Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:An Electoral
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Arhiva Hanului > [Politica] [Arhiva] Romania - Electorale 2004
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
CatalinM
Nu cred ca Alianta se va injosi la o coalitie cu PSD-ul. Nu a acceptat jumatate din PUR, care oricum are niste tendinte de-a dreptu' dubioase. Totusi daca se intampla asa cevam eu ma impusc. Nu mai e viitor pentru tara noastra.
carrad
http://www.expres.ro/editorial/?news_id=170019

pe mine, una, ma apuca deja groaza! am sa urmez indemnul lui traian ungureanu!

nefertiti-old
QUOTE (March @ 26 Oct 2004, 04:44 PM)
Nerusinare de sorginte bolsevica . mad.gif Constitutia ? Nu face doua parale cand interesele partidului-stat o cer mad.gif

Iliescu va face campanie electorala pentru pesedeii si nu va renunta la functia suprema in stat ! Dumnealui declara cu un tupeu boit in rosu ca va cobori in mijlocul multimii "in timpul liber" rolleyes.gif O sa vad cum ma voi strecura pentru a-mi sustine candidatura la Senat a spus el, adaugand ca nu se amesteca institutia prezidentiala in aceasta campanie electorala Cat despre fondurile pentru campanie, Nea Nelu , acusi-acusi ex-Cotrocelu, nu pomeneste o vorba de unde provin acestea !

Pai, va dati seama cat electorat ar pierde PSD fara Ilici! Mai ales la tara sunt inca o gramada care il venereaza pe nea Nelu, deci e musai sa il trimita pe coclauri.
cactus
Se pare ca a fost bolnav...
Stolojan si-a tratat oboseala cronica la Seesen, in Germania
EXCLUSIV: «Gardianul» va prezinta un interviu incendiar cu mama doctorului care s-a ocupat de Theodor Stolojan, in Germania, in oraselul Seesen. Clinica medicului Dan Huth-Ciugureanu este renumita pe intregul continent, fiind cunoscuta drept una cu aparatura deosebit de sofisticata pentru stabilirea diagnosticelor.
http://www.gardianul.ro/index.php?a=dezvaluiri2004102801.xml
abis
Ziarul National (nu i-am gasit pagina pe net, probabil ca nu are) anunta astazi ca PSD-ul pregateste o miscare-bomba: propunerea ca Iliescu sa devina dupa alegeri premier. Surse din PSD preconizeaza ca o astfel de mutare ar putea ridica procentele partidului cu mai mult de 15%.
Personal, cred ca o astfel de manevra mai degraba ar ingropa PSD-ul. Ramane sa vedem in zilele urmatoare daca zvonul se confirma.
nefertiti-old
Cred ca am mai spus-o: PSD mizeaza pe marea popularitate a lui Ilici.
abis
Asta incearca sa faca, dar nu cred ca Ilici este atat de popular incat sa ridice procentele PSD... In mod sigur este popular printre cei 40% care oricum declara acum ca voteaza cu PSD-ul, insa printre cei care voteaza Alianta D.A. nu este in nici un caz, iar printre nehotarati nu prea cred, ca altfel ar fi intrat in cota PSD...
Nu mai tin minte care era procentul de incredere cu care era creditat Ilici la ultimele sondaje, insa nu cred ca depasea prea mult cota de 40%.
nefertiti-old
Ideea este ca deja riscau sa piarda o parte din acei 40 la suta pe care pana acum erau siguri.
March
Pina cand " ciuma rosie" care are ca exponent pe Ion Ilici Iliescu si acolitii din generatia sa devil.gif nu va dispare de pe scena politica, nu va exista liniste sau normalitate in Romania !


cactus
Secuii vor candida pe listele lui Vadim

Pentru ca inregistrarea la BEC in vederea participarii la alegerile parlamentare s-a soldat cu un esec, Uniunea Secuilor din Romania (USR) a preferat sa se inscrie in randurile Partidului Romania Mare.

Potrivit liderului USR, Kalman Kiss, toti membrii celor cinci judete unde aceasta formatiune are filiale - Mures, Covasna, Harghita, Satu Mare si Arad - s-au retras din PNG si au trecut la PRM.

