Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Produse Si Producatori
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Opiniile Consumatorilor / Comentariile Clientilor
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Marduk
Azi am cumparat un baton de martipan, da imi place matipanul, din obisnuinta m-am uitat pe eticheta, dar acasa dupa ce l-am mancat. Eticheta zice ca am mancat un : Baton de martipan (52%) cu ciocolata cu lapte (23%), umpluta cu cremade alune de padure (9%). Ingrediente: zahar, migdale (20%), crema de alune (9%), unt de cacao,lapte praf integral, masa de cacao, emulgator:lecitina de soia, agent de umezire:inverteaza. Poate contine urme de altefructe cu coaja lemnoasa si gluten. A se pastra la loc uscat si ferit de caldura. Produs in Germania. A se consuma de preferinta, inainte de:vezi ambalajul. Tot din obisnuinta m-am apucat sa adun chestiile care compun acest baton 52+23+9+20+9=113 smile.gif Ura, i-am pacalit pe nemti, am mancat mai mult decat am platit, nu spui numele magazinului, dar de cand am facut socoteala asta ma tot gandesc cum naiba au reusit nemtii sa ingramadeasca mai mult de 100% intr-un astfel de baton?

P.S. Am vazut ca batonul cu pricina e produs pentru magazinul respectiv, in Italia, asa cred ca se explica, italienii nu stiu sa calculeze exact ce si cat baga intr-un produs.
abis
QUOTE(Marduk @ 26 Oct 2011, 10:45 PM) *
52+23+9+20+9=113

Ai gresit tu la adunare smile.gif

Pe 9 nu trebuie sa il aduni de doua ori. Iar martipanul este o pasta de migdale (plus alte ingredinte), deci cei 20% pasta de migdale se regasesc in cei 52%

Nu e gresita eticheta, dar e drept ca poate crea confuzii daca nu o citesti cu atentie.
Marduk
Am recalculat fara cei 9% da exact 104% iar daca e sa ne gandim ca cei 52% contin si cei 20% tot nu iese, rezultatul este 84%, undeva cineva greseste.
Felina
QUOTE(Marduk @ 27 Oct 2011, 11:45 AM) *
Am recalculat fara cei 9% da exact 104% iar daca e sa ne gandim ca cei 52% contin si cei 20% tot nu iese, rezultatul este 84%, undeva cineva greseste.



ba iese biggrin.gif

restul de 16% (100%-84%) este format din urmatoarele: zahar, unt de cacao,lapte praf integral, masa de cacao, emulgator:lecitina de soia, agent de umezire:inverteaza.
Marduk
Am in fata un produs cumparat de la Lidl "a la Matjas file de hering in ulei" Nautica, produs de Contimax S.A. Polonia. Mi-a atras atentia eticheta care zice asa: "File de hering in ulei, fara piele, usor sarat. Minimum 4 bucati. Ingrediente: file de hering sarat (80%) Clupea harengus, pescuit in larg, loc principal de pescuit:Nord Estul Oceanului Atlantic (FAO 27) ................" Pe ambalaj in coltul din stanga sus imediat sub Nautica mai exista o eticheta ovala galben cu albastru care are urmatorul enunt: "Certified Sustainable Seafood MSC www.msc.org. Acest produs provine dintr-o crescatorie de peste care a fost certificata in mod independent ca indeplinand standardul MSC pentru o crescatorie bine gestionata si sustinuta" Acum nu stiu ce sa inteleg, or este pescuit or pestele a fost crescut intr-o crescatorie iar apoi la maturitate i s-a dat drumul in larg pentru a fi pescuit?
Felina
din cate am inteles eu exista crescatorii in largul oceanului. poate ma insel totusi...
Marduk
or fi, dar chiar in largul oceanului? ar mai fi ceva, cand scoti pestele dintr-o crescatorie se cheama ca-l pescuiesti? pentru mine a pescui inseamna ca-l prinzi cu undita, cu lanseta etc.
Felina
cei care prind peste in largul oceanelor cu plasa/cusca se numeste ca pescuiesc?
nu stiu de unde am imaginea asta in minte (poate am vazut la tv?) cu un fel de tarc subacvatic de dimensiuni mari, in care pestii inoata si traiesc liberi in aparenta, doar ca nu pot trece de plasa respectiva. ca sa scoata pestii de acolo banuiesc ca ii pescuiesc cu o metoda sau alta...
abis
QUOTE(Marduk @ 14 Dec 2011, 06:11 PM) *
pentru mine a pescui inseamna ca-l prinzi cu undita, cu lanseta etc.

