HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii SubForum

Acest Subforum este dedicat discutiilor avānd ca temă principală Politica Externa. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

> Islamul Si Europa, Impactul dintre cele doua culturi si religii
Marduk
mesaj 9 May 2010, 03:36 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



M-am uitat pe Han, sunt cateva topicuri despre islam, poate ca nu mai era nevoie sa mai deschid unul, totusi vazand si citind ce se intampla prin Europa si la indemnul unor parteneri de dialog, m-am gandit sa deschid acest topic. Inainte de a deschide aceasta discutie vreau sa subliniez ca nu sunt impotriva religiei islamice, ca-i respect pe cei care s-au nascut in sanul acestei religii sau care au imbratisat religia islamica la fel cum ii respect pe oricare alti credinciosi si cred ca toti credinciosii au dreptul sa creda ce vor, sa se manifeste asa cum vor in cadrul locasurilor de cult sau cum le dicteaza dogma cultului respectiv.
Credinta in sine este de necondamnat pentru mine, fiecare individ are dreptul la credinta, oamenii nu se nasc credinciosi, ei devin credinciosi fie in urma unor traditii fie in urma propriilor decizii, chiar si ateii care nu cred in nimic, au acest drept, sa creada ceea ce vor. Pana la urma islamul in sine nu este decat o alta religie si asa cum crestinismul a stat la baza civilizatiei europene islamul a stat la baza civilizatiei orientului mijlociu si indepartat. De-a lungul istoriei inca de la nasterea islamului a aparut un conflict de interese intre crestinism si islamism, conflict care a avut la baza diverse motivatii, religioase, comerciale sau politice. In urma razboaielor au rezultat pierderi imense si de o parte si de cealalta, s-au schimbat teritorii, populatii, credinte, un vartej care nu mai putea fi controlat a pus stapanire peste Europa, la portile ei islamul lovea neancetat cerandu-si dreptul consfintit de Coran de a fi singura religie universala. Razboiul s-a prelungit devenind un razboi de uzura, odata cu asediul Vienei beligerantii si-au dat seama ca acest razboi le va aduce pierderi ireparabile, ceea ce va duce la disparitia unuia sau altuia. Ca prin minune razboiul s-a oprit, crestinii si musulmanii au inceput sa caute puncte de colaborare, sa fi fost de vina noile descoperiri ale europenilor? America, sud-vestul Africii sau problemele interne ale islamistilor? cert este ca ofensiva menita sa duca la nimicirea totala s-a oprit, cum am zice azi, conflictul a inghetat. Transformarile prin care a trecut Europa au convins tarile islamice ca pe langa tehnologie mai au de infruntat si credinta poapoarelor ce traiesc in aceasta zona, credinta care intr-un fel sau altul sprijinea aceleasi valori ca si islamul, familia, societatea si religia. Avantajele tehnologice si sociale au inceput sa-si arate roadele si in politica, in aplicarea noilor doctrine militare fata de islam vechiul dusman al Europei. Am putea crede ca odata cu aplicarea noilor doctrine politico-militare asupra orientului apropiat, europenii au castigat in acest conflict, inapoierea in care au fost tinute popoarele islamiste a dat roade dar aceste roade nu au fost benefice pentru democratia europeana, democratie care devenea din ce in ce mai toleranta si care datorita dezvoltarii si noii situatii geo politice de dupa WW2 a fost nevoita sa accepte mana de lucru ieftina din statele islamice.
Toleranta interesata, as numi aceasta situatie in care s-au aflat tarile vest europene de dupa WW2, boom-ul economic si tehnologic avea nevoie de brate de munca necalificate si ieftine, de unde sa ia Europa acesti muncitori, cortina de fier a inchis in interiorul ei mana de lucru crestina de care Europa avea atata nevoie. Singura solutie catre care se mai puteau indrepta industria europeana era orientul apropiat si nordul Africii, unde mana de lucru era din belsug, era ieftina, dar era islamista. Nevoia disperata de mana de lucru impusa de o dezvoltare fara precedent a facut ca democratia crestina, toleranta, sa treaca peste bariera religioasa. In scurt timp Europa s-a trezit cu o populatie apta de munca, ieftina, supusa dornica sa castige putinul oferit de o societate infloritoare, pentrua ajuta o familie ramasa prin praful din Anatolia sau coasta nord-africana. Din nefericire aceasta forta de munca nu venea in Europa lasand in urma sa credinta, traditia, societatea normala si fireasca in care omul, islamistul era obisnuit sa traiasca, asa ca odata cu mana de lucru Europa si-a deschis portile si pentru religia islamista, religia celor care ajutau la dezvoltarea unui intreg continent, de la serele sufocante la fabricile de automobile. Europa ca o mama blajina si primitoare i-a pus la munca i-a hranit le-a dat o casa, le-a sprijinit familiile le-a tinut copiii in scoli, dar ca si gaina care a clocit oua de rata a privit neputincioasa atunci cand toata aceasta “armata” a inceput sa-si ceara dreptul la credinta, la manifestare spirituala, la simbolurile religiei sale.
Dintr-o data Europa crestina s-a trezit din nou fata in fata cu Islamul, de data aceasta insa islamul nu se mai afla la portile sale ci exact in inima sa. Poate ca pentru unii dintre democratii toleranti acest lucru sa nu insemne cine stie ce, poate ca pana la urma daca acesti credinciosi s-ar comporta ca toti ceilalti credinciosi, europenii ar trece cu vederea faptul ca femeile poarta burcha, ca barbatii se imbraca cu halate cu turbane pe cap si papuci in picioare, ca familia poate avea mai multe mame si mai multi copii, dar clerul acestor credinciosi vrea mai mult, vrea ceea ce islamul a dorit din totdeauna sa fie o religie universala. Scuze pentru aceasta introducere si va invit sa discutam ceea ce se intampla azi in Europa, impactul dintre cele doua culturi si religii, implicatiile politice, culturale, etc. viitorul UE.

Acest topic a fost editat de Marduk: 9 May 2010, 06:00 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
43 Pagini V  « < 21 22 23 24 25 > »   
Start new topic
Raspunsuri (770 - 804)
Cla
mesaj 14 Jan 2015, 03:00 PM
Mesaj #771


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.101
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE(Marduk @ 14 Jan 2015, 10:58 AM) *


Am o nedumerire! ce-i deranjaza pe musulmani la aceasta caricatura? De vreme ce chipul lui Mohamed este necunoscut, nu exista imagini cu fizionomia sa, acest desen poate fi al oricarui Mohamed, Ahmed, Ali, Yusuf etc. din Franta sau o alta tara araba, musulmana etc. Nu cumva musulmanii au o problema de interpretare, de perceptie acestor desene, presupuse ca fiind reprezentari ale lui Mohamed! vis-a vis de perceptele Coranului?

E trist de tot. Se agata de prostii, caricaturile si "la misto" ar trebui sa fie acceptate.
Uite, de exemplu:
De Craciun a scris "Der Postillon" ca Iisus uraste Craciunul, ca fiecare primeste cadouri, dar el nu, desi e ziua lui de nastere. biggrin.gif
Si nimeni nu s-a enervat, pun pariu ca si īn Vatican au rās de-asta.


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 14 Jan 2015, 04:31 PM
Mesaj #772


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Asta este adevarata problema a UE. Despre asta am atras atentia cu cateva postari in urma si pe celalalt topic. Acesti tineri care nu pot fi controlati, se vor intoarce in Europa determinati, experimentati, antrenati, pregatiti sa execute orice ordin primit, mai mult decat atat pot impartasi din experienta lor altor tineri dornici sa devina martiri in lupta cu infidelii occidentali.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 14 Jan 2015, 04:31 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
abis
mesaj 14 Jan 2015, 05:49 PM
Mesaj #773


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Cla @ 14 Jan 2015, 03:00 PM) *
De Craciun a scris "Der Postillon" ca Iisus uraste Craciunul, ca fiecare primeste cadouri, dar el nu, desi e ziua lui de nastere.

rofl.gif

E bun! thumb_yello.gif

Marduk, adevarata problema este cum sa ne pastram libertatea fara sa reactionam disproportionat. Atentate au mai fost si vor mai fi, nimeni nu le poate impiedica pe toate.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 14 Jan 2015, 07:51 PM
Mesaj #774


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 14 Jan 2015, 05:49 PM) *
...sa ne pastram libertatea fara sa reactionam disproportionat...

