Cafeaua De Dimineata, Sau de cand se bea cafeaua... |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Cafeaua De Dimineata, Sau de cand se bea cafeaua... |
3 Mar 2004, 05:14 AM
Mesaj
#36
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Sos Caramel
3 cani (750 gr) zahar, de preferat nerafinat (maro) 100 gr unt topit 2 linguri de faina 1 1/2 apa clocotita (sau lapte) 2 lingurite esenta de vanilie Se amesteca zaharul cu faina intr-un vas de fonta smaltuita (daca nu e ceaun, folositi un vas normal care se pune la Bain Marie - adica deasupra altui vas in care clototeste usor apa) pana se topeste zaharul si se aureste un pic; se adauga untul topit si si se amesteca bine, timp de 5 minute; incet se adauga apa clocotita amestecand constant; se continua fierberea amestecand pana cand sosul se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga vanilia. Se serveste imediat sau se raceste si se pune la borcan - in frigider tine 3 luni. Daca se foloseste la cafele, luati cu o lingurita si puneti-l in "suvite" deasupra friscai sau spumei de lapte. Pus direct in cafea nu va avea mare efect, e in fond zahar. Foarte bun cu inghetata, deasemenea. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
3 Mar 2004, 09:21 AM
Mesaj
#37
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 2.894 Inscris: 7 December 03 Forumist Nr.: 1.410 |
Frumooos ! Pana la Arta conversatiei, uite ca am ajuns la Arta prepararii cafelelor ! Mi-am notat tot.
-------------------- ... incertitude in certitude ... independence in dependence ... insight in sight ...
|
|
|
28 Oct 2007, 07:29 PM
Mesaj
#38
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.051 Inscris: 5 March 04 Forumist Nr.: 2.474 |
Cred ca toti care ma cunosc stiu ca din clasa a XII-a sunt dependenta de cafea, ca daca nu beau cafea intr-o zi (sau beau putina cafea) incepe sa ma doara capul (iar leacul perfect e tot cafeaua), ca stiu unde se face cafea buna, unde trebuie sa spui din start cate pliculete de zahar iti trebuie, unde te intreaba daca nu vrei ca indulcitor miere, si bineinteles, cat costa
Prin urmare, consider ca este datoria mea sa sterg praful de pe topicul asta si sa-l aduc in atentia forumistilor. Pana una alta, sa va spui eu cum sta treaba cu cafeaua turceasca Ca sa iasa buna-buna cafeaua ar fi bine sa fie proaspat macinata (astfel e pastrata mai bine aroma) fiind indicat sa fie macinata marunt pana devine o pudra. Asadar, se ia un ibric (ce bun ar fi unul de arama ), se pun cam 150 ml apa rece. Puneti ibricul pe foc mic (cu cat fierbe mai incet cu atat e mai aromata). Adaugati 2 lingurite de miere, 2 lingurite de cafea, presarati putina sare si amestecati pana cand cafeaua se lasa pe fundul ibricului. Cand incepe sa fiarba (nu uitati, cu cat mai tarziu, cu atat mai bine), luati ibricul de pe foc si mai adaugati o lingurita de cafea, amestecand pana cafeaua se scufunda, acoperiti ibricul cu ceva, si mai lasati 2-3 minute. -------------------- |
|
|
Promo Contextual |
28 Oct 2007, 07:29 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
(Afrodita) |
28 Oct 2007, 10:11 PM
Mesaj
#39
|
Guests |
Ohhh Ce pofte mi-ati facut
|
|
|
3 Nov 2007, 02:24 PM
Mesaj
#40
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Am ibric de arama.... am!!!
|
|
|
3 Nov 2007, 02:47 PM
Mesaj
#41
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.051 Inscris: 5 March 04 Forumist Nr.: 2.474 |
Si eu vreau ibric de aramaaaaaa.
-------------------- |
|
|
3 Nov 2007, 04:35 PM
Mesaj
#42
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Nu se mai gasesc prin piata pe la tigani? Ai mei il au din vremuri imemoriabile, mostenit de pe la altii...
