Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Problema cainilor maidanezi
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Probleme Sociale
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6
milimetru
biggrin.gif Păi la cīţi posesori de cīini īs vizavi de numărul cīinilor de pe străzi taare mi-e teamă că posesorii patrupedelor ar trebui să plătească un impozit ... consistent pentru a acoperi cheltuielile.

Pe de altă parte, urmīnd oarecum logica ta, dacă eu plătesc ca să nu mi-l ia hingherii şi să nu fie muşcat de ăilalţi, păi să plătească impozit şi neposesorii de cīini, care - drept urmare şi care va să zică - iote că nu vor mai fi muşcaţi nici dumnealor. Scurt! smile.gif
Cla
Mda... ai dreptate. Sa plateasca toti cetatenii orasului o taxa extra pt. rezolvarea problemei pana ce s-a rezolvat.
Hai sa zicem doar echivalentul unui pachet de tigari pro cetatean de la 18 ani in sus/luna. Dar banii astia sa nu se scurga pe nustiuunde, ci sa fie folositi tocmai in scopul asta wink.gif
Sau sa se spuna cat costa o injectie si fiecare cetatean sa plateasca UNA. Din restul ce ramane se platesc hingherii (in plus la salariile lor, ca sa fie motivati wink.gif ) si crematoriul spoton.gif
Cred ca ar fi suficient pt. un oras mare si oamenii ar avea liniste smile.gif

edit: Un primar care ar face asa ceva si-ar lua-o in freza de la "iubitorii de animale", dar precis ca ar fi reales la urmatoarea ocazie.
De ceilalti, care-s majoritatea ohyeah.gif
Blakut
Pai din banii pe care ii platim, cica se acopera si serviciile astea de care ziceti voi mai sus. Problema e cu circuitul banilor in natura... tongue.gif
ilie
Existenta acestor caini vagabonzi o problema extrem de grava, e o molima care nu poate fi oprita decat printr-o solutie dura, chiar daca neacceptata de iubitorii de animale. E valabil pentru toata tara. Sunt peste 1.000.000 in toata tara. Trebuiesc ucisi si facut haine pentru saraci, sapun si clei de oase din ei.
Acesti caini produc:
- muscaturi (numai in orasul Bucuresti 150-500 pe zi ! - functie de sezon)
- moarte , s-a vazut...
- mutilari (mi-a povestit cineva cum a vazut un copil mutilat tot intr-o scara de bloc...)
- transmitere de boli
- dezastru pentru turism si imagine

Sunt de acord ca cine ii adopta sa-i tina la curte sau apartament, luati pe semnatura cu amenda mare daca le da drumul pe strazi, altfel nu se rezolva situatia.
Parca am fi o tara din evul mediu!
Zed
QUOTE
Trebuiesc ucisi si facut haine pentru saraci, sapun si clei de oase din ei.


Ce imagine superba pentru Romania , chiar in prag de aderare .

Animalul nu are nici o vina ca traieste din gunoaie si e fara stapan . Omul e vinovat , nu animalul .
Ca ajung sa muste oamenii pe strada, nici nu ma mira . Am vazut lume care dadea cu piciorul in ei ( in special copiii ) , chit ca acestia nu faceau nimic . Agresivitatea lor e si vina noastra .
Dar , cum spunea si Gandhi : The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated. ohyeah.gif
March
De citit : Oameni si caini
Blakut
QUOTE
Dar , cum spunea si Gandhi : The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated


Se aplica numai in tari in care vaca e sfanta.
mutulica
parca as vrea sa arate tara mea ca elvetia si nu ca india... din punctul asta de vedere
Superunknown
simonsays:
QUOTE
care in orice caz nu are ce cauta la Dezbateri, Cultura, Stiinta si Educatie -> De la Om la Om , decat printr-o gimnastica a mintii odihnite a unora...

mutulica:
QUOTE
oare care sa fie legatura dintre "de la om la om" si masacrul cainilor..."

Chiar aşa, ce caută acest subiect la secţiunea „De la Om la Om”? L-am deschis aici pentru că am presupus că aici e de găsit puţină Omenie. Judecīnd dupa dezlănţuirea de cinism şi ură din primele trei pagini de mesaje, e evident că m-am īnşelat.

