Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Poll: Cum Il Vedeti Pe Dumnezeu?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
1,618033
Postez acest poll ca simplu instrument sociologic, pentru micul nostru grup... biggrin.gif
Nu am dat voie la raspunsuri, pentru ca sa ramana un simplu instrument sociologic... wink.gif

Ei, ce credeti?












Am modificat titlul, pentru ca regulamentul interzice mesajele cu caracter ateist, sau care au drept scop denigrarea unei religii, sau a religiei in sine.
Catalin
E interesant ca nimeni nu a recunoscut ca habar n-are despre ce e vorba... laugh.gif
Figaro
Dar tu cum il vezi pe Dumnezeul-persoana? Sau e o viziune atat de intima incat nu o poti dezvalui pe forum...
marky
Figaro tu ai intalnit pe cineva care sa aiba exact aceleeasi viziunea despre D-zeu cum ai tu ? Sa-l vada pe D-zeu la fel cum il vezi tu si sa creada despre el aceleasi lucruri ca si tine. Ai intalnit ?
Catalin
QUOTE

Dar tu cum il vezi pe Dumnezeul-persoana? Sau e o viziune atat de intima incat nu o poti dezvalui pe forum...


Auzi, Figaro, mai bine ne faci tu cunoscuta pozitia ta reala in privinta Martorilor lui Iehova... sunt sau nu Biserica?
Figaro
Daca sunt un cult legal atunci sunt Biserica.
Afrodita
Iar va certati... sad.gif
Pt mine Dumnezeu este tot ceea ce ne inconjoara..Il pot vedea intr-o floare inflorita, intr-o pasare cantatoare, in natura, Il pot simti in aer..El e universul in care ne-am nascut...
Sagitarius
Dumnezeu e in TOTI si-N TOATE
Dumnezeu este peste tot
AcidMan
QUOTE (Sagitarius @ Oct 8 2003, 07:28 PM)
Dumnezeu e in TOTI si-N TOATE
Dumnezeu este peste tot

De unde rezulta ca Dumnezeu e tot
unul
Daca Dumnezeu e bun, ne vede, ne aude, ne asculta, atunci de ce atunci cand ii cerem ajutorul nu-l primim?
menthoru'
te-ai intrebat daca il meriti?
te-ai intrebat daca problemele tale sunt destul de mari? atunci cand altii au probleme infinit mai mari decat tine oare nu esti tu egoist?
fi atent la ce se intampla in jurul tau caci daca ai nevoie de o slujba si ii ceri ajutorul lui D-zeu el nu-ti va trimite un HR Manager la tine acasa sa te angajeze, dar daca iti iei un ziar si cauti, s-ar putea sa dai de el wink.gif
D-zeu te ajuta atunci cand in primul rand te ajuti tu.
dificilaold
Totul e iluzie,o iluzie intretinuta de incertitudine,de teama,de contradictii.
Figaro
Teoria fricii e varful de lance al ateismului, bazat in special pe religiile naturiste (teama de fulger, de furtuna etc.) Teoria nu poate explica insa fenomenul de iubire a lui Dumnezeu. Nu poti iubi ce te sperie.
marky
dar a iubi persoane imaginare? cum se numeste?
Figaro
Pai acelasi lucru cu a iubi radiatiile infrarosii, pe care nu le-a vazut nimeni niciodata. Ce intelegi prin "imaginar"?
dificilaold
...dar radiatiile infrarosii nu-ti cer sa le iubesti,nu trebuie sa te rogi la ele si s-a demonstrat ca existe.Nu si-au facut institutii la care cotizam.
Fenomenele extreme ale naturii cu toate manifestarile lor m-au fascinat intotdeauna.Nu m-au speriat.De putine lucruri mi-e frica in viata.
Figaro
QUOTE ("dificila")

Nu si-au facut institutii la care cotizam.


Ba da. Pentru NASA cotizeaza tot americanul. E pe ban public.

