HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dezbateri Filosofie

Acest subforum este destinat dezbaterilor filosofice. Pentru discutii religioase va initam sa vizitati subforumul Universul Credintei.

102 Pagini V  « < 51 52 53 54 55 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Creationism Versus Evolutionism
Catalin
mesaj 29 Sep 2005, 12:40 PM
Mesaj #1821


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Dar hemoglobina, bat-o vina? cum e treaba cu ea? e sau nu exemplu de crestere a complexitatii prin duplicare urmata de mutatie? [EDITAT]

Acest topic a fost editat de Amenhotep: 29 Sep 2005, 02:32 PM


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Artanis
mesaj 29 Sep 2005, 01:29 PM
Mesaj #1822


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.774
Inscris: 28 March 05
Forumist Nr.: 6.013



[EDITAT]
Nu, nu e un bun exemplu de crestere a complexitatii observat direct, ci "dedus".

Acest topic a fost editat de Amenhotep: 29 Sep 2005, 02:33 PM


--------------------
"The great danger for the most of us is not that our aim is too high and we miss it, but is too low and we reach it." Michelangelo Buonarroti
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 29 Sep 2005, 01:32 PM
Mesaj #1823


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Eu n-am intrebat daca era observat direct sau dedus... ai raspuns la alta intrebare decat cea pusa de mine. [EDITAT]

Acest topic a fost editat de Amenhotep: 29 Sep 2005, 02:34 PM


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 29 Sep 2005, 01:32 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Bolt
mesaj 29 Sep 2005, 06:07 PM
Mesaj #1824


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@axel :
QUOTE
Domnule, nu ma intereseaza testele dumneata nefolositoare.

Asta-i fuga de raspundere.
QUOTE
Ma intereseaza teste care sa arate ca creationismul este falsifiabil.

NU, TREBUIE SA TE INTERESEZE CUM EXPLICA TEORIA AL CAREI PARTIZAN ESTI, CEEA CE CONSTATI DEJA. Tu ai nevoie de raspunsul teoriei tale in primul rand si apoi sa mi-l prezinti si mie.
QUOTE
concluzia (la care deja s-a ajuns) este ca nu putem sa discutam despre creationism ca fiind teorie stiintifica.

Fals, evolutionismul nu e o teorie stiintifica din moment ce nici macar nu prezice tot ceea ce observam si atat mai mult cu cat presupune un absurd neverificabil. De testat nimeni nu poate testa nici evolutia nici creatia in termenii stricti ai testului stiintific.
QUOTE
De ce te incapatanezi sa impingi discutia spre primei forme de viata?

De ce te incapatanezi nu numai sa nu determini corect si complet problema dar sa mai si crezi pe deasupra (d'aia evo-i credinta) in cuvinte ca : "poate" si "uimitor" din acel raspuns in afara oricarei competente intelectuale bazale - "a single cell that lived perhaps 3 or 4 billion years ago, and from which all life has since evolved. Amazingly, every living thing we see around us (and many more that we can only see with the aid of a microscope) is related." Nici vorba de preocupare pt. originea acelei celule (ca sa nu mai vorbesc de intreaga suita de factori implicati) si a calitatilor ei (particularitati teleonomice, program etc), nici vorba de o explicatie coerenta in legatura cu un proces evolutiv (care de fapt e un intamplarism generator, CULMEA, de structuri extrem de complexe sustinatoare de viata organica). Voi auziti cum suna ? Obisnuiti sa cereti de la altii dovezi dar voi oferiti doar raspunsuri. Si in ce hal inca. Frumos. smile.gif
QUOTE
Nu stiu cum a aparut acea prima forma de viata si discutia nu face subiectul topicului. Evolutionismul se ocupa de modul in care de la acea prima forma de viata s-a ajuns la diversificarea ulterioara.

Abis, daca n-ai stiut pana acum afla te rog de la mine, ca orice teorie care are legatura cu viata si procesele ce o presupun e indisolubil legata de o cosmogonie in consecinta. Daca tu vrei sa le separi, fa-o, dar asta nu se numeste activitate intelectuala ci beletristica. Cand incepi sa lucrezi laborios pe baza unei teorii care incepe cu "nu stiu cum", gandeste-te de doua ori.
QUOTE
Pentru ca nu peste tot in Univers exista conditiile necesare pentru asta.

De acord, dar eu ma refer la Terra. Iar acum te pisez cu acceasi intrebare : ce sau cine a generat acele conditii si ce calitati ar trebui sa aiba ca origine a lor, in raport cu aceste efecte (conditiile) ? De mine nu scapi. smile.gif
QUOTE
Revenind la subiectul topicului, dovezi ale evolutiei gasesti peste tot, numai sa tii ochii deschisi...

Loveste-ma c-o astfel de evidenta, poate eu sunt adormit.
Revin.

Acest topic a fost editat de Bolt: 29 Sep 2005, 06:09 PM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 29 Sep 2005, 06:59 PM
Mesaj #1825


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



Bun, mai departe, ia sa vedem.
@catalin :
QUOTE
De ce nu se intalnesc la tot pasul dovezi ale aparitiei vietii din nimic? pentru ca Bolt nu e dispus sa recunoasca drept viu decat ceva care a fost produs de ceva viu. Deci prin definitie!

Nu pt. ca nu-i dispus Bolt ci pt. ca nici el nici Catalin nu constata ca viul apare din mort.
QUOTE
Ce e mai ironic este ca Bolt nu reuseste sa inteleaga ca faptul ca nu vede viata aparand din nimic este un argument zdrobitor in defavoarea creationismului

Ba este cel mai puternic argument pt. ca subscrie celei mai importante predictii a lui. Asa ca ironia e de cealalata parte. He, he, he.
QUOTE
care chiar postuleaza ca un Unicorn Roz Invizibil sau ceva de genul ala, oricum, a facut sa existe viata din nimic la un moment dat!

MAGISTRAL ! rolleyes.gif You did it, man ! I'm so delighted ! Immm ! rolleyes.gif
QUOTE
Edit: Astept si eu, ca si ceilalti, cu mare nerabdare acea pagina plina cu teste cu care ne-ai amenintat...