Cum definesti acest "disproportionat"? ce-ar trebui sa faca occidentalii in fata unui val de terorism?


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 15 Jan 2015, 10:19 AM
Mesaj #775


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Am zis ceva aici: http://www.hanuancutei.com/forum/index.php...st&p=762827

Ce-ar trebui sa faca occidentalii? Sa raspunda celor care vor restrangerea libertatii prin libertate si mai multa.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 15 Jan 2015, 11:14 AM
Mesaj #776


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Uite cum raspunde Franta

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/E...entul+Mijlociu+


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 15 Jan 2015, 01:36 PM
Mesaj #777


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 15 Jan 2015, 10:19 AM) *
Am zis ceva aici:....

"Intr-un an mor in Europa din cauza TBC de 20-30 de ori mai multi oameni decat din cauza atentatelor. De ce nu investim in lupta impotriva TBC la fel de multe fonduri, energie, timp, resurse? De ce nu iesim in strada impotriva TBC?"
Deci daca teroristii ne omoara in case, institutii sau pe strada, sa iesim sa demonstram impotriva TBC!!! unsure.gif Nu crezi ca e nevoie de o definire a prioritatilor? Eu zic sa incepem cu terorismul islamist, desi TBC-ul si nu numai ne afecteaza mai tare. Zic sa incepem cu terorismul pentru ca daca nu rezolvam problema asta, intr-un final s-ar putea sa se ocupe sharia de TBC-ul din Europa.
QUOTE
...Sa raspunda celor care vor restrangerea libertatii prin libertate si mai multa.

Au raspuns, in felul lor, cei de la Charlie Hebdo, dar multi occidentali sau orientali, crestini sau musulmani, au fost nemultumiti de modul asta de exprimare a libertatii. Tu ce parere ai, trebuie continuat acest mod de exprimare a libertatii?


QUOTE(abis @ 15 Jan 2015, 11:14 AM) *
Uite cum raspunde Franta

Franta raspunde ca o superputere ce se vrea recunoscuta pe plan mondial si in cadrul NATO. Multi s-au intrebat de ce n-a venit Obama la mitingul de la Paris, eu le amintesc de decizia Frantei, condusa de Sarkozy, in legatura cu Libia, fortand astfel USA sa intre intr-un conflict neprogramat de Pentagon. Probabil ca Franta a obtinut un acord din partea musulmanilor moderati pentru aceasta riposta, ce va fi sustinuta de imami in moscheile din Franta, pentru ca altfel avand in vedere numarul musulmanilor din Franta, e posibil sa se apere in propriul teritoriu luptand impotriva propriilor cetateni.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 16 Jan 2015, 10:08 AM
Mesaj #778


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 15 Jan 2015, 01:36 PM) *
Nu crezi ca e nevoie de o definire a prioritatilor? Eu zic sa incepem cu terorismul islamist, desi TBC-ul si nu numai ne afecteaza mai tare.

Deci, ne afecteaza mai tare X decat Y, dar hai sa acordam prioritate mai mare lui Y pentru ca.... din seria filmelor si automobile. rolleyes.gif

Nu spune nimeni sa ne ocupam doar de TBC si sa lasam teroristii in pace. Spuneam doar ca ne panicam aiurea. Exista, sigur, un pericol, dar nu atat de mare si de stringent incat sa intram in panica, trebuie abordat cu cap. Si in nici un caz nu trebuie sa renuntam la drepturile si libertatile civile, in nici un caz nu trebuie sa oferim puteri excesive serviciilor secrete, trebuie sa pastram libertatea si asigurarea drepturilor omului. Atentate teroriste au fost in toata istoria omenirii, din Antichitate, si vor mai fi cat este omenirea. Libertatea este un bun castigat cu greu si recent, la scara istoriei; sa nu ne-o pierdem in numele sigurantei.

Cine renunta la libertate in numele sigurantei le va pierde in final pe amandoua.

QUOTE
Au raspuns, in felul lor, cei de la Charlie Hebdo, dar multi occidentali sau orientali, crestini sau musulmani, au fost nemultumiti de modul asta de exprimare a libertatii. Tu ce parere ai, trebuie continuat acest mod de exprimare a libertatii?

Nu am eu caderea sa spun ce trebuie si ce nu trebuie publicat. Fiecare publica ceea ce vrea.



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 16 Jan 2015, 11:09 AM
Mesaj #779


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 16 Jan 2015, 10:08 AM) *
...ne afecteaza mai tare X decat Y, dar hai sa acordam prioritate mai mare lui Y pentru ca....Exista, sigur, un pericol, dar nu atat de mare si de stringent incat sa intram in panica, trebuie abordat cu cap....

In chestii din astea nu functioneaza aritmetica, zic eu!! Tocmai de aceea trebuie abordate "cu cap" si nu functie de ecuatii.
QUOTE
....in nici un caz nu trebuie sa oferim puteri excesive serviciilor secrete, trebuie sa pastram libertatea si asigurarea drepturilor omului.

Eu cred ca aceste servicii au deja puteri excesive, dar nu le folosesc cedta atunci cand este nevoie. De ce ar fi interesat un serviciu secret de X cand se duce la toaleta daca el se duce acolo doar pentru a face un lucru normal, fiziologic?
QUOTE
Libertatea este un bun castigat cu greu si recent, la scara istoriei; sa nu ne-o pierdem in numele sigurantei.

Corect, dar si siguranta are rolul ei, acela de ai corecta pe cei care nu stiu sa-si foloseasca corect libertatile castigate cu greu de inaintasii nostri. Poate ca ar trebui ca la scoala elevii sa invete cum sa-si foloseasca libertatea, in asa fel incat sa nu intre in vizorul serviciilor.
QUOTE
Cine renunta la libertate in numele sigurantei le va pierde in final pe amandoua.

Cu alte cuvinte daca esti liber nu esti in siguranta, iar daca esti in siguranta nu mai esti liber!!?? blink.gif
QUOTE
Nu am eu caderea sa spun ce trebuie si ce nu trebuie publicat. Fiecare publica ceea ce vrea.

Se pare ca n-o sa mai fie chiar asa, pana si Papa a incercat sa demonstreze care-i diferenta intre jignire rautacioasa, care genereaza o rectie, un pumn si una inocenta care te face doar sa razi sau sa zambesti. De raspuns ai putea totusi sa raspunzi, esti un om liber si ai dreptul la propria parere, dar daca nu vrei sa ne-o impartasesti, asta este o alta chestie. Nu crezi totusi ca orice caricatura care infatisaza un musulman este luata prea in serios de islamisti, nu cumva aceste imagini au devenit un stereotip, cum ca toate l-ar infatisa pe profetul Mahomed?


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 16 Jan 2015, 12:50 PM
Mesaj #780


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 16 Jan 2015, 11:09 AM) *
In chestii din astea nu functioneaza aritmetica, zic eu!!

Da' ce functioneaza?
QUOTE
Eu cred ca aceste servicii au deja puteri excesive

Atunci sa le mai reducem, nu sa le crestem puterile, daca sunt excesive
QUOTE
De ce ar fi interesat un serviciu secret de X cand se duce la toaleta daca el se duce acolo doar pentru a face un lucru normal, fiziologic?

Nu cred ca este bine ca servciile secrete sa afle, sa zicem, despre cetateni cu cine voteaza, daca isi inseala nevasta si multe alte chestii care tin de viata privata. Nu este treaba lor. Fireste, cand este cazul serviciile cer mandat de la judecator si afla ce le intereseaza, asa cum este acum, dar nu altfel.
QUOTE
Cu alte cuvinte daca esti liber nu esti in siguranta, iar daca esti in siguranta nu mai esti liber!!??

Libertatea inseamna riscuri. Este inevitabil. Daca alegi sa renunti la libertate pentru siguranta, iti pierzi si libertatea, si siguranta.
QUOTE
pana si Papa a incercat sa demonstreze care-i diferenta intre jignire rautacioasa, care genereaza o rectie, un pumn si una inocenta care te face doar sa razi sau sa zambesti

Papa a pierdut o buna ocazie sa taca.

Daca cineva te injura "de mama" iar tu il lovesti, politia pe tine de duce la inchisoare pentru vatamare corporala, nu pe cel care te-a injurat. La vorbe raspunzi cu vorbe, sau le ignori, dar nu ai voie sa lovesti.

