HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

8 Pagini V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Fascinatia Vanatorii?
Ce parere aveti despre vanatoare?
Nu puteti vizualiza rezultatele sondajului inainte de a vota. Va invitam sa va logati si sa votati pentru vizualizarea rezultatelor.
Nr. Voturi: 64
Musafirii nu pot vota. Va invitam sa va logati / inregistrati. 
Hampu The Great
mesaj 3 Mar 2004, 12:02 PM
Mesaj #36


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.060
Inscris: 5 December 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.378



Menthoru'
Nici Omul Bun, nici eu, nici ceilalti nu am discutat aici legislatia vanatorii.. ci ETICA ei.
Etica este stiinta care se ocupa cu studiul binelui si al raului.
E pacat ca ai pareri atat de preconcepute despre ceva despre care este evident ca nu cunosti nimic.
Atata timp cat refuzi sa iti clarifici problemele eu zic ca ar fi bine sa fi mai retinut cu invective de genul marsav sau las.
La fel Sorin, nu stateam ascuns "ca o curva", faceam o vanatoare "la panda", perfect etica si foarte legala.
As fi fost intradevar de o moralitate discutabila daca as fi pandit animalul la adapat sau la hranit. Eu l-am asteptat acolo unde am dedus ca il voi gasii.
Basketul se paractica prin padure, necesita cunostinte speciale din viata animalelor, sau abilitatile fizice pe care le reclama tirul ???
Creatia artistica o practic deja....cu ceva rezultate avand in vedere personala din 1987 de la A35, dar si cele cateva expozitii de grup la care am participat.

Menthoru', Sorin, Bdl, va rog sa renuntati la jigniri (bdl, cand pui intre ghilimele "jicniri" si" ma rad", pe cine citezi si de unde ???)
E gest de mare barbatie sa tabarati cu totii in acest fel pe unul singur (nu inteleg inca pozitia Omului Bun ) ???
Nu e de ajuns ca aveti o majoritate absoluta ???


--------------------

Raiul este un loc in sufletul nostru in care cei vi ii pastreaza in viata pe cei morti..
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
menthoru'
mesaj 3 Mar 2004, 12:10 PM
Mesaj #37


Domnitor
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.033
Inscris: 3 September 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 706



Auzi prietene, lasa-ne pe noi astia care nu vedem lucrurile atat de moral si de etic ca tine. Etic ar fi sa-ti faci o clona si sa va vanati intre voi cat vreti. Atunci ar fi totul echilibrat. Ce putere are in fata ta animalul ala? Ce sanse are? Asta e etica si moralitatea ta? Mi-am promis sa nu mai postez aici insa sunt pornit rau pe aberatiile tale. Nu am idei preconcepute. Idei preconcepute aveam daca il jigneam pe Nicodim. Sau daca spuneam ca nu suport persoanele de culoare. Insa criminalii nu-i halesc. Got it?
Invective, jigniri ... ti se pare. Nu cred ca stii ce e aia o jignire adevarata. Si crede-ma, vis-a-vis de atitudinea ta, imi vine sa-ti spun mai multe, insa imi este jena de oamenii de bun simt de aici.

Am zis ... care este ... 50.gif


--------------------
I have given it much thought / It seems, disaster must come / At best, only postponed / Shaolin Kung-Fu to survive / Must now be taught to more young men / We must expand, get more pupils / So that the knowledge will spread
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 3 Mar 2004, 01:07 PM
Mesaj #38


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Hampu
QUOTE

E gest de mare barbatie sa tabarati cu totii in acest fel pe unul singur (nu inteleg inca pozitia Omului Bun ) ???
Nu e de ajuns ca aveti o majoritate absoluta ???

Eu zic ca nu a tabarat nimeni pe tine, am incercat sa vorbesc clar si logic si fara atac la persoana. Asa cum am spus discutam principii aici... In anumite probleme, este nevoie de dezbateri. Trebuie sa fie pareri diferite, altfel daca toti ar fi de aceeasi parere, treaba ar fi plictisitoare tongue.gif . Eu chiar ma bucur ca am avut sansa sa vorbesc cu tine aici pe tema vanatorii, tu fiind un vanator pasionat si constient din cate am inteles. Am sperat sa aflu niste raspunsuri la intrebarile pe care ti le-am pus, in special la aceea:" De ce e nevoie sa omori animalul dupa ce l-ai gasit?" Sunt de acord cu padurea, cu alergatul prin padure, cu fugaritul animalelor, cu studierea si pandirea lor - dar de ce sa nu te opresti aici? de ce sa le omori? de ce sa le pui craniul la capul patului? Asta eu nu o inteleg, si din pacate nu ai reusit sa ma lamuresti. Cel putin pe mine... Speram sa existe o explicatie care mie imi scapa, dar se pare ca nu, si ma bucur ca nu exista. Chestia cu etica este iar un praf aruncat pentru camuflaj. Pana la urma etica tine de bun simt, iar bunul simt al meu spune ca a ucide animale din placere sau hobby, nu e bine.
Si imi vine acum in minte un scenariu:" Daca peste noi vine o specie mai evoluata, cu arme performante, tie ti-ar place sa fi alergat prin paduri si omorat? Ti-ar place ca alora sa le faca placere sa te ia in catarea armelor lor?
Ce spui de zicala: Ce tie nu-ti place altuia nu-i face? Sau animalele nu merita o intrebare asa grea...?!


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 3 Mar 2004, 01:07 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
menthoru'
mesaj 3 Mar 2004, 01:49 PM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.033
Inscris: 3 September 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 706



QUOTE
Ce tie nu-ti place altuia nu-i face? Sau animalele nu merita o intrebare asa grea...?!


super bine zis. respect clontopel ... clopotel smile.gif


--------------------
I have given it much thought / It seems, disaster must come / At best, only postponed / Shaolin Kung-Fu to survive / Must now be taught to more young men / We must expand, get more pupils / So that the knowledge will spread
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jazz
mesaj 3 Mar 2004, 02:06 PM
Mesaj #40


Haiduc
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.002
Inscris: 17 January 04
Din: Ann Arbor
Forumist Nr.: 1.865



QUOTE (Likurici @ 3 Mar 2004, 11:40 AM)
Nu stiu mai nimic despre vanatoare, doar din cele vazute in emisiunile de la tv. dar nici pe acestea nu le urmaresc decat extrem de rar.
Recunosc sincer ca am oroare de sange, imaginile de pe autostrazi cu animale strivite imi fac rau, de foarte multe ori tragem pe dreapta din cauza starii pe care o am.
Nu as putea face rau unui animal.
Cu toate acestea, uneori, mananc vanat si recunosc tot sincer ca este gustos.
Port jchete din piele sau hainele din blana naturala.
Asta este ipocrizie?
Banuiesc ca acele animale au fost sacrificate dupa niste criterii, in mod controlat. Sunt oameni care trebuie sa faca si acest lucru.

Likurici,
Iertare dar asta e ipocrizie....
Cu ani in urma in tara am vazut un documentar filmat la o ferma de crestere a vulpilor polare, mi-a trebuit ceva timp sa imi revin. Imi aduc aminte animale crescute in custi care nu le permiteau sa se ridice pe cele patru labe, in functie de comanda modelului de haina de blana, animalele erau jupuite de blanita dupa picioare si traiau asa, cu picioare jupuite pana cand urma sa fie omorate si pentru restul... Imagini absolut infioratoare! Fotografia pe care am postat-o eu cu monstrul ala omorand puiul de foca( puii sunt furati de langa mamele lor, ele saracutele se lupta sa ii apere dar uneori trei sau patru vanatori vin in ajutor si atunci ea ce sa mai faca...) arata exact cum se obtine blana pentru haini de lux, hainile de blana de pui de foca sunt printre cele mai scumpe pentru ca trebuiesc supuse unui procedeu special pentru a tine parul in loc (puii isi pierd blana alba, e inlocuita cu cea gri). Alte animale sunt gazate sau electrocutate...
Da, imi pare rau Likurici, asta numesc eu ipocrizie, sa ti se faca rau cand vezi animalele omorate de masini dar mananci vanat si porti blana si piele... Asta pentru ca nu ai vazut cum sunt omorate si de cata cruzime dau dovada oamenii(!) aia.



