Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Clubul Studentilor La Psihologie
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului > Psihologie - Teorii si Aplicatii. Dezvoltare personala
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6
zar
@FBOJI,

poti fii putin mai clara, te rog!
incerc sa-ti vreo 2 vorbe, dar nu stiu daca ma centrez pe ceea ce te intereseaza. de prescris medicamente nu o poate face decat psihiatrul, adica trebuie sa aiba cel putin o diploma in medicina.
pt evaluari, dar depinde ce fel de evaluari, testele sunt importante si se folosesc cam in toate cazurile, dar si interviul non-directiv sau semi-directiv, unde pacientul spune aproape numai ce vrea el, este necesar.
FBOJI
QUOTE (zar @ 22 Sep 2005, 05:19 AM)
dar si interviul non-directiv sau semi-directiv, unde pacientul spune aproape numai ce vrea el, este necesar.

Ideea era: necesar dar oare si suficient intr-un domeniu atat de complicat?
Navigand pe net am vazut ca sunt multe posibilitati de "sondare" a subconstientului ( prin teste clasice: al culorilor, al arborelui, Rohrschach s.a.).
calfa
Bun venit "in club" Zeratul ! welcome.gif

Multa bafta in noul an, tuturor ! smile.gif
Dovere
Se pare ca nici aici nu am scapat de implicatiile psihologiei. smile.gif
O.K., ma vad nevoita sa marturisesc ca si eu sunt studenta la psihologie.
Saluatare tuturor psihologilor si viitorilor psihologi!
calfa
Bun venit la Han, in acest subforum si in "club", Dovere ! welcome.gif
Kitty
Bun venit la Han Dovere! Sedere placuta in continuare! Si sper sa ne ajutam reciproc prin intermediul acestui club. Daca ai nevoie de cursuri citeste, te rog, primele pagini ale acestui thread. Multumesc! hug.gif
N.V.
In momente ca acestea imi dau seama ca timpul trece si ca minutele mele sunt numarate hh.gif
In doua zile am de predat o lucrare la psihologie sociala in care mi se cere sa fac o comparatie intre managerii barbati si managerii femei. Eu am ramas in impas din cauza ca nu stiu daca diferentele exista din cauza unui stereotip sau din cauza diferentelor de tip cognitiv intre femei si barbati. Si de asemenea se mai pune intrebarea daca performantele cognitive ale unui manager nu sunt influentate de stereotip (exemplu: stereotipul actioneaza asupra inconstientului unei femei manager inhibandu-i sau diminuandu-i competentele cognitive ohno.gif ). Problema e ca eu nu mai am deloc tim de research.
Asadar orice sugestii, orice referinte bibliografice, orice linkuri, absolut orice ma ajuta.
Fie-va mila cry.gif

Edit: Am uitat sa mentionez ca ofer recompensa consistenta in vin fiert rofl.gif

Editare le edit: Multumita ajutorului primit de la pisoiul Hanului, am reusit sa-mi termin lucrarea cu vreo 30 de ore inainte de termenul limita (ceea ce e un adevarat record dat fiind ca tot timpul trimit lucrarile in ultimele 15 minute ale zilei considerate data-limita). Asadar, pe cei interesati de bibliografie sau concluzia lucrarii, sau chiar de lucrarea in sine va rog sa-mi dati un PM.
Cucu Mucu
QUOTE
Am inteles ca exista pe han cativa viitori psihologi, printre care si eu.

Clubul viitorilor pacienti ai psihologilor saluta Clubul studentilor la Psihologie!
Kitty
Salutam si noi Clubul viitorilor nostrii pacienti! Si le uram "sper sa n-aveti nevoie de noi!" : ohyeah.gif
Sunny
Salutare!
M-am tot gandit daca sa scriu pe aici sau nu.in final, iata-ma.
Spre deosebire de voi nu sunt studenta la psiho, dar sper sa devin una.de fapt incerc sa ma hotarasc, sa aleg o facultate-inspectez terenu tongue.gif .
Asadar, poate ma puteti ajuta voi cu cateva intrebari. de ex, daca la cluj se intra pe dosar (daca da, cam ce sanse am cu medie peste 9). iar la bucuresti, e cu admitere ? cam ce subiecte se dau la admitere, cam de unde sa invat ?...si ce mai credeti voi ca e util pt o incepatoare sorry.gif
Apropo...daca aveti sugestii de carti faine cu privire la subiect... rolleyes.gif


Cheerio! thumb_yello.gif
bianca0777
buna. mai primiti in club?
sunt Bianca si sunt studenta in anul I la Psihopedagogie Speciala in Constanta
ma bucur ca v-am gasit pt. ca am nevoie de voi...de incurajari, sfaturi si materiale.
exergy33
Bun venit la Han , Bianca.
welcome.gif
Serenity
Salutare si bun venit in club, Sunny! biggrin.gif Din pacate, eu una nu-ti pot raspunde la intrebari pentru ca nu sunt studenta nici la Cluj, nici la Bucuresti dar cu siguranta N.V. si Kitty te vor lamuri cand se vor indura sa dezlipeasca burta de pe carte si isi vor face putin timp de han harhar.gif Ce pot eu sa-ti spun e ca psihologia e un domeniu foarte frumos si daca iti place si crezi ca posezi calitatile necesare unui bun psiholog, da-i bataie! thumb_yello.gif

... .... ......

..... pentru alte avantaje si dezavantaje care nu pot fi date pe "post" din motive de a nu speria musterimea amatoare, va rugam contactati subsemnata pe PM, messenger sau orice alt mijloc legal laugh.gif

QUOTE (bianca0777)
buna. mai primiti in club?


Dai o bere! tongue.gif han.gif

Cucu Mucu
Bine ai venit, Bianca, da' io zic sa nu iti faci iluzii prea mari. Studentii astia sunt numai miere cand e vorba sa ii ajuti la teste-grila tongue.gif dar ca pacient nu te baga in seama. Lasaaaa! tongue.gif
N.V.
QUOTE (Sunny @ 16 Dec 2005, 10:29 PM)
Asadar, poate ma puteti ajuta voi cu cateva intrebari. de ex, daca la cluj se intra pe dosar (daca da, cam ce sanse am cu medie peste 9).

La Cluj admiterea se face prin concurs de dosare: 25% nota la bacalaureat si 75% media anilor de liceu, si pentru informatii suplimentare referitoare la admitere intra pe Site-ul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Ubb. Nu stiu din ce cauza s-au scos listele cu rezultatele de la admitere, dar, daca imi amintesc eu bine, cu o medie peste 9, ai sanse destul de mari sa fii admisa, dar nu cred ca poti intra la buget(anul trecut ultima medie de la buget a fost in jur de 9.50-9.60). In legatura cu facultatea de la Cluj pot sa-ti mai spun ca are o orientare cognitivista si profesori foarte bine pregatiti. La Bucuresti din cate stiu eu este examen de admitere... si tot cu examen de admitere a fost acum 2 ani la Timisoara (o optiune care merita luata in calcul thumb_yello.gif )

@Bianca0777, welcome.gif in Clubul nostru. Nu-l baga in seama pe mariusc2, eu am primit ajutor consistent de la studentii psihologi ai Hanului (si nu numai) cand am avut nevoie. Posteaza aici daca ai nevoie de ceva (eventual trimite-mi si un PM daca e graba mare) si voi incerca sa te ajut.
Sunny
Sar'na pentru raspuns. Orice varianta e de luat in calcul acum, deci informatiile sunt binevenite. Mersi fain smile.gif
Serenity
In cazul asra o sa revin si eu cu cateva info legate de Facultatea de Psihologie de la Timisoara, de care eu una sunt foarte multumita, chiar daca nu ai deocamdata intentia sa dai aici. Din pacate nici acum 2 ani nu s-a dat admitere, ci a fost tot un concurs de dosare + interviu. Parerea mea e ca admiterea era un lucru bun - nu prea mai ai ce face atunci cand 60% (respectiv 75% la Cluj) din media de admitere o reprezinta media pe cei 4 ani de liceu. In schimb, in cazul unui examen de admitere poti trage tare si intra la buget.

Poate ar trebui sa te interesezi si cat e taxa, in cazul in care nu reusesti sa prinzi loc la fara taxa. La Timisoara s-a facut 600 de euro pe an hh.gif
Serenity
A venit momentul sa apelez si eu la ajutorul vostru cu o intrebare (sau mai multe tongue.gif ) si cu mare disperare in suflet..

Stie cineva cum se interpreteaza NEOPIR-ul (sau BIG FIVE-ul pana la urma...) dupa ce ai calculat scorurile si ai facut graficele? Si... cum trebuie dom'le sa arate un studiu de caz? (stiu ca ar fi trebuit sa stiu, sa ni se spuna lucrurile astea, dar dintr-un motiv sau altul nu a fost asa.. sad.gif ).

