Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Cine Iubeste Romania ?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Probleme Sociale
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Marduk
QUOTE(abis @ 7 Dec 2011, 11:34 AM) *
QUOTE
... raspunde te rog la intrebare:...

Consider ca am raspuns deja la aceasta intrebare. Nu stiu ce vrei de fapt? sa-ti dea altii un motiv sa-ti iubesti tara? sa raspunda altii in locul tau la intrebarile care te framanta in legatura cu apartenenta ta la tribul romanilor? daca aceste raspunsuri le cauti, incearca sa le gasesti in sufletul tau, poate undeva adanc in inima ta mai exista o farama de romanism, de patriotism de iubire fata de tara in care te-ai nascut si ai crescut si a carei limba o vorbesti, fata de mosii si stramosii tai care s-au chinuit si-au murit, sa-ti lase un petec de pamant pe care sa-l poti numii, Romania. Nu-i mai chestiona pe altii, nu-i mai compara pe romanii care-si iubesc tara cu altii, asa cum altii pot sa-si iubeasca tarile pot si romanii si cred ca au si de ce s-o iubeasca, asa cum este buna, rea, cu problemele pe care strainii i le atribuie din cauza ca noi romanii nu stim s-o gestionam cum trebuie.
QUOTE
... Eu sunt doar curios: daca spui ca o iubesti, de ce o faci?

Uite asa sa-ti fac tie in necaz ohyeah.gif nu e vorba de texte patriotice invatate la scoala, de valorizari de persoane, de echipe de fotbal, de nimic altceva decat de iubirea de tara, de neam, de cultura, de apartenenta la un popor, trib, din care s-a intamplat sa fac parte. Chiar daca nu ar mai exista granite in Europa, tot as sti ca fac parte din acest neam si oriunde m-as afla, as fi mandru ca neamul meu nu a disparut in negura istoriei, asa cum au patit multi altii, tocmai datorita stramosilor mei, a mea, a copiilor mei si a nepotilor mei.

turbo trabant
Romania e frumoasa patriotismul desantat si exaltat nu e.

E plina tara de patrioti care s-ar sacrifica pentru ea dar momentan nu pot ca stau si beau un kil de tuica si manaca o oala de sarmale.
abis
QUOTE(Marduk @ 7 Dec 2011, 03:49 PM) *
Consider ca am raspuns deja la aceasta intrebare.

Nu ai facut-o

QUOTE
Nu stiu ce vrei de fapt?

Sa imi explici ce te-am intrebat. smile.gif

QUOTE
iubire fata de tara in care te-ai nascut si ai crescut si a carei limba o vorbesti

Ti-am spus, asta este o intamplare. Puteam la fel de bine sa ma nasc in Uzbekistan de ex. Trebuia sa fiu mandru ca sunt uzbek? De ce?

De unde rezulta implicatia "m-am nascut in locul X" => "iubesc locul X" => "apreciez mai mult oamenii din locul X decat cei din alta parte" => "ma bucura mai mult realizarile celor din locul X decat realizarile altora"?

QUOTE
fata de mosii si stramosii tai care s-au chinuit si-au murit, sa-ti lase un petec de pamant pe care sa-l poti numii, Romania

"Mosii si stramosii" au avut alte scopuri decat sa-i lase lui abis un petec de pamant...

QUOTE
nu e vorba de texte patriotice invatate la scoala, de valorizari de persoane, de echipe de fotbal, de nimic altceva decat de iubirea de tara, de neam, de cultura, de apartenenta la un popor, trib, din care s-a intamplat sa fac parte

Pai asta te intreb si nu imi raspunzi... De ce, daca din intamplare te nasti intr-o tara sau in mijlocul unui popor, trebuie sa nutresti dragoste pentru acel loc sau acel popor?

QUOTE
Chiar daca nu ar mai exista granite in Europa, tot as sti ca fac parte din acest neam si oriunde m-as afla, as fi mandru ca neamul meu nu a disparut in negura istoriei

De ce?
The Dude
QUOTE(Frisky @ 6 Dec 2011, 10:56 PM) *


Stupida comparatie..No comment.

QUOTE
The Dude, ai lansat topicul de dragul controversei sau sa-ncercam sa ne convingem unii pe altii sa iubim/sa nu iubim, de ce/de ce nu iubim Romania?


Frisky: Nu de dragul "controversei" ci de dragul dialogului...Asta pe un site care crede ca dialogul, conversatia (nu cotroversa) ar putea fii o arta.
Nu am pus intrebarea idioata "de ce iubesc Romania". Alti au pus aceasta intrebare, eu am intrebat cu totul si cu totul altceva..
Am intrebat cine sunt cei care iubesc Romania...Sunt mahnit ca nu poti sa faci diferenta (care mie imi pare cam cat un munte).

QUOTE
Eu reafirm: iubesc Romania.


BRAVO !!!

QUOTE
Fara motiv.


Repet, asta nu ne intereseaza aici.

QUOTE
...nu tara in care m-am nascut si am crescut e dezamagitoare, ci pleiada de oameni politici care se tot perinda la carma ei de ani buni si fauna mancatoare de seminte de la colturile blocurilor gri.


Asta e Romania...nu aia idilica care iti apare tie in minte. Romania sparge seminte pe la colturi de bloc, fura si inseala ori de cate ori are prilejul, functioneaza dupa regula de aur: "pungaseste-ti cat mai bine aproapele", e violenta, vicleana, interlopa si rea. Are oamenii politici pe care ii merita si pe care din aceste motive ii promoveaza cu constinciozitate la fiecare scrutin, nu din ignoranta, manipulare, ori interese pecuniare...ci pentru ca stie ca numai asa poate sa continue in acelasi fel...

Romania este insa in acelasi timp valoroasa, generoasa, inspirata, geniala si plina de farmec... unsure.gif

Dar Heeeeeeyyyy...ce vad eu aici ??? Lumea intreaga e la fel

Toti oamenii de pretutindeni, mai mult sau mai putin subtil, SUNT EXACT LA FEL !!!

Pricepi acum ??? despre asta vorbim...!!!

Fiind o persoana care te declari in categoria celor ce pot raspunde competent la intrbarea generic a topicului, poti deveni extrem de utila problemei in discutie

Iti adresesz direct, asadar, aceasta provocare: Cine Esti Tu ?? (cea care iubeste Romania...din motive complet lipsite de relevanta)
The Dude
QUOTE(carmine @ 7 Dec 2011, 03:07 PM) *
Ce intrebari puneti si voi, de ce tii cu Rapidul, ca daca castiga Real si de ce te bucuri daca un roman bla. :?!?


Pai...nu mai stiu in ce an, nici n-am timp sa caut, Rapidul, intr-un mars fulminant si exemplar, spulbera consecutiv in Cupa Romaniei cele mai puternice echipe ale momentului: F.C Arges, U. Craiova, Steaua, Dinamo..asta dupa ce, pe traseu mai intalnise cateva puteri.

Realizeaza aceast event, acest record incredibil, aceasta performanta greu de imaginat...