"Am considerat ca PNG nu este destul de matur ca sa ne apere interesele si, in plus, nu stim daca intra in Parlament", a spus Kalman Kiss, care a obtinut locul al doilea la Senat din partea PRM Mures.

http://www.gardianul.ro/index.php?a=primap...a2004102905.xml

Chiar ca presa de azi e scary rau de tot...
March
Stirea asta cu secuii trecuti la peremisti arata inca odata ca maghiari nostri sunt tot o apa si un pamint cu "valahii cei cu par pe limba" . Pretentiile etnicilor maghiari cum ca ei sunt mai civilzati, mai europeni fata de rumanii majoritari nu sunt decat niste gogorite , niste fite de "aburit" pe credulii din vest ! mad.gif
abis
Asa ca daca UDMR-ul va lua doar 4% in noiembrie, si-o merita!
cactus
Splendid atu ptr. campania electorala. No comment sau totusi...

IPS Pimen a batut palma cu Adrian Nastase
Sambata, 30 Octombrie 2004


Nastase “arogant si dispretuitor” sau “mare ctitor si ocrotitor al manastirilor”
Cabinetul Nastase a reusit sa cumpere tacerea arhiepiscopului Pimen, unul dintre cei mai duri critici la adresa actualei guvernari, chiar in prima zi de campanie electorala. Una dintre putinele voci critice din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, s-a aliniat celorlalti prelati dupa ce guvernul a aprobat o lege prin care eparhia sa va fi improprietarita cu 95.000 de hectare de padure.

“Adrian Nastase s-a inscris in rindul marilor ctitori si ocrotitori ai manastirilor”, scrie IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, intr-un comunicat trimis ieri agentiei Mediafax. IPS Pimen si-a schimbat brusc parerea in ceea ce-l priveste pe premier, care pina acum trei luni, in viziunea sa, era “foarte arogant si dispretuitor” intrucit refuza sa retrocedeze cele 192.000 de hectare de padure care fusesera confiscate de regimul comunist si care revin de drept Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor. Executivul a aprobat joi o lege prin care improprietareste Arhiepiscopia cu o suprafata de 95.000 de hectare, urmind ca veniturile obtinute din exploatarea padurilor sa fie folosite pentru restaurarea monumentelor bisericesti. Primul-ministru a tinut sa precizeze ca improprietarirea nu se va face prin retrocedare, ci printr-un transfer de proprietate de la domeniul public la cel privat si ca aceasta solutie a fost gasita impreuna cu IPS Pimen. Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor socoteste drept “judicioasa si multumitoare” aceasta formula, desi preotii suceveni au decis in 2002 sa nu accepte compromisuri in privinta restituirii padurilor si sa ceara atribuirea intregii suprafete de 192.000 de hectare administrate pina in 1949 de Fondul Bisericesc din Bucovina. Arhiepiscopia lui Pimen a cerut in justitie retrocedarea acestei suprafete, amenintind ca va merge pina la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg.
IPS Pimen renunta la procesul cu statul roman chiar la inceputul campaniei electorale, desi lucrurile avansasera destul de mult, iar Alianta PNL-PD s-a angajat prin programul de guvernare sa dea inapoi toate padurile luate cu japca de regimul comunist. Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor explica de ce renunta la principiul retrocedarii proprietatii: din cauza “starii de spirit a oamenilor de astazi - retinere si neintelegere - cu privire la retrocedarea proprietatilor confiscate de comunisti, mai ales a marilor proprietati, cum este Fondul Bisericesc, precum si pentru ca din venitul celor 95.000 de hectare se pot acoperi toate cheltuielile pentru ingrijirea patrimoniului si, cu judicioasa economie, si cele pentru activitatea filantropica”.
Fondul Bisericesc al Bucovinei a fost constituit in 1786, devenind, 100 de ani mai tirziu, institutie cu administratie proprie. In iulie 2004, IPS Pimen declara pentru “Evenimentul zilei” ca puterea actuala nu vrea sa restituie acest fond intrucit padurile care apartin de drept Arhiepiscopiei “sint exploatate de parlamentari si guvernanti, direct sau indirect. Si de aici ei isi scot bani din care isi fac vile, cu care calatoresc, dar mai ales bani cu care-i platesc pe cei care trebuie sa-i voteze”. In comunicatul de presa de ieri, IPS Pimen preaslaveste Anul Stefan cel Mare, despre care acum citeva luni spunea insa ca a fost confiscat de oamenii puterii, de Ion Iliescu si de Adrian Nastase, care “sint niste sarlatani”.


Traiasca BOR !
Superunknown
QUOTE
Asta incearca sa faca, dar nu cred ca Ilici este atat de popular incat sa ridice procentele PSD...


