Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Drogurile.....
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium
Pagini: 1, 2, 3, 4
mutulica
QUOTE (The Dude @ 19 Oct 2006, 10:14 AM)
care parte frate ???...

ca iti pierzi vremea sa explici unora care nu sunt pregatiti sa te asculte

mereu vor fi unii carora le e frica sa incerce si care se vor blama pe cei ce au avut curaj...
The Dude
QUOTE (fis_tic @ 19 Oct 2006, 10:31 AM)
Ar fi bine ca oamenii sa poata fi ajutati prin combaterea cauzei, nu a semnelor bolii. Dar cum exista tot felul se "specialisti" poate ca oamenii trebuie sa se limiteze la ajutorul acordat prin combaterea activa a prezentei drogurilor pe piata.

Sau poate ca oamenii ar fi bine sa fie lasti in pace...sa fie lasti in voia lor. De unde sti tu ce e mai bine pentru altul..???
...cine esti tu sa iei o decizie in numele cuiva ?? Fiecare om isi traieste viata in acord cu un anume fel de a se acomoda cu universul, sa intervi nu e intotdeauna o greseala atata vreme cat o poti face competent....insa acest grad de competenta nu a fost inca atins de cineva. D'aia mor oamenii fara casa la primul val de frig, d'aia centrele de dezintoxicare nu sunt niciodata suficient de mari, d'aia productia de alcool boabe la hectar creste ametitor de la an la an.


Te-ai gandit ca ar putea fi si oameni care s-au saturat (vezi Leaving Las Vegas), care nu mai au chef de lupta si de gluma asta de tot rahatul care se cheama viata, sau mai exact "a traii" ?? Te-ai gandit ca ceea mai mare parte a betivanilor, galgaie zilnic constincios si constient de ce riscuri ii asteapta ??



fis_tic, eu n-am nimic cu tine, si nu stiu in ce disputa m-ai angrenat...Nu sunt clona nimanui, si te invit respectos sa reluam dialogul pe aceste coordonate...chiar daca suntem in opozitie. Faptul ca ma ingretoseaza discursul tau nu inseamna mare lucru...Poate stau eu mai prost cu stomacul cine stie ?? Poate ca e o reactie spontana pe care o am eu, un rebel declarat in fata oricarui punct de vedere oficial....Hai revino in discutie si aparati cu onoare cauza thumb_yello.gif
fis_tic
Exista alte cauze ale nenorocirilor pe care le-ai spus, una dintre acestea, cea mai importanta, este lipsa de educatie. De asemenea, oamenii sunt vinovati, a lor este responsabilitatea, pentru nivelul de competenta a liderilor. Cu atat mai mult cu cat unii dintre oameni se considera elite, dar in acelasi timp isi declina orice responsabilitate si se considera neintelesi. Probabil au pretentia sa fie intelesi de catre prosti? E ceva in neregula aici, si anume, minciuna. Reactia mea este una de sfidare, nu una inteleapta. Personal, nu sunt interesat sa ma alatur campaniilor, o fac acum pentru a ma razbuna, impotriva cuiva, dar nu conteaza. Ca reactie la manevrele perfide. Oricum este un alt hobby pe care il parasesc, pentru ca este pagubos pentru mine ca individ. Lucrez "intens" la asta si voi reusi sa scap. Cred ca i-am captusit si eu destul de eficace smile.gif .Nu sunt o prezenta extraterestra, sa ma sfiesc sa intervin in viata altora, dar incercam sa devin. smile.gif
Majoritatea bautorilor de meserie si a altor drogati sunt avizati doar in ceea ce priveste o parte a consecintelor, infima. Acestia sunt victime si merita ajutor. Metoda viabila pana acum este puscarie pentru droguri, campanie agresiva impotriva tutunului, alcoolului si a altor droguri. Pentru ca este avantajos pentru sistem sa-si elimine o parte din pagubele care urmeaza in urma atitudinii "sa-i lasam in pace". Este o falsa idee de libertate pe care o propui acestora. Acesti oameni devin sclavi in adevaratul inteles al cuvantului, sclavii drogurilor, alcoolului, etc. Oricum nu ai sistemului. Cei despre care vorbesti tu cu intelegere, acum, dar care anterior erau undeva la capitolul "asa se traieste adevarat, liber" etc, etc reprezinta insa un numar mic, pentru acestia campaniile antiprostie nu reprezinta un impediment sau o ofensa la adresa lor, oamenii acestia nu bea, nu se drogheaza ca sa protesteze impotriva cuiva ci pentru a-si explora resursele. De obicei sunt oameni echilibrati, aia care supravietuiesc; unii dintre acestia insa... au riscat, si au pierdut, pentru ca biologicul mai are si el unele victorii impotriva ....spiritului, pe acesti perdanti ii trec statistic tot in turma de victime.
Drogurile iti ofera o fericire facila si reusesc sa substituie familia, prietenii, alte activitati benefice.
Stomacul nu-i de capul lui, daca tot ii atribui vinovatii, constient sau "subconstient", sunt explicabile revoltele dumnealui. E clar ca de la loviturile sistemului astuia odios in plexul solar ti se trage smile.gif.
In ceea ce priveste chestiunea de onorabilitate... nu pot decat sa-mi recapat zambetul de acum 25 de ani, pentru mine.
In ceea ce priveste rebeliunile, nu pot decat sa zambesc atunci cand oamenii isi inchipuie "in corpore" formula libertatii.
The Dude
O.K. fis_tic...that's more like'it...


