Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Case De Vacanta, Case De Locuit..
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
pelicanul
QUOTE(danzel @ 1 Apr 2011, 05:21 PM) *
Sa fie intr-un ceas bun , Pelicane !
Bafta multa in lupta cu birocratia !
Nu mi-ai spus daca ai primit fisierele ...


am primit, insa nu am reusit sa fac programul sa mearga. imi pare rau...
The Dude
QUOTE(kcapone @ 31 Mar 2011, 10:21 AM) *
The Dude, spune-mi te rog care este varianta optima de izolare a unei case vechi. Este din caramida, si cand intri se simte mirosul de ..umezeala, deci posibile infiltratii.


Trebuiesc identificate cauzele umezelii. Cel mai probabil ele sunt cauzate de un drenaj defectos al apelor pluviale, care trebuiesc indepartate de casa.
Pentru reabilitarea hidroizolatiei recomand infiltratii cu rasini epoxidice fluide. E un fel de lichid care se injecteaza la fundatie, pe exteriorul ei. Datorita fluiditatii se scurge prin aceleasi locuri prin care se scurge si apa de la ploaie, numai ca in scurta vreme devine rigig si sigileaza eficient toate discontinuitatile.

Ultima rezolvare in cazul hidroizolatiei este tratamentul dinspre interior. Peretii mai pot fi tratati si cu o substanta numita.....????....voi reveni cu numele. Am un lipsus rolleyes.gif ....Foarte inteligent si la moda zilele astea...E o substanta pe care am vazut-o la treaba si efectiv m-a uimit. Eu as da cu ea si la exterior si la interior...insa mai inainte de orice as indeparta cauza..... thumb_yello.gif
kcapone
Multumesc The Dude. Astept info noi
The Dude
QUOTE(The Dude @ 4 Apr 2011, 07:25 AM) *
Peretii mai pot fi tratati si cu o substanta numita.....????....voi reveni cu numele...



XYPEX.... cauta aici: www.xypex.com...e ultratehnologie iar pretul e unul rezonabil thumb_yello.gif
kcapone
Multumesc.
The Dude
OK...ma friend, ma man, ma bro.................... thumb_yello.gif

still alive and well...dar ratacit in afaceri, deadline-uri, promisiuni, invitatii, oferte, vrajeli....


voi reveni cat pot de curand rolleyes.gif

kcapone
Uite-asa o casa de vacanta va doresc

http://freshome.com/2011/06/29/beach-retre...or+Your+Home%29
danzel
Aici sunt aceeasi admini ca la cabane?
Scuze, dar daca au timp , ii rog sa stearga si postarile mele de aici. Fara mila , va rog !

Le multumesc !
abis
QUOTE(The Dude @ 11 Dec 2010, 09:20 AM) *
vazand nevoia celor mai multi participanti la acest forum de a construi case de locuit...ori de vacanta, dupa standarde in acord cu vremurile, am deschis acest topic pentru a creea posibilitatea unor schimburi de ideei, experiente, solutii.....

Am inceput sa explorez posibilitatea de a construi si eu ceva - deocamdata sunt in cautarea unui teren in Bucuresti de minim 300 mp, intr-o zona in care sa existe (sau sa existe macar perspectiva intr-un an-doi-trei) curent electric, apa, canalizare, gaze; preferabil intr-o zona in care sa existe in apropiere, nu neaparat in fata casei, si retea RATB sau metrou; poate avea si o constructie demolabila. Suma maxima pe care o pot investi intr-un astfel de teren este de 60.000 euro. Am ceva sanse sa gasesc, ori caut degeaba?
Marduk
Din punctul meu de vedere, curentul electric, apa, canalizarea, gazele nu mai sunt o prioritate. Trebuie sa invatam sa traim independenti, fara a mai fi conectati la astfel de retele, foarte multe proiecte dezvoltate in ultimul timp au demonstrat ca se poate. Daca s-ar mai pune problema sa mai construiesc o casa as face orice sa fac o constructie total independenta fata de toate utilitatile comune. Pentru viitor locatiile bune pentru construit, parerea mea, sunt in jurul ultimelor statii de metrou spre centura Bucurestiului, Pantelimon, Berceni, Ghencea, Domnesti (in cazul in care se va construi metroul acolo). Spre exemplu din Berceni pana la ultima statie de metrou poti sa mergi si pe jos, daca ai timp la dispozitie, ca sa nu mai vorbim de existenta acelui proiect care doreste deschidrea unei linii de metrou usor in jurul Bucurestiului folosind actuala linie de cale ferata. Cu 60.000 de euro poti sa cumperi terenul sa si construiesti ceva frumos, parter din caramida si mansarda din lemn si OSB, totul este sa-ti formezi in minte un proiect si sa nu te lasi convins de cei care vor sa-ti faca un "bine" , constructii solide, cu mult betoan si fier etc. Cuvantul de ordine ar trebui sa fie ECOLOGIC, este mai scump dar in timp iti scoti banii.
abis
QUOTE(Marduk @ 13 Sep 2011, 12:48 PM) *
Cu 60.000 de euro poti sa cumperi terenul sa si construiesti ceva frumos