Gata cafeaua. Problema e ca in ibricul asta de arama nu vezi ce faci.... Sper sa fi iesit Acest topic a fost editat de Serenity: 3 Nov 2007, 04:37 PM |
|
|
3 Nov 2007, 04:52 PM
Mesaj
#43
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.344 Inscris: 8 March 03 Forumist Nr.: 41 |
N-am inteles de ce de arama......
Sorin. -------------------- When you have to shoot, shoot, don't talk.
Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii. |
|
|
3 Nov 2007, 07:40 PM
Mesaj
#44
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 2.799 Inscris: 9 September 06 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 8.652 |
Mi-am terminat cafeaua de dupa-masa. N-am ibric de arama, dar tin foarte mult la ibric si la caimac. Nu suport cafeaua la filtru. Sunt dependenta de cafea, beau zilnic, dar nu cantitati enorme. Supravietuiesc cu un expreso, maxim doua, scurte si tari. Sau nes. In schimb, nu tolerez cafeaua slaba. Decat apa chioara mai bine lipsa. Indulcita cu o putin zahar sau miere, sa nu aud de zaharina.
-------------------- An Appeal From James’ Family
An Appeal From James’ Family Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012. Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives. The family appeals for the release of Jim unharmed. |
|
|
4 Nov 2007, 07:03 AM
Mesaj
#45
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
mai... mi-am schimbat orientarile...
nu mai folosesc filtru, mi-am luat expresor. au inceput sa imi iasa niste capucine si mocacine ... beton asta cam o data la doua luni, si minajesc toata bucataria cu spuma de lapte in rest, iese o chestie mica, neagra si tare de sta lingurita dreapta'n ceasca -------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
4 Nov 2007, 08:55 AM
Mesaj
#46
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.042 Inscris: 4 March 05 Din: Bacau Forumist Nr.: 5.853 |
Mie nu-mi place cafeaua, nu beau niciodata de se minuneaza toata lumea cum de am trecut printr-o faculta fara sa beau cafea )
Stati asa... nu chiar niciodata... am fost odata la mama la munca si o colega ghicea in cafea. Ca sa-mi poata ghici a trebuit sa beau jumate de cescuta .... nasol moment. Desi o indulcise ca sa o pot bea, mi se parea ca avea un gust oribil. Am mentionat ca nici prajiturile cu cafea nu-mi plac? Nici capucino sau alte prostii din astea. Singura "cafea" care imi place este aia din cicoare sau cereale Inka. Pe vremea lui Ceausescu se gasea din aia peste tot. Acum mi-am luat din Metro. Cam atat la capitolul cafea, din punctul meu de vedere. -------------------- E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/ |
|
|
4 Nov 2007, 04:11 PM
Mesaj
#47
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.051 Inscris: 5 March 04 Forumist Nr.: 2.474 |
N-am inteles de ce de arama...... Sorin. Iese mai buna cafeaua din cauza ca arama e un foarte bun coonductor termic si practic incalzeste apa uniform. Imi dau acum arama pe fata si recunosc ca nu stiu exact ce efect are apa incalzita uniform asupra particulelor de cafea da' pe incercate e mai buna cafeaua facuta in ibric de arama. -------------------- |
|
|
15 Nov 2007, 09:41 PM
Mesaj
#48
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Traiasca laptele Milli care sta de o saptamana in frigider si inca nu e stricat! Sau care e stricat si multumita caruia poate nu mai ajung maine la examen...
(laptele pe care l-am turnat in cafea, deci nu sunt offtopic ) |
|
|
15 Nov 2007, 09:53 PM
Mesaj
#49
|
|
Cronicar oPsedat Grup: Moderator Mesaje: 3.227 Inscris: 8 March 03 Din: Din sud Forumist Nr.: 45 |
Aha,,, deci n-ai riscat sa bei mai devreme cafeaua asta cu lapte stricat de teama sa nu iti treaca raul pana maine, nu? Oricum, eu zic sa limpezesti stomacu' cu niste vin d-ala sfant, asa sa ne-ajute Dzeu!
-------------------- Am incalcat cel putin 5 din 10 porunci/Ma pocaiesc la 90 de ani, pacatuiesc pana atunci
PreaoPsedatul genicon |
|
|
14 Jun 2008, 12:12 PM
Mesaj
#50
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.330 Inscris: 16 September 05 Forumist Nr.: 6.952 |
-------------------- I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
|
|
|
20 Aug 2009, 08:29 PM
Mesaj
#51
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Ce marca de cafea cumparati de obicei?
-------------------- |
|
|
20 Aug 2009, 08:38 PM
Mesaj
#52
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.374 Inscris: 2 May 05 Din: galati Forumist Nr.: 6.233 |
Am fost fan Jacobs verde, mai nou imi place Lavazza. O fac la ibric, nu m-am putut obisnui cu aparatele de cafea.
Imi place cafeaua mult de tot, dar in ultimul timp beau doar dimineata o cafea generoasa . |
|
|
20 Aug 2009, 08:48 PM
Mesaj
#53
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Am baut si eu Jacobs o vreme, dar nu stiu ce fac astia cu ea, ca e tot mai slaba si nu mai cumpar. Lavazza iese ciudata la ibric, cel putin aia pe care am incercat-o eu. Cred ca e foarte buna la espresor din ala meserias.
Mai nou iau Davidoff si e ok pana acum. -------------------- |
|
|
20 Aug 2009, 08:53 PM
Mesaj
#54
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Lavazza la expresor este foarte buna, maine dimineata mi-am propus sa-mi pregatesc una, desi nu am voie.
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
20 Aug 2009, 08:57 PM
Mesaj
#55
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
De care masinarie ai? Ma batea si pe mine gandul sa iau una, dar nu stiu...
-------------------- |
|
|
20 Aug 2009, 09:05 PM
Mesaj
#56
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Una noname dar face de toate, are pompa 3 atm, face abur, are sistem ceasca dubla, pana la urma conteaza mai putin firma, toate-s facute in China, un expresor bun trebuie sa aiba pompa de apa fierbinte sub presiune si abur separat pentru ceai sau frisca pentru capucino. Restul sunt mofturi.
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
20 Aug 2009, 09:19 PM
Mesaj
#57
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Da, nu ziceam neaparat de marca, doar ca nu stiu la ce tre' sa te uiti cand il iei, ce conteaza, adica.
-------------------- |
|
|
20 Aug 2009, 11:11 PM
Mesaj
#58
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.330 Inscris: 16 September 05 Forumist Nr.: 6.952 |
Pana mai acum cateva zile am avut o cafea greceasca pe care o faceam la ibric si foarte bine iesea, si parfumata si cu spuma. Dar mi s-a terminat, asa ca acum fac cafeaua intr-o masinarie ca asta dupa ce am aruncat nu stiu cata cafea ca mi se parea ingrozitoare la gust.
Acest topic a fost editat de tikky: 20 Aug 2009, 11:15 PM -------------------- I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
|
|
|
21 Aug 2009, 06:31 AM
Mesaj
#59
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.554 Inscris: 11 May 04 Forumist Nr.: 3.457 |
hmm... in d'astea primeam io ceaiul intr-o oarecare carciuma.. nu m-am gandit ca pot fi folosite si la cafea.
-------------------- Amice, esti idiot! (I. L. Caragiale)
feel the rain on your skin, no one else can feel it for you Dar din dar se face Raiul <span style='font-size:14pt;line-height:100%'>cea preaîmpiedicată</span> |
|
|
21 Aug 2009, 07:28 AM
Mesaj
#60
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Din aia am si eu una, dar nu mereu o folosesc. Cel mai des fac la ibric. Asta o folosesc atunci cand vreau cafea un pic mai soft, ca sa zic asa. Dar e foarte practica. Cred ca ii zice french coffee maker si la noi sunt de vanzare pe la Carturesti. De acolo am cumparat si eu una, sa o fac cadou unui prieten. Eu am primit-o pe a mea, acum vreo trei ani.
-------------------- |
|
|
21 Aug 2009, 08:43 AM
Mesaj
#61
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Da, nu ziceam neaparat de marca, doar ca nu stiu la ce tre' sa te uiti cand il iei, ce conteaza, adica. In primul rand daca are pompa si ce presiune are, daca are sistem pentru frisca si ceai. Daca esti la pretentioasa cumperi un expresor cu timer, silentios, etc. Pe piata adica in supermaket nu prea exsita aparate semiprofesionale, daca vrei din astea trebuie sa cauti o firma care vinde astfel de expresoare. Pana mai acum cateva zile am avut o cafea greceasca Cafeaua aia greceasca este totala, am urmarit la greci cum fac ei cafeaua, o ceasca de apa, o lingurita cu varf de cafea, 1/2 lingurita de zahar, daca vrei, se amesteca totul cand apa este inca rece, apa din ibric trebuie sa fiarba la foc mediu catre mic (flacarile trebuie sa nu depaseasca fundul ibricului) apoi se asculta "cantecul" apei care fierbe, "cantecul" este unul ascendent pana in momentul cand cafeaua este gata sa dea in clocot, in acel punct se ia ibricul de pe foc si se toarna foarte usor cafeaua in ceasca, in acest mod obti si celebrul caimac colorat in alburiu si maro inchis. Dupa punerea cafelei pe foc nu se mai mesteca in ibric si sub nicio forma nu se lasa cafeaua sa se umfle. Loumidis este o cafea extra si se foloseste doar pentru ibric. Aparatul pe care l-ai prezentat este o porcarie si se foloseste de obicei pentru o cafea de birou, americana. Acest topic a fost editat de marduk: 21 Aug 2009, 08:45 AM -------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
21 Aug 2009, 08:53 AM
Mesaj
#62
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Nu e american, e frantuzesc, din cate stiu. Si nu e chiar o porcarie. E drept ca nu iese cafeaua foarte tare, practic, faci un fel de infuzie de cafea. Uneori e buna si aia.
-------------------- |
|
|
21 Aug 2009, 08:55 AM
Mesaj
#63
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
M-am referit la tipul de cafea pe care o obti, nu la aparat, aparatul poate fi chinezesc mai mult ca sigur.
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
21 Aug 2009, 09:03 AM
Mesaj
#64
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
E vorba despre aparat si stil in acelasi timp, asa ii si zice, am scris mai sus - french coffee maker. Nu e vorba de tara in care e fabricat. E un stil de a face cafea. Sigur ca nu e musai sa iti placa. Mie, de exemplu, nu imi place aia americana de la Starbucks. Sau de la McD. Sux.
-------------------- |
|
|
21 Aug 2009, 09:12 AM
Mesaj
#65
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Mie nu-mi place nici americana, frantuzeasca, sau de alt tip, in schimb, desi nu am voie, ador cafeaua greceasca (turceasca) la ibric sau italieneasca la expresor.
-------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
21 Aug 2009, 09:50 AM
Mesaj
#66
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Informatii despre originea si aromele cafelelor aveti aici
Eu de cind am descoperit cafeaua comercializata de Waitrose ,in masura posibilitatii, mi-o procur din timp si in cantitati mari de acolo. Sunt convinsa insa ca exista si alti producatori/comercianti de cafea buna. Lavazza care se vinde in Ro n-are nici o legatura cu cea din Italia. Procesarea si comercializarea ei a fost cumparata de evreii de la Elite mi se pare, si-au prostit-o rau. Am cumparat cafea si din Cuba dar nu era buna. Concluzia mea este ca o mare importanta o are procedeul de prajire si pregatire a boabelor, procedura care in Franta poarta denumire de torrefaction.Acest procedeu ajuta in mare masura la dezvoltarea aromelor sub efectul caldurii controlate. Ca procedeu de preparare eu prefer filtrul clasic, nu french press-ul si espresoarele meseriase. Un espresor bun are 15 atm. Astea care se vand la metro,carrefour etc nu-mi prezinta incredere, desi scrie pe ele ca ar avea 15 atm.De ce? pentru ca o pompa buna care sa faca abur sub pres de 15 atm, constant, costa mult. Am incercat sa-mi iau un espresor incorporabil de la Ariston dar deocamdata n-as da atatia bani pe micul meu viciu e vorba de cca 1000-1500 euroi edit. sa nu uit...cafea ff buna au si portughezii, probabil de origine braziliana, si ce au ei specific este amestecatul ei cu un cinnamon stick asa cum zice si melodia din clipul publicitar... Acest topic a fost editat de Michelle: 21 Aug 2009, 09:58 AM -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
21 Aug 2009, 10:06 AM
Mesaj
#67
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Despre cafea si cafenele se pot citi mai multe in cartea asta. Eu am cumparat-o, dar nu e chiar foarte detaliata, cum ma asteptam. E ok, sunt ceva informatii, dar ma asteptam la mai mult.
De care filtru, Michelle, ala metalic sau din ala "de bagat in priza"? Din Portugal am luat niste cafea f buna, doua feluri, nu mai stiu exact cum se numeau, dar erau foarte misto, intr-adevar. Mie imi placea si aia macinata pe loc de la Magazinul de cafea de care pomenea Hash mai demult. Dar nu mai este, s-a desfiintat. O vreme au mai avut un spatiu mic jos, la Libraria Eminescu, dar nu mai e nici acolo. Am mai gasit in comert niste cafea importata de pe la spanioli, care zic ei ca ar fi de origine braziliana si care e ok. De Elita nu ma ating, e groaznica. -------------------- |
|
|
21 Aug 2009, 10:14 AM
Mesaj
#68
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
QUOTE Lavazza care se vinde in Ro n-are nici o legatura cu cea din Italia. Procesarea si comercializarea ei a fost cumparata de evreii de la Elite mi se pare, si-au prostit-o rau. Corect, am sesizat si eu acest lucru intr-o zi cand am primit Lavazza din Italia, cred ca italienii au facut o gresala ca au dat pe mana evreilor de la Elite producerea cafelei in Romania sub brandul lor, din cate stiu mai toti cei care produc cafea in Romania aduc cafeaua boabe din Vietnam deoarece este mai ieftina. -------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
21 Aug 2009, 10:22 AM
Mesaj
#69
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Nu,nu metalic ca acolo iese cam tare! ala care se baga in priza,cu filtru de hartie.
Ca sa preia aroma si nu taria (cofeina!) apa fierbinte trebuie sa treaca repede prin cafeaua macinata relativ grosier.Daca trece si sub presiune e si mai bine din punct de vedere al aromei.Faptul ca trece sub forma de aburi sub presiune nu o face mai tare pe cafeaua facuta la espresor ci doar mai aromata si cu pelicula cremoasa de deasupra. La ibric ma tenteaza doar aia facuta de beduini ( sau berberi? ) in desert care fierbe muuulte ore la nisip.Dar in cantitati cit un degetar ca altfel mori.Sper sa gust in toamna asta in Maroc ceva in genul asta. -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
21 Aug 2009, 11:37 AM
Mesaj
#70
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.330 Inscris: 16 September 05 Forumist Nr.: 6.952 |
Loumidis este o cafea extra si se foloseste doar pentru ibric. Aparatul pe care l-ai prezentat este o porcarie si se foloseste de obicei pentru o cafea de birou, americana. Intr-adevar nu se compara cu cafeaua la ibric, il aveam de mult prin dulap si in disperarea de regasi gustul unei cafele bune l-am reincercat si de data asta mi-a placut. Din pacate, e imposibil sa faci cafea buna la ibric cu ce gasesti prin magazine, intr-o vreme gasisem la arabi o cafea turceasca cat de cat ok, pe care am vazut-o si in Romania de altfel , la inceput avea aroma buna, dar pe urma si-a pierdut-o. Revenind, am luat aparatul de mai sus si cafeaua asta si a iesit ceva foarte bun. Am zis ca am sa incerc si cafetiera italieneasca, dar pentru moment sunt ok asa, cred ca atunci cand o sa vreau cafea un pic mai tare o sa o scot din dulap, sa vedem ce iese cu marca asta de cafea. Pentru Loudimis, de-abia astept sa mai plece ceva prieteni prin Grecia ca sa-mi refac stocul Am si o cafea portugheza , dar nu imi place de niciun fel. -------------------- I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 24 April 2024 - 12:53 PM |