N-am deschis acest subiect pentru a porni o dezbatere pe tema cīinilor maidanezi. Există destule dezbateri pe tema asta. Nu cred că e cineva īn ţara asta care să nu recunoască faptul că maidanezii reprezintă o problemă. Dacă am postat acest mesaj a fost nu pentru a dezbate o problemă ci pentru a oferi o soluţie: anume, cei care au posibilitatea, să adopte un cīine vagabond pentru a-l salva de la o moarte iminentă. Īn schimb, constat cu părere de rău că am declanşat o avalanşă de reacţii furibunde pe alocuri, care au scos la iveală latura primitivă a unora dintre noi. Pe de altă parte le mulţumesc celor care au īncercat să păstreze această discuţie īn limitele bunului simţ.

Actionmedia:
QUOTE
Actionmedia: Ce dovezi ai ca s-a dat dispozitie "sa ii macelareasca" sau sa "fie omorati in bataie".

Sīnt convins că n-a dat nimeni dispoziţie să īi măcelărească şi totuşi, īn multe cazuri, asta s-a īntīmplat. Ar fi simplu şi civilizat (oare?) să fie „eutanasiaţi”, adică omorīţi fără durere, dar pentru hingheri (lucrători ai primăriei, selecţionaţi speciali pentru lipsa de inteligenţă şi de scrupule) e mai amuzant să chinuie animalele lovindu-le cu bītele pīnă le zdrobesc capetele sau stropindu-le cu benzină şi privindu-le cum aleargă noaptea pe cīmp cuprinse de flăcări. Din mesajele pe care le-am văzut pe-aici, presupun că această plăcere ar fi īmpărtăşită şi de unii forumişti.
QUOTE
Nu am de gand sa platesc impozit ca sa se dea mancare la caini, nici sa ii mai lase iar pe strazi.

Dacă eşti īngrijorat de soarta impozitului pe care īl plăteşti, poate ai fi interesat de nişte cifre:

Sterilizarea unui cīine cu o greutate de aprox. 20 kg costa īn jur de 10 euro care īnseamnă:
5 euro medicamentele şi materialele utilizate (tranchilizant, anestezic, dezinfectant, lamă bisturiu, aţă chirurgicală, antibiotic, antiinflamator, mănuşi chirurgicale, materiale identificare).
5 euro regia (salariul medicului veterinar, al asistentului, al prinzătorului, transportul pīnă la baza unde se fac sterilizarile şi retur). Aceste costuri ar putea fi reduse prin participarea benevolă a unor medici veterinari şi participarea unur voluntari care să ajute la prinderi, marcări, transport.
Īntreaga operaţiune ar costa aşadar maximum 600.000 euro (60.000 căţei x 10 euro)

Pīnă acum, Primăria a cheltuit 2,5 milioane de euro pentru uciderea a 20.000 de animale, adică un cīine ucis = 125 euro. Unde au ajuns aceşti bani? Asociaţiile de protecţie a animalelor spun că s-au dus īn buzunarele lui Liviu Harbuz, ale lui Răzvan Taru fostul director al ASA (care posedă un cabinet veterinar privat, īn visteria căruia a intrat Ketamina cu care trebuiau anesteziaţi cīinii īnainte de a fi omorīţi), pe chiria locaţiei din Chiajna care aparţine soţiei primarului din Chiajna şi care a īncasat sume uriaşe pentru această bază, īn benzina maşinilor pe care hingherii le folosesc īn interese private, īn deconturi pentru lucruri care n-au nici o legătură cu eutanasierea (apar īn deconturile ASA: şampon special pentru cīini etc.)

QUOTE
Pe de alta parte trebuie gastia o solutie de a-i prinde si amenda (ba chiar sa fie bagati la inchisoare) pe aia care adopta cainii doar ca sa le dea iar drumul pe strada

De acord cu amendarea stăpīnilor adoptivi neglijenţi, de altfel ea e chiar prevazută de lege, cu sume mergīnd pīnă la 20 de milioane lei (pe de altă parte, ideea de a-i băga la īnchisoare e o aberaţie).
QUOTE
Eu as insemna cainii, le-as pune un inel ceva, un cod sau un cip electronic.

