Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Tropical
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Povestea Mea
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Gordin
Domnule Suflet,

...... azi a fost mai cald decat ieri (hahaha).
Cand te surprinde cineva e placut, cand te pacaleste nu e, surprizele neplacute sunt pacaleli. Plase de pescari si paianjeni.
In unele reclame se manipuleaza ideea de imaginatie: `imagineaza-ti ca..`, imagineaza-ti cum ar fi..`... . Nu iti ofera pe tava, doar te orienteaza subtil, restul depinde de tine. Imaginatia accentueaza anumite stari, de exemplu melancolia, o prelungeste. E momentul in care visatorul s-a pierdut de lume.
factura
Stii ca nu vrei sa-ti raspunda nimeni.De aceea n-o sa-ti scriu nimic.Sau poate... iarta-mi ignoranta.Era un semn.Stupid,de viata.
Gordin
E o vorba prin filme (horror, sf-uri, fara importanta):
`It wasn't build to keep something out, but to keep something from getting out`
Mai e si cate unul destept. Si apoi toti prostii dupa el. Pentru ca simpla existenta a unui punct de comunicare cu exteriorul poate sa topeasca intr-o secunda tot in jur.

Raspunsurile imi plac, factura, dar nu pentru asta scriu, nu le astept. Prefer sa le caut, dar ca tot omul, fie si inconstient doresc un feedback.
exergy33
QUOTE (Gordin @ 17 Nov 2006, 03:29 PM)
user posted image

De ce pontoanele sunt pozate doar asa?


Unele mai sint fotografiate si altfel ...

user posted image
Gordin
Eram pe afara mai devreme. Daca nu te trezesti de dimineata risti sa pierzi ziua cu totul pentru ca noaptea e grabita. O trage ceata sa vina. La trecerea de pietoni, asteptand sa se faca verde, urmaream masinile, am inchis ochii, am tras aer adanc in piept. Era plin de noxe si de iarna. Si mi-a placut. Am desfacut fermoarul de la geaca si mergeam zambind cu gatul dezgolit. E frumos si cand e rece, orasul.

Un raspuns. Da.
exergy33, poate ca unghiul din care e pozat s-a modificat spre incantarea ochilor, dar fotograful vede tot apa, nu i-a intors inca spatele. Un om al marii l-ar fi fotografiat spre capatul celalalt, spre pamant.
Gordin

E ultima zi din anotimp, ma plimb pe strada de mana cu o persoana. Pana acum ...sa fi fost zece minute, printre pomii ce alergau deasupra noastra aliniati, soarele se spargea in bucati. Nu ne vazusem, de mult timp si nu ne puteam opri din vorbit, glasurile se suprapuneau cu rasul cu alte zgomote mai departate decat erau. Acum ne-am oprit. Din vorbe. Doar taceam si mergeam, alaturi. E bine si asa. Nici soare nu mai era, nori grabiti il ascunsesera, nu observasem, niciunul, nicialtul. Si a inceput. Ploaia. Atunci, pe neasteptate s-a asezat in fata mea, privindu-ma fix cateva minute, cautand o reactie, oricare.
-Dansezi? cu cea mai grava voce. As fi vrut sa rad, sa plang, nu s-ar fi observat poate, ca ma ploua.
Ce sa fac? In jur, oamenii alergau grabiti catre un refugiu uscat, unde sa-si scuture umezeala. Si eu sa dansez in ploaie printre ei? Oricum in ochii aia, dansam deja.
Sa dansez?
Tu, ce ai face? Trebuie sa inceapa cineva, altfel vom trai in oglinzi de ochi cu totii.
Acum ne-am oprit. Din vorbe.

Gordin
M.G.M.

Cires in engleza e sweet cherry tree, prima cautare.

`The perfect blossom is a rare thing. You could spend your life looking for one, and it would not be a wasted life.`

`Perfect ... they are all ... perfect ... `
Nefertiti
Just... some flowers.

tikky
un alt ponton...

http://www.hanuancutei.com/forum/index.php...topic=1369&st=0
Hashaspire
Salut!

user posted image
.
.
user posted image
.
.
user posted image

Sa ai acolo, la colectie. laugh.gif
Gordin
Ua! Ma! Da! Ha ha ha. Hashaspire te reabilitez. Glumesc. Multumesc frumos.
Nu intentionam o colectie dar cred ca pagina asta (daca nimeresc tot pe ea) poate fi considerata una. Nu neaparat de fotografii.
Te uiti la ele si parca nu iti vine sa crezi ca iti plac mai mult asa. Multumiri.