Multumesc!
N.V.
Nu prea stiu cum sta treaba cu Big Five-ul (de NEOPIR nici macar nu am auzit hh.gif ) pentru ca Clujul e foarte ascultator cu ceea ce spune Colegiul Psihologilor din Romania si nu le mai da studentilor ca materiale de joaca teste psihologice.
In legatura cu studiul de caz, transcriu aici o parte referitoare la definirea acestuia (preluat din I. Radu), iar daca mai aveti nevoie de detalii, dati-mi un PM si se rezolva tongue.gif

"Studiul de caz este centrat pe un fenomen contemporan, care poate fi investigat pe viu cu mijloace concrete. Desigur, nu lipseşte din analiza de caz un fragment de istoric a fenomenului, reconstituit pe bază de documente, materiale de arhivă şi relatări personale, dar acestea constituie doar un traseu limitat al evenimentului/individului.
Definiţie.: Un studiu de caz este o investigaţie concretă, care cercetează un fenomen contemporan īn contextul de viaţă real, unde frontierele dintre fenomen şi context nu sunt clar delimitate, investigaţie īn care utilizăm surse multiple de date (R.Yin, 1989).
Adesea studiul de caz este utilizat ca introducere la un experiment sau o anchetă, deci ca o investigare īn faza de explorare. Cum s-a mai spus, studiul de caz poate fi o metodă autonomă avānd un statut de legimitate pentru arii bine precizate: fapte / evenimente / fenomene care se desfăşoară sub ochii cercetătorului, care nu pot fi desprinse din contextul lor, neputānd fi izolate fără a-şi pierde sensul. Experimentul reduce numarul de variabile la 3-4, studiul de caz se aplică acolo unde o asemenea reducere nu poate avea loc iar posibilitatea de control este mică, redusă, manipularea fiind nulă ca tehnici. Analiza de caz utilizează (1) studiul documentelor, (2) observaţia, (3) interviul iar īn anumite cazuri şi date cantitative (ex.: datele unei testări psihologice sau microanchete).
Comparativ cu experimentul, se reproşează analizei de caz:
- lipsa de rigoare;
- faptul că oferă o bază redusă de generalizare;
- faptul că ea conduce la materiale prea extinse prin fragmenetele narative, documente brute etc.
Studiul de caz rămāne singura alternativă īntr-o serie īntreagă de īmprejurări: cānd fenomenul nu poate fi miniaturizat experimental, gradul de control asupra lui este mic sau nul iar numărul de variabile demne de luat īn considerare este mare. Adesea, prezentarea unei cercetări experimentale este dublată de studiu de caz, urmărind o īmbinare īntre analiza numerică a fenomenului şi analiza calitativă."
calfa
Bun venit la Hanu Ancutei, Bianca0777 ! welcome.gif Bun venit in club, Sunny si Bianca0777 ! smile.gif

Bianca077, baga-l in seama pe mariusc2, dar nu lua de bun tot ce scrie el. biggrin.gif E afectat de faptul ca nu se inscriu membri si in Clubul lui. laugh.gif

Bafta membrilor Clubului, bafta tuturor studentilor ! thumb_yello.gif
Cucu Mucu
Ba io nu sunt afectat de lipsa de membri. Cu cat sunt pacienti mai putini, cu atat au parte de mai multa atentie din partea doctorilor (in devenire)... ma rog, asta functioneaza doar teoretic, vad. Oricum ar fi, cert este ca va doresc bafta la examene, ca pacienti aveti o tara intreaga. laugh.gif
Serenity
Pe aceasta cale Clubul Studentilor La Psihologie doreste sa multumeasca tuturor celor care ne-au urat bafta, ne-au incurajat si ne-au ajutat sau ne-au facut sa zambim in aceste momente de grea incercare prin care trecem laugh.gif Promitem sa va acordam toata atentia si sa ne revansam cu o bere, o vorba sau un sfat (sau ce-om putea) dupa ce vom scapa din iad tongue.gif

Fara numaaaar!!! rofl.gif
bianca0777
multumesc pentru urarile de bun venit. nu ma asteptam sa fiti asa prompti.

succes tuturor celor care sunt in sesiune !