Mai, eu nu pot fi de acord cu un postulat al discursului tau, pe care il pun pe seama tineretii..Nu stiu ce varsta ai si nici nu este relevant asta....Poti avea si 50 si tot tanar sa fi (in gandire), dar textul, textele tale dau o foarte mare importanta existentei, si grijii fata de viata nu ca manifestare biologica, ci ca devenire spirituala.
In cotidian sunt insa foarte multi oameni care se cred in viata, dar care de fapt nu exista, sunt oameni care vad superficial lucrurile, oameni care nu au probleme existentiale...
Am citit mai demult cartea unui om de litere ajuns prin diferite circumstante vagabond. Nu era istoria unui infrant, sau a unui ingenunchiat, ci era istoria unui om care a ales acest gen de libertate. Jegul de pe haine, puricii care il necajeau permanent, frigul pe ce trebuia sa il infrunte peste noapte inghesuit intro cutie de carton, micul dejun servit la ghena, toate astea si inca multe altele, in acceptiune acelui om nu erau decat preturi infime pe care libertatea pentru care optase le reclama. In schimbul lor vagabondul ala nu avea nici o obligatie sociala sau morala, nu avea acte, nu trebuia sa plateasca facturi, nu trebuia sa se supuna nici unei reguli, nu avea nici o datorie si nici o obligatie, facea numai ceea ce i se nazarea.
In cartea sa vagabondul era foarte multumit de alegerea facuta si prezenta lumea celor in care alesese sa isi duca traiul in culori atat de roz si de optimiste, atat de curata si apropiata de conditia umana, incat mai ca erai tentat sa i te alaturi.
Era marturia unui om cult si constient, nu a unui looser, nu a unui ratat, nu a unui perdant....si in nici un caz na a unuia din "prostime". "Formula libertatii", cum o numesti, si cum poate ca si este, e mult mai simpla decat o pot considera unii.


So, astfel de oameni exista....Cred ca intro anume masura eu insumi am devenit unul dintre ei. Viata nu mai are pentru mine aceiasi valoare ca acum zece ani...Dimpotriva, pe masura ce inaintez in varsta incep sa o vad tot mai limpede in toata hidosenia ei. Acuma in cele doua posturi in care ma acuzi de schimbarea discursului eu sustin defapt o singura idee pe care am imbratisato ca raspuns la conspiratia ce mi se dezvaluie, si in care divinitatea (cel mai probabil) m-a abandonat : Iau lucrurile asa cum sunt, cu multa usurinta...mai indulcesc amarul cu un pahar, mai colorez cerul cu o iarba, ma ma ridic de la pamant pe aripile unei carti bine scrise, a unui film bine facut, si astept cu interes ziua in care voi fi eliberat..Sunt undeva la mijloc, intre cel din santz si cel cu cravata, si nici un lider din lume, nici o miscare, nici o organizatie nu ma poate scoate cu usurinta din ale mele...


QUOTE
Cei despre care vorbesti tu cu intelegere, reprezinta insa un numar mic, pentru acestia campaniile antiprostie nu reprezinta un impediment sau o ofensa la adresa lor, oamenii acestia nu beau, nu se drogheaza ca sa protesteze impotriva cuiva ci pentru a-si explora resursele. De obicei sunt oameni echilibrati, aia care supravietuiesc; unii dintre acestia insa... au riscat, si au pierdut, pentru ca biologicul mai are si el unele victorii impotriva ....spiritului, pe acesti perdanti ii trec statistic tot in turma de victime.


..aici nu te pot urmari cu gandul. Exista si o a treia categorie, a celor care nu au pierdut si care nu au devenit victime. E cea mai numeroasa....E a celor care traiesc viata la o anumita intensitate dar "in echilibru" cum iarasi bine ai zis...
fis_tic
Oamenii isi imagineaza ca prin bataia de joc impotriva propriei persoane ajung la un alt nivel spiritual sau ma rog ideea ca ei traiesc "la limita". Ceea ce este fals. Raman la aceasta parere.
Este foarte usor sa-ti bati joc de tine si de altii.
Cioran a fost un om foarte inteligent, extraordinar de inteligent, cica tampitii au inceput sa se omoare ca urmare a textelor lui, o aiureala, Cioran a scris mereu si cu incrancenare in toate, dar in absolut toate textele lui despre libertate. Una dintre atitudinile lui era aceea ca nu are nici o problema cu ideea sa se desfiinteze fizic si tocmai faptul si siguranta asta suprema il face sa nu o faca. Desi se pare ca obisnuia sa se copilareasca si el cu asa zisele hartuieli pe care si le aplica, ca fiinta biologica. Astea sunt adevaratele copilarii, nu au avut nici o semnificatie. Nu astea l-au "creat", nu astea l-au facut sa traiasca, el a trait cu o idee intangibila si a reusit sa demonstreze ca nu poate fi ignorat ca structura tocmai pentru ca a avut grija sa-si destructureze sistemul interior, sa spulbere orice constructie interioara, dar prin metode proprii, si sa se declare astfel si sfidator intangibil. Micile amanunte "picante" sau "dezolante" ale vietii lui nu au nici o semnificatie, daca faci ca el nu esti ca el, ori drogatii asa considera, ca daca aduci ca jertfa biologicul pe un altar imaginar te divinizezi si ajungi la alt nivel spiritual. Fals.
Ce sa spun, "impresionante" victorii ale spiritului prin manipularea biologicului, ce tu ai nevoie de droguri sa fii liber? Sau ma rog, sa te simti liber? Ce-s astea, ambroziile zeilor? Pur si simplu isi dau foc cu benzina in fata oglinzii si exclama...na! Nu-i pasa nimanui.
Mi se par atat de amuzante chestiile astea ca de fiecare data cand ii vad ma simt foarte destept, desi nu sunt.
A... la tv vorbeau de combustie spontana, ...pare interesant, s-au ambitionat si i-au gasit alte cauze, la fel de fizice, dar totusi, sa arzi "spontan" pare mai dubios, dar sa-ti dai foc singur ca sa simti cum scapi de presiunea lumii... nu mi se pare interesant.
Asa cred eu, ca focul interior nu se intretine prin manipularea biologicului.
The Dude
QUOTE (fis_tic @ 25 Oct 2006, 02:38 PM)
Oamenii isi imagineaza ca prin bataia de joc impotriva propriei persoane ajung la un alt nivel spiritual sau ma rog ideea ca ei traiesc "la limita". Asa cred eu, ca focul interior nu se intretine prin manipularea biologicului.

Nu cred ca multi actioneaza constient asa....Nu cred ca betivanul comun isi face asa socoteala.
Pentru el degradarea "biologicului" nici nu exista ca un pericol ce insoteste pacalirea spiritului. Pentru el efectele alcoolismului sunt o amenintare indepartata, imprecisa si prea putin consistenta. Efectele imediate ale alcoolului sunt urmarite la fiecare bauta, si nu eventualele consecinte ale actului in sine.

Cat despre focul interior...poate ca nu se intretine asa, dar cu siguranta asta e una din cele mai simple si mai la indemana oricui metode pentru a il initia.


Interesanta aducerea in discutie a lui Cioran, si a demersurilor lui pe tema libertatii...a discutat-o atata, si a actionat asa tocmai dintro necesitate imperativa de a o afla, de a o implini, iar "destructurarea sistemului interior", sau "spulberarea intregii constructii interioare" nu l-au facut sa isi atinga telul, ci doar sa ii linisteasca spiritul intro masura insuficienta pentru a impiedica naufragiul de "pe culmile disperarii".
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.