______

Ma simt ca un liliac nedumerit care a inflorit a doua oara. Iarna.
exergy33
QUOTE (Gordin @ 13 Dec 2006, 05:47 AM)


Ma simt ca un liliac nedumerit care a inflorit a doua oara. Iarna.

... smile.gif
Gordin

Ieri la scoala. 7 oameni in afara de profesor, dintre care una era prietena unui coleg. A stat langa mine si a facut exercitii. Mi s-a spus ca nu se preda la curs asa ca aveam doar un pix. S-a schimbat programa, avansat, devansat, probleme, comentarii. Bine ca pe masa din spate era o coala pe care desenase cineva o bicicleta, pe una din pagini. Acum, profu' vrea o ora interactiva. Noi vrem acasa. Si ca sa ne atraga in discutie ne pune urmatoarea intrebare...
Ce ati alege?
Sa va dea cineva o suta de mii azi, pe gratis (?!) hahahaha
..sau sa va dea peste un an?
Student: tot pe gratis?(si nu a fost ironica )..
Da! Oricand as vrea sa-mi dea cineva bani pe gratis si cu cat ma repede cu atat mai bine ...hahaha. Ma mai duc la cursul asta.

Mi-am amintit de `figurile miscatoare`. Desenam pe paginile unui caiet un om care tinea mainile/picioarele in diverse pozitii si apoi dadeam foile ca sa se miste. Sau pe jumatati de foaie, un zambaret si un suparet, suprapuse, cea de deasupra rulata pe creion si frecam la ele pana il ameteam.

Au pus pe panourile stradale reclama la chappi: `gustos de-i flutura urechile` sau asa ceva si cainelui i se misca niste urechi de carton ca in cartile acelea de copii pe care le deschizi si pac! apare casa! hehe.
Gordin
Inchide ochii si numara pana la trei



............................... unu


...................... doi


............trei


..
Gordin
Un fel de teorie. Oamenii nu pot iubi la fel, chiar si atunci cand se iubesc unul pe celalalt sunt in contratimp. Exista totusi cateva momente cand intensitatea se afla la acelasi nivel si in care probabil se manifesta fericirea. De cele mai multe ori, insa, aceste clipe trec neobservate.
Este aproape imposibil ca doua persoane sa inceapa sa iubeasca simultan si daca s-ar intampla asta iubirea lor ar putea sa nu evolueze la fel si asa se si intampla. Asa ca vor iubi pe rand.
Va iubi primul unul dintre ei. Exista sanse ca celalalt sa nu il urmeze, dar cand o face se numeste iubire. Mai mult, iubirea este un termen generic pentru mai multe situatii: iubire de parinti, frati, prieteni, sine, copii, etc. Pe cand daca spun: sunt indragostita, atunci e dragoste. Intre un el si o ea in sensul cel mai des intalnit.
user posted image
ox-T, oy-intesitate

Cand 2 va constientiza intrucatva ce simte personal dar si ce simte 1, cel de-al doilea va fi ajuns deja intr-un punct din care pentru ca nu a gasit pe nimeni, coboara. Asa ca se vor intalni intr-un punct, unde intensitatea este aceeasi, numai ca la 1 in plina ardere, pe cand la 2 deabia se aprinde. Si totusi. Acum este un moment fericit. Daca il vezi. Cand 2 va ajunge in punctul sau culminant va realiza cum tot ce face si simte, altcineva a simtit pentru el/ea la un moment dat si nu le-a putut vedea, pentru ca se vad numai de aici. Pot aparea regrete.
user posted image
Cam asta se poate intampla de-a lungul unei iubiri cand nu intelegi si nu vezi.
Dragostea si iubirea au aceeasi baza. Aceleasi sentimente de apropiere, dor, regasire, alinare...
Coarda,
user posted image
e atractia, fizica si emotionala, e dorinta si dincolo de ea:
-cand dragostea ta sta privind pe geamul de la ultimul etaj si tu mergi sa iti ingropi fata in parul ei desi esti acrofob si simpla apropiere de geam te innebuneste,
-fuga in lume la un zambet si un cuvant,
-nebunia (sindromul obsesiv-compulsiv)
-crima,
-sinuciderea.
Desigur, desi prezente probabil in potential, aceste reactii nu se vor manifesta niciodata la anumiti subiecti sau doar partial. Si apoi e dragostea blanda care se intoarce in iubire destul de repede.
Atat acum.
Hashaspire
Salut, din nou, Gordin! Frumos mai scrii tu!