Sau cu navod...

Da, e ceva ciudat cu eticheta aia.

Pestele ori e pescuit, deci e prins cumva din salbaticie, ori este de crescatorie. Fiecare cu avantajele si dezavantajele lui.
exergy33
QUOTE(Felina @ 14 Dec 2011, 07:14 PM) *
cei care prind peste in largul oceanelor cu plasa/cusca se numeste ca pescuiesc?
nu stiu de unde am imaginea asta in minte (poate am vazut la tv?) cu un fel de tarc subacvatic de dimensiuni mari, in care pestii inoata si traiesc liberi in aparenta, doar ca nu pot trece de plasa respectiva. ca sa scoata pestii de acolo banuiesc ca ii pescuiesc cu o metoda sau alta...


Da, exista astfel de crescatorii.
Pestele ajuns la maturitate este pescuit cu navodul. Unele tari, ca de exemplu Norvegia, au fabrici de procesare a pestelui construite direct pe vapor/nava.
Vaporul-fabrica se deplaseaza in locurile de recoltare dupa un program dinainte stabilit. Respectiva fabrica plutitoare poate fi deosebit de complexa: sectie de produs conserve ( diverse sortimente), sectie frigorifica pentru congelarea pestelui intreg sau a fileurilor, sectie de recuperare a ramasitelor (piele, oase, grasimi...), afumatorie industriala, sectie de marinare, laboratoare pentru controlul calitatii ... etc.
Marduk
Deci e peste de crescatorie nu pescuit in largul oceanului, in salbaticie. Ma gandesc ca daca este de crescatorie este si hranit cu diverse chestii pe care pestele salbatic nu le gaseste in ocean.
Michelle
Domnii de la Metro folosesc alte denumiri : CAPTURA pentru pestele prins din ceea ce creste in salbaticie si CRESCATORIE pentru cel crescut in tarcuri in ocean, mare, lac ,bazine pe cursul raurilor samd. Deci cuvantul pescuit e folosit aiurea la conserva, mai corect era "prins in larg "
Totusi faptul ca el traieste in larg,in mediul sau natural, tot e mai bine decit ouale de la gainile crescute in baterii.
kikki dee
nu prea cred, dar am vazut articolul asta:

"Conform unor teste realizate de ONG-ul Greenpeace, hainele sport comercializate de brand-uri celebre contin substante chimice periculoase, care pot impiedica dezvoltarea sexuala la barbati si pot duce la dezvoltarea precoce a femeilor, informeaza China Daily.

Membrii organizatiei au achizitionat 78 de articole vestimentare si de incaltaminte produse de 15 brand-uri diferite din 18 tari si le-au supus testelor. In urma acestora s-a descoperit faptul ca doua treimi dintre ele sunt contaminate cu etoxilati de nonilfenol. Aceasta substanta se transforma in nonilfenol, care intervine in dezvoltarea sexuala prin stimularea secretarii de estrogen.

Aproximativ 40% din articolele Adidas sunt contaminate de substante chimice periculoase, iar articolele brand-urilor Abercombie & Fitch, Adidas, Calvin Klein, Converse, G-Star RAW, H&M, Kappa, Lacoste, Li Ning, Nike, Puma si Ralph Lauren sunt contaminate cu etoxilati de nonilfenol.

In ciuda incercarilor Adidas de a dezminti acuzatiile aduse, aducand ca argument principal politica restrictiva a companiei privitor la chimicale, va recomandam prudenta.

