Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:An Electoral
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Arhiva Hanului > [Politica] [Arhiva] Romania - Electorale 2004
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Petru
Pentru cei care au asistat pana acum la cele cateva lupte electorale care au avut loc pana acum, vorbele aruncate la intamplare, calomniile, insultele, atacurile la persoana par sa fie ceva cat se poate de firesc, natural si poate caracteristic politicii romanesti. Anul 2004 se anunta extrem de "furtunos" din acest punct de vedere si se pare ca ai nostri politicieni nu ne vor "dezamagi" nici de asta data.
Dar cum inca nu asistam la o batalie pe programe politice, poate ar trebui sa ne intrebam la modul cel mai serios care sunt ofertele politice ale partidelor din acest moment. Cu alte cuvinte, de ce sa mergem la vot si sa alegem cutare personaj sau partid?
nefertiti-old
In afara de lideri dintre cei mai "ciudati", deocamdata nu ies in evidenta prin altceva. Ba da, era sa uit: au inceput sa apara masurile populiste din partea guvernului.
nefertiti-old
Ca sa exemplific:

Ministrul Muncii, Elena Dumitru, le promite pensionarilor bani mai multi daca PSD va castiga alegerile viitoare.
Intr-o emisiune televizata, Elena Dumitru a declarat ca anul viitor ar putea fi eliminate sau reduse diferentele aparute intre cei pensionati la distanta mare in timp. Desi inca nu s-a facut o evaluare a costurilor, ministrul spune ca reechilibrarea pensiilor inseamna un efort financiar intre 400 si 500 de milioane de dolari. Analistul economic, Constantin Rudnitschi, apreciaza ca masura are doar scop electoral, urmarind in special atragerea pensionarilor intelectuali si considera ca aceasta nu poate fi pusa in practica . Totodata, Constantin Rudnitschi crede ca nu reechilibrarea pensiilor, asa cum a anuntat Elena Dumitru, reprezinta solutia cea mai potrivita pentru rezolvarea situatiei pensionarilor.
parpanghel
Lumeee, lumeee ... incepe marea trosneala electorala douamipatruuuuu !!! Ei si ?
nefertiti-old
Pai marea trosneala, cum ii spui tu, a inceput de multisor. Si n-ar mai fi asa daca ne-ar interesa pe toti si n-am spune "ei, si?"
parpanghel
Tot respectul. Fara informatii suficiente votarea se transforma intr-un fel de loz-in-plic. Si cum in Romania 95 % din informatiile disponibile referitoare la un om politic se refera la cum arata, cum vorbeste si ce cred altii despre el, loteria e ca si asigurata.
nefertiti-old
Daca ceea ce se cheama opinie publica ar functiona si la noi ca in alte tari, s-ar putea afla si alte lucruri. Uneori presa incerca, dar are nevoie de sprijin.
parpanghel
O parte a presei. Iar uneori inclusiv partea asta mai credibila a presei face niste gafe cel putin surprinzatoare.
Petru
QUOTE (parpanghel @ Jan 9 2004, 12:56 PM)
Tot respectul. Fara informatii suficiente votarea se transforma intr-un fel de loz-in-plic. Si cum in Romania 95 % din informatiile disponibile referitoare la un om politic se refera la cum arata, cum vorbeste si ce cred altii despre el, loteria e ca si asigurata.