Vreau sa-ti cer parerea: oamenii vor mai mult sa iubeasca sau sa fie iubiti? Adica sa aiba ce iubi sau sa aiba pe cineva care sa-i "inteleaga"?
Nefertiti
QUOTE (Gordin @ 18 Dec 2006, 11:52 AM)
Un fel de teorie. Oamenii nu pot iubi la fel, chiar si atunci cand se iubesc unul pe celalalt sunt in contratimp. Exista totusi cateva momente cand intensitatea se afla la acelasi nivel si in care probabil se manifesta fericirea. De cele mai multe ori, insa, aceste clipe trec neobservate.
Este aproape imposibil ca doua persoane sa inceapa sa iubeasca simultan si daca s-ar intampla asta iubirea lor ar putea sa nu evolueze la fel si asa se si intampla. Asa ca vor iubi pe rand.

Ai reuşit să exprimi foarte bine ceea ce eu mă chinuiam de mult timp să spun. Mie īmi lipseşte disciplina "inginerească" īn exprimare.
E cīt se poate de adevărat tot ce ai spus...
Gordin
Salut.

Parerea mea e, in primul rand, ca frazele tale ar trebui luate separat. Si incepand de la ultima, oamenii au ce iubi. Ce se gaseste oriunde, ce poate fi orice pana cand nu poate fi ce vrei mai mult. Cred ca sunt oameni care au un potential mare de iubire, se ataseaza foarte repede, investesc multe sentimente si poate nici nu asteapta intotdeauna ceva in schimb, in afara de senzatia pe care o au cand iubesc ceva, cand sunt lasati sa o faca, iubesc de dragul de a iubi.
Cand ce e cine sunt inca anumiti oameni care de dragul de a iubi pot crede si vedea fals in celalalt pe cineva care ii intelege.
Si apoi sunt oameni care ar renunta la iubirea lor, in sensul ca ar ascunde-o in ei, pentru a avea pe cineva sa ii inteleaga. Cat de des crezi ca se intampla asta? Sau cealalta? Nici eu nu stiu. Dar cred ca e de doua ori mai greu sa iubesti fara sa poti arata, si mult mai greu sa gasesti pe cineva sa te "inteleaga". Si daca te si iubeste.
Deci oamenii vor mai mult. Mai mult sa iubeasca si sa fie iubiti, mai mult sa simta ceva, sa-si dovedeasca lor ca pot simti (ai iubit vreodata? ce intrebare) si pot raspunde (da/nu) si ca sunt vrednici de altii.
Yvonne
Gordin, permiti ?
citat:
" De aceea e asa de important sa lasi anumite lucruri sa treaca. Sa le dai drumul. Sa te desprinzi de ele. Oamenii trebuie sa inteleaga ca numeni nu triseaza , uneori castigam, alteori pierdem.Nu astepta sa ti se dea ceva inapoi, nu astepta sa ti se recunoasca efortul, sa ti se descopere geniul, sa ti se inteleaga iubirea.Incheie niste etape. Nu din orgoliu, din neputinta sau mandrie, ci pur si simplu pentru ca acel lucru nu se mai potriveste cu viata ta. Inchide usa, schimba discul, fa curat in casa, sterge praful. Inceteaza sa mai fii cine erai, transforma-te in cine esti. "
din Zahir
Hashaspire
Cand doi oameni "se iubesc" (reciproc), formeaza un "cuplu". Eu cred ca multa lume nu stie "sa se poarte" "in cuplu". "Sa se poarte" in sensul de "sa iubeasca". "A sti" inseamna tot... "a iubi".
Un inceput de relatie obisnuit decurge asa:
- te indragostesti
- ii spui
- vrei sa te iubeasca

Parerea mea e ca daca te indragostesti, inseamna ca "adori" (ce suna dubios pun in ghilimele laugh.gif) omul. In general, cand adori ceva, incerci sa-l protejezi.

