Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Produse Si Producatori
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Opiniile Consumatorilor / Comentariile Clientilor
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Marduk
Am citit pe site-ul RCS-RDS : "Am citit, am înţeles şi sunt de acord cu Termenii şi Condiţiile acestui site"


2. Obligatiile RCS & RDS S.A.

2.1 RCS & RDS S.A. nu isi asuma raspunderea pentru nici o pierdere de date sau informatii rezultate din intarzieri, comenzi neonorate sau care nu ajung la destinatar, cauzate de evenimente care nu sunt sub controlul RCS & RDS S.A., al furnizorilor sai sau prin erori de omisie din partea utilizatorului. RCS & RDS S.A. si furnizorii sai exclud orice sugestie sau garantie ca:

a) serviciul va fi neintrerupt sau fara erori

b) eventualele defecte vor fi corectate

c) serviciul, sau serverul care il pune la dispozitia utilizatorilor este lipsit de virusi sau alte componente care ar putea dauna utilizatorilor si nu pot fi responsabili de vreo actiune pe care o intreprindeti pe baza respectivelor informatii sau a serviciului.

Serviciul este disponibil 24h/zi, exceptand perioadele in care se efectueaza lucrari de mentenanta sau de reparatii. Accesarea serviciului poate fi limitata in intervalul orar de utilizare intensa datorita limitarii procesarii datelor de catre sistemele informatice.

RCS & RDS nu este in nici un fel raspunzator pentru pierderile (directe sau indirecte), pierderea unor ocazii sau oportunitati de afaceri sau pentru beneficiile nerealizate, ale Beneficiarului sau ale tertilor care se afla in raporturi juridice cu Beneficiarul, ca urmare a nefunctionarii sau a functionarii necorespunzatoare a Serviciului.


Acestea sunt obligatiile unui furnizor de servicii din Romania. rofl.gif Cum o arata acest pasaj referitor la obligatiile furnizorului prin alte tari?
Marduk
In calatoria pe care am facut-o in UK nu puteam sa nu remarc modul in care englezii fac comert, cum servesc clientii si cum stau cu igiena prin pub-uri, fast-food-uri, toalete si piete. Spre deosebire de Romania unde legislatia este destul de dura, cel putin pe hartie cu activitatile din domeniul alimentatiei publice, in UK am fost la o piata in care producatorii locali isi expuneau marfa spre vanzare, gaini, pui, rate, prepelite, carne de vita, porc, branzeturi etc. nici un producator nu tinea aceasta marfa in vitrine, pe carne erau cateva muste pe care le-am indepartat de cateva ori tocmai pentru a atrage atentia vanzatorului, n-a reactionat. Intr-o mica cafenea din Bath nu exista un traseu al alimentelor si un traseu al gunoiului, legislatia romaneasca in domeniu spune clar ca aceste trasee nu trebuie sa se intersecteze. Toaleta era comuna atat pentru angajati cat si pentru personal si drumul catre toaleta se intersecta cu cel catre zona de preparare si depozitare. Era o inghesuiala pe 50 mp parter si 50 mp la subsol, dar era curat, foarte curat as zice avand in vedere spatiul mic, la noi nu cred ca ai fi putut deschide o cafenea ce vindea si prajituri intr-un astfel de spatiu. Nu stiu cum este legislatia britanica dar ce pot sa spun este ca peste tot de la piata la toaleta publica totul era curat si bine organizat. Am intrat si intr-o toaleta publica in Oxford intr-o parcare, curat fara mirosuri, toate componentele erau din inox antivandal, similar cu ce am vazut in Germania si Olanda. Cu gandul la toaletele din Romania am facut fotografii. In supermarket-uri este totul bine organizat si mi-a atras atentia o initiativa, desi am realizat ca nu prea functiona bine, casele de marcat fara casier, cumparatorul face serviciul respectiv, isi scaneaza produsele, le cantareste si plateste cash sau cu card, au mentinut si casele din cate am inteles pentru cei batrani care nu se descurca cu tehnologia. Stiam ca Marks & Spencer este un magazin pentru haine, in Reading am constatat ca de fapt este un supermarket unde au si produse alimentare destul de bune dar cam scumpe. Mi-a placut foarte mult oferta de produse extrem de mare din cadrul fiecarei clase de produs, practic daca nu traiesti acolo nu sti ce sa cumperi. Au tot felul de oferte si nu ca la noi doar la cele care urmeaza sa expire, nu e anormal sa cumperi un produs si sa primesti doua sau trei.
Marduk
La mine in zona am constatat o "ciudatenie" pe care mi-au dezvaluit-o localnicii. Cand coboara in oras sa-si faca asigurarea obligatorie (PAD) tipele de la firmele de asigurari le "baga pe gat" si o alta asigurare de 20 de euro, spundu-le prur si simplu ca PAD-ul sa scumpit. Este un abuz, oamenii care nu stiu ce este cu aceste asigurari obligatorii, sunt prinsi intr-o capcana acestei "scumpiri". Unii nu-si mai fac asigurarea obligatorie riscand sa fie amendati, fac PAD-ul si accepta cealalta asigurare ca fiind o "scumpire" a guvernului. Asiguratorii cresc numarul politelor, iar agentii incaseaza comisionul. Culmea este ca toate astea au loc in sediul primariei, unde agent de asigurari este nevasta sau fata unei "personalitati" din comuna.
Marduk
Ieri am dat o tura printr-un supermarket, cu renume in piata romaneasca. Sunt obisnuit cu supermarketul respectiv, stiu exact unde sa ma duc dupa un produs, dar ieri ceva mi-a atras atentia. La sectorul de fructe au schimbat dispozitivele pentru pungi, inainte era un sistem format dintr-un cilindru cu o fanta prin care scoteai punga, acum am observat un dispozitiv mai elaborat. Cilindrul respectiv avea un ax legat cu lant, axul trebuia bagat prin interiorul sulului de pungi, asigurandu-i stabilitate, atunci cand doritorul trage de capatul pungii care se opreste intr-un pinten si se rupe de sul etc. Nu este cine stie ce investitie, dar daca este montat corect sulul cu pungi ruleaza mult mai bine de cat in vechiul sistem, numai ca asa cum se intampla de multe ori in Romania, una este sa vrei si alta sa pui in practica. Majoritatea sistemelor nu aveau acel ax introdus prin sulul cu pungi si asigurat corect. Am cercetat mai cu atentie sa inteleg de ce a prevazut proiectantul sau conducerea acest sistem si de ce nu este folosit corect de catre angajati. Sulul este destul de greu, daca nu este protejat de ax, sulul poate sa-i cada uni copil in cap, unui batan peste picior, extragerea pungilor se face mai greu etc. Tema pare neimportanta, lipsita de atractie, dar sunt foarte multe chestii marunte in multe magazine din Romania, care pot cauza probleme, doar din simplu motiv ca angajatii nu le folosesc corect, iar cei pusi sa-i verifice nu-si fac treaba, de aici un intreg lant de slabiciuni care in final afecteaza clientul.
Marduk
De cateva saptamani a aparut la tembelizor un "produs" o reclama realizata cu ajutorul copiilor, la un salam, chiar doua. O reclama este un produs publicitar, destinat unui public, unor consumatori, in acest caz, asa cum rezulta din reclama, copiii mari amatori de salam. Nu stiu ce face CNA-ul, ce fac acei jurnalisti, analisti, moderatori etc. care s-au suparat tare cand la tembelizor a aparut o reclama ce promova margarina, dar tac ca o usa de biserica cand vine vorba de reclama la salam. Oare salamul nu este la fel de nociv precum margarina? mai ales ca tinta vizata de reclama sunt aceiasi copii. Ce interese ar putea fi la mijloc? de ce trateaza moderatorii in mod diferit aceste reclame?
Marduk
Am dat o fuga la marea cea mare, nu este neagra, avea o culoare frumoasa, tucoaz, cel putin cand am vazut-o eu. Am remarcat cateva lucruri, asupra carora voi reveni, dar unul in mod deosebit mi-a atras atentia. SAREA, n-am gasit sare romaneasca la nici un restaurant, supermarket, chiosc etc. Toata sarea pe care am consumat-o a fost fie turceasca fie greceasca, nu stiu ce fel de sare era in solnitele din restaurante, dar la impinge tava si in supermarket sarea nu era romaneasca. Ca sarea nu este romaneasca e o problema pe care va las sa o "rumegati" dar ceea ce ma enerveaza la culme este faptul ca nu gasesc la magazinele normale, butic, market, supermarket, sare fara iod. VREAU SA MANANC SARE FARA IOD, de ce ma obliga legea sa mananc sare iodata? poate ca nu am nevoie de iod, sau poate ca-mi asum acest risc de a manca sare fara iod. De ce trebuie sa cumpar sare fara iod doar de la magazinele "plafar"? ca si cum aceasta ar fi un produs de lux, medicament etc.
abis
Sare fara iod gasesti la magazinele tip Plafar.