Aspectul fizic si cat de bine vorbeste sunt doua din cele mai importante calificative pe care le primeste un om politic atunci cand intra in contact cu marele public... nici nu stiu daca conteaza prea mult ce se afla in spatele unei fete zambitoare si a unor cuvinte frumoase, omul obisnuit cauta sa stie daca cel pe care-l voteaza este un personaj care inspira incredere sau nu... iar criteriile simple dupa care se ghideaza au ca fundamente aceste aparente despre care am vorbit!
Si nu cred ca avem de-a face cu o loterie, ar fi un dezastru... dar de fapt ar fi chiar imposibil.
parpanghel
OK. Daca aspectul fizic si felul de a vorbi sunt importante, atunci ghici cine va invinge in confruntarea CVT - Stolojan ?
Petru
Din pacate nu sunt in stare sa ofer nici un prognostic, si nici nu cred ca asta ar trebui sa ne preocupe acum... dar daca ar fi sa continuu intrebarea ta as veni cu urmatoarea: cine ar castiga intre Vadim si Nastase?!
nefertiti-old
Heeei, voi chiar ati luat in serios chestia cu aspectul fizic??? 50.gif
parpanghel
QUOTE (Petru @ Jan 9 2004, 02:56 PM)
Din pacate nu sunt in stare sa ofer nici un prognostic, si nici nu cred ca asta ar trebui sa ne preocupe acum... dar daca ar fi sa continuu intrebarea ta as veni cu urmatoarea: cine ar castiga intre Vadim si Nastase?!

Cel care promite ca 'va da' mai multe.
nefertiti-old
Crezi ca mai tine chestia asta cu promisiunile?
parpanghel
100 %, daca in promisiune se include o propozitie referitoare la cei carora li se 'va lua'. Capra vecinului.
nefertiti-old
E si asta o realitate. Dar tot nu inteleg de unde atata rautate gratuita si atata prostie. De exemplu, se pare ca nici la alegerile astea nu vor aparea multe figuri noi, exceptand niste "lautari" si ciobanul de Becali. De ce oare romanul nu e capabil sa sanctioneze asa-zisa clasa politica prin neprezentare la vot? Ar fi un inceput. Nu sunt o anarhista, dar o reactie ar trebui sa existe.
parpanghel
Depinde. Daca privesti sanctiunea dintr-un anume unghi, poti chiar interpreta totul ca fiind o aprobare tacita. In cazul in care nu merge, atunci intotdeauna ceilalti sunt vinovatii.
nefertiti-old
O solutie trebuie sa existe. Daca nu merge una, incerci alta.
parpanghel
Exista. Dar cine are rabdarea necesara sa o aplice ? Ar dura cel putin 10 ani.
nefertiti-old
Si daca mai steptam inca 10, va dura 20 samd.
parpanghel
Aia e problema. Putini au rabdarea necesara pentru a se lupta timp de 10 ani cu mentalitatile, urmand ca profitul lor sa fie consolidarea unei clase de mijloc viabile si nimic altceva. Aaa, ca urmasii - copii, nepotii - ar beneficia de asta, e OK, dar sacrificarea personala a 5, 10 sau 20 de ani din viata nu ar fi privita cu ochi prea buni.
nefertiti-old
Dar oricum e vorba de o sacrificare, doar ca nu e una constient acceptata sau asumata.
Petru
QUOTE (nefertiti @ Jan 9 2004, 02:43 PM)
De ce oare romanul nu e capabil sa sanctioneze asa-zisa clasa politica prin neprezentare la vot? Ar fi un inceput. Nu sunt o anarhista, dar o reactie ar trebui sa existe.