Ca s-o luati iar pe aratura detaliilor cu premise gresite ? Tin la voi si n-am sa va las. Nu pot fi atat de crud.
Dragii mei, voi aveti nevoie de concepte mature, sanatoase si concordante cu realitatile imediate inteligibile, voi aveti nevoie de simplificare, un adevar universal trebuie sa fie simplu in ochii unei minti inteligente care mai e si rezultatul proceselor sale (dupa voi), voi aveti nevoie de cadre largi de discutie si imagini de ansamblu conforme cu cele mai elementare exercitii de logica.
Nu puteti ignora la nesfarsit ca aveti de-a face cu doar 2 optiuni : complex, viata, inteligenta dintr-o cauza cu aceleasi calitati sau toate astea dintr-o cauza lipsita complet de aceleasi calitati. Logica ar trebui sa functioneze. Dar daca totusi credeti altceva, acele calitati din voi (inteligenta) ar trebui sa faca ea (complex, viata si inteligenta) ceea ce cauza voastra n-a facut. Iar prin asta veti demonstra frumusel ca teoria intamplarismului fericit e invalida deoarece :
1. numai voi (vii si inteligenti) puteti crea din nimic entitati (efecte) cu aceleasi calitati ca ale voastre si de fapt voi sunteti propria voastra cauza (bineinteles universala). Ceea ce-i fals pana la proba contrarie. Sau astept sa creati ex nihilo. Curaj.
2. nu veti reusi acest lucru (fiind evident si de ce) si recunoasteti ca altcineva a facut-o cu tot ceea ce vedeti. Ceea ce-i extrem de plauzibil.
3. iar daca totusi "creati" si organizati utilizand elemente preexistente va veti recunoaste limitele si faptul ca operati cu ceva creat ex nihilo de altceva sau altcineva. Ceea ce iarasi e adevarat.
Dragilor, e groasa rau de tot. smile.gif

Acest topic a fost editat de Bolt: 29 Sep 2005, 07:08 PM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 29 Sep 2005, 07:22 PM
Mesaj #1826


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@axel :
QUOTE
Daca i-as raspunde ca aparitia vietii din neviata este pe pamant un eveniment suficient de rar si foarte greu de vizualizat pentru a-l vedea cu ochiul liber in fiecare zi, dar este suficient de des incat sa apara viata pe pamant fara interventie divina, as fi offtopic pentru ca aici nu discutam despre abiogeneza, ci despre creationism si evolutionism.

Axel, un eveniment destul de rar dar inceput, sau in desfasurare, de milioane de ani ar trebui sa fie vizibil la tot pasul chiar daca in stadii diferite ale procesului. Arata-mi un tango molecular cat pe ce sa devina viata organica cu toate procesele extrem de complexe presupuse si implicate. Iar dupa asta, n-ai scapat inca, spune-mi si mie care-i relatia dintre cauza generatoare de asa ceva si calitatile efectelor sale.
E o situatie fara iesire. Respiri mult mai usurat cand pur si simplu "arunci" totul in carca unui Creator ominiscient si omnipotent. Crede-ma. Iar daca nu te privezi de sansa de a observa ca acest lucru e adevarat - BINGO !
Si nu uita - creationismul circumscrie totul, iar evolutionismul e doar un presupus proces, insuficient in explicarea domeniului si a calitatilor domeniului sau de lucru. Alege inteligent. smile.gif
QUOTE
Asteptam testele legate de falsifiabilitate

Doctorul iti da ce trebuie, nu ce vrei tu. Toate la timpul lor. smile.gif

@amenhotep :
QUOTE
Eu cred că nu vom vedea aici pagina cu testele care arată caracterul ştiinţific al creaţionismului.

Insasi notiunea de test presupune o activitate inteligenta a unei fiinte vii cu o Cauza pe masura. Pt. inceput e suficient. Eu lucrez cu concepte inainte de toate. "Logoreea" la urma. smile.gif
QUOTE
După o astfel de replică, chiar se aşteaptă cineva īn mod serios ca Bolt să prezinte aici măcar vreun test de falsifiabilitate a creaţionismului? Eu zic că din rolul de "nea Gheorghe" pe care şi l-a asumat atāt de convingător este imposibil de īnţeles ideea "ştiinţific = falsifiabil"

Cantecul de lebada ? devil.gif


@artanis :
QUOTE
Mda, ce ne mai place sa sarim pe bietul om si sa ne aratam "superioritatea" intelectuala...N-am ce spune...

Te salut si-ti multumesc de back-up, numa' ca pe conasii colegi i-am prins in latul absurdului concept pe care si l-au asumat. N-au iesire si recurg in mod clasic si deloc nou, la digresiuni presupus "salvatoare". Numa' ca n-au gasit pe cine trebe. Cat despre "superioritatea" lor intelectuala, eu as fi pus niste ghilimele de un metru. laugh.gif Eu le tot spun de ceva vreme ca nu vad padurea de copaci si ei nimic.

Acest topic a fost editat de Bolt: 29 Sep 2005, 07:33 PM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 29 Sep 2005, 07:59 PM
Mesaj #1827


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (Bolt @ 29 Sep 2005, 08:07 PM)
@axel :
QUOTE
Domnule, nu ma intereseaza testele dumneata nefolositoare.

Asta-i fuga de raspundere.

Ti se pare. Ti-am raspuns in celalalt mesaj despre testul gresit si inutil al dumneata. Pe mine in acest moment ma intereseaza pagina de teste care arata falsifiabilitatea creationismului. Si aceste teste nu au cum sa aiba nici un fel de referinta la abiogeneza.


Asteptam cu nerabdare pagina plina cu teste!


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 29 Sep 2005, 08:03 PM
Mesaj #1828


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (Bolt @ 29 Sep 2005, 09:22 PM)
Si nu uita - creationismul circumscrie totul,

Absolut de-acord. Explica orice observatie. Si in acelasi timp observatia opusa!!! De-aceea nu este teorie stiintifica!


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 29 Sep 2005, 08:05 PM
Mesaj #1829


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@axel :
QUOTE
Ti-am raspuns in celalalt mesaj despre testul gresit si inutil al dumneata.

Te rog frumos s-o repostezi, probabil mi-a scapat. Iar in al doilea rand spune-mi ce intelegi tu prin "falsifiabilitate". Da-mi un exemplu. Si atentie, nu-ti voi permite digresiuni atat timp cat inca n-ai trasat implicatiile ambelor concepte fundamentale. Nu scapi. smile.gif
QUOTE
Hai sa te pun la perle, ca meriti!