Uite: un obiect. O bricheta Zippo, de exemplu. Te-a indragostit de ea pentru ca e "altfel", pentru ca scoate un sunet placut la deschidere smile.gif ("daca ar fi sa comparam o tigara cu o partida de sex, click-ul brichetei Zippo ar fi preludiul" - era un raspuns la un concurs mai vechi de la "Lucky Strike", parca). Iti place bricheta zippo pentru ca seamana mai mult cu un foc natural. Pentru ca sta cu capacul pus si "nimeni nu stie ce e inauntru", e ca o surpiza de fiecare data cand o deschizi. Iti place Zippo pentru ca nu e nevoie decat de o scaparare... apoi focul arde pana hotarasti sa pui capacul. Fara sa apesi, fara sa protejezi focul impotriva vantului... etc.
Dupa o saptamana, gazul din bricheta se consuma. Dupa o luna, fitilul e aproape scrum. Dupa doua-trei luni, piatra se va fi tocit aproape complet. Dupa 6 luni, vata din interior e galbena si nu se mai imbiba cum trebuie cu gaz. Dupa cativa ani, poate ca balamaua nu mai tine la fel de bine (pentru ca te-ai tot jucat cu ea). Capacul nu se mai inchide etans. Gazul se termina mai des. Iar tu poate fumezi mai mult. laugh.gif Cumperi alta? Exista cineva care sa schimbe o balama la o bricheta Zippo? Restul sunt usor de "reparat", inlocuit...

Pe de alta parte, e o prostie sa te indragostesti de o bricheta Zippo. Sau de o pipa.

Ideea totusi ramane: dupa ce se indragostesc si sunt "acceptati" ca "iubitori" smile.gif, au senzatia de control absolut si de posesie. Cand detii ceva, iti permiti modificari, poti cere orice. Ca doar "e al tau". Oamenii "uita" sa ofere... de fapt.. sunt coplesiti de satisfactia detinerii unui lucru "frumos".

De obicei, in cuplu, partenerii cer. Cer sa fie iubiti. "Nu te poti iubi pentru ca nu ma iubesti". "Te iubesc pentru ca stii sa ai grija de mine". Vezi? Intai trebuie sa primesti, ca sa poti da. Totusi... tot timpul exista un raspuns la ce faci. Prioritar ar fi de fapt sa oferi, pentru ca oricum primesti raspuns, chiar daca nu-l "astepti". Partenerii vor de obicei sa fie "apreciati", sa fie "respectati". Si merita, poate. Dar nu vor primi nimic "din suflet", decat daca ei respecta primii. Nu e o lupta cu numele "care-i primul", pentru ca nu se "bat" pentru aceleasi "chichite" ale vietii "conjugale".

Iubirea "adevarata" in cuplu, simt ca am mai zis asta smile.gif, e atunci cand faci o cafea celuilalt fara sa-ti ceara. Sau cand ii aduci un cadou seara. Si plangi de fericire cand il vezi zambind. O sa te ia in brate... deci vei fi iubit. Oricum... tu ai vrut doar sa-ti manifesti sentimentele pornite din admiratia fata de "lucrul" de care te-ai indragostit. Ca doar nu te-ai indragostit degeaba...

Cand il invelesti in timp ce doarme... Si nu-i zici a doua zi.
Nefertiti
Totuşi, e adevărat că iubirea durează doar "nu ştiu cīţi ani"?
Hashaspire
Bineinteles. "Nu stiu cati ani" e media (laugh.gif nu media302003, media simplu laugh.gif). Asta inseamna ca exista si oameni care iubesc "cu adevarat". smile.gif Doi oameni care se iubesc o viata sunt compensati de 40 de relatii de o saptamana. Oamenii care iubesc o viata nu trebuie cautati. Trebuie formati.


Edit: stiu de studiul ala.
Gordin
Don Quijote, ce a scris Coelho in citatul ala te reprezinta in totalitate? Adica ii raspund lui sau tie? hehehe
Ca el, scrie acolo ce vrea lumea sa auda. Nimeni nu triseaza? Da, vreau sa cred asta! Te-ai simtit vreodata pacalita?
Totusi. Sa iti spuna cineva sa nu astepti nimic e chiar mai egoist decat actul in sine. Ascuns sub nota `optimista` a invingatorului care a schimbat discul. Oare celalat disc nu seamana izbitor de mult cu primul?