Declaratia Adidas nu ia in calcul normele de fabricatie ale Uniunii Europene, unde un procent de 0,1% reprezinta concentratia maxima permisa in procesul de manufacturare si nu limita de reziduri ramase pe haine..."
Marduk
Hamburgeri cu hidrat de amoniu, io nu prea ma pricep la chimie, dar din cate stiu hidratul asta este folosit si la medicamente, n-am prea inteles daca face rau cand e pus in hamburgeri da suna ca naiba cand auzi ce baga producatorii in atat de popularul hamburger.
Marduk
Azi mi-adus cineva o bere chinezeasca, este pentru prima oara cand beau bere care este facuta din orez in loc de orz. TSINGTAO 4,7% vol. Ingrediente: Apa, malt, orez, hamei. Nu ma asteptam sa fie asa de buna.
March
Otrava din capsule. Vezi aici transcriptul emisiunii "În Premieră", sezonul 3
Marduk
“Le-am desfacut, ca stiam ce trebuie sa contina, adica cum sa arate si in momentul cand le-am desfacut am ramas surprinsa ca era faina” Ce nenorociti, cat de disperat, de lacom trebuie sa fi sa te apuci sa faci medicamente din faina? Odata cu libertatea la "revolutie" am dobandit si lacomia asta morbida de a castiga bani cu orice pret. Penntru o chestie ca asta in comunism ii impuscau pur si simplu si poate ca era mai bine, exista totusi o frica, azi toti borfasii fac fel de fel de matrapazlacuri sa pacaleasca lumea, traim exact vremurile de dupa WW2.
March

Cum să citeşti CORECT eticheta unui produs "DIN CARNE". Ce conţin cu adevărat mezelurile care ajung pe masa ta



Cutremurator :




(...)

Carnea de porc este amestecată cu carne de măgar, nutrie, cal, dar şi de la alte specii necomestibile precum pisică sau câine. "




Marduk
De fiecare data cand merg in piata ma intreb cum calculeaza tarabagii preturile finale. Azi intr-un ziar au aparut niste informatii legate de preturile cu care aceste produse intra in Romania. Preturile cresc de la vama la piata cam de 3-4 ori, ce caracatita de intermediari trebuie sa existe pentru ca acest pret sa creasca de atatea ori? Ma gandesc cu groaza ce preturi am avea la taraba daca toti acesti intermediari ar plati taxele si impozitele.

Cateva din preturile pe care le au la intrarea in vama produsele respective:
"
- Portocalele vin din Grecia cu 1 leu şi 20 de bani; noi le cumpărăm cu 4-5 lei...
- Varza e doar 70 de bani la graniţă; a se compara cu cei 3,5-4 lei/kg de la raft...
- Kiwi intră în ţară cu 1,5 lei; până la magazin, preţul acestui fruct se triplează...
- Castraveţii sunt importaţi cu 3-4 lei/kg; clienţii din hipermarketuri dau 9, chiar 10 lei la casă (atenţie, castraveţii din import ajung în Romania la un preţ mai mic chiar şi decat cel afişat de producatorii autohtoni, la ieşirea din sere).
- Florile, orhideele, spre exemplu, vin cu avionul din Bangkok via Frankfurt, cu destinaţie finală Otopeni. Aici ajung cu 1,8 lei pe fir; în piaţă, se vând cu 5 lei firul.
"
Ar fi interesant sa aflam si preturile altor produse, imbracamintea, incaltamintea etc.
Nefertiti
Nu ştiu cum e la legume, dar la flori ştiu. Orhideele alea nu vin singure din Bangkok, sunt importate de acolo de olandezi, iar engrosistul român le ia de la olandezii respectivi. Nu ştiu acum cu cât le iau românii din Olanda (pot afla exact), dar cei care vând en-detail pun cât vor peste preţul de en-gross...
Marduk
@Vera
"... cei care vând en-detail pun cât vor peste preţul de en-gross..."
Acest pun cat vor ar trebui sa fie de bun simt. Eu cred ca 30-50% ar fi de ajuns intre pretul en-detail si pretul en-gross, ar mai fi si pierderile, perisabilitatea 10-20% deci am ajunge la 40-70%. dar sa cumperi cu 3 lei si sa vinzi cu 9-10 lei mi se pare pur si simplu LACOMIE.
Nefertiti
Da, asta ţine de fiecare... Ideea e că în niciun caz orhideele nu ajung în Ro cu 1,8. Poate că pleacă cu atât din Tailanda, dar de acolo până în Ro sunt intermediari, plus taxe de shipping mari şamd. Ştiu pt că noi (e o mică afacere de familie) aducem en-gros flori. Cât pune fiecare peste preţul de en-gros... De exemplu, la noi în florărie, en-detail, trandafirul e cu 7 sau 8 lei, dar am văzut în multe locuri cu 10 şi cu 12 lei. So...
Erwin
Marduk, prețul final este liber pentru că așa trebuie să funcționeze economia de piață. Comercianții profită de cerere și își acordează ofertele profitând la maxim. Dacă cererea scade sau concurența este mare atunci scad și prețurile. Anul trecut n-a mai cumpărat nimeni castraveți din cauza scandalului contaminării din Germania, prețul a scăzut, nu? Chiar și acum poți lua castraveții mult mai ieftin decât înainte de acel eveniment. Problema nu este la comercianți ci la consumatori, mare parte neavând cultura consumatorului din occident, care selectează produsele de calitate sau comercianții onești, ceilalți comercianți fiind siliți să adopte regulile impuse de consumatori.
Nefertiti
Oricum, câştigă mult speculanţii, cei care, de fapt, nu lucrează în domeniu decât atunci când e o anume ocazie (la flori, de exemplu, de 8 martie), iau marfă engros fără acte şi o vând scump. Iar cel care aduce totul cu acte, cu taxe plătite şamd...