Cu alte cuvinte evolutionismul explica de ce efectele cauzei au calitati atat de diferite, nu ? De exemplu ? Si nu uita, evo trebuie sa mai explice si originea entitatilor si pe cea a calitatilor lor. Axel, nu rade de tine. Hazul de necaz nu-ti foloseste. Nu lasa logica sa-ti rugineasca. Rasul nevrotic se simte. Eu iti inteleg disconfortul dar fuga de raspundere si raspunsuri nu-i o solutie-n avantajul si interesul tau.
QUOTE
Absolut de-acord. Explica orice observatie.

Exact, acest concept circumscrie in mod coerent si inteligibil intreg domeniul la care se refera. Numai sa nu ne gandim la lucruri diferite.
QUOTE
Si in acelasi timp observatia opusa!!!

De exemplu ?
QUOTE
De-aceea nu este teorie stiintifica!

Faci confuzii mari. Dar ai timp si pe Bolt la dispozitie. smile.gif

Acest topic a fost editat de Bolt: 29 Sep 2005, 08:14 PM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Amenhotep
mesaj 29 Sep 2005, 08:25 PM
Mesaj #1830


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.132
Inscris: 16 June 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.862



Bolt, ţi-ai manifestat interesul pentru noţiunea de falsifiabilitate. Definiţia o găseşti aici. Iar aici găseşti explicaţia mai pe larg chiar din partea autorului ei.

Evoluţionismul e falsifiabil, deci ştiinţific. Creaţionismul nu e falsifiabil, deci nu e ştiinţific. Aplici definiţia şi vezi imediat. Ce e greu de īnţeles?

a


--------------------
Trebuie să facem ceea ce credem că e bine, dar nu trebuie să credem că ceea ce facem e bine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Amenhotep
mesaj 29 Sep 2005, 09:10 PM
Mesaj #1831


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.132
Inscris: 16 June 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.862



QUOTE (Bolt @ 29 Sep 2005, 09:05 PM)
Cu alte cuvinte evolutionismul explica de ce efectele cauzei au calitati atat de diferite, nu ?

Faptul că efectele unei cauze pot avea calităţi foarte diferite de cauza cu pricina e o banalitate şi nu e treaba evoluţionismului să explice aşa ceva.

QUOTE
De exemplu ?

Din ce ia naştere diamantul? Ingredientele sunt: atomi de carbon + presiune mare + timp īndelungat. Aceste ingrediente sunt suficiente, nu e nimic īn plus.

Calităţi ale diamantului: translucid, dur. Aceste calităţi lipsesc oricărei cauze a diamantului. Atomii de carbon nu sunt nici translucizi şi nici duri (din ei ia naştere de exemplu grafitul, care e opac şi moale). Presiunea şi timpul... nu sunt nici ele translucide sau dure.

Alt exemplu, din cu totul alt domeniu: Mulţimea numerelor naturale are o calitate extrem de importantă -- e infinită. Cu toate astea, niciunul din constituenţii ei (numerele naturale) nu are această calitate. Absolut toate numerele naturale sunt riguros finite.

Alt exemplu: Poporul grec e mai bătrān (īn sensul de vechi) decāt poporul american. Cu toate astea, cetăţenii greci nu sunt īn medie mai bătrāni decāt cetăţenii americani.

Şi īncă: O masă mare de zăpadă (avalanşă) poate fi ucigaşă. Cauza avalanşei sunt fulgii de zăpadă. Dar la un fulg de zăpadă nu regăsim calitatea "ucigaş".

Sau: La cadavrul unui om constatăm prezenţa calităţii "mort". Dar el provine din omul care avea fix opusul acestei calităţi...

Īn fine: Oxiurii sunt fiinţe proaste, urāte, lipsite de sensibilitate şi trăiesc īn fecale. Īnsă Creatorul lor, Causa Prima care le-a dăruit existenţă... dar mă rog, te las pe tine să completezi: Este această Causa Prima proastă, urātă, lipsită de sensibilitate şi trăieşte īn fecale?

Sincer, chiar şi după aceste cāteva exemple absolut la mintea cocoşului, nu mă aştept să renunţi la principiul evident greşit "Orice calitate prezentă īn efect se regăseşte obligatoriu şi īn cauză", pe care-ţi īntemeiezi discursul. Dar... ce farmec ar mai avea discuţia dacă ai renunţa? smile.gif

a


--------------------
Trebuie să facem ceea ce credem că e bine, dar nu trebuie să credem că ceea ce facem e bine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 29 Sep 2005, 09:24 PM
Mesaj #1832


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

N-au iesire si recurg in mod clasic si deloc nou, la digresiuni presupus "salvatoare".


rofl.gif

Asa e, practic ne-ai inconjurat... Si noi suntem nevoiti sa apela la digresiuni cum ar fi "arata-ne ca ceea ce vorbesti are si o baza reala, nu e numai in imaginatia ta".


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 29 Sep 2005, 09:26 PM
Mesaj #1833


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@amenhotep :
QUOTE
Ce e greu de īnţeles?

Doresc o explicatie a ta in limba romana si cateva exemple concludente deoarece nuantele unor cuvinte intr-o limba straina imi pot juca feste. Cu atat mai mult cu cat nu stapanesc engleza acelui domeniu.

Offtopic.
Cum fac sa bag un atasament ? Thanx.


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 29 Sep 2005, 09:34 PM
Mesaj #1834


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

Nu pt. ca nu-i dispus Bolt ci pt. ca nici el nici Catalin nu constata ca viul apare din mort.


Cum spuneam, e o chestiune de definitie...

QUOTE

Ba este cel mai puternic argument pt. ca subscrie celei mai importante predictii a lui.


Cum asa de care predictie e vorba? care predictie ne spune ca nu trebuie sa ne asteptam ca viata sa apara din nimic... din nou? rolleyes.gif

QUOTE

Ca s-o luati iar pe aratura detaliilor cu premise gresite ? Tin la voi si n-am sa va las. Nu pot fi atat de crud. Dragii mei, voi aveti nevoie de concepte mature, sanatoase si concordante cu realitatile imediate inteligibile, voi aveti nevoie de simplificare, un adevar universal trebuie sa fie simplu in ochii unei minti inteligente care mai e si rezultatul proceselor sale (dupa voi), voi aveti nevoie de cadre largi de discutie si imagini de ansamblu conforme cu cele mai elementare exercitii de logica.