Hampu,
Vroiam sa iti spun ce am vazut aseara... Era aproape de ora de culcare si am iesit afara sa il strig pe Sighi, pisoiul meu si ce crezi ca am vazut in fata casei?... Un pui de iepuras. Ce trebuia sa fac? Sa iau arma si sa il impusc? El nici macar nu s-a miscat, ne uitam unul la altul... Asta nu e nimic, uneori dimineata, inainte de rasarit vad cate patru sau cinci caprioare, nu stiu cum au ajuns aici ca stam imi mijlocul orasului sau doua vulpi. Sa stau la panda si sa le omor? Nu, ma bucur sa le vad si ma consider norocoasa ca le pot vedea. smile.gif

Acest topic a fost editat de Jasmine: 3 Mar 2004, 02:17 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hampu The Great
mesaj 3 Mar 2004, 03:16 PM
Mesaj #41


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.060
Inscris: 5 December 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.378



Jasmine :

"si ce crezi ca am vazut in fata casei?... Un pui de iepuras. Ce trebuia sa fac? Sa iau arma si sa il impusc? El nici macar nu s-a miscat, ne uitam unul la altul... Asta nu e nimic, uneori dimineata, inainte de rasarit vad cate patru sau cinci caprioare, nu stiu cum au ajuns aici ca stam imi mijlocul orasului sau doua vulpi. Sa stau la panda si sa le omor? "

Nu , e interzis sa ucizi puietul. Si apoi acum suntem in extra sezon. Animalele au vremea lor de iubit in aceasta perioada, si vanatorii au grija ca nimeni sa nu le deranjeze. Din pacate, ca si noi toti ceilati ele au si o vreme de murit.
E un mare pacat sa ucizi caprioare, totusi cate odata este necesar si acest lucru.
Iepurii trebuiesc rariti din multe motive legate de echilibrul ecologic, si de protectie a culturilor agrotehnice.
Peste tot in lume se procedeaza la fel.
Sigur ca Dlui plin de constinta, dar complet lipsit de respect, i-ar placea o placinta cu carne de iepure, sau o friptura vanatoresca din carnea aceluiasi animal, dar el n-ar vrea sa auda nimic despre cum a ajuns ea in farfurie.
Deh principiile sunt haine prea stramte cateodata.

Sa iti spun si eu o poveste adevarata.
Am o cabana in Piatra Craiului, si o vecina de acolo a fost "calcata" acum doua ierni de o vulpe. Avea 23 de gaini ouatoare. Ai cea mai vaga idee ce inseamna asta pentru un om batran si amarat din varful muntelui, in toiul iernii ??
Vulpea le-a ucis pe toate. A mancat vreo doua, de ucis le -a ucis pe toate dintr-o ratiune foarte simpla. Intrase in sura pe la atic (sageac) unde gasise o scandura desprinsa de vant. Probabil ca odata ajunsa inauntru gainile au simtit-o si au inceput larma. Ca sa evite interventia tarancii a trebuit sa le suprime pana la ultima.
Spune-mi Jas, daca ai fi avut puterea sa intervi in vreun fel in povestea asta ce ai fi facut ???

Clopotel, imi place mult cum scri si cum iti susti punctul de vedere. Regret ca nu am fost suficient de explicit, dar da-mi voie sa mai incerc...


Acest topic a fost editat de Hampu The Great: 3 Mar 2004, 04:23 PM


--------------------

Raiul este un loc in sufletul nostru in care cei vi ii pastreaza in viata pe cei morti..
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 3 Mar 2004, 03:43 PM
Mesaj #42


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



QUOTE
Am o cabana in Piatra Craiului, si o vecina de acolo a fost "calcata" acum doua ierni de o vulpe. Avea 23 de gaini ouatoare. Ai cea mai vaga idee ce inseamna asta pentru un om batran si amarat din varful muntelui, in toiul iernii ??
Vulpea le-a ucis pe toate. A mancat vreo doua, de ucis le -a ucis pe toate dintr-o ratiune foarte simpla. Intrase in sura pe la atic (sageac) unde gasise o scandura desprinsa de vant. Probabil ca odata ajunsa inauntru gainile au simtit-o si au inceput larma. Ca sa evite interventia tarancii a trebuit sa le suprime pana la ultima.


Draga Hampule!! Ma asteptam mai mult de la tine ca vanator pasionat de animale....ar trebuii sa stii mai multe despre ele dar vad ca preferi doar sa le omori si nu sa inveti ceva despre comportamentul lor.

Vulpea a ucis toate gainile nu de frica vecinei ( vezi ca o trec la perle si propun sa fie candidata la Perla anului ). E de stiut ca rasa canina omoara tot ce se misca din instinct fata de feline ce ucid doar atat cat au nevoie pt. a manca. Asa procedeaza si lupii, coiotii, hienele cu pete si toata familia canina.

M-am asteptat la mai mult, dar nu suntem la ora de zoologie asa ca nu lua greu mesajul meu....

Sorin.

ps. scuze dar am impresia totusi ca stii ceva de animale inafara sa le recunosti....cum sa le ucizi si cum sa le pandesti mad.gif


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hampu The Great
mesaj 3 Mar 2004, 04:45 PM
Mesaj #43


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.060
Inscris: 5 December 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.378




Asadar Clopotel,
cautarea vanatului este doar o prima faza a vanatorii...
Defapt a doua prima este pregatirea vanatorii, toate sunt la fel de frumoase si placute.
Imagineaza-ti o zi de toamna, inceputa pe la patru dimineata,incearca sa vezi drumul inegurat, linile stralucitoare ale marcajului care dispar sub masina in lumina farurilor, apoi deodata rasaritul surprins pe geamlacul lateral al masinii, frigul diminetii, gustul cafelei sorbite din paharutul termosului. In cele din urma padurea si ceata care se ridica din ea in primele ore ale diminetii....
Roua sclipitoare din diminetile inceputului de toamna alergand pe frunze si pe iarba. Aerul tare al diminetii...
Urmeaza mersul prin desisul padurii, scotoceala...Poate sa insumeze si 20 de kilometrii intr-o singura zi.... 20 de km. prin padurea deasa, nu pe drum asfaltat. .....Apoi controversele cu camarazii.... ce inseamna urma asta, dar aia ?? ...cum trebuie ea interpretata...pe unde o luam......ce avem de facut.....Brobanele de sudoare care se scurg pe frunte in tensiunea asteptarii...si musca aia care urca si coboara pe obraz si pe care nu o pot alunga pentru ca gestul mi-ar putea trada prezenta...Setea care "ma naruie" si amorteala ce mi s-a instalat in piciorul sting din cauza pozitiei in care trebuie sa stau nemiscat....Soarele pe asfintit si lumina lui care te orbeste exact pe directia pe care urmeaza sa apara vanatul....dar va vani el oare astazi ???
Ultimele minute; va trebui sa strangem si sa plecam...nu-i nimic maine vom incerca inca odata...si chiar atunci cand totul parea terminat, pentru doar cateva secunde apare .....Din clipa in care ai epolat este doar o chestiune de viteza in reactii intre tine si el ...intre doua animale care au amandoua aceiasi sansa, pentru ca el este la el acasa....si pentru ca el poate sa dispara printr-un simplu salt acolo unde mie imi trebuiesc minute lungi sa ajung....Am doar doua focuri si numaratoarea incepe din clipa in care am epolat, pentru ca asta e momentul in care amandoi stim exact dimensiunile situatiei.....Practic daca nu nimeresc din prima, a doua lovitura are mai mult sanse teoretice decat reale...Stii cata tensiune e in momentele alea...Cum sa tragi, unde sa tragi, poti trage un foc clar ???...Exista riscul sa produci doar rana ??.... sti cum iti tremura toate inchieturile ???
O pocnitura.....si gata...totul s-a sfarsit... Sansele au fost egale, miza insa a fost diferita.
De ce ,..... de ce nu ma multumesc sa il parasesc...L-am cautat, l-am gasit, l-am vazut...l-am invins..am fost mai tehnic..am fost mai siret..cu toate simturile ale ale lui care ii pernit sa "ma vada" de la distante de kilometrii am fost mai bun......
DE CE SA IL MAI SI OMOR ???
Pentru ca gestul asta final este momentul culminant si justificarea tuturor celorlalte gesturi pe care le-am facut pina acum in aceasta ipotetica vanatoare.
Nu am facut eu lumea...Asa este ea....

"In afara omului toate celelalte animale sunt nemuritoare !!!
Omul traieste in timp, in succesiunea lui. Omul traieste in ascensiune temporala, are un trecut,
un prezent, si un viitor in care il asteapta moartea de care e constient si avizat
..Animalele traiesc in actualitate, in eternitatea clipei....ele nu au grija mortii..."