Prin forta imprejurarilor, in finala nici nu a mai ramas vreun adversar care sa conteze. Sorti au aruncat magareata finalei in carca unei perfect necunoscute: Sticla Ariesul Turda, o echipa de pluton din liga a doua, o simpla formalitate ...Care insa a batut mar Rapidul in finala in care nimeni nu ii dadea nicio sansa!!

Asta e Rapidul pe care il iubesc: gata de cea mai prestigioasa victorie si in acelasi timp de cea mai crunta infrangere...

Intelegi acum, draga Carmine, ca in Rapid eu nu iubesc fotbalul sau echipa de fotbal, ci un anume fel de confruntare..
Un fel deosebit de a trai o viata asa cum o inteleg eu...

Adica VIATA....Aia care trateaza in acelasi mod succesul si escul: pe acesti doi mari amagitori

"Eu am ajuns acolo unde la fel e de maretz si plansul ca si rasul,
...si au acelasi pret !!!"
Frisky
QUOTE(The Dude @ 7 Dec 2011, 09:29 PM) *
Stupida comparatie..No comment.
Frisky: Nu de dragul "controversei" ci de dragul dialogului...Asta pe un site care crede ca dialogul, conversatia (nu cotroversa) ar putea fii o arta.

Dar Heeeeeeyyyy...ce vad eu aici ??? Lumea intreaga e la fel

Toti oamenii de pretutindeni, mai mult sau mai putin subtil, SUNT EXACT LA FEL !!!

Pricepi acum ??? despre asta vorbim...!!!

Fiind o persoana care te declari in categoria celor ce pot raspunde competent la intrbarea generic a topicului, poti deveni extrem de utila problemei in discutie

Iti adresesz direct, asadar, aceasta provocare: Cine Esti Tu ?? (cea care iubeste Romania...din motive complet lipsite de relevanta)


Pricep si daca pui un singur semn de intrebare.
Sunt un om care-si iubeste tara fara a avea nevoie de justificari, fara a ma declara neaparat un roman fericit si fara competente in materie de iubire de patrie. Ce sa-ti mai spun? Care-i categorii sociale apartin, daca beneficiez de niscaiva avantaje pe seama traiului de p'acilea? Chiar trebuie sa traiesti intr-o bula roz ca sa-ti iubesti tara? De altfel nu consider ca intrebarea pusa sub forma "Cine iubeste Romania?" e grozav de inteligenta si necesita un eseu pompos de dragul dialogului. Am dat un raspuns simplu la o intrebare relativ banala, care n-ar trebui sa ne arunce in cine stie ce dileme existentiale.
De dragul artei conversatiei am si dat curs provocarii tale, dar permite-mi sa ma opresc aici concluzionand: Cine iubeste Romania? Eu indraznesc sa iubesc Romania, la fel cum iubesc viata pe aceasta planeta si oamenii ei. Multumit?
Erwin
QUOTE
Iti adresesz direct, asadar, aceasta provocare: Cine Esti Tu ??


Completez: nu trebuie să fii "cineva" ca să te īncadrezi īn mulţimea romānilor care-şi "iubesc" ţara. Dacă eventual faci un sondaj de opinie, atunci trebuie să precizezi prin īntrebările obişnuite ale sondajelor: vārsta, sex, pregătire profesională, domiciliul la ţară sau urban etc. Am pus ghilimele pentru că văd că s-a contestat noţiunea.

E o problemă socială sau o problemă de psihologie (personală)? E vorba despre valorile materiale, proprietate, glie? Despre istorie, glorie sau patriotism?
The Dude
QUOTE(Frisky @ 7 Dec 2011, 10:25 PM) *
Pricep si daca pui un singur semn de intrebare.


Nu lasi impresia, dupa acest raspuns...

QUOTE
Sunt un om care-si iubeste tara fara a avea nevoie de justificari,


..inca o data: nimeni nu ti le-a cerut..Pentru asta, scrie la pro tv.. Poti primi si un premiu...thumb_yello.gif

QUOTE
..fara a ma declara neaparat un roman fericit si fara competente in materie de iubire de patrie.


Iubirea de tara, pana la urma de oricare tara, te califica (te declara competenta) pentru a furniza raspuns la intrebarea din titlu.
Nu vrei...nu poti sa o faci...asta e. Am luat nota si de pozitia ta (ambigua) unsure.gif

QUOTE
Ce sa-ti mai spun? Care-i categorii sociale apartin, daca beneficiez de niscaiva avantaje pe seama traiului de p'acilea?

QUOTE
Chiar trebuie sa traiesti intr-o bula roz ca sa-ti iubesti tara?


DA...judecand dupa cei care isi declara (pripit si iresponsabil) dragostea de tara*... si care imediat argumenteaza asta (ca si cum dragostea adevarata ar avea nevoie de asa ceva) se pare ca trebuie sa ai o situatie distanta si la adapost pentru a putea iubi o tara. pot sa iti reamintesc aici ca despre asta vorbim ??

QUOTE
De altfel nu consider ca intrebarea pusa sub forma "Cine iubeste Romania?" e grozav de inteligenta si necesita un eseu pompos de dragul dialogului.


Cat de inteligenta e tema propusa ??? Cand n-ai multe de spus, si cand nici macar nu pricepi despre ce e vorba ??? ...
Probabil ca nu "grozav de inteligenta"..... ...chiar era nevoie Frisky..???

*(i-am numit in primul post...te alaturi voluntar lor ???...inca o data Asta e...si asta esti...Brava tie thumb_yello.gif )
The Dude
QUOTE(Erwin @ 7 Dec 2011, 11:23 PM) *
E o problemă socială sau o problemă de psihologie (personală)? E vorba despre valorile materiale, proprietate, glie? Despre istorie, glorie sau patriotism?


Mai...Eu spun ca da.
Eu zic ca este o mare problema sociala...Una imensa.

Cand cei care compun o natiune se afla in afara unei constinte nationale, atunci acea natiune se afla intr-o situatie extrem de grava.
Nu-i treaba mea sa restabilesc un echilibru in care n-am crezut nicio secunda, dar il pot anunta, supune discutiilor si eventual combate...asta chiar daca demersul poate parea cuiva "nu grozav de inteligent".

Dincolo de toate astea, eu chiar am nevoie de un punct de sprijin pentru a rasturna acest Pamant...
Si chiar pot sa fac asta intrucat am la indemana instrumente la care Arhimede nici nu visa...
Erwin
[offtopic]
The Dude, discutăm persoane sau opinii? Eu ştiu că īn orice discuţie persoanele de faţă se exclud, ca să respectăm principiul Arta Conversaţiei. Ori chiar dacă nu ataci direct, nu eziţi niciodată să faci remarci asupra persoanelor pe care de fapt, nici nu le cunoşti. Ţţţţţ!

Uite şi un sondaj de opinie:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10878...at-muntenia.htm

ilie
QUOTE(The Dude @ 7 Dec 2011, 07:29 PM) *
Toti oamenii de pretutindeni, mai mult sau mai putin subtil, SUNT EXACT LA FEL !!!

