Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Islamul Si Europa
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
abis
QUOTE(Marduk @ 9 Jan 2015, 03:03 PM) *
Noi, eu, traim azi in secolul XXI (dupa calendarul islamist nici n-am fi in 2015)

Probabil ca vor fi la fel de pasnici ca europenii cand vor fi si ei in 2015... wink.gif
QUOTE
De ce n-as putea sa vorbesc de economii?

Pentru ca este stupid.
QUOTE
Dar asta-i o alta poveste, eu ma gandeam la modul in care au rectionat in WW2 si mai tarziu fata de coloniile lor etc

Repet: nu inteleg ce vrei sa spui. Cum au actionat in WW2 si are legatura cu ce este azi? Au avut cea mai impresionanta miscare de Rezistenta...
QUOTE
Pentru a intelege mai bine ce vrea islamul asculta un imam de la Londra, intr-un clip postat de March pe topicul sau

Seful miscarii Hezbollah, Hassan Nasrallah: Jihadistii au afectat mai mult decat orice caricatura insultatoare imaginea profetului - te asteptai la asta?

"In acest moment, este mai necesar ca niciodata sa vorbim de profet din cauza comportamentului unor grupari teroriste care se revendica din islam", a spus Hassan Nasrallah, al carui parti siit luptta impotriva miscarilor jihadiste sunite din Siria, alaturi de trupele regimului Bashar al-Assad.

"Prin actele lor josnice, violente si inumane, aceste grupuri au adus atingere profetului si musulmanilor mai mult decat au facut-o dusmanii lor (...), mai mult decat cartile, filmele si caricaturile care au insultat profetul", a spus seful Hezbollah, intr-un discurs televizat.

"Sunt cele mai grave acte din istorie care au adus atingere profetului", a sustinut Hassan Nasrallah.
Marduk
QUOTE(abis @ 9 Jan 2015, 05:49 PM) *
Probabil ca vor fi la fel de pasnici ca europenii cand vor fi si ei in 2015...

Probabil, dar crestinismul nu are timp sa astepte pana atunci.
QUOTE
Pentru ca este stupid.

Eu nu cred ca este stupid, stupid este comportamentul celor care cred ca islamul este doar o religie, o cultura similara crestinismului.
QUOTE
...Au avut cea mai impresionanta miscare de Rezistenta...

Au actionat prea lent, au fost depasiti de evenimente, crezand probabil ca lor nu li se poate inampla asa ceva. Daca te referi la partizani, n-au avut cea mai impresionanta miscare de rezistenta, sovieticii si jugoslavii au avut miscari de partizani impresionante, au avut chiar armate de partizani. Francezii au avut noroc cu englezii si De Gaulle, pe care l-au considerat un rebel pana la eliberarea Frantei. Dar asta este alta poveste, cu alte cuvinte in opinia mea autoritatile franceze s-au mobilizat prea greu si-au raspuns exact ca in filmele De Funes.
QUOTE
Seful miscarii Hezbollah, Hassan Nasrallah.... - te asteptai la asta?...

Da. Nu este decat o alta invaluire, ca sa nu zic "valurire" vorba unui forumist celebru. Narsallah se teme pentru viata sa, pentru statutul sau, asa cum s-a intamplat in istoria lor cu toti cei care s-au revendicat din islam, dar care au pierdut in fata altor islamisti mai puternici.
Marduk
Desi multi au rasuflat usurati ca francezii au rezolvat evenimentul terorist, eu cred ca lucrurile nu se vor linisti, teroristii nu se vor opri, din contra. Acest atac terorist le-a demonstrat islamistilor radicali ca se poate, ca actiunile singulare, multiplicate la nivel national, dau rezultate mai bune decat un caz izolat in care un terorist se arunca in aer. Lupii singuratici, bine antrenati, buni tragatori, determinati pot face mai multe victime si pot bloca activitatea marilor orase europene, cu un AK-47, pe care o pot procura usor, spectacolul devine "grandios". Atacul in sine poate sa fie doar parte a unui plan mai amplu, care vizeaza interese si proprietati evreiesti, centre financiare etc. islamistii radicali au ce le trebuie in Europa, pentru a-si duce la indeplinire un astfel de plan. Soldati, musulmani extremisti, unii dintre ei cu experienta, pregatiti in centrele din OM, poate chiar participanti la lupte, propaganda prin imamii din moscheile din occident, suport finaciar, sprijin din partea statelor care ar avea de castigat din aceste actiuni etc. baza este asigurata de o populatie tanara musulmana nemultumita de tratamentul societatii democratice europene, gata oricand sa iasa in strada la cea mai mica provocare din partea autoritatilor. "Testul" a fost facut, sa vedem ce urmeaza. Europa este in stare de alerta, adopta legi noi, sisteme de securitate mai complexe etc. am putea spune ca partea psihologica a acestei batalii a fost castigata de islamistii radicali cu ajutorul terorii. UE este transformata dintr-o democratie infloritoare, civilizata in care dreptul la libertatea de exprimare era sfant, intr-un stat politienesc in care totul este, sau va fi controlat, cenzurat sau autocenzurat, o citadela aflata sub asaltul unei religii si culturi aflata in totala contradictie cu valorile occidentale. Unii ne indeamna sa renuntam la aceasta libertate de exprimare, la comedie, la caricatura, sa devenim mai seriosi, mai atenti fata de reprezentarile, de perceptele religioase, pentru unii este usor, dar multi altii nu inteleg de ce este obligata Europa sa piarda ceea ce a castigat dupa sute de ani de conflicte si suferinta, LIBERTATEA DE EXPRIMARE. Poate ca unii au exagerat cu aceasta libertate, dar sa apara asa de repede unii care deja critica aceasta exagerare, punand o parte din vina pe seama ziaristilor de la Charlie Hebdo, mi se pare o lipsa de bun simt, ca sa nu-i zic rea vointa sau interese ascunse. Apologetii autocenzurii ar trebui sa se gandeasca ca tocmai asta vor islamistii radicali, vor ca libertatea, viata de tip occidental sa-si schimbe atitudinea, sa devina supusa si sa accepte legile islamiste, situatia musulmanilor din tarile islamice. Ora asta ar insemna ca speranta a milioane de musulmani moderati, ca tarile, legile si conducatorii lor politici si religiosi sa deveni mai intelegatori, mai deschisi fata de lumea inconjuratoare, sa se spulbere odata cu "predarea" europenilor, a occidentalilor.
abis
QUOTE(Marduk @ 9 Jan 2015, 06:28 PM) *
Eu nu cred ca este stupid, stupid este comportamentul celor care cred ca islamul este doar o religie, o cultura similara crestinismului.

Nici o religie nu este "similara" alteia, fiecare este diferita, tot ceea ce au in comun este ca toate sunt la fel de adevarate smile.gif

Din pacate toate religiile monoteiste trec prin astfel de faze violente; cand crezi in o duzina de zei, nu te mai deranjeaza inca 3-4 ai vecinului, cand insa crezi ca exista numai unul, orice ofensa la adresa lui ti se pare impardonabila. Nasoala inventie asta, monoteismul...

QUOTE
Au actionat prea lent, au fost depasiti de evenimente

Nu au actionat lent deloc. Ce tampenie este asta?! Nicaieri in lume o luare de ostatici nu se rezolva in cateva minute. Interventia fortelor speciale are loc dupa ore bune intotdeauna. Cei care detin ostatici trebuie intai epuizati fizic si psihologic, prioritatea este salvarea ostaticilor, fortele de ordine izoleaza zona, incearca sa studieze adversarul, amplasamentul, caile de intrare, astepta un moment potrivit pentru a intra... Unde ai vazut tu sa intre imediat peste el? Nimeni - in afara de rusi, probabil, daca iti aduci aminte cate victime au facut in teatrul ala din Beslan - nu actioneaza inainte de a se asigura ca face tot ce poate pentru a proteja ostaticii.

QUOTE
Da.

Cum sa nu, ai si spus asta inainte.... rolleyes.gif

http://www.hotnews.ro/stiri-international-...i.htm?nomobile=
abis
Un musulman angajat al unui magazin evreiesc salveaza victimele unui atentator jihadist

http://www.ziare.com/international/atentat...erorist-1342462
Marduk
QUOTE(abis @ 12 Jan 2015, 11:26 AM) *
Nici o religie nu este "similara" alteia, fiecare este diferita....cand crezi in o duzina de zei, nu te mai deranjeaza inca 3-4 ai vecinului, cand insa crezi ca exista numai unul, orice ofensa la adresa lui ti se pare impardonabila.

Similar in sensul ca in acest timp si spatiu, clericii crestini nu-i incita pe enoriasi impotriva musulmanilor, nu "ordona" actiuni teroriste de pedepsire a necredinciosilor etc. Cultura occidentala care are la baza crestinismul nu poate fi similara cu islamismul care este baza culturii musulmane, arabe, orientale. Catolicismul chiar si ortodoxia, sunt mult mai tolerante fata de criticile ateistilor de pilda de cat este islamul.
QUOTE
Nu au actionat lent deloc. Ce tampenie este asta?!...

Mie mi s-a parut o tampenie, privind la tembelizor, desfasurarea unui numar prea mare de forte, in contrast cu informatiile primite cum ca ar actiona doar 1-3 teroristi, deci serviciile de informatii fie n-au jucat rolul pe care trebuie sa-l joace in astfel de cazuri, fie erau ele insele dezinformate sau prinse pe picior gresit. Nu mai vorbesc despre imaginile dezolante cu jandarmi care nu pot urca o panta, de modul in care se retrag din fata unui obiectiv in care se presupune ca ar pute fi cel putin un tragator etc. Asta am remarcat la tembelizor, asta comentez, pana la urma bine ca s-a terminat, desi eu nu cred ca s-a terminat, am senzatia ca autoritatile franceze de asta s-au temut tot timpul, de o insurectie ce ar putea isbucni in cartierele locuite de musulmani.
QUOTE
Nimeni - in afara de rusi, probabil, daca iti aduci aminte cate victime au facut in teatrul ala din Beslan...
-
In acest conflict, vor fi mereu multe victime colaterale, nevinovate, tocmai in asta consta mesajul terorii.
QUOTE
Cum sa nu, ai si spus asta inainte....