--------------------

Raiul este un loc in sufletul nostru in care cei vi ii pastreaza in viata pe cei morti..
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hampu The Great
mesaj 3 Mar 2004, 05:48 PM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.060
Inscris: 5 December 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.378



Sorine, tu mai mult iti ceri scuze ......
Las-o mai usor cu perla anului, si linisteste-ti spiritul ala ingrijorat !! A facut bine daca m-a creditat cu ceva cunostinte din obiceiurile animalelor.
Ce ai vrut tu sa spui este ca vulpea face parte din "rasa canina" (....defapt din Ordinul Fissipeda, Familia Canidae cum ar veni in banii nostrii; asta intr-o prima aproximare, ca daca te iau la increngaturi, clase, supraordine ne apuca dmineata), fiind destul de cunoscuta confuzia pe care o fac cei mai multi incadrand vulpea "la feline" (adica, acelasi ordin dar familia Felidae , iarasi convertit in banii nostrii). A fost si intrebare incuietoare la nu stiu ce concurs TV.
Nu era un secret frate.
Da pentru ca m-ai gratulat cu atentie si informatie, da-mi voie sa fac la fel.

...."rasa canina omoara tot ce se misca din instinct "
Ala de zici tu.."omoara tot ce misca din instinct" (si asta chiar e de perla anului, daca nu a secolului, pentru ca de cand au aparut Canidae-le, totusi mai misca pe ici pe colo cate ceva pe planeta ), adica instincul ala, este o caracteristica generala a Canidae-lor cu variatiuni importante la fiecare din membrii acestei familii.
Sunt cam obosit acum, si nu am nici timp sa dezvolt. Daca vrei o sa reluam discutia; pana atunci poate se invredniceste cineva care locuieste la sat, sau are casa de vacanta pe acolo, sa povesteasca aici daca stie chiar si din auzite, cum se desfsoara in general atacul vulpii la cotet.


--------------------

Raiul este un loc in sufletul nostru in care cei vi ii pastreaza in viata pe cei morti..
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Likurici
mesaj 3 Mar 2004, 06:33 PM
Mesaj #45


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 215
Inscris: 16 January 04
Forumist Nr.: 1.849



Jasmine, iti inteleg punctul de vedere.
In cazul asta ma poti considera ipocrita si pentru faptul ca nu sunt vegetariana.


--------------------
"De cele mai multe ori ceea ce numim noi fericire e ceea ce nu cunoastem."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 3 Mar 2004, 07:02 PM
Mesaj #46


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



Chiar ca esti obosit Hampule ... intrebarea e de la ce ti se trage sad.gif

Altfel nu pot sa inteleg cum esti in stare sa scrii un mesaj la care nu spui nimic... citeste mai sus si ai sa vezi.

Sorin.


PS. am bagat de seama ca ai un mod selectiv de a intelege!! Ti-am spus ca nu suntem la zoologie dar continui sa frusty.gif frusty.gif frusty.gif


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 3 Mar 2004, 07:45 PM
Mesaj #47


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



OK ... Hampu, am banuit eu ca acesta este adevarul, dar doream sa-l aud din gura ta... tongue.gif
Sunt perfect de acord, si chiar am trait un pic descrierea ta la inceput. Este minunat sa fii in natura, poate la orice ora...
QUOTE

si chiar atunci cand totul parea terminat, pentru doar cateva secunde apare .....

Frumos, pana aici. Inclusiv aparitia animalului. Este punctul culminant...Si atunci eu ce fac: raman nemiscat, duc mana incet catre aparatul de fotografiat si imortalizez o bijuterie a naturii. Clicaitul aparatului atrage atentia animalului, atunci ca un arc, acesta face un salt imposibil si dispare in intunericul padurii... simt o bucurie nesfarsita in suflet. Multumesc Cerului ca am avut aceasta sansa - sa-l intalnesc si sa-l admir. Voi povesti si prietenilor, si poate vor voi si ei sa vina sa-l vada, ce frumos salta printre copacii padurii. Am si dovada: o fotografie superba.

Sau:
QUOTE

Am doar doua focuri si numaratoarea incepe din clipa in care am epolat, pentru ca asta e momentul in care amandoi stim exact dimensiunile situatiei.....Practic daca nu nimeresc din prima, a doua lovitura are mai mult sanse teoretice decat reale...Stii cata tensiune e in momentele alea...Cum sa tragi, unde sa tragi, poti trage un foc clar ???...Exista riscul sa produci doar rana ??.... sti cum iti tremura toate inchieturile ???
O pocnitura.....si gata...totul s-a sfarsit... Sansele au fost egale, miza insa a fost diferita.
De ce ,..... de ce nu ma multumesc sa il parasesc...L-am cautat, l-am gasit, l-am vazut...l-am invins..am fost mai tehnic..am fost mai siret..cu toate simturile ale ale lui care ii pernit sa "ma vada" de la distante de kilometrii am fost mai bun......

Oh... dar natura nu l-a inzestrat pe el cu simturi care sa-l aparere de tine. Nuuu... nici pe departe.... El are simturi pentru alte animale, cum ar fi lupul. Natura nu l-a creat cu blindaj pentru glont. I-a dat doar miros si sprinteneala. Si oricat de sprinten ar fi el, nu poate fugi mai repede ca glontul....natura nu l-a pregatit pentru intalnirea cu tine ... el nu are sanse ...poate doar norocul sa nu apara in calea ta ... El are coarne pentru aparare, chiar si in fata lupului, dar pentru glont nu are nimic ...absolut nimic... Ar prefera sa intalneasca o haita de lupi decat un Hampu, atunci ar mai avea sanse ....
QUOTE

DE CE SA IL MAI SI OMOR ???
Pentru ca gestul asta final este momentul culminant si justificarea tuturor celorlalte gesturi pe care le-am facut pina acum in aceasta ipotetica vanatoare.

De ce te gandesti numai la tine? De ce pui sentimentele tale mai presus decat ale lui? O placere de a ta, o toana de moment, valoreaza cat viata lui? Intreaba-ti sufletul... merita aceasta distractie?

PS: exemplul cu vuplea nu se pune, de ce? simplu...Si aici pot vorbi chiar din experienta.... in primul rand vecina ta stia ca exista vulpi prin zona, si poate si alte animale, care sa atenteze la viata gainilor ei. Trebuia sa-si ia masuri de precautie mai bune. Daca s-a asezat cu casa acolo, este obligatia ei sa se adapteze, nu vulpile. Animalele au fost inainte acolo...
Vulpile, si in general animalele, nu pot fi invinovatite pentru faptele lor, pentru ca nu au "ratiune", la fel cum un copil de 3 ani nu poate fi invinovatit ca a spart vaza din dinastia Ming, de 10000 USD. Ce-o sa-i faci, il impusti? E vina lui ca tu ai pus vaza la indemana lui?
Desigur exista si cazuri cand interventia este necesara, am mai spus asta de vreo 3 ori, dar nu e cazul tau aici....
Cam asta e ... sad.gif


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jazz
mesaj 4 Mar 2004, 12:30 AM
Mesaj #48


Haiduc
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.002
Inscris: 17 January 04
Din: Ann Arbor
Forumist Nr.: 1.865



QUOTE (Likurici @ 3 Mar 2004, 06:33 PM)
Jasmine, iti inteleg punctul de vedere.
In cazul asta ma poti considera ipocrita si pentru faptul ca nu sunt vegetariana.

E ok, Likurici, faptul ca nu esti vegetariana e de inteles. Nu toti putem sa renuntam la proteina animala. Ma refeream mai mult la blanuri si hainele de piele. Si eu sunt ca tine, urasc sa vad animale moarte pe marginea drumului si urasc sa stiu ca sunt omorate pentru... blana... sad.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OMU'BUN
mesaj 4 Mar 2004, 12:38 AM
Mesaj #49


Batranul Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.491
Inscris: 5 June 03
Din: Romania
Forumist Nr.: 360



