Serenity
16 Sep 2006, 03:41 PM
Ieri a fost ultima seara intr-un club care ajunsese sa-mi fie a doua casa (se inchide
) asa ca ne-am inecat amarul in tequilla, niste cocktailuri "no name" (nici barmanul nu stia cum se numesc) si un pahar de abur pe care l-am "baut" cu paiul (stie cineva despre ce e vorba?)
Unul din ala as mai da pe gat...
mutulica
18 Sep 2006, 08:24 AM
mi-ai facut pofta...
ma duc deseara sa imi iau niste lamie
Nefertiti
27 Mar 2007, 06:55 PM
O visinata ar fi buna... (Pe unde o fi Mutulica?)
Eclectic
3 Jun 2007, 11:53 PM
Eu consum tuica acum.
Cred ca e destul de "tarie".
N.V.
6 Sep 2007, 09:03 PM
Simt nevoie acuta de o palinca, da' mi-e ca iar adorm cu capu' pe cursuri
Serenity
6 Sep 2007, 09:29 PM
ba, pai io am visinata si acu' abia mi-am adus aminte
Cred ca ai mei inca se intreaba unde o fi sticla de vin rosu din frigider... Acu' sa se intrebe unde a dispatur visinata
Erwin
6 Sep 2007, 10:58 PM
Sere, asta e semn bun! Înseamnă că a trecut răceala, acuma să ne dregem!
Beau o pălincă în sănătatea ta!
Serenity
6 Sep 2007, 11:08 PM
De fapt e o afinato-visinata (se vede ca n-am fost eu acasa) si daca chiar vrei o tarie, e foarte buna
si FOARTE tare
Sunt bine acum. Sa speram ca nu o sa fiu in 2 zile la fel de varza ca zilele trecute...
Erwin
6 Sep 2007, 11:15 PM
apăi io şciu că pălinca omoară microbii!
da ha mai bună doftorie îi râsu!
Nefertiti
13 Apr 2010, 09:24 PM
Ar merge un vin. Alb. Demisec.
Am luat recent un vin asa-zis argentinian, din Real, dar nu e grozav. Bine, nu ma asteptam la ceva anume, l-am luat din curiozitate...
mutulica
20 Apr 2010, 05:10 AM
terminati cu vinurile ca omorati topicul..
va recomand in schimb un glenfiddich de 12 ani, caoran reserve, putin mai aspru, baut cu apa rece, rece....
iar dupa ce se termina sticla, un jura superstition ca desert...
Nefertiti
20 Apr 2010, 06:56 AM
Hai, mai, eu nu pot bea asa ceva.
Mai bine un vin de Porto, ca ala oricum nu prea seamana a vin, ca doar si-au bagat englezii coada in el.
CharonOfNyx
20 Apr 2010, 01:10 PM
QUOTE(mutulica @ 20 Apr 2010, 06:10 AM)
terminati cu vinurile ca omorati topicul..
O afirmatie cat se poate de eronata
Mai bine de 2 ani jum'ate a zacut topicul asta cu atata tarie-n el, pana a venit nefe sa-l revigoreze cu un vinisor
Cred ca un uzo si o apa tonica mi-ar prii acuma...
Felina
20 Apr 2010, 01:46 PM
Ar merge un vinisor fiert ca e cam frig, sa-mi incalzeasca oasele si spiritu'
Marduk
20 Apr 2010, 02:02 PM
Observ ca le cam incurcati, pai daca discutam de tarie, tarie sa fie, or taria incepe de pe la 38 de grade. Vinisorul fiert nu are mai mult de 14 grade iar cineva a inclus aici si vermutul, care dupa umila mea parere nu se poate numi tarie.
Felina
20 Apr 2010, 02:06 PM
Marduk ai dreptate, topicul e despre tarii. Cum nu ma pricep asa bine la alcoale, am zgariat si eu internetul cum m-a dusc capul
Nefertiti
20 Apr 2010, 07:25 PM
C'mooon, tarie in sensul de ceva cu alcool, nu fiti rai!
mutulica
21 Apr 2010, 09:39 PM
taria e mai degraba alcool cu ceva
Cla
22 Apr 2010, 03:26 AM
Deci, daca e vorba de tarii.
Hai sa ne ducem la Austria.
89 % alcohol, Rom. Se numeste Strohrum
Cel mai bine ar fi sa-l diluezi cu ceai.