Vai, imi dau lacrimile de emotie... cry.gif

QUOTE

Nu puteti ignora la nesfarsit ca aveti de-a face cu doar 2 optiuni : complex, viata, inteligenta dintr-o cauza cu aceleasi calitati sau toate astea dintr-o cauza lipsita complet de aceleasi calitati.


Nu stiu cine aici a ignorat asa ceva. Fiecare dintre noi a ales una dintre aceste 2 optiuni.

QUOTE

Logica ar trebui sa functioneze.


Si totusi, vii si tu si postezi...

QUOTE

Dar daca totusi credeti altceva, acele calitati din voi (inteligenta) ar trebui sa faca ea (complex, viata si inteligenta) ceea ce cauza voastra n-a facut. Iar prin asta veti demonstra frumusel ca teoria intamplarismului fericit e invalida deoarece :
1. numai voi (vii si inteligenti) puteti crea din nimic entitati (efecte) cu aceleasi calitati ca ale voastre si de fapt voi sunteti propria voastra cauza (bineinteles universala). Ceea ce-i fals pana la proba contrarie. Sau astept sa creati ex nihilo. Curaj.


Pai asta asteptam noi de la tine! Doar tu esti "creationist". Creeaza tu ex-nihilo si apoi vino si arata-ne "uite asa a procedat Unicornul Roz Invizibil - sau cum vrei tu sa-i spui - cand a creat viata". Eu nu inteleg de ce ne ceri noua sa facem munca pe care trebuie sa o faci tu!?

QUOTE

2. nu veti reusi acest lucru (fiind evident si de ce) si recunoasteti ca altcineva a facut-o cu tot ceea ce vedeti. Ceea ce-i extrem de plauzibil.


Este un non-sens. Extrem de plauzibil daca ignori faptul ca este complet absurd.

QUOTE

3. iar daca totusi "creati" si organizati utilizand elemente preexistente va veti recunoaste limitele si faptul ca operati cu ceva creat ex nihilo de altceva sau altcineva. Ceea ce iarasi e adevarat.


Pai da, asta iti spuneam si eu... daca am crea ex-nihilo am arata mai degraba creationismul decat evolutionismul care nu sustine asa ceva. Eu incep sa cred ca tu chiar intelegi chestia asta dar iti place sa faci pe badea Gheorghe aici.

QUOTE

Dragilor, e groasa rau de tot.


Da, mai ales pentru cei care au impresia ca se poate crea ceva ex-nihilo!


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 29 Sep 2005, 09:38 PM
Mesaj #1835


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (Bolt @ 29 Sep 2005, 10:05 PM)
@axel :
QUOTE
Ti-am raspuns in celalalt mesaj despre testul gresit si inutil al dumneata.

Te rog frumos s-o repostezi, probabil mi-a scapat. Iar in al doilea rand spune-mi ce intelegi tu prin "falsifiabilitate". Da-mi un exemplu. Si atentie, nu-ti voi permite digresiuni atat timp cat inca n-ai trasat implicatiile ambelor concepte fundamentale. Nu scapi. smile.gif

Uite acel raspuns la "testul" dumitale gresit, care in plus n-are nici o legatura cu conceptul de teorie stiintifica: http://www.hanuancutei.com/forum/index.php...ndpost&p=366144


QUOTE
Si nu uita, evo trebuie sa mai explice si originea entitatilor si pe cea a calitatilor lor.

Se pare ca tu uiti ca aceea nu e treaba evolutionismului.


QUOTE
Axel, nu rade de tine.

Nu eu sunt cel care rade de el pe acest topic.


QUOTE
QUOTE
Si in acelasi timp observatia opusa!!!

De exemplu ?

Daca vrei exemplu, da te rog un exemplu de predictie a creationismului si-ti voi arata. Predictie inseamna "creationismul implica faptul ca X, din cauza ca Y", unde X este o propozitie, si Y este o inferenta logica. Vezi exemplul de la evolutionism cu mamiferele si penele.
Curand dupa ce tu vei enunta acea predictie, iti voi arata si ca "creationismul implica faptul ca ~X", unde ~ este operatorul logic de negare.


QUOTE
QUOTE
De-aceea nu este teorie stiintifica!

Faci confuzii mari. Dar ai timp si pe Bolt la dispozitie. smile.gif

Multumesc pentru altruismul tau smile.gif


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 29 Sep 2005, 09:43 PM
Mesaj #1836


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@amenhotep :
QUOTE
Faptul că efectele unei cauze pot avea calităţi foarte diferite de cauza cu pricina e o banalitate şi nu e treaba evoluţionismului să explice aşa ceva.

Nu gandi la scara mica. Iar ca "efectele unei cauze au calitati diferite" ar trebui exemplificate nu frizand derizoriul. Treba evolutionistului e sa gandeasca in limitele unui concept care-i prezice tot ceea ce percepe de la cap la coada si nu de jumatate.
Tu numesti alea exemple ? Stai ca-ti arat eu ce-ar trebui sa exemplifici :
QUOTE
Din ce ia naştere diamantul? Ingredientele sunt: atomi de carbon + presiune mare + timp īndelungat. Aceste ingrediente sunt suficiente, nu e nimic īn plus.

Din ce ia nastere viata ? Ingredientele sunt : atomi + conditii + informatia organizarii lor. Aceste ingrediente NU SUNT SUFICIENTE, si MAI E CEVA IN PLUS. Ce anume ? Astept raspunsul teoriei tale. Pune tu-n mojar ingredientele si obtine acelasi lucru, da ? Dupa care-mi explici originea lor si a calitatilor lor conform carora tu le-ai putut utiliza-n acest sens. Iar la urma, involuntar daca rezultatul e pozitiv, imi vei confirma teoria care spune ca viata vine din viata si inteligenta din inteligenta. wink.gif
Vrei sa mai continui ? Wake up man !
QUOTE
Sincer, chiar şi după aceste cāteva exemple absolut la mintea cocoşului, nu mă aştept să renunţi la principiul evident greşit "Orice calitate prezentă īn efect se regăseşte obligatoriu şi īn cauză", pe care-ţi īntemeiezi discursul. Dar... ce farmec ar mai avea discuţia dacă ai renunţa?