Hampule, ai reusit sa-mi rascolesti amintirile. Promit ca in vara sa mi le reimprospatez! thumb_yello.gif
Cat despre celelalte opinii, continui sa spun ca sunt penibile. Cred ca Hampu a explicat mai mult decat clar si pe intelesul tuturor. Ratiunea este cu predilectie umana. Animalele raman animale si atat. La fel ca si broastele care sunt sectionate la nus'ce cursuri deosebit de importante pentru evolutia umana, la fel ca si cobaii pe care se fac j'de mii de teste ca sa ne lumineze pe noi in stiintele medicale, la fel si ...bla-bla-bla... Ne trezim peste noapte aparatorii unora, dar ignorantii altora (adica ce conteaza ca ala e soarece, sau aia e o broasca oribila? Normal ca simt aceeasi groaza fata de moarte, dar alea nu se pun ca asa vor muschii nostri, ce mama-ma-sii!)
Pe mine nu blandetea si bunatatea care vrea sa transpara printre randurile unora, ma deranjeaza, ci impresia ca avem dreptul sa credem ca le stim pe toate si deci avem dreptul sa le si judecam!... Vanatoarea este in firea omului. Te crezi in stare sa pleci la padure, singur cand abia e trecut de miezul noptii? Abia atunci te poti numi barbat si din celalalt punct de vedere, ca la femei toti se declara "cocosi", dar numai ei stiu cam ce si cum. Ce daca ai o pusca pe umar? Un urs "suparat", te omoara de... 20 de ori, pana sa moara el de glontul tau... Daca mai apuci cumva sa-l tragi!...
Da. Am mers de nenumarate ori la vanatoare. M-am nascut intr-o familie unde tata era padurar, iar unul dintre frati, a deprins vanatul de la 16 ani. Acum are 55. Nu se putea sa trec pe la el prin Brasov si sa nu plecam la "una mica". Asa cum spunea si Hampu, pe la 4 dimineata era plecarea, dupa ce statusem la poker sau bancuri pana atunci. Poate mie imi era lene un pic, dar nu veti sti niciodata ce simte un vanator pasionat. Pana si simturile, par sa i se dezvolte altfel fata de cele ale oamenilor obisnuiti. Vanatorul "vede" si "aude" ceea ce noua, celorlalti ne-ar trebui foarte multi ani sa sesizam. Nimeni nu intelege natura mai bine decat un vanator. De-aia ma scot din pepeni parerile celor neinitiati. Pare deplasat, dar cred ca vanatorul a reusit sa asculte cum creste iarba, la cat de mult ramane nemiscat pe stand. Daca o anumita pasare scoate un sunet, acela e un semn foarte clar. Daca o vulpe vine intins catre tine (de obicei nu te vede, ba chiar are tupeul sa urineze la 2m, dupa care isi continua drumul) atunci e aproape sigur ca daca in spatele ei au fost mistreti, ei nu vor intarzia sa apara. Dar pana atunci te vei delecta cu ursi sau caprioare. Care se opresc pe-aproape, adulmeca, si-si continua drumul. Cine spunea de tufis, n-a fost la vanatoare niciodata, sau a fost cu diletanti. Vanatorul pentru animal, face parte din decor. El "a crescut" acolo, la fel ca si copacul. Numai daca se misca, este un "copac" nenormal!...
Da, am participat la vanatoare! Si pe ploaie, si pe ceata! Am vazut rasaritul diminetii in luminisul padurii si m-am infiorat de placere. Acolo nu se fumeaza, se vorbeste in soapta si in ciuda paradoxului de a vana "animale nevinovate", cred ca cel mai mare respect pentru natura, tot la vanatori il gasim. Dar numai cunoscandu-i, putem patrunde adevarul acestui paradox. Daca n-ar fi acesti vanatori pasionati, padurile ar fi impanzite de braconieri fara nici cea mai vaga idee de respect pentru Mama-Natura.
In sfarsit, ce mai conteaza? Credeti cum doriti. Eu n-o sa-mi schimb imaginea pe care mi-am facut-o deja, nici in urma a o mie de pareri impotriva... "La un car de oale..."

BDL, credeam ca vii si tu cu ceva nou. Aia cu cacarezele a fost prima problema de matematica pe care i-am pus-o lui fi-miu cand avea vreo patru ani!...


--------------------
Dincolo de inocenta e alunecare !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
E.B.E.
mesaj 4 Mar 2004, 01:44 AM
Mesaj #50


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.292
Inscris: 20 November 03
Din: Delft, NL
Forumist Nr.: 1.248



Opinia mea, care trebuie sa subliniez ca nu este adevarul absolut, s-a schimbat de la primul post pe care l-am avut aici...

Este normal ca vanatoarea are rolul ei in mentinerea echilibrului speciilor, lucru pe care il spune HampuTheGreat. Ca ea regleaza un dezechilibru pe care tot noi ca specia dominanta prin tehnologie l-am introdus, e alta poveste...

Nu asta e problema pe acest topic. Problema este: care este sentimentul pe care ti-l da killul, de ce vanatorul se simte bine atunci? Ei bine, eu cred ca tine de natura umana, in care instinctele primare au inca o influenta covarsitoare. Eu cred ca este un fel de "rush" (scuzati termenii englezesti), implica adrenalina, implica un "killer instinct" care e departe de a se fi stins in noi... doar doarme in majoritatea. Este ruda cu lucrul acela care inzeceste fortele unui om cand acesta se simte incoltit, in pericol de eliminare fizica...

Mai cred ca majoritatea covarsitoare a oamenilor, cand critica acest "killer instinct", sunt intr-un fel ipocriti fara sa stie, fiindca doarme si in ei... Pur si simplu nu a avut ocazia sa se trezeasca... Eu unul stiu sigur ca il am... Si atunci, desi imi mentin parerea pe care am expus-o in primul meu mesaj aici, nu ma consider deloc mai presus de Hampu... Nu, mai degraba mai prejos, fiindca el a invatat sa accepte instinctul acela atavic, sa traiasca cu el, sa fie poate mai bun si sa creasca prin el... Poate ca Hampu merita respect mai degraba decat dispret pentru asta...

Cam atat...


--------------------

I spend my time thinking of Angel... praying she ain't thinking of me...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jazz
mesaj 4 Mar 2004, 01:46 AM
Mesaj #51


Haiduc
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.002
Inscris: 17 January 04
Din: Ann Arbor
Forumist Nr.: 1.865



Omule Bun,
E opinia ta si ti-o respect. Insa eu cred ca omul dotat cu inteligenta (?) este in stare sa gaseasca lucruri mult mai bune de facut decat sa ia pusca si sa omoare animalele pentru distractie. Cred ca altcineva a spus, ca nu iti masori puterile cu animalul, nu ai cum sa te compari cu o caprioara care greseste doar pentru faptul ca... a iesit in calea vanatorului in drum spre... mancare, cu un urs (cati pui au murit pentru ca vanatorii omoara mamele iar puii sunt prea mici pentru a supravietui singuri?) care stii si tu foarte bine ca nu ataca omul din senin si daca vine in apropierea asezarilor umane, vine pentru ca e atras de mirosul de mancare, cu o capra... si nu cred ca trebuie sa mai continui. Da, oamenii au vanat la inceputuri pentru ca era o necesitate dar azi? Azi cand ai de ales intre eu stiu ce super-market si un ... hyper-market, de ce o fac azi? De ce nu gasesc altceva de facut? Si da, e frumos sa fii in mijlocul naturii, dar nu e mai bine sa te bucuri de ea? Iarta-ma ca nu vad respectul pentru natura la vanatori... Pur si simplu nu il vad! E ca si cum ai spune "te iubesc dar te omor", nu vad unde e distractia...
Recunosc, nu am fost niciodata la vanatoare si nu vreau sa merg, eu iubesc viata si lupt pentru ea cu toate resursele mele. Acum imi folosesc toata energia sa pot impiedica vanarea lupilor din Alaska pentru ca dragii de ei oameni ii impusca din avioane. Cata josnicie... imi face sila...
Draga Omule, nu am fost la vanatoare... pentru mine distractia are alt inteles, prefer doar sa merg cu cortul in mijlocul naturii si sa ma bucur de ea, sa o ascult si... sa traiesc pentru putin cu vietatile ei pe care le iubesc. Pentru mine "una mica" inseamna o mini-excursie cu bicicleta si o juma' de ora langa lac.

Cat despre afirmatia ca "Te crezi in stare sa pleci la padure, singur cand abia e trecut de miezul noptii? Abia atunci te poti numi barbat si din celalalt punct de vedere, ca la femei toti se declara
cocosi', dar numai ei stiu cam ce si cum. ".... ce sa mai zic? Eu cred ca barbatia nu se dovedeste atunci cand ai mers in miez de noapte in mijlocul padurii, cand ai omorat un urs cu o arma sau un tigru (iarta-ma dar chestia asta e deosebit de nostima si de naiva) inseamna .... alte lucruri ... nu suntem la topicul potrivit...