Te inseli, Ilici e singurul care poate salta PSD-ul. In zonele rurale, populatia ar vota si acum cu el, daca ar mai candida. Trista realitate e ca Ilici e de departe cel mai popular politician din Romania.
March
Presedintele Ion Iliescu a calificat drept “fabulatii ale presei si ale altora” informatiile publicate de un cotidian central referitoare la desemnarea sa ca premier al Uniunii PSD+PUR, daca aceasta alianta va cistiga alegerile.
cactus
Asta-i un eseu...

Vă mai aduceti aminte de pitoreasca apărare a lui Postelnicu la procesul intentat călăilor comunisti? Habar nu am ce s-a mai petrecut cu acel personaj primitiv, de capriciile căruia a depins soarta a milioane de oameni, dar afirmatia lui – chiar dacă de conjunctură – ar trebui să intre în uzanta colectivă a mai tuturor politicienilor pre- si post- decembristi. Si nu numai în mentalul colectiv...
Să le luăm pe rând. “Am fost un dobitoc!” reprezintă chintesenta recunoasterii unui faliment: al unui faliment atât al actiunii si al carierei, cât si al profilului moral. Postelnicu recunostea că a slujit un regim criminal si un stăpân dement. Adică a recunoscut că a făcut un lucru foarte grav, pe care n-ar fi trebuit să-l accepte.

La ora aceasta, campania electorală ne dezvăluie zilnic un sir de fapte ce se bat cap în cap, astfel încât întregul spectacol se prezintă drept un proces dintre cele ce sunt numite “contra naturii”. Pe de o parte, aliantele înfăptuite sunt de un ridicol pe care doar succesiunea evenimentelor îl întrece. Toate formatiunile – fără exceptie! –sunt construite în dispretul oricărei logici. La început, m-a mirat cum de a reusit un partid de stânga (PD) să se împreuneze cu unul de dreapta (PNL). Această mezaliantă, credeam eu, naiv cum sunt, ar putea alunga toti cetătenii care mai cred într-o doctrină. Nici nu mi-am revenit bine, că PSD (tot un partid socialist, adică un partid care ar trebui să reprezinte interesele maselor largi) si-a unit mesajul cu PUR (o formatiune a unor oameni bogati). Aceste două constructii, una numită “Aliantă”, iar cealaltă numită “Uniune”, au dovedit că, în România, cu cât absurdul este mai mare, cu atât devine mai eficient. Si, într-adevăr, Alianta D.A. si Uniunea PSD+PUR au promovat la statutul celor două strutocămile ce-si vor disputa peste o lună rolul de Miss România Politică.

Dar niciodată ceea ce este absurd nu are vreo limită. Ca să nu rămână mai prejos, liderii sindicali au făcut si ei aliante politice! O parte s-au dus la P.R.M., o alta la P.S.D. Cu alte cuvinte, dacă partidele cu care s-au aliniat sindicatele vor forma noul guvern, ne vom afla în singura tară din lume unde sindicatele si patronatele vor mânca din aceeasi farfurie. Adică liderii angajatilor vor negocia cu ei însisi. Iar rezultatele nu vor putea fi decât pe măsură. (În paranteză fie spus, dispunem de acum de o bogată traditie originală: goana după ciolan a multor fosti lideri sindicali si-a găsit linia de sosire în functii ministeriale. Chiar si de premier… Este, mai mult ca sigur, una dintre cauzele pentru care masele largi de angajati au fost mereu duse cu zăhărelul, iar nivelul de trai al celor multi se bălăceste în mocirla cea mai pestilentială a Europei.)

Credeti că absurdul s-a terminat aici? Nici vorbă! Viata noastră politică are o imaginatie peste orice umor negru! Aflu că, recent, Uniunea Secuilor s-a luat la brat cu P.R.M. Chestia asta depăseste cu mult si geniul satirei lui Caragiale. (La ultimul recensământ, nu s-a găsit nici o persoană care să se declare secui, ceea nu ne împiedică să avem o Uniune a Secuilor.)

Ce-ar mai putea urma? O aliantă între Uniunea Apasilor din România cu Federatia Crescătorilor de Canguri? Sau, poate, ceva si mai si? Dar faptul că foarte stimati “directori de opinie” câstigă miliarde din propulsarea unor oameni în care nu cred nu face parte din viitoarea categorie “Am fost un dobitoc!”?

Până la urmă, drept dobitoci suntem luati noi.


zar
misto eseul cactus! spoton.gif

ps: nu uita ca exista si sigla URR pe buletinul de vot! wink.gif
abis
QUOTE (Superunknown @ 30 Oct 2004, 11:06 AM)
QUOTE
Asta incearca sa faca, dar nu cred ca Ilici este atat de popular incat sa ridice procentele PSD...