Hashaspire, analogiile sunt instrumente bune cand incerci sa intelegi sau sa explici. Mie imi plac. Pentru ca sunt asa simple ca te miri cum n-ai vazut asta si unde trebuia. Iti voi raspunde.
Yvonne
QUOTE (Gordin @ 18 Dec 2006, 03:03 PM)


Eu nu astept nimic pentru a nu fi dezamagita ca nu primesc. Si ce a scris Coelho acolo aveam in gand inainte de a-l citi. Niciodata nu m-am simtit pacalita pentru ca nu am fost gemul de femeie " dulceag "Nici nu am crezut in iubiri eterne si feti frumosi. Asta nu inseamna ca nu am trait. Intr-o neimplinire nu am cautat vinovatul si nu am reparat " obiectul " Cred ca am un fel de a fi mai cinic dar mi se pare cinstit fata de toata lumea.
Nefertiti
QUOTE (Hashaspire @ 18 Dec 2006, 02:02 PM)
"Nu stiu cati ani" e media (laugh.gif nu media302003, media simplu laugh.gif).

laugh.gif

Īnsă iubirea aia de o viaţă, de care spui tu, nu cred că există. Ce ni se pare nouă că e aşa ceva cred că este doar un lung şir de compromisuri, de "īnţelegeri" şi acceptări reciproce.
tikky
QUOTE (Gordin @ 18 Dec 2006, 04:03 PM)
Sa iti spuna cineva sa nu astepti nimic e chiar mai egoist decat actul in sine.

de ce este mai egoist decat actul in sine?
de ce actul in sine este egoist?
Hashaspire
QUOTE (Adina @ 18 Dec 2006, 02:12 PM)
Īnsă iubirea aia de o viaţă, de care spui tu, nu cred că există. Ce ni se pare nouă că e aşa ceva cred că este doar un lung şir de compromisuri, de "īnţelegeri" şi acceptări reciproce.

Tu de ce nu te sinucizi? laugh.gif (vorbesc serios ca sunt aceleasi motive)
Nefertiti
laugh.gif Hai, bre, de ce să mă sinucid? laugh.gif Nu spun că eu nu particip la genul ăla de iubire-compromis, la fel cum trăiesc şi nu mă sinucid... doar că am ajuns la concluzia că iubire de lungă durată nu există. Ok, dacă o "educi" sau te educi, poate dura. Dar nu mai e iubirea aia din primii ani. Decīt īn cazuri foarte rare, să zicem.
Hashaspire
Pai, Adina:
Cand eram in liceu, auzisem ca Pamelei Anderson ii place sa joace diverse roluri in pat. Asistenta medicala, maseuza...
Asa da! rofl.gif

Pai nu? Te poti juca, fara sa distrugi. Doar sa pastrezi si sa imbunatatesti. Si nu te joci pentru ca trebuie, ci pentru ca asta simti sa faci.
Nefertiti
De acord, asta ca să eviţi monotonia. Dar asta e altă poveste şi da, e necesar.
Dar spune-mi tu dacă ştii un cuplu foarte longeviv. Nu ca vīrstă, ci ca durată a cuplului. Şi care să nu fie longeviv doar "de ochii lumii" şi doar de dragul unor convenienţe sau de dragul obişnuinţei.
Hashaspire
Nu stiu cum sa-ti raspund. biggrin.gif

Gordin, scuze.
Felina
QUOTE (Adina @ 18 Dec 2006, 12:12 PM)
[...]Ce ni se pare nouă că e aşa ceva cred că este doar un lung şir de compromisuri, de "īnţelegeri" şi acceptări reciproce.

De ce conteaza atat de mult sa cuprindem iubirea asta 'de o viata' intr-o definitie clara?
Si daca ar fi cum spui tu, un sir de compromisuri si intelegeri, conteaza? Mai conteaza definitia atata timp cat cei implicati sunt - in medie ( tongue.gif ) - fericiti, impliniti? Eu zic ca nu mai conteaza.