Marduk
QUOTE(Erwin @ 11 Mar 2012, 10:38 AM) *
QUOTE
.... prețul final este liber pentru că așa trebuie să funcționeze economia de piață.

Nu am nimic impotriva economiei de piata, dar stiu ca tara asta are o istorie a speculantilor, care nu au aparut in vremea comunismului, de fapt comunistii au combatut specula si speculantii, specula care s-a facut si se face in tara asta tine de mentalitatea celor care o sprijina si de pe urma caruia traiesc foarte bine. Dupa cum am mai spus am trait ceva timp in Olanda, am avut ocazia sa vad cum functiona piata acolo, chiar imi facea o placere sa merg la piata. Am observat bunul simt al afaceristilor, pietarilor olandezi, care nu se aprovizionau la a 3-a sau a 4-a mana ci direct de la bursa de legume, peste, flori etc. Nu exista o afacere de genul celor existente in Romania unde angrosistii aduc zeci de tiruri de marfa incercand pe cat posibil sa ocoleasca taxele, dupa care incearca sa scape de marfa cat mai repede cu putinta, sa-i faca pierduta urma in imensitatea detalistilor de la tarabe. M-am intrebat de multe ori, fara a fi acuzat de rasism, de ce in piete majoritatea tarabelor de legume sunt ocupate de tigani. Cel putin in piata in care imi fac eu cumparaturile, din 10 tarabagii 8 sunt tigani, oare de ce? De supermarketuri nu mai vorbesc pentru ca chiar nu stiu cine pe cine copiaza in materie de preturi, mai exact cine face pretul din piata, taraba sau galantarul din supermaket? Dar sa revin la acest bun simt al pietearilor olandezi, acolo puteai sa urmaresti la tembelizor cotatia legumelor, era un pret la bursa si alt pret la taraba, puteai sa faci o comparatie, dar nimeni nu-si batea capul cu asta pentru ca exista, cred ca mai exista si acum, bun simt. Nici un pietar olandez nu-si permitea sa afiseze un pret de 3-4 ori mai mare decat cel afisat la bursa, procentul mergea pana la 40-50%. Toata marfa care ramanea de peste zi nu se vindea a doua zi, ci la spartul pietii la jumatate de pret. Lunea era cea mai ieftina piata, pentru ca erau produsele care nu se vindeau sambata sau duminica. Pe vremuri era si la noi o cutuma, la mezeluri, carne, branzeturi si legume. Seara la spartul pietei cum se zicea amaratii cumparau pe nimic sau primeau gratuit, capetele de salam, oasele garf, sparturile de la branza, legumele vestede, moi sau patate, azi nenorocitii astia incearca sa ti le bage in punga pe sestache la aceleasi preturi. Aici este diferenta, nu mai exista bun simt, nu mai exista concurenta, onestitate, totul este o mare pacaleala, cel care reuseste sa pacaleasca mai tare primeste aprecierea celorlalti.
QUOTE
....Problema nu este la comercianți ci la consumatori, mare parte neavând cultura consumatorului din occident, care selectează produsele de calitate sau comercianții onești, ceilalți comercianți fiind siliți să adopte regulile impuse de consumatori.