Multumesc pentru sugestii - eu ziceam ca sunt dispus sa aloc maxim 60.000 pentru teren, constructia o bugetez separat.
Cla
QUOTE(Marduk @ 13 Sep 2011, 11:48 AM) *
Daca s-ar mai pune problema sa mai construiesc o casa as face orice sa fac o constructie total independenta fata de toate utilitatile comune.

clapping.gif clapping.gif clapping.gif
Marduk
QUOTE(abis @ 13 Sep 2011, 01:42 PM) *
Multumesc pentru sugestii - eu ziceam ca sunt dispus sa aloc maxim 60.000 pentru teren, constructia o bugetez separat.

60000 pentru teren? pentru 500 mp ar veni cam 120 euro/mp cred ca acum in zona gasesti cu mai putin, poate 50-75 euro/mp, discutam de zona respectiva. In constructia casei cat vrei sa mai bagi? poate gasim o casa cu tot cu teren la banii care-i ai.
abis
QUOTE(Marduk @ 13 Sep 2011, 04:40 PM) *
In constructia casei cat vrei sa mai bagi?

Pot sa merg la maxim 120.000 pentru teren + constructie.
Si m-am gandit sa dau maxim jumatate pe teren, iar restul constructie, amenajari, mobila (ramane de vazut daca m-am gandit bine)

Dar, de principiu, nu vreau ceva gata construit, as prefera sa construiesc eu.
Marduk
QUOTE(abis @ 13 Sep 2011, 05:29 PM) *
....Dar, de principiu, nu vreau ceva gata construit, as prefera sa construiesc eu.

Eu as prefera sa iau ceva construit, macar "la rosu". Nu stiu daca esti familiarizat cu ce inseamna sa construiesti o casa, ma refer la tot de la A la Z, eu am construit vreo cateva case si am idee ce inseamna. Daca iei o casa "la rosu" cel putin vezi cum e construita din ce este construita, poti sa faci si ceva sondari in fundatie, in stalpi etc. de restul urmand sa te ocupi personal.
kcapone
Salut Abis. Mai da ceva detalii:
1.Din ce vrei sa faci casa? Ai o preferinta?
2. Ai o preferinta pentru o zona in Bucuresti?. De fapt vrei IN sau LANGA Bucuresti? In zona comunei Domnesti - Prelungirea Ghencea (Drumul Taberei) pot sa ma interesez. Am un prieten care si-a luat 1500 mp in Domnesti, la fix 2.3 km de la soseaua de centura. Dupa ce iese din Bucuresti, ajunge in cateva minute. In zona Prelungirea Ghencea - Dr.Taberei - cartier Brancusi am vazut si eu anunturi de vanzare teren. Unele chiar bine pozitionate. Daca vrei ma pot interesa.

Cat despre utilitati, sustin ceea ce spunea si Marduk, mai ales daca gasesti teren mai ieftin decat ti-ai bugetat...bagi restul sumei la dotarea locuintei pentru realizarea independentei. De ce? Pai uite la cat a crescut (si va mai creste) pretul pt mc de gaz. Asta atrage dupa sine o crestere a costului convietuirii la blocurile din oras (ma refer la Bucuresti) si intrarea in incapacitate de plata a multor locatari, de unde posibila intrare in incapacitate de plata a unor blocuri. Discutam deunazi cu un administrator de bloc ce se temea de asta, stiind ce putere financiara au locatarii din blocul sau. De aici poate rezulta pe de o parte scaderea pretului la apartamente si pe de alta parte intreruperea unor utilitati..... la care este posibil sa fi si tu conectat (gen apa calda...gaz). Pana rezolva distri..buitorul de ce o fi, tragi si tu. In alta ordine de idei contextul economic general .... te face sa-ti amintesti vorba aceea romaneasca "paza buna trece primejdia grea". Deci, de ce sa nu fi tu sigur ca va fi bine pentru tine si familia ta?

