Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Case De Vacanta, Case De Locuit..
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
ilie
Estetic terasa arata infiorator: sunt doua structuri destul de masive, una peste alta, de culoare foarte inchisa si aceeasi dimensiune, la o distanta mica de persoana din interior. Policarbonatul da o senzatie de ieftin... (atentie, se inegreste si imbatraneste in 5-10 ani). Lemnul se va crapa si deforma acolo unde lumina trece prin policarbonat si il atinge.
Acoperisul pare supradimensionat in raport cu stalpii de sustinere (cred ca un cutremur da cu acoperisul asta de pamant). La structuri as recomanda ca lemnul de grosimi mari sa cuprinda dimensiunile mari, nu invers.
doru_constantiniu
La o structura de acest tip trebuie neaparat contravantuiri, indiferent de grosimea stalpilor. Pentru ca la aparitia unor forte orizontale (cutremur, vant), structura e in pericol.
La o casa insa, daca o plachezi cu OSB, acesta joaca si rol de saiba rigida. Insa nici asa n-ar strica acele contravantuiri.
Danzel, ca sa iesi mai ieftin, ai putea sa faci acoperisul numai deasupra casei, iar terasa sa o acoperi ca in pozele astea, cu sau fara policarbonat. Lucrarea asta se poate face si ulterior, cand mai strangi niste bani.
The Dude
Policarbonatul nu este un material care sa poata functiona in felul asta. Recent am folosit placi de grosime 60mm cu dublu fagure, dar la pereti verticali.
Rezistenta policarbonatului este remarcabila...nu insa si comportamentul lui in timp. La mine acasa am placat acoperisul chioscului din gradina cu policarb de 4mm, aplicat pe un caroiaj din scandurele de 10 mm, cu ochiul de 35x35. Puteai merge pe el lejer. La montaj am utilizat suruburi de lemn pentru tabla lindab cu garnitura ce se vulcanizeaza singura sub actiune razelor solare. In primul an (vara de 50 grade la nivelul sarpantei si iarna cu -15) lucrurile s-au desfasurat ok...In al treilea an am constatat o matuire considerabila a placii, iar in al patrulea au inceput sa para fisuri in progres pornite din zonele suruburilor de montaj. Pe acolo ploua..

Nu Danzel.

In pozele tale e o suprastructura (in sensul de supradimensionata) cu scopul unic de a crea impresia de stabilitate si de a atrage in acest fel clientii.
Nu impartasesc opiniile lui Freeman in legatura cu estetica terasei, dar am multe retineri legate de functionalitatea ei.


danzel
O alta varianta , cu intrarea in living modificata. Apar niste pereti in plus, ce-i drept. In cazul meu pot justifica asta prin faptul ca voi avea umbra pe terasa intre ora 15 si apus.


freeman
, nu te contrazic, dar ideea era alta.
doru, exista si contravanturi, dar doar in colturi si undeva la mijloc. Cam putine dupa parerea mea, dar nu ii condamn, la urma urmei e doar o terasa, vara plina de studenti tineri si rapizi: daca vine primaria , sau un cutremur astia fug repede...asta pentru ca sunt baieti destepti smile.gif Din pacate, de la terasa asta fug direct in strainatate si ne lasa sa alegem dintre toate scursurile de politicieni pe cele mai putin...scurse. Zici ca e un blestem !

TheDude In cazul unei terase in buricul Bucurestiului, unde oricand primaria iti poate lua dreptul de folosinta, policarbonatul ala va rezista suficient. Interesanta treaba cu suruburile speciale care se autovulcanizeaza.
Chiar ma intrebam de ce costa 200 de roni la o suprafata de 100mp... Cat priveste functionalitatea...fratele meu zice ca localul e plin vara ! Daca nu moare nimeni sub terasa aia, eu zic ca e OK.
doru_constantiniu
Danzel,
Daca vrei sa faci casuta cu mansarda, ti-am facut o schita cum ar putea arata.

Eu zic ca ar trebui sa te gandesti, sau razgandesti in primul rand asupra pozitionarii casutei raportat la punctele cardinale.
Am locuit o scurta perioada intr-un apartament cu geamurile spre nord si nu doresc nimanui asa ceva. Esti ca in pestera.