Acest topic a fost editat de Jasmine: 4 Mar 2004, 01:48 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 4 Mar 2004, 02:20 AM
Mesaj #52


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Fratilor,
Animalele bolnave , cele care ataca fermele, cind se inmultesc unele prea mult, sint de acord, dar treaba trebuie facuta de profesionisti, adica asta e meseria lor.
Asa cum a spus OB=ul, padurarul face asta. Asta o accept. Da cum merge treaba la noi, sa lasam reportajele si sa vedem realitatea...
Nu il condamn pe Hampu ca ii place vinatoarea. Dar mie personal imi repugna ideea de a ucide fara o justificare.
Iar cind imi iau o haina de piele o iau de vitel sau porc, animal care oricum e sacrificat in alte scopuri. Nu sufar blanurile pe oameni, nici pe femei, se depaseste strictul necesar. Fiecare specie isi ia din natura strictul necesar. Si omul trebuie sa faca asa.
Asta e ideea.... sad.gif


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 4 Mar 2004, 10:49 AM
Mesaj #53


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Omule Bun (apropo, de ce nu-ti pui nickul intre ghilimele? caci daca iti place sa omori animale, ma indoiesc ca ai suflet bun, si poti creea confuzii tongue.gif ) logica asta a ta am mai intalnit-o la vreo 2 tipi:
QUOTE

Vanatoarea este in firea omului. Te crezi in stare sa pleci la padure, singur cand abia e trecut de miezul noptii? Abia atunci te poti numi barbat si din celalalt punct de vedere, ca la femei toti se declara "cocosi", dar numai ei stiu cam ce si cum. Ce daca ai o pusca pe umar?

Chestia asta cu barbatia... tu te simti barbat cand omori iepuri si caprioare cu pusca, aia se simteau barbati cand trecand pe strada, loveau cu pumnul un individ la intamplare. Da, asa este, pare incredibil, ei traiau momentul, simteau placere cand loveau pe cineva. Si chiar imi spuneau:" Ba tu daca nu dai cu pumnu' in mutra unuia nu esti barbat..."
Interesant este daca unu ca asta (la 120Kg, si tragand toata ziua de fiare) se intalnea cu tine pe strada, sa va masurati amandoi barbatia... care va fi mai barbat ?

EBE
QUOTE

Mai cred ca majoritatea covarsitoare a oamenilor, cand critica acest "killer instinct", sunt intr-un fel ipocriti fara sa stie, fiindca doarme si in ei... Pur si simplu nu a avut ocazia sa se trezeasca... Eu unul stiu sigur ca il am...

Cine critica instinctul? Oamenii critica fapta.... Poti tu sa ai cate instincte ai vrea, dar mintea ta trebuie sa le tina in frau. Altfel ce vrei sa spui? Ca daca avem instinct, si nu vrem sa fim ipocriti, sa-i dam frau liber, sa ucidem, sa talharim sa violam ca asa vrea instinctul nostru ancestral ... ?!

Stiu ca e excitant sa-ti satisfaci tot felul de fantezii pe pielea altora. Dar voua v-ar place sa fiti voi in pielea altora? Uite, de ce daca sunteti asa experti si dornici de vanatoare, de ce nu va vanati intre voi? Si cu siguranta nu va poate acuza nimeni ca nu a fost o lupta echilibrata sau echitabila ... devil.gif


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 4 Mar 2004, 11:01 AM
Mesaj #54


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



QUOTE

Nimeni nu intelege natura mai bine decat un vanator.

Ei hai ca am trait sa o aud si pe asta ... adica daca vrei sa intelegi natura trebuie sa te faci vanator si sa ucizi animale ...
Bravo Omule Bun .... mai ai idei din astea ?!


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
menthoru'
mesaj 4 Mar 2004, 11:05 AM
Mesaj #55


Domnitor
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.033
Inscris: 3 September 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 706



si cand ma gandesc ce parere BUNA aveam despre omu 'BUN'. la replici ca astea imi cam sta mintea in loc. de fapt se stie ca trebuie sa cunosti bine victima ca sa poti ucide. succes omule bun. vezi ca mai avem cativa bruni prin carpati, poate tie si lui hampu vi se face pofta de o laba de urs.


--------------------
I have given it much thought / It seems, disaster must come / At best, only postponed / Shaolin Kung-Fu to survive / Must now be taught to more young men / We must expand, get more pupils / So that the knowledge will spread
Go to the top of the page
 
+Quote Post
E.B.E.
mesaj 4 Mar 2004, 11:07 AM
Mesaj #56


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.292
Inscris: 20 November 03
Din: Delft, NL
Forumist Nr.: 1.248



QUOTE (Clopotel)
Ca daca avem instinct, si nu vrem sa fim ipocriti, sa-i dam frau liber, sa ucidem, sa talharim sa violam ca asa vrea instinctul nostru ancestral ... ?!


Nici vorba. Ipocriti am fi daca nu am accepta existenta acelui instinct, vorbind ca si cum noi suntem "deasupra pacatului" sau ceva de genul asta. Cum am facut eu, fara sa ma gandesc, in primul post de aici.

QUOTE (Clopotel)
Stiu ca e excitant sa-ti satisfaci tot felul de fantezii pe pielea altora. Dar voua v-ar place sa fiti voi in pielea altora?

Nu cred ca fac parte dintre acei "voi" la care te referi tongue.gif


--------------------

I spend my time thinking of Angel... praying she ain't thinking of me...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 4 Mar 2004, 11:37 AM
Mesaj #57


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



EBE
QUOTE

Nu cred ca fac parte dintre acei "voi" la care te referi

Inseamna ca nu vanezi din placere , si ma bucur ca nu faci asta. Din acest motiv tie o sa-ti dau o bere, si lui Hampu si lui Omu Bun cate o votka - poate le tremura mana pe tragaci - si o sa mai avem si noi ce admira prin padurile patriei peste cativa ani... spoton.gif


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bubu
mesaj 4 Mar 2004, 03:54 PM
Mesaj #58


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 993
Inscris: 30 March 03
Din: BUCURESTI
Forumist Nr.: 144



Marturisesc ca nu stiu ce inseamna vinatoare in adevaratul sens al cuvintului, dar stiu ca ea este de mai multe feluri.
Vinezi pentru a te hranii, pentru a mentine echilibrul ecologic, pentru blana animalului, pentru trofee, pentru ati arata valeitatile de puscas, pentru placerea ta personala (numidu-l sport!?...ma intreb cum poate fi numit sport o activitate care duce de cele mai multe ori la pierderea de suflete?).
Acum o intrebare pt. cei care agreaza acest gen de distractie:
Esti in padure cu pusca in spate, esti la vinat, iti apare o ursoaica cu pui in fata, te ataca(isi apara puii si teritoriul, la fel cum facem si noi cind intra cineva la noi in curte), ce faci?tragi?
Vinatorii vor mai exista mult timp, nu am nimic personal cu ei, ba chiar le respect parerile, dar sa se gindeasca ca rana produsa unui animal aduce durere si singe dupa care vine moartea(FURARE DE SUFLET).Asta nu inteleg eu cum pot sa stea acesti oameni cu zimbetul pe buze cind merg si ucid, provoaca durere.Ca sa nu imi spuneti ca va pare rau de fiecare data cind omoriti un animal.Animalele traiesc si ele in familii, sufera cind pierd pe cineva.Am vazut nu demult un ciine calcat de o masina(a murit), toti ciinii din zona au venit la locul accidentului(in mijlocul strazii) si sareau la masini in semn de razbunare, unul statea pe margine culcat indreptat catre acel catel mort si latra lung in sus.M-a terminat imaginea aceia, desi au fost decit 4,5 secunde.
Eu cred acesti vinatori sufera de lipsa de personalitate, altfel nu vad cum pot sa se mindreasca cu suferinta produsa unui animal, ba chiar mai mult cu luarea vietii acestuia.
Se spunea ca sansele sint egale, dar cine are nevoie de sanse?CIne incepe aceasta lupta oarba ca sa dea sanse?Te-ai gindit ca animalul acela nu doreste o astfel de lupta si numai tu o doresti acest lucru.Daca s-ar "rascula" animalele si ar veni peste noi in casa zicind ca sansele sint egale, ti-ar conveni?Sint sigur ca nu, si se vor lua masuri drastice impotriva acestor animale care ataca propietatile noastre.Asa ca hai sa stam fiecare pe teritoriul lui, ca va veni si ziua cind o sa raspundem pentru singele varsat.


--------------------
"Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hampu The Great
mesaj 4 Mar 2004, 05:08 PM
Mesaj #59


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.060
Inscris: 5 December 03
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 1.378



Buna ziua prieteni, bun gasit tuturor !!!