QUOTE
Nu crezi totusi ca orice caricatura care infatisaza un musulman este luata prea in serios de islamisti

Ba da. Nu pot sa inteleaga ca in Europa nici presedintele, nici guvernul, nici altcineva nu poate interzice aparitia unei caricaturi. Cui nu-i place caricatura aia, nu cumpara revista - este atat de simplu.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 16 Jan 2015, 05:12 PM
Mesaj #781


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 16 Jan 2015, 12:50 PM) *
Da' ce functioneaza?

EQ.
QUOTE
Atunci sa le mai reducem, nu sa le crestem puterile, daca sunt excesive

Ce sa reducem daca nu stim cat de excesive sunt? de unde incepe masuratoarea?
QUOTE
Nu cred ca este bine ca servciile secrete sa afle, sa zicem, despre cetateni cu cine voteaza, daca isi inseala nevasta...

Tu chiar crezi ca serviciile secrete se intereseaza de orice Dorel, Ion, Vasile etc.? Cat despre reactia cetatenilor se ocupa firmele de sondaje care as putea sa spun ca pot fi oarecum creatori de realitate. Eu zic ca mandatul judecatorului se cere doar daca serviciile sunt sigure ca individul va ajunge sa fie acuzat sau judecat, altfel n-ar pierde timp, resurse si bani.
QUOTE
Libertatea inseamna riscuri. Este inevitabil....

No comment.
QUOTE
Papa a pierdut o buna ocazie sa taca....La vorbe raspunzi cu vorbe, sau le ignori, dar nu ai voie sa lovesti.

Atat Papa cat si clericii ortodocsi, care sunt cateodata vizati de caricaturi, vor sa dea o conotatie mai blanda, un exemplu uman in cazul unor jigniri la adresa religiei. Pumnul sugerat de Papa, ca raspuns la injuratura de mama, este o nimic toata fata de actiunile teroriste. Dar prin asta clerul crestin sugereaza ca o reactie ar putea sa apara, asa ca aviz amatorilor.
QUOTE
...in Europa nici presedintele, nici guvernul, nici altcineva nu poate interzice aparitia unei caricaturi. Cui nu-i place caricatura aia, nu cumpara revista - este atat de simplu.

Pentru ei sharia poate interzice orice este defaimator la adresa profetului, a islamului, pentru asta lupta islamistii extremisti. Dar crezi ca o autocenzura din partea presei, a crestinilor, a europenilor i-ar linisti?


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 19 Jan 2015, 09:40 AM
Mesaj #782


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 16 Jan 2015, 05:12 PM) *
EQ.

Habar nu am ce este aia si la ce este buna
QUOTE
Ce sa reducem daca nu stim cat de excesive sunt?

Pai tu ai zis ca sunt excesive... La ce te-ai referit? La ce te gandeai cand ai spus ca sunt excesive? Ce aveai in minte?
QUOTE
Tu chiar crezi ca serviciile secrete se intereseaza de orice Dorel, Ion, Vasile etc.?

Nu as fi linistit daca serviciile ar sti cum voteaza fiecare dintre noi, de pilda. Cine voteaza cu puterea, cine cu opozitia... Daca ai o afacere intr-un domeniu in care concurezi cu vreo ruda ori prieten de-al unui ofiter din servicii si ala afla ce intelegeri ai cu furnizorii sau alte secrete comerciale... Daca un judecator (sa zicem) are o amanta poate fi santajat sa dea anumite solutii in dosare... Daca unui ministru sau presedinte ii scapa in baie in timp ce vorbeste cu nevasta o expresie gen "tiganca imputita" risca o sanctiune si devine santajabil... Exista o gramada de riscuri in a permite serviciilor un acces neingradit si necotrolat in viata privata. Sau pur si simplu este vorba despre intimitatea fiecaruia, care nu poate fi incalcata asa, de florile marului.
QUOTE
Eu zic ca mandatul judecatorului se cere doar daca serviciile sunt sigure ca individul va ajunge sa fie acuzat sau judecat, altfel n-ar pierde timp, resurse si bani.

Daca au atatea probe incat sa fie sigure ca ajunge sa fie condamnat nu mai este nevoie de interceptari, il pot trimite direct in judecata.
QUOTE
Atat Papa cat si clericii ortodocsi, care sunt cateodata vizati de caricaturi, vor sa dea o conotatie mai blanda, un exemplu uman in cazul unor jigniri la adresa religiei. Pumnul sugerat de Papa, ca raspuns la injuratura de mama, este o nimic toata fata de actiunile teroriste. Dar prin asta clerul crestin sugereaza ca o reactie ar putea sa apara, asa ca aviz amatorilor.

Papa a fost un imbecil la faza asta.

Un papa ar trebui sa urmeze poruncile lui Isus si sa-i indemne si pe ceilalti sa faca intocmai:

„Nu vă īmpotriviţi celui ce este rău, ci, dacă cineva īţi dă o palmă peste obrazul drept, īntoarce-i-l şi pe celălalt“ (Matei 5:39)

QUOTE
Dar crezi ca o autocenzura din partea presei, a crestinilor, a europenilor i-ar linisti?

Bineinteles ca nu - ar gasi alte pretexte pentru a face in continuare ceea ce fac acum. Terorismul a existat, exista si va exista indiferent ce facem noi.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 19 Jan 2015, 03:25 PM
Mesaj #783


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 19 Jan 2015, 09:40 AM) *
Habar nu am ce este aia si la ce este buna

Poti sa-ti testezi EQ-ul mwah1.gif
QUOTE
Pai tu ai zis ca sunt excesive...

Puterile acestor servicii oricum sunt excesive, deci n-avem ce sa crestem sau sa scadem, important este cum vor actiona aceste servicii pentru a dejuca planurile teroristilor.
QUOTE
Nu as fi linistit daca serviciile ar sti cum voteaza fiecare dintre noi, de pilda...

De ce? dupa ce ai votat, oricum nu te mai intereseaza, ce mai conteaza in societatea de azi daca s-a ales cel votat sau cel propus!!
QUOTE
... Daca ai o afacere ...Daca un judecator (sa zicem) are o amanta ... Daca unui ministru sau presedinte ii scapa in baie in timp ce vorbeste cu nevasta... Exista o gramada de riscuri in a permite serviciilor un acces neingradit si necotrolat...

Daca... Riscuri exista si acum. Cred ca intr-o societate a viitorului ultra informatizata, o sa apa un cod etic, un fel de abecedar, pe care sa-l respecte toti cei care fac parte din aceasta societate.
QUOTE
Daca au atatea probe...il pot trimite direct in judecata.

De multe ori nici probele cu interceptari nu ajung sa-i condamne, pentru ca depind de hotararea unui judecator care daca are o amanta ......
QUOTE
Papa a fost un imbecil la faza asta....
„Nu vă īmpotriviţi celui ce este rău, ci, dacă cineva īţi dă o palmă peste obrazul drept, īntoarce-i-l şi pe celălalt“ (Matei 5:39)

Eu cred ca gresesti, un papa este pana la urma om, iar chestia cu "intoarce-i-l si pe celalalt" este o mare idiotenie a crestinismului, mai ales cand are de a face cu extremisti unei alte religii sau, de ce nu, cu proprii extremisti.
QUOTE
Bineinteles ca nu ...Terorismul a existat, exista si va exista indiferent ce facem noi.

Nu sunt de acord cu afirmatia asta. Eu cred ca evolutia terorismul depinde foarte mult de noi, de reactia noastra.


Exemplu:
In cazul teroristilor europeni, nu poti ca stat, sa reactionezi asa cum doreste mama unui terorist nemultumita de faptul ca societatea nu-i ajuta teroristii care au luptat in Siria, sa se integreze in societate.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 19 Jan 2015, 04:06 PM
Mesaj #784


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 19 Jan 2015, 03:25 PM) *
Poti sa-ti testezi EQ-ul

Sa testez ceva ce habar nu am ce este...? blink.gif

Cred ca ne abatem rau de la subiect. Eu ti-am cerut un motiv pentru care trebuie (zici tu) sa ne concentram mai mult pe o chestiune care face zeci de victime decat pe una care face sute sau mii de victime anual. De ce trebuie investit mai mult si de ce trebuie sa renuntam la libertatile civile pentru a preveni aparitia a cateva zeci de victime si nu sa investim mai degraba in a preveni alte cazuri cu mult mai multe fatalitati.