Ce ti-am desenat aici e o adaptare la ceea ce ai facut tu. Mie nu mi se pare deloc functionala, dar tu stii mai bine ce ai nevoie.
Ti-am pus totusi TV-ul vis-a-vis de canapea, sa nu trebuiasca sa te uiti din picioare.
Am pus si o masa micuta, pentru ca nu intotdeauna stai afara, pe terasa.
Terasa cred ca ar trebui s-o faci in forma de L pentru ca, cateodata vrei sa stai si la soare, nu numai la umbra.
Primavara devreme sau toamna tarziu e un deliciu sa stai pe o terasa insorita. Daca o faci insa orientata spre nord...

Suprafata construita, fara terase e de 38,5 mp, ceea ce inseamna ca perimetrul fundatiei va fi mai mic, deci mai ieftin.
Acoperisul nu l-am prevazut si peste terasa pentru ca sa-ti fie mai usor (cu banii). Intai poti face casuta, pe urma terasa si pe urma o poti acoperi.


Mai am si alte idei, si am mai facut cateva schite, dar niciuna nu e asa ieftina.
Daca faci intai casa, fara sala de biliard, poti sa alipesti mai tarziu o incapere multifunctionala 5,5 x 4 m. Adica azi o poti face sala de bilird, peste 5 ani iti faci un atelier, peste 10 isi fac copii un garaj, ...
Marduk
QUOTE(The Dude @ 6 Feb 2011, 02:37 PM) *
............. iar in al patrulea au inceput sa para fisuri in progres pornite din zonele suruburilor de montaj. Pe acolo ploua..

si eu vroiam in acest an sa acopar terasa cu policarbonat unsure.gif ce parere ai de placile ondulate din fibra de sticla? vreau sa am ceva lumina sub terasa, daca o acopar cu OSB si lindab sau ondulat mat, nu mai patrunde nicio raza de lumina.
The Dude
Doru, cu incontestabilele lui abilitati m-a scutit de o gramada de treaba.
Continui sa cred ca livingul nu ar trebui sacrificat pentru nimic in lume, dar nu pot sa nu accept varianta propusa ce face un fel de pace intre optiunea pool si functionalitatile unui clasing living.


Marduk, placile alea sunt ok, dar nu au sa iti placa. Cu policarbonat vei avea satisfactiile asteptate, insa ele ar putea dura multa mai mult daca alegi sa faci gaurile cu o freza si nu cu un burghiu...Daca tratezi asamblarea cu mare atentie ea e cea mai buna solutie
danzel
The Dude
QUOTE
Doru, cu incontestabilele lui abilitati m-a scutit de o gramada de treaba.
Continui sa cred ca livingul nu ar trebui sacrificat pentru nimic in lume, dar nu pot sa nu accept varianta propusa ce face un fel de pace intre optiunea pool si functionalitatile unui clasing living.
Am inteles ! Faceti pace, nu? Ma bucur !..................... Revin !
Erwin
Danzel, dacă pe masa de biliard, īn timp ce nu e folosită, o acoperi cu o tăblie de masă din lemn furniruit suficient de mare, obţii o masă de salon beton! ohyeah.gif
kcapone
QUOTE(The Dude @ 4 Feb 2011, 03:24 PM) *
kcapone...DA...multe si complicate.

drumul de la casa mutei la drumul principal e mai lung decat cel de la sura la drum. Mie asta mi s-a parut imposibil, dar e o iluzie optica ce nu se poate trada decat privita dintrun anume unghi si desigur utilizand o ruleta...


De aceea te-am si intrebat. In poze pare casa mutei mai aproape, dar de la fata locului tineam minte ca ar fi invers. Oricum pozitia mea va fi ..dictata de pret si evident opinia soatei. Ca doar de-aia e jumatatea mea, facem echipa, ...ea decide si eu sunt de acord bop.gif laugh.gif

QUOTE(The Dude @ 4 Feb 2011, 03:24 PM) *
In fine asteptam o solutie minune propusa de cineva. Daca ea devine concreta facem actele in aceiasi zi cu prietenul meu titular pe tot terenul. Dupa aia impartim conform algoritmului. Nici eu nu am acum lichiditati insa putem fi pasuiti daca se leaga. De asemenea daca vei considera targul ca inechitabil te poti retrage oricand.