Romanii, ca si alti electori, sanctioneaza politic fiecare greseala... asta am vazut-o cred la alegerile trecute cand o mare majoritate s-a orientat spre PRM! Neparticiparea la vot este un act cat se poate de democratic... cand politicul cade in desuetudinte, populatia are dreptul la "replica".
parpanghel
Nu chiar. Depinde de obiectiv. Daca e vorba de un obiectiv ce presupune sacrificii de o luna, 3 luni sau un an, atunci probabilitatea de a fi acceptat sacrificiul e destul de mare. Pentru obiective indepartate, posibil a fi atinse in 10 - 20 de ani, sunt foarte putini cei dispusi sa se sacrifice. Cat despre sacrificiul implicit ... atat timp cat liderii nu sunt capabili sa indice un obiectiv palpabil, atunci sacrificiul implicit va fi ignorat de marea majoritate. E o problema de prostie a liderilor, nu a comunitatii. Comunitatea se autoprotejeaza prin ignoranta, iar pentru lideri e convenabil. Ma refer la toti liderii, inclusiv la cei ce se autotintituleaza reformisti sau anticomunisti. Ei sunt de fapt cea mai mare dezamagire.
nefertiti-old
Ok, si atunci care e solutia?
nefertiti-old
Biroul Permanent Naţional (BPN) al PD a aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi, primirea īn partid a fostului secretar general al PSD Cozmin Guşă, care va avea funcţia de īmputernicit al BPN . Un alt lider al organizaţiei conduse de Guşă, Iniţiativa 2003, Aurelian Pavelescu, a primit aceeaşi funcţie.
BPN a aprobat, cu o singură abţinere - aparţinīnd preşedintelui Organizaţiei de Tineret a PD Liviu Nistoran - īncheierea unui protocol de colaborare cu Iniţiativa 2003, toţi membrii acesteia devenind şi membri ai PD.
Cozmin Guşă a demisionat din PSD īn data de 7 iulie invocīnd diferenţa de viziune īntre el şi vechea generaţie, alcătuită din Hrebenciuc, Cozmīncă şi Mitrea.
Guşă a lansat īn august "Iniţiativa 2003", despre care afirma că este o organizaţie "cu obiective politice naţionale, independente doctrinar, care īşi propune dezvoltareade proiecte, īn spirit naţional, pe care romānii să le īnţeleagă şi să le susţină".
Liderul PD Traian Băsescu şi-a manifestat, īncă din toamnă, dorinţa de a-l avea pe Cozmin Guşă īn partid, apreciind la el "capacitatea de a se bate".      "Are stomac de om politic. Unde nu dă Dumnezeu să bată la porţile noastre, că īi vom găsi un loc!", spunea atunci Băsescu.
Traian Băsescu a constituit pentru Cozmin Guşă principalul inamic politic şi ţinta preferată acelor mai dure atacuri lansate din postura de secretar general al PSD.
Considerat de Traian Băsescu drept "maidanez politic", Guşă a lansat eticheta "primarul maidanez" pentru Băsescu, căruia īi recomanda, pentru a nu se mai deosebi deloc de Vadim Tudor, să īnfiinţeze o revistă īn care să semneze sub acest pseudonim. De asemenea, Cozmin Guşă făcea adesea referiri la o "familie Vadim-Băsescu" īn privinţa manierei de a face politică.
Pentru Guşă, Băsescu era suspect de paranoia: "Vadim a fost acuzat, īn repetate rīnduri, de paranoia şi această boală se ia, iar cei care suferă de această boală cred că fac dezvoltări măreţe. Băsescu nu are conştiinţa celor 7% şi vorbeşte de parcă are un partid de 70%".
Guşă mai spunea despre Băsescu că este "obsedat" şi "profund complexat" de premierul Adrian Năstase şi că luările lui de poziţie nu demonstrau decīt strădaniile de a-l imita pe Corneliu Vadim Tudor.
Īntr-o emisiune televizată īn care Cozmin Guşă l-a atacat puternic pe Octavian Paler, Traian Băsescu a venit special īn studio pentru a-i spune lui Guşă că este "un rebut al tinerei generaţii".

sursa: Mediafax
Petru
Se pare ca se pregateste un adevarat razboi electoral anul asta... incep sa se coaguleze tot felul de forte politice impotriva PSD-ului...
nefertiti-old
Miscarea asta a lui Gusa era oarecum previzibila. Desi se prea poate sa fie una la deruta.
Se spune ca si Roman isi trage partid.
Partea prosta e ca nu apar nume noi pe scena politica. Sunt aceleasi personaje deja cunoscute.
nefertiti-old
Vicepreşedintele PSD Viorel Hrebenciuc a afirmat, marţi, că intrarea Liei Robertson īn politica romānească este binevenită, opinīnd că există un "bazin electoral" pentru ea.