Marduk
22 Apr 2010, 07:41 AM
QUOTE(mutulica @ 21 Apr 2010, 10:39 PM)
taria e mai degraba alcool cu ceva
Tuica sau palinca sunt alcool cu ce? apa distilata, esenta de pruna? normal ca distilatul respectiv o sa contina o cantitate mai mare sau mai mica de alcool, sau poate te referi la otravurile astea de pe piata care-s facute din alcool de porumb sau ce-o fi, apa si esente.
mutulica
22 Apr 2010, 09:03 AM
alcoolul etilic in stare pura e acelasi drac indif din ce e obtinut... restul, arome, coloranti, mai mult sau mai putin naturali...
Cla
22 Apr 2010, 12:24 PM
Asa e, mutulica, e acelasi drac.
Marduk
22 Apr 2010, 04:08 PM
asa o fi dar aroma naturala nu poate fi copiata de nimic, pentru cunoscatori o tuica de pere facuta pe indelete nu are asemanare in lume.
CharonOfNyx
22 Apr 2010, 10:56 PM
Eu nu stiu bine pentru altii ce inseamna, da' eu stiu
Ca beau ce vreau, mananc ce vreau, ma culc cu cine vreau si-s viu
Si daca imi spune cineva cum ar putea sa-mi fie mai bine
Ma las de toate, ma duc acolo, ma intorc inapoi, ma iau si pe mine
Dar eu mai stau acolo unde inchide ca sa sed
Unde ma uit si nu vad nimica da' pe mine toti ma vad
Cum beau putin da des si mai ales de 'cela care-am vrut
Si daca am uitat sa ma uit ce beau ma uit si-o iau de la inceput
Cla
23 Apr 2010, 12:59 AM
@ Marduk: Tuica de pere. Yeahh, Kruskovac, made in Croatia. Enjoy it
Cla
23 Apr 2010, 01:01 AM
Double posted.
Cla
23 Apr 2010, 01:16 AM
QUOTE(Marduk @ 22 Apr 2010, 04:08 PM)
asa o fi dar aroma naturala nu poate fi copiata de nimic, pentru cunoscatori o tuica de pere facuta pe indelete nu are asemanare in lume.
Depinde in ce butoi o bagi. O tuica nu e altceva decât alcool. O pui într-un butoi frumos, primeste aroma. Din partea mea de pere, unde au fermentat.
La fel ca un Cognac. Sau Armagnac.
De unde crezi ca Bacardi n-are gust, dar romul maro - da?
Desi sunt amândoua tuica de trestie. Na? ;-)
mutulica
23 Apr 2010, 12:37 PM
daca e tuica e de prune, daca e alcool rafinat din alte fructe... e un rachiu...
cel putin cam asta se practica la tara la bunica
aromele naturale sunt date de suma reziduurilor, sau esentelor care se evapora (distileaza) in aceeasi plaja cu alcoolul, si care apoi ajung in lichidul final.
dupa caz pot fi copiate si inlocuite chimic...
iar daca e de pere, sa fie de pere williams
Marduk
23 Apr 2010, 03:16 PM
Butoiul este foarte important, trebuie sa fie de dud sau de stejar.
The Dude
23 Apr 2010, 03:19 PM
QUOTE
De unde crezi ca Bacardi n-are gust, dar romul maro - da?
Desi sunt amândoua tuica de trestie. Na? ;-)
Pai eu unul nu stiu...Ca n-am prea mancat trestie in ultima vreme sa zic ce gust are.
mutulica
26 Apr 2010, 02:30 PM
firar sa fie... am fost pe topicul cu tiganii, si acuma inteleg cu totul altceva prin rom maro....
dreaq... raman pe scotch
Cla
26 Apr 2010, 08:49 PM
Da domnii mei, gustul nu vine de la distilat, ci de la butoi
De la Wiliams am auzit ca pun pere la fermentat în butoi, la fel ca la Kruskovac.
La Armagnac prune s.a.m.d.
La rom maro... culoarea si gustul vin din butoi. E dud, ai dreptate, Marduk. Sau stejar.
Bacardi sau oricare romuri albe (la fel ca Havana Club) e un rom tânar care e vândut repede, n-are gust - dar tarie.
Hai sa va povestesc ceva cu Havana Club.
Taica-meu a ascuns asa ceva la noi în camera de copii.
Dupa ce l-am descoperit - l-am baut.
Adica frate-meu cu mine.
Si dup-aia am bagat apa în sticla.
Sa-l fi vazut pe taica-meu când a tras o gura de-acolo...