In regula. Atunci nu-mi ramane decat sa astept.

Toate bune!
danzel
Multumesc Erwin !
Pentru cei care nu vor sa "sacrifice" livingul pentru biliard eu le recomand:
Se pare ca in lumea asta mare exista solutii pentru orice.
all
QUOTE
. Pune tevile de apa pe pereti (nu in podea) la 20-30 cm de podea, iar cablurile electrice deasupra lor inca 30-40 cm. Bafta la constructia ei!

QUOTE
Acest topic a fost editat de freeman: 3 Feb 2011


In pardoseala, nu ??? de ce ?
Eu am de gand sa-mi pun incalzire prin pardoseala,,,este rau ?


Masa de biliard din poza - este pentru adulti ? Pune ceva serios, daca nu lasa locul liber, poate intra o ladita de bere.
Salutare pe 2011 thumb_yello.gif
kcapone
QUOTE(all @ 9 Feb 2011, 03:27 AM) *
In pardoseala, nu ??? de ce ?
Eu am de gand sa-mi pun incalzire prin pardoseala,,,este rau ?


Mai all se spune mai nou despre incalzirea din pardoseala ca nu e buna cu ergumente logice. Cei de la ICPE au rezolvat treaba asta. Romani, de!

Problema este legata de temperatura la care sunt incalzite calblurile/pardoseala in prima faza si apoi temperatura la care raman ele in faza a doua. Vb si cu pepinogepeto ca e dibaci.

http://www.icpe.ro/ro/p/2_6_incalzirea_pardoseala

Vei vedea aici ca se aleg anumite cabluri pt incalzirea unei pardoseli din lemn, deci de utilizat la cabana ta!
ilie
Masa de billiard care se rasuceste e buna doar pentru copii.
QUOTE(all @ 9 Feb 2011, 03:27 AM) *
In pardoseala, nu ??? de ce ?
Eu am de gand sa-mi pun incalzire prin pardoseala,,,este rau ?

Sfatul a fost dat pentru o incalzire cu calorifere. Interventiile in pereti nu-ti afecteaza podeaua (gresie, parchet, etc), locul defectiunii se identifica usor.
Deficientele principale ale incalzirii prin podea constatate de mine:
- cresterea tensiunii periferice,
- genereaza o electricitate statica care te face sa inspiri mai mult praf,
- ai un anumit disconfort datorita incalzirii prea mari a picioarelor.
kcapone

Exact asta au rezolvat cei de la ICPE! Citeste pdf-ul de la link-ul de mai sus sau contacteaza-i.
all
QUOTE
Mai all
Vei vedea aici ca se aleg anumite cabluri pt incalzirea unei pardoseli din lemn, deci de utilizat la cabana ta!


Nu pentru cabana....pentru casa. Am sufrageria de 3,8 m inaltime, iar geamurile sunt mari, intre geam si sol imi ramane 25 cm, nu intra calorifer , iar sufrageria are in jur de 45 mp. iar pe partea unde nu am geam nu doresc calorifer. Caloriferele se pun de preferat sub geam.
Daca ai uitat, cabana o doresc simpla (asa ca mine). Un godin sau un semineu din piatra nimic mai mult.
Luna viitoare, daca termina Costel cu actele vin in tara cu proiectul smile.gif) si poate ne intalnim, daca nu o sa ai treaba. Vin pentru o saptamana, cat sa rezolv treaba. O sa dau comanda si de busteni, pana ii strange Costel vin acasa sa ma apuc de treaba smile.gif)
ilie
QUOTE(kcapone @ 9 Feb 2011, 02:54 PM) *
Exact asta au rezolvat cei de la ICPE! Citeste pdf-ul de la link-ul de mai sus sau contacteaza-i.