Si de ce se iodeaza sarea: http://ro.wikipedia.org/wiki/Iod#Ac.C8.9Bi...iziologic.C4.83
Marduk
De ce doar la magazinele Plafar? de ce nu la supermarket ca a doua sau a treia optiune? de ce nu la restaurant sau cafenea unde ti se ofera zahar tos, zahar brun sau indulcitor? "Carența sau excesul de iod au efecte nocive asupra organismului"
abis
Habar nu am de ce... smile.gif

Ca sa faci exces de iod din sare, pai trebuie sa mananci o gramada de sare, automat faci si exces de sodiu. wink.gif
The Dude
ATANSION !!

dispozitive pentru alungat rozatoarele 150 lei din magazinul metro..

stiu produsul, il folosesc curent si sunt multumit de el...eu am cumparat de la o firma de pe Marasesti, langa eon gaz..acum, am zis sa cumpar si de la super-market..

iau, ajung acasa il bag in priza, apas on si....kabooooum !!!...intr-un nor de fum...Socul a fost atat de puternic ca a topit cablul de alimentare cu care am ramas efectiv in mana...nici sigurantele ultrarapide n-au avut timp de reactie...

inapoi la magazin, oamenii imi inlocuiesc pe loc aparatul fara comentarii...pleca acasa, despachetez, bag in priza...Burubuuuummm !!..acelasi scenariu...dar de data asta a scos toate sigurantel si generala...

plin de manie ma intorc si ii iau pe aia la ture...oamenii ma cred nebun, asa ca iau din raft ultimele trei produse. mergem la banc, punem in priza...functioneaza... mad.gif

il iau pentru acasa, dar le cer sa le probeze si pe celelalte ramase...buuuuuuuummm..din prima, de le-a lasat juma de magazin in umbra....

in fine dau aparatul imi iau banii, aia retrag produsul..eu multumit nevoie mare...insa pe drum imi pica fisa...am facut trei drumuri aiurea...pe mine cine ma despagubeste ??... mad.gif

am zis sa pun aici...cu sfatul sa nu cumparati nimic niciodata fera bancul de probe... blink.gif
Marduk
"„Din zori până-n seară, dezvoltăm o ţară” ... pe facebook!!?? de ce pe facebook?
The Dude
...mare lovitura publicitara...e-mag a avut de blackfriday o cadere in sistemul informatic...pentru mai multe ore, cateva produse au apartut cotate la preturi ridicole: un aparat foto de 2500 lei la pretul de 2 lei, un smartfon de 1500 la pret de 1 leu, un laptop...la pret de 3 lei.

Comenzile au apucat sa plece astfel formulate, iar magazinul a decis sa onoreze solicitarile...

Bravoo...si daca e o inscenare pentru ceva clientela obscura, gaselnita ramane de mare valoare... thumb_yello.gif
abis
Probabil e marketing - o idee desteapta, desigur, dar marketing.