Clopotel:

Povestea cu vulpea....."se pune" pentru ca face parte din argumente. Vecina aia nu si-a pus ea casa acolo ca asa a vrut ea...A mostenit-o de la parinti, si ei de la parintii lor, si tot asa de cateva generatii. Ti-am spus este un om nevoias, si poate tocmai de aceea a avut mare grije de gainile ei. Sigur putea sa aiba casa si mai jos, adica mai in vatra satului. Vulpea ar fi venit si acolo, dupa cum a si fost de cateva ori.
Ideea este ca vulpea a venit, si vine mereu, peste om si nu invers.
Ar fi putut sa se multumeasca ca de obicei cu rozatoarele mici (hrana ei predominanta) cum sunt soriceii, cu pasarile zburatoare la prinderea carora este artista neantrecuta, cu cerealele si chiar cu legumele si fructele pe care le consuma deasemenea cu mare placere (dar pe astea nu avea de unde sa le ia in iarna aia). Totusi a preferat sa fure si sa distruga.
Vulpea este un daunator de temut, e suficient sa vezi resturile de puiet de iepure, puiet de fazan, sau puiet de iezi pe care le gasesti ades in jurul vizuinii.
Ca vulpea este complet lipsita de caracter este in deobste un lucru cunoscut. Mai putin cunoscut, pentru unii, e ca ea fura de multe ori vizuina gata sapata a viezurelui sau a pisicii salbatice, ca este extrem de jegoasa si dezordonata (vezi diferenta intre curatenia exemplara a vizuinei de viezure in comparatie cu cea a vulpii, plina de resturi de mancare in putrefactie si chiar de excremente), are intotdeauna purici, miroase groaznic, si nu se da in laturi de la nici o potlogarie.
Am trait si am auzit multe povesti vanatoresti legate de vulpe; si crede-ma daca e vre-un animal pe lume caruia nu merita sa ii iei apararea acela e vulpea.
Vulpea este un fel de "tigan" (rrom) al padurii.....

Acuma in mod particular cu vulpea asta eu am deja o problema personala.
Ea isi are vizuina cam la 30 de metrii de cabana mea. A fost usor sa o depistez si din pacate pentru mine cam tot satul ala stie treaba asta. Am condamnat-o definitiv si irevocabil acum exact sase anii, in urma mai multor reclamatii (ce s-au dovedit intemeiate) ale satenilor, dar si pentru tupeul de neconceput de care a dat dovada sterpelndu-mi dintr-o oala o frumusete de cocos pe care ma chinuisem vre-o doua ore sa il curat de pene si de maruntaie.
Din diverse motive sentinta nu a putut fi aplicata pana in prezent.
Nu, nu puteam sa afum vizuina, dupa cum nu pot porni o actiune de pedepsire chiar in zilele astea , cand vulpea este atat de prinsa in mrejele iubirii incat uita de orice masura de protectie.
Un vanator pur si simplu nu poate face asta.
Sigur urmatoarele doua luni va fi gestanta, si dupa aia va trebui sa ii dau voie inca patru, cinci luni sa isi creasca puii si sa ii invete sa vanaeze (si sa fure!) singuri.
Pana atunci va trebui sa indur in continuare glumele rautacioase ale satenilor, reprosul abia disimulat al vecinei, tachinarile prietenilor, si cel mai greu din toate promenada trufase a canidaei chiar pe sub nasul meu, caci de atatia ani a invatat deja cand trebuie sa ii fie frica de mine si cand nu.

E.B.E.

Nu.....sentimentul ala nu e de placere. Iti jur ca nu e de placere !!
As vrea sa il pot definii mai precis dar crede-ma nu reusesc asta nici macar in fata mea.
E ceva magic, aici in sensul de misterios..
Sti, atunci totul e mecanic. Ai numai cateva fractiuni de secunda, cel mult una sau doua secunde sa actionezi, si in timpul asta scurt ai multe de facut.
Totusi in clipa aia imediat premergatoare apasarii tragaciului timpul curge altfel...parca se opreste putin in loc intrebandu-te: Esti sigur ca vrei sa faci asta ??--Iar eu ma mai gandesc odata, apoi fara sa ii raspund apas pe tragaci...
E un sentiment de jena, mila, pretuire, izbanda, umilinta, teama.....toate la un loc.
"..in fata vanatului cazut, vanatorul se descopera cateva clipe si ramane cait, cu ganduri de pretuire si de mila; aceasta scurta ceremonie de cinstire poarta numele de "priveghiul vanatorului"....."
Pentru mine jena vine din faptul ca nu am raspuns la intrebare, ca niciodata nu raspund la ea...
Iar teama pentru ca e un moment in care esti in prezenta mortii, indiferent de ce parte a pustii e ea, EA ESTE ACOLO !!!, si asta face ca totul sa fie serios si solemn..

Poate ca noi vanatorii... dam astfel mai usor curs liber ideilor sau tendintelor refulate in subconstientul colectiv de catre predecesorii nostrii, eliberandu-ne astfel de cosmar....ce stiu eu ?

E.B.E....iti multumesc !

Jasmine:

"te iubesc dar te omor"....e de la Sakespeare stiai ???
Nu are legatura cu topicul, si nici cu ce se intampla atunci cand vanezi dar ma arde rau la degete....asa ca:

In Capitoliu,.. Caesar inconjurat de patricieni...idele lui marte...multe cutite...complotul, asasinatul...si in final Brutus.
Lovitura lui de cutit este mai mult simbolica dar pe Caesar EA il doare cel mai mult . Are loc urmatorul dialog:
-- ET TU BRUTUS ??? (adica si tu omul in care am avut cea mai mare incredere, omul pe care l-am iubit cel mai mult si in care am investit cel mai mult ???)...
-- THAN FALL CAESAR !!! (pentru ca daca si eu fac asta, inseamna ca asta trebuie facut; eu o fac din dragoste...intr-adevar nu este altceva mai bun pentru tine....cand spune asta Brutus are lacrimi de pretuire in ochi )

bdl:
Man...imi strici iar momentul poetic...Nu padurarul e "profesionistul" care trebuie sa faca curatenie aia, vanatorii fac asta, si nu de capul lor ci dupa regulii precise; si dupa analize atente, si in modul cel mai onorabil si cel mai putin stresant pentru animalul vizat, chiar dac el e vinovat de rele.

Omu' bun .......

"viata vanatoreasca aduce cu sine atingerea intima cu natura, cu lucrurile concrete din ea. Aceasta atingere intareste la vanatori simtul realitatii."
"..dincolo de legi si de statute, intre vanatori, cunoscuti si necunoscuti, se perpetueaza un sentiment de calda fraternitate si de respect reciproc care rezida mai mult dintr-o legatura de suflet, decat dintr-una bazata pe interese comune."
Nu am putu sa iti raspund cu propriile mele cuvinte...imi tremura glasul (...ma rog mana)
Ma bucur sa te cunosc...("si inca odata cuvintele mi s-au parut prea sarace...")

Pe curand,






--------------------

Raiul este un loc in sufletul nostru in care cei vi ii pastreaza in viata pe cei morti..
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 4 Mar 2004, 05:09 PM
Mesaj #60


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



bubule ai vorbit pe sufletul meu aici .... clapping.gif


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 4 Mar 2004, 05:27 PM
Mesaj #61


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Hampu, OK desi cu o anumita retinere, accept interventia in cazul vulpii ca fiind necasara (retinerea vine din faptul ca trebuie totusi luate masuri de protectie pentru vulpe, la urma urmei si ea e "programata" tot de natura).
Dar accept pentru ca intra in acele cazuri "de necesitate" si nu de hobby sau de placere. De aceea am spus mai sus ca nu se pune.... Si eu , si altii , am zis aici ca pentru cazurile necesare trebuie actionat. In aceste cazuri pot intra: hrana(cand iti e foame), boli, epidemii, cand unele animale se inmultesc si pun in pericol alte specii, autoaparare, pagube. Dar nu este de acceptat vanatoarea programata, de genul: gata, mi-a venit cheful sa omor ceva, imi iau pusca si trag in tot ce misca prin padurea aia, ca e mare pacat.... asta am vrut sa spun eu...