Asa e !

Majoritatea celor cautati sunt talpa, dar sunt si unii ca Rosetti, Bratianu, Kogalniceanu.
The Dude
QUOTE(Erwin @ 8 Dec 2011, 12:00 AM) *
[offtopic]
The Dude, discutăm persoane sau opinii? Eu ştiu că īn orice discuţie persoanele de faţă se exclud, ca să respectăm principiul Arta Conversaţiei. Ori chiar dacă nu ataci direct,


De ce imi pui mie aceasta intrebare ?? Nu eu am adus persoana in discutie:

QUOTE
The Dude, ai lansat topicul de dragul controversei sau sa-ncercam sa ne convingem unii pe altii sa iubim/sa nu iubim, de ce/de ce nu iubim Romania?


Si nici atacul la limita jignirii...sau poate dincolo de ea...

QUOTE
De altfel nu consider ca intrebarea pusa sub forma "Cine iubeste Romania?" e grozav de inteligenta si necesita un eseu pompos de dragul dialogului.


QUOTE(Erwin @ 8 Dec 2011, 12:00 AM) *
...nu eziţi niciodată să faci remarci asupra persoanelor pe care de fapt, nici nu le cunoşti. Ţţţţţ!.


despre o persoana care spune ca:

QUOTE
Sunt un om care-si iubeste tara fara a avea nevoie de justificari, fara a ma declara neaparat un roman fericit si fara competente in materie de iubire de patrie.


...si care continua facand trei afirmatii (doua si jumatate) contradictorii ca sens, intr-o singura fraza ..stiu indeajuns pentru a imi forma o prima opinie.

...end of offtopic
The Dude
QUOTE(freeman @ 8 Dec 2011, 05:53 AM) *
Asa e !

Majoritatea celor cautati sunt talpa, dar sunt si unii ca Rosetti, Bratianu, Kogalniceanu.


Rossetti ??? rofl.gif rofl.gif rofl.gif
Bratianu ??? unsure.gif
Kogalniceanu ?? mad.gif

Ok freeman...Cine sunt ei ???

Sunt ei din tagma patriotilor despre care am invatat la scoala ??
Apartin ei categoriei superficiale care emit pe banda afirmatii cliseu de tipul: "iubesc fara sa am nevoie de vreo justificare" numai pentru ca au convingerea ca ele "dau bine" ?
Sunt iubitori de tara de genul ady minune, mircea geoana, mihai tatulici, etc..adica persoane care inteleg tara ca pe o gasca buna de jumulit si care isi interpreteaza chemarea catre ea ca pe o vocatie, din ratiuni justificative ???

As putea sa iti spun cate ceva despre fiecare (surprize nu cred ca ar fi decat poate in cazul lui Kogalniceanu) dar nu cred ca e bine...acu de sarbatori.

Iti pot spune insa ca in Amsterdam, pe nicaieri prin zona felinarelor nu mai exista nimic normal...Normalul a disparut pur si simplu.
Toate localurile de profil se intrec in expuneri pe care unii din Romania le numesc inca perversiuni jamie.gif

Da nu zicem aici despre cei care iubesc Olanda...nu-i asa ??
Cla
Ce e aia de fapt matrioti sau patrioti, e tara mama sau tara tata?
Marduk
QUOTE(abis @ 7 Dec 2011, 06:14 PM) *
QUOTE
Nu ai facut-o ... Sa imi explici ce te-am intrebat.

Ce faci? ai inceput sa-mi zici ce am facut si ce nu? ai devenit cumva mentorul meu si-mi ceri sa-ti explic de ce simt ca iubesc Romania? Pana la urma poate ca o iubesc pentru ca sunt un pervers, un masochist caruia ii place sa traiasca intr-o tara pe care pana si proprii locuitori au ajuns sa o huleasca si sa o prezinte ei insisi ca pe un tara fara de capatai, uitand de fapt ca tara este in administratia lor. Nu ma simt obligat sa spun mai mult decat am spus, repet iubesc Romania asa cum este ea, cu tot ce are bun sau rau.
QUOTE
... Puteam la fel de bine sa ma nasc in Uzbekistan de ex. Trebuia sa fiu mandru ca sunt uzbek? De ce?

Puteai sa te nasti si pe Vulcania Prime si tot ai fi fost mandru de faptul ca esti vulcanian, e o stare naturala, normala sa apartii unui trib, unui clan, unui grup de oameni care-ti impartasesc aceleasi opinii, idei etc. asa cum esti "hangiu" poti fi si uzbek, daca iti place la Han o sa-ti placa si in Uzbekistan.
QUOTE
De unde rezulta implicatia "m-am nascut in locul X" => "iubesc locul X" => "apreciez mai mult oamenii din locul X decat cei din alta parte" => "ma bucura mai mult realizarile celor din locul X decat realizarile altora"?

Nu cred ca este corecta comparatia ta, am mai spus nu esti obligat sa iubesti Romania, trebuie sa simti asta, e vorba de un sentiment personal nu de o vorba aruncata in vant, asa cum fac multi dintre romani. Poti sa te nasti in Romania si sa iubesti Papua Noua Guinee, papuasii si stilul lor de viata, mancarea lor, au mai fost destule cazuri.
QUOTE
"Mosii si stramosii" au avut alte scopuri decat sa-i lase lui abis un petec de pamant...

Daca nu ti-au lasat pamant ti-au transmis macar niste gene si tot ai avea ceva legaturi cu aceasta zona geografica, asta in cazul in care nu au fost de alta nationalitate.
QUOTE
... De ce, daca din intamplare te nasti intr-o tara sau in mijlocul unui popor, trebuie sa nutresti dragoste pentru acel loc sau acel popor? De ce?

Nu trebuie, nu esti obligat, e ceva la care ajungi singur, o concluzie, o decizie, o actiune etc. ceva care sa te determine ca merita sa iubesti acel loc, acel popor indiferent care ar fi el, dar cum in cazul de fata discutam despre Romania te-as ruga sa iei in calcul posibilitatea ca s-ar putea sa te indragostesti de aceasta tara, de acest popor, mai ales ca te-ai nascut aici.



QUOTE(The Dude @ 7 Dec 2011, 07:29 PM) *
Asta e Romania...nu aia idilica care iti apare tie in minte. Romania sparge seminte pe la colturi de bloc, fura si inseala ori de cate ori are prilejul, functioneaza dupa regula de aur: "pungaseste-ti cat mai bine aproapele", e violenta, vicleana, interlopa si rea. Are oamenii politici pe care ii merita si pe care din aceste motive ii promoveaza cu constinciozitate la fiecare scrutin, nu din ignoranta, manipulare, ori interese pecuniare...ci pentru ca stie ca numai asa poate sa continue in acelasi fel... Cine Esti Tu ?? (cea care iubeste Romania...din motive complet lipsite de relevanta)


QUOTE(The Dude @ 7 Dec 2011, 10:47 PM) *
..Cand cei care compun o natiune se afla in afara unei constinte nationale, atunci acea natiune se afla intr-o situatie extrem de grava.