Desi se poate intoarce si impotriva lor: chiar asa de incompetenti sunt incat sa greseasca preturile?! Daca altadata le-au gresit in plus? Daca le maresc dupa aceea ca sa-si acopere paguba?!
Marduk
Publicitate ieftina, o astfel de stire este transmisa prin viu grai din usa-n usa, iar ce conteaza este ca firma respectiva este puternica si chiar in astfel de situatii poate sa-si onoreze clientela, chiar daca este in pierdere.
Pe de alta parte eu am o alta stire care merita atentia: SCUMPIREA GAZELOR
Se vorbeste prin targ cum ca gazele se vor scumpi din cauza de discriminare, cu alte cuvinte toti cetatenii care pentru a se incalzi au oarece legatura cu consumul de gaze vor avea de suferit. Printre perdantii acestei aberatii comuniste ma numar si eu, de aceea am decis sa va prezint acest caz. Doi cetateni care locuiesc la bloc, unul si-a montat o centrala pe gaz, a avut bani, n-a vrut sa mai depinda de consumul altora, de radiatiile din pereti etc. Celalalt, un nostalgic, fara bani, care inca mananca biscuiti cu ceai, a ramas captiv la RADET, fie ca si-a pus repartitoare sau nu, se incalzeste cu un produs rezidual provenit de la CET-uri, apa calda. Cand am vazut ce vor sa faca guvernantii cu fericirea mea, caldura mai ieftina, mi-am zis ca ceva nu este in regula. Mi-am adus aminte ce-au vrut sa faca comunistii cu CET-urile astea. CET-urile sunt niste centrale electrice care produc curent electric, agentul termic folosit in procesul de fabricatie, apa calda, trebuie racit, initial se racea in niste turnuri de racire, ca niste mosoare verticale, apoi cineva si-a dat seama ca apa asta calda are un potential, ca ar putea fi folosita la incalzirea apartamentelor muncitoresti, unde urma sa aiba loc procesul de racire al agentului termic ce putea fi refolosit fara al mai urca in turnurile respective pentru racire, agentul termic, se racea in caloriferele muncitorilor, oferind la schimb caldura ieftina. In mare cam asta era ideea incalzirii centrale cu apa calda provenita din CET-uri. In vremurile de azi cineva, un baiat destept a sesizat ca cei care se incalzesc pe termoficare platesc mai putin decat cei care consuma gaze pentru incalzire. Probabil comunist fiind sau avand interese transpartinice si-a zis ca nu este corect, ca toata lumea indiferent ce sistem ar folosi trebuie sa plateasca la fel. Nu conteaza sistemul folosit, cetateanul trebuie sa plateasca aproape la fel, doar ca in opinia mea decizia nu este luata intamplator. Este iarna, UE ne prezeaza sa liberalizam piata gazelor, fostii guvernanti au cedat pe nimic (intrarea in UE a Romaniei) resursele naturale, gazele, petrolul, sarea, apa minerala etc. iar azi actualii guvernanti trebuie sa gaseasca niste tapi, acari etc. rspunzatori de marirea pretului la gaze. Ce-a mai buna scuza CET-urile, consumatoare de gaze, pentru producerea apei calde, folosite de unii romani sa-si incalzeasca apartamentele. Numai ca in opinia mea CET-urile nu produc doar apa calda, produsul principal fiind energia electrica, kW-ul, curentul electric, pe care il vand cu profit cetatenilor consumatori, rezidual mai au un produs, apa calda, pe care il furnizeaza contra cost pentru incalzirea pe timp de iarna a apartamentelor. S-ar parea ca nu este nimic de comentat in aceasta chestiune, dar privind atent la conceptul de la care s-a plecat cu acest sistem de incalzire ieftina, ajungem la intrebarea: CUI (QUID) PRODEST? vanzatorilor (traderilor) de gaze? UE? comerciantilor de centrale termice? instalatorilor? sistemului politic clientelar? CET-urilor? cetatenilor care au centrale termice? apei calde? Nu inteleg de ce se doreste egalizarea comunista, cata vreme este clar ca termoficarea este de departe un mod ieftin de a incalzi blocurile comuniste in care se intampla inca sa mai traim, noi astia nastalgicii dupa lucrurile bine facute, chit ca s-au facut in comunism sau in capitalismul interbelic, pentru ca in capitalismul postdecembrist nu am gasit lucruri bine facute care sa influenteze efectiv viata de zi de zi a romanilor.
The Dude
QUOTE(abis @ 25 Nov 2014, 11:24 AM) *
chiar asa de incompetenti sunt incat sa greseasca preturile?!


Nu cred...eu is cumparator de pe f64, si mi s-a intamplat la fel. Desigur nimeni nu a lasat atunci pretul, asa cum au facut-o astia de la e-mag.
A trebuit sa platesc altceva decat 1 leu afisat acolo...si n-am comentat. Ma interesa obiectul si faptul ca era la promotie (oricare, ca tot il luam)

Am primit insa o explicatie plauzibila: reducerile se comunica undeva, sau se aproba de cineva...Nu mai stiu exact, ideea e ca nu se poate face o tocmeala ca la piata, ci numai una avizata si contabiliceste prestabilita.

Avizele vin cu intarziere si sunt operate electronic imediat...scurta perioada in care pretul normal e inlocuit cu pretul ofertei e de durata secundelor, poate a minutului...te poti nimerii pe ea..si atunci la rubrica cost apare un nominal.


ideea valoroasa este insa felul in care au decis astia sa reactioneze in fata greselii...chiar si daca nu-i decat o poveste.
daca corectau eroarea la livrare, nu cred sa se fi suparat cineva (asa dupa cum atunci cand am patit-o eu, nu m-am suparat pe nimeni).

alegand sa o onoreze au dat o mare lovitura de piata, ce ar fi trebuit popularizata printr-o campanie pe masura, dupa opinia mea...
The Dude
cel.ro...prin corsar nu mai stiu cum....fugi frate....cei mai mari excroci
Marduk
Azi am fost in "vizita" prin UK. Am accesat pagina unei companii ce are magazine si in Romania. Va las pe voi sa vedeti care sunt diferentele de pret intre Romania si Regatul Unit. blink.gif blink.gif unsure.gif huh.gif cool.gif
Fantasee
Apropos de produse la fel de rare ca sarea neiodată amintită de Marduk, putem pune pe listă şi batistele bărbăteşti.
Pentru Crăciun am căutat din cele clasice, de bumbac, pentru un domn din familie. Şi ce am căutat laugh.gif mai ceva ca pe graal, am întrebat în 11 magazine diferite.
Nu aveau deloc pe niciunde, ba mă mai şi priveau jigniţi şi/sau îngrijoraţi când le refuzam pe cele sintetice, de înfipt la vedere în piept.
O domnişoară simpatică dintr-un magazin de profil parcat într-un mall chiar m-a prevenit discret că 'nu se mai poartă'.