Şi această practică e prevazută de lege. Orice cīine sterilizat şi īncredinţat unui stăpīn adoptiv e īnsemnat cu un cip electronic.
simonsays:
QUOTE
Sigur, ce idee de real cćcat, sa contruim ferme pt cainii vagabonzi, cand sistemul social din Romania e la pamant, cu copii vagabonzi, batrani care mor inghetati pe strazi, femei alungate de acasa, samd.

Omorīrea cītorva zeci de mii de cīini ar rezolva toate aceste probleme? Dacă īmi garantezi că da, aş fi şi eu de acord cu asta, īnsă e evident că īntre femeile alungate de acasă şi cīinii vagabonzi nu e nici o legătură şi, mai mult, pun pariu că tu n-ai făcut şi n-ai face nimic pentru rezolvarea problemelor pe care le-ai enunţat. Nu ştiu dacă dejecţiile pe care le-ai produs pe acest topic te reprezintă cu adevărat; dacă-i aşa, mi-e milă de tine şi de cei care sīnt obligaţi să te suporte.
Aramis:
QUOTE
eutanasierea cainilor vagabonzi este o idee foarte buna (ma intreb daca cei care se opun cu atata vehementa acestei solutii au fost vreodata atacati de haite de caini fara stapan... sau macar de unul...)

Ai fi surprinsă să afli că mulţi dintre cei care se opun „eutanasierii” chiar au fost muşcaţi de cīini. Şi totuşi, asta nu i-a transformat īn animale...
Cla:
QUOTE
Posesorii de cāini platesc impozit.

Ideea pare bună pe hīrtie, dar īn realitate tocmai asta duce la īnmulţirea cīinilor vagabonzi. Dacă-l pui pe om să plătească impozit pe cīine, a doua zi īi şi dă drumul pe stradă. Nu cred că oamenii trebuie să plătească vreo taxă īn plus pentru rezolvarea problemei maidanezilor pentru că asta intră īn atribuţiile primăriei, iar banii trebuie luaţi din impozitele pe care oricum le plătim cu toţii. Cred că soluţia ţine de bunăvoinţa autorităţilor, de efortul asociaţiilor de protecţie a animalelor şi de responsabilizarea celor care aleg să adopte animale fără stăpīn.
mutulica
QUOTE
L-am deschis aici pentru că am presupus că aici e de găsit puţină Omenie
yeap... si asta un punct de vedere...
eu prin omenie inteleg sa imi respect semenii, in nici un caz sa protejez animalele
as prefera ca sumele necesare ingrijirii cu mult respect a bietilor maidanezi sa fie folosite in crese sau spitale. as prefera ca omenia sa fie in primul rind fata de oameni, si abia daca mai ramine ceva, sa bagam si maidanezii in seama

carinutz
am avut rabdare si nervi sa citesc numai cateva mesaje.ma mir cum ii mai suporta pamantul pe unii...si ce daca acei caini fac parte din clasa necuvantatoarelor?asta inseamna ca-i putem macelari dupa bunul nostru plac, numai ca sa ne dregem imaginea?
care imagine? aceea de hoti ordinari care au impanzit europa sau aceea de cersetori jegosi ? e adevarat ca s-a intamplat o tragedie cu persoana respectiva, dar am o intrebare pentru toti oamenii de omenie din tara asta: cum de nu s-a gandit nimeni sa-i opreasca sangerarea?
un garou ar fi rezolvat poate problema pana la venirea salvarii...
ma abtin de la alte comentarii si le pastrez pentru cand voi fi mai calma.
nefertiti-old
Auzi, draguta, nu ai inteles nimic. Nu e vorba de imagine, ca am fi ipocriti sa ne limitam la asta. E vorba despre faptul ca animalele alea nevinovate nu au ce cauta pe strada, in usa magazinului alimentar, pe pragul bancii, in locurile de joaca alepruncilor, dintre blocuri, samd. Si de faptul ca nu e normal sa treci de pe trotuar pe carosabil, ca sa ocolesti o haita flamanda, gata sa te atace. Si de multe altele care tin de igiena. Da' am o vaga banuiala ca e cam complicat pentru tine.
carinutz
ba da, draguta , de imagine e vorba. pana la faza de zilele trecute nu s-a mai auzit nimic de cainii vagabonzi din capitala.apoi este omorat un om, toata lumea se revolta si se ia decizia de ucidere in masa ca sa nu zica , doamne fereste, europa ca am fi un popr jegos si care colcaie de caini vagabonzi.ce te faci cu tinerii aurolaci care nu se sfiesc sa rupa hainele de pe tine pentru 10.000 lei? ii eutanasiezi si pe ei? nu de alta, dar e mai igienic...si mai igienic
nefertiti-old
QUOTE (carinutz @ 3 Feb 2006, 08:44 PM)
pana la faza de zilele trecute nu s-a mai auzit nimic de cainii vagabonzi din capitala.