Te contrazic, nu consumatorul este de vina ci monopolul impus de comercianti, in piata din Romania nu exista concurenta exista un monopol detinut de cativa angrosisti care decid pretul in piata pentru ca legile statului permit existenta acestor monopoluri.
Erwin
Păi fac asta pentru că pot! Dacă lumea n-ar cumpăra la preț de speculă ar rămâne cu marfa-n soare, nu? Nu te obligă nimeni să dai 10 lei pe kilul de roșii fleșcăite. La piață, cel puțin la Timișoara poți alege marfa, în timp ce la București nu. Asta pentru că o permit cumpărătorii. M-am certat cu un piețar odată și n-am mai cumpărat dela el, m-am dus în altă parte. Dacă toți ar fi făcut la fel tupeul piețarului ar fi fost mult mai mic, nu crezi asta?
Nefertiti
Nu poţi generaliza asta cu Bucureştiul. La piaţa unde merg eu (la două, de fapt) pot alege fără probleme.
Marduk
Cred ca ne-am abatut de la ideia principala, eu nu ma refer la faptul ca tarabagiul te lasa sau nu te lasa a alegi din produsele expuse, ci la pretul acestora care este format, dictat si mentinut de un sistem mafiot existent la angrosisti si la tarabagii din piete. Am avut curiozitatea sa vad ce se intampla cu taranii care mai vin la piata, m-am sculat cu noaptea-n cap si m-am dus la piata, taranii care veneau sa vanda erau intampinati de un comitet de tigani care le cumpara toata marfa pe loc, cei care nu vroiau sa vanda, de obicei batrane care cultivau produsele in gradina din spatele casei erau amenintate si obligate sa-si vanda marfa pe trotuar deoarece tarabele sunt cumparate de tarabagii. Asta este situatia si poate sa vina sa-mi zica oricine ca in comertul romanesc din piete totul este legal ca eu nu-l cred. Nu inteleg de ce guvernul nu da o hotarare si in privinta cantarelor, cantarele astea ce exista acum in piata sunt in mare parte masluite fie inexacte, nu exista nimeni in guvern sa mearga in pietele din Olanda sa vada ce cantare au aia acolo, sunt agatate la nivelul ochilor si-ti dau si bon fiscal.
Nefertiti
Păi domnul premier s-a lăudat că dă de pământ cu evaziunea. Să vedem. Deocamdată, ştiu sigur că a înteţit controalele tot la cei care au acte în regulă, iar evazioniştii îşi văd de treabă bine-merci.
Marduk
Asta este una din marile probleme ale Romaniei si ale politicienilor romani, nu de ieri de azi, ci inca de la formarea statului asa zis modern. Se vorbeste mult si se face putin, pe ici pe colea, iar unde trebuie daca se poate mai deloc.
Erwin
Rectific atunci: în Timișoara poți alege marfa în orce piață, la București mi s-a întâmplat să fiu apostrofat că aleg.
Marduk: am dat doar un exemplu, la fel este și cu prețurile. Dacă prețul este prea mare nu cumperi. Comercianții sunt obligați să se adapteze, însă țin prețurile mari mai ales de sărbători, pentru că vând. Când nu ai alternativă, respectiv cazul când toată piața este formată exclusiv din speculanți - ceea ce probabil nu putem generaliza - poți cumpăra dela supermarket. Numai că lumea tot dela speculanți cumpără și atunci ei au de câștigat. Mafia piețelor s-ar putea stârpi doar prin voința populației, nu poți să te bazezi pe stat și pe funcționarii corupți care trec cu vederea neregulile. Partea proastă e că populației îi este foame și nu se raliază contra speculanților.
abis
QUOTE(Erwin @ 12 Mar 2012, 10:45 AM) *
Rectific atunci: în Timișoara poți alege marfa în orce piață, la București mi s-a întâmplat să fiu apostrofat că aleg.

In ce piata ai patit asta? Eu nu stiu niciuna in care sa se intample asa ceva, si merg destul de des in piata (si nu doar in una)
Erwin
La Sudului, la comercianți/speculanți. Un producător nu cred că ar face asta. Marfa mai proastă se vinde mai ieftin la spartul târgului, dar comercianții vor să câștige indiferent de calitate, pe toată cantitatea cumpărată en-gross. Îmi pare bine că nu e o chestie generală, înseamnă că trebuie insistat și reeducați cei care nu te lasă să alegi.
Marduk
QUOTE(Erwin @ 12 Mar 2012, 10:45 AM) *
.... Dacă prețul este prea mare nu cumperi.... Când nu ai alternativă, respectiv cazul când toată piața este formată exclusiv din speculanți - ceea ce probabil nu putem generaliza - poți cumpăra dela supermarket....populației îi este foame și nu se raliază contra speculanților.

La final mi-ai dat dreptate, omul trebuie sa cumpere, de foame, pentru copii etc. Din nefericire nu exista alternativa pentru ca la supermarket este la fel, unele produse sunt chiar mai scumpe ca cele de la piata.

QUOTE(abis @ 12 Mar 2012, 11:18 AM) *
... Eu nu stiu niciuna in care sa se intample asa ceva....

Crangasi, Moghioros, Bucur Obor sunt tarabagii care te lasa sa alegi si tarabagii care nu te lasa sa alegi, mai ales cei care vand citrice, mere, cartofi, struguri etc.
abis
QUOTE(Marduk @ 12 Mar 2012, 01:37 PM) *
Crangasi, Moghioros, Bucur Obor sunt tarabagii care te lasa sa alegi si tarabagii care nu te lasa sa alegi, mai ales cei care vand citrice, mere, cartofi, struguri etc.

Eu am cumparat tot anul trecut din Crangasi, Matache, 16 Februarie - si nu am dat de vanzatori care sa nu ma lase. In Sudului nu ajung, este mult prea departe
gigip
[quote name='abis' date='12 Mar 2012, 03:31 PM' post='729110']
BEŢI ZILNIC LIMONADĂ CU APĂ ŞI E FOARTE BINE DACĂ SE ADAUGĂ O LINGURIŢĂ DE BICARBONAT.
Lămâia (Citrus limonum Risso, Citrus limon (L) Burm, Citrus medica) este un produs miraculos pentru a ucide celulele canceroase. Este de 10.000 mai eficient decât chimioterapia.
De ce nu am aflat de asta? Fiindcă există organizaţii interesate să găsească o versiune sintetică, care să le permită să obţină câştiguri fabuloase. Aşa că, de acum înainte poţi să ajuţi un prieten care are nevoie, spunându-i că este favorabil să bea lămâie cu bicarbonat ca să prevină boala. Gustul este agreabil şi bineînţeles nu produce efectele oribile ale chimioptrapiei.
Şi dacă ai posibilitatea, plantează un lămâi (copac) în curtea sau în grădina ta. Toate părţile sunt utile.
Prima dată când vrei să bei un suc, cere-l din lămâie naturală, fără conservanţi.
Câte persoane mor în timp ce acest secret a fost păstrat ca să nu pună în pericol profiturile multimilionare ale marilor corporaţii?
Aşa cum se ştie lămâiul arbore este mic. Nu ocupă mult loc, este cunoscut cu numele de limonero, lămâi, lima.
Fructul este un citric. Pulpa se poate mânca ca atare sau se foloseşte în mod normal la băuturi, şerbet, dulciuri.
Interesul pentru această plantă se datorează puternicelor sale efecte anti-cancerigene. Deşi i se atribuie mult mai multe proprietăţi, cea mai interesantă este aceea de a avea efect asupra chisturilor şi tumorilor.
Această plantă este un remediu împotriva cancerului verificată în toate felurile de cancer. Bicarbonatul schimbă PH-ul corpului, şi se afirmă că este de mare folos în toate felurile de cancer (notă: cancerul este produs de o ciupercă numită Candida....şi se recomandă tratamentul cu bicarbonat împotriva bolii!) Este considerat că un agent anti-microbian cu spectru larg împotriva infecţiilor bacteriene şi ciupercilor care trăiesc în mediu acid, dar adăugând bicarbonatul în limonadă se schimbă PH-ul organismului; este eficient împotriva paraziţilor interni, viermilor, reglează tensiunea arterială mare şi este antidepresiv, combate tensiunea şi tulburările nervoase.
Sursa acestei informaţii este fascinantă. Provine de la cei mai mari fabricanţi de medicamente din lume, care afirmă că după mai mult de 20 probe de laborator, realizate începând din 1970 frotiurile au arătat că distruge celulele maligne în 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de sân, de prostată, de plămân, de pancreas. Componentele acestui arbore au demnstrat că acţionează de 10.000 mai bine încetinind creşterea celulelor canceroase ca şi produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic, folosit în mod uzual.
Şi ce este încă şi mai uimitor: acest tip de terapie cu extras de lămâie şi bicarbonat, distruge doar celulele maligne de cancer, neafectând celulele sănătoase.


Marduk
O reteta pentru limonada asta? nu prea am inteles ce-i cu bicarbonatul, are rol activ? sau este folosit doar pentru a reduce aciditatea limonadei?
gigip
QUOTE(Marduk @ 24 Mar 2012, 09:12 AM) *
O reteta pentru limonada asta? nu prea am inteles ce-i cu bicarbonatul, are rol activ? sau este folosit doar pentru a reduce aciditatea limonadei?

Am inteles ca limonada se prepara din lamaie! Am preluat de pe net! Cred ca de asta zice de limonada! Lamaia e anticancerigena!
Erwin
e un hoax clasic. Nu există nimic "de 10.000 ori mai eficient"!
Marduk
Fructe proaspete din Turcia, pofta mare romani, pesticidele lucreaza pentru voi. In timp ce in Romania sute de mii de hectare stau nelucrate, mafia legumelor, florilor si fructelor face bani din prostia si lacomia celor care au guvernat Romania timp de 22 de ani.
Marduk
Azi mi-a atras atentia o reclama si o eticheta. Reclama apartine unei companii care vrea ca celelalte companii producatore de apa imbuteliata sa scrie pe eticheta ce cantitate de nitrati contine sticla respectiva. Am luat o sticla de apa plata si am verificat eticheta, care zice: Compozitie chimica (mg/l dupa analiza LAREX nr.009589 din 26.06.2009. efectuata conform SR 4450/97 wacko.gif :Ca2+:66.68;Mg2+:2.88;Na+:0.98;K+:0.45;Cr:<5;NO3:2.3; ph:7.89;rezidiu sec la 180 C:198 mg/l. Produs microbiologic pur. Asta este apa care o beau de obicei. Compania din reclama respectiva insista in ideea ca ar trebui sa solicitam autoritatilor ca pe aceste etichete sa scrie clar continutul de nitrati, nu am inteles daca pe eticheta ar trebui sa se scrie: "nitrati:..." sau simbolul chimic pentru nitrati si procentul continut per litru. Ma gandesc ca una este sa-i spui unui client procentul de nitrati din cantitatea de apa pe care o bea si alta este sa-i scri pe eticheta un simbol chimic care repreezinta cantitatea de nitrati din sticla respectiva.
Erwin
în apa minerală sunt dizolvate elemente simple sau compuși ionici, de-asta se trec simbolurile chimice pentru că ocupă mai puțin spațiu și sunt internaționale, nu necesită traducere. Cel mai important este reziduu sec pentru că el se depune în rinichi dacă ai risc crescut de litiază, nu are voie să depășească 1000mg/L. Nitrați avem prea mulți dacă mâncăm mezeluri procesate industrial unde se folosesc drept conservanți și dacă mai avem și în apă... deja e prea mult. Uneori și apa din fântâni conține cantități prea mari de nitrați și atunci nu este bună pentru consum. Bănui că apa minerală îmbuteliată are mai puțini nitrați decât cantitatea admisibilă, altfel n-ar fi autorizată. Apa bogată în sodiu e contraindicată pentru hipertensivi.

Nitrați din apă
Marduk
Deci pana la urma e bine sa se scrie continutul de nitrati pe etichetele sau nu este important?
Cucu Mucu
QUOTE(Marduk @ 30 Mar 2012, 03:38 PM) *
Deci pana la urma e bine sa se scrie continutul de nitrati pe etichetele sau nu este important?


E bine sa se scrie pe toate tipurile de "ape" - e foarte important pentru cei cu` bebelusi si de medie importanta pt restul.

Firma respectiva si-a descoperit un punct forte care este si in avantajul clientilor si vrea sa il exploateze cu ajutorul lor. Destept! thumb_yello.gif
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 30 Mar 2012, 02:38 PM) *
Deci pana la urma e bine sa se scrie continutul de nitrati pe etichetele sau nu este important?

Ar fi bine sa scrie continutul de apa de ploaie sau de rau pe sticlele de apa "minerala".
Marduk
M-am mai documentat, azi am fost la supermarket si am vazut ca pe toate sticlele scire NO3:.... acestia fiind nitratii, pe sticla celor care vor sa promoveze ideea respectiva scrie Nitrati:0.8mg/l. Eu cred ca e o idee buna, multi oameni nu stiu ce este NO3, dar au auzit de nitrati.
Marduk
Ce mancam fara sa stim! Totul perfect legal si gustos in acelasi timp. blink.gif
abis
QUOTE(Marduk @ 30 Mar 2012, 03:38 PM) *
Deci pana la urma e bine sa se scrie continutul de nitrati pe etichetele sau nu este important?

Un punct de vedere care merita citit
Marduk
B1 este o televiziune si trebuie sa-si castige banii pe care-i investeste, Turcescu nu poate face exceptie. Sunt de acord cu cele scrise pe blogul respectiv, este mult marketing in emisiunea respectiva insa eu am inteles altfel ideea cu care sunt in fapt de acord, am si verificat. Pe sticlele de apa minerala, carbogazoasa sau plata este scris continutul ne nitrati sub forma de care aminteam NO3 singura companie care a scris pe eticheta Nitrati: 0,8 mg/l este Aqua Carpatica. Eu cred ca sunt putini romani care cunosc semnificatia NO3 dar multi cei care au auzit de nitrati nu discut despre nivelul acestora diferit de la o firma la alta, doar consider ca prin folosirea pe eticheta a cuvantului nitrati romanii ar fi mai bine informati.
Marduk
Hala Obor
"Cum pui piciorul în prag, o baltă cu zeamă de peşte, din care te aştepţi să sară broaştele, dar şi o icoană cu Adormirea Maicii Domnului, te întâmpină, pe sistemul "să te ajute Dumnezeu să scapi cu bine" după ce mânânci produsele de-aici."
Cam de doua sau trei ori pe an mai vizitez acest loc fetid in care comertul se desfasoara dupa cum dicteaza pietarii, stapanii balaoachesi ai acestui loc. Hala Obor nu are nimic comun cu marile piete din orasele occidentale, in opinia mea este ocupata in proportie de 90% de speculanti, care sunt in stare sa-ti vanda carne veche de 6 luni drept carne proaspata. Intregul comert ce se desfasoara in aceasta hala are la baza prinicipiul "pacaleste-l pe fraier azi ca maine nu sti daca se mai intoarce". Sper ca intr-o zi un primar sau un premier cu s...-n c...e va face ordine in acest tip de comert si-n aceasta tagma de comercianti.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.