Cu o floare nu se face primavara. Cu declaratii de genul:
“Noi musulmanii trebuie sa ne unim si sa stopam acest grup Isis care face rau islamului. Nu in numele meu pentru ca liderul Isis este un mincinos. Pentru ca ceea ce faceti este inuman. Pentru ca abuzati de inimi si de minti”
musulmanii moderati si sinceri n-or sa ma convinga ca au intentia sa termine cu acest conflict, cu dorinta de ai nimici pe infideli si de a supune crestinii legi sharia. E nevoie de mai mult, iar eu cred ca orice pas in aceasta directie, de impacare cu religia mozaica si crestina va fi considerat de toti musulmanii o slabiciune.

QUOTE(abis @ 12 Jan 2015, 12:05 PM) *
Un musulman angajat al unui magazin evreiesc salveaza victimele...

Este posibil, daca a fost un gest voluntar, este o fapta remarcabila. Dar poate ar trebui sa asteptam sa vedem de ce i-a bagat pe oamenii aia in frigider iar el a iesit si s-a ascuns in alta parte, parca asa a facut, nu!!
abis
QUOTE(Marduk @ 12 Jan 2015, 12:35 PM) *
Similar in sensul ca in acest timp si spatiu, clericii crestini nu-i incita pe enoriasi impotriva musulmanilor, nu "ordona" actiuni teroriste de pedepsire a necredinciosilor etc

Acum nu o mai fac, intr-adevar.
Au depasit faza asta. De voie sau de nevoie.
QUOTE
Cultura occidentala care are la baza crestinismul

Cultura occidentala nu are la baza crestinismul.
QUOTE
Mie mi s-a parut o tampenie, privind la tembelizor

Excelent, nu stiam ca avem un specialist in contraterorism printre noi. rolleyes.gif
Cunosti vreun caz de luare de ostatici rezolvat in cateva minute?
QUOTE
musulmanii moderati si sinceri n-or sa ma convinga ca au intentia sa termine cu acest conflict

Musulmanii moderati sunt victime in acest conflict. Unul dintre politistii ucisi de teroristi, de pilda, era musulman.
QUOTE
poate ar trebui sa asteptam sa vedem de ce i-a bagat pe oamenii aia in frigider

Ei da, o fi vrut sa-i pastreze proaspeti ca sa-i manance mai tarziu...
Marduk
QUOTE(abis @ 12 Jan 2015, 04:43 PM) *
Cultura occidentala nu are la baza crestinismul.

Nu ma asteptam la un alt raspus, dar am incercat totusi sa-ti amintesc acest lucru desi tu continui sa desconsideri rolul fondator al crestinismului in cultura occidentala. Eu raman la parerea mea:fara religia crestina cultura occidentala n-ar fi fost ceea ce este azi.
QUOTE
Excelent, nu stiam ca avem un specialist in contraterorism...

Te distreaza sa-i persiflezi pe cei cu care stai de vorba!? sa sti ca se poate trata problema asta. Dupa cum am subliniat sunt doar un comentator si analist amator al evenimentelor politice pe care se intampla sa le traiesc, sa le urmaresc la tembelizor sau sa le citesc in presa, pe forumuri etc. Te deranjaza ca nu stai de vorba cu un specialist?
QUOTE
Cunosti vreun caz de luare de ostatici rezolvat in cateva minute?

Nu, nici n-am pretins ca astfel de cazuri se pot rezolva in cateva minute, altele au fost comentariile mele, dar probabil te deranjaza ca nu sunt in ton cu modul in care tu vezi aceasta situatie, pe care o dezbatem aici.
QUOTE
Musulmanii moderati sunt victime in acest conflict....

Sa nu mai fie, sa demonstreze ca vor acelasi lucru pe care il vor si crestini, occidentalii, eliminarea terorismului islamist din aceasta lume si stabilirea unui climat de pace. Sunt pregatiti musulmanii moderati sa devina martirii acestui deziderat?
QUOTE
Ei da, o fi vrut sa-i pastreze proaspeti...

Nu m-am gandit la asta, te invidiez, ai mai multa imaginatie. Eu ma gandeam doar la o forma de "cooperare" intre cei doi, mai de frica, mai de nevoie, dupa care sa apara ca eroul zilei. Posibil sa ma insel, de aceea zic sa mai asteptam cateva zile sa vedem daca a fost un adevarat erou sau nu.
abis
QUOTE(Marduk @ 12 Jan 2015, 05:22 PM) *
Eu raman la parerea mea:fara religia crestina cultura occidentala n-ar fi fost ceea ce este azi.

Bineinteles. Cine si-ar putea imagina cultura occidentala fara Capela Sixtina, de pilda... Fara crestinism cultura europeana si vestica in general ar fi fost altfel. Asa cum altfel ar fi fost si fara mostenirea greaca, romana, fara Iluminism, fara Renastere, fara Revolutia Franceza samd.
QUOTE
Te distreaza sa-i persiflezi pe cei cu care stai de vorba!?

Numai atunci cand imi dau motive.

Altfel, nu. Prefer discutiile serioase, cand am cu cine.
QUOTE
Sunt pregatiti musulmanii moderati sa devina martirii acestui deziderat?

Deja sunt. Un singur exemplu: Ahmed Merabet
Marduk
QUOTE(abis @ 12 Jan 2015, 05:54 PM) *
... Numai atunci cand imi dau motive.

N-ar trebui, chiar daca-ti dau motive.
QUOTE
....Prefer discutiile serioase, cand am cu cine.

No comment.
QUOTE
...Ahmed Merabet

Regret moartea acestui om, dar in opinia mea el nu reprezinta islamul moderat, era un politist francez la datorie, platit sa-si asume riscul ca intr-o zi poate deveni o tinta, o victima colaterala.
abis
Dar in opinia ta cine reprezinta islamul moderat? rolleyes.gif

Islamul nu este deloc atat de unitar cum il prezinta multi habarnisti din Europa sau de aiurea. Este cel putin la fel de divers si complex cum este crestinismul. Mutatis mutandis, a judeca intregul islam dupa faptele unori grupari extremiste este ca si cum ai judeca intregul crestinism dupa actiunile IRA (militia catolica angrenata in lupta impotriva protestantilor britanici).

abis
QUOTE(Marduk @ 7 Jan 2015, 06:22 PM) *
Este acest atentat raspunsul crestinismului extremist fata de toleranta islamului? Este Africa in pericol?
Doreste oare crestinismul sa distruga civilizatia islamica? Cum sa convietuiesti pasnic cu cineva care te uraste pur si simplu?
Cum trebuie sa raspunda Africa acestor atacuri, care sigur se vor inmulti?
Nu le dau dreptate celor care inca spera ca nu toti crestinii poarta vinovatia extremistilor crestini. Nu le dau dreptate pentru ca sunt convins ca toti extremistii sunt ajutati intr-un fel sau altul de coreligionarii lor, fie din cauza fricii fie ca sunt de acord cu modul de actiune al extremistilor. Nu trebuie ignorat faptul ca crestinismul este mai mult decat o religie, este o cultura, o civilizatie care se simte in pericol.

Ce preot crestin are curajul sa infrunte terorismul crestin?

Eu cred ca ura este insamantata in predicile din bisericile de peste tot din lume, pentru ca daca citesti biblia gasesti acolo referinte clare la necredinciosi la pedepsele ce trebuie aplicate acestora cat si indemnul de a face din crestinism o religie universala.

Crestinismul, terorismul, este de neoprit si nu-l poate opri nimeni cata vreme nu se ridica un preot respectat care sa puna lucrurile pe drumul corect, asa cum mentioneaza unele versete din biblie

Stupid este comportamentul celor care cred ca crestinismul este doar o religie, o cultura similara islamului

Acest atac terorist le-a demonstrat crestinilor radicali ca se poate, ca actiunile singulare, multiplicate la nivel national, dau rezultate mai bune decat un caz izolat

Despre ce este vorba? Despre un marduk dintr-o tara musulmana care ar vorbi despre asta:

http://www.washingtonpost.com/world/africa...f5fb_story.html


Apropo de: Lutherani, baptistii, penticostali, iehovistii, mormonii, ortodocsi etc. interpreteaza Biblia diferit, dar nu omoara oameni nevinovati, nu ataca musulmani.
Marduk
QUOTE(abis @ 13 Jan 2015, 10:40 AM) *
Despre ce este vorba? Despre un marduk dintr-o tara musulmana care ar vorbi despre asta:..............