Nu stiu de ce am impresia ca aceasta discutie are la baza o confuzie intre Romania si poporul care o locuieste. Nivelul cultural, spiritual si social defineste un popor, o tara, Romania nu este nici mai buna nici mai rea decat alte tari, mai ales ca acestui popor i s-au rapit 50 de ani din existenta normala, de dezvoltare spiritala, sociala. Poporul roman a fost transformat intr-un popor de sclavi, mutati de la sate la orase, dezradacinati si rupti de traditiile stramosesti, fara putinta de as exprima nicio parere sau opinie fata de ceea ce i se intampla. Nu toti romanii sparg seminte, mai putem trage concluzia ca Romania sparge semnite? Nu toti romanii fura, mai putem spune ca Romania fura? nu toti romanii sunt vicleni, violenti, interlopi etc. mai poate fi considerata Romania vicleana, violenta, interlopa? Exista oameni, care de o vreme incearca sa ne faca sa constientizam ca nu meritam sa traim in aceasta tara, ca nu suntem in stare sa ne administram, ca sunt altii care ar putea face aceasta administratie mai bine decat noi, romanii. Fel de fel de organizatii si specialisti in domeniu vin sa ne invete cum sa traim mai bine, cum sa muncim mai bine, cum sa ne cheltuim banii mai bine, iese un roman in fata sa le spuna care-i parerea lui in legatura cu subiectul si toti acesti specialisti sar pe el, iar Romaniei i se taie ratingul de la BB+/B la junk. Cine esti tu ?? cine sunteti voi ??? de unde ati obtinut acest drept, sa ne dati lectii si cum sa ne exprimam un sentiment. Nimic din ce-i romanesc nu mai e bun, cartofii nu sunt buni, dovlecii si pepenii au pete, graul este cu pleava, laptele e prea alb, branza este prea sarata, slanina prea grasa, gaina e prea slaba si mananca prea mult, tuica e nociva, vinul are tanin, apa are fire de praf, cimintirele nu trebuie sa fie pe deal ci in vale. In schimb tot ce-i pe galantar in supermarket este foarte bun pentru romani. De fapt ce vreti voi? sa ne faceti o Romanie noua dupa care sa ne invatati s-o iubim asa cum ati construit-o voi? Eu o iubesc asa cum este si ma gandesc in fiecare zi ca romanilor sa le vina mintea cea de pe urma, sa-si ia tara in primire si sa faca din ea o tara de care sa nu mai vorbeasca nimeni urat, iar de sa va gasi un neica nimeni sa zica ceva, sa sara zece romani pe el si sa-i scada ratingul.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 8 Dec 2011, 12:06 PM) *
tuica e nociva, vinul are tanin

pana aici , stop, ca te legi de sfintele valori stramosesti.
abis
QUOTE(Marduk @ 8 Dec 2011, 11:06 AM) *
Ce faci? ai inceput sa-mi zici ce am facut si ce nu? ai devenit cumva mentorul meu si-mi ceri sa-ti explic de ce simt ca iubesc Romania?

Corect, in afara de faza cu "mentor" smile.gif

Nu iti spun nici ca trebuie sa o faci, nici ca nu. Te intreb doar de ce o faci. De fapt nici macar nu te intrebam de ce iubesti Romania, ci de ce te-ar bucura mai mult daca un roman gaseste leacul la SIDA decat te-ar bucura descoperirea lui de catre altcineva..

Nu stiu de ce eviti sa raspunzi... E decizia ta, daca nu vrei, nu vrei si gata. Probabil ca nu stii nici tu motivul.

QUOTE
e o stare naturala, normala sa apartii unui trib, unui clan, unui grup de oameni care-ti impartasesc aceleasi opinii, idei

O fi o stare naturala sa apartii unui trib, nu stiu. Dar faptul ca apartii prin nastere unui popor anume nu implica automat faptul ca impartasesti aceleasi opinii si idei cu majoritatea... Si culmea, poti iubi tara si poporul chiar daca nu impartasesti opiniile majoritatii... Si poti sa nu le iubesti chiar daca le impartasesti... Cheia raspunsului nu poate fi "impartasirea acelorasi opinii".

Uite, doar 41% dintre romani sunt patrioti. Deci, daca ar functiona argumentul cu impartasirea acelorasi opinii ar trebui ca tu sa nu fii laugh.gif

QUOTE
Daca nu ti-au lasat pamant ti-au transmis macar niste gene si tot ai avea ceva legaturi cu aceasta zona geografica, asta in cazul in care nu au fost de alta nationalitate.

Gene mi-au transmis, evident... Mi-au transmis toti stramosii, incepand de la cei care au plecat din Africa acum doua milioane de ani... Sa iubesc Africa deci?
Oiski-Poiski
EU sunt rupta putin de realitatea romaneasca dar poate sa-mi zic careva daca in Romania anului 2011 se mai fura prin fabrici ca pe vremea ceausului ?

Ca in vara cand o fost mama la mine vin eu acasa de la munca si-mi zice ca a vizitat-o doamna L. si i-a adus cadou de la revedere ca mama se intorcea la TM.Eu ma feresc de femeia aia ca am impresia ca nu e chiar normala asa ca m-am suparat si i-am zis mamei ca de ce a luat cadoul.Ea zice ca nu l-a vrut si ca doamna a zis sa nu-si faca probleme ca nu a dat bani pe el.E furatura de la munca "stii tu, asa ca in Romania si nu le spune copiilor ca ti le-am adus " a zis femeia catre mama cuvant cu cuvant.Acuma ori femeia asta isi aduce aminte de furaturile din Ro ori se mai practica si acuma si stie cum merge treaba.
Nici nu vreau sa ma gandesc ca o va prinde o data si se duce iara vestea peste mari si tari a romanului furator. devil.gif


Daca aici intrebi un german sa-ti zica spontan ceva legat in capul lui de Romania zice : Dracula si Alexandra Stan.
Mai mare pacat nici ca exista pentru un neam .
Cucu Mucu
QUOTE(Oiski-Poiski @ 8 Dec 2011, 11:28 AM) *
EU sunt rupta putin de realitatea romaneasca dar poate sa-mi zic careva daca in Romania anului 2011 se mai fura prin fabrici ca pe vremea ceausului ?


Acum ceva mai mult se fura, ca nu mai e frica de partid! ohyeah.gif
Marduk
QUOTE(abis @ 8 Dec 2011, 11:27 AM) *
QUOTE
.... ci de ce te-ar bucura mai mult daca un roman gaseste leacul la SIDA decat te-ar bucura descoperirea lui de catre altcineva..

repet, pentru aceleasi motive pentru care s-ar bucura si un ungur si un neamt, francez sau olandez, am acest drept? pot sa ma bucur doar un picut mai mult?
QUOTE
... Si poti sa nu le iubesti chiar daca le impartasesti... Cheia raspunsului nu poate fi "impartasirea acelorasi opinii".