Toate bune!
abis
QUOTE(kcapone @ 14 Sep 2011, 07:19 AM) *
1.Din ce vrei sa faci casa? Ai o preferinta?

Inca nu am stabilit, discut cu cativa oameni care se pricep (am prieteni care lucreaza in domeniul arhitecturii si al constructiilor), dar o sa decid dupa ce o sa am terenul, in functie de ceea ce se potriveste.

Nu am o presiune in sensul asta, adica nu vreau sa ma apuc urgent de treaba asta, am unde sa stau smile.gif
Insa as prefera sa am ceva construit pe teren, nu sa stau tot la bloc, ca acum. Nu ca ar fi ceva rau neaparat, are si statul la bloc avantajele lui, insa cred ca avantajele unei case sunt mai mari. smile.gif
QUOTE
2. Ai o preferinta pentru o zona in Bucuresti?. De fapt vrei IN sau LANGA Bucuresti?

Cum atat eu cat si sotia mea lucram in centrul Bucurestiului, si acest lucru nu se va schimba pentru multa vreme (cel putin in cazul ei, fiind magistrat este putin probabil sa isi schimbe vreodata jobul), as prefera sa fie intr-o zona in care sa putem ajunge intr-un timp rezonabil in centru (45 min sa zicem) - asta in conditiile in care nu vreau sa depind de masina. De asta am specificat ca as vrea o zona in care sa am si acces la mijloace de transport in comun. Cred ca din punctul asta de vedere ce este in afara Bucurestiului cam pica...

QUOTE
Cat despre utilitati, sustin ceea ce spunea si Marduk, mai ales daca gasesti teren mai ieftin decat ti-ai bugetat...bagi restul sumei la dotarea locuintei pentru realizarea independentei.

Asta este un aspect pe care nu l-am studiat, recunosc. Cred ca in conditiile in care stai la casa te afecteaza mai putin faptul ca unii nu-si platesc utilitatile si le sunt taiate de catre furnizori...

Multumesc pentru ajutor, toate bune si tie
Marduk
@abis
"Cred ca din punctul asta de vedere ce este in afara Bucurestiului cam pica..."
Poate ca ar trebui sa definesti ce este "in afara Bucurestiului" ce reprezinta acest in afara? eu iti propun sa iei o harta a mijloacelor de transport in comun si sa decizi functie de asta cam unde ar trebui sa incepi sa cauti un teren. Sunt sigur ca vei mai gasi si alte criterii, dar transportul este unul important, eu m-as orienta pe axa sud-est, ar fi o singura problema pe care o vad acolo, viitorul aeroport, in rest este o zona atractiva si accesibila ca pret.
Cla
Întrebare umila: e Bucurestiul sau sunt Bucurestii? unsure.gif
Pentru ca daca ma duc la Bucuresti, e Bucuresti, dar asta e un plural, doar nu Bucuresc.
The Dude
Sfatul meu este sa gasesti un loc de casa intr-o zona secundara din Bucuresti, in unul din cartierele muncitoresti. Drumul Taberei, Militari, Rahova, Ghencea, Giulesti….

S-au pastrat in interiorul acestor cartiere strazi de case care s-au reabilitat destul de serios in ultima vreme si care ofera indicatori investitionali extrem de atractivi (zilele astea)

Mai mult decat 500mp de curte nu iti trebuie. E o mare trufie sa vrei mai mult. Pe acest teren poti ridica un imobil in amprenta de 100…100 si ceva de mp, dezvoltat pe trei niveluri (S+P+1) eventual mansardat, care este mai mult decat suficient.

Exista in Bucuresti zone din care poti ajunge la km zero in numai 15 minute si bogat vascularizate de reteaua RATB-METROREX. Ele sunt situate in cartierele socotite pana nu demult nevoiase si/sau raufamate. Intre timp si-au schimbat populatia majoritatra, aspectul si conditiile(care le-au creat prostul renume) cu circa 180 de grade.