Poate n-ai auzit tu.
March
QUOTE (carinutz @ 3 Feb 2006, 09:35 PM)
am avut rabdare si nervi sa citesc numai cateva mesaje.ma mir cum ii mai suporta pamantul pe unii....

Traiesti in RO ? Daca da, atunci ia spune-ne cati maidanezi ai adoptat pina acum ?!? Unde-i tii si cam cat cheltuiesti lunar cu mancarea lor ?
March
QUOTE (nefertiti @ 3 Feb 2006, 10:12 PM)
QUOTE (carinutz @ 3 Feb 2006, 08:44 PM)
pana la faza de zilele trecute nu s-a mai auzit nimic de cainii vagabonzi din capitala.

Poate n-ai auzit tu.

Hai ca-i buna ! Cica pana acum nu s-a mai auzit nimic de maidanezi in capitala ! laugh.gif Care anume ? Poate Washington,Londra !
Michelle
QUOTE
(carinutz ) toata lumea se revolta si se ia decizia de ucidere in masa


soro,inca nu s-a luat inca nici o decizie cu privire la potai...decit sa-i stranga si a mai zis Videanu ceva ca i-ar castra niste studenti...acu' te-ai mai linistit?
dar inca o data vin si spun...incetati sa mai confundati lipsa iubirii fata de animale cu teama de a nu fi fugarit de vreo haita in jurul blocului sau cind mergi la cimitir sa pui niste flori cuiva drag...daca mi-e frica de haita nu inseamna ca nu iubesc animalele,ceea ce nu inteleg "iubitorii de animale" este ca libertatea ta se sfarseste acolo unde incepe libertatea celuilalt de linga tine deci nu-mi poti cere mie sa suport fizic si psihic (macar de-ar fi vorba numai si de concertele de latraturi din toiul noptii)toate vietuitoarele pe care fiecare vecin si-ar dori sa le creasca pe linga casa...asa cresc si eu un sarpe boa la usa blocului ,ii dau de mincare ,ii fac culcus si daca inghite pe careva oricum nici nu se observa tongue.gif le zic asa va trebuie ca ati deranjat habitatul petului meu...
MonicaV
Mesajul meu avea legatura cu ce a zis fis_tic (ca nu trebuie lasat gunoiul pe strazi in saci). Poate ca nu era 100% on topic, dar daca alta persoana zice sa nu mai fie gunoi pe strada, e logic ca eu sa raspund ca se lasa gunoiul pe strazi si la Montreal. Nu din cauza gunoiului sint ciini, ci pentru ca acei ciini care apar pe strada sint tolerati. Iar cu impozitul, iata ce propun: cei care au acum ciini sa fie obligati sa ii inregistreze dar sa nu plateasca impozit pe ciine pentru ca nu cumva sa scape de ciine ca sa nu mai plateasca. In schimb, dupa aceea, cine vrea ciine plateste.
ilie
Repet: Cainii sunt mai mult decat o problema, sunt o molima. Nu e de glumit. Datorita soarecilor a murit jumatate din populatia Europei acum 5-600 de ani.

E frumos sa stai in fata computerului si tv-ului si sa-ti arati dragostea pentru 1 milion de caini vagabonzi din toata tara, fara te te gandesti la implicatiile multe si negative ale acestui lucru...iubirea e doar mare, nu?
Daca sunteti iubitori de caini vagabonzi, de ce nu adoptati 1-2-3 caini? Sa ii tineti la voi in apartament sau la curte, ii mangaiati, ii hraniti, ii ingrijiti, ii vaccinati, ii inregistrati si platiti impozit pe ei, ii plimbati si va bucurati de ei.