Într-un final glorios am găsit 'batiste de import italiene' 100% bumbac în oferta unui producător român de cămăşi.
Urâţele, 150 lei setul de trei, dar erau singura opţiune. Le-am luat, erau produse în Germania defapt.
Şi mă întreb de ce sunt tratate batistele de bumbac drept produse de lux ... sau mai bine punem de o cooperativă de tivit bumbac şi ambalat pătrate pentru domi. laugh.gif
Marduk
Incearca pe la APROMAT-e, locul de unde se cumpara produse pentru pomeni, parastase, inmormantrai etc. Gasesti batiste bune din bumbac, chinezesti, indiene, bangladesh
abis
QUOTE(Fantasee @ 8 Apr 2015, 03:20 PM) *
Şi mă întreb de ce sunt tratate batistele de bumbac drept produse de lux ...

Pentru ca nu se mai cer pe piata...
QUOTE
sau mai bine punem de o cooperativă de tivit bumbac şi ambalat pătrate pentru domi.

Vorbeste cu Cucu Mucu. El sigur are o solutie pentru asta. smile.gif
Fantasee
Îţi mulţumesc pentru informaţie, Marduk. Nu ştiam despre complexul respectiv, deşi e oarecum în zona în care ajung frecvent.

Abis, am reţinut, mulţumesc mult. Ar fi o variantă cea cu lipsa cererii, dar informaţia de la Marduk mi-a deschis şi mie ochii.
Manierele vechi s-au cam pierdut, iar batista nu e singura dovadă laugh.gif dar dacă nu se mai caută batistele astea de bumbac pentru buzunarul zilnic, atunci pentru un parastas tot se caută.
Fără îndoială că înmormântarea e o necesitate, dar s-ar putea ca obiceiurile de pomenire periodice să fi devenit un fel de lux. Îmi rămâne neclară situaţia.

În altă ordine de idei, zilele trecute am apelat la emag ca să-mi pot face piaţa în timp util.
Serviciul a fost foarte bun, voi apela la ei şi pe viitor, când nu mă voi învrednici altfel. innocent.gif
Marduk
QUOTE(Fantasee @ 10 Apr 2015, 03:41 PM) *
Îţi mulţumesc pentru informaţie, Marduk...

Cu mare placere. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi.
Marduk
Ce parere aveti despre cresterile de preturi operate de comercianti inainte de reducerea TVA? Cum ar putea fi inteleasa de consumatori? aceasta nemernicie, in opinia mea, a comerciantilor care nu vor sa piarda nimic din profitul lor.
Marduk
Sunt un consumator de ardei kapia, inainte de Paste un kil de kapia era 8-9 lei, azi am fost prin piata si la supermarket un kil de kapia a ajuns la 15-18 lei. M-am uitat in calendar sa vaz daca vine vreoa sarbatoare, am gasit una dar e o sarbatoare a muncii, a muncitorilor, iar cei de pe urama carora beneficiem de aceasta zi libera nu erau nici macar socialisti sau comunisti. Oare asta sa fie evenimentul care sa duca la cresterea preturilor in asemenea hal? nu m-am uitat la mici, bere, carbuni si alte chestii de utilitate normala in cazul acestor sarbatori. Pe mine ma preocupa ardeiul kapia, credeti ca muncitorii care or sa iasa la gratar de ziua lor, a muncii, or sa consume kapia cu mici si mustar? pentru ca altfel nu-mi explic de ce naiba a crescut atat de mult pretul la ardeii kapia. A mi-a trecut chiar acum prin minte, o fi vreo molima, boala a ardeilor prin serele din Turcia, Spania, Italia sau Olanda si-atunci se leaga, ca altfel nu-mi explic.
Fantasee
Nu am făcut o piaţă serioasă în ultima perioadă, revin după ce o comit. Ieri am cumpărat musli-ul obişnuit şi a avut acelaşi preţ piperat, dar nu crescut. smile.gif

Ultima dată am cumpărat ardei kapia după Paşte cu 11 lei/kg, iar înainte de Paşte luasem cu vreo 10 lei/kg.
În martie luasem cu 9,39, iar în ianuarie cu 8,62. Preţurile sunt din acelaşi magazin pentru toate valorile. Unde ai văzut cu 15-18?

Cât despre creşterile de preţuri care vor apărea sau au apărut deja înainte de reducerea TVA, voi bea în sănătatea comercianţilor care vor lua această decizie.
Ei să fie sănătoşi şi să mai aibă clienţi, iar eu tot sănătoasă să rămân când voi merge să cumpăr din altă parte. drunk.gif
Aş mai avea o opţiune, aceea de a mai renunţa la floricelele de pe balcon şi să pun ardei în ghivece. Usturoi am deja şi încet-încet parcă văd că o dau în hidroponice. biggrin.gif
Marduk
QUOTE(Fantasee @ 28 Apr 2015, 05:57 PM) *
...Unde ai văzut cu 15-18?

La piata, la supermarket pretul este 13.99; 14.99 etc.
QUOTE
Cât despre creşterile de preţuri care vor apărea...voi bea în sănătatea comercianţilor care vor lua această decizie.

De ce? dupa ce ca nu prea accepta produse romanesti in galantarele lor, au in stoc marfa la pretul vechi, isi permit sa creasca preturile peste masura doar pentru a acoperii scaderea TVA-lui.
QUOTE
Aş mai avea o opţiune...să pun ardei în ghivece.

thumb_yello.gif
Cla
Marduk, îti dau un tipp, adica un hint.
Cumpara capia înainte de 1 Mai, ca atunci nu mai costa 1 leu, ci 300 de lei la kilogram , ca omanii merg la grill si ai nevoie de Paprika la frigarui biggrin.gif
Fantasee
QUOTE(Marduk @ 28 Apr 2015, 06:50 PM) *
De ce? dupa ce ca nu prea accepta produse romanesti in galantarele lor, au in stoc marfa la pretul vechi, isi permit sa creasca preturile peste masura doar pentru a acoperii scaderea TVA-lui.


De ce nu? Ei fac ce vor (adică măresc preţuri aiurea), iar eu fac ce vreau (mă duc să cumpăr din altă parte sau produc).
Nu am de ce să mă supăr că ei îşi schimbă politica de vânzare în vreme ce eu nu îmi schimb politica de achiziţii.
Sigur voi găsi în altă parte un preţ care să îmi convină. Până la urmă, fiecare bănuţ al unui cumpărător reprezintă o investiţie în comeciant, chiar dacă una extrem de modestă. Sunt liberă să investesc în altă parte.