Acum…inca mai poti cumpara in zonele astea teren la cca 500mp (poate teren cu vreo maghernita demolabila) in limita a 50 000 de cocotei..Casa incape bine de tot in restul tau de bani…

Conteaza insa extraordinar de mult cat de bine te misti. Expertiza mea, mi-a aratat ca pentru aceiasi casa (realizata dupa acelas proiect) preturile platite de doi oameni diferiti au fost de la simplu la dublu…iar eu stiu ca acea casa se putea face identic si cu numai 2/3 din pretul cel mai mic.
The Dude
Despre case independente energetic ???
Nu m-as elibera de sub jugul energiei electrice la care perspectivele nu anunta niciun declin. As adopta in schimb o incalzire alternativa avand gazul metan ca sursa secundara si peletii ca material de combustie prioritar. As apela la panourile solare pentru suplimentarea necesarului de apa calda menajera….Mai mult : NIMIC.

Nu pompe de caldura....nu sursa proprie de apa.....nu incalzire prin pereti sau prin pardoseala....nu ventiloconvectoare...nu, nu, nu....

Sfatul meu.

El e complet cu urmatoarea observatie: orice ai de gand sa faci fa cat mai repede.
Domeniul constructiilor a functionat in intreaga istorie indiferent ca a fost razboi, pace, criza, foamete, deruta, revolutie ori stare de incertitudine. Pentru prima data insa, criza prin care trece in prezent omenirea a afectat profund si structural sectorul imobiliar, tocmai pentru ca ea a fost starnita de el. Se intampla in intreaga lume....iar starea de confuzie in care inca ne aflam se limpezeste cu fiecare zi…In constructii, in maxim un an de acum inainte situatia va fi iar ca inainte (nu stiu nimic despre restul economiei, unde sunt foarte sceptic). Iti va tot mai greu sa gasesti preturi sau conditii avantajoase de atreprenoriat asemanatoare celor de azi.
abis
QUOTE(The Dude @ 14 Sep 2011, 03:32 PM) *
Mai mult decat 500mp de curte nu iti trebuie. E o mare trufie sa vrei mai mult.

Nici nu mi-am propus sa depasesc 500... Ziceam de un minim de 300, ca sa simt totusi ca stau intr-o curte, insa peste 500 devine aproape o mosie - si nu stiu daca as avea rabdare sa plantez legume pe o suprafata atat de mare. smile.gif

Multumesc pentru sugestii! thumb_yello.gif

Am inceput sa caut pe site-urile de specialitate, in ziare... Sper sa gasesc ceva... O sa va tin la curent.

Dupa ce fac rost de teren incep demersurile pentru proiect, materiale, constructor samd. Si in mod cert o sa mai sacai lumea pe aici cu intrebari...
kcapone
Abis, o sa ma uit ...sper sa-mi amintesc...in zona la mine. Iti dau telefoanele si vorbesti. Stiu 2 terenuri in apropierea capatului autobuzului 168 care merge in centru.

Bafta
Marduk
QUOTE(abis @ 14 Sep 2011, 03:39 PM) *
.... Multumesc pentru sugestii!


"As apela la panourile solare pentru suplimentarea necesarului de apa calda menajera….Mai mult : NIMIC. Nu pompe de caldura....nu sursa proprie de apa.....nu incalzire prin pereti sau prin pardoseala....nu ventiloconvectoare...nu, nu, nu...."

Poate-ti spune si de ce nu este de acord cu independenta energetica, cand asta se poarta peste tot in lume la aceasta ora. Revin la sfatul meu, ferestete de sfatuitorii care iti vor binele, ai mult de munca, de cautat pe net, daca in cele din urma ai sa intelegi ce se intampla in lume la aceasta ora vei reusi sa traiesti in viitor, azi.
abis
Marduk, iti multumesc pentru bunele tale intentii smile.gif

Deocamdata nu stiu foarte multe despre acest subiect, insa nu intentionez sa imi produc singur energia electrica, cel putin deocamdata. Daca pe viitor voi considera ca este o solutie mai buna, nu ma impiedica nimic sa ma deconectez atunci de la Enel si sa imi cumpar propriul meu sistem de generare a curentului... Insa, cum spuneam, pentru inceput nu am un astfel de proiect in minte
Marduk
QUOTE(abis @ 15 Sep 2011, 05:49 PM) *
.. nu ma impiedica nimic sa ma deconectez atunci de la Enel si sa imi cumpar propriul meu sistem de generare a curentului...

