Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Alegerile Locale
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Arhiva Hanului > [Politica] [Arhiva] Romania - Electorale 2004
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
xsimonax
E prima data cand intru pe topicul de Politica, si mi se pare mai distractiv decat campania electorala de la televizor. Faceti acelasi lucru pe care il fac toti candidatii pe toate posturile, va legati de orice declaratie sau orice articol mai aiurea aparut pentru a va sustine punctul de vedere.

Eu o sa votez cu Geoana, si am un motiv poate pueril, dar care ma reprezinta. Pentru mine, el reprezinta tipul de primar pe care il merita orice oras important din Romania, un om inteligent, puternic, sigur pe el si care mie imi inspira incredere. L-am urmarit indeaproape si pe el si pe Basescu in ultimele doua saptamani. Amandoi promit cam aceleasi lucruri, dar ambalate altfel. Iar, pentru mine, ambalajul lui Geoana este mai frumos. Pentru ca pana la urma alegem dupa perceptii si dupa impresii. Este clar ca nici unul nu va reusi sa faca tot ce si-a propus, chestia asta nu se intampla nici in America.

Pentru bucuresteni: ati avut pana acum numai primari aPSD-isti, care au facut anumite lucruri, sau mai mult n-au facut. In ultimii 8 ani, cat de mult s-a schimbat realmente Bucurestiul, pentru a putea spune ca a-ti fost multumiti de ce a facut primarul general? Chiar credeti ca un primar PSD ar fi mult mai rau? Sau va e frica ca ar fi mai bun si ar trebui sa admiteti ca v-ati inselat?


Daca in general Bucurestiul este anti-PSD, cum se explica faptul ca primarii de sector sunt ai PSD, ca ei inca conduc in sondaje? Cum explicati ca Vanghelie are peste 50% in sectorul 5?
nefertiti-old
Rationamentul tau e mai mult decat pueril: nu conteaza continutul, ci doar ambalajul. Sunt curioasa daca aplici aceasta gandire in tot ce faci. Daca da, nu ma mai obosesc sa continui o discutie cu tine, nu merita.
March
@xsimonax,

Iti recomand sa citesti : " Conspiratia impotriva Bucurestiului , sau maretele realizari ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti " din Academia Catavencu , 1-7 iunie, 2004. Acolo o sa vezi cum iubitul tau Geoana (alaturi de Tanasescu si Cosmanca ,plus Nastase deasupra lor) ,a refuzat bucurestenilor un credit de 110 milioane de euroi. Totul e probat cu documente.

Lecturare placuta.
caesar
QUOTE (abis @ 2 Jun 2004, 11:24 AM)
Adica tu, caesar, il crezi pe Geoana cand spune ca va dubla veniturile bucurestenilor pana in 2008... Ok. Zi-mi si mie cum o va face! Eu sunt bucurestean si lucrez la o companie internationala. Cum ii va convinge Geoana pe actionari sa dubleze salariile angajatilor?
Daca este vorba doar despre (te citez) "tendintele inflatiei, a pietei capitalului", inseamna ca oricum se vor dubla, indiferent cine va fi primar.
Vad ca nu scapi de obsesia demisiei lui Basescu... Nu e plictisitor sa pierdeti mereu alegerile in capitala?

Mosule (e doar o expresie) pe mine ma doare undeva de cine castiga dar nu despre Galati se spune ca este cel mai murdar oras din tara. Ghici despre care ? In plus daca nu ma insel primarii de sector au fost alesi tot de voi asa ca suportati in continuare aceleasi gropi din partea mea. Eu sunt multumit de discutii, m-am lamurit de parerile voastre si ma bucur ca nu toti bucurestenii ghandesc ca voi. Va veti pomeni iar cu primari de sectoare de o anumita culoare politica care in combinatie cu acelasi primar de acum cu gura mare dar fara dragoste de munca va duce la acelasi rezultat un oras murdar si supraaglomerat.
Cat despre tendinte este firesc (vezi integrarea Romaniei in UEanul 2007) sa creasca salariile, vor creste si preturile, productivitatea muncii, economia subterana se va micsora ca procent, agricultura si domenii ca administratia publica si cele ce produc sau utilizeaza hi-tech vor suferi un boost ....
Daca iti inchipui ca dupa intrarea in UE si cei 4 ani de evolutie pana in 2008 preturile si salariile se vor mentine la acelasi nivel, te rog sa ma ierti dar nu prea te pricepi.
Damnatius
@caesar

QUOTE
Stii care e treaba mai trista ? Daca Basescu renunta poate ca era ales altul si s-ar fi facut ceva in Bucuresti. Din p. meu de v. cei care au pierdut au fost bucurestenii si asta din cauza orgoliilor atat a primarilor de sector psd-isti cat si a vorbaretului de Basescu  .


Cred ca nu intelegi cum merge treaba in politica. Un primar general care isi da demisia este ca si mort pe scena politica. E ca si cum n-ar fi castigat, de la bun inceput. Si pe buna dreptate: asta e resemare si lasitate de cea mai joasa speta. Eu nu vreau un primar general care sa cedeze asa in fata adversarilor. Si nu, nu cred ca ar fi fost in interesul bucurestenilor ca principala personalitete politica din opozitie cu sanse la primaria generala sa isi faca sepucu si sa lase partidul stat sa invinga si aici. Tu ce vrei de fapt? O situatie similara cu cea a Moldovei, unde, in ciuda scandalurilor cu mafia din Bacau, lumea voteaza orbeste Partidul?

QUOTE
De unde stii tu ce se va intapla pana atunci ? Esti cumva economist, stii care sunt tendintele inflatiei, a pietei capitalului ?


Caesar, o dublare a veniturilor in 4 ani inseamna o crestere de 25% pe an. In afara de Caritas, SAFI si alte tunuri financiare ce alte modalitati de imbogatire peste noapte ai mai auzit care sa aiba o profitabilitate atat de ridicata (pentru ca, intelegi sper, o crestere a salariilor trebuie sa fie bazata pe o crestere cel putin egala a productivitatii si implicit a profitabilitatii). Acest "baiat finut" profita de lipsa de cultura economica a majoritatii populatiei care are asteptari IRATIONALE de la economia noastra. Oare oamenii care si-au pierdut banii la Caritas, SAFI, FNI, vor fi din nou amagiti de astfel de promisiuni iluzorii de prosperitate rapida?


@xsimonax


QUOTE
Eu o sa votez cu Geoana, si am un motiv poate pueril, dar care ma reprezinta. Pentru mine, el reprezinta tipul de primar pe care il merita orice oras important din Romania, un om inteligent, puternic, sigur pe el si care mie imi inspira incredere. 


Sigur pe el? Puternic? De-aia s-a inghesuit sa participe la confruntari cu Basescu. De-aia are nevoie de 542,000 USD pt. campanie (plafonul este de 125,000). De-aia se afiseaza peste tot fie insotit de Iliescu fie de Nastase. Pentru ca e super sigur pe el si deosebit de puternic.


QUOTE
  Iar, pentru mine, ambalajul lui Geoana este mai frumos.


Ei, da! Vezi, aste e explicatia pentru multe din lucrurile naspa care se intampla la noi in tara. Si imi aduce aminte de un comentariu din EvZ cu privire la opinia unei alegatoare. Aceasta spunea cam asa : " Nu stiu daca domnul Iliescu este bun sa fie presedinte, dar eu il votez pentru ca il iubesc!".
50.gif
caesar
QUOTE (Damnatius @ 3 Jun 2004, 01:28 PM)
Cred ca nu intelegi cum merge treaba in politica. Un primar general care isi da demisia este ca si mort pe scena politica. E ca si cum n-ar fi castigat, de la bun inceput. Si pe buna dreptate: asta e resemare si lasitate de cea mai joasa speta. Eu nu vreau un primar general care sa cedeze asa in fata adversarilor. Si nu, nu cred ca ar fi fost in interesul bucurestenilor ca principala personalitete politica din opozitie cu sanse la primaria generala sa isi faca sepucu si sa lase partidul stat sa invinga si aici.


Impresia mea este ca voi faceti parte din staful de campanie al lui Basescu, iar eu din gresela v-am calcat pe coada. Nici macar nu va chinuiti sa fiti impartiali !!!
Daca tot vreti sa-i faceti campanie, incercati mai cu "perdea".
March
QUOTE (caesar @ 3 Jun 2004, 02:14 PM)

Cat despre tendinte este firesc (vezi integrarea Romaniei in UEanul 2007) sa creasca salariile, vor creste si preturile, productivitatea muncii, economia subterana se va micsora ca procent, agricultura si domenii ca administratia publica si cele ce produc sau utilizeaza hi-tech vor suferi un boost ....

He-he-he. Halal "boost" o sa fie. Nu citesti presa ? N-ai auzit ca la unguri au crescut salariile dar si preturile in asa hal ca acestia trec granita puhoi in Romania sa cumpere de toate de la noi. Sa vedem noi unde o sa trecem dupa "boost"-ul pe care-l mentionezi . tongue.gif
caesar
QUOTE (nefertiti @ 3 Jun 2004, 12:13 PM)
Rationamentul tau e mai mult decat pueril: nu conteaza continutul, ci doar ambalajul. Sunt curioasa daca aplici aceasta gandire in tot ce faci. Daca da, nu ma mai obosesc sa continui o discutie cu tine, nu merita.

Nu cred ca ai inteles ce a vrut sa zica.
Orice om are doua fete, una reala si una expusa. Cea reala iesa rar la suprafata si in conditii deosebite. De mici insa ne antrenam in a ne "inveli" cu ceva care sa ne avantajeze in raporturile cu ceilalti, acesta a doua fata se poate modifica in functie de conjuctura si conditii inducand cateodata sentimentul ca omul are mai multe fete.
Ea se referea la fata expusa a personajului, invelisul care desi nu e identic cu fata reala este parte a aceluias om.
Geoana si Basescu sunt personaje cu fete diferite, care au priza la diferite tipologii de oameni (nu ma refer la cei care au un interes ), e destul de simplu.
Constient sau inconstient omul isi cladeste o imagine cu care se simte cat de cat comod si despre care crede ca va avea succes in raporturile viitoare indiferent ca sunt tensionate sau amiabile. De fapt oamenii actioneaza conform imaginii pe care vor sa si-o cladeasca si nu in concordanta cu fata reala, daca vor sa para mai duri vor actiona ca atare si tot asa. Omul poate suferi schimbari radicale de comportament datorita presiunilor externe si poate chiar sa-si piarda fata reala.
caesar
QUOTE (March @ 3 Jun 2004, 02:33 PM)
QUOTE (caesar @ 3 Jun 2004, 02:14 PM)

Cat despre tendinte este firesc (vezi integrarea Romaniei in UEanul 2007) sa creasca salariile, vor creste si preturile, productivitatea muncii, economia subterana se va micsora ca procent, agricultura si domenii ca administratia publica si cele ce produc sau utilizeaza hi-tech vor suferi un boost ....

He-he-he. Halal "boost" o sa fie. Nu citesti presa ? N-ai auzit ca la unguri au crescut salariile dar si preturile in asa hal ca acestia trec granita puhoi in Romania sa cumpere de toate de la noi. Sa vedem noi unde o sa trecem dupa "boost"-ul pe care-l mentionezi . tongue.gif

Daca am ajuns in pozitia de ai plange pe unguri..., inseamna cao ducem chiar bine 6.gif ohyeah.gif
xsimonax
Nefertiti, Damnatius am precizat ca eu consider ca, continutul platformelor lor este cam la fel, toti promit aceleasi lucruri, fiecare in felul lui. Tu, daca ai doua cutii cu acelasi continut, nu o alegi pe cea cu ambalaj mai frumos? Eu, in general, asa fac. ( nu te grabi sa cataloghezi oamenii "la prima vedere", s-ar putea sa te inseli!)

Damnatius, am precizat ca asta e parerea mea. Poate sunt eu mai idealista si mai copil, dar mi-e greu sa cred ca un om cu realizarile pe care le are Geoana, nu este sigur pe el. Ce ar trebui sa faca, sa se plimbe singur? E normal sa fie insotit din cand in cand de presedintele partidului, nu? Faza cu banii nu o stiu, si nu pot sa te contrazic.

Mai vorbim maine dupa confruntarea de asta seara de la Antena 1. thumb_yello.gif



nefertiti-old
Aici nu e vorba de acelasi continut. E vorba despre doua persoane diferite. Nu se voteaza doar programul oferit de ei, ci si persoana. Or, nu imi spune ca Geoana si Basescu ar actiona la fel. Daca ar fi asa, atunci ai putea vorbi de acelasi continut.
Damnatius
@xsimonax

QUOTE
  Poate sunt eu mai idealista si mai copil, dar mi-e greu sa cred ca un om cu realizarile pe care le are Geoana, nu este sigur pe el.


Si care sunt realizarile astea faimoase ale lui Geoana? In NATO am intrat ultimii si mai mult datorita conjuncturii. In plus am capatat statutul de aliat militar, dar nu si beneficiile economice, asa cum sa inamplat cu ceilalti aliati strategici ai SUA pana la noi. In UE am pierdut inca odata trenul. La vest de noi Ungaria, tot tara fost comunista, n-a avut astfel de esecuri. Compara-l pe Geoana cu ministrul ungar de externe sa vedem, mai iese asa bine?

Despre faza cu banii poti citi pe www.adevarulonline.ro

@caesar

QUOTE
Impresia mea este ca voi faceti parte din staful de campanie al lui Basescu, iar eu din gresela v-am calcat pe coada. Nici macar nu va chinuiti sa fiti impartiali !!!


Ce fel de argument e asta? Eu te-am intrebat daca ti se pare rational sa astepti o crestere economica de 25% pe an (in masura in care cresterea de anul acesta - 6% - a fost considerata un record dupa 89). Si asta INAINTE de intrarea Romaniei in UE, pentru ca Geoana a zis "cel tarziu 2007". (oricum n-ar conta; aderarea la UE nu inseamna prosperitate pest noapte). Ori salarii reale de doua ori mai mari inseamna productivitate si crestere economica de cel putin doua ori mai mari (crestere cumulata de cel putin 100% !!!).

QUOTE
Daca am ajuns in pozitia de ai plange pe unguri..., inseamna cao ducem chiar bine


Degeaba te faci ca nu intelegi. Ungurilor le-au crescut salariile dar si preturile in aceeasi masura. Daca la o astfel de crestere se referea Goana, atunci nu e nici o branza...
March
Cu toate ca au fost invitati si au confirmat participarea , Geoana si Mitica nu s-au prezentat, astazi 18:00 , la dezbaterea de la BBC .
Basescu si-a expus programul, singur.
caesar
QUOTE (Damnatius @ 3 Jun 2004, 07:12 PM)

Degeaba te faci ca nu intelegi. Ungurilor le-au crescut salariile dar si preturile in aceeasi masura. Daca la o astfel de crestere se referea Goana, atunci nu e nici o branza...

Tu cunosti nivelul de trai din Ungaria ?
Stii cum arata orasele lor ? Sunt sigur ca nu ca altfel nu ai mai vb.
Cat despre cresterea salariala eu zic sa-i lasi pe altii care se pricep sa-si faca griji. Acum 2 ani nimeni nu credea ca o sa devenim membri NATO, la fel e si cu UE, nimeni nu crede ca vom reusi sa intrunim conditiile de aderare dar bat pariu ca dupea ce vom adera se vor trezi unii sa zica de conjunctura sau ca au contribuit si ei...
Sunt multi mancatori de c... in politica.
Sa-l ataci pe Geoana si sa zici ca nu are realizari e ca si cum ai spune ca Ceausescu nu a fost dictator ci doar un presedinte al tarii.
Damnatius
Caesar, Caesar! Ce importanta are ca ungurii o duc mult mai bine? Acest lucru era adevarat si inainte sa fie in UE. Aici se discuta aspectul cresterii salariale pe care o promitea Geoana. In Ungaria a avut loc o crestere salariala, dar nu una REALA. Preturile au crescut si ele, prin urmare cresterea salariilor este doar artificiala.

QUOTE
Cat despre cresterea salariala eu zic sa-i lasi pe altii care se pricep sa-si faca griji.


Eu nu despre cresterea salariala imi fac griji, ci despre cresterea economica. Te-am intrebat in doua randuri daca tu crezi ca este rational sa ne asteptam la o crestere economica de 25% pe an, care sa justifice o crestere REALA a salariilor cu 100% in 4 ani. De fiecare data ai evitat raspunsul cu sintagme de genul "nu te pricepi".

Inca o data: cresterea de anul acesta - 6% - a fost considerata un record dupa 1989 chiar de catre Nastase. Evident, este vorba de toata tara, dar totusi, chiar ti se pare rezonabil sa crezi ca Bucurestiul va avea o crestere economica de 25% pe an? Adica de 4 ori mai mare?

Si daca tot ai pomenit de Ungaria, de ce nu compari realizarile lui Geoana cu realizarile ministrului de externe ungar.
March
QUOTE (caesar @ 3 Jun 2004, 08:53 PM)
Sa-l ataci pe Geoana si sa zici ca nu are realizari

Am mai spus-o odata, realizarile nu apartin lui Geoana ci Guvernului. Iar acesta din urma a dansat dupa cum i-a cantat Nea Nelu.
Geoana a fost doar un soldat credincios, inainte al lui Constantinescu, acum al lui Iliescu. In viitor ? Cine poate sti...
Superunknown
Sint eu cusurgiu sau fanii lui Geoana si ai pesedeului au simptome de creier spalat? Nu stiu ce e mai socant aici: ca exista unul ca Geoana care minte cu atita seninatate ca (in calitate de primar de oras) va dubla veniturile oamenilor, sau ca exista fazani dispusi sa il creada si chiar sa caute singuri argumente pentru gogomania idolului lor.
cociuba
Sa crezi tot ce ti se spune,sa astepti sa-ti creasca salariul Geoana cu 100% in 4 ani ,sa fie investitii straine,sa se faca locuri de munca ,sa ai pensie mai mare cu x procente,sa-mi dea statul casa ,poate si masa ;
ce mai, tot ce va trece prin minte ca doleante ne sunt promise de unul si de altul,
astazi stateam la discutiei cu un domn,reprezentant PUNR,partid neparlamentar,si care plangea dupa ordinea,legi ,ceausescu,vremurile trecute,ne-am vandut tara si asa mai departe si atunci am realizat SOCIALISMUL nu a murit ,el vrea sa i dea o slujba statul ,sa-l puna sa lucreze, sa-i dea casa ,el crede ca era mai bine atunci,atunci era ordine ,se aplicau legile ,etc,atunci el era secretar de partid acum e presedinte filiala locala PUNR,GEOANA era ofiter,acum e ministru,ILIESCU ce sa mai spun,VOICULESCU presedinte PUR,PATRONUL ANTENA 1,director la compania de import-export CRESCENDO,acum e mare umanist,NASTASE tot asa,si lista poate continua la nesfarsit,nu s-a schimbat aproape nimic,NASTASE se crede pe mare si tare spre ca v-ati convins cand i-ati numarat ouale,STOLOJAN(alegerea mea devil.gif )spunea acum 4 ani sa votam cu ILIESCU (bunicuta,zambitorul,etc) BASESCU guraliv,CIORBEA rasuflat,CONSTANTINESCU cu cerneala pe el ,ROMAN pe duca,PRM un partid european,UDMR un PRM maghiar,si din 4 in 4 ani toti sunt de treaba ,toti ne dau ,toti ne ajuta ,toti vor avea grija de noi sa ne fie bine DAR FIR-AR A DRACULUI EU NU VREAU NIMIC DE LA VOI ,EU VREAU SA-MI FAC SINGUR CASA ,sa-mi pun singur bani de pensie,vreau sa-mi fac asigurare medicala,vreau sa-mi cresc veniturile cu 200%,asta vreau sa fac si nu sa-mi promita ei si apoi sa-si respecte promisiunea doar pentru ei devil.gif


Ce ar fi sa nu mai asteptam nimic de la astii drool.gif sa nu mai credem in prostiile lor ,sa devenim constienti ca nu TONY BLAIR face UK bogat,nici BUSH SUA,ci cetatenii nenorociti ce lucreaza de dimineatata pana seara si care nu vor concediu cand intra in NATO,nici de 1mai yikes.gif ,cei care investesc si nu cei care fura,cei ce produc si nu cei ce consuma la nesfarsit,ar fi cazul sa scapam de ideea ca statul ne e dator cu ceva,sa nu mai asteptam nimic de la ei ohyeah.gif ,ar fi cazul SA FIM PE PROPRIILE PICIOARE,oricum exista expresia ca timpul le rezolva pe toate si dupa modul in care evolueaza glabalizarea intr-o zi ne vom trezi ca unde-i statul sa ne mai ajute,si atunci vom realiza ca asa a fost imtotdeauna AM FOST SINGURII,fiecare pentru el si nu pentru ceva abstrat ca tara(pardon am vrut sa spun NASTASE&ILIESCU SRL,listata la bursa spagii cu indicativul 1mil$)
March
Aseara la Antena 1, madame Tatoiu se purta tare dragalas cu Geoana. Ba la un moment dat il apucase de haina si susotea cu el ( parca ar fi fost la o sueta in biroul ei de la Oriflame) . Ei, cel putin o sa se vada aleasa in Consiliul General . Si , din anumite pdv, o sa avem si o " vanghelita" acolo tongue.gif
nefertiti-old
Oricum, s-a vazut clar ca Basescu e cel mai echilibrat.

Cat priveste toate povestile astea cu Geoana care cica ar fi un diplomat excelent, ca ne-a bagat in NATO samd, sa fim seriosi. Aseara s-a vazut cat e de diplomat, la Antena 1. Iar referitor la NATO, el s-a nimerit sa fie ministru de externe cand am fost primiti acolo, nimic mai mult. Cu sau fara Geoana, se intampla exact acelasi lucru.
Achernar
@cociuba : 99 % de acord. Ar fi totusi o mica problema legata de faptul ca, indiferent daca ne place sau nu, politicul (si implicit si administrativul) influenteaza in mod serios evolutia unei societati. Din acest motiv, existenta unui minim interes pentru ceea ce se intampla pe scena politica este necesara. Si e extrem de neplacut faptul ca in ultimii 15 ani s-a pus intotdeauna problema alegerii raului celui mai mic.