Eu cunosc un cuplu din asta, fericit - si ma refer la niste oameni in varsta, cu o casnicie de cca 30 de ani la activ.
Si ai dreptate, sunt putine cupluri de genul 'dragoste adevarata'. teoria mea cu privire la dragostea asta adevarata e ca (oare intereseaza pe cineva teoria mea? laugh.gif ) e nevoie de doi oameni care-si doresc - amandoi - o relatie de o viata; restul e ceva nedefinit, intre compromis, schimbare, intelegeri, furie, candoare, incredere si lista continua, neimportant dealtfel; importanti sunt doar cei doi oameni si o dorinta comuna.
Gordin
Hmmm. Ce de replici. Prima la mana.
Don Quijote, cinismul tau imi pare mai mult autoprotectie. Spune-mi ca nu ai asteptat niciodata un rasarit, un zambet, un telefon, pe cineva-cinci minute peste timpul stabilit, respect, in fata unei toalete publice, sa cada frunzele, sa, sa, sa, si te cred.
`Nu din orgoliu, din neputinta sau mandrie, ci pur si simplu pentru ca acel lucru nu se mai potriveste cu viata ta. Inchide usa, schimba discul, fa curat in casa, sterge praful. Inceteaza sa mai fii cine erai, transforma-te in cine esti. din Zahir`
Daca viata ar merge bine, nu ar avea nevoie de schimbari=reparatii. Maine daca viata mea ar vrea sa moara, eu, nu as vrea sa mor cu ea, as repara.
Hashaspire, cam multe suna dubios pentru tine. Cred ca trebuia sa pui si dubios intre ghilimele. hahaha
Eu am mai zis. Ca nu detii nimic, ca e doar egoism. Cred ca asta explica de ce "uiti" sa oferi. Oamenii nu stiu sa se poarte punct. Minus diplomatie. Pentru ca ce simti e uneori mai puternic decat ce stii. Si tocmai pentru ca e puternic, ordinea e gresita si apar interpretari.
`... fara sa-ti ceara`
Si fara sa stie ca vor. Sunt sigura ca aprecierea in cazul asta va fi pentru tine, nu pentru ce faci. Ca motivul e evident. Nu e degeaba.
Adina, un singur exemplu de cuplu longeviv nu demonstreaza nimic. Cu ce ma incalzeste sa stiu ca altii pot? Ca fac. Sau nu. Ochiul lumii s-a inchis. Nu ai cum sa eviti monotonia, pana la urma trebuie sa o inveti.
tikky, mai bine simti tot. Chiar daca refuzi sa crezi ca asta simti.
Felina, eu nu am definit iubirea, am inchipuit o evolutie a ei.
Ultima mana.
Eu, imi cer scuze ca am ravasit morman de frunze adunate pentru a fi rug. Iubirea cum/cand/daca/ce/cine e sau nu, arde.
exergy33
"Eu, imi cer scuze ca am ravasit morman de frunze adunate pentru a fi rug. Pentru ca iubirea cum/cand/daca/ce/cine e sau nu, arde. "
... in final o aceasi cenusa , insa nu o aceiasi flacara . Fiecare din noi detine o flacara, numai a lui smile.gif ... ea este cea care ne face sa fim asa diferiti .

... sper sa nu te deranjeze completarea mea . Scuze . smile.gif
Gordin
M-ai intors din drum spre somn. Esti binevenita.
Nefertiti
QUOTE (Gordin @ 19 Dec 2006, 04:29 AM)
Adina, un singur exemplu de cuplu longeviv nu demonstreaza nimic.

Nu am spus că asta ar demonstra ceva după care să te ghidezi. Cel mult, aş putea admite că există excepţii, dar văd că Hash nu a reuşit să-mi demonstreze nici asta.
Eu susţin că acele "iubiri de o viaţă", chiar dacă există, sīnt atīt de puţine, īncīt nu sīnt relevante statistic.
Gordin
Adina, vrei sa crezi ca exista? Nimeni nu iti poate demonstra, nici el, nici statisticile. Cel mult, te pot influenta, daca nu esti sigura. Restul e doar conversatie.
Daca e sa crezi ca exceptia confirma regula, nu ai face decat sa te convingi si mai tare ca ..nu exista.


Nefertiti
Nu, nu vreau să cred că există, pentru că m-aş amăgi. Cel puţin nu există īn forma aia ideală pe care ne-o īnchipuim. E altfel, cu totul altfel.
Ce ai spus tu cu iubitul īn contratimp e mai apropiat de realitate. Cīnd eu am observat asta, acum cīţiva ani, am spus că īntr-un cuplu nu iubesc amīndoi cu aceeaşi intensitate cocomitent decīt foarte rar şi pe o durată scurtă. Īn restul timpului, unul iubeşte mai mult (mai intens), altul mai puţin. Din cauza asta, multe cupluri se destramă pīnă să-şi dea seama că e ca un tango, un dans īn care trebuie să īnveţi să-ţi potriveşti paşii. Şi nu mulţi au răbdare pentru asta.