Eu vreau sa traiesc intr-o tara civilizata europeana, nu intr-o jungla in care animalele fara nici un control au ajuns sa mutileze copii si sa ucida oameni.

Q

PS. Sunt posesor de caini.
Cla
QUOTE (Superunknown @ 3 Feb 2006, 05:20 PM)
Cla:
QUOTE
Posesorii de cāini platesc impozit.

Ideea pare buna pe hīrtie, dar īn realitate tocmai asta duce la īnmultirea cīinilor vagabonzi.

Dupa cum se vede in alte tari, tocmai ca nu.
QUOTE
Daca-l pui pe om sa plateasca impozit pe cīine, a doua zi īi si da drumul pe strada.

Nu prea cred ca asa o face cineva cu un cāine de rasa sau cu o corcitura care i-e draga.
Sau daca totusi - asa oameni nici nu au nevoie de cāini acasa jamie.gif

E cineva din Grecia pe-aici? unsure.gif Ca si la ei am vazut cāini fara stapān cu gramada, as fi curios cum abordeaza grecii problema.
In afara de lovituri cu piciorul, de-alea am vazut destule... mad.gif
logoss76
"Poftim in curte, draga Itzik!"
"Nu intru, vecine Gheorghe! Uite ce urat se da cainele tau la mine!"
"Hai, mai, ca doar n-o sa te manance! Ce, tu nu stii ca au sterilizat toti cainii din Bucuresti? E inofensiv!"
"Dar draga Gheorghe, mie nu mi-e frica ca ma fute! Mi-e frica ca ma musca..."

ohyeah.gif
ilie
Vine BB. iara....
Era o femeie frumoasa peste care se presarau din elicopter 5-10 tone de petale de trandafiri...

Acum vine pentru cauza cainilor...
Frati romani! de ce nu adoptati (fiindca iubiti) ceva caini vagabonzi?
Pe langa banii ei, dau si eu bani pentru castrare sau adoptare.
MonicaV
Stie cineva care este evolutia istorica a fenomenului, de exemplu citi ciini vagabonzi existau in anumite perioade si de ce a scazut sau crescut numarul? De exemplu, am vazut ciini in Berceni pe vremea lui Ceausescu. Mi se pare ca prin centru nu prea erau. Cel putin asa cred, ca nu stateam acolo dar ma duceam la liceu si umblam des prin centru (numai in timpul zilei, ca imi aduc aminte ce rau s-a suparat mama ca atunci cind s-au anuntat rezultatele de la bac, deci intr-o zi in care oricum se intuneca tirziu, fiind vara, iar eu eram majora, s-a suparat mama ca am ajuns acasa pe la vreo 9 seara).
nefertiti-old
Pai, in zonele periferice ale oraselor erau caini de la inceput. In primul rand pentru ca acolo se aciuau, pana au invatat sa se amestece cu oamenii. In al doilea rand, acolo erau zone de case, iar cand Ceasca a decis sa 'modernizeze' tarisoara asta si a inceput sa darame casele si sa mute lumea la blocuri, cainii au ramas acolo, doar ca nu mai aveau curti.
Bolt
Indiferent de solutie (civilizata) trebuie sa dispara. Iar solutia financiara trebuie sa vina in primul rand de la organizatiile care doresc protejarea lor.
MonicaV
Cum adica, "in zonele periferice ale oraselor erau caini de la inceput"? Acum sint si in centru? Imi inchipui cum ar fi sa te urmareasca o haita de ciini la usa unei institutii civilizate, mai ales daca e intr-o cladire veche si frumoasa, de exemplu la Atheneu sau la universitate, sau chiar la liceul unde am invatat eu. Sau te plimbi pe bulevard cu javrele dupa tine... Chiar asa se intimpla acum?
nefertiti-old
Neeaah, nici vorba sa fie caini pi shentru! Doar asa in haite de 5-6-7...
Cat despre institutii... eu am vazut PE PRAG la Banc Post Militari, la reprezentanta (sau ce o fi) Toyota, la inca o banca din Militari - nu mai stiu cum se cheama, la Bursa de marfuri, la Spitalul CFR samd samd samd.

Ce sa spun, e o imagine mareata si dragalasa chiar, ca tot vorbea cineva p'aci cum ca imaginea Romaniei ar suferi pentru ca isi ia de pe strazi javrele. wink.gif
nefertiti-old
Hopaaaa! S-a trezit madame Bardot, suparata pe Basescu: Fosta cāntăreaţă franceză Brigitte Bardot, apărătoare a drepturilor animalelor, īi reporşează fostului primar Traian Băsescu faptul că nu şi-a onorat angajamentele luate īn cadrul programului de reducere prin sterilizare a numărului de cāţini fără stăpān din Bucureşti. ... Bardot afirmă că, dacă romānii iubesc aceste animale, trebuie să le ia cu ei, să le adăpostească, īntrucāt un cāine "face parte din familie şi poate sta foarte bine īn apartament cu stăpānul său".


Io nu inteleg de ce nu-i duce sa-i tina in apartamentele domniei sale.


dead-cat
QUOTE (MonicaV @ 5 Feb 2006, 10:09 AM)
Cum adica, "in zonele periferice ale oraselor erau caini de la inceput"? Acum sint si in centru? Imi inchipui cum ar fi sa te urmareasca o haita de ciini la usa unei institutii civilizate, mai ales daca e intr-o cladire veche si frumoasa, de exemplu la Atheneu sau la universitate, sau chiar la liceul unde am invatat eu. Sau te plimbi pe bulevard cu javrele dupa tine... Chiar asa se intimpla acum?

mi s-a intimplat mie, in '97 in centru.
March
QUOTE (nefertiti @ 5 Feb 2006, 04:08 PM)
Hopaaaa! S-a trezit madame Bardot, suparata pe Basescu: Fosta cāntăreaţă franceză Brigitte Bardot, apărătoare a drepturilor animalelor, īi reporşează fostului primar Traian Băsescu faptul că nu şi-a onorat angajamentele luate īn cadrul programului de reducere prin sterilizare a numărului de cāţini fără stăpān din Bucureşti. ... Bardot afirmă că, dacă romānii iubesc aceste animale, trebuie să le ia cu ei, să le adăpostească, īntrucāt un cāine "face parte din familie şi poate sta foarte bine īn apartament cu stăpānul său".


Io nu inteleg de ce nu-i duce sa-i tina in apartamentele domniei sale.

Ce sa faca si Baba Bardot ! Ca s-o bage lumea in seama se tine de jarle ! laugh.gif
nefertiti-old
Pai io stiu ce sa faca? S-ar putea uita la niste telenovele, par example, sa-i curga balele dupa oarece masculi tinerei, nu dupa potaile din RO.
Philosophem
QUOTE (Superunknown @ 2 Feb 2006, 04:37 PM)
De parcă imaginile cu cīini omorīţi īn bătaie (atunci cīnd vor īncepe să circule) or să repare imaginea ţării.

Solutia este ca ei sa mai fie lasati pe strada un termen scurt de acum incolo, 14 zile, de ex., timp in care cine vrea sa ii ia de pe strada si treaba lor ce face cu ei. Iar cei ramasi pe strada dupa aceste 14 zile, sa fie anihilati in modul cel mai ieftin si eficient cu putinta. Ca sa nu mai cheltuiasca primaria fonduri aiurea cu sterilizari si eutanasieri.
Ahriman
Nu cred ca omorarea cainilor reprezinta solutia... am avut si eu "probleme" cu atacuri din partea cainilor si am constatat ca atata timp cat nu ii ataci inapoi si nu faci miscari bruste, nu se intampla nimic... Plus, chestie interesanta, mai tine si de carisma, cred... Tata a fost la un moment dat inconjurat de vre-o 7 caini din astia( probabil avea impregnat in haine mirosul cainilor nostri) si credeam ca-l duc la spital... Insa in momentul in care s-a lasat pe vine si a inceput sa le vorbeasca, s-au calmat si nu au fost nici un fel de probleme... Nu consider ca principala problema o reprezinta cainii si atacurile lor... Poate ca daca ar fi pedepsiti mai rau cei care isi abandoneaza cainii sau ii gonesc de acasa, daca ar exista si s-ar aplica mai bine niste legi de ocrotire a animalelor, nu s-ar ajunge la astfel de situatii de "atacuri" care cred ca se intampla mult mai des si la altii dar nu sunt mediatizate ca la noi!
Philosophem
QUOTE (Ahriman @ 5 Feb 2006, 07:12 PM)
Nu cred ca omorarea cainilor reprezinta solutia... am avut si eu "probleme" cu atacuri din partea cainilor si am constatat ca atata timp cat nu ii ataci inapoi si nu faci miscari bruste, nu se intampla nimic... Plus, chestie interesanta, mai tine si de carisma, cred... Tata a fost la un moment dat inconjurat de vre-o 7 caini din astia( probabil avea impregnat in haine mirosul cainilor nostri) si credeam ca-l duc la spital... Insa in momentul in care s-a lasat pe vine si a inceput sa le vorbeasca, s-au calmat si nu au fost nici un fel de probleme...