Moncher care este subtitlul acestui topic? Daca ma iei cu chestii din astea nu pot decat sa-ti spun ca ceea ce fac crestinii in Africa nu este decat o reactie de aparare, de revolta, impotriva presiunii facute de islam. Vad ca nu sti de actiunile Boko Haram, dar incerci sa creezi un "marduk" musulman care ar explica ca si crestinii fac cam acelasi lucru pe care-l fac si musulmanii extremisti. Poate ca in Africa unii crestini sa se gaseasca in stadiul crestinismului militant, diferit de crestinismului tolerant din Europa, pana la urma este vorba de supravietuire, fie ca esti crestin sau musulman, ca motivul este unul religios, este doar o "intamplare". Ceea ce ma deranjaza in aceasta lupta este faptul ca omenirea a mai trecut prin astfle de situatii si n-a invatat nimic din istoria acestor conflicte. Dar poate ca si aceasta lupta religioasa face parte din dezvoltarea civilizatiei umane, desi eu nu pot sa cred asta.
abis
QUOTE(Marduk @ 13 Jan 2015, 11:18 AM) *
nu pot decat sa-ti spun ca ceea ce fac crestinii in Africa nu este decat o reactie de aparare, de revolta, impotriva presiunii facute de islam. Vad ca nu sti de actiunile Boko Haram

Nu pot decat sa-ti spun ca ceea ce fac musulmanii in Europa nu este decat o reactie de aparare, de revolta, impotriva presiunii facute de crestinism. Vad ca nu stii de actiunile astora:

http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-balaka

Asa ar zice mardukul musulman.



Acum serios. Mai deschide ochii:

http://www.washingtonsblog.com/2013/05/mus...0-and-2012.html
abis
De citit pentru habarnistii care cred ca toti musulmanii sunt fie teroristi, fie complici

http://www.ibtimes.co.uk/muslim-mayor-rott...live-tv-1483127
Marduk
QUOTE(abis @ 13 Jan 2015, 12:29 PM) *
...ceea ce fac musulmanii in Europa nu este decat o reactie de aparare, de revolta, impotriva presiunii facute de crestinism....

De unde atata presiune moncher, poate vrei sa spui toleranta, despre ce revolta vorbesti? daca niste crestini dementi ar fi actionata asa in Arabia Saudita, Iran, Irak etc. atunci am fi vorbit de aparare si revolta in fata presiunii crestine, dar chestiile astea se intampla in Europa, nu in Arabia, Indonezia, Sudan, Nigeria etc. unde crestinii n-au curaj nici sa tina in mana o biblie pe strada.
QUOTE
Acum serios. Mai deschide ochii:

Ochii mei sunt larg deschisi dar nu vad o rezolvare pasnica a acestei confruntari, chiar cu ajutorul musulmanilor moderati. Daca vreti sa va imbatati cu apa, n-aveti decat s-o faceti, macar de-ati bea aghiasma si tot ar fi ceva. rofl.gif

QUOTE(abis @ 13 Jan 2015, 01:58 PM) *
De citit pentru habarnistii care cred ca toti musulmanii sunt fie teroristi, fie complici

Este un pas, dar drumul este lung, mi-e teama ca omul o sa sfarseasca ca multi alti musulmani care au incercat sa ridice un pic valul de pe mintile islamistilor infierbantati, imbatati de posibilitatea razbunarii sau a victoriei asupra crestinismului, mozaismului etc. Dar poate ca pana la urma vom avea o sansa, o sa respectam sharia, o sa platim taxe si-o sa scapam cu viata.
abis
QUOTE(Marduk @ 13 Jan 2015, 03:32 PM) *
De unde atata presiune moncher, poate vrei sa spui toleranta, despre ce revolta vorbesti? daca niste crestini dementi ar fi actionata asa in Arabia Saudita, Iran, Irak etc. atunci am fi vorbit de aparare si revolta in fata presiunii crestine, dar chestiile astea se intampla in Europa, nu in Arabia, Indonezia, Sudan, Nigeria etc. unde crestinii n-au curaj nici sa tina in mana o biblie pe strada.

Tocmai ti-am aratat ca exista masacre comise de crestini impotriva musulmanilor, in zilele noastre. Cele doua religii nu sunt atat de diferite din punctul asta de vedere. Difera doar locul - fiecare comite crime acolo unde poate, iar unde nu, nu.
In rest, ambele sunt la fel de "pasnice". Crestinism sau islamism, tot un drac.
QUOTE
nu vad o rezolvare pasnica a acestei confruntari

Nici eu nu vad o rezolvare. Am spus eu ca vad? Nu.
Marduk
QUOTE(abis @ 13 Jan 2015, 05:54 PM) *
....In rest, ambele sunt la fel de "pasnice". Crestinism sau islamism, tot un drac.

rofl.gif m-ai prins moncher, de fapt eu discutam cu cine nu trebuie ooh.gif da sa sti ca nu te condamn e dreptul tau sa crezi asta despre religia crestina. Eu continui sa cred ca religia crestina este diferita de religia islamica, fie doar si prin faptul ca religia crestina a trecut prin transformari mari, revolutii, secularizari, laicizari etc. ca sa nu mai discutam despre toleranta crestinismului, fata de islamism, unde domnia ta cat si eu n-am putea sa vorbim in public despre credintele noastre.


P.S.
Din cate am observat organizatia "teroristilor" crestini din Africa s-au infiintat in 2013, n-are nici 2 ani, deci ar fi timp sa-i depaseasca in cruzime pe teroristii de la Boko Haram, daca vor supravietui.
Marduk


Am o nedumerire! ce-i deranjaza pe musulmani la aceasta caricatura? De vreme ce chipul lui Mohamed este necunoscut, nu exista imagini cu fizionomia sa, acest desen poate fi al oricarui Mohamed, Ahmed, Ali, Yusuf etc. din Franta sau o alta tara araba, musulmana etc. Nu cumva musulmanii au o problema de interpretare, de perceptie acestor desene, presupuse ca fiind reprezentari ale lui Mohamed! vis-a vis de perceptele Coranului?
Cla
QUOTE(Marduk @ 14 Jan 2015, 10:58 AM) *


Am o nedumerire! ce-i deranjaza pe musulmani la aceasta caricatura? De vreme ce chipul lui Mohamed este necunoscut, nu exista imagini cu fizionomia sa, acest desen poate fi al oricarui Mohamed, Ahmed, Ali, Yusuf etc. din Franta sau o alta tara araba, musulmana etc. Nu cumva musulmanii au o problema de interpretare, de perceptie acestor desene, presupuse ca fiind reprezentari ale lui Mohamed! vis-a vis de perceptele Coranului?

E trist de tot. Se agata de prostii, caricaturile si "la misto" ar trebui sa fie acceptate.
Uite, de exemplu:
De Craciun a scris "Der Postillon" ca Iisus uraste Craciunul, ca fiecare primeste cadouri, dar el nu, desi e ziua lui de nastere. biggrin.gif
Si nimeni nu s-a enervat, pun pariu ca si în Vatican au râs de-asta.
Marduk
Asta este adevarata problema a UE. Despre asta am atras atentia cu cateva postari in urma si pe celalalt topic. Acesti tineri care nu pot fi controlati, se vor intoarce in Europa determinati, experimentati, antrenati, pregatiti sa execute orice ordin primit, mai mult decat atat pot impartasi din experienta lor altor tineri dornici sa devina martiri in lupta cu infidelii occidentali.
abis
QUOTE(Cla @ 14 Jan 2015, 03:00 PM) *
De Craciun a scris "Der Postillon" ca Iisus uraste Craciunul, ca fiecare primeste cadouri, dar el nu, desi e ziua lui de nastere.

rofl.gif

E bun! thumb_yello.gif

Marduk, adevarata problema este cum sa ne pastram libertatea fara sa reactionam disproportionat. Atentate au mai fost si vor mai fi, nimeni nu le poate impiedica pe toate.
Marduk
QUOTE(abis @ 14 Jan 2015, 05:49 PM) *
...sa ne pastram libertatea fara sa reactionam disproportionat...

Cum definesti acest "disproportionat"? ce-ar trebui sa faca occidentalii in fata unui val de terorism?
abis
Am zis ceva aici: http://www.hanuancutei.com/forum/index.php...st&p=762827

Ce-ar trebui sa faca occidentalii? Sa raspunda celor care vor restrangerea libertatii prin libertate si mai multa.
abis
Uite cum raspunde Franta

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/E...entul+Mijlociu+
Marduk
QUOTE(abis @ 15 Jan 2015, 10:19 AM) *
Am zis ceva aici:....

"Intr-un an mor in Europa din cauza TBC de 20-30 de ori mai multi oameni decat din cauza atentatelor. De ce nu investim in lupta impotriva TBC la fel de multe fonduri, energie, timp, resurse? De ce nu iesim in strada impotriva TBC?"
Deci daca teroristii ne omoara in case, institutii sau pe strada, sa iesim sa demonstram impotriva TBC!!! unsure.gif Nu crezi ca e nevoie de o definire a prioritatilor? Eu zic sa incepem cu terorismul islamist, desi TBC-ul si nu numai ne afecteaza mai tare. Zic sa incepem cu terorismul pentru ca daca nu rezolvam problema asta, intr-un final s-ar putea sa se ocupe sharia de TBC-ul din Europa.
QUOTE
...Sa raspunda celor care vor restrangerea libertatii prin libertate si mai multa.

Au raspuns, in felul lor, cei de la Charlie Hebdo, dar multi occidentali sau orientali, crestini sau musulmani, au fost nemultumiti de modul asta de exprimare a libertatii. Tu ce parere ai, trebuie continuat acest mod de exprimare a libertatii?


QUOTE(abis @ 15 Jan 2015, 11:14 AM) *
Uite cum raspunde Franta

Franta raspunde ca o superputere ce se vrea recunoscuta pe plan mondial si in cadrul NATO. Multi s-au intrebat de ce n-a venit Obama la mitingul de la Paris, eu le amintesc de decizia Frantei, condusa de Sarkozy, in legatura cu Libia, fortand astfel USA sa intre intr-un conflict neprogramat de Pentagon. Probabil ca Franta a obtinut un acord din partea musulmanilor moderati pentru aceasta riposta, ce va fi sustinuta de imami in moscheile din Franta, pentru ca altfel avand in vedere numarul musulmanilor din Franta, e posibil sa se apere in propriul teritoriu luptand impotriva propriilor cetateni.
abis
QUOTE(Marduk @ 15 Jan 2015, 01:36 PM) *
Nu crezi ca e nevoie de o definire a prioritatilor? Eu zic sa incepem cu terorismul islamist, desi TBC-ul si nu numai ne afecteaza mai tare.