QUOTE ("dificila")

s-a demonstrat ca exista


S-a demonstrat din punct de vedere stiintific (doar pe hartie), la fel cum valoarea unei simfonii de Beethoveen e demonstrata din punct de vedere artistic. O masina nu poate distinge valoarea artisica dintre o sonata si o manea.

marky
QUOTE (Figaro @ Oct 10 2003, 02:29 PM)
Pai acelasi lucru cu a iubi radiatiile infrarosii, pe care nu le-a vazut nimeni niciodata. Ce intelegi prin "imaginar"?

pai inseamna ca nu esti sanatos.. nu am auzit pe nimeni sa zica ca iubeste radiatiile infrarosii laugh.gif
(ti-am zis ca daca vrei sa vezi infrarosu cumpara-ti ceva de genul asta )

Persoana imaginara - nu exista in realitate fiind un produs al creierului uman. La fel ca si fantomele. S-a demonstrat ca daca un om sta intr-un mediu foarte "creepy" ca sa zic asa , din cauza fricii, creierul amplifica fiecare zgomot si fiecare frunza care se misca in vad si poti vede o gramada de lucruri (ireale, doar imaginare). In fine cu Dumnezeu e mai simlpu, fiind invatat de mic sa-l respecti si sa-l iubesti, pe parcursul vietii ti-ai dezvoltat aceste sentimente iar acum ti-e greu sa constientizezi ca toate aceste superstitii sunt numai in creierasul tau. In plus ai fost invatat ca de fiecare data cand cineva incearca sa-ti dovedeasca inexistenta divina, dragostea ta fata de "El" sa creasca. Deasemenea pt cei ce cred, semne ale existentei divine vor fi totimpul, pornind de la depuneri in ligheane (in forma de cruce) pana la "icoane care plang".

dificilaold
Da s-a demonstrat pe hartie.Nici razele roengen - sau cum s-o scrie - nu se vad da exista si fac bine.Pe cand existenta entitati pentru care ne certam nu s-a demonstrat."Crede si nu cerceta" sloganul care supune milioane de oameni.De ce incurca zeul limbile pamantului ca sa nu se ajunga la el?(turnul babel)DE TEAMA.El (iluzia) se teme ca nu va fi iubit,el sustine teama,in numele lui se inalta simbolul crucii,el vrea secrificii...nu stiinta....(sa nu-mi amintesti acum de bomba atomica)Erori au fost si for mai fi....dar Oroarea e una singura.
Figaro
QUOTE ("marky")

pai inseamna ca nu esti sanatos.. nu am auzit pe nimeni sa zica ca iubeste radiatiile infrarosii 


Ai auzit de sintagma pasionat de stiinta? Ce crezi ca inseamna? E tot un fel de iubire.

QUOTE ("marky")

Persoana imaginara - nu exista in realitate fiind un produs al creierului uman.


Multe sunt produse ale creierului uman, desi par realitati de necontestat. Ti-am explicat destul de clar ca iarba cea verde - pe care cei romantici o iubesc si o admira - nu e verde, ci e incolora. Verdele e o iluzie, un cocktail chimic, un produs al creierului. Iarba nu face decat sa absoarba/reflecte o parte din radiatia cromatica. Respectiva radiatie ajunge pe retina, de aici la creier, si creierul produce senzatia pe care toti o consideram a fi normala.

O iluzie, dar o iluzie pe care nimeni n-o contesta, in afara de daltonisti, care nu diferentiaza rosul de verde.
dificilaold
Si toate aceste"iluzii" olfactive,vizuale,senzitive si cum or mai fi fac parte din viata noatra terestra.Traim cu ele printre ele e ceva concret,percepute la fel de toata lumea cu simturi normale.Nu sint produse ale creierului nostru.Dar atunci tot asa de bine putem sa zicem ca si Quatzekoatl este real nu este o iluzie pentru ca si el a alimentat destule legende a impus un stil de viata pana naivitatea oamenilor s-a inchinat in fata lui Cortez.Ca ce a facut asta crezandu-se zeu stim....
marky
QUOTE (Figaro @ Oct 10 2003, 03:18 PM)
O iluzie, dar o iluzie pe care nimeni n-o contesta, in afara de daltonisti, care nu diferentiaza rosul de verde.

Iluzia Dumnezeu este contestata.

Daca eu iti spun ca-l iubesc pe Zeul X si ca stiu cu siguranta (asa simt) ca acesta a facut defapt Planeta noastra si universul si ca spentru a ma simti mai aproape de Zeul X trebuie sa spun o anumita rugaciune de 3 ori/zi si sa tin un regim anume, asta inseamna ca:

1. sunt nebun.
2. ca exista cu adevarat Zeul X
3. ca Zeul X este totuna cu Dumnezeu

Ce raspuns alegi ?
Figaro
Un citat care mi-a placut, pe care l-am mai repetat si care a starnit controverse: Pentru a vedea lumea avem 5 simturi; pentru a-L vedea pe Dumnezeu am avea nevoie de 5 milioane de simturi. A nu se inerpreta literal.

Aceste iluzii sunt legate strans de capacitatea noastra de a le percepe, capacitate limitata atat prin numarul de simturi (5), cat si de limitarea fiecarui simt in parte. Ceea ce consideram real e mai curand perceptia unui fenomen decat fenomenul in sine. Intrebarea ar fi daca transformam perceptia intr-un pat al lui Procust, si decretam din start ca exista doar ce poate fi perceput prin simturi. E teza materialismului, un curent cu care am fost indoctrinati datorita unui sistem nu prea placut (apropo de "indoctrinarea" religioasa amintita de Marky). Cine a citit materialele de propaganda ateista ori a participat la faimoasele cercuri de ateism stie la ce ma refer. Tot o religie in definitiv. Puntea noastra spre divinitate - reflexul religios - teoretizat de Mircea Eliade e comun si ateilor.

QUOTE ("dificila")

Dar atunci tot asa de bine putem sa zicem ca si Quatzekoatl este real nu este o iluzie pentru ca si el a alimentat destule legende a impus un stil de viata pana naivitatea oamenilor s-a inchinat in fata lui Cortez.


Nu si daca interpretezi problema din punct de vedere al unei maturizari religioase a omenirii. In copilarie lumea pe care o percepi e deformata, insa nu si falsa. Pe acest forum, ca de altfel pe toate, discutia se duce in jurul existentei/inexistentei unui singru Dumnezeu. Monoteismul e adoptat pana si de atei. Cat despre Cortez, care s-a crezut zeu, nu mi se pare un lucru iesit din comun.

Comunismul a venit a adus cu sine eliberarea de acel opiu al popoarelor, de care vorbea tatucul Lenin. O societate secularizata n-ar fi trebuit sa aiba nimic in comun cu religia. Ori comunismul a devenit practic o religie. Una laica, insa totusi o religie. Cel care a combatut "opiul popoarelor" a fost pur si simplu... mumificat!!!! Reflexul religios (cautarea sacrului) a rabufinit in comunism imbracand forme absurde. Stalin, Lenin au luat locul lui Dumnezeu. S-a ajuns exact la ceea ce s-a dorit eliminat. Curios, nu?
dificilaold
Ca stia Lenin ce stia.El si IUDA.(asta in cazul in care discutam despre biblie nu ca as crede eu in cel de-al 2-lea)desii asta poate a fost singurul care a stiut adevarul si a incercat sa faca ceva pentru omenire.In copilarie nu vedem nimic deformat distorsionat sau mai stiu eu cum Vedem prin prisma simturilor si incercam sa le punem cap la cap.Asta e tot farmecul copilariei.De ce oare a permis mono-zeul uciderea a 40.de mii de prunci?????????
Doamne cate as putea sa-ti spun dar nu am timp ,oricum revin.
Figaro
QUOTE ("dificila")

desii asta poate a fost singurul care a stiut adevarul si a incercat sa faca ceva pentru omenire.


Cine? Lenin?

QUOTE ("dificila")

De ce oare a permis mono-zeul uciderea a 40.de mii de prunci?????????


Aici a functionat liberatatea de alegere. Unii oameni aleg raul.

QUOTE ("dificila")

Doamne cate as putea sa-ti spun dar nu am timp ,oricum revin.


Si eu. Iti pot spune povesti frumoase despre intoleranta, unele proaspete, de nici 50 de ani, petrecute pe la noi.


dificilaold
Nu Lenin,IUDA,de el ziceam ca poate a fost singurul care a cunoscut adevarata fata a zeului.
Zici ca uciderea pruncilor a fost libera alegere,ca oamenii aleg uneori raul...dar acei prunci ce vina au avut? si alta...cum de a lasat maria sa ca o tirfa sa ceara capul lui ioan botezatorul....si sa-l si primeasca...se temea si de el?Ce zeu e asta care-si ucide discipolii?Normal ca (,)crestinii voi gasi scuze si ce mai conteaza o minciuna in plus cand totul e o mare inselatorie.
DaC
QUOTE (dificila @ Oct 11 2003, 08:45 AM)
ce mai conteaza o minciuna in plus cand totul e o mare inselatorie.

Care este inselatorie? Dumnezeu? Nu prea am inteles...Ne inseala si ne pacaleste Dumnezeu, ne face sa credem in El si apoi ne inseala asteptarile.
1,618033
vad ca s-a dat drumu' la raspunsuri pe acest thread... shifty.gif

anyway, deja sunt aproape 30 de raspunsuri, si ele incep sa conteze.

asa cum spunea catalin, circa 60% nu au o idee formata despre ce este Dumnezeu...


"In fine cu Dumnezeu e mai simlpu, fiind invatat de mic sa-l respecti si sa-l iubesti, pe parcursul vietii ti-ai dezvoltat aceste sentimente iar acum ti-e greu sa constientizezi ca toate aceste superstitii sunt numai in creierasul tau"

marky, eu am fost dus de mic la biserica, dar nu puteam suporta chestia asta. NU am crezut in Dumnezeu pana tarziu. am refuzat orice credinta, iar stiinta era religia mea.

pana intr-o zi in care totul s-a schimbat. cand am inteles ca stiinta nu numai ca nu da raspunsuri la toate intrebarile, dar ca unele dintre raspunsuri sunt complet eronate. da, da, si astazi oamenii de stiinta mai fac orbite suplimentare, ca pe vremea cosmologiei aristoteliene... doar doar or demonstra ceva ce nu s-a intamplat.

treptat am intrat intr-o relatie cu Cineva. simt acea persoana, stiu ca relatia mea nu este imaginara, si stiu foarte CLAR cat bine am primit in viata din acel moment.

si sunt dispus sa mor si cu un pistol ateist in gura pentru credinta mea.
intre timp insa, imi duc viata fericit. si optimist, mai bine de un deceniu.

rog participantii sa inceapa sa respecte regulamentul, caci incepand de azi voi edita masiv mesajele care fac propaganda ateista pe un forum dedicat CREDINTEI.

ps.
asta nu inseamna ca ateii nu mai pot posta aici. dar atacurile virulente sau threadurile in bataie de joc cum au fost cele din ultimele doua saptamani nu vor mai fi permise. ok devil.gif
EndLess_Point
Stiu cine , cum si unde este Dumnezeu ... ceea ce nu stiu, si nimeni nu-mi poate spune este scopul unei vieti pe acest pamant.
1,618033
bine ai venit pe aici, endless point... tongue.gif

pai bineinteles ca nu iti poate spune nimeni care este scopul vietii...
asta trebuie sa o afli singur.

insa ia aminte la aceste cuvinte: sa-ti traiesti viata fara nici un scop bine definit: ASTA este o mare pierdere!

deci nu pregeta sa cauti scopul vietii, si sunt sigur ca-l vei si gasi smile.gif

numai cei ce nu cauta cu adevarat, nu gasesc...
EndLess_Point
ok, suna bine, scop, fara scop, etc ,,,, DAR, nu ai prins de fapt ideea. Nu vad/stiu/realizez scopul unei vieti in care te nasti, reusesti cumva sa te descurci sau nu, si apoi pa. Unde este scopul ? Unde a fost realizarea ? Si nu ma refer la chestii materiale ..... despre noi vor mai vorbi nepotii, si apoi vom trece in uitare, daca lasi ceva evident in urma va dura ceva mai mult, dar si acela va dispare, UNDE este dupa "sfarsit" scopul vietii unui OM oarecare ?

ma nasc, sa ma chinui, sa ma bucur, sa .... , si apoi mor .... ilogic, non-sens, perfect ateu
Copernic
QUOTE (Catalin @ Oct 8 2003, 01:47 PM)
Auzi, Figaro, mai bine ne faci tu cunoscuta pozitia ta reala in privinta Martorilor lui Iehova (...)

Cuvinte grele, cuvinte aruncate inainte, dar mai mult decat atat cuvinte ce mustesc a rautate. Indiferent de simpatia ori apartenenta fata de vreo congregatie aparte ori lacas crestin, gasesc redundanta si instigatoare la ura religioasa afirmatii de acest gen. Fie ca esti sau nu crestin nu consider ca trebuie sa fie problema niciunui membru de la Han.
Este binecuvantat fiecare membru al Martorilor lui Iehova in aceeasi masura cum se poate spune si despre un ortodox, catolic sau protestant.
<Imparatia lui Dumnezeu este in tine si in tot ceea ce esti nu in cladiri de lemn si piatra. Ridica o piatra si voi fi acolo, sparge o bucata de lemn si ma vei gasi.>
Oricine va descoperi întelesul acestor cuvinte... nu va stii ce-i moartea.

------
AVE!
------
.'.
1,618033
...revenind on-topic, remarc cu placere ca micul nostru poll a trecut de 30 de raspunsuri...

si ca ecuatiile sociologice se pastreaza - in principiu aceleasi procente...

multumesc tuturor celor care participa la acest poll, cand vom trece de 100 va avea si o importanta mai mult decat cea limitata la acest site... excelent!

deci... votati in continuare cu ceea ce credeti!
melinda
Voi incepe prin a ma referi la ce se intreba cineva, la un moment dat: de ce a permis Dumnezeu uciderea a 40.000 de prunci?! Simplu: pt. a salva suflete celor cateva sute de miliarde (numai Dumnezeu stie cate sunt, in realitate) care urmau sa se nasca; prin moartea primilor, li s-a oferit viata celorlalti. Asa cum in razboiul laic exista eroi, in razboiul dintre Bine si rau exista martiri. Nu cred ca se poate formula mai simplu de atat...
Iar ultimei postari a lui Endless i-as raspunde: rostul existentei sufletului in acest trup material este asemanatoare cu rostul existentei pupei (rezultata din omida) din care, prin transformari succesive, se va naste un fluture incomparabil mai frumos decat omida din care provine; din pacate, in cazul oamenilor, este posibil ca unii sa devina mai omizi decat erau la inceputul existentei pe Pamant! yikes.gif (asta pt. ca, spre deosebire de omizi, noua ni se garanteaza liberul arbitru - cica pt. ca am fi mai destepti decat omizile... cry.gif ).
melinda
Scopul existentei noastre nu poate fi inteles daca privim aceasta problema numai de la nivel uman; unui punct nu ii poti da nici un fel de coordonate sau caracteristici; din momentul in care apar min. doua coordonate, ai despre ce vorbi; pana nu privim aceasta problema cel putin din "doua planuri" (pot fi mai multe, nu?!), nu avem ce sa vedem si sa intelegem. Parerea mea! rolleyes.gif
alunel
QUOTE
"Crede si nu cerceta" sloganul care supune milioane de oameni

Chiar ca nu stiu de unde ai scos chestia asta! Daca ai fi cercetat ai fi vazut ca D-zeu spune:

Proverbe14:15 "Omul lesne crezător crede orice vorbă, dar omul chibzuit ia seama bine cum merge"
Proverbe 28:11 "Omul bogat se crede întelept, dar săracul care este priceput îl cercetează"
1 Tesaloniceni 5:21  "Ci cercetati toate lucrurile, si păstrati ce este bun"

Si modul in care este scrisa biblia este de asa natura incat numai cei care sunt sinceri si doresc din toata inima lor sa serveasca pe D-zeu sa inteleaga. D-zeu nu are nevoie nici de mine, nici de tine si de nici o alta creatura ci noi avem nevoie de El. Chestia asta pe care tot o sustin unii cum ca D-zeu vrea tot mai multi adepti e total eronata, nu vrea multime ci vrea sa-i salveze doar pe acei putini, foarte putini oameni sinceri si ca exemplu:

Matei 13:3  El le-a vorbit despre multe lucruri în pilde, si le-a zis: „Iată, semănătorul a iesit să samene.
De ce le vorbea in pilde?
Dupa ce le spunea pildele striga cu voce tare: "cine are urechi de auzit sa auda!" Luca 8:8
Dar de ce spunea asta nu au auzit ei ce le-a spus? Ba da au auzit dar nu au inteles si au plecat acasa doar cu sensul literal multumiti ca au auzit un proroc vorbind.
In schimb ucenicii ce faceau?
Ucenicii Lui s-au apropiat de El, si I-au zis: „Tîlcuieste-ne pilda cu neghina din tarină.” Pt ca ei doreau sa inteleaga.

Matei 13:10  "Ucenicii s-au apropiat de El, si I-au zis: „De ce le vorbesti în pilde?”"
Matei 13:13  "De aceea le vorbesc în pilde, pentru că ei, cu toate că văd, nu văd, si cu toate că aud, nu aud, nici nu înteleg."
Matei 13:34  "Isus a spus noroadelor toate aceste lucruri în pilde; si nu le vorbea deloc fără pildă"

Matei 13:14,15 "Si cu privire la ei se împlineste proorocia lui Isaia, care zice: „Veti auzi cu urechile voastre, si nu veti înţelege; veti privi cu ochii vostri, si nu veti vedea.
 Căci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva să vadă cu ochii, să audă cu urechile, să înteleagă cu inima, să se întoarcă la Dumnezeu, si să-i vindec."

Daca ar fi vrut sa aiba adepti trebuia sa stea sa-i tot hraneasca si sa-i vindece, ca atunci sigur il faceau rege, dar sub nici o forma nu a dorit El una ca asta.

Ioan 6:25,26  Când L-au găsit, dincolo de mare, I-au zis: „Învătătorule, când ai venit aici?”
 Drept răspuns, Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat, vă spun, că Mă căutati nu pentru că ati văzut semne, ci pentru că ati mâncat din pîinile acelea, si v-ati săturat.

Pai vedeti au trecut marea ca sa-l caute, dar cu o inima sincera? Dupa ce le-a spus o alta pilda, au mai stat prin preajma? Nicidecum ci au zis: "Vorbirea aceasta este prea de tot: cine poate sa o sufere?" Ioan 6:60 In loc ca sa intrebe: ce inseamna lucrul acesta?
nonono.gif Asa ca teoriile astea cu "opiul maselor" sunt vrajeli, care pot fi aplicate la oameni si organizatii care nu au vrut altceva decat putere si nicidecum la D-zeu.
huh.gif Si inca o chestie, cand a fost Fiul lui D-zeu pe pamant si nu numai in toate timpurile si in toate biblia cat de putini oameni erau credinciosi si acum dintr-o data toata lumea ii crestin toti il servesc pe D-zeu (ma refer la asa zisa crestinatate, nu am luat in calcul pe musulmani s.a.)

mad.gif A fi crestin inseamna a fi urmasul lui Christos, apoi daca orice magar care fura, omoara, curveste s.a (nu m-am referit la nimeni anume, afirmatia are tenta generala) este crestin adica urmeaza pe Christos, e ca si cum ai zice ca si Isus a fost hot, criminal s.a. Asa ca macar ca nu se crede in biblie, macar aveti un pic de respect fata de faptele fara repros a lui Isus, macar ca fapt istoric. thumb_yello.gif
Storm
QUOTE
multumesc tuturor celor care participa la acest poll, cand vom trece de 100 va avea si o importanta mai mult decat cea limitata la acest site... excelent!



Prin cuvintele tale, 1,618033, l-ai pus pe Dumnezeu in punga ta cu bani si cu onoruri.

Pt Alunel: crestinii (descendenti din Christos) au dreptul (dar nu privilegiul) sa aleaga singuri cum vor sa Il urmeze pe Hristos. Aceia care injura, bat si preacurvesc au ales sa nu Il auda, dar respectul despre care vorbesti fata de faptele fara repros ale lui Hristos...nu prea cred ca spui bine...caci nu fata de El trebuie sa avem respect din bun-simt, ci fata de noi insine, pt ca practic nu pe El Il respingem, ci pe noi ne alungam din Rai.
1,618033
storm, vorbeam de importanta statistica a acestui sondaj.

deocamdata, el nu are suficienti respondenti incat sa conteze statistic.

dar are oricum destui incat sa se contureze o parere generala a participantilor la Hanul Ancutei.
parere care este foarte interesanta si surprinzatoare, de altfel. spoton.gif
Catalin
Ce mi se pare mie interesant este ca intr-o tara in care se zice ca ar fi >90% crestini numai 18% au spus ca Dumnezeu e o persoana! (iar dintre ei unul am fast eu laugh.gif ). Interesant, intr-adevar! Cred ca suntem fortati sa tragem concluzia ca oamenii nu prea inteleg ce inseamna crestinismul. rolleyes.gif
Crisse
A mai spus cineva aici despre mersul la biserica copil fiind, despre anumite obligatii, posturi etc. Copil fiind tin minte ca imi era teama de Dumnezeu. Mergeam la impartasanie si tot timpul aveam o lista lunga de pozne de spus preotului. Ai mintit..da; ai furat din avutul altuia...da (zarzare si alte minuni ca si alti copii ca erau mai bune la vecini ca la noi acasa wink.gif ), si multe alte intrebari de genul asta. Cand ieseam din biserica ma simteam complet eliberata...asta pana ce ajungeam acasa si o luam de la capat tongue.gif

Credinta in biserica romaneasca este prea dura. Nu aveti decat sa ma contraziceti. Sunt multe de spus aici si stim cu totii asta.

Cu cativa ani in urma, l-am citit pe Norman Vincent Pealle si de atunci totul s-a schimbat in mintea mea. Acum il iubesc pe Dumnezeu.Credinta trebuie inteleasa, nu facuta automat. Parintii nostri nu au primit o eductie in asta si nici noi. Nimeni nu ne-a explicat pe limbajul constru elemente esentiale despre credinta, despre Dumnezeu. Mi-e mila de atei si de cei ce nu-L inteleg pe Dumnezeu ptr ca asta ii face mai slabi. La nevoie mare, pe cine cheama ei in ajutor????

Exista, nu exista Dumnezeu. Trebuie oare sa ne demonstreze cineva asta, trebuie sa ne apara in fata????? Avem nevoie sa stim ca exista, avem nevoie de EL si bine ca nu se uita la mintile nostre care functioneaza doar in emisfera stanga a creierului wink.gif
Crisse
ERATA: Exista un Dumnezeu biggrin.gif
IO
Imi pare rau dar nu pot sa votez in acest sondaj, deoarece pentru mine Dumnezeu este in acelasi timp si Persoana
imateriala, si Creator al Cerurilor, si ceva indefinibil, si ceva... mai mult.
Storm
Foarte frumos, crisse, imi place cum ai scris. De acord cu tine, si eu am o istorioara cam la fel cu a ta. spoton.gif
Aramis
Era o melodie "love is all around"... Eu cred ca Dumnezeu este peste tot, este tot... Stiu ca se intampla se-i cerem ajutorul si sa nu-l primim, dar cred ca fiecare trebuie sa faca ceva pentru a primi ajutorul respectiv, nu poti sa vrei sa treci un examen, sa te rogi mereu pentru asta si sa nu faci nimic pentru a reusi. Am citit variantele oferite de poll dar nici una nu corespunde ideii mele despre El.
Il vad ca pe o fiinta superioara, ca pe o forta, dar nu ca pe ceva imaterial...
rossi
De ce a fost pusa intrebarea "Cum il vedeti pe D-zeu"???
Mie mi se pare ca acest cuvant nu isi gaseste sensul... Dumnezeu... cel putin in viata mea.

Fara atacuri la adresa credinciosilor, te rog.
Jazz
Din punctul meu de vedere, daca El exista si a creat lumea, atunci e in toate.

Crisse, cu tot respectul, aici e vorba de cum il vedem noi pe D-zeu si nu chestionam cum il vad ateii.
fpl
Eu sunt acela cu citatele; in ce priveste credinta, imi place sa garesc raspuns la nedumeririle mele in Biblie.

Fiinca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu, le este descoperit in ei, caci le-a fost aratat de Dumnezeu. In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vecinica si dumnezeirea Lui, se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovati. Romani 1:19,20.

fpl
NoMemory
Eu nu pot sa-l vad pe Dumnezeu .!
fpl
QUOTE (NoMemory @ 16 Mar 2004, 07:42 PM)
Eu nu pot sa-l vad pe Dumnezeu .!

Nu esti singurul..., pentru ca Cel ce are nemurirea, locuieste intr-o lumina de care nu poti sa te apropii(fiinca ti-ar cauza moarte); si de aceea nici un om nu L-a vazut, nici nu-L poate vedea.

Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.Ioan 1:18.

fpl
Floflo
QUOTE (NoMemory @ 16 Mar 2004, 07:42 PM)
Eu nu pot sa-l vad pe Dumnezeu .!

Il putem trai, nu vedea. Si nu e deloc putin asta.
In ceea ce priveste votul, cred ca Dumnezeu este ceva ce nu poate fi exprimat in cuvinte si ca atare, este deosebit de periculos acest tip de partajare a unor asemenea aspecte.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.