Ţi-am cam invadat jurnalul, spune-ne dacă e cazul să ne retragem. smile.gif
Hashaspire
QUOTE (Adina @ 19 Dec 2006, 11:34 AM)
Nu am spus că asta ar demonstra ceva după care să te ghidezi. Cel mult, aş putea admite că există excepţii, dar văd că Hash nu a reuşit să-mi demonstreze nici asta.
Eu susţin că acele "iubiri de o viaţă", chiar dacă există, sīnt atīt de puţine, īncīt nu sīnt relevante statistic.

Of! Nici asta, auzi!
Daca ar fi sa rezum ce-am zis, vad ca de fapt intr-o singura fraza as putea exprima totul: cei care nu dau cat nu primesc, sau care "dau ce primesc" au sanse mult mai mari sa fie dezamagiti.
Stiu exemple. M-am intalnit cu doi batranei intr-un aeroport in Franta care se tineau de mana. Am intrat din intamplare in vorba cu ei. Mi-au zis ca se plimba prin Europa. Zambeau amandoi. Isi zambeau. O data pe saptamana se duc la munte. Faceau glume pe seama sanatatii celuilalt (ea radea de prostata lui, el radea de cat de repede raceste ea). Se poate sa fi inceput sa se "iubeasca" abia dupa 20 de ani de casatorie... Treaba lor. Important e ca la 60-70 de ani, stiau sa se bucure.

Ce zici tu suna mai degraba a "rezistenta unui cuplu intr-o tara saraca". Din cate am vazut, majoritatea problemelor in relatii pornesc de la situatia si nevoile materiale. Eu nu vorbeam despre asta. Daca partenerul este capabil si dispus la schimbari (pentru ca dupa ceva timp incepi sa cunosti mai mult si sa vezi unde greseste, sau, ma rog, ce-i lipseste), daca amandoi stiu sa acorde prioritatea necesara in fiecare moment relatiei (nu pentru a vorbi DESPRE relatie - ca si asta e o greseala mare des intalnita ("Tu ma mai iubesti?" laugh.gif)) si daca au chef amandoi, cum zicea Felina, sa se implice pentru realizarea "visului" comun, nu va exista nicio problema atat de grava incat sa destrame cuplul. Iar restul nici nu se pot numi probleme, ci situatii "dubioase" laugh.gif, trecatoare. Din care iesi fara regrete.

Am scris si ieri asta, dar mi se parea caraghios sa-ti povestesc despre batranei, pentru ca stiu ca nici acum nu esti de acord cu ce zic (adica de-aia n-am dat ieri "Send"). De-aia ai scris nici asta.

Am dormit, am mancat azi-dimineata si sunt de acord cu mine. laugh.gif E "foarte adevarat" ce-am scris.

Salut, Gordin! smile.gif (Mi scuzi)
Nefertiti
QUOTE (Hashaspire @ 19 Dec 2006, 01:33 PM)

Of! Nici asta, auzi!

devil.gif

Păi ieri nu mi-ai dat exemplul ăsta, aşa că eu am tras concluzia că nu ai īntīlnit un astfel de cuplu. Īn general, nu īmi place să speculez, ci să vorbesc pe exemple concrete.
Gordin
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Am mentionat minciuna pe undeva. Ziceam parca: nimanui nu-i place minciuna, toata lumea minte. Mi se pare incompleta. Minciuna nu e placuta in sensul ordinar, dar e preferata.
Cand spui adevarul efectul e scurt, puternic, e in fata ta, te surprinde si te obliga sa il accepti, fara ocolisuri. Chiar daca nu iti place,mai tarziu vei aprecia.
Minciuna ... daca stii sa o folosesti te trece podul,ca dupa aceea te descurci.
Asa ca oamenii spun ca prefera adevarul cand le place atat de mult sa fie mintiti si sa se minta. Sigur, cine recunoaste asta? N-am vazut pe nimeni.
Amagirea se incadreaza pe undeva pe aici. Si subtilitatea, care e un pui de adevar cu tact. E adevarul scolit, nu ala care iti da palme ca dupa un somn lung de nu stii ce e cu tine. Te mangaie si te roteste ironic (daca il observi).
Ce mai, nu multa lume e facuta sa suporte miscarile bruste. Cam asa e. In loc sa va priviti in ochi in timp ce pumnalul iti trece prin inima ca o eliberare, tu vrei sa iti cante pana adormi, sa te sarute cu otrava pe buze.
Uite, asta stare de sarbatoare! hahaha. Acum pot si vreau a dormi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
passenger
user posted image
Nefertiti
user posted image

smile.gif
tikky
user posted image

... un mic dar de Crăciun smile.gif
exergy33
QUOTE
Amagirea se incadreaza pe undeva pe aici. Si subtilitatea, care e un pui de adevar cu tact. E adevarul scolit, nu ala care iti da palme ca dupa un somn lung de nu stii ce e cu tine. Te mangaie si te roteste ironic (daca il observi).