QUOTE
Gene mi-au transmis, evident... Mi-au transmis toti stramosii, incepand de la cei care au plecat din Africa acum doua milioane de ani... Sa iubesc Africa deci?

Daca simti ca Africa reprezinta ceva pentru tine, da, iubeste Africa.



QUOTE(Oiski-Poiski @ 8 Dec 2011, 11:28 AM) *
Ca in vara cand o fost mama la mine ... i-a adus cadou de la revedere ca mama se intorcea la TM....doamna a zis sa nu-si faca probleme ca nu a dat bani pe el.E furatura de la munca "stii tu, asa ca in Romania...Nici nu vreau sa ma gandesc ca o va prinde o data si se duce iara vestea peste mari si tari a romanului furator.

Ce-am inteles eu din poveste asta: ca doamna respectiva a furat ceva din Romania, l-a carat pana in Germania (banuiesc) sa sa-l faca cadou mamei tale care se intorcea in Timisoara, adica in Romania!!! e corect? Trebuie sa fi nebun ori bolnav, sa furi ceva din Romania sa-l duci in alta tara, sa-l faci cadou unui alt roman care se intoarce in Romania, in fond era un produs romanesc, pe care romanul l-ar fi putut cumpara acasa in Romania, ma gandesc totusi ca in Germania sau aiurea pe aceasta planeta faci un cadou ceva ce este specific tarii respective !!??
Oiski-Poiski
Nu, nu, m-am exprimat eu confuz.Ea a furat in Germania chestii de facut curatenie rofl.gif pe care le-a facut cadou mamei mele sa le ia cu ea in Romania.

Scuze, dar e de ras si de plans.


abis
QUOTE(Marduk @ 8 Dec 2011, 12:14 PM) *
repet, pentru aceleasi motive pentru care s-ar bucura si un ungur si un neamt, francez sau olandez

Repet: care or fi motivele alea? Nu ai spus care sunt si eviti sa o faci. Inteleg ca nici tu nu stii care sunt...

QUOTE
am acest drept? pot sa ma bucur doar un picut mai mult?

Oricine are dreptul sa faca asa... Sau invers... Sau in niciun fel. Eu eram doar curios sa aflu motivatia unuia sau a altuia. Daca nu se poate, nu-i nicio problema. Este doar interesant (pentru mine, pentru altii poate ca nu) spectacolul, atat si nimic mai mult....

QUOTE
Daca simti ca Africa reprezinta ceva pentru tine, da, iubeste Africa.

Romania, Africa - tot un drac
Marduk
QUOTE(abis @ 8 Dec 2011, 12:22 PM) *
....Romania, Africa - tot un drac

Nu sunt de acord cu parerea ta, daca este o comparatie intre Romania ca tara si tarile din Africa, dar ca un sentiment, pe care ai putea sa-l impartasesti tu pentru o arie geografica, da, poate fi acelasi lucru, Africa sau Romania, decizia iti apartine.
Marduk
QUOTE(Oiski-Poiski @ 8 Dec 2011, 12:21 PM) *
Nu, nu, m-am exprimat eu confuz.Ea a furat in Germania chestii de facut curatenie...

Ok acum am inteles. Da unii romani mai fura, ca si alti oameni de pe aceasta planeta.
Cucu Mucu
QUOTE(Marduk @ 8 Dec 2011, 12:41 PM) *
Ok acum am inteles. Da unii romani mai fura, ca si alti oameni de pe aceasta planeta.


Gresit, majoritatea romanilor fura de la locul de munca.
Marduk
Parerea iti apartine, eu cred ca doar unii romani fura si nu majoritatea.
The Dude
QUOTE(Oiski-Poiski @ 8 Dec 2011, 12:28 PM) *
EU sunt rupta putin de realitatea romaneasca dar poate sa-mi zic careva daca in Romania anului 2011 se mai fura prin fabrici ca pe vremea ceausului


Ca pe vremea ceausului ??? NU.
In fapt nu se mai fura nici pe departe pe cat se fura..Sunt camere video prin toate depozitele si prin toate birourile.
Cele mai multe dintre firmele pentru care am lucrat isi spionau angajatii cu camere disimulate in senzorii de fum si microfoane in senzorii de miscare.
Deplasarile sunt monitorizate cu GPS pe masinile de serviciu si cu sistemul de localizare al telefonului mobil.

E o practica atat de comuna incat a devenit de notorietate..
Societatile se protejaza cica, impotriva manevrelor neloaiale ale concurentei...pe un pret relativ modest.

La o mare societate de constructii din Bucuresti, intre 12 si 15.12.2011, angajatii din departamentele de oferatre, achizitii si mecanizare vor fi testati "voluntar" cu detecorul de minciuni..

Zilele astea, daca esti un amarat, a devenit tot mai greu sa furi .....
Daca in schimb pui ochii pe economia nationala, pe vreun combinat, pe vreo regie (daca a mai ramas asa ceva disponibil) atunci ai toate sansele de reusita...
Cucu Mucu
QUOTE(Marduk @ 8 Dec 2011, 01:47 PM) *
Parerea iti apartine, eu cred ca doar unii romani fura si nu majoritatea.


Serios? Aud de agenti de vanzari care ciordesc toate promotiile pt a le vinde la juma' de pret, aud de muncitori care vand fier, saci de ciment, scule, motorina, piese de schimb, aud de angajati care isi fac treburile personale cu masinile de serviciu pe timpul angajatorilor, incarcand consumurile in cardasie cu service-urile auto, aud de manageri care au firme ce capuseaza companiile pe care le conduc, aud de magazioneri care vand plasme, laptopuri, electrocasnice, aud multe si nu cred ca sunt doar fabulatii.


Sistemele de supraveghere sunt destul de scumpe dar, cand pierderile prin furt ating un anumit prag, chiar isi merita pretul.
Marduk
QUOTE(Cucu Mucu @ 8 Dec 2011, 03:33 PM) *
Serios?...
1. agenti de vanzari
2. muncitori
3. angajati
4. manageri
5. magazioneri
... aud multe ....


Mai ai si alte categori de romani care fura? auzi multe dar in mare parte sunt doar fabulatii nu acea majoritate de care vorbesti. Repet, romanii fura, dar fura la fel ca ceilati oameni de pe acest pamant, nu suntem un popor de hoti.
Cucu Mucu
QUOTE(Marduk @ 8 Dec 2011, 03:52 PM) *
Mai ai si alte categori de romani care fura?


6. tarani
7. politisti
8. functionari publici
9. preoti

VA URMA
Marduk
Taranii? ce fura taranii? de la cine fura? de la tarani? Cred ca suntem off topic, de la "Cine iubeste Romania?" am ajuns la taranii care fura, romanii neam de hoti, daca tu esti roman cum te simti cand cineva te face hot fara ca tu sa fi furat?
Cucu Mucu
QUOTE(Marduk @ 8 Dec 2011, 03:52 PM) *
Repet, romanii fura, dar fura la fel ca ceilati oameni de pe acest pamant, nu suntem un popor de hoti.