QUOTE
Puterile acestor servicii oricum sunt excesive, deci n-avem ce sa crestem sau sa scadem

Nu are nici o logica ce spui. Daca sunt excesive, trebuie sa scada. Daca sunt prea putine, trebuie sa creasca. Daca sunt cate trebuie, le lasam cum sunt. Daca afirmi ca sunt excesive inseamna ca trebuie sa fie mai putine decat acum. Nu ca trebuie sa fie si mai multe.
QUOTE
De ce? dupa ce ai votat, oricum nu te mai intereseaza

Dar daca stii dinainte? Din discutii pe email, de pilda... Este sau nu util pentru putere sa stie care dintre cetateni voteaza si cum?

Si chiar daca stii dupa aia, de ex, ca un functionar din ministerul X a votat cu opozitia, jap, il dai afara... Nu degeaba legea prevede secretul votului.

Pur si simplu serviciile nu au nici un motiv sa intre in intimitatea cetatenilor decat cu mandat judecatoresc.
QUOTE
chestia cu "intoarce-i-l si pe celalalt" este o mare idiotenie a crestinismului

Ar trebui sa te autocenzurezi, prin ce ai spus aici ai jignit crestinii. Cum sa afirmi ca Isus spune idiotenii?!
rolleyes.gif
QUOTE
Eu cred ca evolutia terorismul depinde foarte mult de noi, de reactia noastra

De noi depinde daca ne lasam cuprinsi de panica ori nu. Uite, sa zicem (este absurd, dar sa presupunem) ca nimeni nu ar mai difuza nici o stire despre atacurile teroriste. Fara nici un fel de publicitate, care ar fi rostul atacurilor? Sa omori un om, zece, o suta si sa nu afle nimeni? Nu ar avea nici un haz... Ar renunta urgent la atacuri. Ideea lor centrala nu este sa omoare un om, zece sau o suta, ci sa inspaimante un continent. Castiga daca le lasam cuprinsi de frica, de teroare, castiga daca renuntam la libertate de frica lor. Daca le raspundem insa altfel: "Ati omorat un om, zece, o suta, dar pe noi nu ne speriati oricat ati ucide" crede-ma ca s-ar rezolva mult mai usor problema asta.
QUOTE
In cazul teroristilor europeni, nu poti ca stat, sa reactionezi asa cum doreste mama unui terorist nemultumita de faptul ca societatea nu-i ajuta teroristii care au luptat in Siria, sa se integreze in societate.

Femeia a călătorit pānă īn Turcia, pentru a-şi recupera fiul, care devenise dezamăgit de ISIS. Īn timp ce tānărul James respinge, īn prezent, terorismul, mama sa, pe nume Linda, a declarat că cei care au īmbrăţişat radicalismul islamist sunt nişte „bombe cu ceas” din cauza lipsei oricărei forme de sprijin din partea autorităţilor britanice - pai si cum zici tu ca ar trebui sa reactioneze societatea in cazul asta?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 19 Jan 2015, 08:26 PM
Mesaj #785


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 19 Jan 2015, 04:06 PM) *
Sa testez ceva ce habar nu am ce este...?

Nu ai auzit de inteligenta emotionala? smile.gif
QUOTE
...sa ne concentram mai mult pe o chestiune care face zeci de victime decat pe una care face sute sau mii de victime anual...ce trebuie sa renuntam la libertatile civile pentru a preveni aparitia a cateva zeci de victime...

Pentru ca "chestiunea" in cauza ataca baza civilizatiei occidentale, cu ajutorul imigratiei, demografic si prin teroare. Nu trebuie sa renuntam la libertatile civile, din contra trebuie sa-i obligam pe imigranti sa se integreze in societatea in care au emigrat, nu vor sa se integreze sa fie deportati. Oricum serviciile de sanatate din Europa sunt cu mult peste cele din tarile de origine ale emigrantilor, dar se pare ca nici asta nu le place celor care ataca Europa.
QUOTE
Daca sunt excesive, trebuie sa scada. Daca sunt prea putine, trebuie sa creasca.

Eu cred ca sunt excesive, ca cetatean european, dar emigrantii care nu stiu sau nu vor sa foloseasca aceasta libertate, gasesc portite prin care sa evite serviciile, legile etc. abuzand de toleranta si bunavointa europenilor.
QUOTE
Dar daca stii dinainte? Din discutii pe email, de pilda...

Nu stiu cat de util este pentru putere, daca stie ca o parte a celor care discute pe net ii este potrivnica, probabil ca dupa ultimele evenimente electorale, puterea va fi mai atenta la ceea ce se intampla pe net, de fapt cum spuneam si mai sus, cand vorbeam despre excesul serviciilor, puterea oricum primea informatii din aceasta zona, dar nu era oficial si nici nu credea ca poate fi afectata de niste internauti, facebook-isti etc. Un lucru este cert PUTEREA VREA SA CONTROLEZE INTERNETUL, fara control, oficial sau neoficial, acest "vector" risca sa transforme total notiunea de putere, asa cum o cunoastem in prezent.
QUOTE
Este sau nu util pentru putere sa stie care dintre cetateni voteaza si cum?

Poate ca i-ar fi util, poate ar lua masuri mai rapid, sa imbunatateasca sau sa schimbe ceea ce-i deranjaza pe alegatori.
QUOTE
...un functionar din ministerul X a votat cu opozitia, jap, il dai afara...

In opinia mea functionarii publici ar trebui sa fie angajati doar pe merit, in baza unui examen si dati afara doar daca gresesc fata de cetateni, lege etc. nu datorita preferintelor electorale, asta pentru ca eu traiesc cu impresia ca functionarul nu este numit politic, pe pile sau relatii etc.
QUOTE
serviciile nu au nici un motiv sa intre in intimitatea cetatenilor decat cu mandat judecatoresc.

E de discutat aici, dar in principiu sunt de acord cu afirmatia ta, numai ca unele operatiuni se desfasoara preventiv, or mandatul se obtine doar cand "tinta" este clar definita ca pericol.
QUOTE
Ar trebui sa te autocenzurezi, prin ce ai spus aici ai jignit crestinii...

N-am de ce sa ma autocenzurez, crestini si-au dat seama ca n-a fosr o pilda prea buna sa intorci tot timpul obrazul, pentru ca poti ramane fara cap. thumb_yello.gif
QUOTE
De noi depinde daca ne lasam cuprinsi de panica ori nu. Uite, sa zicem (este absurd, dar sa presupunem) ca nimeni nu ar mai difuza nici o stire despre atacurile teroriste...

Asa faceau comunistii, daca se afla, cand se afla erau doar zvonuri iar presa nu facea publicitate unor evenimente de acest gen, parca era mai liniste, dar ce facem cu democratia si libertatea de exprimare? Nu cred ca se pune problema panicii in Europa, mai degraba UE si serviciile sale doresc sa dejoace cat mai multe actiuni extremiste, fie islamiste fie ale unor bolnavi psihici. Eu raman la parerea ca problema Europei nu consta in aceste atacuri, ci in schimbarea intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat a structurii sale demografice, religioase etc. Daca pana in prezent exista un echilibru, acum observam ca exista forte care mizeaza tocmai pe dezechilibru, pe aceasta schimbare structurala, seculara a civilizatiei europene, crestine. Nu cred ca Europa va renunta la lupta, ca va intoarce si celalalt obraz, dar la toleranta cu siguranta va renunta, pentru ca din cealalta parte nu primeste aceiasi toleranta.
QUOTE
- pai si cum zici tu ca ar trebui sa reactioneze societatea in cazul asta?

DEPORTAREA chiar daca europenii sunt oripilati de justitia islamului, doar frica de deportare a intregii familii i-ar linisti pe acesti islamisti extremisti, cetateni europeni, crescuti si educati de sistemul pe care il ataca din interior.

L.E. Am uitat ceva important, referitor la musulmanii moderati, cetateni europeni si nu numai, afectati de atacurile extremiste. TOTI MUSULMANII MODERATI TREBUIE SA SE IMPLICE IN SALVAREA SI PREZERVAREA VALORILOR EUROPENE, mai ales ca pentru aceste valori si-au parasit tarile de origine dar si pentru faptul ca islamul este o credinta a pacii, asa cum afirma toti clericii si musulmanii moderati.