inainte de a ajunge acolo vezi cat te costa o conectare la ENEL si cat costa un sistem de producere a curentului electric.
Erwin
Succes, abis! Chiar azi am aflat că italienii montează în draci panouri solare cu ulei pentru încălzire. O izolare cât mai bună te scuteşte de multe cheltuieli ulterioare. Nu e nevoie să plantezi legume pe 500mp, dar dacă iî ai poţi planta câţiva pomi fructiferi cu iarbă printre ei şi o viţă de vie. smile.gif
kcapone
@Abis, fiecare face ce vrea...dar oare sti ce vrei?. Ideea este ca f.f.multi nu stiu ce vor, si afla asta doar dupa ...cand e prea tarziu. Daca esti din categoria celor care stiu ce vor, e treaba ta. Altminteri fi deschis si adopta realitatea ce prefigureaza un viitor un pic mai altfel. Ai posibilitatea financiara sa faci treaba buna. Fa-o! Nu fi ignorant! Nu stiu in ce domeniu lucrezi tu, dar in domeniul meu primesc zilnic stiri proaste. Toate bancile mari si marile corporatii anunta concedierea a mii, zeci de mii de oameni; Europa tine mana intinsa spre China, care sta pe o gramada de bani, sa o mai ajute o data; Trezoreria SUA nu mai poate imprumuta dolari..in conditiile in care ei sunt singurii care au putut tipari moneda fara acoperire... Toate astea mie unul imi accentueaza dorinta de a face o casuta ..care sa-mi tina de cald si de foame, caci in perioadele de criza cei care au supravietuit fara probleme au fost micii fermieri. Ca n-am bani..e altceva. Tu ai!
Ti-am spus toate acestea, nu pentru a te speria ci pentru a te ajuta sa judeci, un pic mai informat. Evident ca lucrurile pot lua o intorsatura favorabila, dar...

Exista un program national "casa verde" (impus de UE)..de ce oare?..prin care se deconteaza partial sau total cheltuieli legate de anumite sisteme ce produc apa calda si/sau curent electric. Pentru panouri solare vorbeste cu pepinogepeto care poate sa-ti dea informatii bune.

Despre casuta nu pot sa-ti fiu de ajutor. Vezi totusi link-ul asta. Ai aici o frumoasa sursa de inspiratie http://freshome.com/2011/09/15/contemporar...or+Your+Home%29

Erwin, tare bine zice de niste pomi ...si o vita de vie.



The Dude
500mp nu sunt deloc atat de multi. Cu micul chiosc indispensabil, o gradina cam la limita si un gazon cat de cat, gata si cu terenul.
Tehnologiile moderne de producere a energiei sunt dupa parerea mea, la acest moment, produse publicitare.
Cu exceptia unor subsisteme independente cam toate sunt pentru fraieri.
De ce exista un program "casa verde" ?? in niciun caz nu din ratiuni ecologice ci doar ca o noua forma de a drena bani pe o cale nebatatorita inca.

Nicaieri in lume nu se poarta independenta energetica. E o minciuna cat roata carului...poate chiar mai mare.
E doar o alta parte a unei campanii publicitare la nivel mondial, una care isi propune sa promoveze sub produse si pseudotehnologii.

Recent am fost in Olanda si am fost uimit sa constat ca aproape fiecare casa avea cate o turbina eoliana.
Nefiind la fel de naiv ca altii am privit mai atent si am remarcat ca toate erau la fel.
Din vorba in vorba am aflat ca tot ce vedeam era defapt acelasi sistem de extragere/depozitare a apei...si atat.
Ceva ce cumperi de la magazin si pui in curte ca sa rezolvi o problema...
Niciun gand de a reorienta consumurile intregii gospodarii ori de a le redefini in ansamblul lor.
The Dude
....niciun sistem integrat, nicio intentie de a deveni independent, nicio strategie in directia verde.
Ceva ce cumperi de la magazin si pui in curte ...nimic mai mult decat lanterna mea solara. Preocuparea mea fata de ea si prin asta fata de mediu = vax...
Nu ca n-as avea o asemenea preocupare, dar nu prin lanterna aia se manifesta ea in vreun fel.

Acum pentru energie electrica, sistemul de referinta contine elementele de producere a energiei (panouri fotovoltaice, generatoare eoliene, microhidrocentrale) elemente de regularizare si distributie (regulatoare de inmagazinare) elemente de stocare (acumulatori cu ciclu profund).
La acest moment toate sunt critice, reprezinta tehnologii cu mari sectiuni nerezolvate pe de-antregul, sunt scumpe si greu de amortizat si mai sunt si foarte putin fiabile.

Cel mai prost punct al sistemului il constitue acumulatorii...sau mai bine zis, cam toate neajunsurile sistemului se regasesc in acest punct al lantului.

Altadata am sa dezvolt.
Pana atunci, celui care doreste sa cantareasca oportunitatea adaptarii unui sistem de producere a energiei elecrice independent ii recomand sa acorde multa atentie parti de intretinere si mentenanta. Spune asta posesorul unui asemenea sistem pe care il exploateaza de cativa ani buni.

Aaaa, uitam...Tot lui, ii mai atrag atentia ca intr-o casa de locuit exista cativa consumatori cheie care au nevoie de o alimentare continua (frigider, telefon, centrala termica, etc.)..sa ia si asta in calcul atunci cand evalueaza un sistem mixt (panouri + eolian) si cand mai bine de doua zile sunt nori, iar vantul refuza sa bata....Despre amortizarea sistemului nu zic nimic ca vor vorbi singure rezultatele...A...ba nu...zic ceva:

Cand spui amortizare in zece ani sau mai mult..spui un cacat maaaaaare.
In zece ani sistemul nu va mai fi actual, tu nu vei mai locui acolo, sau vei fi mort, sfarsitul lumi va fi trecut, energia centralizata va fi la liber..etc...altfel spus se poate intampla orice...Nu poate fi o baza de calcul..pa...
abis
QUOTE(Marduk @ 15 Sep 2011, 06:09 PM) *
inainte de a ajunge acolo vezi cat te costa o conectare la ENEL si cat costa un sistem de producere a curentului electric.

La asta si la asta te referi?

Marduk, asa cum spuneam, in momentul de fata nu am intentia de a-mi produce singur energia electrica. Daca as construi o cabana la munte, ar fi o optiune; insa deocamdata nu vreau asa ceva.

Oricum, multumesc pentru idei. In momentul in care ma va tenta o astfel de independenta sunt convins ca sfaturile tale vor fi de folos.
Marduk
Tarifele alea sunt cam vechi, cred ca azi costurile sunt mai mari. Dar sa revin la subiectul independenta energetica. sa presupunem ca vei gasi un teren langa reteaua de curent electric de joasa tensiune, pana in 20 m. Intreb, de ce sa nu ti bransamentul ENEL doar ca rezerva si sa-ti onstruiesti casa independenta energetic de la inceput, ce pierzi? Eu stiu ca odata ce ai facut ceva ramane bun facut iar mai tarziu pentru modernizari s-ar putea sa platesti mai mult. Tu faci cum vrei dar eu am sa-ti dau doar un exemplu, in zona in care locuiesc erau probleme cu furnizarea de apa, cand ploua nu era apa, cand se spargea o teava nu era apa etc. Tot ramanand cu clabucul pe cap am cumparat un tanc de cateva sute de litrii, l-am conectat la retea si la apa de ploaie si nu mai am probleme. E asa de bine sa fi independent cand toti se plang tu le explici ce si cum ai facut iar multi dintre cei carora le spui cum ai rezolvat problema raman muti de simplitatea rezolvarii.
kcapone
Abis, am reusit ieri sa merg la mine in zona Drumul Taberei sa vad daca mai sunt de vanzare terenurile de care stiam si am gasit 3. Din pacate am uitat acasa hartiuta pe care am notat numerele de telefon. Sper sa nu uit a o aduce maine.
Oricum iti pot da acum oarece detalii:
A. 2.500 mp - deschidere la drumul Valea Doftanei - Cartier Brancusi, la 2-3 minute de statia de autobuz 168 (fie la capat, fie la statia de langa parc), in imediata apropiere a "Policlinicii" si vis-a-vis de noile blocuri de 3 etaje din zona.
B. 1000 mp- deschidere la drumul Valea Larga care este neasfaltat. Parcela este la apx.50 m de Prelungirea Ghencea pe unde trec mijloace de transport in comun (autobuzul 122 s.a.). Zona este linistita insa, repet, drumul nu este asfaltat.
C. 600 mp - deschidere la drumul Valea Cricovului (perpendicular pe str. Valea Oltului). Parcela aceasta este intre cele 2, putin mai aproape de prima. Zona de case dar cu drumul asfaltat partial. De la parcela pana la asfalt mai sunt apx.100 m.