Sunt de acord cu tine, NUMAI CA iegzista o mica mare chestie: aia care fura de la locul de munca prin Occident sunt numiti hoti, la noi in Romania sunt numiti "descurcareti".

Nu am afirmat ca romanii sunt neam de hoti. Si nu o voi face vreodata. Oiski intreba daca se mai fura din fabrici si uzine iar eu mi-am spus parerea. Acum, din frica de a nu fi banuiti ca nu ne iubim patria sa nu cadem in extreme, sa negam evidenta. Sunt romani care fura asa cum sunt romani care au descoperit lucruri fara de care lumea asta ar fi fost mai involuata. A doua categorie nu o exclude si nu o domina pe prima, din pacate.

QUOTE
Taranii? ce fura taranii? de la cine fura? de la tarani?


La greu! Sa nu idealizam acum taranul roman.
Marduk
QUOTE(Cucu Mucu @ 8 Dec 2011, 05:15 PM) *
QUOTE
... prin Occident sunt numiti hoti, la noi in Romania sunt numiti "descurcareti".

Eu nu-i numesc "descurcareti" ci pur si simplu hoti, fie ca sunt romani, rusi, unguri, tigani, turci, nemti, francezi etc.
QUOTE
... din frica de a nu fi banuiti ca nu ne iubim patria sa nu cadem in extreme, sa negam evidenta....

"Sunt romani care fura asa cum sunt romani care au descoperit lucruri fara de care lumea asta ar fi fost mai involuata"
Nici in UE sau USA categoria respectiva nu o exclude pe cealalta si nu o domina, e vorba doar de sistem, care actioneaza diferit fata de cele doua categori.
QUOTE
... Sa nu idealizam acum taranul roman.

Nu, dar nici sa-l facem hot. Eu am o cu totul alta perceptie despre Miorita.
Cucu Mucu
QUOTE(Marduk @ 8 Dec 2011, 05:45 PM) *
Eu nu-i numesc "descurcareti" ci pur si simplu hoti, fie ca sunt romani, rusi, unguri, tigani, turci, nemti, francezi etc.


Tu esti unul! De cate ori ai auzit sintagma "mai avem noroc ca se mai descurca pixulescu pe la serviciu"? Fii sincer! rolleyes.gif


QUOTE
Nu, dar nici sa-l facem hot.


Dar nu facem hot taranul roman, ci o parte din tarani, si anume cei care fura. jamie.gif
ilie
Cucu, peste tot se fura... uite cateva date cu furturi din industria auto: Germania 1,1%, Ungaria 0,4%, SUA 2%, Turcia 0,1%.
Aceste cifre sunt considerate de producatori ca fiind furturi directe si piese montate prost/distruse din greseala si ascunse de muncitori pentru a nu fi descoperiti.
Cand m-am ocupat eu de productie in Romania, se fura cam 0,5%. Acum am auzit ca in productie furturile sunt foarte mici, cele mai mari fiind in magazine.
Cucu Mucu
QUOTE(freeman @ 9 Dec 2011, 06:49 AM) *
Cucu, peste tot se fura...


Nu pot sa contest asta. Doar ca Marduk a luat-o la vale cu romanii lui supermegacinstiti. In productie se fura mai putin datorita sistemelor de supraveghere, cand iti fura o piesa adusa din India, nu era neaparat costul piesei cat costul de aducere a ei si imaginea firmei in fata partenerilor de afaceri. Asa ca in productie sistemele de supraveghere si-au facut toti banii, mai ales ca sunt si cele mai putin costisitoare.
andra_v
Cred ca majoritatea covarsitoare a romanilor din Italia si Spania care muncesc cinstit (si muuult) pentru o casa amarata s-au saturat pana peste poate de aceste invective mizerabile ale unor neoameni.
Daca esti mai slab de inger, poti sa-l numesti hot pe muncitorul care a adus de la serviciu un detergent (cred ca imaginatia lui Poiski, de data asta, a luat-o razna. Nu o banuiesc de rea intentie. Ceea ce nu stiu gurele albe este ca politica micilor angajatori este bazata pe recompensarea salariatilor cu diferite produse ale firmei in locul unor venituri impozabile), o duzina de seringi etc. Toate se intampla cu acordul tacit al patronului. Eu insa ma intreb cum i-am putea califica pe jurnalistii din peninsula care isi castiga painea ostracizand zi de zi, ceas de ceas pe pe cei mai buni si mai productivi lucratori din lumea intreaga. De patronii lor nu mai vorbesc. Niste suboameni care fura painea unor muncitori mai calificati si mai seriosi si, gratie "formatorilor" opiniei publice, cu 360 de euro mai prost platiti decat colegii lor nascuti in Occident. Mi-e scarba.
andra_v
PS Si mie indivizii needucati, de la tara, mi-au furat tot cea aveam in curte, de la produse alimentare, la gard. Lucru care nu s-a repetat in cazul lucratorilor civilizati din mediul urban. Primii trebuie omorati sau educati? E mai usor a da cu piatra...
Oiski-Poiski
QUOTE(andra_v @ 9 Dec 2011, 10:12 AM) *
cred ca imaginatia lui Poiski, de data asta, a luat-o razna. Nu o banuiesc de rea intentie.



Ma acuzi ca mi-am imaginat ca femeia respectiva a furat aici detergenti de la munca si a remarcat " asa ca in Romania " ? Tu crezi ca asta este un delict cavaleresc ? Ai trait vreodata ca si roman in afara granitei si sa-ti fie rusine sa zici de unde vii ? Si sa stii ca tu nu ti-ai adus aportul la imaginea asta negativa ?
Femeia respectiva nu moare de foame.Are apartament in Romania in care nu sta nimeni, aici si-a cumparat locuinta si isi ajuta fiul tot aici sa intretina ditamai hardughia de casa cumparata .Crezi ca mi-a fost mila de ea ca a furat detergent de la munca ? Avea ea nevoie de asta ?

Te inseli daca iti inchipui ca am nevoie sa-mi imaginez tot felul de chestii.

Si ca sunt mai slaba de inger ca-l numesc hot pe unu care a furat ? Nu cred ca inteleg logica spuselor tale.Adica , ce dracu, sa nu mai fiu asa lesinata si sa ma impacientez cand unii fura si-mi fac neamul de ras ?? Fii tare Oiski, NU FII SLABA DE INGER , un indian nu plange niciodata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrei sa zici ca la tara sunt indivizi needucati si la oras traiesc civilizatii ? Vezi cum se poate interpreta si citi printre randuri ?

Hmmm... Ca de obicei sunt mai patrioti aia care nu se bat cu caramida in piept dar vad realitatea in fata si mai credinciosi cei care nu striga asta in gura mare .


Insa cred ca am deviat foarte mult de la tema.


Si am uitat sa zic ca in sfarsit am priceput de ce dispar membrii de la Han.Nu mai exista dezbatere fara jigniri "de buna credinta " .Si asta din partea moderatorilor . Haleluia ! Oiski fii tare !
The Dude
MmmmDa....s-a deviat foarte mult.

Intrebarea continua sa fie : cine sunt cei care iubesc Romania ???

Pana acum am identificat urmatoarele categori:

1. Cei superficiali care nu au o problema din asta si care au adoptat o pozitie de imprumut, greu sau imposibil pentru ei de argumentat; numai pentru ca in general societatea e de acord ca asta ar fi cea mai buna atitudine civica. Numarul lor e cel mai mare asa ca am inceput cu ei.

2. Cei care se afla pe val si care din acest motiv simplu au devenit dependenti fata de relatia lor cu tara. Aici intra de-a valma vedete, formatori de opinie, oameni politici, ranguri militare, ordine fratesti si institutii abilitate. Numarul lor este considerabil...dar mai redus.

3. Adevaratii patrioti, cei pe care acest topic nu a reusit sa ii identifice inca, confundandu-i fie cu mari romani, fie cu figuri istorice proeminente care au actionat in nume si in interes propriu, dar care in urma lor au lasat o amprenta cu efect benefic asupra natiei. Numarul astora nu l-am putut cuantifica inca.

Cam asta ar fi...am scapat vreo categorie ???

Daca n-am uitat nimic...atunci imi e mila de Romania...Cu asemenea iubiti cine mai are nevoie de dusmani ???
turbo trabant
QUOTE(freeman @ 9 Dec 2011, 07:49 AM) *
Acum am auzit ca in productie furturile sunt foarte mici, cele mai mari fiind in magazine.

Metro avea la un moment dat 3-4%. In productie e mai greu de furat.
andra_v
Poiski, repet, am considerat ca esti de buna-credinta. De unde ai dedus ca mesajul meu te viza pe dumneata? Ce Doamne-iarta-ma, nu se observa cu ochiul liber ca am fugit ca de foc de un schimb de replici cu tine (si cu alte persoane) pe care nu mi-l doresc? Am decis sa nu-ti mai raspund la mesaje, tie si altor catorva useri, inclusiv cu rang de moderator.

Chiar nu intelegi ca fac parte dintr-o familie ai carei membrii muncesc din greu (majoritatea) in strainatate pentru o bucata de paine? Ca ma gandesc la verii mei care nu au patruns in cercuri subtiri in Occident si, cand cauta duminica pe net un site in limba romana, dau peste aceste mesaje care improasca cu noroi?

Uite, am in minte un caz concret: un amic, lucrator in constructii in Spania, a carui mama face menajul in Italia. Cu banii castigati in zece ani de zile si-a achizitionat o casa in valoare de 20000 de euro. Cand m-a vizitat in urma cu doua luni, mi-a oferit un detergent primit de la mama sa. Care ar fi concluzia? Prezumtia de nevinovatie nu functioneaza? Or postul tau arunca o pata neagra asupra tuturor acestor indivizi care au in casa un detergent din Italia.

Nu m-ai inteles, sau nu ai vrut sa ma intelegi: exista fel si fel de raporturi intre angajator si angajat, cea mai frecventa fiind aceea in care in care patronul PERMITE muncitorilor prost platiti sa se "autorecompenseze" (printr-o conventie tacita) cu buniri produse de firma respectiva. Nu spun ca situatia este in regula, dar cine ma cred eu sa condamn o pensionara cu zeci de ani in campul muncii inainte de '89, care a facut foamea, frigul si a stat la cozi pe vremea lui Ceausescu, pentru un comportament derivat dintr-o mentalitate primitiva? Cand imi expune careva un asemenea caz, ma gandesc inevitabil la prietena mea care a dus tot greul perioadei comuniste si al tranzitiei. Cine sunt eu sa o judec pe prietana mamei mele, nevoita sa lucreze ca menajera? Nu-ti imaginezi ca postarea ta i-a jignit pe romanii apartinand categoriilor dezavantajate in Italia? Evident, nu toti practica "furtul cavaleresc", dar majoritatea covarsitoare au primit un detergent. Si ca aceste mesaje pot fi folosite in orice moment de catre presa occidentala mai putin binevoitoare romanilor care asteapta un caz - real sau inventat, nu are importanta - pentru a lovi in categorii sociale intregi.

Nu stiu de ce am avut impresia asemanatoare ca pe Han nu se poate initia o discutie de tipul : DE CE se fura? Pentru simplul fapt ca nu exista persoane receptive sa inteleaga un fenomen social in toata amploarea sa, fara etichetari, si sa identifice cauzele, alaturi de solutiile oportune eradicarii sale. Imi pare rau, dar consider ca aceasta comunitate a esuat in demersul sau de promovare a artei de a conversa.



Cucu Mucu
QUOTE(andra_v @ 9 Dec 2011, 12:35 PM) *
Nu m-ai inteles, sau nu ai vrut sa ma intelegi: exista fel si fel de raporturi intre angajator si angajat, cea mai frecventa fiind aceea in care in care patronul PERMITE muncitorilor prost platiti sa se "autorecompenseze" (printr-o conventie tacita) cu buniri produse de firma respectiva.


Patronul ala e un idiot. A, ca il lasi sa manance un mar sau sa sparga o "seminta", asa, de dragul artei e ceva, dar sa il lasi sa iti fure zilnic bunuri, e altceva.
The Dude
QUOTE(andra_v @ 9 Dec 2011, 01:35 PM) *
Imi pare rau, dar consider ca aceasta comunitate a esuat in demersul sau de promovare a artei de a conversa.


Trist dar in parte adevarat. Oricum are meritul urias de a fi incercat..
A incercat !!! Macar atat, si tot a facut...

...eu unul nu mi-am pierdut speranta ca si poate sa reuseasca....
Serenity
Iubesc Romania ca idee, iubesc imaginea ei din mintea mea, imaginea ei de alta data. Urasc romanii. Cu mici exceptii, consider ca sunt un experiment esuat, o natie din ce in ce mai dezgustatoare.

Si aia care sunt plecati de 20 de ani in alte tari si declara iubire tarii mi se par niste ipocriti. Cam ca aia care isi parasesc nevasta dar declara ca o iubesc cu patima.
Marduk
QUOTE(andra_v @ 9 Dec 2011, 12:35 PM) *
....Nu stiu de ce am avut impresia asemanatoare ca pe Han nu se poate initia o discutie de tipul : DE CE se fura? Pentru simplul fapt ca nu exista persoane receptive sa inteleaga un fenomen social in toata amploarea sa, fara etichetari, si sa identifice cauzele, alaturi de solutiile oportune eradicarii sale.Imi pare rau, dar consider ca aceasta comunitate a esuat in demersul sau de promovare a artei de a conversa.

Eu cred ca putem initia oricand o discutie pe tema asta " DE CE se fura?" atata vreme cat nu are trimitere directa la Romania si romani, putem discuta despre dorinta oamenilor de a fura, de a-si insusi bunuri care nu le apartin, pentru care nu au depus nici un efort. Nu sunt de acord, daca te referi la comunitatea hanului, ca am esuat in demersul artei conversatiei, atata vreme cat discutam civilizat, fara sa ne balacarim, sustinandu-ne ideile, parerile, obiectiv sau subiectiv, cred ca asta reprezinta o reusita. Ar fi cazul sa vizitezi si alte forumuri, mai ales cele din jurnale, sa vezi acolo care este situatia, nu exista nicio regula nici un respect.
factura
@The Dude
Cred ca am interpretat gresit primul tau post. Intrebarea "Cine iubeste Romania?" era mai profunda decat am putut eu sa percep la ora aia la care am fost ofuscata de merit. Am inteles acum ca meritul se referea la altceva. Nu la merit ca recompensa (si sper sa se inteleaga mai mult decat zic), ci la merit in sensul daca are rost. Rost = care e sensul iubirii unei "...". Iar ma bag in cuvinte. Chiar si terminand fraza, ramane intrebarea ce e iubirea si catre ce si ce poti iubi, etc.

Am facut o asociere cu familia pentru ca eu am inteles asa: Ne nastem intr-o familie, intr-o tara. (excluzand minoritatile. imigrarea) . Cred ca e normal sa iubesti *(sa fii atasat)( - cu toate ca leirn (si nu numai ea, poate si eu) ar fi de alta parere in privinta atasament versus iubire) oamenii, implicit locul in care te dezvolti. Sentimentul apartenentei. Poate atasamentul se intensifica datorita nesigurantei, fricii. Avem un univers. Cum procedam? Il ignoram. Eu sunt x, locuiesc in statul y si imi place omleta cu bacon. Consider ca asta ar fi o varianta a nationalismului. Nevoia de a apartine. Viscerala.
*(ma refer la cei care iubesc .ro dezinteresat)
Si poate iubirea chiar nu e atasament. Atunci cand iubesti nici macar nu-ti pui intrebarea de ce iubesc? Se intampla. Pur si simplu.
Intrebarea topicului cred ca ar putea fi tradusa prin: Ce reprezinta un stat in constiinta individului?

Regret ca discutia a ajuns la furt. Mi-a placut ce a zis legat andra_v legat de asta, cumva (oiski, n-am vorbit niciodata, s-ar putea sa inteleg mai putin decat exista, dar nu cred ca andra_v te-a vizat personal acolo) si anume ca foarte putini oameni stau sa se gandesca ce inseamna, de fapt, furt in "imaginarul" romanului pervertit de comunism. Departe de a fi o scuza. Mie imi place Tepes. Cred, insa, ca toata lumea e de acord ca un lucru perpetuat constant devine norma. Ciudatul devine normal si invers. Nici nu trebuie sa fi trait in comunism ca sa se poata intelege ce vreau sa spun.

Acum divaghez rau eu (daca n-am facut-o pana acum biggrin.gif). Cand am auzit prima oara de Fenomenul Pitesti aveam 20 ani. Prima reactie fata de tortionari: oripilare, inadmisibil, grotesc, ar trebui ...etc. Imposibil. De neimaginat. Apoi, m-am facut mai mare si am ajuns sa nu-i urasc. Consider ca am evoluat.
Nu militez pentru: "hai sa fim buni la suflet!". Doar pentru o intelegere a realitatii. Nu cred sa reusim vreodata. Oamenii intregi la cap sunt limitati. Nebunii nu. Cine sa aiba c.... sa suporte TOT? Conditia umana.
Macar sa nu aruncam cu pietre. Nici sa intoarcem obrazul.
Nu plang de mila hotilor. Romanii sunt si ei niste oameni. Intr-un sistem prost. Intrari si iesiri. Atat dai, atat iei.

edit. greseli de orto rofl.gif
The Dude
blink.gif blink.gif blink.gif


In postul tau sunt atat de multe abordari incat ...

QUOTE
Consider ca asta ar fi o varianta a nationalismului. Nevoia de a apartine. Viscerala.
Chiar si terminand fraza, ramane intrebarea ce e iubirea si catre ce si ce poti iubi, etc.
Mie imi place Tepes.
Oamenii intregi la cap sunt limitati


Now .......You give me a break ? ..Will you ???

Acuma eu sunt cu vin la cap...dar ...voi revenii.


Pun piua....
Cucu Mucu
QUOTE(factura @ 10 Dec 2011, 01:18 AM) *
Regret ca discutia a ajuns la furt. Mi-a placut ce a zis legat andra_v legat de asta, cumva (oiski, n-am vorbit niciodata, s-ar putea sa inteleg mai putin decat exista, dar nu cred ca andra_v te-a vizat personal acolo) si anume ca foarte putini oameni stau sa se gandesca ce inseamna, de fapt, furt in "imaginarul" romanului pervertit de comunism. Departe de a fi o scuza. Mie imi place Tepes. Cred, insa, ca toata lumea e de acord ca un lucru perpetuat constant devine norma. Ciudatul devine normal si invers. Nici nu trebuie sa fi trait in comunism ca sa se poata intelege ce vreau sa spun.


Adica, propui si tu, ca si andra, din dragoste de tara sa punem batista pe tambal si sa nu discutam aspectele negative, doar sa ne laudam intre noi. Nu mi se pare ok!

The Dude, daca vrei sa cauti romani, cauta-i omule nu printre cei care isi lauda nonstop tara si urla cat ii tin plamanii "Desteapta-te romane", ci printre cei care simt un ceva cand ii cutreiera muntii, care simt un ceva cand ii vad drapelul, printre cei care isi cinstesc calitatea de cetatean roman atat in tara, dar mai ales peste hotare, si, nu in ultimul rand, printre cei care discuta defectele natiei.

Cat despre iubire - e exagerat termenul. Iubirea vine la pachet cu gelozia, si uite, eu nu sunt gelos cand uncle Sam i-o trage Romanichii de fiecare data cand o prinde la intuneric. Sau nu oi fi iubitor de tara, cine stie?!

Michelle
In orice caz factura, statul e una si patria e altceva. Pot sa-mi iubesc patria si sa-mi urasc statul . Corect?
De ce cred eu ca romanii au tendinta de a se "descurca". Pentru ca statul, nu patria, isi bate joc de ei si le ia cu japca. Sau ii supune la cazne inutile birocratice. Si atunci e in firea omului sa se apere, ocolind si descurcandu-se.,furand si de la privatul care le ofera un loc de munca. Poti sa-i condamni? Ei incearca sa supravietuiasca unui sistem ostil care ii tine captivi.
Ca raman cu asemenea reflexe si cind ies afara dovedeste ca se adapteaza greu sau nu se adapteaza. Unii doar, sa nu generalizam.Tipa aia de care povestea Oiski era un asemenea caz , saraca.Mie mi-e mila de asemenea misfiti (dezradacinati). Lor nu le e bine nici in patrie ,nici afara, pentru ca nu se pot adapta. Si chestia asta cu adaptarea nu are nici o legatura cu mediul din care provin:urban sau rural. Tine de caracter si de educatie. Care nu sunt apanajul doar al orasului sau al mediului rural.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.