Chiar ca-s la mintea cocosului exemplele tale, imi pare rau s-o constat. Ti-ai ales gresit cauza si efectul dragule.

@cata :
QUOTE
Cum spuneam, e o chestiune de definitie...

Sau de sinceritate.
QUOTE
Cum asa de care predictie e vorba? care predictie ne spune ca nu trebuie sa ne asteptam ca viata sa apara din nimic... din nou?

De predictia creationista care spune ca viata vine numai din viata. Asteptarea unei eventualitati posibile stau la baza certitudinilor tale ?
QUOTE
Vai, imi dau lacrimile de emotie...

Nu si de bucurie.
QUOTE
Nu stiu cine aici a ignorat asa ceva. Fiecare dintre noi a ales una dintre aceste 2 optiuni.

Dar voi n-ati ales-o pe cea adevarata ci pe cea absurda si contrazisa de realitate.
QUOTE
Si totusi, vii si tu si postezi...

Ilogic ar fi sa cred ca ai discernamant.
QUOTE
Pai asta asteptam noi de la tine! Doar tu esti "creationist". Creeaza tu ex-nihilo si apoi vino si arata-ne "uite asa a procedat Unicornul Roz Invizibil - sau cum vrei tu sa-i spui - cand a creat viata". Eu nu inteleg de ce ne ceri noua sa facem munca pe care trebuie sa o faci tu!?

Aloo, dai cu stangu-n dreptu'. Eu sustin contrariul. Si anume ca nu naturalismul si intamplarea e originea tuturor, ci activitatea inteligenta a Unicornului Roz.
QUOTE
Pai da, asta iti spuneam si eu... daca am crea ex-nihilo am arata mai degraba creationismul decat evolutionismul care nu sustine asa ceva. Eu incep sa cred ca tu chiar intelegi chestia asta dar iti place sa faci pe badea Gheorghe aici.

@Cata, eu joc un rol, tu te prezinti ca atare. Daca ai creat ceva ex nihilo tu ai fi Unicornul, si cum n-o poti face e clar c-a facut-o altcineva. Iar de spus, tu nu spui acelasi lucru ci contrariul : ca Unicornul nu exista si totul e natural si preexistent prin sine. Daca nu stiai asta pana acum, ca spui ceva fara sa vrei, voi sublinia eu implicatiile zicerilor tale.
QUOTE
Da, mai ales pentru cei care au impresia ca se poate crea ceva ex-nihilo!

Dai o replica ce implica scienta si potenta universala. Sigur nu esti tu Unicornul roz, verde, cum vrei tu. smile.gif

Acest topic a fost editat de Bolt: 29 Sep 2005, 10:01 PM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 29 Sep 2005, 09:50 PM
Mesaj #1837


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

Din ce ia nastere viata ? Ingredientele sunt : atomi + conditii + informatia organizarii lor. Aceste ingrediente NU SUNT SUFICIENTE, si MAI E CEVA IN PLUS. Ce anume ? Astept raspunsul teoriei tale.


Timp.

Timp necesar pentru ca mecanismul mutatie/selectie sa modeleze sistemele care se reproduc pana cand ajung sa fie ceea ce tu numesti "viata".


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mothman
mesaj 29 Sep 2005, 09:52 PM
Mesaj #1838


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 783
Inscris: 30 July 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.160



QUOTE (Bolt @ 29 Sep 2005, 10:43 PM)
Din ce ia nastere viata ? Ingredientele sunt : atomi + conditii + informatia organizarii lor.


Poate ca informatia consta tocmai in aceste conditii

Acest topic a fost editat de mothman: 29 Sep 2005, 09:53 PM


--------------------
The decision to build artilects or not, will be the toughest decision that humanity will ever have to make.
Personally, I'm glad to be alive now
- Hugo de Garis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Artanis
mesaj 29 Sep 2005, 09:53 PM
Mesaj #1839


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.774
Inscris: 28 March 05
Forumist Nr.: 6.013



Si in vremurile pre-ADN, tot despre mutatie-selectie era vorba ? rolleyes.gif


--------------------
"The great danger for the most of us is not that our aim is too high and we miss it, but is too low and we reach it." Michelangelo Buonarroti
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 29 Sep 2005, 09:54 PM
Mesaj #1840


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



N-as putea sa-ti spun...

Dar poate ne spui tu care este semnificatia clasificarii stratificate daca ti-a revenit interesul pentru subiectul acesta si daca acum ai timp sa studiezi problema in detaliu. Ce parere ai?


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 29 Sep 2005, 10:09 PM
Mesaj #1841


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@Cata :
QUOTE
Timp. Timp necesar pentru ca mecanismul mutatie/selectie sa modeleze sistemele care se reproduc pana cand ajung sa fie ceea ce tu numesti "viata".

Doar timp ? Daca asta e ingredientul hotarator de ce dupa atat TIMP nu vad desfasurarea unui proces de aparitie a vietii din neviata ? O fi avand nevoie de 2-3 milioane de ani. Bun, dar acum trebuie unele incepute acum vreo cateva sute de mii de ani sa fie la un stadiu anume sau pe la jumatea drumului macar. Cum discern acest lucru si vreau sa stiu daca pot interveni in acest proces si sa-l grabesc sau invers ?
@Cata, tu citesti ce bazaconii se pot construi pe teoria ta ? Tu ai macar un singur exemplu de asa ceva iar dupa aceea sa fii in stare sa explici originea intregului material implicat si a tuturor trasaturilor (calitatilor) lui teleonomice ?
@Cata, timpul nu-i un factor hotarator (considera-l vector) ci NUMAI evenimentele incluse in el. Care-s alea ?

Aooleuu, stai ca mi-a scapat ceva. Tu-ti dai seama ce cuvinte mari rostesti : " mecanismul", " sistemele care se reproduc". Acum iti dai seama cate lucruri ai de explicat si nu doar simpla lor rostire ?

Acest topic a fost editat de Bolt: 29 Sep 2005, 10:17 PM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 29 Sep 2005, 10:15 PM
Mesaj #1842


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (Bolt @ 30 Sep 2005, 12:09 AM)
@Cata :
QUOTE
Timp. Timp necesar pentru ca mecanismul mutatie/selectie sa modeleze sistemele care se reproduc pana cand ajung sa fie ceea ce tu numesti "viata".