Eu nu sunt obligat sa ma port in vreun fel fata de cainii maidanezi, in schimb autoritatile sunt obligate sa imi asigure securitatea.

Si sa o luam si altfel. In prezent, desi putem trai f bine doar cu meniu vegetarian, totusi cine doreste, poate manca si carne, idiferent de cate animale sunt sacrificate. Deci daca putem ucide milioane de animale doar ca asa avem chef, fara a fi obligati in vreun fel de fiziologie sau altceva, de ce ssa nu fim consistenti si sa admitem ca putem ucide si animalele fara stapan daca asa dorim.
axel
QUOTE (Quantum @ 5 Feb 2006, 04:36 AM)
Frati romani! de ce nu adoptati (fiindca iubiti) ceva caini vagabonzi?
Pe langa banii ei, dau si eu bani pentru castrare sau adoptare.

Tu cati ai adoptat pana acum?
fis_tic
Poti sa adopti oricati, nu va scadea numarul cainilor fara stapan. Paznicii de noapte sunt vinovati in mod cert, printre altii. Ii hranesc si ii folosesc pentru a-i trezi din motaiala la apropierea strainilor. Primaria ar trebui sa-i trateze ca pe stapanii de drept ai acestor caini si sa-i faca responsabili de soarta acestora.
mutulica
mda.. sa ii importe madam bardot in franta, sa ii duca la saint tropez sa-si populeze plajele cu ei, daca toto ii iubeste atit de mult
ne rahatim pe noi pentru niste cotarle jegarite, pline de purici si de mai stie naiba ce boli, punem botu' la tot ce comenteaza niste babete mironosite, si apoi ne miram ca de ce nu ne baga americanii in seama cind e sa isi scoata omul basma curata
ha... oare de ce nu contam pentru ceilalti? sa fie pt ca nu suntem in stare sa luam o decizie, si nu avem un punct de vedere coerent si puternic?
ilie
Eu am doi caini, e suficient.
Sa adopte cine vrea caini vagabonzi de care sa fie raspunzator, cu restul trebuie aplicata repede o solutie buna si ieftina.
Ce implicatii juricice civile/penale sunt daca ucizi un caine vagabond?
mutulica
ma tot intreb de implicatiile juridice... ca am vazut o gramada de caini ucisi pe sosea... si nu am auzit inca la stiri sa fi platit cineva pt o astfel de culpa...
poate ca asta e solutia, desi cam scumpa, ca se mai indoaie cite una-alta pe la masina
Superunknown
QUOTE
ne rahatim pe noi pentru niste cotarle jegarite, pline de purici si de mai stie naiba ce boli, punem botu' la tot ce comenteaza niste babete mironosite, si apoi ne miram ca de ce nu ne baga americanii in seama cind e sa isi scoata omul basma curata

Ai dreptate, după ce-o să omorīm cīteva zeci de mii de cīini, să vezi ce-or să ne trateze americanii ca pe egalii lor. "Bravo băieţi, aţi trecut testul cruzimii, acum putem să vă dăm pe mīnă răspīndirea democraţiei īn lume. Puteţi īncepe cu Abu Ghraib, băieţii noştri au cam dat chix acolo..."
QUOTE
Tu cati ai adoptat pana acum?