Deci, ne afecteaza mai tare X decat Y, dar hai sa acordam prioritate mai mare lui Y pentru ca.... din seria filmelor si automobile. rolleyes.gif

Nu spune nimeni sa ne ocupam doar de TBC si sa lasam teroristii in pace. Spuneam doar ca ne panicam aiurea. Exista, sigur, un pericol, dar nu atat de mare si de stringent incat sa intram in panica, trebuie abordat cu cap. Si in nici un caz nu trebuie sa renuntam la drepturile si libertatile civile, in nici un caz nu trebuie sa oferim puteri excesive serviciilor secrete, trebuie sa pastram libertatea si asigurarea drepturilor omului. Atentate teroriste au fost in toata istoria omenirii, din Antichitate, si vor mai fi cat este omenirea. Libertatea este un bun castigat cu greu si recent, la scara istoriei; sa nu ne-o pierdem in numele sigurantei.

Cine renunta la libertate in numele sigurantei le va pierde in final pe amandoua.

QUOTE
Au raspuns, in felul lor, cei de la Charlie Hebdo, dar multi occidentali sau orientali, crestini sau musulmani, au fost nemultumiti de modul asta de exprimare a libertatii. Tu ce parere ai, trebuie continuat acest mod de exprimare a libertatii?

Nu am eu caderea sa spun ce trebuie si ce nu trebuie publicat. Fiecare publica ceea ce vrea.

Marduk
QUOTE(abis @ 16 Jan 2015, 10:08 AM) *
...ne afecteaza mai tare X decat Y, dar hai sa acordam prioritate mai mare lui Y pentru ca....Exista, sigur, un pericol, dar nu atat de mare si de stringent incat sa intram in panica, trebuie abordat cu cap....

In chestii din astea nu functioneaza aritmetica, zic eu!! Tocmai de aceea trebuie abordate "cu cap" si nu functie de ecuatii.
QUOTE
....in nici un caz nu trebuie sa oferim puteri excesive serviciilor secrete, trebuie sa pastram libertatea si asigurarea drepturilor omului.

Eu cred ca aceste servicii au deja puteri excesive, dar nu le folosesc cedta atunci cand este nevoie. De ce ar fi interesat un serviciu secret de X cand se duce la toaleta daca el se duce acolo doar pentru a face un lucru normal, fiziologic?
QUOTE
Libertatea este un bun castigat cu greu si recent, la scara istoriei; sa nu ne-o pierdem in numele sigurantei.

Corect, dar si siguranta are rolul ei, acela de ai corecta pe cei care nu stiu sa-si foloseasca corect libertatile castigate cu greu de inaintasii nostri. Poate ca ar trebui ca la scoala elevii sa invete cum sa-si foloseasca libertatea, in asa fel incat sa nu intre in vizorul serviciilor.
QUOTE
Cine renunta la libertate in numele sigurantei le va pierde in final pe amandoua.

Cu alte cuvinte daca esti liber nu esti in siguranta, iar daca esti in siguranta nu mai esti liber!!?? blink.gif
QUOTE
Nu am eu caderea sa spun ce trebuie si ce nu trebuie publicat. Fiecare publica ceea ce vrea.

Se pare ca n-o sa mai fie chiar asa, pana si Papa a incercat sa demonstreze care-i diferenta intre jignire rautacioasa, care genereaza o rectie, un pumn si una inocenta care te face doar sa razi sau sa zambesti. De raspuns ai putea totusi sa raspunzi, esti un om liber si ai dreptul la propria parere, dar daca nu vrei sa ne-o impartasesti, asta este o alta chestie. Nu crezi totusi ca orice caricatura care infatisaza un musulman este luata prea in serios de islamisti, nu cumva aceste imagini au devenit un stereotip, cum ca toate l-ar infatisa pe profetul Mahomed?
abis
QUOTE(Marduk @ 16 Jan 2015, 11:09 AM) *
In chestii din astea nu functioneaza aritmetica, zic eu!!

Da' ce functioneaza?
QUOTE
Eu cred ca aceste servicii au deja puteri excesive

Atunci sa le mai reducem, nu sa le crestem puterile, daca sunt excesive
QUOTE
De ce ar fi interesat un serviciu secret de X cand se duce la toaleta daca el se duce acolo doar pentru a face un lucru normal, fiziologic?

Nu cred ca este bine ca servciile secrete sa afle, sa zicem, despre cetateni cu cine voteaza, daca isi inseala nevasta si multe alte chestii care tin de viata privata. Nu este treaba lor. Fireste, cand este cazul serviciile cer mandat de la judecator si afla ce le intereseaza, asa cum este acum, dar nu altfel.
QUOTE
Cu alte cuvinte daca esti liber nu esti in siguranta, iar daca esti in siguranta nu mai esti liber!!??

Libertatea inseamna riscuri. Este inevitabil. Daca alegi sa renunti la libertate pentru siguranta, iti pierzi si libertatea, si siguranta.
QUOTE
pana si Papa a incercat sa demonstreze care-i diferenta intre jignire rautacioasa, care genereaza o rectie, un pumn si una inocenta care te face doar sa razi sau sa zambesti

Papa a pierdut o buna ocazie sa taca.

Daca cineva te injura "de mama" iar tu il lovesti, politia pe tine de duce la inchisoare pentru vatamare corporala, nu pe cel care te-a injurat. La vorbe raspunzi cu vorbe, sau le ignori, dar nu ai voie sa lovesti.

QUOTE
Nu crezi totusi ca orice caricatura care infatisaza un musulman este luata prea in serios de islamisti

Ba da. Nu pot sa inteleaga ca in Europa nici presedintele, nici guvernul, nici altcineva nu poate interzice aparitia unei caricaturi. Cui nu-i place caricatura aia, nu cumpara revista - este atat de simplu.
Marduk
QUOTE(abis @ 16 Jan 2015, 12:50 PM) *
Da' ce functioneaza?

EQ.
QUOTE
Atunci sa le mai reducem, nu sa le crestem puterile, daca sunt excesive

Ce sa reducem daca nu stim cat de excesive sunt? de unde incepe masuratoarea?
QUOTE
Nu cred ca este bine ca servciile secrete sa afle, sa zicem, despre cetateni cu cine voteaza, daca isi inseala nevasta...

Tu chiar crezi ca serviciile secrete se intereseaza de orice Dorel, Ion, Vasile etc.? Cat despre reactia cetatenilor se ocupa firmele de sondaje care as putea sa spun ca pot fi oarecum creatori de realitate. Eu zic ca mandatul judecatorului se cere doar daca serviciile sunt sigure ca individul va ajunge sa fie acuzat sau judecat, altfel n-ar pierde timp, resurse si bani.
QUOTE
Libertatea inseamna riscuri. Este inevitabil....

No comment.
QUOTE
Papa a pierdut o buna ocazie sa taca....La vorbe raspunzi cu vorbe, sau le ignori, dar nu ai voie sa lovesti.

Atat Papa cat si clericii ortodocsi, care sunt cateodata vizati de caricaturi, vor sa dea o conotatie mai blanda, un exemplu uman in cazul unor jigniri la adresa religiei. Pumnul sugerat de Papa, ca raspuns la injuratura de mama, este o nimic toata fata de actiunile teroriste. Dar prin asta clerul crestin sugereaza ca o reactie ar putea sa apara, asa ca aviz amatorilor.
QUOTE
...in Europa nici presedintele, nici guvernul, nici altcineva nu poate interzice aparitia unei caricaturi. Cui nu-i place caricatura aia, nu cumpara revista - este atat de simplu.

Pentru ei sharia poate interzice orice este defaimator la adresa profetului, a islamului, pentru asta lupta islamistii extremisti. Dar crezi ca o autocenzura din partea presei, a crestinilor, a europenilor i-ar linisti?
abis
QUOTE(Marduk @ 16 Jan 2015, 05:12 PM) *
EQ.

Habar nu am ce este aia si la ce este buna
QUOTE
Ce sa reducem daca nu stim cat de excesive sunt?

Pai tu ai zis ca sunt excesive... La ce te-ai referit? La ce te gandeai cand ai spus ca sunt excesive? Ce aveai in minte?
QUOTE
Tu chiar crezi ca serviciile secrete se intereseaza de orice Dorel, Ion, Vasile etc.?

Nu as fi linistit daca serviciile ar sti cum voteaza fiecare dintre noi, de pilda. Cine voteaza cu puterea, cine cu opozitia... Daca ai o afacere intr-un domeniu in care concurezi cu vreo ruda ori prieten de-al unui ofiter din servicii si ala afla ce intelegeri ai cu furnizorii sau alte secrete comerciale... Daca un judecator (sa zicem) are o amanta poate fi santajat sa dea anumite solutii in dosare... Daca unui ministru sau presedinte ii scapa in baie in timp ce vorbeste cu nevasta o expresie gen "tiganca imputita" risca o sanctiune si devine santajabil... Exista o gramada de riscuri in a permite serviciilor un acces neingradit si necotrolat in viata privata. Sau pur si simplu este vorba despre intimitatea fiecaruia, care nu poate fi incalcata asa, de florile marului.
QUOTE
Eu zic ca mandatul judecatorului se cere doar daca serviciile sunt sigure ca individul va ajunge sa fie acuzat sau judecat, altfel n-ar pierde timp, resurse si bani.