smile.gif

amagirea cu voie si amagirea fara de voie ... cred ca omul e programat din start pentru a le suporta pe amindoua , de a le integra cu succes in viata de zi cu zi. Probabil ca el nu are aceasi enduranta in fata adevarului .
Nu sint de acord cu propozitia 'adevarul doare' , ceea ce doare e orgoliul care nu vrea ca sa-l accepte .

Iti doresc un an in care sa nu ai sentimentul ca timpul s-a scurs degeaba . Ai in fata un cont de 365 de zile ... asa ca ai grija cum il golesti.
... LA MULTI ANI ! ... smile.gif
Gordin
Si...m-am trezit! Tarziu. Dar, vorba aia...

Da-mi voie, exergy33 sa iti intorc urarea. Si celorlalti la fel.
Daca macar un sfert din urarile acestea ar avea o valoare efectiva probabil am asista la un boom de bunastare. Efectul psihic, spiritual(?) insa, nu reuseste sa sustina decat o stare de bine de moment, dar e acolo, considerand ca esti deschis. Asa ca va doresc si eu sa se indeplineasca tot ce ati urat altora si ce vi s-a urat (fie si in gand).

`..Si apoi, adevarurile ar trebui sa fie usoare, sa nu cantareasca lucrurile, pentru a nu ne mai cadea ca greutati in inima`


Am recitit si m-am gandit ce bine suna sa ai un cont deschis la batranul timp. Aproape cred ca imi da ceva, cand de fapt el ia de la toti chirie. Poate ii voi cere trei secunde pe datorie.
Gordin
Stateam si fumam pe geam. Brrr. Trei persoane se uitau la aceeasi emisiune tv. Lumina palpaia la unison din spatele ferestrelor. Apoi unul a schimbat canalul.

Am vorbit de regasire, am fugit de ea cu ea in gand. `Ce pacaleala frumoasa.` Traim aceeasi viata. Aceeasi de demult si drumurile se intersecteaza prea des, pentru ca s-au adancit in albii. Pe alocuri curg impreuna fara sa stie.
La orice rascruce poti intra in viata altcuiva. E imposibil ca fiecare sa fie unica si mai mult ca oricand, arhitect al propriei constructii fiind, se va desfasura tocmai asa. Diferit.
De aici vine regasirea. Si tu ai mers 0 secunda pe un drum ce eu, demult l-am incheiat. Eu ti-am furat o clipa din viata. Te vei fi suparat... Poate nu stii ca usa pe care eu doar o pot deschide pentru a privi dincolo la tine e ferecata.
Cum de atata timp pari sa descoperi lucruri ce altii le stiau (intr-o anume forma conforma stadiului lor)?
Gordin
E noapte iar
Si-n intunericul cald ghiceste
Ochi ce o privesc tacuti.
Luna din crestet ii reflecta umbra
De cealata parte a pamantului
Ca in oglinda.
O alta luna ii raspunde,
Distrata, prinsa sub picioare
Si-atunci cand plange
E doar pentru-a sadi
In inima uscata
Un alt vis.
Visele nu zambesc
Sunt simple goluri-n care se afunda
Ca drumul sa nu para
(Ne)sfarsit.



Imi place optiunea de la google -> ma simt norocos. As vrea sa pot alinia textul cum vreau eu: [center] [/center].
Gordin
Am un dragon albastru. Sunt si ghetari de culoarea asta. Zapada e comprimata, bulele de aer prinse sunt eliminate marind astfel cristalele de gheata. Cand lumina vizibila este incidenta pe gheata (compacta) frecventele corespunzand culorii
rosii a spectrului sunt absorbite si nu mai ajung la ochi.
Asa `percepem` unii ghetari albastri.

Vreau sa inghet intr-o imbratisare pana devin albastru.
Gordin
cry.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.