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bubu
mesaj 4 Mar 2004, 08:49 PM
Mesaj #62


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 993
Inscris: 30 March 03
Din: BUCURESTI
Forumist Nr.: 144



QUOTE (Hampu The Great @ 4 Mar 2004, 04:08 PM)
Nu.....sentimentul ala nu e de placere. Iti jur ca nu e de placere !!
As vrea sa il pot definii mai precis dar crede-ma nu reusesc asta nici macar in fata mea.
E ceva magic, aici in sensul de misterios..
Sti, atunci totul e mecanic. Ai numai cateva fractiuni de secunda, cel mult una sau doua secunde sa actionezi, si in timpul asta scurt ai multe de facut.
Totusi in clipa aia imediat premergatoare apasarii tragaciului timpul curge altfel...parca se opreste putin in loc intrebandu-te: Esti sigur ca vrei sa faci asta ??--Iar eu ma mai gandesc odata, apoi fara sa ii raspund apas pe tragaci...
E un sentiment de jena, mila, pretuire, izbanda, umilinta, teama.....toate la un loc.
"..in fata vanatului cazut, vanatorul se descopera cateva clipe si ramane cait, cu ganduri de pretuire si de mila; aceasta scurta ceremonie de cinstire poarta numele de "priveghiul vanatorului"....."
Pentru mine jena vine din faptul ca nu am raspuns la intrebare, ca niciodata nu raspund la ea...
Iar teama pentru ca e un moment in care esti in prezenta mortii, indiferent de ce parte a pustii e ea, EA ESTE ACOLO !!!, si asta face ca totul sa fie serios si solemn..

Poate ca noi vanatorii... dam astfel mai usor curs liber ideilor sau tendintelor refulate in subconstientul colectiv de catre predecesorii nostrii, eliberandu-ne astfel de cosmar....ce stiu eu ?




@Hampu oare ce ar mai fi de explicat cind cineva omoara un animal nevinovat, justificind fapta prin felul in care se simte vinatorul in acele momente?Oare ce se mai poate spune cind cineva ucide(un animal) si spune ca nu poate sa spuna cum se simte in acele momente, dar ca sint clipe magice?
Nu se traduce lucrul acesta pritr-un fel de egoism?O facem pt. ca ne simtim intr-un fel.Daca ne simteam rau cu siguranta nu mai practicam "sportul" acesta, nu?Dar te gindesti tu vinatorule la ce simte animalul in acele momente?Daca ratezi lovitura animalul fuge ingrozit spunind probabil in gindul lui, ce fel de rasa este omul asta?Caprioara nu iti poarta pica, ea cade ranita, ea nu poate sa urasca, dar probabil se intreaba "de ce?", la fel ca si tine care nu ai un raspuns " de ce?"
............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
Umple tu aceste rinduri vinatorule daca ai cu ce, ma intreb ce ar ajunge lumea daca ar da friu liber instinctelor acoperit fiind de sentimentele "normale" pe care le are?


--------------------
"Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 4 Mar 2004, 09:35 PM
Mesaj #63


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



QUOTE
Ca vulpea este complet lipsita de caracter este in deobste un lucru cunoscut. Mai putin cunoscut, pentru unii, e ca ea fura de multe ori vizuina gata sapata a viezurelui sau a pisicii salbatice, ca este extrem de jegoasa si dezordonata (vezi diferenta intre curatenia exemplara a vizuinei de viezure in comparatie cu cea a vulpii, plina de resturi de mancare in putrefactie si chiar de excremente), are intotdeauna purici, miroase groaznic, si nu se da in laturi de la nici o potlogarie.
Am trait si am auzit multe povesti vanatoresti legate de vulpe; si crede-ma daca e vre-un animal pe lume caruia nu merita sa ii iei apararea acela e vulpea.
Vulpea este un fel de "tigan" (rrom) al padurii.....


Hampule...cred ca ai sarit gardul prea departe sad.gif la asemenea afirmatii se rezuma cultura ta zoologica??? sad.gif

Daca da nu ma mira faptul ca al doilea tau orgasm e vanatoarea....cred ca o sa se deschide un nou topic: Perlele Hampului!!

Hampule...mai invata putin din manualele tale de vanatoare si iti recomand sa treci la cele de zoologie. Incet dar sigur devii penibil sad.gif ...nu-mi vine sa cred cea ce-mi vad ochii pe aici, dar sigur ca nu tu ai sa fii atentionat, ca aia de care suferi e molipsitoare....

Sorin.

Acest topic a fost editat de SORIN: 4 Mar 2004, 09:36 PM


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 4 Mar 2004, 10:09 PM
Mesaj #64


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Hampu, tu chiar ai trage in asa ceva ? Raspunde sincer ...
I hope no, because I'll kill u.... cu prastia.... hh.gif

Animalut...



Acest topic a fost editat de Clopotel: 4 Mar 2004, 10:10 PM


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 4 Mar 2004, 10:35 PM
Mesaj #65


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



Salut Clopotel smile.gif c u mare parere de rau tin sa mentionez ca prea se pune sufletu cu Hampu..mai exista un alt topic unde cam greseste pe toata linia si la fel ca si aici tot da cu capu-n zid. Incearca sa citesti cu atentie cele scrise de el, al de vulpea nu trebuie aparata pt. ca e " tiganu " padurii si ai sa intelegi cu cine discutam sad.gif Nu are nici o legatura cu vanatul sau armele, doar o obsesie...atat.

Chiar nick-ul preferat de el spune tot....

Sorin.

ps. Hampule...dute te rog acolo unde ai fost scos de pe scena, si lasa-ne in prostia noastra jamie.gif


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 4 Mar 2004, 10:43 PM
Mesaj #66


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



Iar ca sa nu crezi Clopotel ca am ceva personal impotriva lui sau a numelui virtual, uite cum a intrat prima data la Han si cum s-a prezentat:

QUOTE
Va salut pe toti !!! Sunt Hampu The Great, vanator pasionat si foarte bun cunoscator al armelor de foc, si al munitiilor utilizate la vanatoare si la armele de autoaparare.


Cred ca nu mai e voie de comentarii....

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OMU'BUN
mesaj 4 Mar 2004, 10:48 PM
Mesaj #67


Batranul Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.491
Inscris: 5 June 03
Din: Romania
Forumist Nr.: 360



Desi am evitat intotdeauna sa raspund punctual, ca unor anchetatori de mare anvergura, o sa incerc sa o fac, iar asta nu fiindca m-as simti pus la zid, ci ca sa lamurim pe cat posibil niste aspecte un pic confuze!

Jasmine
Ai pus la inteligenta un semn de intrebare. Nu cred ca realizezi cata dreptate ai. Poate te gandesti un pic mai mult la bomba atomica, la clone, la poluare de orice fel... Ai dreptate. Dar am uitat ca alea nu se pun ca se refera la oameni nu la animale. Vei spune ca tu niciodata n-o sa pactizezi cu nenorocitii aia. Ei, as! Le zambesti in fiecare zi!
Din cate constatasem si mai inainte, tu te agati de niste ipoteze care de fapt NU SE INTAMPLA!!!
QUOTE
, nu ai cum sa te compari cu o caprioara care greseste doar pentru faptul ca... a iesit in calea vanatorului

Si eu am citit "moartea caprioarei", ba chiar am invatat-o pe dinafara, fiindca imi vine sa plang atunci cand mi-o amintesc. Un vanator impusca foarte rar o caprioara, iar asta poate cu totul accidental. Te asigur ca mult mai mare este rata accidentelor de circulatie pe trecerile de pietoni, decat acela ca o caprioara sa fie impuscata. De obicei, ele sfarsesc in ghearele pradatorilor... salbatici! wink.gif
QUOTE
cu un urs (cati pui au murit pentru ca vanatorii omoara mamele iar puii sunt prea mici pentru a supravietui singuri?) care stii si tu foarte bine ca nu ataca omul din senin