Doar timp ? Daca asta e ingredientul hotarator de ce dupa atat TIMP nu vad desfasurarea unui proces de aparitie a vietii din neviata ? O fi avand nevoie de 2-3 milioane de ani. Bun, dar acum trebuie unele incepute acum vreo cateva sute de mii de ani sa fie la un stadiu anume sau pe la jumatea drumului macar. Cum discern acest lucru si vreau sa stiu daca pot interveni in acest proces si sa-l grabesc sau invers ?

Viata pe Terra a schimbat atat de puternic conditiile pe planeta (ex.: concentratia de oxigen din atmosfera), incat este imposibila abiogeneza in conditiile actuale pe Terra. Cand ma refer la aparitia vietii, ma refer la viata in forma pe care o cunosti tu. Cu DNA, proteine, etc. Citeste mai in detaliu la: http://www.talkorigins.org/indexcc/CB/CB020.html


Dar oricum, suntem offtopic. Aici discutam despre creationism si evolutionism, nu despre abiogeneza. Asteptam cu sufletul la gura pagina cu testele wink.gif

Acest topic a fost editat de axel: 29 Sep 2005, 10:16 PM


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 29 Sep 2005, 10:22 PM
Mesaj #1843


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

Doar timp ? Daca asta e ingredientul hotarator de ce dupa atat TIMP nu vad desfasurarea unui proces de aparitie a vietii din neviata ?


Pentru ca nu esti dispus sa vezi ca viata decat ceea ce provine din viata! Ce anume nu intelegi de ma pui sa repet la nesfarsit?!



--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 29 Sep 2005, 10:25 PM
Mesaj #1844


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@axel :
QUOTE
Viata pe Terra a schimbat atat de puternic conditiile pe planeta (ex.: concentratia de oxigen din atmosfera), incat este imposibila abiogeneza in conditiile actuale pe Terra.

Axel tu esti orb, eu te intreb cum a aparut prima data viata pe Terra conform teoriei evo.
A doua la mana : de unde stii ca atunci erau conditii favorabile aparitiei ei (si care sunt alea) iar acum nu, din moment ce noi inca suntem vii ? Adica, daca viata presupune conditiile A si B, noi suntem vii, deci conditiile sunt indeplinite, cum poti spune ca tocmai prezenta acestor conditii, NU e favorabila reaparitiei ei ? Aia era o altfel de viata ? Cum asa ? De care ? De unde stii ?

@cata :
QUOTE
Pentru ca nu esti dispus sa vezi ca viata decat ceea ce provine din viata! Ce anume nu intelegi de ma pui sa repet la nesfarsit?!

Bun, acum sunt dispus sa vad si sa consider ca fiind viata, ceva ce nu provine din viata. De exemplu ? "Repeta-mi" exemplele de acest fel. Daca ai sti ce intrebare te asteapta dupa exemplele alea... rolleyes.gif devil.gif

Dar sunt milos devil.gif si te mai las pana maine. Salutare tuturor si o noapte buna. thumb_yello.gif

Acest topic a fost editat de Bolt: 29 Sep 2005, 10:31 PM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Artanis
mesaj 29 Sep 2005, 10:31 PM
Mesaj #1845


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.774
Inscris: 28 March 05
Forumist Nr.: 6.013



Bolt nu mai insista si tu cu aceeasi intrebare. Am fost si eu tentat sa deschid un topic despre abiogeneza, insa am renuntat. Chiar daca abiogeneza ar fi demonstrata experimental asta nu ar arata ca intr-un asemenea mod ar fi aparut viata pe Pamant.
"Argumentul" ti-a fost link-at de axel:

QUOTE
Conditions today are different from conditions in the past in two important ways: First, there was little or no molecular oxygen in the atmosphere or oceans when life first appeared. Free oxygen is reactive and would likely have interfered with the formation of complex organic molecules. More importantly, there was no life around before life appeared. The life that is around today would scavenge and eat any complex molecules before they could turn into anything approaching new life.


--------------------
"The great danger for the most of us is not that our aim is too high and we miss it, but is too low and we reach it." Michelangelo Buonarroti
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 29 Sep 2005, 11:14 PM
Mesaj #1846


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (Bolt @ 30 Sep 2005, 12:25 AM)
Axel tu esti orb, eu te intreb cum a aparut prima data viata pe Terra conform teoriei evo.

Teoria evolutionista nu se ocupa cu asa ceva.
In schimb, exista o stiinta, ceva legat de geologie, care spune cum era Terra in diferite perioade de timp. Nu are nici legatura cu evolutionismul acea stiinta, nici cu creationismul.


QUOTE
A doua la mana : de unde stii ca atunci erau conditii favorabile aparitiei ei (si care sunt alea) iar acum nu, din moment ce noi inca suntem vii ? Adica, daca viata presupune conditiile A si B, noi suntem vii, deci conditiile sunt indeplinite, cum poti spune ca tocmai prezenta acestor conditii, NU e favorabila reaparitiei ei ? Aia era o altfel de viata ? Cum asa ? De care ? De unde stii ?

Faptul ca viata schimba mediul este o certitudine. Vezi probleme din ecologie.

Daca viata a aparut prin abiogeneza, viata de-atunci avea nevoie de alte conditii de mediu decat viata de-acum. Evident, abiogeneza cu supa primordiala & stuff exclude creationismul. Prin urmare intrebarea ta nu prezinta absolut nici un interes pentru discutie.


Ca sa rezum, inferenta ta "logica" este: daca evolutionismul este fals, nu avea cum sa existe abiogeneza. Cum eu nu pot accepta validitatea evolutionismului fara abiogeneza, concluzia este ca evolutionismul este fals.
Pe langa alte presupuneri false, logica ta este echivalenta cu "daca evolutionismul este fals, atunci evolutionismul este fals" spoton.gif

Acest topic a fost editat de axel: 29 Sep 2005, 11:22 PM


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 30 Sep 2005, 06:54 AM
Mesaj #1847


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@axel :
QUOTE
Teoria evolutionista nu se ocupa cu asa ceva.