Cla, bonsoar şi bun revenit! drunk.gif Cât costă ardeii kapia acolo unde eşti tu?
Marduk
QUOTE(Fantasee @ 28 Apr 2015, 07:13 PM) *
...Sigur voi găsi în altă parte un preţ care să îmi convină.

Daca-mi gasesti ardei kapia, in Bucuresti, sa nu zic in Romania, cu 8-9 lei/kg spune-mi si mie locatia, te rog.
Cla
QUOTE(Fantasee @ 28 Apr 2015, 06:13 PM) *
Cla, bonsoar şi bun revenit! drunk.gif Cât costă ardeii kapia acolo unde eşti tu?

Fantasee mwah1.gif
Trebuie sa te dezamagesc, nu stiu exact... eu îi cumpar la borcan gata facuti salata, un borcan de-ala are vreo sase ardei si costa ceva între 1,29 si 1,69 de euro.
Prin iulie - august când e sezonul vin din toata Ungaria, Bulgaria etc, nu numai Kapia si cei care arata la fel, dar sunt galben-varzui, li se spune ardei unguresti.
Dar nu stiu cât costa, e un pachet si îl platesc cu placere, deja fiind cu gândul la salata de ardei copti, si asta în combinare cu salata de vinete... ce-ti doreste inima mai mult la asa ceva, doar o pâine rolleyes.gif drool.gif
Cla
În alta ordine de idei:
Nu va spargeti capetele în care colt al Bucurestiului ar fi la piata ardeii mai ieftini...
Gânditi-va câta benzina spulberati în aer pâna acolo... si câti bani.
La asta m-am gândit când mi-a vândut un coleg masina lui, si zice:
- Hai sa mergem la Forchheim, acolo lasi masina la spalat cu 5,99 DM.
Bine, am risipit 3 ore cu dus-întors pentru 5,99
Si-i zic: Willi, ce am câstigat din asta ?
- Pai e mai ieftin.
- Bine, a fost ieftin, si cât ne-a costat benzina ? Daca mergeam dupa colt la benzinarie sa spalam masina, plateam un pic mai mult, dar am fi avut timp si bani de o bere. Si asta fara vreun accident pe drum...
- Ohh.... rofl.gif
Marduk
Sunt revoltat de pozitia unor reprezentanti ai supermarketurilor din Romania, care afirma la tembeliziuni ca nu exista nicio scumpire, ca nici un aliment n-a fost scumpit in vederea anihilarii reducerii TVA-lui. Vad cu ochii mei ce se intampla iar nemernicii astia zic ca nimc nu se intampla, mai rau este ca si pietarii se aliniaza incet dar sigur noilor preturi din supermarketuri.
abis
Ce s-a scumpit si cu cat?


Nu mai cumpara de la ei
Marduk
QUOTE(abis @ 29 Apr 2015, 01:18 PM) *
...Nu mai cumpara de la ei

Da, asa zic toti cei care traiesc in alta realitate. La tembelizor o multime de experti, analisti ne indeamna sa profitam de beneficiile pietei libere, sa cautam magazine cu preturi mai mici si sa nu mai cumparam de la magazinele care au preturi mari. Este pur si simplu o bataie de joc fata de romani, pentru ca supermarketurile controleaza preturile in piata. Am testat asta pe un singur produs, ardeiul kapia, a crescut pretul la supermarket, a crescut si in piata, cu 2 lei mai mult decat in supermarket, de ce? pentru ca piata este plina de "producatori" care cultiva ardeiul kapia la supermarket. Din cate am inteles sunt si alte produse pe care suntem indemnati de expertii din tembeliziuni sa le cautam in alta parte, dar unde nu ne spune nimeni, asa ca n-am decat sa iau sacosa si sa plec in cautarea magazinului ideal care asteapta cumparatorii romani sa-i treaca pragul pentru produsele ieftine. mad.gif
abis
In ce magazin i-a crescut pretul?
Marduk
Nu pot sa spun numele supermarketului. Sigur insa inainte de Paste 1 kg de ardei era 8-10 lei/kg in piata era 12-15 lei/kg, iar dupa Paste un kg a ajuns la suprmarket 12-13 lei/kg iar in piata 15-18 lei/kg. Nu pot sa ma refer la alte produse pentru ca nu stiu exact dar la kapia sunt sigur ce vorbesc.
Fantasee
Zău că nu văd de ce nu ai putea spune numele supermarketului ...

QUOTE(Fantasee @ 28 Apr 2015, 05:57 PM) *
Ultima dată am cumpărat ardei kapia după Paşte cu 11 lei/kg, iar înainte de Paşte luasem cu vreo 10 lei/kg.
În martie luasem cu 9,39, iar în ianuarie cu 8,62. Preţurile sunt din acelaşi magazin pentru toate valorile. Unde ai văzut cu 15-18?

QUOTE(Marduk @ 28 Apr 2015, 08:18 PM) *
Daca-mi gasesti ardei kapia, in Bucuresti, sa nu zic in Romania, cu 8-9 lei/kg spune-mi si mie locatia, te rog.

Selgros este magazinul în care găsisem preţurile alea la nivel de ianuarie-martie.


Cel mai probabil aş da 18lei/kg pe adrei kapia ... şi sigur nu aş da 50lei/kg de ardei kapia. Dar am dat 50lei pe 14kg de mere astă toamnă.
Îmi pun întrebările de preţ în termeni simpli: am de cheltuit 18ron, pe ce prefer să îi dau? Atât. Odată ce am ales nu am pe cine să mă supăr.
Înţeleg că tu nu ai da 18lei/kg pe ardei kapia, dar pe ce ai cheltui suma asta mai bine decât pe ardeii ăia?

În evenimente recente: am aşa o bănuială că Altex-ul cam dă faliment. Azi au trimis mail cu subiectul: A inceput Spring Black Friday - Vezi ofertele. rofl.gif
S-or fi speriat că lumea în mai va investi în grătare şi ardei (ce tare ar fi să ai din nou dreptate, Marduk!) şi riscă să rămâna cu spatula aia de silicon pe stoc. Aşa că au redus-o cu 45%, acum e 7lei. thumb_yello.gif Dar eu nu am să le-o cumpăr nici aşa ... mi-e că se topeşte pe grătar. biggrin.gif Nu mă dezabonez de la ei încă, mai aştept până la vară să văd dacă organizează şi ChristmasInJuly. wub.gif
Marduk
QUOTE(Fantasee @ 29 Apr 2015, 06:59 PM) *
...nu văd de ce nu ai putea spune numele supermarketului ...

Cica n-ar fi deontologic. smile.gif
QUOTE
Cel mai probabil aş da 18lei/kg pe adrei kapia ...

Eu nu pot sa dau 18 lei/kg cata vreme nu inteleg de ce in nici 7 zile pretul a crescut 5 lei. Pentru mine ceea ce se intampla nu are legatura cu cerere si oferta, comert liber, piata libera etc. este pur si simplu furt, lacomie.
QUOTE
...am de cheltuit 18ron, pe ce prefer să îi dau? Atât. Odată ce am ales nu am pe cine să mă supăr.

Nu discut de optiuni aici ci de actiunile premeditate ale unor supermarketuri de a creste preturile inainte de scaderea TVA-lui. Este o actiune menita sa nu le reduca castigurile, ci din contra sa le creasca castigurile pe spinarea romanilor. Iar romanii nu au nici un mijloc de atac, nu pot nici macar sa boicoteze vanzarile, pentru ca ardeii si alte legume sau fructe stau bine mersi in depozite speciale, stropite cu substante pentru a rezista pana cand lucrurile se vor calma.
QUOTE
Înţeleg că tu nu ai da 18lei/kg pe ardei kapia, dar pe ce ai cheltui suma asta mai bine decât pe ardeii ăia?

Pe o sticla de vin. drunk.gif
abis
QUOTE(Marduk @ 29 Apr 2015, 06:44 PM) *
Nu pot sa spun numele supermarketului.

Ete scartz. Bineinteles ca il poti spune ca sa putem verifica si noi daca ajungem pe acolo.

Eu cumpar de regula din Carrefour.

Am luat de curand faina, apa minerala, rosii cherry, salata, ceapa si ustoroi, peste, pui, curcan, cascaval, unt, oua, naut, linte, cafea, iaurt, ciocolata si inca niste chestii si nu am sesizat fenomenul.

Asa ca nu m-as grabi sa ma dau de ceasul mortii ca uite ce fac nenorocitii, cresc preturile...
Marduk
QUOTE(abis @ 30 Apr 2015, 05:07 PM) *
Ete scartz. Bineinteles ca il poti spune ca sa putem verifica si noi daca ajungem pe acolo....
Asa ca nu m-as grabi sa ma dau de ceasul mortii ca uite ce fac nenorocitii, cresc preturile...

Eu vizitez 4 supermarket-uri, Kaufland, Lidl, Cora, Auchan, cel mai des merg la Lidl si la Piata Moghioros (n-am inteles de ce bucurestenii inca mai folosesc acest nume!!??) In toate cele 4 aredii kapia au sarit de la 8.99 la 13.99-14.99 intr-o saptamana. Poate ca este o sincopa de moment, productie, import, transport etc. dar am constatat ca s-au mai scumpit si alte produse. N-am facut un studiu sa dau cifre exacte, dar observ la portofel diferenta. Migdale 200 gr. erau 8.99 acum sunt, daca nu ma insel 10.99 sau 12.99. Vodka Zubrowka 500 ml era 24.99 acum este 27.99. In piata kg de ardei kapia era cel mult 10 lei acum este 15-18 lei, rosiile erau 5.5-6.5 acum sunt 7-8 lei. Eu cred ca ceva, ceva este la mijloc, dar consider ca este o nemernicie sa apari la tembelizor si sa minti un intreg auditoriu ca nimic nu s-a scumpit. Daca aceste scumpiri ar fi avut loc dupa cresterea TVA-lui poate ca incercam sa inteleg ceva, dar imediat ce s-a anuntat scaderea TVA-lui au aparut scumpirile, mici, mari ce mai conteaza, cineva a sesizat ca se poate castiga si a actionat ca atare.
Fantasee
Marduk, ardeii kapia erau 11,40lei/kg joi în Selgros. Erau galbeni, produşi în Turcia şi marcajul era pentru calitatea a II a. Nu am luat, mie-mi plac cei roşii. licklips.gif
Dacă ţi-e indiferentă culoarea, oricum ar fi un preţ mai bun decât în piaţa la care te refereai.

Nu am observat creşteri de preţuri la produsele pe care le cumpăr de obicei din Selgros, revin cu impresii şi după ce trec pe la Auchan.


Marduk
QUOTE(Fantasee @ 5 May 2015, 12:22 PM) *
...ardeii kapia erau 11,40lei/kg...Erau galbeni, produşi în Turcia...

Multumesc, este un pret bun, si eu prefer kapia rosii.
abis
Marduk, acum te-ai lamurit ce a fost cu asa-zisul scandal al cresterii preturilor?

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-2011639...ta-campanie.htm

Concluzia: nu te mai uita la B1TV
Marduk
QUOTE(Marduk @ 29 Apr 2015, 06:44 PM) *
....Nu pot sa ma refer la alte produse pentru ca nu stiu exact dar la kapia sunt sigur ce vorbesc.



QUOTE(abis @ 13 May 2015, 04:07 PM) *
Marduk, acum te-ai lamurit ce a fost cu asa-zisul scandal al cresterii preturilor?...


Nu, nu m-am lamurit, din contra nu stiu ce jocuri si pentru cine fac atat Hotnews cat si B1TV. Ceea ce stiu sigur este ca pretul ardeiului kapia a luat-o razna.

"Chiar daca pot exista fenomene locale de crestere a preturilor, date de puterea de piata superioara aunor magazine si/sau a unor a unor producatori, astfel de fenomene nu pot fi decat temporare"

Astept ziua in care pretul ardeiului sa revina la normal, sau o stire din Turcia sau UE prin care sa aflu ca anul asta cultura de ardei a fost afectata de vreo molima.

L.E.