Nu au rezolvat deficientele constatate de mine... ei spun altceva ce tine mai mult de marketing...
Aceste cabluri electrice sunt totusi o solutie buna pentru o cabana (nu se locuieste permanent in cabana), estimez un consum mare energetic la 175-200W/m2, dar e acceptabil pentru o cabana. Eu le-as incastra in pereti pana pe la 1,2 m si as lasa, unde e posibil, niste fante de dispersie directa a aerului incalzit. Daca le aranjezi artistic, le poti aplica direct pe pereti!?!
Intr-o alta viata am participat intr-o firma ce facea obiecte din fibre de carbon. Pe scurt, la un moment dat faceam un soi de calorifere de 2-3 mm grosime care mergeau puse pe pereti ca niste tablouri (puteau fi vopsite sau pictate). Consumul lor era infim si ocupau foarte putin spatiu, insa trebuia sa acoperi o suprafata destul de mare. Clientii erau marile sere, fermele de animale si proprietarii de cabane rolleyes.gif rolleyes.gif .
kcapone
Freeman se mai fac "caloriferele" alea? Interesant de dat amanunte. Pret/consum/suprafata minima.

All vezi ca sunt si panourile alea radiante...care cica ar fi bune. Nu stiu insa pe nimeni care sa-si fi pus pt o parere obiectiva vis-a-vis de eficienta/consum. Uite aici un link http://www.helvetic-impex.ro/
Astia sustin ca au marfa de calitate si intr-adevar cu tehnologia cu infrarosu, si ca multi altii de pe piata furnizeaza doar niste radiatoare moderne.
Te descurci tu.
ilie
QUOTE(kcapone @ 10 Feb 2011, 09:13 AM) *
Freeman se mai fac "caloriferele" alea? Interesant de dat amanunte. Pret/consum/suprafata minima.

Nu se mai fac. Am vandut partea mea din firma respectiva si productia s-a mutat mai apoi in Germania. Eu am ramas cu toata tenologia de carbon.

Pe scurt: intre doua placi din fibra de sticla se pune o 'hartie' din carbon. Se conecteaza direct la priza de 230V. Consumul de curent e extrem de mic, de exemplu un asemenea 'calorifer' de 1m2 nu reusea sa miste contoarul electric, acesta se incalzea la 45-48 C (in weekend ma uit prin hartii si iti spun exact). Cat timp am fost eu acolo am livrat peste 100.000 m2 de calorifere in Olanda si Germania, dar caloriferele erau un produs adiacent.
Marduk
QUOTE(freeman @ 10 Feb 2011, 09:48 AM) *
QUOTE
.....productia s-a mutat mai apoi in Germania. Eu am ramas cu toata tenologia de carbon.

de ce nu ai reusit sa produci aici pentru Germania?
QUOTE
....intre doua placi din fibra de sticla se pune o 'hartie' din carbon. Se conecteaza direct la priza de 230V. Consumul de curent e extrem de mic, de exemplu un asemenea 'calorifer' de 1m2 nu reusea sa miste contoarul electric, acesta se incalzea la 45-48 C

blink.gif foarte interesant asteptam detalii, chiar nu crezi ca ar exista o piata in Romania?
QUOTE
...am livrat peste 100.000 m2 de calorifere in Olanda si Germania

mama lor de hotomani, olandezii sunt cei mai mari "hoti" de tehnologie din lume, cred ca-i intrec si pe chinezi, "fura" tehnologie apoi baga putin design in ea si piese bune si o revand fraierilor de la care au furat-o. olandezii ne-au "furat" tot ce tine de agricultura, seminte, soiuri, etc. apoi ne-au dat rosiile si salatele lor fara nici un gust, mai toata samanta existenta in piata vine de la ei.

kcapone
Mai Marduk eu zic ca-s destepti! Cine ne-a impiedicat pe noi sa fim mari distribuitori de seminte ..cu gust..?
Oricum astept cu interes detalii de la Freeman.
ilie
QUOTE(Marduk @ 10 Feb 2011, 11:00 AM) *
de ce nu ai reusit sa produci aici pentru Germania?

blink.gif foarte interesant asteptam detalii, chiar nu crezi ca ar exista o piata in Romania?

Am produs in Romania numai pentru export. Caloriferele faceau parte din produsele secundare (ca si rachetele de tenis, unditele de pescuit), la care se foloseau bucatile mai mici de material ramase, precum si materialele cu timp de exipare scurt (fibrele de carbon si de sticla au prostul obicei de a imbatrani daca nu sunt folosite).
Acum poate ar exista piata, dar eu mi-am vandut partea mea in acea firma si firma s-a mutat, am mai zis asta. Nu am incercat sa vand produsele din carbon in Romania pentru ca aveam piata buna asigurata in alte tari. Doar unii domni militari si-au manifestat interesul sa obtina tehnologia pe de-a moaca (pe vremea aia Romania era a 9-a tara care avea tehnologia fibrelor cu carbon).
kcapone
freeman ce faci stimabile, ne-ai uitat cu "caloriferele" alea?
Sau te-ai razgandit in a da informatii?


ilie
Ce informatii doresti?
Marduk
QUOTE(kcapone @ 10 Feb 2011, 11:45 AM) *
....Cine ne-a impiedicat pe noi sa fim mari distribuitori de seminte ..cu gust..?

Multi zic ca ne-am dat singuri cu stangu-n dreptul dar daca analizezi cu atentie n-a fost chiar asa. E o batalie pierduta in acest razboi comercial si economic, pacat ca asa am pierdut multe idei bune, mai din cauza noastra, mai ajutati si sprijiniti de altii, cert este un lucru, de pierdut noi pierdem.
kcapone
QUOTE(freeman @ 10 Feb 2011, 09:48 AM) *
Nu se mai fac. Am vandut partea mea din firma respectiva si productia s-a mutat mai apoi in Germania. Eu am ramas cu toata tenologia de carbon.

Pe scurt: intre doua placi din fibra de sticla se pune o 'hartie' din carbon. Se conecteaza direct la priza de 230V. Consumul de curent e extrem de mic, de exemplu un asemenea 'calorifer' de 1m2 nu reusea sa miste contoarul electric, acesta se incalzea la 45-48 C (in weekend ma uit prin hartii si iti spun exact). Cat timp am fost eu acolo am livrat peste 100.000 m2 de calorifere in Olanda si Germania, dar caloriferele erau un produs adiacent.



Tu ramasesi ca mai spui oarece.
De fapt ma intereseaza sa stiu daca sunt ieftine, economice si se mai pot face! Daca nu la modul industrial, macar artizanal pt unii sau altii
ilie
QUOTE(kcapone @ 15 Feb 2011, 01:52 PM) *
Tu ramasesi ca mai spui oarece.
De fapt ma intereseaza sa stiu daca sunt ieftine, economice si se mai pot face! Daca nu la modul industrial, macar artizanal pt unii sau altii

Sunt ieftine si foarte economicoase. Eu iti pot face daca poti dispune de o presa usoara cu placi plane si suprafetele incalzite la fix 152-155 grade C de dimensiunea dorita a caloriferelor. Produsele din fibre de carbon/sticla se fac numai in mod 'artizanal'. Procesul tehnologic e simplu: se pun mai multe straturi de fibre de carbon si sticla una peste alta, se preseaza la cald si gata! thumb_yello.gif
Marduk
QUOTE(freeman @ 15 Feb 2011, 02:59 PM) *
Procesul tehnologic e simplu: se pun mai multe straturi de fibre de carbon si sticla una peste alta, se preseaza la cald si gata!

atat de simplu? blink.gif
ilie
Da. Trebuie sa stii ce materiale pui si in ce ordine.
O bula de aer de 1 mm (fi) te face sa arunci la gunoi un produs de 6 metri.
kcapone
Sa sti ca incep sa caut. Hai sa luam ca exemplu cabanuta mea ...de pe hartie...Cub de 6x6x6 cu 2 nivele.

Am de incalzit printre altele 2 bai: 1.54 mp (max.4.2 mc) respectiv 3.52 mp (~9.5 mc).
1. Ce dimensiune trebuie sa aibe caloriferele?
2. Au "robinet" ca sa le dau mai tare/incet in functie de temp exterioara?
3. Poti da un exemplu concret de costuri?

4. Vanzarea participatiei ti-a impus si imposibilitatea de a mai face o afacere similara? Daca mai poti si vrei, da-mi un email: cata406@gmail.com

Toate bune

kcapone
The Dude !!! ...ce-ai patit omule? Sper sa nu fi patit ceva ci doar sa te retina treburile!
kcapone
Am gasit o casa care imbina frumos vechiul cu noul, piatra si lemnul cu amenajarea moderna/functionala a interiorului.

http://freshome.com/2010/07/08/home-renova...ral-and-modern/

The Dude, in penultima foto, cea din balcon/terasa, se vede un detaliu interesant la acoperisul din piatra: astereala e rara. O fi asa pt tot acoperisul sau doar pt partea aceea din afara?

ilie
QUOTE(kcapone @ 16 Feb 2011, 08:25 AM) *
2. Au "robinet" ca sa le dau mai tare/incet in functie de temp exterioara?
4. Vanzarea participatiei ti-a impus si imposibilitatea de a mai face o afacere similara?

2. Se pot pune niste senzori simpli de temperatura care pornesc si opresc acesti elementi.
4. Nu.
doru_constantiniu
Presa am eu. Cam mica, 38x38 cm, dar se pot face mai multe tablouri.
Cum functioneaza caloriferele, la 220 sau 12V?
doru_constantiniu
kcapone,
Aia ce zici tu nu e astereala, sunt sipcile pe care sunt puse tiglele.
La tigla solzi (piatra aia fiind asemanatoare ca forma), sipcile se pun destul de des, cam 15-16 cm. La noi sunt prevazute sipci cu sectiunea minima de 24x48 mm, si de regula se folosesc 30x50mm. Iar acolo, din cate imi pare, sipcile alea sunt mai late.

Nu stiu daca oamenii aia au sau nu astereala sub acoperisul mansardei, dar la o mansarda, care e incalzita, ar trebui cel putin o folie anticondens. Pentru ca inauntru, fiind cald, iar afara rece, pe partea din interior a tiglelor/pietrelor se va forma condens, care, daca nu cade pe folie, cade pe astereala sau pe izolatie.
La o inclinatie a sarpantei de minim 30 de grade (daca tin bine minte) se poate pune direct folie anticondens, batuta pe capriori, fara astereala.
Dar tu, din cate tin minte, ai vreo 7 grade panta acoperrisului, asa ca nu stiu daca merge asa. Eventual sa pui doua straturi de folie.
In orice caz, in varianta fara astereala nu e cazul sa te zgarceti la folie, trebuie o folie de calitate, nu trompete de-alea gen Metro cu 100 de lei sulul.
Tondach, Bramac Universal sau alte produse asemanatoare, care costa cam 700 de lei sulul de 75 mp.
ilie
QUOTE(doru_constantiniu @ 17 Feb 2011, 09:37 PM) *
Presa am eu. Cam mica, 38x38 cm, dar se pot face mai multe tablouri.
Cum functioneaza caloriferele, la 220 sau 12V?

Presa poate fi incalzita la temperatura constanta?
La 220-250V.
doru_constantiniu
da, setezi temperatura si, cu o marja de 2-3 grade, ramane cea setata.
Are si temporizator. De fapt un cronometru, nu opreste caldura, numai te avertizeaza cand a trecut timpul setat.
Erwin
Am văzut īn comerţ nişte folii rezistive pentru īncălzire, se vānd la metru liniar sau la pachet, cu ştecher şi termostat, ceva de genul acesta:
Folie īncălzire cu infraroşii
dar nu ştiu să spun un preţ, dacă sunt sau nu competitive faţă de alte sisteme.
The Dude
Kcapone, februarie e o luna extrema pentru mine...E luna de varf pentru vanatoare si pentru sky si este o luna esentiala pentru stabilirea unui program editorial ce urmeaza sa guverneze intregul an care urmeaza...

Eu am retineri majore fata de sistemul de incalzire prin pardoseala, desi de curand am fost nevoit sa apelez la o asemenea solutie pentru amenajarile din casa surorii mele..Poate incalzirea prin pereti ar putea sa ma convinga...Nu stiu...nu stiu...voi reveni, in forta !!! PROMIT !!!
kcapone
QUOTE(Erwin @ 18 Feb 2011, 09:10 PM) *
Am văzut īn comerţ nişte folii rezistive pentru īncălzire, se vānd la metru liniar sau la pachet, cu ştecher şi termostat, ceva de genul acesta:
Folie īncălzire cu infraroşii
dar nu ştiu să spun un preţ, dacă sunt sau nu competitive faţă de alte sisteme.



Am solicitat eu un exemplu practic de costuri/eficienta. Cand imi vor raspunde va spun si voua.

Multumesc Erwin.

Doru, Feeman facem un calorifer din-ala? Sa vedem cat de economic este si daca poate fi o alternativa buna la incalzirea "clasica"? Sa-l punem in casele/cabanele noastre !!!

Mai ramane apoi sa rezolvam cu sursa de energie electrica ..si gata! rolleyes.gif
Toate bune!
ilie
QUOTE(Erwin @ 18 Feb 2011, 09:10 PM) *
Am văzut īn comerţ nişte folii rezistive pentru īncălzire, se vānd la metru liniar sau la pachet, cu ştecher şi termostat, ceva de genul acesta:
Folie īncălzire cu infraroşii
dar nu ştiu să spun un preţ, dacă sunt sau nu competitive faţă de alte sisteme.

In esenta fac acelasi lucru... problema e reprezentata de costul lor si de estetica, acestea sunt perfecte pentru o cladire industriala, ferma etc, insa cand vine vorba de o casa de locuit... arata infiorator sa ai pereti ondulati de culoare metalica... (cele prezentate de mine se pot vopsi in orice culoare).
Marduk
QUOTE(Erwin @ 18 Feb 2011, 09:10 PM) *
Am văzut īn comerţ nişte folii rezistive pentru īncălzire....


QUOTE(kcapone @ 21 Feb 2011, 09:52 AM) *
Am solicitat eu un exemplu practic de costuri/eficienta. Cand imi vor raspunde va spun si voua.


QUOTE(freeman @ 21 Feb 2011, 10:55 AM) *
In esenta fac acelasi lucru... problema e ....................


Am sesizat o diferenta de putere (W) intre ce a gasit Erwin si ce ne-a prezentat freeman, consumul, randamentul W/mp mi s-a parut la modelul propus de freeman excelent. Abia astept sa vad raspunsul primit de kcapone.
kcapone
Am vazut si in filmuletele prezentate pe site ca e nevoie de:
- folie de aluminiu, termoizolanta
- folia asta termica
- panou/strat decor...

Deci in afara foliei propriuzise ai nevoie de cheltuieli suplimentare: a. termoizolatie, ca sa nu-i incalzesti vecinului de deasupra podeaua pe cheltuiala ta, sau podul daca nu vrei asta si b. panou decor ..asta ca sa maschezi folia inestetica.
Aceste 2 cheltuieli se adauga ....

Cand oi primi si calculele privind celelalte costuril vom putea compara cu produsele deja existente dar si cu produsul lui freeman

doru_constantiniu
Eu pun la bataie presa, altfel nu as fi zis.
Am observat si eu ca panourile de pe site-ul ala, pe langa ca nu-s chiar ieftine, au si consumul destul de mare.
Astea de care vorbeste freeman nici nu invart contorul.
Deci sunt chestii diferite, nu?
The Dude
QUOTE(The Dude @ 20 Feb 2011, 08:47 PM) *
Eu am retineri majore fata de sistemul de incalzire prin pardoseala,


Asta, ca si solutia cu infrarosu si ca oricare alta solutie de incalzire cu surse ce produc puteri mici sau medii presupune o serie intreaga de alte lucrari complementare costisitoare. Spuneam ca sora mea s-a gandit la o incalzire prin pardoseala in ideea de a renunta la radiatoare, care ocupa spatiu intr-o camera mica si care interzic o serie intreaga de abordari de design. Ea doreste sa aiba patul pe peretele cu fereastra, acolo unde de regula se gaseste un radiator.

Pentru incalzitul prin pardoseala, exista dupa cum probabil se stie, un sistem ce cuprinde traseele de conducte, distribuitorul pentru ele, o sapa speciala poroasa si o pardoseala capabila sa transmita cat mai bine caldura. Ce se cunoaste mai putin e ca un astfel de sistem nu poate functiona in limite de confort decat cu temperaturi tur/retur relativ scazute. Daca am introduce pe acest circuit o centrala reglata sa functioneze pe radiatoare atunci casa respectiva ar fi de nelocuit iarna.