Legea zice că nu poţi adopta mai mult de un cīine şi mi se pare corect aşa. Cei care luau mai mulţi cīini o făceau doar ca să le dea drumul īnapoi īn stradă.
mutulica
tovarasu' mi-ai rastalmacit vorbele..
ca sa ma fac mai inteles, eu spuneam ca atit timp cit nu putem lua o decizie si scapa de cotarlele bucurestiului, nu ne putem astepta sa avem curaj sa le facem la americani vreo "nefacuta"

asa cum am mai spus-o pe forumul asta, as prefera putin mai mult ajutor pentru amaratii de pe strada, si abia apoi sa cheltuim banii publici pentru toti bubicii maidanezi

caragiale spunea cucoanei dupa ce a scapat pechinezul pe geam... "mincai-ai coada"
Blakut
O prietena de-a mea tocmai a fost muscata de caine. Nu ma tem neaparat pentru mine, daca vine la mine maidanezu' dau cu piatra si marai la el (merge intotdeauna), dar cred ca ar trebui eradicati. Sau deportati...(Judetul Dolj e destul de departe?) laugh.gif
Cucu Mucu
Atata tam-tam pentru niste javre. Un om care cotizeaza toata viata la asigurarile sociale primeste doua milioane si ceva pensie, pe cand pt caini vrem ferme, hoteluri, castrari, bulsitarii de-astea. In anii '50, cand Londra avea problema Bucurestiului, armata engleza a iesit la vanatoare de caini pe strazile orasului. Solutiile propuse de primaria Bucurestiului sunt mult mai umane. Ce e vrajeala asta cu drepturile animalelor?! Sa ne dea in judecata. De cand devil.gif a devenit mai importanta viata unor javre jigarite decat viata unui om? Pt a dormi unii usor se erijeaza in aparatorii unor fel si fel de cauze. Sa renunte la pantofi, curele, genti, masini, mancare marii iubitori de caini, sa se organizeze in haite si sa o ia, nenicule, la vanatoare de oameni printre blocuri. O si vad pe madama Bardot cum ridica gingas piciorusul in timp ce isi marcheaza teritoriul.
nefertiti-old
QUOTE (Blakut @ 6 Feb 2006, 01:09 PM)
Sau deportati...(Judetul Dolj e destul de departe?) laugh.gif

Ce zici de Siberia? Ar avea si rusii ocupatie...
Blakut
Mai bine ii facem salam si ii vindem la chinezi. Si o sa fie si delicatese, pentru ca sunt caini salbatici, deci vanat.
axel
QUOTE (Superunknown @ 6 Feb 2006, 01:55 PM)
QUOTE
Tu cati ai adoptat pana acum?

Legea zice că nu poţi adopta mai mult de un cīine şi mi se pare corect aşa. Cei care luau mai mulţi cīini o făceau doar ca să le dea drumul īnapoi īn stradă.

Acesta nu este un raspuns la intrebarea mea wink.gif
Superunknown
Īntrebarea ta nu mi se adresa mie, ci lui Quantum. Īn ce mă priveşte, am adoptat 1 (un) căţel.

axel
Eee, nu chiar. Pentru ca mie mi se pare ca Quantum formulase propunerea pentru cei de pozitia ta (cei care sunt total impotriva unei solutii radicale). E greseala mea ca l-am intrebat de fapt pe el biggrin.gif

Multumesc de raspuns.
Ahriman
Vad ca pe aici exist o atitudine fata de cainii vagabonzi cam cum a existat o atitudine prin preajma celui de-al doilea razboi mondial... Care era...? A, atitudinea nazistilor fata de evrei... Imaginati-va pentru o clipa ca in locul cainilor maidanezi sunt oameni...
Cucu Mucu
QUOTE (Ahriman @ 6 Feb 2006, 08:19 PM)
Imaginati-va pentru o clipa ca in locul cainilor maidanezi sunt oameni...

Imagineaza-ti ca in gura maidanezilor sunt oameni. Daca nu te ajuta imaginatia uita-te la stirile de acum cateva zile.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.