Ti-aduci aminte cand ziceam eu ca d'aia evo e insuficienta ca si concept cosmogonic ? Ramane valabil. Intai de toate trebuie sa fii capabil sa explici originea obiectului de studiu al evolutiei si intreaga sa suita de calitati in raport cu originea lor.
QUOTE
n schimb, exista o stiinta, ceva legat de geologie, care spune cum era Terra in diferite perioade de timp. Nu are nici legatura cu evolutionismul acea stiinta, nici cu creationismul.

Pai era Terra intr-un fel sau altul in perioade diferite dar cum se face ca deja ERA. Iar legatura cu creationismul are din plin deoarece ca si concept aparitia Terrei e prezisa ca fiind tot opera unui creator inteligent.
QUOTE
Faptul ca viata schimba mediul este o certitudine. Vezi probleme din ecologie.

Cu totul de acord numai ca schimbarile nu devin impropice vietii cu atat mai mult cand conditiile aparitiei ei sunt extrem de complexe. E o totala lipsa de logica. Daca aparitia vietii presupune anumite conditii automat perpetuarea ei presupune mentinerea acelorasi conditii. ori daca azi noi suntem vii contiile sunt indeplinite si mentinute iar gradul de favorabilitatea al reaparitiei vietii (spontan) e urias conform evo.
QUOTE
Daca viata a aparut prin abiogeneza, viata de-atunci avea nevoie de alte conditii de mediu decat viata de-acum. Evident, abiogeneza cu supa primordiala & stuff exclude creationismul. Prin urmare intrebarea ta nu prezinta absolut nici un interes pentru discutie.

Dar de ce "daca" ? Ce te face sa presupui ca viata a aparut prin abiogeneza ? He, he, stii ce faci tu ? Un salt in bezna si-n abscons, ma inviti acolo si daca nu vreau sa te urmez sunt vinovat. Tu nu vezi ca-ti incepi discursul cu-n "daca" insurmontabil ? Ca sa fie asa, trebuie sa stabilesti intai conditiile aparitiei, cauzele aparitiei, mecanisme & co. Reproduci macar teoretic astea si apoi folosesti (desi insuficient) o teorie care sa prezica bazaconia asta care zice ca viata ar fi putut aparea pe Terra prin abiogeneza dar nu-i in stare sa spuna cum a aparut Terra si acele conditii "favorizante". Mai mult, acele conditii nici nu par a fi cunoscute.
QUOTE
Ca sa rezum, inferenta ta "logica" este: daca evolutionismul este fals, nu avea cum sa existe abiogeneza. Cum eu nu pot accepta validitatea evolutionismului fara abiogeneza, concluzia este ca evolutionismul este fals.
Pe langa alte presupuneri false, logica ta este echivalenta cu "daca evolutionismul este fals, atunci evolutionismul este fals"

Hai ca-ti arat eu acum cine si unde fals si cine de cine rade. Dragule, eu incep asa :
1. Daca evolutionismul e adevarat ar trebui sa AVEM abiogeneza.
2. Cum eu nu pot accepta validitatea evolutionismului, nu numai fara abio ci si fara o explicatie totala a elementelor implicate in domeniul de referinta, concluzia ca evo e fals e cat se poate de adevarata.
Nu e nici o presupunere gresita sa te astepti ca un anumit model sa-ti confere de la bun inceput toate ingredientele si sa nu-si inceapa drumul de la jumate declinandu-si o incompetenta. Iar logica mea functioneaza astfel : daca evo e adevarat ca proces, atunci trebuie sa existe cumva o alta teorie care sa-l circumscrie pe el si originea intregului sau domeniu de aplicatie, inclusiv acea sursa sa aiba in comun calitati ale efectelor sale. Care-i acea teorie ?


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 30 Sep 2005, 07:24 AM
Mesaj #1848


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

2. Cum eu nu pot accepta validitatea evolutionismului, nu numai fara abio ci si fara o explicatie totala a elementelor implicate in domeniul de referinta, concluzia ca evo e fals e cat se poate de adevarata.


Logica, domn'e, la cel mai inalt nivel. rofl.gif


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 30 Sep 2005, 07:40 AM
Mesaj #1849


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



Hai sa-ti explic altfel, nu pt. ca n-ai intelege ci pt. ca sa fie evident despre cine razi.
QUOTE
Cum eu nu pot accepta validitatea evolutionismului, nu numai fara abio ci si fara o explicatie totala a elementelor implicate in domeniul de referinta, concluzia ca evo e fals e cat se poate de adevarata.

Nu pot accepta validitatea teoriei evo chiar daca ea ar avea vreo explicatie la abiogeneza (ar fi doar o treaba facuta pe jumatate) ci numai daca-mi explica SI originea tuturor elementelor implicate in acest proces (care de fapt nu e cauza ci un efect). In plus trebuie sa detalieze si relatia dintre cauza ei, a elemetelor pe care le circumscrie si calitatile lor in raport cu cauza.
Asadar, concluzia e ca evo e o eroare totala deoarece nu-i in stare sa-si explice cauza lui ca proces. Ce nu-i clar ? Ca evo e insuficienta ? Demonstreaza contrariul. Daca ai avea un mimim de simt literar si ai sti sa citesti o afirmatie recureta, n-ai mai rade de tine si nici nu te-ai mai oferi ca spectacol. Tu chiar n-ai inteles ca eu resping de fapt o teorie insuficienta si incapabila sa-si postuleze o origine a domeniului ei pe masura calitatilor lui ?

Acest topic a fost editat de Bolt: 30 Sep 2005, 07:49 AM


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 30 Sep 2005, 08:04 AM
Mesaj #1850


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (Bolt @ 30 Sep 2005, 08:54 AM)
Daca aparitia vietii presupune anumite conditii automat perpetuarea ei presupune mentinerea acelorasi conditii.

Concluzie nefundamentata logic.
1. Nu este adevarata in sine. Poate ca viata a aparut chinuita, dar a reusit sa surpavietuiasca, si culmea, a reusit sa schimbe mediul astfel incat sa-l faca mai favorabil supravietuirii (nu aparitiei).
2. Formele de viata se schimba. Dar intr-adevar, cum tu nu poti accepta evolutionismul, asta este exclus, prin urmare evolutionismul este fals spoton.gif

QUOTE
ori daca azi noi suntem vii contiile sunt indeplinite si mentinute iar gradul de favorabilitatea al reaparitiei vietii (spontan) e urias conform evo.