Te inseli, Ilici e singurul care poate salta PSD-ul. In zonele rurale, populatia ar vota si acum cu el, daca ar mai candida.

Nu stiu daca ma insel. Cred ca oamenii despre care vorbesti oricum voteaza cu PSD-ul, doar nu iti imaginezi ca voteaza Alianta D.A. sau PNTCD...
Superunknown
Nu, sint oameni care nu l-ar vota decit pe Iliescu. Nu voteaza cu PSD sau cu alte chestii. Daca Iliescu e pe lista, il voteaza, daca nu... nu se stie ce fac...
zar
QUOTE (Achernar @ 2 Nov 2004, 10:00 AM)
ps. ... precum si alte sigle ... rofl.gif

bineinteles Archernar smile.gif , dar sigla URR voiam eu s-o amintesc. wink.gif
Eclectic
Mai e cea a aliantei DA.
Superunknown
QUOTE
Mai e cea a aliantei DA.


... care nu se deosebeste de cea a PSD... wink.gif
Eclectic
Ia uita-ta tu mai bine, sa vezi ca se deosebeste. Cred ca o confunzi cu cea prm-ista.
Superunknown
laugh.gif Te ambalezi prea mult intr-o zona din care vei iesi foarte curind dezamagit. (Ma refer la adeziunea ta neconditionata la Basescu si a sa Aliantza)
Eclectic
Iti multumesc pentru grija sincera pe care o manifesti pentru mine si sentimentele mele ce pot fi ranite, dar te asigur ca nu ai de ce sa te temi.
Ioana Nosta
QUOTE (Petru @ 8 Jan 2004, 03:20 PM)
Cu alte cuvinte, de ce sa mergem la vot si sa alegem cutare personaj sau partid?


Cred ca tocmai aceasta intrebare contine explicatia absenteismului.
Orice individ,in momentul in care ia o decizie(indiferent de natura ei), evalueaza diferenta costurii beneficii.
Ce are de exemplu de castigat si ce are de pierdut X in momentul in care merge sa voteze?
Costurile ar putea fi timpul pe care il "pierde" mergand la sectia de votare, benzina pe care(poate) o consuma ca sa ajunga pana acolo;poate pierde meciul echipei favorite etc.
La capitolul castiguri am putea incadra faptul ca se simte bine,multumit,mandru etc. pt ca este un adevarat cetatean al "cetatii";poate crede ca va iesi partidul/candidatul pe care il simpatizeaza sau la a carui doctrina adera sau poate chiar are de castigat material de pe urma rezultatului etc.
Daca simte ca nu are nimic de castigat(emotional,spiritual,economic,social etc.)prefera sa-si minimalizeze "cheltuielile" ramanand acasa.
Iar cetatenii care nu-si exercita dreptul la vot ca modalitate de blamare a sistemului politic fac aceasta alegere tot in virtutea calculului de mai sus:si-au exprimat nemultumirea(castigul) fata de sistem prin neparticipare(costuri).
March
Un american in Senat

Candidat. Un roman cu cetatenie americana si romana candideaza in judetul Alba pe prima pozitie pe listele pentru Senat ale PNTCD. Lucian Orasel are 58 de ani si este fost detinut politic. A emigrat in SUA in perioada comunista, iar in prezent este profesor in stiinte politice, economice si administrative, dupa ce a absolvit Universitatile din Harvard si Virginia. (EvZ)
cociuba
DACA BASESCU castiga?

daca o aripa a PNL tradeaza?

daca NASTASE se aliaza cu VADIM?


vazand ca apar unele idei (formatoare) de acest gen, imi pun intrebarea daca astia vor trada votul nostru, daca o aripa a PNL se va alia cu PSD, posibil dar totusi sa ne amintim ce au facit MULTI lideri PUR care au refuzat alierea cu PSD...
CRED CA TREBUIE SA AVEM INCREDERE.......... si mai ales sa votam........

PANA ATUNCI VIZITATI PAGINA
ASTA
gonen
An electoral e si in Croatia, doar ca la ei alegerile sunt pe la inceputul lui ianuarie!
Ceea ce ma surprinde insa la ei: actuala conducere a tarii este sprijinita si de opozitie.
Cei din opozitie au emis un comunicat prin care declarau ca nu vor avea nici un candidat la presedentie ci il vor sustine pe actualul presedinte, chiar daca provine din partidul advers.
Motivul lor e ca cei care conduc in acest moment tara, au facut treaba si nu are rost sa schimbe.