Incalzirea prin pardoseala impune temperaturi mici ale agentului si din acest motiv ea nu poate functiona eficient in absenta unei termoizolatii foarte serioase si in absenta unui sistem de ventilatie corespunzator. Aceste doua deziderate inseamna cheltuieli conexe care pun o astfel de investitie intr-o noua lumina. Una defavorabila.

Alte doua mari dezavantaje ale sistemului sunt inertia lui termica mica si reactia intarziata de raspuns. Un sistem prin pardoseala va raspunde si va compensa greu o scadere brusca de temperatura, foarte posibila si foarte frecventa in perioada de iarna si nu numai.

Un ultim neajuns este cel creat prin necesitatea ca pardoseala, devenita suprafata radianta, sa fie libera in cea mai mare parte a ei. Un pat, un dulap, alte mobile, un covor, obtureaza suprafata de transfer si ii reduc pana la anula complet eficienta. Desigur exista circuitele separate si distribuitorul. Prin ele se pot gatui zonele unde se afla patul sau dulapul si "forta" cele libere insa chiar si asa, sau mai ales asa, se risca o dezechilibrare a sistemului si o functionare deficitara a lui.

.....parerea mea...construita pe experienta si nu din prospecte...
doru_constantiniu
Ar mai fi si varianta de incalzire electrica prin pardoseala. Nu stiu cum functioneaza sau cat consuma, ca nu m-a interesat, dar am vazut ca destul de multa lume o foloseste.
Eu sunt de parere ca cea mai buna solutie, pentru o casa, e incalzirea centrala, cu calorifere. Iar centrala, daca nu e gaz, una pe peleti cred ca e cea mai buna. E cea mai sigura si se poate automatiza astfel incat sa iti asigure un confort ca la bloc. In functie de cat de mare ai rezervorul, se poate incarca si la cateva saptamani. Dar centrala e scumpa.



kcapone
Nu mi-au raspuns cei cu ...folia minune..si nici nu cred ca o vor face.

Asa ca freeman hai sa facem caloriferul tau!
ilie
QUOTE(doru_constantiniu @ 24 Feb 2011, 09:12 AM) *
Eu sunt de parere ca cea mai buna solutie, pentru o casa, e incalzirea centrala, cu calorifere. Iar centrala, daca nu e gaz, una pe peleti cred ca e cea mai buna.

Iti dau dreptate. Cele pe pelete s-au dezvoltat mult, sunt automatizate integral si iti ofera acelasi confort cu o eficienta pret/calorie bun.
kcapone
Asa e! daca te trezesti cu ea in casa adusa de Mos Craciun..altfel costa o sumedenie de banuti
The Dude
Am urmarit indeaproape acest caz....E vorba de o soba cumparata din magazinul METRO cu 125 milioane in 2002.
I-am urmarit functionarea care in primii doi ani a fost ireprosabila...desi puterea calorica a peletilor difera in functie de lotul din care au provenit, un aspect imposibil de verificat la achizitie.


Problemele "grave" care au aparut (si am inteles ca ele sunt generale pentru acest tip de produs) sunt la conveiorul de alimentare. Practic soba se incarca prin partea superioara cu o jumatate de sac de peleti. Un sistem automat culegea de acolo cate o cupa pe care o arunca in camera de ardere, ori de cate ori aceasta se golea. Sistemul asta se numeste conveior si din cauza calitatii inegale a peletilor ei pot cauza blocarea lui.

In urmatorii 5 ani, sistemul a functionat in acest mod. Proprietarul avea de acum o surubelnita si ori de cate ori suna alarma intervenea pentru deblocarea alimentatorului cu peleti. Interventia dura circa 15 minute (omul se specializase) si era ultima solutie dupa ce service-ul inlocuise deja subansamblul in doua randuri. In 2008 persoana de care zic a ales sa emigreze definitiv din tara, ca urmare a suitei unor esecuri intre care probabil ca si problema sobei pe peleti a avut rolul ei...

Altfel: exista eficienta, soba nu e chiar atat de incomoda, cenusile sunt aproape inexistente...iar efectul pitoresc aproape absent.
Nu stiu de ce, nu mi-as lua asa ceva....

Raman tributar sistemelor care utilizeaza kerosen, pe care le-am intrebuintat ani buni, au cea mai buna eficienta termica din tot ce am intalnit pana acum, sunt simple, ieftine si usor de intretinut.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.