@nefertiti : Geoana a demonstrat ceea ce era de asteptat, in sensul ca nu se poate descurca atunci cand i se cere un discurs electoral, si nu unul diplomatic. Era pe un 'teritoriu' strain, iar acest lucru l-a incomodat vizibil, mai ales in conditiile in care probabil nu are la indemana argumente prea convingatoare.
nefertiti-old
Ai spus exact doua motive suficient de convingatoare pentru a nu fi votat: e pe un teritoriu strain candidand la primarie, deci nu are ce cauta acolo si nu are argumente in a-si sustine candidatura. Amin!
Achernar
Pai astea mi se par mie argumentele - cheie. Ce realizari/nerealizari are ca ministru de externe e un argument secundar si ar putea fi folosit oriunde altundeva in afara campaniei electorale pentru alegerile locale. De exemplu ar putea fi folosit cu mult mai mult succes daca va candida pentru un loc in parlament.
nefertiti-old
Sigur ca unul secundar, insa se leaga perfect de cel principal si anume ca nu are nimic in comun cu administrarea Bucurestilor. E paralel cu chestia asta. S-a vazut pe tot parcursul campaniei electorale.
March
Cred ca pedeseii au facut o greseala ca au renuntat la Duvaz. Cel putin ar fi fost mai "spurcat" la gura si mai bataios in dezbaterile cu fostul lui sef. Si ca arhitect cunoaste mai bine treburile "cetatii" decit Geoana.
caesar
Mda, daca va castiga iar Basescu veti trai 4 ani intr-o constanta mizerie si mancatorie. Asta e argumentul meu, cel mai important cred. Succes !!!
Poate ca Bucurestiul nu e pregatit sa devina un oras stilat
nefertiti-old
Asta nu e argument, e doar o afirmatie a ta. Si inca una fara acoperire, ca de altfel tot ce fac sau spun pesedistii. tongue.gif
Mihai
Dezgustul fata de coruptia din politica romaneasca, fata de aroganta unor tepari strategici nu trebuie sa va demobilizeze
Votati, nu-i lasati pe altii sa hotarasca in propria dumneavoastra casa!

S-a incheiat o prima etapa a campaniei electorale din acest an. A fost o luna de atacuri intre candidati, perioada in care cei buni de gura au strigat mai tare decat altii, au promis mai multe, au strans mai multe maini, au pupat mai multe domnisoare, au jucat mai multe hore, au participat la mai multe dezveliri de statui, au luat parte la mai multe slujbe cu soboruri de preoti, pe scurt au fost mai smecheri si au pacalit mai multi alegatori.

Vom vedea daca greata si sila electoratului vor fi intr-atat de mari, incat absenteismul sa urce la cote alarmante. Oricum, dupa sondajele din ultima perioada, s-ar parea ca nu se vor petrece schimbari spectaculoase pe esichierul politic.

Putem aprecia fara a gresi ca si de aceasta data presa, cu micile exceptii care confirma regula, a avut o atitudine corecta si nu a dat publicitatii "documente otravite", puse la dispozitie de adversarii unor candidati. Totusi, ne-a surprins in mod neplacut comportamentul Biroului Electoral Central, care, ieri, la ora 16.00, ne-a remis la redactie un comunicat in care se interzicea publicarea oricaror materiale, documente, opinii sau comentarii cu caracter electoral. O astfel de restrictie, intr-o tara civilizata, democratica, ar fi trebuit anuntata macar cu 24 de ore mai devreme, daca nu cumva inaintea inceperii campaniei electorale.

Lasand la o parte toate neajunsurile si tocmai pentru a scapa de politicienii aroganti care ne sfideaza zi de zi, de cei care au incalcat legile, de cei carora le este gandul doar la cum sa mai ciupeasca un comision, va invit pe toti sa mergeti la urne si sa va alegeti candidatii preferati, sa nu-i lasati pe altii sa hotarasca in propria dumneavoastra casa!

Sursa: Gardianul, Gabriel G. Stanescu
caesar
QUOTE (Mihai @ 5 Jun 2004, 01:03 AM)
Dezgustul fata de coruptia din politica romaneasca, fata de aroganta unor tepari strategici nu trebuie sa va demobilizeze
Votati, nu-i lasati pe altii sa hotarasca in propria dumneavoastra casa!

S-a incheiat o prima etapa a campaniei electorale din acest an. A fost o luna de atacuri intre candidati, perioada in care cei buni de gura au strigat mai tare decat altii, au promis mai multe, au strans mai multe maini, au pupat mai multe domnisoare, au jucat mai multe hore, au participat la mai multe dezveliri de statui, au luat parte la mai multe slujbe cu soboruri de preoti, pe scurt au fost mai smecheri si au pacalit mai multi alegatori.

Vom vedea daca greata si sila electoratului vor fi intr-atat de mari, incat absenteismul sa urce la cote alarmante. Oricum, dupa sondajele din ultima perioada, s-ar parea ca nu se vor petrece schimbari spectaculoase pe esichierul politic.

Putem aprecia fara a gresi ca si de aceasta data presa, cu micile exceptii care confirma regula, a avut o atitudine corecta si nu a dat publicitatii "documente otravite", puse la dispozitie de adversarii unor candidati. Totusi, ne-a surprins in mod neplacut comportamentul Biroului Electoral Central, care, ieri, la ora 16.00, ne-a remis la redactie un comunicat in care se interzicea publicarea oricaror materiale, documente, opinii sau comentarii cu caracter electoral. O astfel de restrictie, intr-o tara civilizata, democratica, ar fi trebuit anuntata macar cu 24 de ore mai devreme, daca nu cumva inaintea inceperii campaniei electorale.

Lasand la o parte toate neajunsurile si tocmai pentru a scapa de politicienii aroganti care ne sfideaza zi de zi, de cei care au incalcat legile, de cei carora le este gandul doar la cum sa mai ciupeasca un comision, va invit pe toti sa mergeti la urne si sa va alegeti candidatii preferati, sa nu-i lasati pe altii sa hotarasca in propria dumneavoastra casa!

Sursa: Gardianul, Gabriel G. Stanescu

Eu unul am de gand sa ma folosesc de acest drept
March
Ce bine era pe timpul Cizmarului genial. Te prezentai la "vot" ( ca altfel te dadeau afara din serviciu, sau nu mai pupai promovare), iar rezultatul votarii era 99,95 % . tongue.gif
March
Aseara la Antena 1 :

Basescu : Dle Geoana, in ce sector al capitalei e platforma Magurele ?

Geoana se uita spre sala, cauta disperat un raspuns. Arata cu degetul catre candidatii sai de sector :
E la domnuuuu... la domnuuuu... Domnii din sala fac semn ca nu la ei.

Atunci Basescu il linisteste : Platforma Magurele nu e in Bucuresti, e in Ilfov !


Mai departe Geoana ii reproseaza lui Basescu ca n-a instalat contoare decit in proportie de 33 %. La care Basescu il corecteaza :S-au montat 10.500 de contoare din 20.000. Adica 50 % .

Tatoiu il hartuieste si ea pe Geoana cu intrebari privind Legea 507 ( cap.ref. la crearea de locuri de munca) Geoana , in corzi. Il salveaza Mitica care se ofera sa citeasca din Lege.

Si uite tot asa,la terminarea dezbaterilor costumul de diplomat al lui Geoana era puternic sifonat ! tongue.gif

pilduitoru
Afisele PSD-ului in aceasta campanie electorala, arata demne de toata lauda. Isi arata de data aceasta in mod deschis puterea economica de care dispun. Latite de-a lungul si de-a latul orasului, lipite pe panouri gigantice impecabile, adevarate capodopere de publicitate, care probabil costa enorm. ( bani luati cu japca din sectorul privat, asupra caruia au dezlantuit in ultima perioada un adevarat razboi; controale peste controale, toate aducatoare de amenzi; bani buni la bugetul de stat pentru campanie ). Prin aceasta desfasurare de forte, vor sa trimita un mesaj clar de intimidare catre electorat – noi suntem cei care castigam,cei mai tari, ceilalti nu au nici o sansa! Noi suntem partidul stat, tinem in mana toate destinele acestei tari, sa nu cumva sa ne stati in cale, caci va vom strivi ca pe niste gandaci!
Candidatul lor la postul de primar general este o figura mai mult decat sinistra. Tulburatoare. Aducatoare de multe nenorociri si necazuri.
Are o fata care seamana foarte mult cu cea a lui Damien Omen, cu caninii ascutiti si cu privirea diabolica. Nu poti decat sa te cutremuri si sa spui Doamne fereste-ne de Anticrist!
Provine direct din structurile satanice, ale fostei securitati comuniste si are un background demn de toata lauda; cariera lui politica are acelasi numitor comun cu cea a tarului de la rasarit; amandoi sunt creatia malefica a aceluiasi organism ocult.
Cu aura, sondajele bune si cu toate sansele create de postul de ministru de externe, este candidatul perfect. Explicatia? Este un loc in care nu te prea uzezi politic; dimpotriva, procentele cresc deoarece apari al televizor in compania sefilor de state, mergi la conferinte internationale, vorbesti in “ limbaj diplomatic “ si lumea sta muta de admiratie si te priveste cu gura cascata cat esti tu de destept si cum faci si desfaci itele complicate ale politichiei mondiale.
Multa lume il place. Le merge la suflet. Pare asa, un baiat cuminte, cam stingher si cu mult bun simt, ca o fata mare dusa la petit.
In mod sigur il va vota si tata Veta, e moarta dupa el, deoarece nu intelege ea prea multe si cand il vede langa idolul ei de o viata, Ion Iliescu – pariul cu capitala este ca si castigat.
O sa il voteze si toate neamurile proaste, toti parvenitii si toti cei care spera intr-un “ secol de eternitate “ psd-ista! Sigur! Bucurestiul este plin de astfel de specimene, provenite din decenii de decantare a cadrelor fostului partid unic.
Precis ca acesta a fost principalul motiv in alegerea sa intempestiva pentru a candida in acest post; speranta ca de data aceasta, dupa ani lungi de privatiuni si umilinte, vor ajunge sa conduca din nou capitala.
Le urez mult noroc! Sa ajunga sa conduca si destinele Bucurestiului asa cum conduc atat de intelept intreaga tara. Toate cele bune, numai ca nu pot sa imi reprim sentimentele de groaza cand ii vad figura. Pur si simplu am frisoane de cate ori il vad vorbind si imi imaginez ca s-ar putea sa fie si viitor presedinte al Romaniei. Groaznic!

“Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socotească numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.” devil.gif


Mihai
Bine ai venit la Han, pilduitoru! han.gif
pilduitoru
Multumesc Mihai, pentru cuvintele frumoase cu care am fost intampinat.
March
@ pilduitoru

Domn'le , cum poti vorbi asa despre partidul maselor populare , in frunte cu vesnic zimbaretul Nea Nelu Cotrocelu si invatacelul lui, Bombonel ? laugh.gif
pilduitoru
Si inca am fost destul de retinut in exprimare. Nu as vrea sa ajung un Vadim pe invers! biggrin.gif
pilduitoru
Cave ne cadas! – “ ai grija sa nu cazi!” - cam asa l-as sfatui pe bietul Geoana.

In cortegiile triumfale la romani, in spatele invingatorului, se afla un sclav, care-i spunea aceste cuvinte, avertisment impotriva trufiei; se vede ca pe timpurile acelea, oamenii erau mult mai realisti decat in zilele noastre.
Unde sa gasesti astazi un reprezentant al puterii sa aiba pe langa el si alt aluat omenesc, decat cel format din corul de lingai si sicofanti, care la unison spun cele mai frumoase si mai marete lucruri despre individ?
Cred ca nicaieri.
La noi prostia si micimea sunt la mare moda.
Cu cat esti mai imbecil, cu cat ai mai putina minte, cu atat ai un post mai mare in ierarhia de partid si de stat.
Este incredibil cum pot sa aibe curajul sa apara in fata televizoarelor si sa mai si dea interviuri!
Nici macar nu poti sa te amuzi. Efectiv te apuca disperarea.
Vezi cum toate lucrurile merg din ce in ce mai prost, iar ei prospera ( nu ma refer la avere ! ) au impresia ca sunt mari ganditori, adevarate locomotive care imping Romania spre progres.
Aceasta adunatura de invingatori intre ghilimele, nu au avut, nu au si nu o sa aiba niciodata nevoie sa ii traga cineva de maneca, deoarece sistemul creat de ei este de asa natura, incat, atentionarea este inutila. Un gest inutil.
Si chiar daca s-ar mai schimba ceva pe ici pe colo, rezultatele nu ar fi sadisfacatoare, caci romanasii nostri ajunsi in posturi de marire, vor laude. Centrul atentiei daca se poate.
Este, practic, o situatie fara iesire, o problema la care eu nu vad rezolvarea nici macar dupa ce se schimba generatiile.
Ce folos ca cei care au trait 50 de ani in comunism dau ortul popii, caci cei care ii inlocuiesc sunt virusati de manele, ghiuluri, ipocrizie, minciuna si furtisaguri?
In afara de preocuparile lor marunte, tampite, nu vad nimic altceva, nu ii impresioneaza decat, poate, o iesire la iarba verde tip chermeza de 1 mai cu mici, bere, muzica infernala si o vizita cu familia la gradina zoologica.
Ei sa fie schimbul generatiei de politicieni de maine?
Cred ca da.
Mihai
2.77% prezenta la vot pana la ora 10 in Bucuresti.
6.52% prezenta la vota pana la ora 10 in Tara.
Mihai
Ultimele date centralizate la Biroul Electoral Central arata ca din 2.496 de sectii de votare, 24,18 la suta din totalul alegatorilor înscrisi pe liste s-au prezentat la vot pâna la ora 14.00.
Participarea la urne în Bucuresti, conform datelor contabilizate de Biroul Electoral Municipal, a fost de 17 procente, atât la votul pentru administratiile de sector, cât si la votul pentru Primaria Generala. Pâna la închiderea urnelor mai sunt aproximativ 3 ore.
În mediul rural au votat 28, 43 la suta dintre cetatenii cu drept de vot. Acest procent este superior celui din mediul urban, unde si-au desemnat alesii locali doar 20, 46 la suta dintre alegatori. În 23 de judete, prezenta la vot a fost mai mare decât media nationala. Pe primele locuri se afla judetele Ilfov cu 37, 50 procente, Dâmbovita cu 29,72 la suta, Botosani cu 28,23 la suta, Teleorman - 28, 13 si Caras-Severin cu 28,02 procente. Sunt însa si judete în care cetatenii nu s-au grabit sa mearga sa voteze pîna la orele 14 - de exemplu, la Timis au votat 17,15 %, în Ialomita 19,70 %, la Satu Mare - 20,07 %. În ceea ce priveste participarea bucurestenilor la urne, pâna la orele 14, din estimarile Institutului National de Statistica, cei mai vrednici au fost locuitorii sectorului 1, cu o prezenta de 19,73 la suta. La polul opus s-au aflat locuitorii sectoarelor 3 si 4, cu o prezenta de nici 15 la suta.

Sursa: Realitatea TV.
ypsilonalpha
Si io care fac parte din sectorul 3 sad.gif sint dezonorat, m-ma zbatut degeaba sa ma adun si sa ma duc la vot ... ts ts ts smile.gif

Vreau sa spun ca in Bucuresti la sectia mea de votare a fost cam brambureala, pentru ca i s-a schimbat amplasamentul (dupa 12 ani) si bietii cetateni, care pina acuma ajungeau la urne si cu ochii inchisi, din simplu reflex, acuma umblau brambura pe strazi, cautindu-si sectia lor (ma rog, cele 2 sectii gemene smile.gif )

Iar cabinele de votare aratau oarecum jalnic, perdelutele alea erau doar cu numele, ma rog, nu c-ar fi contat, dar orisicit. In plus, cam lipsea tushul iar urnele alea de carton aratau jalnic de-a dreptul ... asta ca sa ma mentin in linia lui mistre Cristoiu in emisiunea de la Realitatea TV biggrin.gif

Si-n plus, de ce naiba a mai cheltuit statul bani sa tipareasca niste carti de alegator daca stampila se aplica tot pe cartea de identitate ?!?

Mihai
Rezultate ale studiului CURS pentru Bucuresti

Candidat Primaria Generala
  • Traian Basescu, D.A. - 59.3%
  • Mircea Geoana, PSD - 29.6%
  • Dumitru Dragomir, PRM - 6.6%
  • Monica Tatoiu, PUR - 2.4%
  • Victor Ciorbea - 1.2%

Consilieri Municipali
  • Alianta DA - PNL-PD - 54.2%
  • PSD - 31.8%
  • PRM - 6.6%
  • PUR - 3.8%
  • PNTCD - 1.5%

Candidat Primaria Sectorului 1
  • Andrei Chiliman, D.A. - 44%
  • Vasile Gherasim, PSD - 36%
  • Mona Nicolici, PUR - 11%
  • Daneila Buruiana, PRM - 6%

Candidat Primaria Sectorului 2
  • Neculai Ontanu, PSD - 47%
  • Anca Boagiu, D.A. - 43.8%
  • Danut Liga, PRM - 4.8%
  • Corina Ionescu, PUR - 1.3%

Candidat Primaria Sectorului 3
  • Liviu Negoita, D.A. - 56%
  • Eugen Plesca, PSD - 39.1%
  • Teodor Ionici, PRM - 4.5%
  • Candidat PUR - 2.9%

Candidat Primaria Sectorului 4
  • Adrian Inimaroiu, D.A. - 50.5%
  • V. Mihalache, PSD - 39.9%
  • Vasilescu, PRM - 5%
  • Achimescu, PUR - 2.1%

Candidat Primaria Sectorului 5
  • Marian Vangelie, independent - 54.9%
  • Catalin Chirita, D.A. - 26.*%
  • Stoichita, PSD - 5%
  • Coanda, PRM - 4.6%
  • Croitoru, PUR - 3.1%

Candidat Primaria Sectorului 6
  • Cristian Poteras, D.A. - 46.1%
  • Dan Darabont, PSD - 42.7%
  • Barceri, PRM - 4.6%
  • Iordache, PUR - 3.8%

Imi cer scuzele pentru posibilele erori.

Asadar, Basescu si Alianta "Dreptate si Adevar" - PNL-PD au unda verde, atat la Primaria Capitalei, la consileri si la Primariile de sector (cu exceptia sectorului 6).

Bucurestenii nu iubesc PSD-ul din cate se vede, dar iubesc personajele pitoresti, gen Vanghelie. hh.gif

Pareri, comentarii? rolleyes.gif
jkd
Vaghelie si Basescu au castigat pt. ca... in Ro,ania castiga cel cu brandu' tare.
si nu la "Brand" de la adevertising ma refer... tongue.gif
macar pesedeul a pierdut...
da' il au in contunuare pe cel "care este"
biggrin.gif
ypsilonalpha
Din nou patru ani cu Basescu ... bleah! Usca-mi-s-ar mina cu care l-am votat in 2000! mad.gif

Macar acum nu mai are nici o scuza - are in mina majoritatea sectoarelor, plus consiliile - deci poate face totul.

Rezultatul pozitiv: PSD nu e in toti si-n toate, asa cum ma temeam.

Rezultat negativ: acum PSD e pus in garda, atit pentru turul 2, cit si pentru alegerile generale. rolleyes.gif
Mihai
Sunt curios, daca nu ar fi intrat in competitie Geoana, oare primul candidat propus de PSD ar fi avut un procent mai mic? Nu as crede... Au reusit insa sa-i pateze si imaginea lui Geoana... mad.gif

Potrivit Insomar-MM Transilvania, situatia in marile orase din tara este urmatoarea:

Cluj
  • Ioan Rus, PSD - 42%
  • Emil Boc, D.A. - 36%
  • Gheorghe Funar, PRM - 20%

La Iasi se pare ca pozitia de primar a fost castigata din primul tur de Gheorghe Nichita, PSD - 52-54%.

La Timisoara Ghoerghe Ciuhandu, PNTCD are un procent de 65-67%.

De asemnea, se pare ca victorios in Constanta este Mazare, PSD.
jkd
Nu este este foarte important cine a castigat... ci ABSENTEISMUL.
Un puternic vot de balm dat clasei politice... PSD a pierdut pentru ca l-au adus pe Geoana. Au pierdut datorita acestui fapt si sectoarele... rofl.gif
Mihai
Ziarele de astazi discuta pe larg despre victoria Aliantei D.A. - PNL-PD:

Evenimentul Zilei: Basescu l-a scufundat pe Geoana

Ziua: Valul lui Traian

Ziarul: Basescu Reincarnat

Adevarul: PSD - Infrangere pe linie in Capitala


Pentru nostalgici, ziarul Ziua prezinta situatia alegerilor locale din 2000.
Mihai
Rezultate Partiale

Mandate Primar PSD - 41.7%
Consileri Judeteni PSD - 32.7%
Consilieri Locali PSD - 35.96%

PNL - 12%
PD -12%

Au mai depasit pragul de cinci procente PRM, PUR si UDMR (PUR doar la Primarii si la consilieri locali).

Alte rezultate:

Ramnicu Valcea - intra in turul doi candidatul PD (actualul viceprimar) si candidatul PNL (primar in perioada 1996-2000).
Consiliul local: PNL - 30%, PD 28,2%, PSD 21%, PRM 7%.

Iasi - se pare ca va exista si un al doilea tur, Gheorghe Nichita, candidatul PSD, acumuland 47% din voturile alegatorilor.

Alba Iulia - canidatul PD

Piatra Neamt - un al doilea tur; candidatii PSD - PNL

Vaslui - candidatul PSD

Brasov - turul doi, intre candidatii PNL si PD.

La Sibiu actualul primar a castigat din primul tur cu 90% dintre voturi!
FBOJI
La Cluj actualul primar a castigat din primul tur cu 90% dintre voturi! Doamne feri!
Mihai
laugh.gif Am editat, era vorba de Sibiu...
ypsilonalpha
Informatii de ultima ora (vorba vine!) la:

http://www.srr.ro/stiri/interne.shtml#11366
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.