Oare cand asa ceva se va intampla si in Romania?
cactus
Niciodata ptr. ca:
- aici, ciolanul inca mai are carne si are si maduva, deci...
- ce guvernare a facut o treaba asa de buna incat sa nu-i doresti schimbarea
- care-i nivelul de dezvoltare al Croatiei in comparatie cu noi ? (de la nivelul civic, la cel social, la cel politic si etc)
- sprijinul politic al UE. Vezi in presa de azi - cred ca la Ev. Zilei..."...Romanii sint liberi sa se duca la vot. Verheugen si prietenii lui au hotarit deja. Verheugen a purtat convorbiri cu Adrian Nastase si Mircea Geoana si a participat apoi la o conferinta de presa alaturi de Adrian Nastase. Ii cunoasteti. Stiti ce sint. Poate nu stiti insa ce vor fi. Ne-a spus comisarul Nostraheugen. Dl Geoana va fi prim-ministru, iar dl Nastase presedinte. Unde? In Romania. Alegerile vor avea loc abia peste trei saptamini, dar dl Comisar pentru Extinderea Profetiilor cunoaste deja rezultatul...."

http://www.expres.ro/editorial/?news_id=171052

Mai vrei ?
March
Aici aflati cine sunt "dalmatienii" din toate partidele care candideaza fara rusine pentru Parlamentul Romaniei si pentru presedintie mad.gif
caesar
NAVIGATORUL SI TURNATORUL
TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr. 3990/09-11-1973
Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A nu se confunda cu Directia a III-a de Contraspionaj! )
In aceasta calitate elevul militar BASESCU TRAIAN avea obligatia sa informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul activitatilor specifice, cat si in particular.
La terminarea studiilor, Directia a IV- a de Contrainformatii Militare a incetat legatura cu colaboratorul BASESCU TRAIAN , dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976.
Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU este incadrat ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta.
In aceasta calitate TRAIAN BASESCU este preluat ca informator – sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta condus la acea vreme de ofiterul Dumitru Nicusor.
De folosirea ofiterului de marina TRAIAN BASESCU s-a ocupat direct locotenentul major de Securitate Mihai Avramides care organiza contacte cu acesta inainte de plecarea in cursa si la intoarcere. La aceste intalniri participa de regula si seful lui Avramides, Dumitru Nicusor, care insa se intalniea si separat cu TRAIAN BASESCU.
In calitatea sa de ofiter de marina, TRAIAN BASESCU dadea informatii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor, activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la conducerea superioara de partid si de stat.
De mentionat faptul ca desi in acea perioada era valabil ordinul conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informatii scrise, locotenentul major Avramides, care avea o experienta redusa in munca de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut si a obtinut de la informatorul TRAIAN BASESCU mai multe note scrise pe care le-a depus la dosarul acestuia, nr 3990/1973.
nefertiti-old
Sursa?
March
QUOTE (caesar @ 14 Nov 2004, 01:54 PM)
NAVIGATORUL SI TURNATORUL
TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr. 3990/09-11-1973
Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A nu se confunda cu Directia a III-a de Contraspionaj! )

Cezarache,
Vad ca ai revenit din " concediu" bine instruit si cu un vraf de hartii. tongue.gif Spune-ne de unde le ai ? Asta ca sa spunem despre altii ca savureaza handas tongue.gif
talusa
QUOTE (nefertiti @ 14 Nov 2004, 01:10 PM)
Sursa?

Nici o sansa sa primesti asa ceva!!!

Asa ca.....i-a soptit o pasarea wink.gif



P.S.Dar au aparut cam 7 articole cu subiectul Basescu.....aici:


http://www.ziarultricolorul.ro/?module=dis...195&format=html


(daca ai timp si rabdare sa cauti...poate-ti vei raspunde singura la intrebare!!)

P.S.Sau, poate in revista mama....Romania Mare? wink.gif
March
Talusa,
Bineinteles ca nici nu ma asteptam ca sursele sa fie altele decat cele doua ziare ale "Latraului national" devil.gif . Dar il asteptam pe cel pe care Nefertitti si eu l-am intrebat sa confirme ca posteaza din "gunoaiele" astea tongue.gif

talusa

S-a lansat „Armagedon Basescu“

Documentul aparut pe Internet trece in revista toate bubele candidatului Aliantei

A AURA ALEXA IOAN
Armagedonul lui Basescu a fost lansat in acest week-end pe doua site- uri. Unul dintre ele - www.armagedon-basescu.tripod. com - a fost sters peste noapte de o mana iscusita. Al doilea site insa prezinta un document cu autori anonimi, structurat in patru sectiuni: „Navigatorul si turnatorul“, „Administratorul“, „Politicianul“ si „Afaceristul“. Va prezentam azi fragmente din capitolul dedicat afacerilor liderului PD, Traian Basescu, si familiei sale.
Jonglerii cu case de la stat
In 1980, lui Traian Basescu, pe atunci ofiter angajat la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta, i s-a repartizat din fondul locativ de stat un apartament cu patru camere, plus dependinte, situat in Aleea Zmeurei nr. 2, bl. U, sc. A. In 1992, Traian Basescu a cumpa rat locuinta respectiva cu suma de 140.000 de lei. In 1991, Primaria Capitalei a pus la dispozitia Ministerului Transporturilor apartamentul din strada Argentina nr. 2, bl. 12, et. 2 (Piata Victoriei), apartament ocupat de Traian Basescu. In 22.08.1991, Basescu a renuntat la apartamentul din strada Argentina si a primit in aceeasi zi, cu aprobarea lui Petre Roman, repartitie pentru imobilul de lux din Bulevardul Aviatorilor nr. 57. In 1997, motivand ca imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 este revendicat de fostii proprietari, Basescu a solicitat, in calitate de ministru, atribuirea unei locuinte de protocol. RAAPPS i-a repartizat pentru perioada mandatului de ministru locuinta din Bdul Maresal Prezan nr. 4. In realitate, Basescu nu numai ca nu a parasit imobilul din Bdul Aviatorilor nr. 57, dar, in 1998, Directia de Administrare a Fondului Imobiliar i-a prelungit contractul de inchiriere pana in 2004.
Teren subevaluat, drept recompensa, de la Casuneanu
In 9 august 2000, Basescu a cumparat un teren intravilan de 3.800 de metri patrati, situat in Aleea Privighetorilor, pe care a platit pe loc 1.483.244.000 lei. O adeva rata afacere: el a reusit sa achizit ioneze cu 13 dolari metrul patrat un teren cotat la peste 100 de dolari. Cel care i-a vandut terenul din Baneasa la acest pret derizoriu este miliardarul Costel Casuneanu. Explicatia acestei afaceri imobiliare e ca, pe vremea cand era ministru al transporturilor, Basescu i-a facilitat lui Casuneanu obtinerea de autorizat ii de transport complet scutite de taxe pe destinatiile Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia si Franta. Ulterior, Basescu a vandut terenul din Baneasa si a cumparat o vila pe soseaua Bucuresti-Ploiesti in valoare de 280.000 de dolari. Desi acum Basescu locuieste in aceasta vila impreuna cu sotia, el a trecut-o in mod fictiv pe numele fiicei sale Ioana pentru a nu fi obligat sa justifice provenienta banilor.
Demolarea chioscurilor si comisioanele de la Carrefour si Billa
Actiunea „chioscariada“, adica demolarea chioscurilor, are o explicatie simpla: sumele foarte mari de bani primite de Traian Basescu atat pentru campania electorala din 2000, cat si pentru folosul sau personal de la doua mari firme de supermarketuri, Carrefour si Billa, interesate in eliminarea concurentei reprezentata de chioscurile care vindeau marfa foarte ieftin. Alte afaceri au fost incredintarea lucrarilor de asfaltare exclusiv catorva firme apropiate lui Traian Basescu, inchirierea a 648 de WC-uri ecologice a caror intretinere costa 7 miliarde de lei lunar, autorizarea catorva zeci de firme de alimentatie publica sa-si desfasoare activitatea in parcurile Capitalei etc.
FIRMELE FAMILIEI.
In 1994, Traian Basescu a infiintat impreuna cu alti patru asociati firma Triton Company, la care el detine 20% din actiuni. Aceasta este firma care „produce“, asa cum a afirmat primarul general. O alta firma, la care Traian Ba- sescu este asociat unic si care e administrata de sotia sa, Maria, este M.T. Vega Transport SRL, firma care a fost infiintata in 1996 si, aparent, nu a functionat niciodata. Traian Basescu a declarat intotdeauna ca veniturile sale provin dintr-o afacere cu inghe- tata: Prod Cros SRL, la care asociat nu este el, ci sotia lui, Maria Basescu, cu 20% de procente din beneficii si pierderi, si fratele lui, Mircea Basescu, cu 39% de procente din beneficii si pierderi. Firma Prod Cros SRL a achizi- tionat in 1994 fabrica de inghetata printr-un credit extern luat prin Banca Agricola, credit pe care nu l-a rambursat in totalitate, restan- tele de plata fiind ulterior preluate la datoria de stat. Cea de-a patra firma a familiei Basescu, AMC Cros SRL, este o firma de produse lactate, care o are ca actionar pe Maria Basescu, cu 20% din profit si pierderi. In anul 2001, Traian Basescu figura printre actionarii persoane fizice la Banca Comerciala Unirea alaturi de seful Directiei de Supraveghere Bancara, Nicolae Cinteza. Despre aceasta afacere ATAC va scrie in numerele viitoare.


ATAC
Inorog
Hopa, s-au dat publicitatii dosarele securitatii ? Anuntati-l va rog si pe H.R. Patapievici, ca el saracul nu stia rofl.gif
caesar
ptr dragalasii de p-acilea: www.orbitspace.com/host/basescu
lectura placuta !
marchiulica, ne cunoastem de undeva ca sa ne tratam cu diminutive ?
putina decenta nu ar strica.
cactus
Nimic nou sub soare; nici aialalti nu-s mai breji. Asa ca, nici aialalti n-au patit nimic, nici astia si ceva imi spune ca, noaptea cand nu-i vede nimeni joaca bridge impreuna si pun tara la cale. Poate ca-si pun de acord si scenariile cu care or sa se spuce reciproc a doua zi...Nu m-as mira...
caesar
Sunt intru totul de acord ca exista o viata dubla: in fata camerelor si cea personala unde de multe ori "dusmanii" se simpatizeaza si chiar mai beau cate un paharel impreuna.
Daca ne gandim si la obiceiul de a se muta de la un partid la altul putem trage concluzia ca eticheta unui partid nu valoreaza mai mult decat blana lupului. Toti sunt sau au fost la putere, doar ptr noi rahatul e acelasi.
March
QUOTE (caesar @ 15 Nov 2004, 12:45 PM)
ptr dragalasii de p-acilea: www.orbitspace.com/host/basescu
lectura placuta !
marchiulica, ne cunoastem de undeva ca sa ne tratam cu diminutive ?
putina decenta nu ar strica.

Cezarele,

Ia citeste aici cum isi bate joc de justitie seful tau suprem Bombonela ! 6.gif

off-topic : mie imi plac diminutivele; cand ne-oi spune numele real si functia aia de control atunci o sa ma gandesc cum sa-ti spun tongue.gif
caesar
Stiai ca Basescu e mincinos si ca acel document nu exista ci sunt doar inventii cu iz electoral ?
Procurorul general adjunct al PNA, Adrian Horia Miclescu, caruia candidatul Aliantei D.A. la Presedintie, Traian Basescu, ii atribuise, in urma cu trei zile, un document in care se prezentau, faptic, influente ale premierului in activitatea institutiei, neaga "explicit" existenta actului invocat. In emisiunea electorala "Romania, mai ales", difuzata de Pro TV in seara de vineri, 12 noiembrie 2004- articol Adevarul
Inorog
QUOTE
ptr dragalasii de p-acilea: www.orbitspace.com/host/basescu


Daca tot au inceput discutiile pro si contra, ar trebui pus si site-ul despre Nastase, de ce sa facem discriminari ?
cactus
Sa nu se-ntample ca in povestea aia cand doi se cearta si-al treilea....
abis
QUOTE (caesar @ 15 Nov 2004, 11:45 AM)
ptr dragalasii de p-acilea: www.orbitspace.com/host/basescu

La adresa www.orbitspace.com este doar un serviciu de hosting gratuit unde poate posta oricine orice porcarie doreste. Ce te face sa crezi ca tot ce scrie acolo este adevarat? Bineinteles, ai vrea sa fie adevarat, insa...

Asa-zisele tale dezvaluiri nu sunt decat o replica puerila aparuta in laboratorele din Ion Ionescu de la Brad (acolo e sediul central al PSD, dar presupun ca stii de unde-ti vin ordinele) ca reactie la un articol aparut in presa diaporei din America, articol care a circulat intens pe internet in ultimele saptamani.
abis
Dintr-o stire Mediafax de astazi aflam cu cata dragoste sunt intampinati guvernantii pe meleagurile patriei:

QUOTE
Un consilier în Consiliul naţional pentru discriminare din cadrul Guvernului a fost nevoit să facă uz de armă în timpul unei întîlniri electorale la care a participat, duminică după-amiază, pentru a scăpa de violenţa unor localnici nemulţumiţi, în cartierul Nicoale Bălcescu, din municipiul Tecuci.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, consilierul Gheorghe Ivan (57 de ani) a mers, duminică, în municipiul Tecuci, în campanie electorală. În jurul orei 16.00, el s-a întîlnit cu cîţiva localnici din cartierul Nicolae Bălcescu.

În timpul întîlnirii, o parte dintre localnici au devenit violenţi, din cauza nemulţumirilor pe care susţin ei că le-au acumulat de-a lungul timpului. Pentru a se apăra, consilierul a fost nevoit să-şi scoată pistolul (o armă  - model 1974, cu glonţ, de calibrul 7,65 milimetri) şi să tragă două focuri de avertisment.
March
QUOTE (caesar @ 15 Nov 2004, 02:20 PM)
Stiai ca Basescu e mincinos si ca acel document nu exista ci sunt doar inventii cu iz electoral ?
Procurorul general adjunct al PNA, Adrian Horia Miclescu, caruia candidatul Aliantei D.A. la Presedintie, Traian Basescu, ii atribuise, in urma cu trei zile, un document in care se prezentau, faptic, influente ale premierului in activitatea institutiei, neaga "explicit" existenta actului invocat. In emisiunea electorala "Romania, mai ales", difuzata de Pro TV in seara de vineri, 12 noiembrie 2004- articol Adevarul

He-he-he. Mai Cezarache, chiar ne crezi naivi ? Pai procurorul ala Miclescu era prost sa confirme ca primeste ordine de la bombonelo-pesedei ! Iata numai un fragment din materialul pe care l-am indicat :

In 2003, fostul consilier guvernamental Fanel Pavalache l-a acuzat public pe Miclescu, din arest, ca l-ar fi fortat prin presiuni si amenintari sa dea declaratii incriminatoare despre premierul Adrian Nastase si secretarul general al Guvernului, Serban Mihailescu, la comanda Cotrocenilor. Miclescu a negat vehement acuzatiile. Tot el neaga in prezent si raportul scos la rampa de Traian Basescu, afirmand ca nu-i apartine, desi in cercurile Justitiei circula de cateva luni zvonuri despre anumite rapoarte trimise de acesta la varfurile din Parchet.

Asa ca stai bland si judeca drept.
abis
Si pentru Nastase rasare soarele!

QUOTE
Vrancea arată ca o adevărată provincie europeană. Nu puteam face toate aceste lucruri fără Adrian Năstase, fără Miron Tudor Mitrea, Mircea Geoană, fără Guvernul Partidului Social Democrat. Alaltăieri (joi-n.r.) a plouat, dar pentru că Vrancea are oameni minunaţi şi pentru că cei care conduc România în acest moment sînt nişte oameni minunaţi, pentru că Adrian Năstase este aici, astăzi a fost soare. Vrancea îl sprijină pe Adrian Năstase, Vrancea vrea ca el să fie un preşedinte bun, drept, un om apropiat de oameni. Datorită sprijinului nostru, Adrian Năstase, pe 28 noiembrie sau pe 10 decembrie va fi viitorul preşedinte al României


Citatul ii apartine unui coleg de partid de-al lui Cezarica pe nume Marean Oprisan si a aparut in Monitorul de Vrancea.
cactus
S-a mai discutat de biserica, dar nu am gasit ; oricum e o stire faiiiiina de tot. Prostalaii chiar or crezut ca astia le dau inapoi ? Oricum, cea mai faina campanie electorala de dupa ´89...

Pimen pacalit
Prin decizia conducerii Senatului de a intra in vacanta electorala nu se va mai putea adopta in acest an legea privind improprietarirea cu padure a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, a declarat ieri vicepresedintele PNL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur. Acesta a precizat ca termenul limita de depunere a amendamentelor la proiectul de lege privind improprietarirea cu 90.000 de hectare a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor a fost stabilit la 16 noiembrie, iar cu o zi inainte de acest termen Biroul Permanent al Senatului a decis ca senatorii intra in vacanta electorala si ca isi vor relua lucrarile in plen in 29 noiembrie, dupa alegerile parlamentare. Flutur a afirmat ca, in aceste conditii, si in cazul Bisericii din Bucovina actuala putere "s-a jucat de-a improprietarirea", intrucat, potrivit Constitutiei, dupa alegerile generale, Parlamentul nu mai are dreptul sa dezbata legi organice. "Ca atare, proiectul de lege privind improprietarirea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor nu va putea fi votat in acest an", a spus Flutur, conform Mediafax

http://www.ziua.net/display.php?id=31909&d...76cbff15e114d25


Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.