Toate bune
abis
Multumesc, kcapone!

Daca imi dai si numerele de telefon, voi suna.

O zi buna!
kcapone
Cu placere abis

Iata numerele de telefon:

A. - 0723.682.874 - cel cu 2500 mp
B. - 0720.568.000 - cel cu 1000 mp
C. - 0767.570.874 - cel cu 600 mp.

Succes.
danzel
CRACIUN FERICIT si un 2012 excelent !
danzel
Pai, la cum merg lucrurile, sa va urez si un Craciun fericit si pentru 2012 si un an nou fericit in 2013 !
abis
Am semnat ieri contractul de cumparare a unui teren la doi pasi de Bucuresti si sper sa incep cat de curand constructia unei case. In cateva zile ma vad cu un arhitect pentru a-i da tema de lucru.

Lotul are latimea de 17.44 m, iar adancimea de 39 m.

Va tin la curent. smile.gif
Marduk
Felicitari si spor la treaba. Asteptam detalii, zona, materialele pe care vrei sa le folosesti etc.
abis
Multumesc, Marduk

Zona este Otopeni. O sa va povestesc mai multe pe masura ce voi avea ce sa va spun si bineinteles o sa cer sfaturi de la cei cu experienta mai mare decat mine in privinta asta. smile.gif

Saptamana viitoare ma vad cu arhitectul ca sa vorbim despre "tema de lucru"

Mi-as dori sa ridic acolo o casa cu doua nivele, cu living, birou, bucatarie, o camara si o baie la parter si cu trei dormitoare+doua bai la etaj (si poate strecor si un dressing pe undeva). Inca oscilez daca vreau sau nu un beci sub bucatarie - mi-e teama ca imi ridica costurile, insa consoarta tine mortis la asa ceva.
Marduk
Otopeni nu e chiar zona mea favorita dar daca e alegerea ta n-o comentez, sa fi sanatos si fericit. Un beci cat de mic e foarte bun, daca ai teren ai putea sa-l faci si in curte nu neaparat sub casa, poti sa-ti faci o terasa si sub terasa beciul. Poti sa reduci costurile daca renunti sa-l betonezi, il faci din caramida arsa, eventual recuperata si podea de lemn, pe care podea sa fie terasa. Sunt curios ce dimensiuni va avea casa, ca necesar de camere si dependinte mi se pare ok.
danzel
BAFTA Abis !
Erwin
Două lucruri esențiale: să amplasezi sufrageria și biroul spre sud iar bucătăria, băile și cămara spre nord! Vei putea armoniza mai bine temperatura interioară potrivit cu destinația încăperilor. Un beci la subsol e binevenit, oricum ai nevoie de o fundație corespunzătoare unei construcții cu etaj într-o zonă cu risc seismic ridicat, așa că nu bagi mult mai mult beton decât trebuie fără a avea beciul. Nu e necesar să fie sub toată casa, e suficient să fie sub una dintre încăperile de la parter. Nu te lăbărța la suprafața construită prea mult. Fiecare metru cub în plus decât cel optim trebuie încălzit iarna și răcit vara și crește inutil cheltuielile. Să prevezi o cameră pentru fetiță suficient de mare, va crește repede și poate-i mai vine și-un frățior! smile.gif Spor!
abis
Am primit de la arhitect o prima propunere. Voi ce parere aveti?