...cat despre bere...de ce nu? la vara poate veniti la mare si ma revansez...

daca am nevoie de ceva? da. am un referat la neuropsihologie , ca tema : deficienta motorie. am partea de neurologie si fiziologie, dar nu am gasit mare lucru pe partea de psihologie, in plus profu vrea si concluziile noastre....dar pt. un student in anul I cred ca e cam dificil sa traga concluzii la obiect si in termenii necesari. poate imi dati cateva idei.
Cucu Mucu
Sere, sa nu-ti uiti vorba. Io zic sa nu fii zgarcomana si sa dai macar doua lazi de bere, si sa vezi apoi vorbarie, aduni materiale pentru 10 studii, referate, proiecte. laugh.gif
Serenity
Hmmmm... pai sa vedem, 40 x 14.000 = 560.000. In concluzie, bem doua lazi de bere dar intr-o bodega cu manele unde e 14 mii berea! laugh.gif Sa mai spuna cineva ca-s zgarcomana!!! ranting.gif

Bagati rugaciuni, vrajitorii, descantece sa-mi iau examenele si sa nu fac vreo cadere psihica pana atunci si bem pana-nnebunim! (vorba vine, un nebun nu are cum sa innebuneasca) whistling.gif
Sunny
QUOTE
Poate ar trebui sa te interesezi si cat e taxa, in cazul in care nu reusesti sa prinzi loc la fara taxa. La Timisoara s-a facut 600 de euro pe an 

Am inteles ca taxa la Cluj(cel putin pe anu asta) e de 2 000 RON...unsure.gif ceea ce nu cred ca-mi pot permite, mai ales avand in vedere si faptul ca orasul (Cluj-Napoca) e destul de departe de "home"(Braila) si or sa trebuiasca o groaza de bani oricum...
oricum, multumesc.


P.S. BAFTA in sesiune wink.gif
freediaro
Anul I si eu, la IDD. Azi am avut primul examen, luat cu 10/10. Problema e ca ma asteptam la subiecte ceva mai greute, a fost destul de simplu.

Kitty, multumesc mult, indraznesc sa mai cer cate ceva?
bianca0777
felicitari Freediaro. tine-o tot asa.
Kitty
Indrazneste, indrazneste! Dupa cum ati vazut in prima pagina a acestui topic am destula materie prima tongue.gif Iar daca e ceva ce tine de ce e acolo, indrazniti sa intrebati ca poate pot sa fac rost din alte parti wink.gif
freediaro
Pai as mai avea nevoie pentru anul asta de:
MTCS, Antropologie, Neuropsihologie, Fundamentele psihologiei, Istorie sociala, Statistica.

MTCS am luat si de la biblioteca, e de L.Vlasceanu, dar am vazut ca nu are tot ce-mi trebuie mie.

Raman datoare, cand trec prin Bucuresti fac cinste! wink.gif
freediaro
Multumesc pentru felicitari si urari, sper sa fie tot asa, desi ma cam indoiesc. Sociologia gen. a fost usor de inteles, sa vad ce-o fi mai departe.
N.V.
Freediaro, felicitari pentru inceputul de sesiune! Tine-o tot asa! thumb_yello.gif

M-am uitat peste lista de materii de care spui ca mai ai nevoie, si te-as putea ajura cu doua cursuri de neuropsihologie si doua de statistica. Cele de statistica sunt copiate din cartea d-lui Ioan Radu si nu sunt prea grozave, dat tot mai bine decat nimic. Trimite-mi un PM cu adresa ta de mail si iti trimit cursurile.

Fara sa vreau sa fiu indiscreta... la ce facultate studiezi, si ce sectie (psihologie/ pedagogie/ sociologie)?
calfa
Bun venit in club, freediaro ! smile.gif Multa bafta !
bianca0777

Are cineva ceva la Psihopedagogie speciala? sau deficiente? m-ar interesa in special cursuri de la D-l. Prof. Radu Gheorghe ( facultatea Bucuresti) ,care preda si la C-ta

Freediaro, Fundamentele psihologiei si Statistica am si eu, dar sunt de la profesori care predau la C-ta. daca te intereseaza da-mi PM. cu adresa
Kitty
I-am trimis lui Freediaro: MTCS, Antropologie, Statistica, Istorie sociala si Fundamentele psihologiei. Neuro psihologia este aceasi de la NV, plus o sinteza a cursului as mai fi avut, dar e mai full option ce are NV. Iar biancai i-am trimis defectologie, nu stiu daca are legatura cu ce a cerut...n-am gasit altceva in cercul asta pe care l-a cerut ea. sad.gif
bianca0777
Kitty multumesc. ma ajuta ce mi-ai trimis.
succes in continuare la examene tuturor !
lilianna
buna,sunt noua printre voi si ma bucur ca am descoperit acest club....sunt o studenta la psiho ,facultatea o fac abia acum la 41 ani...poate ca este tarziu,poate ca abia acum am timp pentru sufletul meu ...important este ca in sfarsit fac ceva ce-mi place . biggrin.gif
liliana
Kitty
Bafta lilianna si Bine ai venit la Han! suntem aici sa ne ajutam reciproc si sa ne tinem pumnii unii altora tongue.gif Daca ai nevoie de ceva cere si ti se va da tongue.gif La ce facultate esti?
lilianna
sunt la spiru haret bucuresti,anulIII ID..
sunt din ploiesti tongue.gif vreau sa-mi gasesc ceva de lucru in domeniu ...
am o posibilitate de a sta langa un psiholog din peninteciar(asta ca observator rolleyes.gif
sper sa fie bine
pupici
Kitty
Ohoho...Eu sunt la Spiru, anul 2, FR biggrin.gif si m-ar interesa si pe mine niste lucruri despre cativa profesori si materiile lor, si despre cum se comporta la examene...se poate?
lilianna
normal k se poate...... tongue.gif ,spune-mi despre cine este vorba...tot la bucuresti?
rofl.gif
lilianna
Kitty
tot la Bucuresti... Pai maine am sociologia Deviantei cu Butoi, am auzit ca e un Titi Duru! Psihologie sociala, materie care mi s-a parut destul de confuza, cu Nicolae Radu, Istoria Sociologiei Universale cu St.Costea, examenele la Neuro am auzit ca sunt destul de grele din cauza materiei, cu C. Stanciu, Istoria psihologiei cu Grigore Nicola...hm...sper ca vor fi usoare, nu prea inghit eu istoria, mai mult cu forta intra sad.gif si psihologie experimentala cu N. Lungu, de care n-am auzit nimic...ce zici? ma asteapta o stresiune grea? sad.gif
lilianna
buna ,nu ai de ce sa te sperii....
la devianta -Butoi un om de nota 10..cu el am facut si psiho judiciara
pshio sociala -ai dreptate nici eu nu am invatat cu placere ,dar examenul a fost ok,ne-a dat grila si ceva sinteza din cate imi aduc aminte
neuro-am dat in anul I,materia este greoaie,stanciu este si ok din punctul meu de vedere,tin minte ca am dat pe numere ,grila,dar puteai sa comunici si se lasa si el intrebat ...nu-ti spunea raspunsul...dar te facea sa pricepi ce ar tb sa rasp.
istoria psihologiei -in primul sem am dat toti la fel ,grila ,a avut un asistent cu el dar a fost k,in sem II a dat pe numere ,s-au luat note mari
psih.experimentala -exigenta cat de cat...parca a fost un subiect sinteza + grila
smile.gif bafta la examene eu am pe 3.02.
pupici
Kitty
Wow, merci! N-am avut norocul sa-l cunosc pe Butoi a intrat in facultate dupa ce am terminat examenul, a intarziat si am dat cu un individ destul de dragutz...am dictat raspunsurile la 3 randuri in jurul meu, le-am zis sa faca cheta si sa-mi ia microfon ca nu mai merge asa tongue.gif Anyway...unu e trecut...am sanse foarte mari la asta...vineri am la Psihologia sociala...sa vad ce fac si acolo...
Bafta multa si tie! Va tin la curent! tongue.gif
lilianna
tu nu dai grila ?la calculator ne-a bagat pe noi si iti da nota pe loc.......... tongue.gif

pup
lilianna
am uitat...tu nu esti inscrisa la site-ul studentilor din spiru....intra pe
www.socio_psiho@yahoogroups.com,te inscrii si dezbateti acolo toate grilele
daca vrei ma uit pe grila de anul trecut ,care stiu ca e la fel ca cea de anul acesta
si iti mai trimit raspunsuri
pup
Kitty
Multumesc din sufletel! M-ai ajutat enorm cu site-ul ala...Am castigat niste timp, maine am doar de citit si nimic de cautat. Ce ma faceam eu fara tine? mwah1.gif Cred ca am gasit la Psihologie Sociala raspunsurile complete si intregi, cel putin asa pareau...Mercic inc-o data! hug.gif flowers.gif
lilianna
ma bucur ca te-am putut ajuta!acum o sa primesti la mesajeeeeeeeeee
daca ai nevoie de ceva si pot sa te ajut....striga ,sunt pe aici

pup tongue.gif tongue.gif
Ovidiu Bufnila
Pot sta si eu, obraznic_cuminte in ultima bancaaaaaa?
Kitty
Bine-ai venit! rolleyes.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.