Daca au atatea probe incat sa fie sigure ca ajunge sa fie condamnat nu mai este nevoie de interceptari, il pot trimite direct in judecata.
QUOTE
Atat Papa cat si clericii ortodocsi, care sunt cateodata vizati de caricaturi, vor sa dea o conotatie mai blanda, un exemplu uman in cazul unor jigniri la adresa religiei. Pumnul sugerat de Papa, ca raspuns la injuratura de mama, este o nimic toata fata de actiunile teroriste. Dar prin asta clerul crestin sugereaza ca o reactie ar putea sa apara, asa ca aviz amatorilor.

Papa a fost un imbecil la faza asta.

Un papa ar trebui sa urmeze poruncile lui Isus si sa-i indemne si pe ceilalti sa faca intocmai:

„Nu vă împotriviţi celui ce este rău, ci, dacă cineva îţi dă o palmă peste obrazul drept, întoarce-i-l şi pe celălalt“ (Matei 5:39)

QUOTE
Dar crezi ca o autocenzura din partea presei, a crestinilor, a europenilor i-ar linisti?

Bineinteles ca nu - ar gasi alte pretexte pentru a face in continuare ceea ce fac acum. Terorismul a existat, exista si va exista indiferent ce facem noi.
Marduk
QUOTE(abis @ 19 Jan 2015, 09:40 AM) *
Habar nu am ce este aia si la ce este buna

Poti sa-ti testezi EQ-ul mwah1.gif
QUOTE
Pai tu ai zis ca sunt excesive...

Puterile acestor servicii oricum sunt excesive, deci n-avem ce sa crestem sau sa scadem, important este cum vor actiona aceste servicii pentru a dejuca planurile teroristilor.
QUOTE
Nu as fi linistit daca serviciile ar sti cum voteaza fiecare dintre noi, de pilda...

De ce? dupa ce ai votat, oricum nu te mai intereseaza, ce mai conteaza in societatea de azi daca s-a ales cel votat sau cel propus!!
QUOTE
... Daca ai o afacere ...Daca un judecator (sa zicem) are o amanta ... Daca unui ministru sau presedinte ii scapa in baie in timp ce vorbeste cu nevasta... Exista o gramada de riscuri in a permite serviciilor un acces neingradit si necotrolat...

Daca... Riscuri exista si acum. Cred ca intr-o societate a viitorului ultra informatizata, o sa apa un cod etic, un fel de abecedar, pe care sa-l respecte toti cei care fac parte din aceasta societate.
QUOTE
Daca au atatea probe...il pot trimite direct in judecata.

De multe ori nici probele cu interceptari nu ajung sa-i condamne, pentru ca depind de hotararea unui judecator care daca are o amanta ......
QUOTE
Papa a fost un imbecil la faza asta....
„Nu vă împotriviţi celui ce este rău, ci, dacă cineva îţi dă o palmă peste obrazul drept, întoarce-i-l şi pe celălalt“ (Matei 5:39)

Eu cred ca gresesti, un papa este pana la urma om, iar chestia cu "intoarce-i-l si pe celalalt" este o mare idiotenie a crestinismului, mai ales cand are de a face cu extremisti unei alte religii sau, de ce nu, cu proprii extremisti.
QUOTE
Bineinteles ca nu ...Terorismul a existat, exista si va exista indiferent ce facem noi.

Nu sunt de acord cu afirmatia asta. Eu cred ca evolutia terorismul depinde foarte mult de noi, de reactia noastra.


Exemplu:
In cazul teroristilor europeni, nu poti ca stat, sa reactionezi asa cum doreste mama unui terorist nemultumita de faptul ca societatea nu-i ajuta teroristii care au luptat in Siria, sa se integreze in societate.
abis
QUOTE(Marduk @ 19 Jan 2015, 03:25 PM) *
Poti sa-ti testezi EQ-ul

Sa testez ceva ce habar nu am ce este...? blink.gif

Cred ca ne abatem rau de la subiect. Eu ti-am cerut un motiv pentru care trebuie (zici tu) sa ne concentram mai mult pe o chestiune care face zeci de victime decat pe una care face sute sau mii de victime anual. De ce trebuie investit mai mult si de ce trebuie sa renuntam la libertatile civile pentru a preveni aparitia a cateva zeci de victime si nu sa investim mai degraba in a preveni alte cazuri cu mult mai multe fatalitati.

QUOTE
Puterile acestor servicii oricum sunt excesive, deci n-avem ce sa crestem sau sa scadem

Nu are nici o logica ce spui. Daca sunt excesive, trebuie sa scada. Daca sunt prea putine, trebuie sa creasca. Daca sunt cate trebuie, le lasam cum sunt. Daca afirmi ca sunt excesive inseamna ca trebuie sa fie mai putine decat acum. Nu ca trebuie sa fie si mai multe.
QUOTE
De ce? dupa ce ai votat, oricum nu te mai intereseaza

Dar daca stii dinainte? Din discutii pe email, de pilda... Este sau nu util pentru putere sa stie care dintre cetateni voteaza si cum?

Si chiar daca stii dupa aia, de ex, ca un functionar din ministerul X a votat cu opozitia, jap, il dai afara... Nu degeaba legea prevede secretul votului.

Pur si simplu serviciile nu au nici un motiv sa intre in intimitatea cetatenilor decat cu mandat judecatoresc.
QUOTE
chestia cu "intoarce-i-l si pe celalalt" este o mare idiotenie a crestinismului

Ar trebui sa te autocenzurezi, prin ce ai spus aici ai jignit crestinii. Cum sa afirmi ca Isus spune idiotenii?!
rolleyes.gif
QUOTE
Eu cred ca evolutia terorismul depinde foarte mult de noi, de reactia noastra

De noi depinde daca ne lasam cuprinsi de panica ori nu. Uite, sa zicem (este absurd, dar sa presupunem) ca nimeni nu ar mai difuza nici o stire despre atacurile teroriste. Fara nici un fel de publicitate, care ar fi rostul atacurilor? Sa omori un om, zece, o suta si sa nu afle nimeni? Nu ar avea nici un haz... Ar renunta urgent la atacuri. Ideea lor centrala nu este sa omoare un om, zece sau o suta, ci sa inspaimante un continent. Castiga daca le lasam cuprinsi de frica, de teroare, castiga daca renuntam la libertate de frica lor. Daca le raspundem insa altfel: "Ati omorat un om, zece, o suta, dar pe noi nu ne speriati oricat ati ucide" crede-ma ca s-ar rezolva mult mai usor problema asta.
QUOTE
In cazul teroristilor europeni, nu poti ca stat, sa reactionezi asa cum doreste mama unui terorist nemultumita de faptul ca societatea nu-i ajuta teroristii care au luptat in Siria, sa se integreze in societate.

Femeia a călătorit până în Turcia, pentru a-şi recupera fiul, care devenise dezamăgit de ISIS. În timp ce tânărul James respinge, în prezent, terorismul, mama sa, pe nume Linda, a declarat că cei care au îmbrăţişat radicalismul islamist sunt nişte „bombe cu ceas” din cauza lipsei oricărei forme de sprijin din partea autorităţilor britanice - pai si cum zici tu ca ar trebui sa reactioneze societatea in cazul asta?
Marduk
QUOTE(abis @ 19 Jan 2015, 04:06 PM) *
Sa testez ceva ce habar nu am ce este...?

Nu ai auzit de inteligenta emotionala? smile.gif
QUOTE
...sa ne concentram mai mult pe o chestiune care face zeci de victime decat pe una care face sute sau mii de victime anual...ce trebuie sa renuntam la libertatile civile pentru a preveni aparitia a cateva zeci de victime...

Pentru ca "chestiunea" in cauza ataca baza civilizatiei occidentale, cu ajutorul imigratiei, demografic si prin teroare. Nu trebuie sa renuntam la libertatile civile, din contra trebuie sa-i obligam pe imigranti sa se integreze in societatea in care au emigrat, nu vor sa se integreze sa fie deportati. Oricum serviciile de sanatate din Europa sunt cu mult peste cele din tarile de origine ale emigrantilor, dar se pare ca nici asta nu le place celor care ataca Europa.
QUOTE
Daca sunt excesive, trebuie sa scada. Daca sunt prea putine, trebuie sa creasca.

Eu cred ca sunt excesive, ca cetatean european, dar emigrantii care nu stiu sau nu vor sa foloseasca aceasta libertate, gasesc portite prin care sa evite serviciile, legile etc. abuzand de toleranta si bunavointa europenilor.
QUOTE
Dar daca stii dinainte? Din discutii pe email, de pilda...

Nu stiu cat de util este pentru putere, daca stie ca o parte a celor care discute pe net ii este potrivnica, probabil ca dupa ultimele evenimente electorale, puterea va fi mai atenta la ceea ce se intampla pe net, de fapt cum spuneam si mai sus, cand vorbeam despre excesul serviciilor, puterea oricum primea informatii din aceasta zona, dar nu era oficial si nici nu credea ca poate fi afectata de niste internauti, facebook-isti etc. Un lucru este cert PUTEREA VREA SA CONTROLEZE INTERNETUL, fara control, oficial sau neoficial, acest "vector" risca sa transforme total notiunea de putere, asa cum o cunoastem in prezent.
QUOTE
Este sau nu util pentru putere sa stie care dintre cetateni voteaza si cum?

Poate ca i-ar fi util, poate ar lua masuri mai rapid, sa imbunatateasca sau sa schimbe ceea ce-i deranjaza pe alegatori.
QUOTE
...un functionar din ministerul X a votat cu opozitia, jap, il dai afara...

In opinia mea functionarii publici ar trebui sa fie angajati doar pe merit, in baza unui examen si dati afara doar daca gresesc fata de cetateni, lege etc. nu datorita preferintelor electorale, asta pentru ca eu traiesc cu impresia ca functionarul nu este numit politic, pe pile sau relatii etc.
QUOTE
serviciile nu au nici un motiv sa intre in intimitatea cetatenilor decat cu mandat judecatoresc.

E de discutat aici, dar in principiu sunt de acord cu afirmatia ta, numai ca unele operatiuni se desfasoara preventiv, or mandatul se obtine doar cand "tinta" este clar definita ca pericol.
QUOTE
Ar trebui sa te autocenzurezi, prin ce ai spus aici ai jignit crestinii...

N-am de ce sa ma autocenzurez, crestini si-au dat seama ca n-a fosr o pilda prea buna sa intorci tot timpul obrazul, pentru ca poti ramane fara cap. thumb_yello.gif
QUOTE
De noi depinde daca ne lasam cuprinsi de panica ori nu. Uite, sa zicem (este absurd, dar sa presupunem) ca nimeni nu ar mai difuza nici o stire despre atacurile teroriste...

Asa faceau comunistii, daca se afla, cand se afla erau doar zvonuri iar presa nu facea publicitate unor evenimente de acest gen, parca era mai liniste, dar ce facem cu democratia si libertatea de exprimare? Nu cred ca se pune problema panicii in Europa, mai degraba UE si serviciile sale doresc sa dejoace cat mai multe actiuni extremiste, fie islamiste fie ale unor bolnavi psihici. Eu raman la parerea ca problema Europei nu consta in aceste atacuri, ci in schimbarea intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat a structurii sale demografice, religioase etc. Daca pana in prezent exista un echilibru, acum observam ca exista forte care mizeaza tocmai pe dezechilibru, pe aceasta schimbare structurala, seculara a civilizatiei europene, crestine. Nu cred ca Europa va renunta la lupta, ca va intoarce si celalalt obraz, dar la toleranta cu siguranta va renunta, pentru ca din cealalta parte nu primeste aceiasi toleranta.
QUOTE
- pai si cum zici tu ca ar trebui sa reactioneze societatea in cazul asta?

DEPORTAREA chiar daca europenii sunt oripilati de justitia islamului, doar frica de deportare a intregii familii i-ar linisti pe acesti islamisti extremisti, cetateni europeni, crescuti si educati de sistemul pe care il ataca din interior.

L.E. Am uitat ceva important, referitor la musulmanii moderati, cetateni europeni si nu numai, afectati de atacurile extremiste. TOTI MUSULMANII MODERATI TREBUIE SA SE IMPLICE IN SALVAREA SI PREZERVAREA VALORILOR EUROPENE, mai ales ca pentru aceste valori si-au parasit tarile de origine dar si pentru faptul ca islamul este o credinta a pacii, asa cum afirma toti clericii si musulmanii moderati.
abis
QUOTE(Marduk @ 19 Jan 2015, 08:26 PM) *

Nu. Din cate vad este alta pseudostiinta. Si nu stiu ce relevanta are in discutia de fata, o tratam daca vrei la "dincolo de ratiune"...
QUOTE
Nu trebuie sa renuntam la libertatile civile, din contra trebuie sa-i obligam pe imigranti sa se integreze in societatea in care au emigrat

In sfarsit ai spus un lucru cu care sunt de acord: nu trebuie sa renuntam la libertatea de aici. Cei care vin de aiurea aici ar trebui sa se integreze, sa accepte ca aici exista libertatea cuvantului, libertatea de asociere, libertatea credintei samd.
Daca vin aici si vor sa isi practice in continuare obiceiurile, pot sa o faca atat timp cat nu-i obliga si pe altii sa ii urmeze.
QUOTE
crestini si-au dat seama ca n-a fosr o pilda prea buna sa intorci tot timpul obrazul, pentru ca poti ramane fara cap

Iar il jignesti pe Isus, adica ce ne spune el sa facem nu este un lucru bun.... rolleyes.gif
QUOTE
Eu raman la parerea ca problema Europei nu consta in aceste atacuri, ci in schimbarea intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat a structurii sale demografice, religioase etc

Ai idee ce procent din populatia UE este de religie musulmana? Si din acesti musulmani, ce procent sunt islamisti radicali si cati sunt musulmani moderati? Fac pariu ca habar nu ai.
QUOTE
frica de deportare a intregii familii i-ar linisti pe acesti islamisti extremisti, cetateni europeni, crescuti si educati de sistemul pe care il ataca din interior

Asta-i nazism.

Unde naiba sa deportezi "cetateni europeni"?! Cine iti permite sa deportezi oameni nevinovati, adica este unul vinovat si tu ii pedepsesti familia?! Ce imbecilitate monumentala ar fi sa procedam astfel.... blink.gif
QUOTE
TOTI MUSULMANII MODERATI TREBUIE SA SE IMPLICE IN SALVAREA SI PREZERVAREA VALORILOR EUROPENE

Adica? Concret...
Marduk
QUOTE(abis @ 20 Jan 2015, 09:35 AM) *
Nu. Din cate vad este alta pseudostiinta.

No comment.
QUOTE
...ai spus un lucru cu care sunt de acord:...Cei care vin de aiurea aici ar trebui sa se integreze, sa accepte ca aici exista libertatea cuvantului, libertatea de asociere, libertatea credintei samd.

Iar daca nu o fac ce facem cu ei? Ii deportam de unde au venit sau continuam sa-i toleram, sa se inmulteasca precum iepurii, riscand un dezechilibru demografic?
QUOTE
Iar il jignesti pe Isus

Nu-l jignesc pe Isus, chiar il respect ca om, DOGMA asta este problema, in opinia mea ar trebui revizuita, in multe religii.
QUOTE
Ai idee ce procent din populatia UE este de religie musulmana?

Dupa unii ar fi 7,6%, dupa altii ar fi mai mare.Un lucru este cert dezvoltarea demografica este mai mare la musulmani si alte etnii, fapt ce va duce la un dezechilibru peste 30-50-100 de ani.
QUOTE
...din acesti musulmani, ce procent sunt islamisti radicali si cati sunt musulmani moderati?

De ce m-ar interesa cati sunt radicali si cati sunt moderati? de vreme ce pe musulmanii moderati nu-i intereseaza. Fiecare sa se intereseze de cultura sa, religia sa, nu sa cerseasca de la altii sa le rezolve problemele ca si cum ei n-ar putea sa faca asta.
QUOTE
Asta-i nazism.

O fi, dar UK, Franta, Belgia, Olanda etc. folosesc astfel de proceduri impotriva celor care nu inteleg ca civilizatia occidentala nu se poate schimba conform cerintelor sharia.
QUOTE
Unde naiba sa deportezi "cetateni europeni"?!...

La bunici, sau la matusa la care au fost s-o ingrijeasca, in timpul cursurilor de terorism. Cei care nu vor sa fie deportati sa accepte si sa indure mult mai putin decat ceea ce indura crestinii in tarile musulmane, INTEGRAREA IN SOCIETATEA RESPECTIVA, FARA DREPT DE APEL SI SCUZE.
QUOTE
Adica? Concret...

Mai multa implicare in combaterea imamilor care le baga in cap tinerilor cetateni europeni doar unele versete din Coran si alea interpretate conform propriilor dogme. Mai multi lideri religiosi musulmani care sa se jertfeasca pe altarul islamului pasnic, al Coranului care propovaduieste pacea etc. Politicienii musulmani sa faca proiecte de reforma in statele musulmane privind laicizarea statelor si scoaterea in afara legi a legilor sharia si tribunalelor musulmane. Parca mai acum un an ne entuziasmam de "primavara araba" ce s-a ales din primavara asta? s-a transformat in glaciatiunea araba.
abis
QUOTE(Marduk @ 20 Jan 2015, 11:35 AM) *
Iar daca nu o fac ce facem cu ei?

Daca cineva nu respecta legile, scrie in Codul penal cum trebuie sa fie tratat.
Si nu scrie nicaieri in codul penal ca daca un om greseste fata de lege ii deportezi familia.
QUOTE
Iar daca nu o fac ce facem cu ei? Ii deportam de unde au venit sau continuam sa-i toleram, sa se inmulteasca precum iepurii, riscand un dezechilibru demografic?

Iti sugerez niste camere de gazare. Rezolva problema eficient.
QUOTE
Un lucru este cert dezvoltarea demografica este mai mare la musulmani si alte etnii, fapt ce va duce la un dezechilibru peste 30-50-100 de ani.

Nu ii impiedica nimeni pe bastinasii europeni sa faca si ei copii mai multi, daca vor.
QUOTE
De ce m-ar interesa cati sunt radicali si cati sunt moderati?

Din moment ce esti atat de speriat de radicali, ar fi util sa stii cati sunt... biggrin.gif
QUOTE
Mai multi lideri religiosi musulmani care sa se jertfeasca pe altarul islamului pasnic, al Coranului care propovaduieste pacea etc.

Cum adica sa se jertfeasca? Sunt destul de multi lideri religiosi care resping explicit violenta, dar te faci ca nu ii vezi. Si daca ii vezi nu faci decat sa ceri "mai multi", fara sa ai habar cati sunt si nici cati vrei sa fie.
QUOTE
Politicienii musulmani sa faca proiecte de reforma in statele musulmane privind laicizarea statelor si scoaterea in afara legi a legilor sharia si tribunalelor musulmane.

Vorbeai despre ce ar trebui sa faca musulmanii din Europa... Deci, tu vrei ca musulmanii din Europa sa faca proiecte de reforma a statelor din Orientul Mijlociu ca sa iti demonstreze atasamentul fata de valorile europene si sa nu-i deportezi. Bun, acum am inteles.

Ceea ce iti scapa este ca peste 90% sau chiar peste 95% dintre cei care cad victima teroristilor sunt ei insisi musulmani (de ex. vezi aici niste cifre mai vechi). Or fi de vina ca nu se sacrifica destul, cine stie...
Marduk
QUOTE(abis @ 20 Jan 2015, 02:49 PM) *
Daca cineva nu respecta legile, scrie in Codul penal cum trebuie sa fie tratat...

Al cui cod penal? UE este, in opinia mea, extrem de toleranta la acest capitol cu cetatenii sai, urmasii emigrantilor.
QUOTE
Si nu scrie nicaieri in codul penal ca daca un om greseste fata de lege ii deportezi familia.

Totusi in UE exista tari care deporteaza oameni, familii, cum explici asta?
QUOTE
Iti sugerez niste camere de gazare...

Exagerezi, n-am vorbit decat de mai putina toleranta, mai multa fermitate in elaborarea si aplicarea unor legi care sa limteze imigratia economica in UE, folosita de unii islamisti extremisti pentru a teroriza europenii, drept multumire ca au fost toleranti.
QUOTE
Nu ii impiedica nimeni pe bastinasii europeni sa faca si ei copii mai multi...

Sti foarte bine care este situatia demografica a Europei, dar n-ai nicio problema daca UE, civilizatia europeana o sa dispara peste 30-50-100 de ani. Pentru tine pare ca este important ca ciclicitatea biologica, istorica, sa-si urmeze calea, o civilizatie dispare iar o alta ii ia locul. Poate ca ai dreptate, sa lasam lucrurile sa evolueze, poate ca si eu as accepta acest sfarsit al unei civilizatii al carui umil membru sunt, cu o conditie: evolutia sa nu fie violenta, sa fie o trecere pasnica.
QUOTE
Din moment ce esti atat de speriat...

Nu sunt speriat, de unde ai tras concluzia asta? Islamul nu este pentru mine o sperietoare, este doar o alta religie monoteista, folosita pe post de bau-bau de catre unii care vor mai multa putere dar care se sperie ca o caricatura le poate strica reputatia.
QUOTE
...Sunt destul de multi lideri religiosi care resping explicit violenta, dar te faci ca nu ii vezi...

Unde sunt? la Mecca, la Medina, la Londra, la Paris ...... Nu-i vad pentru ca nu vad ca actiunile lor, povetele lor nu dau rezultatele pe care crestinii, europenii, le asteapta de acesti lideri religiosi, din contra.
QUOTE
Vorbeai despre ce ar trebui sa faca musulmanii din Europa...

Musulmanii din Europa trebuie doar sa-si vada de treaba lor, sa se multumeasca ca nu traiesc in Arabia Saudita, Irak, Iran, Egipt, Libia, Liban, Yemen, Afganistan, Pakistan etc. sa inteleaga ca UE este o uniune de state laice, loc in care sharia nu are ce cauta, nu sa militeze pentru acceptarea shariei ca facand parte din mostenirea lor cultural religioasa. Ex: ar putea unii musulmani europeni sa renunte macar la casatoriile aranjate? ca dovada ca accepta valorile si libertatile europene!!
QUOTE
Deci, tu vrei ca musulmanii din Europa sa faca proiecte de reforma a statelor din Orientul Mijlociu...

Nu, cei de acolo trebuie sa faca schimbari catre laicitatea statului, banuiesc ca emigrantii musulmani tocmai pentru asta au plecat din tarile de origine, din motive economice, politice si religioase. Tocmai de aceea nu inteleg de ce vor sa care dupa ei ceva care in tarile de origine i-a deranjat. Ar trebui ca cetateni europeni, sa-si demonstreze atasamentul fata de valorile europene in UE, fara sa se ajunga la deportare. De ce n-o fac? de ce nu aud mai multe luari de pozitii de genul celei exprimata de primarul Rotterdamului? unde sunt manifestatiile de amploare ale musulmanilor din UE, impotriva islamismului extremist?
QUOTE
Ceea ce iti scapa este ca peste 90% sau chiar peste 95% dintre cei care cad victima teroristilor sunt ei insisi musulmani...

Da, ai atins un punct sensibil, pe care il voi exploata. Inainte de a ajunge aici, unde este, Europa a cunoscut in istoria ei lupte religioase in care populatii intregi au fost decimate. E nevoie de sacrificiu ca sa faci schimbari in propria mentalitate, religie, curte etc. NU SA-I SACRIFICI SI PE ALTII. Daca insa vrei sa-i cuceresti, sa-i domini, sa le impui credinta, este alta poveste si atunci toleranta nu mai are ce cauta in aceasta afacere.
abis
QUOTE(Marduk @ 20 Jan 2015, 04:10 PM) *
Al cui cod penal?

Al tarii unde se petrece infractiunea, normal....
QUOTE
Totusi in UE exista tari care deporteaza oameni, familii, cum explici asta?

In ce tara UE iti este deportata familia daca tu incalci o lege?!
QUOTE
Sti foarte bine care este situatia demografica a Europei, dar n-ai nicio problema daca UE, civilizatia europeana o sa dispara peste 30-50-100 de ani.

Sunt convins ca nu o sa dispara civilizatia europeana peste 100 de ani si nici peste mai multa vreme. Ziceai ca sunt cca 6% musulmani in UE; peste 100 de ani vor fi poate 10%. Dar nu mai mult.
QUOTE
Nu-i vad pentru ca nu vad ca actiunile lor, povetele lor nu dau rezultatele pe care crestinii, europenii, le asteapta de acesti lideri religiosi, din contra.

Intai spui ca nu exista lideri religiosi care se impotrivesc violentei.
Apoi spui ca exista dar nu au rezultate actiunile lor.

Cand te hotarasti sa vorbesti serios, sa ma anunti si pe mine.
QUOTE
ar putea unii musulmani europeni sa renunte macar la casatoriile aranjate? ca dovada ca accepta valorile si libertatile europene

Casatorii aranjate la crestini vrei sa spui ca nu exista. rolleyes.gif
QUOTE
Nu, cei de acolo trebuie sa faca schimbari catre laicitatea statului

Sa inteleg si eu: tu vrei sa deportezi musulmanii din Europa pentru ca musulmanii din Orient nu lupta suficient pentru laicitatea statelor proprii. Logic.

QUOTE
de ce nu aud mai multe luari de pozitii de genul celei exprimata de primarul Rotterdamului?

Pentru ca nu vrei sa le auzi.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-...tul-iadului.htm

QUOTE
Inainte de a ajunge aici, unde este, Europa a cunoscut in istoria ei lupte religioase in care populatii intregi au fost decimate.

Sa iti aduci aminte de asta cand spune cineva ca "doctrina" crestina e mai buna decat cea musulmana...
Marduk
QUOTE(abis @ 21 Jan 2015, 09:29 AM) *
In ce tara UE iti este deportata familia daca tu incalci o lege?!

Ai impresia ca italienii or sa le dea cetatenie tuturor celor 1200 de emigranti sirieni sositi cu familiile pe vapoare? Eu nu cred, in cele din urma vor fi expulzati (deportati) in Siria.
QUOTE
Sunt convins ca nu o sa dispara civilizatia europeana peste 100 de ani...

M-ai linistit, eu sigur nu mai apuc, dar ma gandesc ca stranepotii mei au sanse sa apuce "purificarea religioasa" pe care ISIS doreste sa o efectueze asupra intregii omeniri.
QUOTE
Ziceai ca sunt cca 6% musulmani in UE; peste 100 de ani vor fi poate 10%.

Depinde de sporul demografic, teoria lui Malthus, razboaie, epidemii etc. dar avand in vedere natalitatea in randul musulmanilor eu cred ca aceasta crestere va fi mai mare de 10%
QUOTE
Intai spui ca nu exista lideri religiosi care se impotrivesc violentei.Apoi spui ca exista dar nu au rezultate actiunile lor.

Daca nu au rezultate e ca si cum n-ar exista. Degeaba apare in lumea musulmana un Salman Rushdie odata la 25 de ani daca ideile sale nu prind radacini in randul credinciosilor. Eu vorbesc foarte serios, dar se pare ca tu ai impresia ca glumesc. Faptul ca tu minimalizezi situatia existenta nu inseamna ca nu exista un pericol musulman. E ca si cum te-ai afala in ochiul uraganului, e senin, frumos dar habar nu ai ce urmeaza sa te loveasca.
QUOTE
Casatorii aranjate la crestini vrei sa spui ca nu exista.

Or fi, dar sigur sunt mult mai putine de vreme ce n-au ajuns sa fie mediatizate, mai ales cele cu fetite de 10-14 ani implicate in aceste "traditii".
QUOTE
... tu vrei sa deportezi musulmanii din Europa pentru ca musulmanii din Orient...

Nu. Vreau sa vad actiune din partea musulmanilor moderati, desi un analist zice ca nu exista astfel de musulmani, vrau sa vad demonstratii, luari de pozitie, pagini de ziar inchiriate pentru a protesta impotriva actiunilor teroriste, sprijin fata de masurilor luate de autoritatile din tarile europene.
Da. Cei care comit cel mai mic act de agresiune impotriva democratiei occidentale, a valorilor europene, sa fie expulzati, deportati, iar daca familiile lor ii sprijina fatisi, sa fie deportati impreuna.
QUOTE
Pentru ca nu vrei sa le auzi.

Dr. Khaled Hanafy: “Le cer musulmanilor sa organizeze demonstratii care sa denunte astfel de crime. Le cer imamilor sa denunte astfel de incidente (…) sa denunte extremismul si terorismul. Nu e o scuza valida ca acel ziar a publicat caricaturi impotriva Profetului. Profetul a fost insultat de mai multe ori si astfel de insulte nu vor inceta niciodata. Astfel ca raspunsul adecvat este prin idei, arta si opinii, nu prin crime sau teroare”
De vreme ce le cere sa organizeze demonstratii, inseamna ca acestea nu exista, sau ca ecoul este prea mic pentru ai deranja pe musulmanii extremisti. Logic.
QUOTE
Sa iti aduci aminte de asta cand spune cineva ca "doctrina" crestina e mai buna decat cea musulmana...

Nicio DOGMA nu este buna, cred ca am stabilit deja acest lucru.
abis
QUOTE(Marduk @ 21 Jan 2015, 10:51 AM) *
Ai impresia ca italienii or sa le dea cetatenie tuturor celor 1200 de emigranti sirieni sositi cu familiile pe vapoare?

Habar nu am, probabil ca nu.

QUOTE
Eu nu cred, in cele din urma vor fi expulzati (deportati) in Siria.

Imposibil. Si vezi ca faci confuzie intre deportare si expulzare.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Deportare


Marduk
QUOTE(abis @ 21 Jan 2015, 01:42 PM) *
...vezi ca faci confuzie intre deportare si expulzare.

Nu, nu fac, doar ca in unele cazuri poate fi vorba de deportare iar in altele de expulzare, efectul este cam acelasi pentru cel care pleaca dintr-o tara membra UE din Europa.

DEPORTA: a trimite forțat pe cineva într-o regiune îndepărtată, într-un lagăr de concentrare, ca măsură represivă, a condamna pe cineva la exil politic.

EXPULZA: a dispune, printr-un act al puterii de stat, ca cineva să părăsească teritoriul țării în care se află.
Marduk
QUOTE(abis @ 21 Jan 2015, 03:57 PM) *
...Dar tu continua sa iti acoperi ochii si urechile...

Fac si ei ce pot, dar este prea putin. De ce in OM nu a luat amploare o miscare islamist moderata ci una extremista? De ce statele musulmane nu renunta la sharia? de ce politicienii musulmani nu combat imami care incita la violenta in numele islamului? Pentru ca islamul nu este doar o religie, este si o cultura acceptata de marea majoritate a credinciosilor. Chiar daca sunt unii musulmani care lupta impotriva extremismului, este prea putin pentru a schimba o intreaga cultura religioasa. De aceea ziceam ca islamul are nevoie de o reforma care sa vina din interior, nu din exterior, dar se vede treaba ca musulmanii nu sunt pregatiti.
abis
QUOTE(Marduk @ 21 Jan 2015, 07:08 PM) *
Fac si ei ce pot, dar este prea putin.

Indiferent ce ar face, tot ai spune ca "este prea putin".

Asa este cand prejudecata este mai puternica decat judecata.

QUOTE
De ce in OM nu a luat amploare o miscare islamist moderata ci una extremista?

Marea majoritate a musulmanilor din Orient si de oriunde sunt moderati.

QUOTE
De ce statele musulmane nu renunta la sharia?

Nu in toate statele musulmane este oficializata sharia.

QUOTE
de ce politicienii musulmani nu combat imami care incita la violenta in numele islamului?

Daca ai fi citit ce ti-am indicat ai fi observat ca exista politicieni musulmani care ii combat pe cei care incita la violenta.

Dar este infinit mai usor sa iti acoperi ochii si urechile si sa pretinzi ca adevarul este altul.

QUOTE
Pentru ca islamul nu este doar o religie, este si o cultura acceptata de marea majoritate a credinciosilor.

Exact la fel este si crestinismul. Sau nu?

QUOTE
De aceea ziceam ca islamul are nevoie de o reforma care sa vina din interior, nu din exterior

Laicizare si secularizare - cum s-a intamplat in Europa in timpul Renasterii, in timpul Iluminismului - asta vrei sa zici?
Marduk
QUOTE(abis @ 22 Jan 2015, 10:04 AM) *
Indiferent ce ar face, tot ai spune ca "este prea putin".

Nu, ceea ce fac acum este prea putin. Nu am nicio prejudecata fata de nimeni si de nimic, doar discut, imi spun parerea deschis. Faptul ca parerea mea nu concorda cu ceea ce crezi tu despre subiect nu iti da dreptul sa afirmi ca am prejudecati.
QUOTE
Marea majoritate a musulmanilor din Orient si de oriunde sunt moderati.

Posibil, de aceea sunt si omorati la gramada de teroristii islamisti, talibani etc. nu crezi c-a venit vremea sa se schimbe? sa faca mai mult pentru a-si apara principiile?
QUOTE
Nu in toate statele musulmane este oficializata sharia.

Ai exemple? tari musulmane unde sharia este declarata ilegala sau nu este folosita in locul justitiei laice de catre musulmani!
QUOTE
exista politicieni musulmani care ii combat pe cei care incita la violenta.

Eu nu am zis ca nu exista, sigur ca exista, dar c-o floare nu se face primavara araba, chiar daca este frumos si ploua.
QUOTE
Exact la fel este si crestinismul. Sau nu?

Faptul ca tu ca ateu declarat te bucuri de toate drepturile dovedeste ca nu este asa, nu?
QUOTE
Laicizare si secularizare - cum s-a intamplat in Europa in timpul Renasterii in timpul Iluminismului..

N-as putea sa sper la o asemenea "revolutie", dar poate ca la asta asistam in aceste momente cand jihadistii comit fapte oripilante pentru crestini. Poate ca din randul musulmanilor moderati se va ridica un politician, cleric care va schimba islamul odata pentru totdeauna, cine poate sti?
abis
QUOTE(Marduk @ 22 Jan 2015, 01:02 PM) *
Posibil, de aceea sunt si omorati la gramada de teroristii islamisti, talibani etc. nu crezi c-a venit vremea sa se schimbe? sa faca mai mult pentru a-si apara principiile?

Mai mult decat sa moara de mana jihadistilor?
QUOTE
Ai exemple?

Turcia, Bosnia, Albania, Kurdistan, Egipt, Iordania, Emiratele Arabe Unite.
QUOTE
Eu nu am zis ca nu exista

Inseamna ca nu tu, ci altcineva a scris de ce politicienii musulmani nu combat imami care incita la violenta in numele islamului?
QUOTE
Faptul ca tu ca ateu declarat te bucuri de toate drepturile dovedeste ca nu este asa, nu?

Ce legatura are?! Tu ai spus ca islamul nu este doar o religie, este si o cultura acceptata de marea majoritate a credinciosilor

Este la fel de corect sa spui ca si crestinismul nu este doar o religie, este si o cultura acceptata de marea majoritate a credinciosilor. Este ceva gresit in asta?
QUOTE
poate ca la asta asistam in aceste momente cand jihadistii comit fapte oripilante pentru crestini

Comit fapte oripilante si pentru marea majoritate a musulmanilor, cum ti-am aratat mai sus.
Marduk
QUOTE(abis @ 22 Jan 2015, 01:51 PM) *
Mai mult decat sa moara de mana jihadistilor?

Da, din nefericire este nevoie de mai mult.
QUOTE
Turcia, Bosnia, Albania, Kurdistan, Egipt, Iordania, Emiratele Arabe Unite.

Turcia: am citit undeva ca peste 50% din populatie doreste introducerea shariei. Bosnia si Albania in opinia mea nu sunt tari musulmane, deocamdata. Kurdistanul inca nu exista oficial.Despre celelalte se poate citi cate ceva aici.
QUOTE
Inseamna ca nu tu, ci altcineva a scris...

Una este sa combati si alta este sa vorbesti.
QUOTE
Ce legatura are?!

Iar tu ai comparat religia islamica cu crestinismul! civilizatia islamica cu civilizatia crestina, libertatile pe care le are un credincios musulman sau ateu in tarile musulmane vis-a-vis de tarile crestine.
QUOTE
Comit fapte oripilate si pentru marea majoritate a musulmanilor...

Da dar nu vad demonstratii de amploare impotriva terorismului islamist la Istambul, Cairo, Islamabad, Teheran etc. niste luari de pozitie ici colo, pe la Paris, Londra, Amsterdam sau Berlin.
abis
QUOTE(Marduk @ 22 Jan 2015, 03:16 PM) *
Turcia: am citit undeva ca peste 50% din populatie doreste introducerea shariei. Bosnia si Albania in opinia mea nu sunt tari musulmane, deocamdata.

Habar nu am ce ai citit si unde, intrebarea ta era alta, voiai exemple de tari musulmane unde sharia nu este aplicata oficial. Ti-am dat cateva. Si vad si altele in linkul sugerat de tine.
QUOTE
Una este sa combati si alta este sa vorbesti.

Cum spuneam - nimic nu te multumeste.
QUOTE
Iar tu ai comparat religia islamica cu crestinismul! civilizatia islamica cu civilizatia crestina, libertatile pe care le are un credincios musulman sau ateu in tarile musulmane vis-a-vis de tarile crestine.

Da, am comparat cele doua religii, sunt extrem de asemanatoare. Si?! Nu am vorbit despre "libertatile" din tarile crestine versus cele din tarile musulmane ca nu asta era subiectul, spuneai ca islamul nu este doar o religie, este si o cultura acceptata de marea majoritate a credinciosilor iar eu ti-am spus ca este valabil in orice religie lucrul asta.

Sau vrei sa afirmi ca, in cazul crestinismului, este o cultura respinsa de marea majoritate a credinciosilor?!
QUOTE
Da dar nu vad demonstratii de amploare impotriva terorismului islamist la Istambul, Cairo, Islamabad, Teheran etc. niste luari de pozitie ici colo, pe la Paris, Londra, Amsterdam sau Berlin.

Daca ai fi citit ce ti-am aratat, vedeai luari de pozitie si in tari islamice. Dar deh, e usor sa arunci cu piatra fara sa ai bunavointa sa te documentezi. Nici macar cand iti da altul mura in gura.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.