Pentru parter:






Pentru etaj:



Marduk
Asezarea configuratiei camerelor fata de punctele cardinale este OK. La parter as avea o singura obiectie, usa bucatariei, care da in hol nu in camera in care se serveste masa. Intre birou si living mi-ar fi placut o usa glasvand care la nevoie ar putea mari intrega zona (9,5mX 2,85). In rest, e aerisita, la etaj 2 bai, mi-ar fi placut la dormitorul de 14,10 mp un balcon care sa fie acoperisul terasei de la parter. Spor la treaba si multa sanatate.
kcapone
Mie imi place forte tare ca a evitat tipul "bucataire americana" cu livingul si bucataria in acelasi spatiu. Poate ca ideal ar fi fost ca din bucatarie sa fie si o usa spre locul de luat masa. Am spus poate din cauza ca eu unul cred ca in acel spatiu se va lua masa numai ocazional si deci o usa in plus ar fi anulat din spatiul folosibil al bucatariei. Usa dinspre hol mi se pare o alegere buna pentru ca nu esti nevoit sa intri cu sacosa prin living ca sa ajungi in bucatarie....

Un mare dezavantaj, ignorat de covarsitoarea majoritate a arhitectilor acum este SPATIUL DE DEPOZITARE. Abis, te rog sa te uiti acum in locuinta ta si sa vezi cam cate chestii depozitezi, unde si cat spatiu folosesti. O sa stai la curte si o parte le poti pune intr-o casuta de gradina, altele insa vor sta cu tine in casa. Daca nu prevede arhitectul spatiile acestea de la inceput vei fi nevoit sa le aloci tu mai tarziu sub forma diverselor dulapuri care....iti vor lua din spatiul interior si vor tinde sa-ti "chiciuiasca" locuinta.
Deci:
1. unde e camara? ca doar n-o sa iesi din casa zilnic pt orice nimic: niste zahar, faina, ulei, apa: de niste castraveciori acri acolo iti vine pofta cand nu te astepti.
2. unde iti pui trolerele, pantofi, claparii..si multe alte chestii, ca doar n-o sa le ti in casuta de gradina sa le strice umezeala si soriceii si nici in camera tehnica unde sigur iarna iti vei usca si tu hainele.

In apartamentul din blocul "comunist" unde am crescut, aceste spatii erau prevazute distinct, nu ca nise ci camare cu usa. Mici e drept, dar erau. Numele lor: camara si debara.

Iti doresc toate bune, inspiratie si spor la treaba.
abis
QUOTE(kcapone @ 7 Jun 2012, 01:09 PM) *
Mie imi place forte tare ca a evitat tipul "bucataire americana" cu livingul si bucataria in acelasi spatiu.

Asta a fost o cerinta expresa de-a "jumatatii" mele oficiale. Nu suporta genul asta de bucatarie.

QUOTE
unde e camara?

Nicaieri, deocamdata. smile.gif

Trebuie sa vorbesc cu el sa o puna undeva langa bucatarie.

Multumesc pentru sugestii, sunt de mare folos. Valabil si pentru Marduk thumb_yello.gif
Marduk
QUOTE(kcapone @ 7 Jun 2012, 01:09 PM) *
... Poate ca ideal ar fi fost ca din bucatarie sa fie si o usa spre locul de luat masa. ....

Corect, o a doua usa isi are rostul acolo. Cand iei masa in living nu iesi cu sarmalele sau friptura prin toata casa, te folosest de a doua usa. Eu mai vad un glasvand intre hol si living, un loc gol acolo e aiurea privind din hol direct in living, poate unii membri ai familiei vor sa mearga direct la dormitor fara sa fie reperati de cei din living. Debaraua ar trebui sa fie sub scara, e loc destul acolo.
Erwin
In mare sunt de acord cu observațiile de mai sus. Eu aș așeza biroul în locul unuia dintre dormitoarele de la etaj și aș face living-ul mai mare sau le-aș împărți doar în 3 mai mari, nu 4. Cele mici mi se par prea mici, n-ai loc să te învârți dacă ai un pat dublu. Și dacă vrei ca unul să fie pentru oaspeți atunci ai nevoie de pat dublu, nu? Ai acces lejer la pod? Îl poți folosi ca loc de depozitare. Spor!
Cla
Ah, pod ca depozitare... eu as face acoperisul drept si as planta mirodenii si ceva legume mici, as pune doua banci acolo cu o masa unde sa stau la soare si niste pomi care sa-mi tina de umbra.
Nu râdeti, asa ceva am vazut în Rothenburg ob der Tauber.

edit: Îti dai seama, zice nevasta: - Auzi, mergi sa cumperi ceapa?
- Ah, ma duc sus s-o scot laugh.gif

Cartofii oricum se baga în beci.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.