timisoara. laugh.gif Trimiteti incoa tot ce nu mai vreti voi jamie.gif tongue.gif
abis
O ciocolata adevarata:

user posted image


drool.gif
Olaf
QUOTE (abis @ 20 Oct 2006, 07:02 PM)
O ciocolata adevarata:

Da. Da' iti trebuie curaj sa mananci mai mult de doua tablete odata laugh.gif
Aramis
Mai nou am descoperit Heidi cu 45% cacao si Heidi cu alune drool.gif
Yvonne
Am facut acum ciocolata de casa. Cu alune. O nebunie. thumb_yello.gif
Mara
DQ, da si retetaaaa, ca de cand caut o reteta adevarata de ciocolata de casa! drool.gif
Aramis
Ritter Sport Vollmilch


Afrodita
Doamne ce-am mai balit pe aici rofl.gif Si ca tot baleam azi am primit cioco alba biggrin.gif 5 feluri: batoane Milkybar, una Hotel chocolat, Green & Black's White chocolate, White Maltesers si inca una de nu ma prind care e numele ei rofl.gif Sa vedem care si cum e biggrin.gif

Sunt innebunita dupa ciocolata alba, ciocolata cu lapte, stafide si menta: After Eight sunt licklips.gif minunate si perfecte! Perfectiunea in materie de cioco biggrin.gif

Hai sa mancam biggrin.gif
Aramis
Draga Afrodita, chiar acum savurez un patratel de After Eight si ma gandesc la tine smile.gif
Afrodita
Ohh, sarumana hug.gif Ca Max a uitat de After Eights rofl.gif rofl.gif

Eu savurez acum o punga mare de m&m's si ma gandesc la voi, cei care salivati dupa ele biggrin.gif (ma gandesc: ce bine ca mi-s singura si nu e nimeni sa mi le fure rofl.gif harhar.gif Glumeam mwah1.gif )
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.