Marduk
26 Apr 2010, 08:54 PM
butoiul de fermentat nu prea conteaza, butoiul pentru limpezire si pastrare este important.
mutulica
27 Apr 2010, 11:55 AM
QUOTE(Cla @ 26 Apr 2010, 09:49 PM)
Da domnii mei, gustul nu vine de la distilat, ci de la butoi
daca vine de la un expert ...
bunicul, punea tuica in damigeana.. si functie de tipul prunelor, tuica avea gust diferit.. cine stie, poate cresteau in butoaie diferite
Erwin
27 Apr 2010, 02:09 PM
Culoarea vine de la butoi, ţuica e galbena daca e butoiul de dud. Se pot pune rămurele de dud în damigeană şi ai acelaşi efect!
Marduk
27 Apr 2010, 03:51 PM
ce fel de ramurele?
Nefertiti
27 Apr 2010, 04:00 PM
Apropo de tării din astea de care ziceţi voi - am fost acum nişte ani la un medic, care avea cabinetul acasă şi care, după consultaţie, ne-a invitat la el la un pahar, trebuia să ne spună câte ceva şi pt un reportaj. Stătea într-o casă din aia veche, naţionalizată, cu încăperi înalte, răcoroase, era vară...
Şi ne-a arătat nişte sticle cu pălincă (era în Satu Mare), în care pusese... nu mai ţin minte exact, alune, sâmburi de nucă... ceva de genul ăsta. Zicea că îi dau o aromă aparte sau aşa ceva. E drept că era pălincă veche, avea şi o culoare gălbuie destul de pronunţată. În general, eu nu pot să beau pălincă din aia de la noi din zonă, că e mult prea tare. Şi ai mei fac, dar nu pot pune gura pe ea. Dar aia din sticlele doctorului, cu toate chestiile alea prin ea, mă făcea să vreau să o gust.
Şi mi-e ciudă că nu-mi amintesc exact ce pusese în ea.
Marduk
27 Apr 2010, 04:11 PM
Poti pune orice samburi vrei, cel mai des se folosesc samburii de visina, caisa, cireasa, de nuca nu am auzit in schimb am avut ocazia sa gust in Prahova o tarie ce se numea cornata, se puneau coarnele la macerat cu zahar, dupa cateva saptamani se completa cu alcool. Nu am sa inteleg niciodata de ce nu folosim mai mult coarnele astea sun delicioase, primavara cand infloresc sunt galbeni iar toamna cand se coc bine par a fi visine.
mutulica
30 Apr 2010, 02:14 PM
QUOTE(Erwin @ 27 Apr 2010, 03:09 PM)
Culoarea vine de la butoi, ţuica e galbena daca e butoiul de dud. Se pot pune rămurele de dud în damigeană şi ai acelaşi efect!
asta daca tii mortis sa ii ajustezi aroma... bunica de ex punea frunze de menta si pretindea ca bea un paharel in scop medicinal... ca atare, am folosit acest mic viciu de procedura, si ma durea maseaua destul de des... ca sa fie nevoie sa o tratez
CharonOfNyx
30 Apr 2010, 02:21 PM
...de unde i-a ramas si numele trasului la masea.
Cla
30 Apr 2010, 07:06 PM
Oricum o fi fost facuta, dragii mei. Am primit o tuica de casa din România într-o damigeana.
Am pus-o în niste sticle de apa.
Una am pus-o în frigider.
Se scoala nevasta-mea... i-e sete. Deschide frigiderul vede sticla de apa si trage o gura sanatoasa...
Am auzi doar "Baaaa, baga-te-as, ce-ai facut, mi-am ars tot, am borât, ce-ai facut??"
"Cin' te pune sa bei tuica noaptea?" (
)
Marduk
30 Apr 2010, 07:08 PM
poate ca era palinca nu tuica!
Nefertiti
26 Aug 2010, 07:46 PM
Nu dă nimeni ceva de băut?
mutu, ce combinaţii ai mai descoperit?
mutulica
27 Aug 2010, 09:03 AM
am ramas la vechiul laphroaig...
Nefertiti
18 Nov 2010, 10:46 PM
Ce-i ăla?
mutulica
8 Dec 2010, 04:44 PM
http://www.laphroaig.com/un single malt de islay... cu aroma destul de pronuntata, dar mai soft decat lagavulin sau caol illa
e greu de acceptat din prima, asa ca iti recomand mai intai o sesiune pe talisker
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.