Concluzie nefundamentata logic. In plus, ti-am mai explicat, acum nu-s conditii favorabile de reaparitie al vietii, viata de tipul carbon-DNA-proteine.


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 30 Sep 2005, 08:19 AM
Mesaj #1851


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (Bolt @ 30 Sep 2005, 09:40 AM)
Asadar, concluzia e ca evo e o eroare totala deoarece nu-i in stare sa-si explice cauza lui ca proces.

Pai nici nu incearca. Teoriei evolutioniste ii este indiferent daca viata a fost creata de un Dumnezeu, daca a aparut din intamplare pe Terra, daca a fost insamantata de un extraterestru sau daca daca a ajuns accidental pe terra (gen samanta care a traversat spatiul interplanetar).
Asa ca ar trebui sa-ti revizuiesti din plin procesele tale de inferenta.


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolt
mesaj 30 Sep 2005, 08:40 AM
Mesaj #1852


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.458
Inscris: 15 June 05
Forumist Nr.: 6.455



@axel :
QUOTE
Nu este adevarata in sine. Poate ca viata a aparut chinuita, dar a reusit sa surpavietuiasca, si culmea, a reusit sa schimbe mediul astfel incat sa-l faca mai favorabil supravietuirii (nu aparitiei).

Ce intelegi tu prin "adevarata in sine" ? Iar a doua propozite trimite-o unui scenarist holywood-ian, acolo totul e posibil. Dragule, cu "poate ca" numa' stiintific nu-i evo !
QUOTE
Formele de viata se schimba. Dar intr-adevar, cum tu nu poti accepta evolutionismul, asta este exclus, prin urmare evolutionismul este fals

Ca viata sa se schimbe mai intai trebuie sa apara. Pune evolutia sa explica acest lucru. Evolutionismul e fals pt. ca-n ciuda insuficientelor se considera stiintific. Evolutionismul e fals, nu pt. ca nu-l accept eu, ci pt. ca e insuficient, absurd si fantezist. Opictura rupestra spune infinit mai mult decat el.
QUOTE
Concluzie nefundamentata logic.

Adica suntem morti ? blink.gif
QUOTE
In plus, ti-am mai explicat, acum nu-s conditii favorabile de reaparitie al vietii, viata de tipul carbon-DNA-proteine.

Bun :
1. Care-s conditiile ?
2. Daca le stii, cum le-ai aflat si de ce nu le reproduci ?
3. Care-i originea Terrei si a elementelor acelor conditii ?
4. Care-i relatia dintre domeniu si insusirile lui ?
5. De ce nu intelegi ca evo nu-i o teorie completa care sa-ti confere un cadru conceptual d'a capo al fine ?
QUOTE
Pai nici nu incearca.

Si e suficienta si credibila in acest fel ?
QUOTE
Teoriei evolutioniste ii este indiferent daca viata a fost creata de un Dumnezeu, daca a aparut din intamplare pe Terra, daca a fost insamantata de un extraterestru sau daca daca a ajuns accidental pe terra (gen samanta care a traversat spatiul interplanetar).

Indiferenti sunt adeptii ei, biata de ea. Nu poti fi indiferent cand esti in fata unei opere originata doar in doua moduri : inteligent - teleologic sau natural - intamplator.


--------------------
Ceea ce ajunge omul sa creada despre originea sa, va determina succesul sau esecul vietii sale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 30 Sep 2005, 08:44 AM
Mesaj #1853


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (Bolt @ 30 Sep 2005, 10:40 AM)
QUOTE
Nu este adevarata in sine. Poate ca viata a aparut chinuita, dar a reusit sa surpavietuiasca, si culmea, a reusit sa schimbe mediul astfel incat sa-l faca mai favorabil supravietuirii (nu aparitiei).

Ce intelegi tu prin "adevarata in sine" ?

Adica e falsa chiar si stand-alone, fara sa te mai uiti si la context.


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 30 Sep 2005, 08:45 AM
Mesaj #1854


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE (Bolt @ 30 Sep 2005, 08:40 AM)
Hai sa-ti explic altfel, nu pt. ca n-ai intelege ci pt. ca sa fie evident despre cine razi.
QUOTE
Cum eu nu pot accepta validitatea evolutionismului, nu numai fara abio ci si fara o explicatie totala a elementelor implicate in domeniul de referinta, concluzia ca evo e fals e cat se poate de adevarata.

Nu pot accepta validitatea teoriei evo chiar daca ea ar avea vreo explicatie la abiogeneza (ar fi doar o treaba facuta pe jumatate) ci numai daca-mi explica SI originea tuturor elementelor implicate in acest proces (care de fapt nu e cauza ci un efect). In plus trebuie sa detalieze si relatia dintre cauza ei, a elemetelor pe care le circumscrie si calitatile lor in raport cu cauza.
Asadar, concluzia e ca evo e o eroare totala deoarece nu-i in stare sa-si explice cauza lui ca proces. Ce nu-i clar ? Ca evo e insuficienta ?

Ce nu e clar, sa vedem, de exemplu cum poti spune tu chestia asta si sa nu simti nimic in neregula, asta e neclar pentru mine. Oricum, incep sa ajung la concluzia ca o faci special. Nimeni nu e chiar asa de... badea Gheorghe pe cat vrei tu sa pari! Nici macar badea Gheorghe insusi.


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 30 Sep 2005, 08:50 AM
Mesaj #1855


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (Bolt @ 30 Sep 2005, 10:40 AM)
Ca viata sa se schimbe mai intai trebuie sa apara. Pune evolutia sa explica acest lucru. Evolutionismul e fals pt. ca-n ciuda insuficientelor se considera stiintific. Evolutionismul e fals, nu pt. ca nu-l accept eu, ci pt. ca e insuficient, absurd si fantezist. Opictura rupestra spune infinit mai mult decat el.

Este exact cum ti-am mai spus in mintea ta:
Abiogeneza nu are sens fara evolutionism. Dar cum tu nu accepti evolutionismul, abiogeneza este falsa. Si cum tu nu intelegi evolutionismul decat legat de abiogeneza, este clar ca evolutionismul este fals.

Interesant sir logic spoton.gif Ar trebui sa inventeze premiul nobel pentru logica. Ti s-ar oferi premiul din motive de creativitate! rofl.gif


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post

102 Pagini V  « < 51 52 53 54 55 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 April 2024 - 05:39 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman