genicon
27 Feb 2004, 10:05 PM
S-a deschis in han o noua camaruta, special pentru consumul substantelor ce intaresc. Acum, ce intaresc ele, e treaba lor...
Important e ca s-a deschis camaruta pentru ca in primul si in primul rand mi-e dor de Ghost (o simpla presupunere...)
Ma rog, nu conteaza! Hangii cei mai priceputi in prepararea cafelelor, ceaiurilor, cappuccino-urilor, ciocolatelor calde si Dumnezeu-stie ce sunt invitati in aceasta noua camaruta sa ii serveasca pe musterii, iar musterii dornici de ceva tare sa vina si sa se bucure din plin...
Gal-gal-gal. Am iesit.
Nana Floare
27 Feb 2004, 10:11 PM
menthoru'
27 Feb 2004, 10:21 PM
Aici o asteptam pe Aramis.
Mistinguett
27 Feb 2004, 11:34 PM
Promit ca voi fi foarte activa aici
Afrodita
28 Feb 2004, 05:34 AM
Mda...Voiam sa trag o fuga pe la zi-ne...da' m-am agatat in clanta usii camarutei asteia..No, si-asa mi-o placut di mult, ca m-am oprit ashilea
Io ma duc acum sa-mi fac o cafea instant, jacobs 3 in 1 (da, mutulica, suna a sampon, da' chiar e cafea
) si revin...Poate Misti vrea si ea niste cafea? Ce zici iubita, ai nevoie?
Mistinguett
28 Feb 2004, 06:49 AM
E tarziu pentru cafea acum, dar pentru iarna care pleaca, as bea o ciocolata calda...
Geni, nu am inteles prea bine: vrei tehnici, retete -ceva? sau doar ne jucam de-a "ia cafeaua, da cafeaua"?
rebel
28 Feb 2004, 07:11 AM
Uhm, pentru ciocolată caldă, din câte am citit si eu pe prospect .. se învârte cheia către Răsărit, apoi se apasă pe butonul destinat 'Ciocolatei Calde', se deselecteaza optiunea 'Extra on tha sugar, doll, please?' si se asteapta ~1-3 minute. De apar efecte secundare sau intervine blocarea sistemului de (re)producere, a se lovi automatul în coaste de două ori, apoi a-i fi verificată cantitatea de apă detinută, în situatia în care acesta nu a suferit vreun upgrade recent. Poftă mare.
Mistinguett
28 Feb 2004, 07:25 AM
Eu sunt mai de moda veche, maica. Eu pun 50 gr. de ciocolata intr-un ibric, impreuna cu 2 lingurite de zahar, 1-2 linguri de cacao (sau de ness pentru cine vrea), o juma'de lingurita de scortisoara si 3/4 de cana cu apa, si un praf de sare. Si pun la foc, pana se topeste ciocolata, si dau focul mic, si las inca vreo 2 minute-3. Apoi pun lapte, cam o cana, poate un pic mai mult, si amestec, si las sa se incalzeasca si el (fara sa dea in foc). Dupa aia dau cu un tel pana face spume, torn in cani si daca vreau, pun frisca deasupra. La fix pentru baut in doi.
axel
28 Feb 2004, 08:12 AM
Trebuie sa-mi fac drum prin New York
Mistinguett
28 Feb 2004, 09:23 AM
Te astept cu bratele deschise. Dar stii ca ai sa te ingrasi cu mine, da?
Likurici
28 Feb 2004, 12:43 PM
Misti, vin si eu!!
genicon
28 Feb 2004, 12:59 PM
QUOTE (Mistinguett @ 28 Feb 2004, 06:49 AM) |
sau doar ne jucam de-a "ia cafeaua, da cafeaua"? |
Daca sunt retete, le imbinam cu "ia cafeaua-da cafeaua"
Sa imbinam utilul cu placututl...
mutulica
28 Feb 2004, 01:51 PM
seara
Se pune hirtia de filtru, 4 lingurite de cafea, apa, etc.
se programeaza parascovenia aia de da drumu' la curent dimineata la 6.30
se pun toate butoanele pe on
se merge la culcare
dimineata,
suna ceasul (tel mobil mai nou)
face mutu ochi, si nasul ii este prins de aroma de cafea
apoi merge ca c3po (cine a vazut razboiul stelelor stie) la bucatarie
opreste toate prostiile care ne fac viata mai usoara (filtru, prajitor de paine, etc.)
bea cafeaua si maninca ceva pe paine prajita (afara daca iar nu a uitat sa faca shopping si ii ramin doar rabdari prajite in casa)
apoi pleaca la lucru, si spera sa il serveasca vreo colega cu cafea
nu se intimpla asa ceva
se duce la automat, baga fisa, ia cafeaua (expresso lung no sugar)
daca ar face ca mistinguett... ar renunta mutu la cafea...
ca e un lenes....
fargakos
28 Feb 2004, 03:16 PM
Mie mai nou imi place sa imi fac cafeaua cu ceai de fructe. Sa specific: nu-mi place cea naturala, doar nesul!
Pui de facut ceaiul si intre timp freci bine zaharul cu o lingurita de nes pana se face ca o pasta galben-maronie(ceva de gen serbet) dupa aceea torni ceaiul de fructe(depinde de care vrei) si gata cafeaua a la Fargakos!
Zed
28 Feb 2004, 04:29 PM
@Fargakos , cool
.
Dar e o cafea perfecta pentru Mihai
georgeones
28 Feb 2004, 07:52 PM
Afrodita
28 Feb 2004, 10:47 PM
Eu am convins New Yorku sa-si faca drum pe la mine
Da' mai pi'n toamna, ashea
Intre timp, celebra (de-acum
) 3 in 1, numai ca e La Festa,nu jacobs azi, ca asta aveau la magazin
Care beti o cafea cu mine azi?
Mistinguett
28 Feb 2004, 11:11 PM
Cand vine vorba de puturosenie, nu ma intrece nimeni. Asta-i cafeaua mea de azi (acus 10 minute am facut-o):
2 lingurite de ness generoase (adicatalea cu varf cat se poate) puse intr-o cana. Cam 1/3 cana de apa pusa la fiert. (Mers la spalat pe dinti si ochi cat fierbe apa) Se toarna apa fierbinte peste ness, se amesteca si se completeaza cu apa rece. Se adauga o lingu...ra,rita,dupa ochi, de crema (caimac de lapte). Gata cafeaua.
Cand sunt un pic mai putin puturoasa, folosesc filtrul francez Bodum si fac naturala. Ala e cam aceeasi manevra doar ca se lasa apa fierbinte peste cafea 4 minute, dupa aceea se preseaza si voila! cafea filtru buna.
Ciocolata este o chestie asa, mai rara. Si ce e rar e bun.
Mai tarziu o sa-mi scot retetele de cafele cu fitze pentru cei ce-s interesati. Dar cred ca in cazul asta, subiectul ar trebui mutat la Bucatarie, nu credeti?
Afrodita
28 Feb 2004, 11:44 PM
Mai, am scris io ceva da' sa mor daca stiu unde-a disparut
Deci,nu cred ca trebuie mutat, pt ca se va mai abera pe chestia asta asa ca e bine sa ramana aici.
Si da, vreau cafele cu fitze
mai ales daca vin de la tine
(cafelele, ca fitzele-s autohtone
)
mutulica
29 Feb 2004, 07:06 AM
@Fargakos - misto stilul tau de a face cafea...
Mi-am amintit ca imi place varianta irish, fara cream.... 2 in 1... (doar sampon si intaritor, fara balsam)
Mistinguett
29 Feb 2004, 10:09 PM
Cappucino, cafea americana, cafea latte, cafea mocha... stiu ca vin la pliculete
dar originea lor e alta... si majoritatea retetelor de cafea au la baza espresso asa ca m-am gandit sa notez cateva lucruri mai mult sau mai putin cunoscute inainte de a da retete.
- espresso (si, ca veni vorba, nu eXpresso) este o modalitate de a prepara cafeaua intr-un aparat special, unde cafeaua este extrasa prin forta aburului la 1,5-2 atm. Primul aparat patentat dateaza din 1903 si apartine firmei Pavoni.
- pentru a produce o cescuta de espresso de calitate, fiecare factor este important: calitatea si cantitatea cafelei folosite, calitatea apei si temperatura ei, presiunea aburului si timpul de extractie. De aceea cel ce face espresso intr-o cafenea trebuie sa fie meserias, iar meseria lui este denumita "barista".
- espresso se face numai cu un amestec de boabe de cafea (care se numeste cafea espresso (duh!); folosirea altor cafele va rezulta in cafea amara sau acra
- mocha (sau moka) este de fapt un mod de preparare al cafelei, si nu o reteta in sine. Aparatul (vazut[URL=
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detai...4#more-pictures]aici[/URL]) este de multe ori vandut ca aparat de espresso pentru aragaz. Umbla vorba ca pentru rezultate optime aparatul nu se spala cu detergenti, ci doar cu apa si burete.
fargakos
29 Feb 2004, 10:29 PM
@Zed- de ce? Mihai nu suporta cafeaua, sau e ceva necurat la mijloc
@mutulica- pe bune ca varianta asta 2 in 1 e o combinatie reusita
Ce ziceti, imi vand reteta?
A..am uitat ...
@ Misti (daca-mi permite sa-i zic asa) Tu bei cafeaua fara zahar?...Si vreau si eu retetele cafelelor cu fitze..inspecial cele care implica, cafeaua naturala...
persephona
29 Feb 2004, 10:38 PM
cafea?
Cuvintul magic. Cafeaua e singurul meu drog. Tabietul meu de fiecare dimineata. Singura ocazie pentru momente de liniste... Mai nou, beau cafea...cu scortisoara si piper negru. E ciudata. Dar...extrema. Trezeste toate simturile.
Preferata mea e, totusi, Irish Coffee...
Am incercat si cafea venetiana. Nu e rea.Depinde cine o face!
Mistinguett
29 Feb 2004, 11:09 PM
Fargakos, daca pun crema nu mai pun si zahar decat daca am chef de ceva mai dulce. De multe ori nu pun nici crema. Insa ador cafeaua "macchiato" cu sos caramel
- aia e si cafea si desert pentru mine.
Uite cateva retete de cafele:
Cafea mexicana:
La o cana de apa, 2 linguri de cafea macinata mare, 1 lingurita de zahar (de preferat nerafinat, adica maro) si o jumatate de betisor de scortisoara. Se pun la fiert si cand au dat in clocot se tin pe foc foarte mic 2 minute. Se strecoara in cana.
Mocha mexicana:
Se pune in cana o lingurita de sos de ciocolata. Se amesteca 1 lingura de crema (caimac de lapte) cu un varf de lingurita de scortisoara, un praf de nuscoara, si o lingurita de zahar si se bate pana se face ca o frisca moale. (mai simplu se amesteca usor o lingura de frisca cu scortisoara si nucsoara, dar daca frisca este dulce nu se mai pune zahar).
3/4 cana de cafea tare se amesteca pentru 30 de secunde cu un betisor de scortisoara, apoi se toarna peste sosul de ciocolata. Se pune deasupra "frisca".
Cafea irlandeza:
In 2/3 cana cu cafea fierbinte se pune o lingurita de zahar si un shot de whisky (of course, irlandez daca se poate) si se adauga un "guler" de frisca moale.
Cafea Mocha:
Peste sirop de ciocolata cat sa acopere fundul canii, se toarna un espresso si apoi lapte dat in clocot (sa faca spuma). Se adauga frisca si se presara cacao sau ciocolata rasa.
Cappuccino este simpla reteta: ratie de 1 la 3 cafea espresso si spuma de lapte, zahar dupa gust.
Scarlett
29 Feb 2004, 11:47 PM
Cafeaua somnorosului
Te dai jos din pat cu ochii carpiti de somn ..orbecai pina in bucatarie , iei una ( sau X ) cana in care pui repede doua lingurite cu varf de cafea instant ( aici ce ai in dotare , dupa gusturi ) si zahar ..torni apa si amesteci .
@Misti ...
pentru retetele impartasite ..suna asa de
, cred ca o sa le incerc si eu .Insa te rog spune-ne si cum e cea cu sos caramel .
Mistinguett
1 Mar 2004, 12:44 AM
Este un espresso cu lapte fiert spuma si sos caramel. Il iau de gata de la Starbucks, dar mai incolo (cred ca maine, acum sunt pe fuga) o sa pun reteta de sos caramel pentru cine vrea sa incerce acasa. Ca e bun rau.
Vegas2002
1 Mar 2004, 04:44 AM
Am baut si eu o cafea "Caramel Mocha" si este tare buna
mutulica
1 Mar 2004, 08:38 AM
Eu credeam ca moka e cind o primesti gratis ...
Iar am picat de fraier.
btw, daca nu aveti whisky puneti coniac, iese franceza. Si daca bei destule cafele franceze ajungi sa semenic si cu cheia franceza
Aramis
1 Mar 2004, 10:54 AM
Am sosit si eu, imi cer scuze pentru intarziere dar zilele astea nu am avut timp de han... eu cafea nu prea beau, in schimb beau cappuccino jacobs verde (irish) si ciocolata fierbinte (din aia la pliculetz) Din cand in cand mai fac un ibric de cafea pentru tata: 5 lingurite de cafea, 2 mini lingurite de zahar, apa cat pentru 3 canite, si astept pana cand se fierbe. Uneori pun deasupra frisca, sau o amestec cu niste lapte...
BLANCA
1 Mar 2004, 12:02 PM
azi am schimbat cafeaua cu ceai ca ma cam doare in gat...dar daca aici gasesc o cafea buna nu ma dau in laturi
vorba asta romaneasca are multe intelesuri
@Fargakos
he he , e secret .
fargakos
1 Mar 2004, 11:52 PM
@Misti -mersi mult de retete
...deja imi lasa gura apa...mai ales dupa mocha
@Zed- ei secretosi mai sunteti voi...da' las ca va trag eu de limba
..poate la o bere candva
Jazz
2 Mar 2004, 03:44 AM
Eu beau fara cofeina si o fac la ibric. Mai nou am descoperit cardamomul, numa' nitelus si ii da un parfum de milioane. Conteaza muuuult si cafeaua, mie imi plac cele cu o aroma "potolita" si nu "violenta"...
@Fargakos , bine ca la o bere si nu la o cafea din aceea de care faci tu
. Dar reteta o pastrez .
Mistinguett
3 Mar 2004, 05:14 AM
Sos Caramel
3 cani (750 gr) zahar, de preferat nerafinat (maro)
100 gr unt topit
2 linguri de faina
1 1/2 apa clocotita (sau lapte)
2 lingurite esenta de vanilie
Se amesteca zaharul cu faina intr-un vas de fonta smaltuita (daca nu e ceaun, folositi un vas normal care se pune la Bain Marie - adica deasupra altui vas in care clototeste usor apa) pana se topeste zaharul si se aureste un pic; se adauga untul topit si si se amesteca bine, timp de 5 minute; incet se adauga apa clocotita amestecand constant; se continua fierberea amestecand pana cand sosul se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga vanilia. Se serveste imediat sau se raceste si se pune la borcan - in frigider tine 3 luni.
Daca se foloseste la cafele, luati cu o lingurita si puneti-l in "suvite" deasupra friscai sau spumei de lapte. Pus direct in cafea nu va avea mare efect, e in fond zahar.
Foarte bun cu inghetata, deasemenea.
calfa
3 Mar 2004, 09:21 AM
Frumooos ! Pana la Arta conversatiei, uite ca am ajuns la Arta prepararii cafelelor ! Mi-am notat tot.
N.V.
28 Oct 2007, 07:29 PM
Cred ca toti care ma cunosc stiu ca din clasa a XII-a sunt dependenta de cafea, ca daca nu beau cafea intr-o zi (sau beau putina cafea) incepe sa ma doara capul (iar leacul perfect e tot cafeaua), ca stiu unde se face cafea buna, unde trebuie sa spui din start cate pliculete de zahar iti trebuie, unde te intreaba daca nu vrei ca indulcitor miere, si bineinteles, cat costa
Prin urmare, consider ca este datoria mea sa sterg praful de pe topicul asta si sa-l aduc in atentia forumistilor.
Pana una alta, sa va spui eu cum sta treaba cu cafeaua turceasca
Ca sa iasa buna-buna cafeaua ar fi bine sa fie proaspat macinata (astfel e pastrata mai bine aroma) fiind indicat sa fie macinata marunt pana devine o pudra.
Asadar, se ia un ibric (ce bun ar fi unul de arama
), se pun cam 150 ml apa rece. Puneti ibricul pe foc mic (cu cat fierbe mai incet cu atat e mai aromata). Adaugati 2 lingurite de miere, 2 lingurite de cafea, presarati putina sare si amestecati pana cand cafeaua se lasa pe fundul ibricului. Cand incepe sa fiarba (nu uitati, cu cat mai tarziu, cu atat mai bine), luati ibricul de pe foc si mai adaugati o lingurita de cafea, amestecand pana cafeaua se scufunda, acoperiti ibricul cu ceva, si mai lasati 2-3 minute.
Afrodita
28 Oct 2007, 10:11 PM
Serenity
3 Nov 2007, 02:24 PM
Am ibric de arama.... am!!!
N.V.
3 Nov 2007, 02:47 PM
Si eu vreau ibric de aramaaaaaa.
Serenity
3 Nov 2007, 04:35 PM
Nu se mai gasesc prin piata pe la tigani?
Ai mei il au din vremuri imemoriabile, mostenit de pe la altii...
Gata cafeaua. Problema e ca in ibricul asta de arama nu vezi ce faci.... Sper sa fi iesit
SORIN
3 Nov 2007, 04:52 PM
N-am inteles de ce de arama......
Sorin.
andra_v
3 Nov 2007, 07:40 PM
Mi-am terminat cafeaua de dupa-masa. N-am ibric de arama, dar tin foarte mult la ibric si la caimac. Nu suport cafeaua la filtru. Sunt dependenta de cafea, beau zilnic, dar nu cantitati enorme. Supravietuiesc cu un expreso, maxim doua, scurte si tari. Sau nes. In schimb, nu tolerez cafeaua slaba. Decat apa chioara mai bine lipsa. Indulcita cu o putin zahar sau miere, sa nu aud de zaharina.
mutulica
4 Nov 2007, 07:03 AM
mai... mi-am schimbat orientarile...
nu mai folosesc filtru, mi-am luat expresor. au inceput sa imi iasa niste capucine si mocacine ... beton
asta cam o data la doua luni, si minajesc toata bucataria cu spuma de lapte
in rest, iese o chestie mica, neagra si tare de sta lingurita dreapta'n ceasca
fiica_lunii
4 Nov 2007, 08:55 AM
Mie nu-mi place cafeaua, nu beau niciodata de se minuneaza toata lumea cum de am trecut printr-o faculta fara sa beau cafea
)
Stati asa... nu chiar niciodata... am fost odata la mama la munca si o colega ghicea in cafea. Ca sa-mi poata ghici a trebuit sa beau jumate de cescuta .... nasol moment. Desi o indulcise ca sa o pot bea, mi se parea ca avea un gust oribil.
Am mentionat ca nici prajiturile cu cafea nu-mi plac? Nici capucino sau alte prostii din astea.
Singura "cafea" care imi place este aia din cicoare sau cereale Inka. Pe vremea lui Ceausescu se gasea din aia peste tot. Acum mi-am luat din Metro.
Cam atat la capitolul cafea, din punctul meu de vedere.
N.V.
4 Nov 2007, 04:11 PM
QUOTE(SORIN @ 3 Nov 2007, 04:52 PM)
N-am inteles de ce de arama......
Sorin.
Iese mai buna cafeaua din cauza ca arama e un foarte bun coonductor termic si practic incalzeste apa uniform. Imi dau acum arama pe fata si recunosc ca nu stiu exact ce efect are apa incalzita uniform asupra particulelor de cafea
da' pe incercate e mai buna cafeaua facuta in ibric de arama.
Serenity
15 Nov 2007, 09:41 PM
Traiasca laptele Milli care sta de o saptamana in frigider si inca nu e stricat! Sau care e stricat si multumita caruia poate nu mai ajung maine la examen...
(laptele pe care l-am turnat in cafea, deci nu sunt offtopic
)
genicon
15 Nov 2007, 09:53 PM
Aha,,, deci n-ai riscat sa bei mai devreme cafeaua asta cu lapte stricat de teama sa nu iti treaca raul pana maine, nu?
Oricum, eu zic sa limpezesti stomacu' cu niste vin d-ala sfant, asa sa ne-ajute Dzeu!
tikky
14 Jun 2008, 12:12 PM
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.