Acest topic a fost editat de Marduk: 19 Jan 2015, 09:19 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 20 Jan 2015, 09:35 AM
Mesaj #786


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 19 Jan 2015, 08:26 PM) *

Nu. Din cate vad este alta pseudostiinta. Si nu stiu ce relevanta are in discutia de fata, o tratam daca vrei la "dincolo de ratiune"...
QUOTE
Nu trebuie sa renuntam la libertatile civile, din contra trebuie sa-i obligam pe imigranti sa se integreze in societatea in care au emigrat

In sfarsit ai spus un lucru cu care sunt de acord: nu trebuie sa renuntam la libertatea de aici. Cei care vin de aiurea aici ar trebui sa se integreze, sa accepte ca aici exista libertatea cuvantului, libertatea de asociere, libertatea credintei samd.
Daca vin aici si vor sa isi practice in continuare obiceiurile, pot sa o faca atat timp cat nu-i obliga si pe altii sa ii urmeze.
QUOTE
crestini si-au dat seama ca n-a fosr o pilda prea buna sa intorci tot timpul obrazul, pentru ca poti ramane fara cap

Iar il jignesti pe Isus, adica ce ne spune el sa facem nu este un lucru bun.... rolleyes.gif
QUOTE
Eu raman la parerea ca problema Europei nu consta in aceste atacuri, ci in schimbarea intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat a structurii sale demografice, religioase etc

Ai idee ce procent din populatia UE este de religie musulmana? Si din acesti musulmani, ce procent sunt islamisti radicali si cati sunt musulmani moderati? Fac pariu ca habar nu ai.
QUOTE
frica de deportare a intregii familii i-ar linisti pe acesti islamisti extremisti, cetateni europeni, crescuti si educati de sistemul pe care il ataca din interior

Asta-i nazism.

Unde naiba sa deportezi "cetateni europeni"?! Cine iti permite sa deportezi oameni nevinovati, adica este unul vinovat si tu ii pedepsesti familia?! Ce imbecilitate monumentala ar fi sa procedam astfel.... blink.gif
QUOTE
TOTI MUSULMANII MODERATI TREBUIE SA SE IMPLICE IN SALVAREA SI PREZERVAREA VALORILOR EUROPENE

Adica? Concret...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 20 Jan 2015, 11:35 AM
Mesaj #787


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 20 Jan 2015, 09:35 AM) *
Nu. Din cate vad este alta pseudostiinta.

No comment.
QUOTE
...ai spus un lucru cu care sunt de acord:...Cei care vin de aiurea aici ar trebui sa se integreze, sa accepte ca aici exista libertatea cuvantului, libertatea de asociere, libertatea credintei samd.

Iar daca nu o fac ce facem cu ei? Ii deportam de unde au venit sau continuam sa-i toleram, sa se inmulteasca precum iepurii, riscand un dezechilibru demografic?
QUOTE
Iar il jignesti pe Isus

Nu-l jignesc pe Isus, chiar il respect ca om, DOGMA asta este problema, in opinia mea ar trebui revizuita, in multe religii.
QUOTE
Ai idee ce procent din populatia UE este de religie musulmana?

Dupa unii ar fi 7,6%, dupa altii ar fi mai mare.Un lucru este cert dezvoltarea demografica este mai mare la musulmani si alte etnii, fapt ce va duce la un dezechilibru peste 30-50-100 de ani.
QUOTE
...din acesti musulmani, ce procent sunt islamisti radicali si cati sunt musulmani moderati?

De ce m-ar interesa cati sunt radicali si cati sunt moderati? de vreme ce pe musulmanii moderati nu-i intereseaza. Fiecare sa se intereseze de cultura sa, religia sa, nu sa cerseasca de la altii sa le rezolve problemele ca si cum ei n-ar putea sa faca asta.
QUOTE
Asta-i nazism.

O fi, dar UK, Franta, Belgia, Olanda etc. folosesc astfel de proceduri impotriva celor care nu inteleg ca civilizatia occidentala nu se poate schimba conform cerintelor sharia.
QUOTE
Unde naiba sa deportezi "cetateni europeni"?!...

La bunici, sau la matusa la care au fost s-o ingrijeasca, in timpul cursurilor de terorism. Cei care nu vor sa fie deportati sa accepte si sa indure mult mai putin decat ceea ce indura crestinii in tarile musulmane, INTEGRAREA IN SOCIETATEA RESPECTIVA, FARA DREPT DE APEL SI SCUZE.
QUOTE
Adica? Concret...

Mai multa implicare in combaterea imamilor care le baga in cap tinerilor cetateni europeni doar unele versete din Coran si alea interpretate conform propriilor dogme. Mai multi lideri religiosi musulmani care sa se jertfeasca pe altarul islamului pasnic, al Coranului care propovaduieste pacea etc. Politicienii musulmani sa faca proiecte de reforma in statele musulmane privind laicizarea statelor si scoaterea in afara legi a legilor sharia si tribunalelor musulmane. Parca mai acum un an ne entuziasmam de "primavara araba" ce s-a ales din primavara asta? s-a transformat in glaciatiunea araba.

Acest topic a fost editat de Marduk: 20 Jan 2015, 01:51 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 20 Jan 2015, 02:49 PM
Mesaj #788


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 20 Jan 2015, 11:35 AM) *
Iar daca nu o fac ce facem cu ei?

Daca cineva nu respecta legile, scrie in Codul penal cum trebuie sa fie tratat.
Si nu scrie nicaieri in codul penal ca daca un om greseste fata de lege ii deportezi familia.
QUOTE
Iar daca nu o fac ce facem cu ei? Ii deportam de unde au venit sau continuam sa-i toleram, sa se inmulteasca precum iepurii, riscand un dezechilibru demografic?

Iti sugerez niste camere de gazare. Rezolva problema eficient.
QUOTE
Un lucru este cert dezvoltarea demografica este mai mare la musulmani si alte etnii, fapt ce va duce la un dezechilibru peste 30-50-100 de ani.

Nu ii impiedica nimeni pe bastinasii europeni sa faca si ei copii mai multi, daca vor.
QUOTE
De ce m-ar interesa cati sunt radicali si cati sunt moderati?

Din moment ce esti atat de speriat de radicali, ar fi util sa stii cati sunt... biggrin.gif
QUOTE
Mai multi lideri religiosi musulmani care sa se jertfeasca pe altarul islamului pasnic, al Coranului care propovaduieste pacea etc.

Cum adica sa se jertfeasca? Sunt destul de multi lideri religiosi care resping explicit violenta, dar te faci ca nu ii vezi. Si daca ii vezi nu faci decat sa ceri "mai multi", fara sa ai habar cati sunt si nici cati vrei sa fie.
QUOTE
Politicienii musulmani sa faca proiecte de reforma in statele musulmane privind laicizarea statelor si scoaterea in afara legi a legilor sharia si tribunalelor musulmane.

Vorbeai despre ce ar trebui sa faca musulmanii din Europa... Deci, tu vrei ca musulmanii din Europa sa faca proiecte de reforma a statelor din Orientul Mijlociu ca sa iti demonstreze atasamentul fata de valorile europene si sa nu-i deportezi. Bun, acum am inteles.

Ceea ce iti scapa este ca peste 90% sau chiar peste 95% dintre cei care cad victima teroristilor sunt ei insisi musulmani (de ex. vezi aici niste cifre mai vechi). Or fi de vina ca nu se sacrifica destul, cine stie...

Acest topic a fost editat de abis: 20 Jan 2015, 03:15 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 20 Jan 2015, 04:10 PM
Mesaj #789


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 20 Jan 2015, 02:49 PM) *
Daca cineva nu respecta legile, scrie in Codul penal cum trebuie sa fie tratat...

Al cui cod penal? UE este, in opinia mea, extrem de toleranta la acest capitol cu cetatenii sai, urmasii emigrantilor.
QUOTE
Si nu scrie nicaieri in codul penal ca daca un om greseste fata de lege ii deportezi familia.

Totusi in UE exista tari care deporteaza oameni, familii, cum explici asta?
QUOTE
Iti sugerez niste camere de gazare...

Exagerezi, n-am vorbit decat de mai putina toleranta, mai multa fermitate in elaborarea si aplicarea unor legi care sa limteze imigratia economica in UE, folosita de unii islamisti extremisti pentru a teroriza europenii, drept multumire ca au fost toleranti.
QUOTE
Nu ii impiedica nimeni pe bastinasii europeni sa faca si ei copii mai multi...

Sti foarte bine care este situatia demografica a Europei, dar n-ai nicio problema daca UE, civilizatia europeana o sa dispara peste 30-50-100 de ani. Pentru tine pare ca este important ca ciclicitatea biologica, istorica, sa-si urmeze calea, o civilizatie dispare iar o alta ii ia locul. Poate ca ai dreptate, sa lasam lucrurile sa evolueze, poate ca si eu as accepta acest sfarsit al unei civilizatii al carui umil membru sunt, cu o conditie: evolutia sa nu fie violenta, sa fie o trecere pasnica.
QUOTE
Din moment ce esti atat de speriat...

Nu sunt speriat, de unde ai tras concluzia asta? Islamul nu este pentru mine o sperietoare, este doar o alta religie monoteista, folosita pe post de bau-bau de catre unii care vor mai multa putere dar care se sperie ca o caricatura le poate strica reputatia.
QUOTE
...Sunt destul de multi lideri religiosi care resping explicit violenta, dar te faci ca nu ii vezi...

Unde sunt? la Mecca, la Medina, la Londra, la Paris ...... Nu-i vad pentru ca nu vad ca actiunile lor, povetele lor nu dau rezultatele pe care crestinii, europenii, le asteapta de acesti lideri religiosi, din contra.
QUOTE
Vorbeai despre ce ar trebui sa faca musulmanii din Europa...

Musulmanii din Europa trebuie doar sa-si vada de treaba lor, sa se multumeasca ca nu traiesc in Arabia Saudita, Irak, Iran, Egipt, Libia, Liban, Yemen, Afganistan, Pakistan etc. sa inteleaga ca UE este o uniune de state laice, loc in care sharia nu are ce cauta, nu sa militeze pentru acceptarea shariei ca facand parte din mostenirea lor cultural religioasa. Ex: ar putea unii musulmani europeni sa renunte macar la casatoriile aranjate? ca dovada ca accepta valorile si libertatile europene!!
QUOTE
Deci, tu vrei ca musulmanii din Europa sa faca proiecte de reforma a statelor din Orientul Mijlociu...

Nu, cei de acolo trebuie sa faca schimbari catre laicitatea statului, banuiesc ca emigrantii musulmani tocmai pentru asta au plecat din tarile de origine, din motive economice, politice si religioase. Tocmai de aceea nu inteleg de ce vor sa care dupa ei ceva care in tarile de origine i-a deranjat. Ar trebui ca cetateni europeni, sa-si demonstreze atasamentul fata de valorile europene in UE, fara sa se ajunga la deportare. De ce n-o fac? de ce nu aud mai multe luari de pozitii de genul celei exprimata de primarul Rotterdamului? unde sunt manifestatiile de amploare ale musulmanilor din UE, impotriva islamismului extremist?
QUOTE
Ceea ce iti scapa este ca peste 90% sau chiar peste 95% dintre cei care cad victima teroristilor sunt ei insisi musulmani...

Da, ai atins un punct sensibil, pe care il voi exploata. Inainte de a ajunge aici, unde este, Europa a cunoscut in istoria ei lupte religioase in care populatii intregi au fost decimate. E nevoie de sacrificiu ca sa faci schimbari in propria mentalitate, religie, curte etc. NU SA-I SACRIFICI SI PE ALTII. Daca insa vrei sa-i cuceresti, sa-i domini, sa le impui credinta, este alta poveste si atunci toleranta nu mai are ce cauta in aceasta afacere.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 21 Jan 2015, 09:29 AM
Mesaj #790


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 20 Jan 2015, 04:10 PM) *
Al cui cod penal?

Al tarii unde se petrece infractiunea, normal....
QUOTE
Totusi in UE exista tari care deporteaza oameni, familii, cum explici asta?

In ce tara UE iti este deportata familia daca tu incalci o lege?!
QUOTE
Sti foarte bine care este situatia demografica a Europei, dar n-ai nicio problema daca UE, civilizatia europeana o sa dispara peste 30-50-100 de ani.

Sunt convins ca nu o sa dispara civilizatia europeana peste 100 de ani si nici peste mai multa vreme. Ziceai ca sunt cca 6% musulmani in UE; peste 100 de ani vor fi poate 10%. Dar nu mai mult.
QUOTE
Nu-i vad pentru ca nu vad ca actiunile lor, povetele lor nu dau rezultatele pe care crestinii, europenii, le asteapta de acesti lideri religiosi, din contra.

Intai spui ca nu exista lideri religiosi care se impotrivesc violentei.
Apoi spui ca exista dar nu au rezultate actiunile lor.

Cand te hotarasti sa vorbesti serios, sa ma anunti si pe mine.
QUOTE
ar putea unii musulmani europeni sa renunte macar la casatoriile aranjate? ca dovada ca accepta valorile si libertatile europene

Casatorii aranjate la crestini vrei sa spui ca nu exista. rolleyes.gif
QUOTE
Nu, cei de acolo trebuie sa faca schimbari catre laicitatea statului

Sa inteleg si eu: tu vrei sa deportezi musulmanii din Europa pentru ca musulmanii din Orient nu lupta suficient pentru laicitatea statelor proprii. Logic.

QUOTE
de ce nu aud mai multe luari de pozitii de genul celei exprimata de primarul Rotterdamului?

Pentru ca nu vrei sa le auzi.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-...tul-iadului.htm

QUOTE
Inainte de a ajunge aici, unde este, Europa a cunoscut in istoria ei lupte religioase in care populatii intregi au fost decimate.

Sa iti aduci aminte de asta cand spune cineva ca "doctrina" crestina e mai buna decat cea musulmana...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 21 Jan 2015, 10:51 AM
Mesaj #791


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 21 Jan 2015, 09:29 AM) *
In ce tara UE iti este deportata familia daca tu incalci o lege?!

Ai impresia ca italienii or sa le dea cetatenie tuturor celor 1200 de emigranti sirieni sositi cu familiile pe vapoare? Eu nu cred, in cele din urma vor fi expulzati (deportati) in Siria.
QUOTE
Sunt convins ca nu o sa dispara civilizatia europeana peste 100 de ani...

M-ai linistit, eu sigur nu mai apuc, dar ma gandesc ca stranepotii mei au sanse sa apuce "purificarea religioasa" pe care ISIS doreste sa o efectueze asupra intregii omeniri.
QUOTE
Ziceai ca sunt cca 6% musulmani in UE; peste 100 de ani vor fi poate 10%.

Depinde de sporul demografic, teoria lui Malthus, razboaie, epidemii etc. dar avand in vedere natalitatea in randul musulmanilor eu cred ca aceasta crestere va fi mai mare de 10%
QUOTE
Intai spui ca nu exista lideri religiosi care se impotrivesc violentei.Apoi spui ca exista dar nu au rezultate actiunile lor.

Daca nu au rezultate e ca si cum n-ar exista. Degeaba apare in lumea musulmana un Salman Rushdie odata la 25 de ani daca ideile sale nu prind radacini in randul credinciosilor. Eu vorbesc foarte serios, dar se pare ca tu ai impresia ca glumesc. Faptul ca tu minimalizezi situatia existenta nu inseamna ca nu exista un pericol musulman. E ca si cum te-ai afala in ochiul uraganului, e senin, frumos dar habar nu ai ce urmeaza sa te loveasca.
QUOTE
Casatorii aranjate la crestini vrei sa spui ca nu exista.

Or fi, dar sigur sunt mult mai putine de vreme ce n-au ajuns sa fie mediatizate, mai ales cele cu fetite de 10-14 ani implicate in aceste "traditii".
QUOTE
... tu vrei sa deportezi musulmanii din Europa pentru ca musulmanii din Orient...

Nu. Vreau sa vad actiune din partea musulmanilor moderati, desi un analist zice ca nu exista astfel de musulmani, vrau sa vad demonstratii, luari de pozitie, pagini de ziar inchiriate pentru a protesta impotriva actiunilor teroriste, sprijin fata de masurilor luate de autoritatile din tarile europene.
Da. Cei care comit cel mai mic act de agresiune impotriva democratiei occidentale, a valorilor europene, sa fie expulzati, deportati, iar daca familiile lor ii sprijina fatisi, sa fie deportati impreuna.
QUOTE
Pentru ca nu vrei sa le auzi.

Dr. Khaled Hanafy: “Le cer musulmanilor sa organizeze demonstratii care sa denunte astfel de crime. Le cer imamilor sa denunte astfel de incidente (…) sa denunte extremismul si terorismul. Nu e o scuza valida ca acel ziar a publicat caricaturi impotriva Profetului. Profetul a fost insultat de mai multe ori si astfel de insulte nu vor inceta niciodata. Astfel ca raspunsul adecvat este prin idei, arta si opinii, nu prin crime sau teroare”
De vreme ce le cere sa organizeze demonstratii, inseamna ca acestea nu exista, sau ca ecoul este prea mic pentru ai deranja pe musulmanii extremisti. Logic.
QUOTE
Sa iti aduci aminte de asta cand spune cineva ca "doctrina" crestina e mai buna decat cea musulmana...

Nicio DOGMA nu este buna, cred ca am stabilit deja acest lucru.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 21 Jan 2015, 01:42 PM
Mesaj #792


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 21 Jan 2015, 10:51 AM) *
Ai impresia ca italienii or sa le dea cetatenie tuturor celor 1200 de emigranti sirieni sositi cu familiile pe vapoare?

Habar nu am, probabil ca nu.

QUOTE
Eu nu cred, in cele din urma vor fi expulzati (deportati) in Siria.

Imposibil. Si vezi ca faci confuzie intre deportare si expulzare.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Deportare




--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 21 Jan 2015, 02:31 PM
Mesaj #793


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 21 Jan 2015, 01:42 PM) *
...vezi ca faci confuzie intre deportare si expulzare.

Nu, nu fac, doar ca in unele cazuri poate fi vorba de deportare iar in altele de expulzare, efectul este cam acelasi pentru cel care pleaca dintr-o tara membra UE din Europa.

DEPORTA: a trimite forțat pe cineva īntr-o regiune īndepărtată, īntr-un lagăr de concentrare, ca măsură represivă, a condamna pe cineva la exil politic.

EXPULZA: a dispune, printr-un act al puterii de stat, ca cineva să părăsească teritoriul țării īn care se află.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 21 Jan 2015, 03:57 PM
Mesaj #794


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



http://www.huffingtonpost.com/kamran-pasha...m_b_188991.html

http://foreignpolicyblogs.com/2014/10/10/m...inst-terrorism/

http://www.globalresearch.ca/muslim-leader...mn-isis/5397364

http://kurzman.unc.edu/islamic-statements-against-terrorism/

http://www.muhajabah.com/otherscondemn.php

http://www.buzzfeed.com/rossalynwarren/mus...repr#.vn2wQkepN

http://reason.com/blog/2015/01/12/egypts-a...ims-speak-out-a

http://blogs.spectator.co.uk/coffeehouse/2...hebdo-shooting/

http://www.washingtonpost.com/posteverythi...unce-extremism/


Dar tu continua sa iti acoperi ochii si urechile si sa repeti intr-una "nu spun nimic impotriva teroristilor... nu fac nimic impotriva teroristilor..."


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 21 Jan 2015, 07:08 PM
Mesaj #795


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 21 Jan 2015, 03:57 PM) *
...Dar tu continua sa iti acoperi ochii si urechile...

Fac si ei ce pot, dar este prea putin. De ce in OM nu a luat amploare o miscare islamist moderata ci una extremista? De ce statele musulmane nu renunta la sharia? de ce politicienii musulmani nu combat imami care incita la violenta in numele islamului? Pentru ca islamul nu este doar o religie, este si o cultura acceptata de marea majoritate a credinciosilor. Chiar daca sunt unii musulmani care lupta impotriva extremismului, este prea putin pentru a schimba o intreaga cultura religioasa. De aceea ziceam ca islamul are nevoie de o reforma care sa vina din interior, nu din exterior, dar se vede treaba ca musulmanii nu sunt pregatiti.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 22 Jan 2015, 10:04 AM
Mesaj #796


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 21 Jan 2015, 07:08 PM) *
Fac si ei ce pot, dar este prea putin.

Indiferent ce ar face, tot ai spune ca "este prea putin".

Asa este cand prejudecata este mai puternica decat judecata.

QUOTE
De ce in OM nu a luat amploare o miscare islamist moderata ci una extremista?

Marea majoritate a musulmanilor din Orient si de oriunde sunt moderati.

QUOTE
De ce statele musulmane nu renunta la sharia?

Nu in toate statele musulmane este oficializata sharia.

QUOTE
de ce politicienii musulmani nu combat imami care incita la violenta in numele islamului?

Daca ai fi citit ce ti-am indicat ai fi observat ca exista politicieni musulmani care ii combat pe cei care incita la violenta.

Dar este infinit mai usor sa iti acoperi ochii si urechile si sa pretinzi ca adevarul este altul.

QUOTE
Pentru ca islamul nu este doar o religie, este si o cultura acceptata de marea majoritate a credinciosilor.

Exact la fel este si crestinismul. Sau nu?

QUOTE
De aceea ziceam ca islamul are nevoie de o reforma care sa vina din interior, nu din exterior

Laicizare si secularizare - cum s-a intamplat in Europa in timpul Renasterii, in timpul Iluminismului - asta vrei sa zici?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 22 Jan 2015, 01:02 PM
Mesaj #797


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 22 Jan 2015, 10:04 AM) *
Indiferent ce ar face, tot ai spune ca "este prea putin".

Nu, ceea ce fac acum este prea putin. Nu am nicio prejudecata fata de nimeni si de nimic, doar discut, imi spun parerea deschis. Faptul ca parerea mea nu concorda cu ceea ce crezi tu despre subiect nu iti da dreptul sa afirmi ca am prejudecati.
QUOTE
Marea majoritate a musulmanilor din Orient si de oriunde sunt moderati.

Posibil, de aceea sunt si omorati la gramada de teroristii islamisti, talibani etc. nu crezi c-a venit vremea sa se schimbe? sa faca mai mult pentru a-si apara principiile?
QUOTE
Nu in toate statele musulmane este oficializata sharia.

Ai exemple? tari musulmane unde sharia este declarata ilegala sau nu este folosita in locul justitiei laice de catre musulmani!
QUOTE
exista politicieni musulmani care ii combat pe cei care incita la violenta.

Eu nu am zis ca nu exista, sigur ca exista, dar c-o floare nu se face primavara araba, chiar daca este frumos si ploua.
QUOTE
Exact la fel este si crestinismul. Sau nu?

Faptul ca tu ca ateu declarat te bucuri de toate drepturile dovedeste ca nu este asa, nu?
QUOTE
Laicizare si secularizare - cum s-a intamplat in Europa in timpul Renasterii in timpul Iluminismului..

N-as putea sa sper la o asemenea "revolutie", dar poate ca la asta asistam in aceste momente cand jihadistii comit fapte oripilante pentru crestini. Poate ca din randul musulmanilor moderati se va ridica un politician, cleric care va schimba islamul odata pentru totdeauna, cine poate sti?


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 22 Jan 2015, 01:51 PM
Mesaj #798


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 22 Jan 2015, 01:02 PM) *
Posibil, de aceea sunt si omorati la gramada de teroristii islamisti, talibani etc. nu crezi c-a venit vremea sa se schimbe? sa faca mai mult pentru a-si apara principiile?

Mai mult decat sa moara de mana jihadistilor?
QUOTE
Ai exemple?

Turcia, Bosnia, Albania, Kurdistan, Egipt, Iordania, Emiratele Arabe Unite.
QUOTE
Eu nu am zis ca nu exista

Inseamna ca nu tu, ci altcineva a scris de ce politicienii musulmani nu combat imami care incita la violenta in numele islamului?
QUOTE
Faptul ca tu ca ateu declarat te bucuri de toate drepturile dovedeste ca nu este asa, nu?

Ce legatura are?! Tu ai spus ca islamul nu este doar o religie, este si o cultura acceptata de marea majoritate a credinciosilor

Este la fel de corect sa spui ca si crestinismul nu este doar o religie, este si o cultura acceptata de marea majoritate a credinciosilor. Este ceva gresit in asta?
QUOTE
poate ca la asta asistam in aceste momente cand jihadistii comit fapte oripilante pentru crestini

Comit fapte oripilante si pentru marea majoritate a musulmanilor, cum ti-am aratat mai sus.

Acest topic a fost editat de abis: 22 Jan 2015, 03:55 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 22 Jan 2015, 03:16 PM
Mesaj #799


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 22 Jan 2015, 01:51 PM) *
Mai mult decat sa moara de mana jihadistilor?

Da, din nefericire este nevoie de mai mult.
QUOTE
Turcia, Bosnia, Albania, Kurdistan, Egipt, Iordania, Emiratele Arabe Unite.

Turcia: am citit undeva ca peste 50% din populatie doreste introducerea shariei. Bosnia si Albania in opinia mea nu sunt tari musulmane, deocamdata. Kurdistanul inca nu exista oficial.Despre celelalte se poate citi cate ceva aici.
QUOTE
Inseamna ca nu tu, ci altcineva a scris...

Una este sa combati si alta este sa vorbesti.
QUOTE
Ce legatura are?!

Iar tu ai comparat religia islamica cu crestinismul! civilizatia islamica cu civilizatia crestina, libertatile pe care le are un credincios musulman sau ateu in tarile musulmane vis-a-vis de tarile crestine.
QUOTE
Comit fapte oripilate si pentru marea majoritate a musulmanilor...

Da dar nu vad demonstratii de amploare impotriva terorismului islamist la Istambul, Cairo, Islamabad, Teheran etc. niste luari de pozitie ici colo, pe la Paris, Londra, Amsterdam sau Berlin.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 22 Jan 2015, 04:11 PM
Mesaj #800


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 22 Jan 2015, 03:16 PM) *
Turcia: am citit undeva ca peste 50% din populatie doreste introducerea shariei. Bosnia si Albania in opinia mea nu sunt tari musulmane, deocamdata.

Habar nu am ce ai citit si unde, intrebarea ta era alta, voiai exemple de tari musulmane unde sharia nu este aplicata oficial. Ti-am dat cateva. Si vad si altele in linkul sugerat de tine.
QUOTE
Una este sa combati si alta este sa vorbesti.

Cum spuneam - nimic nu te multumeste.
QUOTE
Iar tu ai comparat religia islamica cu crestinismul! civilizatia islamica cu civilizatia crestina, libertatile pe care le are un credincios musulman sau ateu in tarile musulmane vis-a-vis de tarile crestine.

Da, am comparat cele doua religii, sunt extrem de asemanatoare. Si?! Nu am vorbit despre "libertatile" din tarile crestine versus cele din tarile musulmane ca nu asta era subiectul, spuneai ca islamul nu este doar o religie, este si o cultura acceptata de marea majoritate a credinciosilor iar eu ti-am spus ca este valabil in orice religie lucrul asta.

Sau vrei sa afirmi ca, in cazul crestinismului, este o cultura respinsa de marea majoritate a credinciosilor?!
QUOTE
Da dar nu vad demonstratii de amploare impotriva terorismului islamist la Istambul, Cairo, Islamabad, Teheran etc. niste luari de pozitie ici colo, pe la Paris, Londra, Amsterdam sau Berlin.

Daca ai fi citit ce ti-am aratat, vedeai luari de pozitie si in tari islamice. Dar deh, e usor sa arunci cu piatra fara sa ai bunavointa sa te documentezi. Nici macar cand iti da altul mura in gura.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 22 Jan 2015, 05:20 PM
Mesaj #801


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 22 Jan 2015, 04:11 PM) *
...voiai exemple de tari musulmane unde sharia nu este aplicata oficial. Ti-am dat cateva...

Multumesc. Dar sa sti ca local sharia este acceptata de musulmani ca alternativa la justitia laica.
QUOTE
Cum spuneam - nimic nu te multumeste.

Moncher, e prea putin sa ma declar multumit.
QUOTE
Da, am comparat cele doua religii, sunt extrem de asemanatoare....

Cum sa fie "extrem de asemanatoare" daca tie ca ateist declarat, intr-un numar de tari islamice ti s-ar aplica pedepse grele de neconceput pentru cetatenii occidentali. Am inteles ca discutam despre islam, tarile islamice, in comparatie cu tarile occidentale si crestinism, impactul dintre cele doua civilizatii, "libertatile" democratice etc.
QUOTE
Sau vrei sa afirmi ca, in cazul crestinismului, este o cultura respinsa de marea majoritate a credinciosilor?!

Nu, vreau sa spun ca in cazul crestinismului foarte multi profita pe seama tolerantei acestei religii inclusiv musulmanii.
QUOTE
Daca ai fi citit ce ti-am aratat, vedeai luari de pozitie si in tari islamice...

Moncher, e prea putin sa ma declar multumit, asa sunt eu "simt enorm si vaz monstruos". mwah1.gif

Acest topic a fost editat de Marduk: 22 Jan 2015, 05:21 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 22 Jan 2015, 05:25 PM
Mesaj #802


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Marduk @ 22 Jan 2015, 05:20 PM) *
Moncher, e prea putin sa ma declar multumit.

Stiu - m-am convins.
QUOTE
Cum sa fie "extrem de asemanatoare" daca tie ca ateist declarat, intr-un numar de tari islamice ti s-ar aplica pedepse grele de neconceput pentru cetatenii occidentali.

Asta numai si numai pentru ca in tarile europene crestinismul nu mai are puterea de alta data.

Daca ar putea, ar face la fel.

Nu este meritul crestinismului, este meritul celor care, in timp, au infruntat crestinismul si i s-au opus.
QUOTE
vreau sa spun ca in cazul crestinismului foarte multi profita pe seama tolerantei acestei religii inclusiv musulmanii

Crestinismul nu este tolerant. Este la fel de absurd si intolerant ca islamul. Acum nu mai poate sa-si arate coltii la fel ca alta data. Dar sa-i dai numai ocazia, si apoi sa vezi...



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 23 Jan 2015, 09:15 AM
Mesaj #803


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Uite, ca sa vezi ca lucrurile pot, incetul cu incetul, sa o ia razna si in crestinism. Cativa ca astia si incep sa se duca dracului lucrurile si in lumea noastra civilizata:

http://www.rawstory.com/rs/2015/01/mike-hu...ular-theocracy/


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 23 Jan 2015, 09:28 AM
Mesaj #804


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Si inca una la subiect

Mii de cetăţeni care se adună seara la Leipzig pentru a mărşălui īmpotriva pretinsei "islamizări a occidentului" ar face mai bine să pună māna pe cel mai recent raport guvernamental privind migraţia. Şi, o dată ajunşi cu nasul īn cifre să le şi citească. Cititul te deşteaptă.

Si nu-i desteapta numai pe germani. Cititul chiar nu dauneaza nimanui.

http://www.dw.de/comentariu-islamizare-pri...lici/a-18208890


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 23 Jan 2015, 10:54 AM
Mesaj #805


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(abis @ 22 Jan 2015, 05:25 PM) *
Asta numai si numai pentru ca in tarile europene crestinismul nu mai are puterea de alta data.

NU, este vorba de diferenta dogmatica. In crestinism, care a trecut prin transformari dogmatice, nu se mai pune problema implicarii bisericii in problemele statului, legi pedepse etc. In islam desi au avut loc in trecut incercari de a schimba dogma aceste incercari nu au reusit.
QUOTE
Daca ar putea, ar face la fel.

Te inseli, dar avand in vedere orientarea ta religioasa, democratia si dreptul la libera exprimare, acceptata de crestinismul european, e dreptul tau sa crezi ca islamul asemeni crestinismului, in ceea ce priveste dogma.
QUOTE
Nu este meritul crestinismului, este meritul celor care, in timp, au infruntat crestinismul si i s-au opus.

Dap, exact la asta ma gandeam fata de musulmanii moderati, e timpul sa-si asume si ei acest merit, nu crezi?
QUOTE
Crestinismul nu este tolerant...

Cata vreme ii tolereaza pe atei si alte culte religioase, chiar si pe satanisti, eu cred ca este foarte tolerant, spre deosebire de islam unde cei de care am pomenit mai sus, n-ar avea nicio sansa.

Iata un exemplu de toleranta si grija islamista, fata de femei, pentru a nu le expune unei calatorii in comun cu barbatii.





P.S.
De ce am impresia ca ti-am mai raspuns la postul asta? hmm.gif sad.gif blink.gif unsure.gif

Acest topic a fost editat de Marduk: 23 Jan 2015, 10:57 AM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post

43 Pagini V  « < 21 22 23 24 25 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 18 May 2024 - 10:50 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman