Cafeaua De Dimineata, Sau de cand se bea cafeaua... |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Cafeaua De Dimineata, Sau de cand se bea cafeaua... |
27 Feb 2004, 10:05 PM
Mesaj
#1
|
|
Cronicar oPsedat Grup: Moderator Mesaje: 3.227 Inscris: 8 March 03 Din: Din sud Forumist Nr.: 45 |
S-a deschis in han o noua camaruta, special pentru consumul substantelor ce intaresc. Acum, ce intaresc ele, e treaba lor... Important e ca s-a deschis camaruta pentru ca in primul si in primul rand mi-e dor de Ghost (o simpla presupunere...)
Ma rog, nu conteaza! Hangii cei mai priceputi in prepararea cafelelor, ceaiurilor, cappuccino-urilor, ciocolatelor calde si Dumnezeu-stie ce sunt invitati in aceasta noua camaruta sa ii serveasca pe musterii, iar musterii dornici de ceva tare sa vina si sa se bucure din plin... Gal-gal-gal. Am iesit. -------------------- Am incalcat cel putin 5 din 10 porunci/Ma pocaiesc la 90 de ani, pacatuiesc pana atunci
PreaoPsedatul genicon |
|
|
27 Feb 2004, 10:11 PM
Mesaj
#2
|
|
Debutul Fulminant Grup: EmailInvalid Mesaje: 2.165 Inscris: 12 September 03 Forumist Nr.: 757 |
subtil...si nu prea...
|
|
|
27 Feb 2004, 10:21 PM
Mesaj
#3
|
|
Domnitor Grup: EmailInvalid Mesaje: 1.033 Inscris: 3 September 03 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 706 |
Aici o asteptam pe Aramis.
-------------------- I have given it much thought / It seems, disaster must come / At best, only postponed / Shaolin Kung-Fu to survive / Must now be taught to more young men / We must expand, get more pupils / So that the knowledge will spread
|
|
|
Promo Contextual |
27 Feb 2004, 10:21 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
27 Feb 2004, 10:22 PM
Mesaj
#4
|
|||
Cronicar oPsedat Grup: Moderator Mesaje: 3.227 Inscris: 8 March 03 Din: Din sud Forumist Nr.: 45 |
Nu inteleg ce vrei sa spui... -------------------- Am incalcat cel putin 5 din 10 porunci/Ma pocaiesc la 90 de ani, pacatuiesc pana atunci
PreaoPsedatul genicon |
||
|
|||
27 Feb 2004, 11:34 PM
Mesaj
#5
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Promit ca voi fi foarte activa aici
-------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
(Afrodita) |
28 Feb 2004, 05:34 AM
Mesaj
#6
|
Guests |
Mda...Voiam sa trag o fuga pe la zi-ne...da' m-am agatat in clanta usii camarutei asteia..No, si-asa mi-o placut di mult, ca m-am oprit ashilea
Io ma duc acum sa-mi fac o cafea instant, jacobs 3 in 1 (da, mutulica, suna a sampon, da' chiar e cafea ) si revin...Poate Misti vrea si ea niste cafea? Ce zici iubita, ai nevoie? |
|
|
28 Feb 2004, 06:49 AM
Mesaj
#7
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
E tarziu pentru cafea acum, dar pentru iarna care pleaca, as bea o ciocolata calda...
Geni, nu am inteles prea bine: vrei tehnici, retete -ceva? sau doar ne jucam de-a "ia cafeaua, da cafeaua"? -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
28 Feb 2004, 07:11 AM
Mesaj
#8
|
|
Don Juan Cronicar Grup: Membri Mesaje: 2.524 Inscris: 14 February 04 Din: Aproape în aproape Forumist Nr.: 2.225 |
Uhm, pentru ciocolată caldă, din câte am citit si eu pe prospect .. se învârte cheia către Răsărit, apoi se apasă pe butonul destinat 'Ciocolatei Calde', se deselecteaza optiunea 'Extra on tha sugar, doll, please?' si se asteapta ~1-3 minute. De apar efecte secundare sau intervine blocarea sistemului de (re)producere, a se lovi automatul în coaste de două ori, apoi a-i fi verificată cantitatea de apă detinută, în situatia în care acesta nu a suferit vreun upgrade recent. Poftă mare.
-------------------- Dragostea, precum un râu, îşi va găsi un nou curs de fiecare dată când va întâlni în cale un obstacol.
|
|
|
28 Feb 2004, 07:25 AM
Mesaj
#9
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Eu sunt mai de moda veche, maica. Eu pun 50 gr. de ciocolata intr-un ibric, impreuna cu 2 lingurite de zahar, 1-2 linguri de cacao (sau de ness pentru cine vrea), o juma'de lingurita de scortisoara si 3/4 de cana cu apa, si un praf de sare. Si pun la foc, pana se topeste ciocolata, si dau focul mic, si las inca vreo 2 minute-3. Apoi pun lapte, cam o cana, poate un pic mai mult, si amestec, si las sa se incalzeasca si el (fara sa dea in foc). Dupa aia dau cu un tel pana face spume, torn in cani si daca vreau, pun frisca deasupra. La fix pentru baut in doi.
-------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
28 Feb 2004, 08:12 AM
Mesaj
#10
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 6.255 Inscris: 3 October 03 Forumist Nr.: 899 |
Trebuie sa-mi fac drum prin New York
-------------------- Azi avem.
|
|
|
28 Feb 2004, 09:23 AM
Mesaj
#11
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Te astept cu bratele deschise. Dar stii ca ai sa te ingrasi cu mine, da?
-------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
28 Feb 2004, 12:43 PM
Mesaj
#12
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 215 Inscris: 16 January 04 Forumist Nr.: 1.849 |
Misti, vin si eu!!
-------------------- "De cele mai multe ori ceea ce numim noi fericire e ceea ce nu cunoastem."
|
|
|
28 Feb 2004, 12:59 PM
Mesaj
#13
|
|||
Cronicar oPsedat Grup: Moderator Mesaje: 3.227 Inscris: 8 March 03 Din: Din sud Forumist Nr.: 45 |
Daca sunt retete, le imbinam cu "ia cafeaua-da cafeaua" Sa imbinam utilul cu placututl... -------------------- Am incalcat cel putin 5 din 10 porunci/Ma pocaiesc la 90 de ani, pacatuiesc pana atunci
PreaoPsedatul genicon |
||
|
|||
28 Feb 2004, 01:51 PM
Mesaj
#14
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
seara
Se pune hirtia de filtru, 4 lingurite de cafea, apa, etc. se programeaza parascovenia aia de da drumu' la curent dimineata la 6.30 se pun toate butoanele pe on se merge la culcare dimineata, suna ceasul (tel mobil mai nou) face mutu ochi, si nasul ii este prins de aroma de cafea apoi merge ca c3po (cine a vazut razboiul stelelor stie) la bucatarie opreste toate prostiile care ne fac viata mai usoara (filtru, prajitor de paine, etc.) bea cafeaua si maninca ceva pe paine prajita (afara daca iar nu a uitat sa faca shopping si ii ramin doar rabdari prajite in casa) apoi pleaca la lucru, si spera sa il serveasca vreo colega cu cafea nu se intimpla asa ceva se duce la automat, baga fisa, ia cafeaua (expresso lung no sugar) daca ar face ca mistinguett... ar renunta mutu la cafea... ca e un lenes.... -------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
28 Feb 2004, 03:16 PM
Mesaj
#15
|
|
Autorul celui mai interesant Editorial din 2004 Grup: Membri Mesaje: 740 Inscris: 19 February 04 Din: in centrul salii Forumist Nr.: 2.276 |
Mie mai nou imi place sa imi fac cafeaua cu ceai de fructe. Sa specific: nu-mi place cea naturala, doar nesul!
Pui de facut ceaiul si intre timp freci bine zaharul cu o lingurita de nes pana se face ca o pasta galben-maronie(ceva de gen serbet) dupa aceea torni ceaiul de fructe(depinde de care vrei) si gata cafeaua a la Fargakos! -------------------- "Daruind vei dobandi!"
|
|
|
28 Feb 2004, 04:29 PM
Mesaj
#16
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.766 Inscris: 25 August 03 Forumist Nr.: 671 |
@Fargakos , cool .
Dar e o cafea perfecta pentru Mihai -------------------- I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?! Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare. www.unicef.org |
|
|
28 Feb 2004, 07:52 PM
Mesaj
#17
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 234 Inscris: 17 December 03 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 1.533 |
La inceput deveneam nervos si irascibil da pana la urma am reusit , poti reusi si tu , adreseaza-te centrelor NuCafea din toata tara sau la nr de tel 230XXXXx sau viziteaza pagina www.nucafea.ro , noi te putem ajuta
-------------------- Nu voi fi un om obisnuit,pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.
FC Bachus EU beuuu , putin cate putin |
|
|
(Afrodita) |
28 Feb 2004, 10:47 PM
Mesaj
#18
|
Guests |
Eu am convins New Yorku sa-si faca drum pe la mine Da' mai pi'n toamna, ashea
Intre timp, celebra (de-acum ) 3 in 1, numai ca e La Festa,nu jacobs azi, ca asta aveau la magazin Care beti o cafea cu mine azi? |
|
|
28 Feb 2004, 11:11 PM
Mesaj
#19
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Cand vine vorba de puturosenie, nu ma intrece nimeni. Asta-i cafeaua mea de azi (acus 10 minute am facut-o):
2 lingurite de ness generoase (adicatalea cu varf cat se poate) puse intr-o cana. Cam 1/3 cana de apa pusa la fiert. (Mers la spalat pe dinti si ochi cat fierbe apa) Se toarna apa fierbinte peste ness, se amesteca si se completeaza cu apa rece. Se adauga o lingu...ra,rita,dupa ochi, de crema (caimac de lapte). Gata cafeaua. Cand sunt un pic mai putin puturoasa, folosesc filtrul francez Bodum si fac naturala. Ala e cam aceeasi manevra doar ca se lasa apa fierbinte peste cafea 4 minute, dupa aceea se preseaza si voila! cafea filtru buna. Ciocolata este o chestie asa, mai rara. Si ce e rar e bun. Mai tarziu o sa-mi scot retetele de cafele cu fitze pentru cei ce-s interesati. Dar cred ca in cazul asta, subiectul ar trebui mutat la Bucatarie, nu credeti? -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
(Afrodita) |
28 Feb 2004, 11:44 PM
Mesaj
#20
|
Guests |
Mai, am scris io ceva da' sa mor daca stiu unde-a disparut
Deci,nu cred ca trebuie mutat, pt ca se va mai abera pe chestia asta asa ca e bine sa ramana aici. Si da, vreau cafele cu fitze mai ales daca vin de la tine (cafelele, ca fitzele-s autohtone ) |
|
|
29 Feb 2004, 07:06 AM
Mesaj
#21
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
@Fargakos - misto stilul tau de a face cafea...
Mi-am amintit ca imi place varianta irish, fara cream.... 2 in 1... (doar sampon si intaritor, fara balsam) -------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
29 Feb 2004, 10:09 PM
Mesaj
#22
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Cappucino, cafea americana, cafea latte, cafea mocha... stiu ca vin la pliculete dar originea lor e alta... si majoritatea retetelor de cafea au la baza espresso asa ca m-am gandit sa notez cateva lucruri mai mult sau mai putin cunoscute inainte de a da retete.
- espresso (si, ca veni vorba, nu eXpresso) este o modalitate de a prepara cafeaua intr-un aparat special, unde cafeaua este extrasa prin forta aburului la 1,5-2 atm. Primul aparat patentat dateaza din 1903 si apartine firmei Pavoni. - pentru a produce o cescuta de espresso de calitate, fiecare factor este important: calitatea si cantitatea cafelei folosite, calitatea apei si temperatura ei, presiunea aburului si timpul de extractie. De aceea cel ce face espresso intr-o cafenea trebuie sa fie meserias, iar meseria lui este denumita "barista". - espresso se face numai cu un amestec de boabe de cafea (care se numeste cafea espresso (duh!); folosirea altor cafele va rezulta in cafea amara sau acra - mocha (sau moka) este de fapt un mod de preparare al cafelei, si nu o reteta in sine. Aparatul (vazut[URL= http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detai...4#more-pictures]aici[/URL]) este de multe ori vandut ca aparat de espresso pentru aragaz. Umbla vorba ca pentru rezultate optime aparatul nu se spala cu detergenti, ci doar cu apa si burete. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
29 Feb 2004, 10:29 PM
Mesaj
#23
|
|
Autorul celui mai interesant Editorial din 2004 Grup: Membri Mesaje: 740 Inscris: 19 February 04 Din: in centrul salii Forumist Nr.: 2.276 |
@Zed- de ce? Mihai nu suporta cafeaua, sau e ceva necurat la mijloc
@mutulica- pe bune ca varianta asta 2 in 1 e o combinatie reusita Ce ziceti, imi vand reteta? A..am uitat ... @ Misti (daca-mi permite sa-i zic asa) Tu bei cafeaua fara zahar?...Si vreau si eu retetele cafelelor cu fitze..inspecial cele care implica, cafeaua naturala... Acest topic a fost editat de Fargakos: 29 Feb 2004, 10:34 PM -------------------- "Daruind vei dobandi!"
|
|
|
29 Feb 2004, 10:38 PM
Mesaj
#24
|
|
Haiduc Grup: Musterii Mesaje: 98 Inscris: 25 October 03 Din: bukarest Forumist Nr.: 1.049 |
cafea?
Cuvintul magic. Cafeaua e singurul meu drog. Tabietul meu de fiecare dimineata. Singura ocazie pentru momente de liniste... Mai nou, beau cafea...cu scortisoara si piper negru. E ciudata. Dar...extrema. Trezeste toate simturile. Preferata mea e, totusi, Irish Coffee... Am incercat si cafea venetiana. Nu e rea.Depinde cine o face! -------------------- lasciate ogni sogni...
|
|
|
29 Feb 2004, 11:09 PM
Mesaj
#25
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Fargakos, daca pun crema nu mai pun si zahar decat daca am chef de ceva mai dulce. De multe ori nu pun nici crema. Insa ador cafeaua "macchiato" cu sos caramel - aia e si cafea si desert pentru mine.
Uite cateva retete de cafele: Cafea mexicana: La o cana de apa, 2 linguri de cafea macinata mare, 1 lingurita de zahar (de preferat nerafinat, adica maro) si o jumatate de betisor de scortisoara. Se pun la fiert si cand au dat in clocot se tin pe foc foarte mic 2 minute. Se strecoara in cana. Mocha mexicana: Se pune in cana o lingurita de sos de ciocolata. Se amesteca 1 lingura de crema (caimac de lapte) cu un varf de lingurita de scortisoara, un praf de nuscoara, si o lingurita de zahar si se bate pana se face ca o frisca moale. (mai simplu se amesteca usor o lingura de frisca cu scortisoara si nucsoara, dar daca frisca este dulce nu se mai pune zahar). 3/4 cana de cafea tare se amesteca pentru 30 de secunde cu un betisor de scortisoara, apoi se toarna peste sosul de ciocolata. Se pune deasupra "frisca". Cafea irlandeza: In 2/3 cana cu cafea fierbinte se pune o lingurita de zahar si un shot de whisky (of course, irlandez daca se poate) si se adauga un "guler" de frisca moale. Cafea Mocha: Peste sirop de ciocolata cat sa acopere fundul canii, se toarna un espresso si apoi lapte dat in clocot (sa faca spuma). Se adauga frisca si se presara cacao sau ciocolata rasa. Cappuccino este simpla reteta: ratie de 1 la 3 cafea espresso si spuma de lapte, zahar dupa gust. Acest topic a fost editat de Mistinguett: 29 Feb 2004, 11:15 PM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
29 Feb 2004, 11:47 PM
Mesaj
#26
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.009 Inscris: 16 November 03 Forumist Nr.: 1.217 |
Cafeaua somnorosului
Te dai jos din pat cu ochii carpiti de somn ..orbecai pina in bucatarie , iei una ( sau X ) cana in care pui repede doua lingurite cu varf de cafea instant ( aici ce ai in dotare , dupa gusturi ) si zahar ..torni apa si amesteci . @Misti ... pentru retetele impartasite ..suna asa de , cred ca o sa le incerc si eu .Insa te rog spune-ne si cum e cea cu sos caramel . Acest topic a fost editat de Scarlett: 29 Feb 2004, 11:52 PM -------------------- si MIINE e o zi
|
|
|
1 Mar 2004, 12:44 AM
Mesaj
#27
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Este un espresso cu lapte fiert spuma si sos caramel. Il iau de gata de la Starbucks, dar mai incolo (cred ca maine, acum sunt pe fuga) o sa pun reteta de sos caramel pentru cine vrea sa incerce acasa. Ca e bun rau.
-------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
1 Mar 2004, 04:44 AM
Mesaj
#28
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 776 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 241 |
Am baut si eu o cafea "Caramel Mocha" si este tare buna
|
|
|
1 Mar 2004, 08:38 AM
Mesaj
#29
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
Eu credeam ca moka e cind o primesti gratis ...
Iar am picat de fraier. btw, daca nu aveti whisky puneti coniac, iese franceza. Si daca bei destule cafele franceze ajungi sa semenic si cu cheia franceza -------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
1 Mar 2004, 10:54 AM
Mesaj
#30
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.948 Inscris: 23 January 04 Din: Luna Forumist Nr.: 1.955 |
Am sosit si eu, imi cer scuze pentru intarziere dar zilele astea nu am avut timp de han... eu cafea nu prea beau, in schimb beau cappuccino jacobs verde (irish) si ciocolata fierbinte (din aia la pliculetz) Din cand in cand mai fac un ibric de cafea pentru tata: 5 lingurite de cafea, 2 mini lingurite de zahar, apa cat pentru 3 canite, si astept pana cand se fierbe. Uneori pun deasupra frisca, sau o amestec cu niste lapte...
-------------------- humanity is overrated
|
|
|
1 Mar 2004, 12:02 PM
Mesaj
#31
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 282 Inscris: 21 January 04 Forumist Nr.: 1.914 |
azi am schimbat cafeaua cu ceai ca ma cam doare in gat...dar daca aici gasesc o cafea buna nu ma dau in laturi
-------------------- Tot ce se intampla are un scop.
Multumesc Dumnezeului meu ca exist. |
|
|
1 Mar 2004, 02:22 PM
Mesaj
#32
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.766 Inscris: 25 August 03 Forumist Nr.: 671 |
vorba asta romaneasca are multe intelesuri
@Fargakos he he , e secret . -------------------- I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?! Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare. www.unicef.org |
|
|
1 Mar 2004, 11:52 PM
Mesaj
#33
|
|
Autorul celui mai interesant Editorial din 2004 Grup: Membri Mesaje: 740 Inscris: 19 February 04 Din: in centrul salii Forumist Nr.: 2.276 |
@Misti -mersi mult de retete ...deja imi lasa gura apa...mai ales dupa mocha
@Zed- ei secretosi mai sunteti voi...da' las ca va trag eu de limba ..poate la o bere candva Acest topic a fost editat de Fargakos: 1 Mar 2004, 11:53 PM -------------------- "Daruind vei dobandi!"
|
|
|
2 Mar 2004, 03:44 AM
Mesaj
#34
|
|
Haiduc Grup: Membri Mesaje: 1.002 Inscris: 17 January 04 Din: Ann Arbor Forumist Nr.: 1.865 |
Eu beau fara cofeina si o fac la ibric. Mai nou am descoperit cardamomul, numa' nitelus si ii da un parfum de milioane. Conteaza muuuult si cafeaua, mie imi plac cele cu o aroma "potolita" si nu "violenta"...
-------------------- |
|
|
2 Mar 2004, 01:44 PM
Mesaj
#35
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.766 Inscris: 25 August 03 Forumist Nr.: 671 |
@Fargakos , bine ca la o bere si nu la o cafea din aceea de care faci tu . Dar reteta o pastrez .
-------------------- I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?! Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare. www.unicef.org |
|
|
3 Mar 2004, 05:14 AM
Mesaj
#36
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Sos Caramel
3 cani (750 gr) zahar, de preferat nerafinat (maro) 100 gr unt topit 2 linguri de faina 1 1/2 apa clocotita (sau lapte) 2 lingurite esenta de vanilie Se amesteca zaharul cu faina intr-un vas de fonta smaltuita (daca nu e ceaun, folositi un vas normal care se pune la Bain Marie - adica deasupra altui vas in care clototeste usor apa) pana se topeste zaharul si se aureste un pic; se adauga untul topit si si se amesteca bine, timp de 5 minute; incet se adauga apa clocotita amestecand constant; se continua fierberea amestecand pana cand sosul se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga vanilia. Se serveste imediat sau se raceste si se pune la borcan - in frigider tine 3 luni. Daca se foloseste la cafele, luati cu o lingurita si puneti-l in "suvite" deasupra friscai sau spumei de lapte. Pus direct in cafea nu va avea mare efect, e in fond zahar. Foarte bun cu inghetata, deasemenea. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
3 Mar 2004, 09:21 AM
Mesaj
#37
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 2.894 Inscris: 7 December 03 Forumist Nr.: 1.410 |
Frumooos ! Pana la Arta conversatiei, uite ca am ajuns la Arta prepararii cafelelor ! Mi-am notat tot.
-------------------- ... incertitude in certitude ... independence in dependence ... insight in sight ...
|
|
|
28 Oct 2007, 07:29 PM
Mesaj
#38
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.051 Inscris: 5 March 04 Forumist Nr.: 2.474 |
Cred ca toti care ma cunosc stiu ca din clasa a XII-a sunt dependenta de cafea, ca daca nu beau cafea intr-o zi (sau beau putina cafea) incepe sa ma doara capul (iar leacul perfect e tot cafeaua), ca stiu unde se face cafea buna, unde trebuie sa spui din start cate pliculete de zahar iti trebuie, unde te intreaba daca nu vrei ca indulcitor miere, si bineinteles, cat costa
Prin urmare, consider ca este datoria mea sa sterg praful de pe topicul asta si sa-l aduc in atentia forumistilor. Pana una alta, sa va spui eu cum sta treaba cu cafeaua turceasca Ca sa iasa buna-buna cafeaua ar fi bine sa fie proaspat macinata (astfel e pastrata mai bine aroma) fiind indicat sa fie macinata marunt pana devine o pudra. Asadar, se ia un ibric (ce bun ar fi unul de arama ), se pun cam 150 ml apa rece. Puneti ibricul pe foc mic (cu cat fierbe mai incet cu atat e mai aromata). Adaugati 2 lingurite de miere, 2 lingurite de cafea, presarati putina sare si amestecati pana cand cafeaua se lasa pe fundul ibricului. Cand incepe sa fiarba (nu uitati, cu cat mai tarziu, cu atat mai bine), luati ibricul de pe foc si mai adaugati o lingurita de cafea, amestecand pana cafeaua se scufunda, acoperiti ibricul cu ceva, si mai lasati 2-3 minute. -------------------- |
|
|
(Afrodita) |
28 Oct 2007, 10:11 PM
Mesaj
#39
|
Guests |
Ohhh Ce pofte mi-ati facut
|
|
|
3 Nov 2007, 02:24 PM
Mesaj
#40
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Am ibric de arama.... am!!!
|
|
|
3 Nov 2007, 02:47 PM
Mesaj
#41
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.051 Inscris: 5 March 04 Forumist Nr.: 2.474 |
Si eu vreau ibric de aramaaaaaa.
-------------------- |
|
|
3 Nov 2007, 04:35 PM
Mesaj
#42
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Nu se mai gasesc prin piata pe la tigani? Ai mei il au din vremuri imemoriabile, mostenit de pe la altii...
Gata cafeaua. Problema e ca in ibricul asta de arama nu vezi ce faci.... Sper sa fi iesit Acest topic a fost editat de Serenity: 3 Nov 2007, 04:37 PM |
|
|
3 Nov 2007, 04:52 PM
Mesaj
#43
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.344 Inscris: 8 March 03 Forumist Nr.: 41 |
N-am inteles de ce de arama......
Sorin. -------------------- When you have to shoot, shoot, don't talk.
Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii. |
|
|
3 Nov 2007, 07:40 PM
Mesaj
#44
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 2.799 Inscris: 9 September 06 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 8.652 |
Mi-am terminat cafeaua de dupa-masa. N-am ibric de arama, dar tin foarte mult la ibric si la caimac. Nu suport cafeaua la filtru. Sunt dependenta de cafea, beau zilnic, dar nu cantitati enorme. Supravietuiesc cu un expreso, maxim doua, scurte si tari. Sau nes. In schimb, nu tolerez cafeaua slaba. Decat apa chioara mai bine lipsa. Indulcita cu o putin zahar sau miere, sa nu aud de zaharina.
-------------------- An Appeal From James’ Family
An Appeal From James’ Family Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012. Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives. The family appeals for the release of Jim unharmed. |
|
|
4 Nov 2007, 07:03 AM
Mesaj
#45
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
mai... mi-am schimbat orientarile...
nu mai folosesc filtru, mi-am luat expresor. au inceput sa imi iasa niste capucine si mocacine ... beton asta cam o data la doua luni, si minajesc toata bucataria cu spuma de lapte in rest, iese o chestie mica, neagra si tare de sta lingurita dreapta'n ceasca -------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
4 Nov 2007, 08:55 AM
Mesaj
#46
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.042 Inscris: 4 March 05 Din: Bacau Forumist Nr.: 5.853 |
Mie nu-mi place cafeaua, nu beau niciodata de se minuneaza toata lumea cum de am trecut printr-o faculta fara sa beau cafea )
Stati asa... nu chiar niciodata... am fost odata la mama la munca si o colega ghicea in cafea. Ca sa-mi poata ghici a trebuit sa beau jumate de cescuta .... nasol moment. Desi o indulcise ca sa o pot bea, mi se parea ca avea un gust oribil. Am mentionat ca nici prajiturile cu cafea nu-mi plac? Nici capucino sau alte prostii din astea. Singura "cafea" care imi place este aia din cicoare sau cereale Inka. Pe vremea lui Ceausescu se gasea din aia peste tot. Acum mi-am luat din Metro. Cam atat la capitolul cafea, din punctul meu de vedere. -------------------- E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/ |
|
|
4 Nov 2007, 04:11 PM
Mesaj
#47
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.051 Inscris: 5 March 04 Forumist Nr.: 2.474 |
N-am inteles de ce de arama...... Sorin. Iese mai buna cafeaua din cauza ca arama e un foarte bun coonductor termic si practic incalzeste apa uniform. Imi dau acum arama pe fata si recunosc ca nu stiu exact ce efect are apa incalzita uniform asupra particulelor de cafea da' pe incercate e mai buna cafeaua facuta in ibric de arama. -------------------- |
|
|
15 Nov 2007, 09:41 PM
Mesaj
#48
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Traiasca laptele Milli care sta de o saptamana in frigider si inca nu e stricat! Sau care e stricat si multumita caruia poate nu mai ajung maine la examen...
(laptele pe care l-am turnat in cafea, deci nu sunt offtopic ) |
|
|
15 Nov 2007, 09:53 PM
Mesaj
#49
|
|
Cronicar oPsedat Grup: Moderator Mesaje: 3.227 Inscris: 8 March 03 Din: Din sud Forumist Nr.: 45 |
Aha,,, deci n-ai riscat sa bei mai devreme cafeaua asta cu lapte stricat de teama sa nu iti treaca raul pana maine, nu? Oricum, eu zic sa limpezesti stomacu' cu niste vin d-ala sfant, asa sa ne-ajute Dzeu!
-------------------- Am incalcat cel putin 5 din 10 porunci/Ma pocaiesc la 90 de ani, pacatuiesc pana atunci
PreaoPsedatul genicon |
|
|
14 Jun 2008, 12:12 PM
Mesaj
#50
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.330 Inscris: 16 September 05 Forumist Nr.: 6.952 |
-------------------- I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
|
|
|
20 Aug 2009, 08:29 PM
Mesaj
#51
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Ce marca de cafea cumparati de obicei?
-------------------- |
|
|
20 Aug 2009, 08:38 PM
Mesaj
#52
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.374 Inscris: 2 May 05 Din: galati Forumist Nr.: 6.233 |
Am fost fan Jacobs verde, mai nou imi place Lavazza. O fac la ibric, nu m-am putut obisnui cu aparatele de cafea.
Imi place cafeaua mult de tot, dar in ultimul timp beau doar dimineata o cafea generoasa . |
|
|
20 Aug 2009, 08:48 PM
Mesaj
#53
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Am baut si eu Jacobs o vreme, dar nu stiu ce fac astia cu ea, ca e tot mai slaba si nu mai cumpar. Lavazza iese ciudata la ibric, cel putin aia pe care am incercat-o eu. Cred ca e foarte buna la espresor din ala meserias.
Mai nou iau Davidoff si e ok pana acum. -------------------- |
|
|
20 Aug 2009, 08:53 PM
Mesaj
#54
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Lavazza la expresor este foarte buna, maine dimineata mi-am propus sa-mi pregatesc una, desi nu am voie.
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
20 Aug 2009, 08:57 PM
Mesaj
#55
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
De care masinarie ai? Ma batea si pe mine gandul sa iau una, dar nu stiu...
-------------------- |
|
|
20 Aug 2009, 09:05 PM
Mesaj
#56
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Una noname dar face de toate, are pompa 3 atm, face abur, are sistem ceasca dubla, pana la urma conteaza mai putin firma, toate-s facute in China, un expresor bun trebuie sa aiba pompa de apa fierbinte sub presiune si abur separat pentru ceai sau frisca pentru capucino. Restul sunt mofturi.
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
20 Aug 2009, 09:19 PM
Mesaj
#57
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Da, nu ziceam neaparat de marca, doar ca nu stiu la ce tre' sa te uiti cand il iei, ce conteaza, adica.
-------------------- |
|
|
20 Aug 2009, 11:11 PM
Mesaj
#58
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.330 Inscris: 16 September 05 Forumist Nr.: 6.952 |
Pana mai acum cateva zile am avut o cafea greceasca pe care o faceam la ibric si foarte bine iesea, si parfumata si cu spuma. Dar mi s-a terminat, asa ca acum fac cafeaua intr-o masinarie ca asta dupa ce am aruncat nu stiu cata cafea ca mi se parea ingrozitoare la gust.
Acest topic a fost editat de tikky: 20 Aug 2009, 11:15 PM -------------------- I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
|
|
|
21 Aug 2009, 06:31 AM
Mesaj
#59
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.554 Inscris: 11 May 04 Forumist Nr.: 3.457 |
hmm... in d'astea primeam io ceaiul intr-o oarecare carciuma.. nu m-am gandit ca pot fi folosite si la cafea.
-------------------- Amice, esti idiot! (I. L. Caragiale)
feel the rain on your skin, no one else can feel it for you Dar din dar se face Raiul <span style='font-size:14pt;line-height:100%'>cea preaîmpiedicată</span> |
|
|
21 Aug 2009, 07:28 AM
Mesaj
#60
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Din aia am si eu una, dar nu mereu o folosesc. Cel mai des fac la ibric. Asta o folosesc atunci cand vreau cafea un pic mai soft, ca sa zic asa. Dar e foarte practica. Cred ca ii zice french coffee maker si la noi sunt de vanzare pe la Carturesti. De acolo am cumparat si eu una, sa o fac cadou unui prieten. Eu am primit-o pe a mea, acum vreo trei ani.
-------------------- |
|
|
21 Aug 2009, 08:43 AM
Mesaj
#61
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Da, nu ziceam neaparat de marca, doar ca nu stiu la ce tre' sa te uiti cand il iei, ce conteaza, adica. In primul rand daca are pompa si ce presiune are, daca are sistem pentru frisca si ceai. Daca esti la pretentioasa cumperi un expresor cu timer, silentios, etc. Pe piata adica in supermaket nu prea exsita aparate semiprofesionale, daca vrei din astea trebuie sa cauti o firma care vinde astfel de expresoare. Pana mai acum cateva zile am avut o cafea greceasca Cafeaua aia greceasca este totala, am urmarit la greci cum fac ei cafeaua, o ceasca de apa, o lingurita cu varf de cafea, 1/2 lingurita de zahar, daca vrei, se amesteca totul cand apa este inca rece, apa din ibric trebuie sa fiarba la foc mediu catre mic (flacarile trebuie sa nu depaseasca fundul ibricului) apoi se asculta "cantecul" apei care fierbe, "cantecul" este unul ascendent pana in momentul cand cafeaua este gata sa dea in clocot, in acel punct se ia ibricul de pe foc si se toarna foarte usor cafeaua in ceasca, in acest mod obti si celebrul caimac colorat in alburiu si maro inchis. Dupa punerea cafelei pe foc nu se mai mesteca in ibric si sub nicio forma nu se lasa cafeaua sa se umfle. Loumidis este o cafea extra si se foloseste doar pentru ibric. Aparatul pe care l-ai prezentat este o porcarie si se foloseste de obicei pentru o cafea de birou, americana. Acest topic a fost editat de marduk: 21 Aug 2009, 08:45 AM -------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
21 Aug 2009, 08:53 AM
Mesaj
#62
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Nu e american, e frantuzesc, din cate stiu. Si nu e chiar o porcarie. E drept ca nu iese cafeaua foarte tare, practic, faci un fel de infuzie de cafea. Uneori e buna si aia.
-------------------- |
|
|
21 Aug 2009, 08:55 AM
Mesaj
#63
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
M-am referit la tipul de cafea pe care o obti, nu la aparat, aparatul poate fi chinezesc mai mult ca sigur.
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
21 Aug 2009, 09:03 AM
Mesaj
#64
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
E vorba despre aparat si stil in acelasi timp, asa ii si zice, am scris mai sus - french coffee maker. Nu e vorba de tara in care e fabricat. E un stil de a face cafea. Sigur ca nu e musai sa iti placa. Mie, de exemplu, nu imi place aia americana de la Starbucks. Sau de la McD. Sux.
-------------------- |
|
|
21 Aug 2009, 09:12 AM
Mesaj
#65
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Mie nu-mi place nici americana, frantuzeasca, sau de alt tip, in schimb, desi nu am voie, ador cafeaua greceasca (turceasca) la ibric sau italieneasca la expresor.
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
21 Aug 2009, 09:50 AM
Mesaj
#66
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Informatii despre originea si aromele cafelelor aveti aici
Eu de cind am descoperit cafeaua comercializata de Waitrose ,in masura posibilitatii, mi-o procur din timp si in cantitati mari de acolo. Sunt convinsa insa ca exista si alti producatori/comercianti de cafea buna. Lavazza care se vinde in Ro n-are nici o legatura cu cea din Italia. Procesarea si comercializarea ei a fost cumparata de evreii de la Elite mi se pare, si-au prostit-o rau. Am cumparat cafea si din Cuba dar nu era buna. Concluzia mea este ca o mare importanta o are procedeul de prajire si pregatire a boabelor, procedura care in Franta poarta denumire de torrefaction.Acest procedeu ajuta in mare masura la dezvoltarea aromelor sub efectul caldurii controlate. Ca procedeu de preparare eu prefer filtrul clasic, nu french press-ul si espresoarele meseriase. Un espresor bun are 15 atm. Astea care se vand la metro,carrefour etc nu-mi prezinta incredere, desi scrie pe ele ca ar avea 15 atm.De ce? pentru ca o pompa buna care sa faca abur sub pres de 15 atm, constant, costa mult. Am incercat sa-mi iau un espresor incorporabil de la Ariston dar deocamdata n-as da atatia bani pe micul meu viciu e vorba de cca 1000-1500 euroi edit. sa nu uit...cafea ff buna au si portughezii, probabil de origine braziliana, si ce au ei specific este amestecatul ei cu un cinnamon stick asa cum zice si melodia din clipul publicitar... Acest topic a fost editat de Michelle: 21 Aug 2009, 09:58 AM -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
21 Aug 2009, 10:06 AM
Mesaj
#67
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Despre cafea si cafenele se pot citi mai multe in cartea asta. Eu am cumparat-o, dar nu e chiar foarte detaliata, cum ma asteptam. E ok, sunt ceva informatii, dar ma asteptam la mai mult.
De care filtru, Michelle, ala metalic sau din ala "de bagat in priza"? Din Portugal am luat niste cafea f buna, doua feluri, nu mai stiu exact cum se numeau, dar erau foarte misto, intr-adevar. Mie imi placea si aia macinata pe loc de la Magazinul de cafea de care pomenea Hash mai demult. Dar nu mai este, s-a desfiintat. O vreme au mai avut un spatiu mic jos, la Libraria Eminescu, dar nu mai e nici acolo. Am mai gasit in comert niste cafea importata de pe la spanioli, care zic ei ca ar fi de origine braziliana si care e ok. De Elita nu ma ating, e groaznica. -------------------- |
|
|
21 Aug 2009, 10:14 AM
Mesaj
#68
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
QUOTE Lavazza care se vinde in Ro n-are nici o legatura cu cea din Italia. Procesarea si comercializarea ei a fost cumparata de evreii de la Elite mi se pare, si-au prostit-o rau. Corect, am sesizat si eu acest lucru intr-o zi cand am primit Lavazza din Italia, cred ca italienii au facut o gresala ca au dat pe mana evreilor de la Elite producerea cafelei in Romania sub brandul lor, din cate stiu mai toti cei care produc cafea in Romania aduc cafeaua boabe din Vietnam deoarece este mai ieftina. -------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
21 Aug 2009, 10:22 AM
Mesaj
#69
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Nu,nu metalic ca acolo iese cam tare! ala care se baga in priza,cu filtru de hartie.
Ca sa preia aroma si nu taria (cofeina!) apa fierbinte trebuie sa treaca repede prin cafeaua macinata relativ grosier.Daca trece si sub presiune e si mai bine din punct de vedere al aromei.Faptul ca trece sub forma de aburi sub presiune nu o face mai tare pe cafeaua facuta la espresor ci doar mai aromata si cu pelicula cremoasa de deasupra. La ibric ma tenteaza doar aia facuta de beduini ( sau berberi? ) in desert care fierbe muuulte ore la nisip.Dar in cantitati cit un degetar ca altfel mori.Sper sa gust in toamna asta in Maroc ceva in genul asta. -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
21 Aug 2009, 11:37 AM
Mesaj
#70
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.330 Inscris: 16 September 05 Forumist Nr.: 6.952 |
Loumidis este o cafea extra si se foloseste doar pentru ibric. Aparatul pe care l-ai prezentat este o porcarie si se foloseste de obicei pentru o cafea de birou, americana. Intr-adevar nu se compara cu cafeaua la ibric, il aveam de mult prin dulap si in disperarea de regasi gustul unei cafele bune l-am reincercat si de data asta mi-a placut. Din pacate, e imposibil sa faci cafea buna la ibric cu ce gasesti prin magazine, intr-o vreme gasisem la arabi o cafea turceasca cat de cat ok, pe care am vazut-o si in Romania de altfel , la inceput avea aroma buna, dar pe urma si-a pierdut-o. Revenind, am luat aparatul de mai sus si cafeaua asta si a iesit ceva foarte bun. Am zis ca am sa incerc si cafetiera italieneasca, dar pentru moment sunt ok asa, cred ca atunci cand o sa vreau cafea un pic mai tare o sa o scot din dulap, sa vedem ce iese cu marca asta de cafea. Pentru Loudimis, de-abia astept sa mai plece ceva prieteni prin Grecia ca sa-mi refac stocul Am si o cafea portugheza , dar nu imi place de niciun fel. -------------------- I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
|
|
|
21 Aug 2009, 11:50 AM
Mesaj
#71
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Pentru Loudimis, de-abia astept sa mai plece ceva prieteni prin Grecia ca sa-mi refac stocul. Incearca la Megaimage, s-ar putea sa ai noroc sa gasesti. -------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
21 Aug 2009, 11:51 AM
Mesaj
#72
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Toti cei care beti cafeaua la ibric (pentru care e musai sa fie rasnita fin) luati in calcul ca o mare parte din zat intra in stomacul vostru indiferent cit ai lasa-o sa decanteze. In plus faptul ca apa sta atata de mult timp in contact cu cafeaua , bagati si cofeina la greu. Puneti alaturi de cafeaua la ibric si un pahar cu apa(pe care sa-l beti), asa cum fac si grecii cind te servesc la terasa.
Eu una, mai baba fiind si cu stomacul+restul tubului digestiv agresat deja de multe porcarii ingurgitate de-a lungul anilor,ma feresc de contactul zatului cu mucoasa mea gastrica. De fapt sunt dependenta de aroma cafelei, nu de cofeina. -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
21 Aug 2009, 11:58 AM
Mesaj
#73
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
QUOTE Puneti alaturi de cafeaua la ibric si un pahar cu apa(pe care sa-l beti), asa cum fac si grecii cind te servesc la terasa. Corect, de paharul cu apa uitasem. -------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
30 Sep 2009, 08:19 AM
Mesaj
#74
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
26 Oct 2009, 10:30 PM
Mesaj
#75
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.051 Inscris: 5 March 04 Forumist Nr.: 2.474 |
Astăzi nu mi-a plăcut cum mi-am preparat cafeaua . M-am trezit la 7:28, somn nevoie mare, rumoare la mine-n creier, vreme nasoală afară: în 10 minute am ieşit din casă după ce am apucat să trag nişte ţoale pe mine şi să spăl dinţii. M-am vârât în primul taximetru, pe drum am aflat că degeaba-mi dau banii pe taxi, că nu se face cursul spre care alerg. Ajung la facultate, scot o bancnotă de un leu, o introduc în aparatul de cafea, şi de ameţită ce am fost, în loc să apăs pe butonul care-mi dădea mai mult zahăr, am apăsat pe celălalt care mi-a dat... deloc zahăr. Şi gustul ăla de plastic...mmmmMMMMmmmm
În concluzie, aceasta e o reţetă pe care nu o recomand. -------------------- |
|
|
5 Jan 2010, 03:53 PM
Mesaj
#76
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Cum se face cafeaua cu arome, stie careva? Nu cum se prepara, ci cum o produc, cum o proceseaza sau cum s-o zice. Am luat cu gust de migdale si cu gust de ciocolata si parca sunt uleioase. Imi place mirosul lor, dar nu neaparat sa le beau...
-------------------- |
|
|
6 Jan 2010, 11:43 AM
Mesaj
#77
|
|
Grup: Musterii Mesaje: 0 Inscris: 27 December 09 Forumist Nr.: 15.608 |
sa aveti o zi minunta, iar cafeluta care va ionsoteste ziua sa va fie pe plac si sa aiba si un strop de suflet in ea !
|
|
|
6 Jan 2010, 11:59 AM
Mesaj
#78
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.766 Inscris: 25 August 03 Forumist Nr.: 671 |
Nefe , am aflat ca se folosesc boabe de cafea si soiuri care nu se vand prea bine , cu alte cuvinte cele de o calitate inferioara . In plus , toate aromele folosite sunt artificiale . Aromele sunt adaugate dupa ce boabele au fost prajite pentru a evita gustul amar .
Ama citit undeva ca exista cafea cu aroma de capsuni . Mi-e rau ! -------------------- I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?! Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare. www.unicef.org |
|
|
6 Jan 2010, 12:40 PM
Mesaj
#79
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Asa deci! Hmmm, de asta nu erau prea incantate papilele mele gustative.
Eh, eu si ceaiul de portocale si de-nu-mai-stiu-ce l-am cumparat si l-am pus in dulap, "sa miroasa frumos", nu l-am baut. -------------------- |
|
|
6 Jan 2010, 12:59 PM
Mesaj
#80
|
|
Grup: Musterii Mesaje: 0 Inscris: 27 December 09 Forumist Nr.: 15.608 |
daca e bauta alaturi de cineva drag si e pus si un strop d eiubir ein acea cafea, atuncio e cea mai buna din lume, indiferent de aroma sau marca ei !
|
|
|
6 Jan 2010, 01:02 PM
Mesaj
#81
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.766 Inscris: 25 August 03 Forumist Nr.: 671 |
Tu cu ceaiurile tale in dulap da tre' sa recunosc ca e o idee super buna ! Asta imi aminteste de bunica , aia baga in dulapul cu pantofi scortisoare si cuisoare in saculete mici , mai ales in galosii bunicului .
Acest topic a fost editat de Zed: 6 Jan 2010, 01:03 PM -------------------- I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?! Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare. www.unicef.org |
|
|
6 Jan 2010, 01:25 PM
Mesaj
#82
|
|
Grup: Musterii Mesaje: 0 Inscris: 27 December 09 Forumist Nr.: 15.608 |
si busuioc se mai pune ca s amiroase frumos in dulapul cu haine !
|
|
|
6 Jan 2010, 01:33 PM
Mesaj
#83
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.766 Inscris: 25 August 03 Forumist Nr.: 671 |
cetateanul ,
Eh , nu e chiar asa , eu am gustat unele cafele pe care , cu toata iubirea din lume , nu le-as fi baut . Nu imi place busuiocul decat in unele mancaruri , in dulap in nici un caz . Prefer pachetul de ceai a lui Nefe . -------------------- I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?! Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare. www.unicef.org |
|
|
6 Jan 2010, 02:34 PM
Mesaj
#84
|
|
Grup: Musterii Mesaje: 0 Inscris: 27 December 09 Forumist Nr.: 15.608 |
asa o fi nu te contrazic , incercam sa parafrazez aici melodia Mariei Tanase cu ,,vinul ghiurghiului. ,,Bun e vinul si gustos/ cind il bei cu om frumos,,
Cred ca asa e si cu cafeluta ! |
|
|
7 Jan 2010, 11:36 AM
Mesaj
#85
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.766 Inscris: 25 August 03 Forumist Nr.: 671 |
Si cu cat bei mai mult , cu atat ti se pare ca persoana de langa tine e tot mai frumoasa
Frumusetea e .... relativa -------------------- I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?! Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare. www.unicef.org |
|
|
17 Feb 2010, 07:11 PM
Mesaj
#86
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Pe tv Paprika este o emisiune cu sfaturi pt o cafea buna, in diversele moduri in care poate fi ea preparata.
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
22 Feb 2010, 12:30 AM
Mesaj
#87
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.677 Inscris: 29 March 03 Forumist Nr.: 141 |
Mi am luat un Delonghi Nespresso.....sa traiasca George Clooney ca stie ce bea!!
-------------------- Am zis!!
|
|
|
16 Apr 2010, 03:16 PM
Mesaj
#88
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Azi am schimbat cafeaua (stiu, exista o reclama stupida cu textul asta) si am luat Dallmayr. Sa vad daca e ok...
-------------------- |
|
|
26 May 2010, 09:40 AM
Mesaj
#89
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 702 Inscris: 4 January 09 Forumist Nr.: 12.814 |
Ajutor!
Am nevoie sa cumpar un espressor de cafea de birou. Ceva profesional, sau semiprofesional, dar simplu, fiabil si robust. Sa faca doar cafea espresso, fara ceaiuri sau mai stiu eu ce, fara programe complexe. Sa pui in el boabele de cafea, apa si eventual sa-i spui de care espresso vrei mai lung sau mai scurt. S-a mai vorbit pe topicul asta despre espressoare, dar acum as avea nevoie de un sfat, un pont, ceva concret, eventual un link, o adresa, un telefon, sau, de ce nu, un espressor de vanzare. -------------------- E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc? |
|
|
26 May 2010, 09:42 AM
Mesaj
#90
|
|
Grup: Musterii Mesaje: 0 Inscris: 27 December 09 Forumist Nr.: 15.608 |
nu e mai buna una la ibric...
|
|
|
26 May 2010, 09:59 AM
Mesaj
#91
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 702 Inscris: 4 January 09 Forumist Nr.: 12.814 |
Oricat ai fi tu de prietenos, cetatene, vreau sa spun ca nu ma intereseaza gusturile matale pentru un tip de cafea.
Am nevoie pentru un birou unde se fac 50-100 de cafele intr-o zi de un espressor bun. La ibric eventual, te angajez pe matale pe post de utilaj. Sau poate raspunsul tau nu era la intrebarea mea, caz in care imi cer prietenos scuze. -------------------- E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc? |
|
|
26 May 2010, 10:34 AM
Mesaj
#92
|
|
Grup: Musterii Mesaje: 0 Inscris: 27 December 09 Forumist Nr.: 15.608 |
nu m-am gindit ca e vorba de un numar atit de mare de cafele! Ce sa zic? Spor la gasit acel aparat care s ate ajute !
|
|
|
27 May 2010, 12:22 PM
Mesaj
#93
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 702 Inscris: 4 January 09 Forumist Nr.: 12.814 |
Mi-am pierdut si ultima sperantza.
Ori nimeni de pe aici nu foloseste, nu cunoaste o astfel de masinarie pentru a da un sfat. Ori sunt atat de antipatic cafegiilor si cafegioaicelor de la han, incat ma ignora cu buna stiinta. Caz in care imi iau jucariile si plec. Nu pot fi intr-un loc loc in care nu sunt iubit, in ciuda tuturor asigurarilor de pana acum. Adio, speranta! Adio! PS cetatene, nu vrei sa-mi trimiti CV-ul? -------------------- E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc? |
|
|
27 May 2010, 12:27 PM
Mesaj
#94
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Charon, de ce nu te dai bine pe langa google? asta, iti zic eu, tace tot ata de mult pe cat de multe stie
Bafta la cautari! -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
27 May 2010, 01:38 PM
Mesaj
#95
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 422 Inscris: 18 April 06 Forumist Nr.: 8.115 |
@ Charon: Uita-te aici
-------------------- Nu este raspunsul cel care lumineaza, ci intrebarea. - Eugen Ionescu
|
|
|
27 May 2010, 08:36 PM
Mesaj
#96
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 702 Inscris: 4 January 09 Forumist Nr.: 12.814 |
10q, Frisky.
10q, Felina. Ma impac destul de bine cu google, chiar pot spune ca ne cunoastem reciproc, datorita meseriei. Cu toate astea nu-l pot intreba "bai, Googule, cum ti se pare tie cafeaua facuta cu... Treb'e sa apas pe un mld. de butoane ca sa prepar o cafea? Dar de spalat, curatat e simplu?". Tocmai pentru ca stiu cum functioneaza un motor de cautare (am facut si eu unul) stiu sigur ca nu poate sa raspunda la intrebarile alea. In primul rand n-a baut in viata lui o cafea, de facut nici atat, ce incredere sa mai am. Cetatene, nu te-ai grabit cu cv-ul ala, prin urmare am fost nevoit sa-mi iau un utilaj: Asta de mai sus e poza pe care am facut-o, cand faceam probe espressorului. Nu e prea reusita. Jucaria se vede mai bine aici (o poza luata de pe net): Prima impresie, primul espresso ... doar cuvinte de lauda. Face toti banii. Superb Dozezi, din cele doua butoane din stanga, cata apa + cata cafea, reglezi eventual duzele mai aproape sau nu de ceasca pentru a fi mai cremoasa cafeaua si ... gata, deliciul e in fatza ta. Simti mirosul. Mai vedem in timp cum se comporta. Pana atunci va invit la un espresso. Scurt, lung, dupa preferinte. Sau la un cappuccino. Acest topic a fost editat de CharonOfNyx: 27 May 2010, 08:37 PM -------------------- E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc? |
|
|
27 May 2010, 10:07 PM
Mesaj
#97
|
|
Cronicar Grup: Admin Mesaje: 5.082 Inscris: 26 December 05 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 7.531 |
cappuccino cu frişcăăăă!
S-o foloseşti sănătos! Acest topic a fost editat de Erwin: 27 May 2010, 10:08 PM -------------------- pantha rhei
Universul Fractal The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite. |
|
|
28 May 2010, 11:07 AM
Mesaj
#98
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
un capucino decaf se poate?
-------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
28 May 2010, 12:11 PM
Mesaj
#99
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 702 Inscris: 4 January 09 Forumist Nr.: 12.814 |
Sigur. Esti invitata
Si tu Erwin. -------------------- E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc? |
|
|
28 May 2010, 09:51 PM
Mesaj
#100
|
|
Grup: Musterii Mesaje: 0 Inscris: 27 December 09 Forumist Nr.: 15.608 |
sa folosesti cu placere si cu bucurie si cu folos jucaria d efacut cafea !si s ate bucuri de licoarea parfumata alaturi d ecei dragi !
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 14 June 2024 - 04:21 AM |