"Lia Robertson poate fi o soluţie pentru electoratul feminin din Romānia, pentru electoratul din Ardeal care, īn general, are rădăcini adīnci īn America", a spus Hrebenciuc.
El a spus că nu ştie ca Lia Robertson să fie "creaţia alianţei PNL-PD", dar ştie că există o iniţiativă ca ea să fie propusă candidat la Preşedinţie, iar Theodor Stolojan pentru postul de premier.
"Nu ştiu ce părere va avea Băsescu despre acest lucru", a adăugat Hrebenciuc.
Presa centrală a difuzat mai multe materiale potrivit cărora consulul onorific al Romāniei la Las Vegas, Lia Robertson, ar putea candida la Preşedinţie īn 2004. Robertson a fost primită luni de preşedintele Ion Iliescu. 

Ce parere aveti despre asta?
Petru
Eu din pacate nu am reusit sa prevad aceasta miscare... eu chiar am crezut in ceea ce spunea acelasi Gusa cu ceva timp in urma: nu ne vom alia cu nici un partid... Ei bine, se pare ca intr-un tarziu a facut-o! Pare fara indoiala o masura electorala...
nefertiti-old
Lia Roberts, liderul filialei din Nevada a Partidului Republican, ar putea candida la alegerile prezidenţiale din Romānia, ea expunīndu-şi această intenţie, marţi, īn cadrul unei conferinţe de presă.
Ea a precizat că, īn eventualitatea īn care s-ar decide să se īnscrie īn cursa pentru funcţia de şef al statului, va fi un candidat independent.
Īntrebată dacă ar accepta sprijinul unui partid politic, chiar şi īn calitate de candidat independent, Lia Roberts a afirmat că este "deschisă 360 de grade sprijinului oricărui partid", chiar şi al PRM, atīt timp cīt se potriveşte cu platforma sa electorală.
Lia Roberts a mai spus că nu a luat o hotărīre privind candidatura sa la preşedinţie, urmīnd să se decidă pīnă īn data de 15 februarie. "Am venit īn Romānia să fac un sondaj, să vedem care este posibilitatea ca eu să devin candidat la preşedinţie", a adăugat ea. Īn cazul candidaturii, de campania sa electorală se va ocupa Dick Morris, renumitul strateg electoral american. Ea a mai spus că ar promova o politică de centru, iar campania sa electorală ar fi una "pozitivă".
La īntrebarea dacă Romānia ar avea ceva de cīştigat īn cazul īn care ea ar fi aleasă preşedinte, Roberts a răspuns că ţara "ar avea enorm de cīştigat" şi că primul lucru pe care l-ar face ar fi-şi utilizeze toate contactele pe care le are īn benefciul Romāniei.
"Vreau să fac o diferenţă, o īmbunătăţire pentru acest popor", a răspuns Roberts īntrebării de ce vrea să fie preşedinte al Romāniei.
Lia Roberts a afirmat că s-a īntīlnit, luni, cu preşedintele Ion Iliescu, iar marţi cu premierul Adrian Năstase, arătīnd că este de "datoria" sa, ca potenţial candidat, să contacteze persoanele care sīnt la putere şi apoi să vorbească şi cu ceilalţi potenţiali candidaţi. Roberts a precizat că urmează să mai aibă īntīlniri cu liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, preşedinţii PNL şi PD, Theodor Stolojan şi Traian Băsescu, precum şi cu lideri ai UDMR.
Roberts a calificat drept speculaţie ipoteza că ar fi "un iepure din pălărie" a PSD.
Posibila prezidenţiabilă a precizat că a plecat din Romānia acum 25 de ani, dar vine īn ţară de trei ori pe an.
Ea a participat, marţi, la lansarea cărţii lui Dick Morris "Noul Principe. Machiavelli īn secolul al XXI-lea". 
 
Petru
Inca nu stiu daca este cea mai potrivita candidatura in aceste momente pentru Romania, dar stiu in mod sigur ca in anii cat a lipsit din tara a reusit sa-si formeze un punct de vedere asupra politicului cu mult diferit de ceea ce percep si inteleg ai nostri politicieni. Cred, cu alte cuvinte, ca ar fi poate necesara o asemenea schimbare... dar nu stiu cat de receptiv este electoratul romanesc...
nefertiti-old
Poate ca e tocmai acel ceva ce lipsea scenei politice romanesti. Tocmai pentru ca e venita de afara, vede lucrurile altfel, dar e relativa si treaba asta. Totusi, nu cred ca ar strica sa candideze. Pana una-alta, se va incerca discreditarea sa, in mod sigur.
Petru
Banuiesc ca unii se gandesc de pe acum cu ce sa vina in campanie si sa o discrediteze... dar nu cred ca va merge, mai ales daca nu are nici un fel de probleme...
Dar ceea ce va conta in mod semnficativ e reactia electoratului roman... din cate se pare, Lia Roberts asteapta in aceste momente rezultatele unui sondaj pe aceasta tema.
nefertiti-old
Sondajul ala cred ca e o chestie aruncata la vrajeala. Probabil oricum va candida. Adevaratul sondaj il face printre politicieni. Cat priveste discretitarea, a inceput deja prin atacurile la adresa lui Dick Morris.
Clopotel
Asa este nefertiti... si eu cred asta...
daca ar fi sa votez intre Nastase si Lia Roberts as vota pentru ea. De fapt as vota pentru oricine in afara de Nastase, Vadim, sau unu ca Becali...
Ma gandesc ca tipa asta, de care am auzit abia acum cateva zile la TV, poate sa vina cu ceva nou si bun pentru noi, si poate nu va fi asa de usor corupta.

Dar acum vreau sa va mai spun o constatare: aseara la Nasu in emisiune au fost invitati Ponta si Cioroianu.
Bai fratilor, ce a fost la gura astora, in special a lui Ponta m-a ingrozit... si asta...Ponta se dadea de ceasu mortii ca el e politician profesionist si ca, vezi doamne, ajuta tinerii sa promoveze...

Acest Ponta, pe care Nastase la pus acolo unde e...pe ce criterii nu stiu, acum cativa ani era ca o fata mare in fata stalpului, nu scoteai nimic de la el si nici privirea de sub masa nu si-o ridica, si aseara prin agresivitatea vorbelor si prin aberatiile scoase, facea sa paleasca de rusine si pe ultimu tigan din ferentari. Cica asta e responsabilul cu tineretu si ca el e sefu lor...Bleahhh...

Dar eu nu cu Ponta am ce am... ca asta e si el un mic catel de-al lui nastase, eu am ce am cu politica asta de partid a pdsrului, ca-i indoctrineaza pe astia mai rau ca jihhadul islamic... si ajung ca Ponta asta, cu care nu ai nici cum vorbesti si nici sa-i arati ca o ia pe aratura. Caci eu cred ca in tara asta or mai exista si oameni capabili si dornici sa faca ceva, si care au bun simt si onoare. Dar nu cred ca unul ca acesta ar dori sa stea de vorba cu unu ca Ponta si cu multi ca el din pdsr, intr-o dezbatere constructiva si civilizata... ca daca nu va fi facut albie de porci, sigur dintr-un om calm ii va sari tandara. Oricum nu va reusi sa spuna nimic din ideile lui bune...

Cam asta e ... ce e si cu scoala asta de partid ... yikes.gif
nefertiti-old
Pai daca pe Ponta l-au adus in halul asta, iti dai seama cum sunt dinozaurii precum Cozmanca??? rofl.gif

Apropo de Dick Morris, uite o stire proaspata:

Dick Morris - consilierul care l-a trădat pe Clinton

Dick Morris este cunoscut īn SUA ca fost consilier şi şef de campanie electorală al lui Bill Clinton, dar şi omul care l-a trădat pe fostul preşedinte, devenind unul dintre cei mai īnfocaţi critici ai administraţiei democrate şi dīnd īn vileag multe dintre defectele fostului său şef.
Dick Morris şi-a īnceput relaţia cu Clinton īncă din 1977, cīnd acesta a candidat pentru prima dată la funcţia de guvernator al statului Arkansas şi a cīştigat, ajungīnd cel mai tīnăr guvenator din ţară. Tot cu ajutorul lui Morris, Clinton a fost reales ulterior de patru ori īn funcţia de guvernator, iar īn 1992 preşedinte al Statelor Unite. Īn 1996, cīnd Clinton candida pentru al doilea mandat la casa Albă, Morris a fost cel care i-a pus la punct campania electorală prin care a recuperat handicapul dat de pierderea de către democraţi a majorităţii īn Congres īn urmă cu doi ani.
Īn plus, Morris a contribuit la campaniile a peste 30 de senatori americani, precum şi la realegerea lui Boris Elţīn, īn 1996 şi la victoria lui Fernando de la Rua īn alegerile prezidenţiale din Argentina īn 1999 şi la victoria actualului preşedinte mexican, Vincente Fox.
Ca analist politic, Morris a publicat cīteva cărţi, scrie comentarii şi analize politice şi este un colaborator permanent al canalului de televiziune Fox News, īn calitate de analist politic. Are şi un site web, www.vote.com, conceput ca o secţie de votare virtuală, unde vizitatorii īşi pot exprima votul asupra unor diferite chestiuni de actualitate.
Cel mai īnsemnat moment al biografiei sale este fără īndoială despărţirea de Bill Clinton şi schimbarea de 180 de grade pe care a făcut-o după această despărţire. Morris a fost silit să demisioneze din staff-ul prezidenţial īn august 1996, după ce un tabloid a dezvăluit o relaţie extraconjugală pe care ar fi avut-o şi chiar faptul că īn cursul acelei relaţii el ar fi dezvăluit unele informaţiii confidenţiale pe care le deţinea. După această demisie, el s-a transformat din colaborator apropiat, īn critic al lui Bill Clinton şi al democraţilor, īn general, dīnd la iveală numeroase dedesubturi ale politicii administraţiei democrate de la Casa Albă, fapt ce i-a adus fostului său şef numeroase necazuri.
Ca strateg şi politician, apropiaţii īl consideră un om pragmatic, plin de idei. Criticii īnsă īi reproşează viziunea simplistă, cameleonismul, faptul că nu face deosebire īntre candidaţii pentru care lucrează, nu īl interesează de fapt orientarea acestora, singurul lucru după care se ghidează fiind sondajele de opinie. Conform lui Morris, candidatul trebuie să-şi adapteze īn permanenţă ideile şi discursul la aşteptările electoratului, trebuie să fie capabil să adopte chiar şi idei ale adversarilor săi politici şi să aibă grijă tot timpul să nu-i scadă cota de popularitate. De aceea, sondajele sīnt esenţiale pentru a cunoaşte īn permanenţă starea opiniei publice.
Īn calitatea de comentator politic, Morris este considerat de orientare conservatoare, adică un adept al politicii partidului republican aflat la putere şi al preşedintelui George W. Bush. „Toate problemele noastre legate de terorism de astăzi īşi au originea īn epoca Clinton”, scrie el īn ultima sa carte, acuzīndu-l pe fostul preşedinte democrat că a neglijat chestiuni majore precum securitatea naţională şi politica externă.  Īn discursurile sale are un stil alert de a vorbi, prin care captivează auditoriul, chiar şi pe cei care nu īl agreează şi mereu īşi pigmentează ideile cu cīte un fapt de viaţă din cariera sa de apropiat al atītor personalităţii de rang īnal, al căror consilier a fost  īn ultimele două decenii.
Unul din termenii inventaţi de Morris īn cariera sa de strateg de campanii electorale este acela de „triangulation”, prin care candidatul la preşedinţie este sfătuit să se diferenţieze clar de platforma partidului din care face parte, prin ideile pe care le promovează şi prin acţiunile sale. Īn acelaşi timp, candidatul se disociază şi de platforma partidului rival partidului său, situīndu-se astfel undeva īn vīrful triunghiului şi nemaifiind afectat de confruntarea dintre cele două partide care formează baza. Dick Morris a scris patru cărţi: „Īn spatele Biroului Oval: Cīştigarea preşedinţiei īn anii 90’” (1997); „Principele: Machiavelli īn secolul XXI” (1999), „Piese de rezistenţă: Victorie sau īnfrīngere--Cum joacă marii lideri politici ai lumii (2002)”; „Să le tăiem capetele: Trădători, impostori şi obstrucţionişti īn politica americană, mass-media şi economie” (2003).
Dick Morris va fi strategul de campanie electorală al Liei Roberts, consul onorific al Romāniei la Las Vegas,  īn cazul īn care aceasta va candida la Preşediţia Romāniei. El şi-a lansat, marţi, la Bucureşti, cartea "Noul Principe. 
Īntrebat, īntr-o conferinţă de presă, ce părere are despre preşedintele şi prim-ministrul Romāniei, Dick Morris a afirmat că "Iliescu este un om care a fost preşedinte prea mult timp" şi care vine dintr-o epocă veche. Despre Năstase, Morris a spus că, deşi este tīnăr, vine dintr-o perioadă veche.
Clopotel
Da ... desi nu pot sa spun ca este un model de onestitate, acestui Dick Morris ii dau dreptate in comentariile lui despre Iliescu si Nastase
nefertiti-old
Bine, in politica nu o sa gasim un om impecabil, clar. Mai ales la noi. Desi e valabil si in alta parte. Numai ca la noi toata camapnia se va baza pe discretitarea adversarilor si pe promisiuni fara acoperire.
parpanghel
Daca nu sare la cap cu ceva malai la bobor, madam Roberts n-are nici o sansa. Chiar daca sare, tot are sanse mici, fiindca se va baza numai pe electoratul urban, electorat care in proportie de cel putin 30 - 35 % nu se va prezenta la vot. Plus ca principalul adversar nu va fi o persoana anume, ci faptul ca traieste in state, si mai e si femeie. Niste mici speculatii pe temele astea doua i-ar rapi lejer o treime din electorat, mai ales pe cei fara studii, care se vor indoi ca lady va avea tupeul sa bata cu pumnul in masa in fata barosanilor romani.
p.s. Cehii i-au propus lui M. Allbright sa candideze la presedentie, dar tipa a refuzat din prima. Presupun ca a avut motive serioase.
nefertiti-old
Pai e clar ca tanti Roberts candideaza cu un motiv anume si bineinteles ca nu e vorba de grija pt "bobor". Iar sansele reale nu cred ca o intereseaza prea mult. Candidatura ei are bataie lunga. N-as putea spune inca sigur cine a angajat-o, dar nu de dragul nostru a venit.
parpanghel
Pai eu ce spuneam ?
nefertiti-old
Cam acelasi lucru il spuneai si tu tongue.gif

Uite altceva:

Marko Bela vrea un protocol cu PSD şi īn 2004 pentru "stabilitatea politică"

Preşedintele UDMR, Marko Bela, crede că Uniunea ar trebui să continue īn 2004 colaborarea cu PSD pentru a fi asigurată o stabilitate politică.
"Īn ce mă priveşte, nu doresc să rupem colaborarea cu PSD. Īntr-un an electoral trebuie să optăm pentru o stabilitate politică şi nu pentru o formulă tulbure īn Parlament, unde să nu se ştie care este majoritatea", a precizat, miercuri, īntr-o conferinţă de presă, preşedintele UDMR, Marko Bela.
Potrivit lui Marko, interesul UDMR este ca, prin "instrumentele colaborării", retorica naţionalistă să fie exclusă din campania electorală.
Marko Bela a precizat că acesta este punctul său de vedere, arătīnd că īn UDMR nu s-a luat īncă o decizie privind īncheierea unui nou protocol de colaborare cu PSD pentru anul 2004. El a spus că liderii UDMR se vor īntīlni, īn această lună, cu conducerea PSD, pentru a face un bilanţ privind colaborarea de anul trecut dintre cele două formaţiuni politice şi numai după aceea se va decide dacă se va mai elabora un protocol pentru anul 2004.
"Probabil că după ce trei ani am colaborat cu PSD şi această colaborare a fost pozitivă, probabil că este īn continuare de dorit o colaborare, dar să vedem dacă vom avea toate elementele necesare unui protocol", a adăugat Marko Bela.
Preşedintele executiv al PSD Octav Cozmīncă a declarat, săptămīna trecută, că un eventual protocol de colaborare PSD-UDMR īn 2004 va fi īncheiat pe etape, pīnă la alegerile locale şi după alegerile locale. Potrivit lui Cozmīncă, PSD apreciază să UDMR s-a comportat corect īn relaţia īn plan parlamentar şi că Uniunea este un partener de care partidul de guvernămīnt trebuie să ţină seama.
Clopotel
he he .. good point dragilor clapping.gif , dar eu, daca ajung la vot, tot cu ea as vota, asta in cazul in care nu apare unu mai "istet", dar probabilitatea sa ajung la vot este mai mica decat aceea de a fi ales chiar eu presedinte thumb_yello.gif he he he
nefertiti-old
Eeee, asta e altceva. Fiecare voteaza cu cine vrea. Eu una, oricum nu merg la vot. Stiu ca multi critica o asemenea atitudine, dar...
Ares
Ieri am aflat si eu de Lia Roberts (deh... traiesc pe luna) si imediat mi-au traznit prin cap mai multe ipoteze...
1. Candidatura doamnei cu pricina poate sa fie o tactica electorala a PSD care va avea ca rezultat pierderea unor voturi care s-ar fi dus la D.A... De ce spun asta? Pentru ca electoratul de baza al PSD-ului nu va vota oricum cu usurinta o romano-americanca (asa cum a punctat foarte bine un ascultator de la EuropaFM - Romania in direct - de ieri - oamenii de la tara o sa fie foarte sceptici la o asemenea candidatura);
2. Candidatura doamnei poate sa constituie o lovitura de teatru in cazul in care (sa visam un pic) D.A. s-ar decide sa o sprijine pentru Presedentie... Atunci chiar ca ar fi o problema pentru actualii guvernanti...
3. Candidatura este fara dedesubturi (greu de crezut) si in acest caz, nu cred ca va avea mari sanse, ba chiar, cred ca va provoca o finala la prezidentiale de genul Vadim - Nastase... chestie care tare mi-ar displace ca iar as ajunge sa votez cu scarba... sad.gif
nefertiti-old
Nu cred in nici una dintre variantele tale. Adevarul e pe undeva printre, probabil. O combinatie. Da' nu ma intreba acum ce combinatie, ca nu stiu tongue.gif
Mihai
Exista voci care sustin ca Lia Roberts l-ar avea 'in spate' pe Virgil Magureanu...
Ares
Nu stiu de ce oare, dar chestia asta nu are deloc darul de a ma linisti... sad.gif
gio19ro
Hrebenciuc, adica omul cu strategia la PSD, a fost f incantat de o eventuala candidatura a Liei Roberts. De asemenea si alti lideri PSD-isti care au fost prezenti la lansarea cartii lui Morris.
In mod normal nimeni nu e incantat de aparitia unui contracandidat puternic insa ei mizeaza pe divizarea voturilor opozitiei, asta pt ca la tara nimeni nu va vota cu o femeie venita din America iar in turul II ii vom avea din nuo pe Vadim si candidatul PSD.
Astfel PSD va poza din nou in salvatorul; patriei din ghearele extremismului.

Lia Roberts e o mana de ajutor din partea Americii acordata PSD pt ca marea majoritate a politicienilor PSD sunt masoni sub obedienta americana iar pe viitor, adica la o eventuala aderare a Romanieie la UE, Romania sa faca jocul SUA.

A se vedea si ultimele declaratii ale oficialilor americani care cer noilor membrii ai UE sa izoleze Franta.

De asemenea Lia Roberts a declarat ca costurile campanieie sale pt a ajunge la Cotroceni ar fi de 15 milioane dolari.
Cine plateste acesti bani si cum isi vor recupera apoi bani acesti indivizi ce stau in spatele ei?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.