De pretul cireselor ce zici? 60 lei kg!!!??? N-am fost in piata, am vazut la tembelizor, dar totusi nu-mi vine a crede ca 1 kg de cirese sa coste 13 euro/kg. Pe ce-o fi mizat afaceristula ala care a adus ciresele cu pretul asta in piata? o fi stiut ca in Romania exista ciresi?
abis
Discutia a pornit de la o acuza pe care ai facut-o la modul general, remeber? Te citez:

Ce parere aveti despre cresterile de preturi operate de comercianti inainte de reducerea TVA? Cum ar putea fi inteleasa de consumatori? aceasta nemernicie, in opinia mea, a comerciantilor care nu vor sa piarda nimic din profitul lor.

Daca singurul exemplu este un sortiment de ardei si de aici ai generalizat, eu ce sa mai zic....

Unele preturi au crescut, altele au scazut, cum este normal sa se intample in orice piata libera. Pretul se formeaza in raport de cerere si oferta, ai sa vezi ca dupa preconizata scadere a TVA nu vei simti mare diferenta in buzunar, adica nu vei ramane cu mai multi bani. De ce? Simplu. Daca piata, consumatorii adica, sunt dispusi sa dea (dau un exemplu ipotetic) patru lei pe un litru de lapte, daca producatorii isi vand productia la pretul asta, o scadere a taxelor nu va duce la scaderea pretului; pur si simplu atat timp cat pretul de echilibru intre cerere si oferta, adica pretul la care productia se vinde si asigura ROI pentru producator, este de patru lei, scaderea taxelor nu va insemna decat marja mai mare de profit. Analog, o crestere a taxelor nu se va reflecta 100% in pret niciodata, pentru ca o crestere a pretului peste nivelul de echilibru inseamna o scadere a cererii, prin urmare in cazul unei cresteri de taxe preturile chiar daca initial vor fluctua putin, in cele din urma se vor stabiliza tot la nivelul de echilibru intre cerere si oferta.

Taxele sunt doar unul dintre multele costuri ale producatorului, se reflecta in pret, bineinteles, insa este o iluzie sa speri ca taxe mici inseamna automat preturi mici. Nu. Pretul este dictat de cerere si oferta, nu de taxe.

Sa iti mai dau un exemplu. Daca maine ar dispare taxele pentru benzina, ar scadea pretul benzinei la jumatate? Nu. Daca soferii sunt dispusi sa dea 5-6 lei pentru un litru de benzina, daca la pretul asta benzinariile isi vand marfa, de ce ar vinde cu 3 lei?! Ar ieftini doar daca ar scadea consumul, pentru a-si aduce clientii inapoi, dar daca nu scade, de ce sa scada ei pretul la jumatate?

Tu daca vinzi miere, daca productia ta ti-o vinzi pe toata la (zic si eu) 14 lei kilogramul, in cazul in care iti scad cheltuielile la jumatate (nu stiu, se ieftinesc materialele din care faci stupii sau zaharul sau ce mai folosesti acolo la prisaca), dar piata iti cere mierea in continuare si este dispusa sa iti ofere tot 14 lei pe kilogram, vei vinde cu 7 lei sau tot cu 14?
Marduk
QUOTE(abis @ 14 May 2015, 11:07 AM) *
...Daca singurul exemplu este un sortiment de ardei si de aici ai generalizat, eu ce sa mai zic....

Sa vedem ce zice Adrian Porumboiu, care face afaceri cu supermarketurile:
"Eu cred că preţurile vor rămâne aceleaşi pentru că retailerii ne cer taxe mai mari, noua producătorilor. Eu vând produse lactate către Kaufland unde trebuie să plăteşti 8 taxe care însumează 90% din preţul final al produsului. După ce s-a anunţat reducerea TVA, ne-au trimis notă că mai vor 7%"..."Câte impozite se plătesc din acest adaos comercial de 90%?"..."Diferenţa de preţ de la fabrică la hipermarket este 90%. Este o umilinţă totală"..."Nimeni nu are curajul să se ia de hipermarketuri"
Cred ca este cazul sa amintim ca nimeni nu doreste ca romanii sa plateasca mai putin pentru produsele alimentare, mai ales ca vom trece la euro. Romanii s-au obisnuit cu aceste preturi, o scadere a lor, urmata de o crestere a acestor preturi dupa trecerea la euro, n-ar aduce avantaje politice, deci "pulimea" poate sa plateasca linistita acelesi preturi, castiga cine trebuie.
QUOTE
Tu daca vinzi miere, daca productia ta ti-o vinzi pe toata la (zic si eu) 14 lei kilogramul, in cazul in care iti scad cheltuielile la jumatate...dar piata iti cere mierea in continuare si este dispusa sa iti ofere tot 14 lei pe kilogram, vei vinde cu 7 lei sau tot cu 14?

Nu cred c-ai ales un exemplu bun. In primul rand ca eu sunt un producator, nu un supermarket. In cazul meu sunt mai multi factori care construiesc pretul, culesul abundent, duce la supraproductie iar piata reactioneaza la oferta, dictand pretul. In cazul supermarketurilor, care sunt doar niste intermediari, exact ca cei din piata de legume, nu cred ca au dreptul sa profite de pe urma reducerii TVA, crescand preturile. Eu consider ca aceasta miscare a supermarketurilor este o actiune de cartel, pentru ca nu au competitie interna. Supermarketurile cumpara tot, impunand pretul la raft, asa zisa competitie este doar pentru INS, tembeliziuni si consumatori, care sunt captivi sistemului instaurat de indermediari, nu exista alternative, deci practic nu exista o piata concurentiala.
abis
QUOTE(Marduk @ 14 May 2015, 07:18 PM) *
Sa vedem ce zice Adrian Porumboiu, care face afaceri cu supermarketurile:
"Eu cred că preţurile vor rămâne aceleaşi pentru că retailerii ne cer taxe mai mari, noua producătorilor. Eu vând produse lactate către Kaufland unde trebuie să plăteşti 8 taxe care însumează 90% din preţul final al produsului.

Sa nu mai dea marfa la Kaufland in cazul in care i se pare mic pretul pe care i-l ofera magazinul.

QUOTE
In cazul meu sunt mai multi factori care construiesc pretul, culesul abundent, duce la supraproductie iar piata reactioneaza la oferta, dictand pretul

Am zis ca pretul se stabileste ca punct de echilibru intre cerere si oferta... este gresit? Nu cred.

QUOTE
In cazul supermarketurilor, care sunt doar niste intermediari, exact ca cei din piata de legume, nu cred ca au dreptul sa profite de pe urma reducerii TVA, crescand preturile.

Ca orice vanzator, hipermarketul are dreptul sa ceara cat vrea pe ceea ce vinde. Piata reactioneaza (ca la tine in cazul mierii) si fie nu mai cumpara de la hipermarket ci din magazinul de la coltul blocului, fie din piata. Dar - repet - isteria asta cu cresterea preturilor a fost o gogorita, in realitate fenomenul nu exista. Unele preturi au scazut, altele au crescut asa cum este normal sa se intample.

Si alt punct de vedere:
http://www.contributors.ro/economie/cum-in...-in-gura-lumii/
Marduk
QUOTE(abis @ 18 May 2015, 03:19 PM) *
Sa nu mai dea marfa la Kaufland in cazul in care i se pare mic pretul...

Simplu de zis grau de facut. Unde sa-si dea marfa? Eu vad un cerc vicios aici, in afacerea asta cu supermarket-urile. Nu crezi c-ar fi corect ca pretul afisat la raft al unui produs sa contina pretul de achizite de la producator si taxele puse de suprmarket. Asa ar intelege si cumparatorii mai bine pe ce dau banii.
QUOTE
Am zis ca pretul se stabileste ca punct de echilibru intre cerere si oferta...

Nu, nu este gresit. In pietele dezvoltate, unde s-au creat "sistem de control" a acestor preturi, acest echilibru este normal si chiar functioneaza. Eu cred ca in Romania este prea permisiva in acest domeniu, neavand acel "sistem de control" al preturilor care pleaca de la producatorii pana la clientii supermarket-urilor. La noi sunt cativa jucatori care fac preturile, din acest motiv isi permit sa controleze aceste preturi sub "umbrela" unei legislatii care nu poate actiona din cauza subdezvoltarii, piata fiind invadata de produse mai "ieftine", ce provin de la "cartelul" de producatori specializati, creat chiar de supermarket-ul respectiv
QUOTE
Ca orice vanzator, hipermarketul are dreptul sa ceara cat vrea pe ceea ce vinde. Piata reactioneaza...

Piata este nedezvoltata, imatura iar cei care pot sa profite nu se sfiesc sa faca acest lucru punand presiune atat pe cetatean, cumparator cat si pe guven si politicieni.
QUOTE
...- repet - isteria asta cu cresterea preturilor a fost o gogorita, in realitate fenomenul nu exista...

Sa vedem, abia dupa 1.06.2015, mai exact cam la 30 de zile de la intrarea in vigoare a reducerii TVA-lui. Sigur vor exista jurnalisti, analisti, producatori etc. care vor dezbate public problema. Eu continui sa cred ca piata din Romania este imatura, inca se gaseste in starea de emergenta, care place atat de mult unor investitori pusi pe castiguri rapide si fara probleme.
abis
QUOTE(Marduk @ 19 May 2015, 10:20 AM) *
Unde sa-si dea marfa?

In piata, la magazinele de cartier ori sa investeasca in propria retea de desfacere.... Stiu ca este greu, dar daca nu vrea sa mai vanda la hipermarket, nu-l obliga nimeni sa o faca.

Dar sa fim sinceri: ii convine sa vanda hipermarketului. Scapa de toata marfa dintr-o data, nu isi mai bate capul sa vanda kilogram cu kilogram, nu mai angajeaza forta de vanzare, nu mai construieste depozite, nu mai investeste in promovare samd samd samd. Daca nu i-ar conveni, ar face altceva.

QUOTE
Nu crezi c-ar fi corect ca pretul afisat la raft al unui produs sa contina pretul de achizite de la producator si taxele puse de suprmarket

Cum ar fi pe eticheta sa vezi:
- pretul cu care vinde hipermarketul;
- pretul de achizitie al produsului
- costurile de transport
- costurile de depozitare
- cheltuielile cu utilitati (apa, curent, incalzire) ale hipermarketului
- salariile personalului
- taxele platite statului
- profitul
- cheltuielile cu ambalarea
- cheltuielile cu reclama
.... si absolut toate costurile si cheltuielile magazinului....

Ar fi o tampenie.

QUOTE
Piata este nedezvoltata, imatura

Nu cred asta.

QUOTE
Sa vedem, abia dupa 1.06.2015, mai exact cam la 30 de zile de la intrarea in vigoare a reducerii TVA-lui.

Nu trebuie sa vedem ce se intampla dupa 1 iunie ca sa afirmam acum ca in luna mai preturile nu au crescut asa cum au facut niste ziaristi si niste guvernanti scandal.
Marduk
QUOTE(abis @ 19 May 2015, 10:47 AM) *
In piata, la magazinele de cartier ori sa investeasca in propria retea de desfacere...

Asta inseamna piata matura? Tesco, Aldis, Lidl, Kaufland etc. sunt producatori, care si-au deschis propria retea de desfacere?
QUOTE
...ii convine sa vanda hipermarketului. Scapa de toata marfa dintr-o data...

Nu cred, n-are ce face cu marfa, pentru ca in piata nu exista cerere concurentiala, corecta, piata este inundata cu produsele specifice producatorilor afiliati "cartelului" supermarket-urilor
QUOTE
Cum ar fi pe eticheta sa vezi:
- pretul cu care vinde hipermarketul;
- pretul de achizitie al produsului

Cred ca doar astea ar fi de ajuns, ma descurc sa fac niste calcule simple. Dar te asigur ca nici un supermarket din lumea asta n-o sa accepte afisarea acestor 2 (doua) preturi. N-ar fi o tampenie, ar fi o informare corecta a clientului.
Ar fi o tampenie.
QUOTE
Nu cred asta.

Eu sunt convins, am vazut cum functioneaza pietele din alte tari europene, cel mai mult mi-a placut in Olanda, unde functioneaza o piata matura, superdezvoltata, unde clientul primeste bon pentru 1/2 kil de rosii, unde pretul se schimba de la o ora la alta, iar la final majoritatea comerciantilor incearca sa vanda pentru a nu se intoarce cu de marfa in depozit.
QUOTE
...trebuie sa vedem ce se intampla dupa 1 iunie...nu au crescut asa cum au facut niste ziaristi..

Exista filmari, reportaje, analize etc. eu abia astept sa vedem cine a avut dreptate, ziaristii sau supermarket-urile.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.