Personal nu am auzit de vreun exemplu. Dar mi s-a intamplat urmatorul lucru. Erau pe stand cam 7-8 vanatori, adunati dupa o zi foarte lunga si deloc productiva. Se incercase o ultima tatonate intr-un desis, dar nimeni nu-si facea prea mari iluzii. Vanatorii isi parasisera locurile, iar acum stateam cu totii la sfat in soapta, parca nici unul neindraznind sa spuna un hotarat "Ia haideti acasa!" La un moment dat, undeva departe s-au auzit cainii. (Si nu sunt niste maidanezi deochiati, ci sunt caini de vanatoare care merita cu adevarat respectul omului...Chiar daca dorm afara!... Nici nu cred ca ar indrazni vreodata sa treaca dincolo de pragul casei!) Vanatorii s-au privit fara un cuvant. (Eu eram doar un "gura-casca" intre ei, singura "arma" fiind un binoclu!" ) Curand padurea parca incepuse sa freamate. A venit o vulpe si a trecut in pas vioi pe langa grupul nostru. Evident, fara sa ne observe. Apoi, exact pe directia noastra, o ursoaica si doi pui. Nu-mi imaginam ca un urs poate sa alerge atat de repede. Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca nimeni n-ar fi reactionat? La vreo 25 de metri, un medic sugubat, a strigat la ea facand o gluma tare nostima. Ursoaica s-a oprit derutata. Puii se precipitau un jurul ei, asteptand urmatoarea miscare. Si totusi, ursoaica parea hotarata sa-si continuie drumul pe aceeasi directie, fiindca a mai facut vreo 3-4 copci catre noi, apoi a deviat putin dreapta. Probabil ca daca ar fi insistat, nimeni nu ar fi ezitat sa traga daca se apropia sub 10 m. Dar ea a avut de ales si a ales! Altfel nu se punea problema trasului. Ca atare vanatorii nu impusca sa se amuze sau sa se laude. Ba insist sa spun ca sunt extrem de disciplinati si de calmi, fata de noi, ceilalti.
La vreo zece minute dupa ursoaica a venit un caprior. Nu sunt povesti vanatoresti. Fratele tocmai ma felicita fiindca am avut ocazia sa surprind intr-o singura zi momente cu care nici vanatorii nu se intalnesc prea des. Acel caprior superb s-a oprit la vreo 15 m lateral de noi. Si a stat mai bine de 5 minute in acel loc. Si pentru el, noi tot de decor eram acolo, fiindca ne-a ignorat. Nimeni nu a mai indraznit sa vorbeasca, numai sa nu-l sperie. Cand a plecat, habar nu avea ca acolo, atat de aproape, se aflau atatea priviri atintite asupra lui si atatea arme de vanatoare!...
............
BDL, daca te rog frumos, nu vrei sa renunti la genul asta de aluzii? Stii tu la ce ma refer. Eu sincer nu vreau sa ne certam. Sper ca nici tu! Multumesc mult!
.............
Clopotel
QUOTE
Omule Bun (apropo, de ce nu-ti pui nickul intre ghilimele? caci daca iti place sa omori animale, ma indoiesc ca ai suflet bun, si poti creea confuzii... )

Draga mea Clopotel, am mai zis, dar n-ai fost atenta probabil. Nu-i nimic, te iert ca ai un sunet tare cristalin!... smile.gif Singurele vietati pe care le-am sacrificat au fost si vor ramane pasarile de curte. A, era sa uit: mustele si tantarii mai sunt inamicii mei declarati. In rest, nici pe paianjeni nu indraznesc sa-i omor. Ii prind intr-un pahar si-i arunc in gradina! De unde-ai scos-o tu ca eu omor animale, sau ca as initia sacrificarea lor. Intelege sensul "durerii" mele: partinirea De ce "te doare" vanatoarea in limita bunului simt, dar nu te doare sacrificarea broastelor, a melcilor a gainilor de ograda?... In asta consta penibilul situatiei, nicidecum in faptul ca bietele animale sunt atat de nefericite!...
Exemplul referitor la barbatia prin a da cu pumnul, aici m-ai prins. Mi-s asa de dragi astia, ca i-as pune in rama. Sau i-as impaia! Poate incercam sa facem diferenta intre ratiune si instinct! Comparatia nu suporta asemanare! Parerea mea!
QUOTE
Bravo Omule Bun .... mai ai idei din astea ?!

Aha! rolleyes.gif Din pacate cred ca "m-am lins pe bot" de la votka ta, ca eu nu trag nici cu prastia!...
........
menthoru
QUOTE
si cand ma gandesc ce parere BUNA aveam despre omu 'BUN'. la replici ca astea imi cam sta mintea in loc. de fapt se stie ca trebuie sa cunosti bine victima ca sa poti ucide. succes omule bun. vezi ca mai avem cativa bruni prin carpati, poate tie si lui hampu vi se face pofta de o laba de urs.

E, asta e! Is nitel cam rau pe alocuri. Acu' nu ca tin neaparat sa te determin sa-ti revizuiesti parerea, dar poate vrei sa intelegi ca fiecare om are modul lui de a intelege viata. Eu am fost invatat ca omul este stapanul tuturor vietuitoarelor, deci cu drept ECHILIBRAT asupra vietii si a mortii lor. In asta mi se pare si sensul rational, care ne delimiteaza pe noi de animale. Daca nu intelegi acum, poate peste vreo 20 de ani. Niciodata nu-i tarziu.
Cat despre ursi!... Mda, cum stii tu sa le mai potrivesti! Si tu m-ai prins! jamie.gif
...................
Hampu, sunt la fel de placut impresionat de persoana ta pe acest forum. Nu vreau sa devin malitios si nici nu sunt, decat atunci cand sunt provocat. Dar ma doare reactia unor oameni. Vanatorii sunt tratati (de anumite persoane care se considera extrem de importante!!!) ca niste criminali. De ce? Pai cum de ce? Din dreptul omului de a veghea la bunul mers al fericirii negraitoarelor, desi e clar ca lumina zilei ca nu au nici cea mai vaga idee de regula de baza pe care orice vanator si-o insuseste, nu din obligatie, ci din convingere pentru Natura (vezi "de fapt se stie ca trebuie sa cunosti bine victima ca sa poti ucide, sau gata, mi-a venit cheful sa omor ceva, imi iau pusca si trag in tot ce misca prin padurea aia , sau Ei hai ca am trait sa o aud si pe asta ... ). cry.gif
Cand vine o persoana cu alte instincte sau slabiciuni, ne imprietenim cu ea si-i intelegem dom'ne slabiciunile cu foarte multa bunavointa. Oare cine vorbea de ipocrizie pe-aici?


--------------------
Dincolo de inocenta e alunecare !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antont
mesaj 4 Mar 2004, 11:02 PM
Mesaj #68


© Care este
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.113
Inscris: 4 March 03
Din: Nici o Informatie
Forumist Nr.: 17



QUOTE (Hampu)
Am condamnat-o definitiv si irevocabil acum exact sase anii, pentru tupeul de neconceput de care a dat dovada sterpelndu-mi dintr-o oala o frumusete de cocos pe care ma chinuisem vre-o doua ore sa il curat de pene si de maruntaie.


Bine ti-a facut rofl.gif ! Sper din tot sufletul ca i-a picat bine cocosul biggrin.gif ...Acum serios, pentru atita lucru tre' sa omori bietul animal? Du-te frate la Metro si-ti iei pui congelati la gramada. Daca ciinele sau pisica proprietate personala iti haleste gratarul de pe masa cind nu esti atent il/o impusti? Si fazele alea ca animalul are sanse egale cu vinatorul sint "povesti vinatoresti" jamie.gif rofl.gif ...

Acest topic a fost editat de Ghost: 4 Mar 2004, 11:03 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OMU'BUN
mesaj 4 Mar 2004, 11:03 PM
Mesaj #69


Batranul Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.491
Inscris: 5 June 03
Din: Romania
Forumist Nr.: 360



Sorin
QUOTE
Hampule...dute te rog acolo unde ai fost scos de pe scena, si lasa-ne in prostia noastra

Sorine, daca tot avem pe forum si preoti, si atei, si homosexuali si mai stiu eu ce fel de firi si personalitati, nu crezi ca ar fi bine sa avem si un vanator? De ce il alungi? Fiindca el nu e de acord cu tine sau tu nu esti de acord cu el? Aici nu e un razboi: " Tu imi placi, esti prietenelul meu, poti sa ramai! Tu du-te-n ma-ta ca esti prost!" Aici nimeni nu-i nici prost nici destept, ci un om. Cu anumite placeri. Nu noi suntem in masura sa le ..."regulam!"

Altfel, imi cer scuze fata de tine! Stii foarte bine firea mea, cum si eu o stiu pe a ta. Voi lua apararea unui om impotriva a sute de oameni, daca am convingerea ca are dreptate. Iar eu am convingerea asta fiindca zic eu ca am reusit sa partund in inima unui vanator adevarat (nu a unui braconier de doi lei!!!) si stiu cum gandeste. Daca i-ai cunoaste i-ai indragi si tu, te asigur. Fiindca ei nu concep sa se abata de la regula bunului simt. Mi-e greu sa ma explic in trei randuri, cand de fapt sunt extrem de multe de spus.
Inca o data scuze! Nu vreau sa am si cu tine un razboi, crede-ma! hh.gif


--------------------
Dincolo de inocenta e alunecare !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 4 Mar 2004, 11:46 PM
Mesaj #70


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



QUOTE (OMU'BUN @ 3 Mar 2004, 11:38 PM)
.... nu veti sti niciodata ce simte un vanator pasionat. Pana si simturile, par sa i se dezvolte altfel fata de cele ale oamenilor obisnuiti. Vanatorul "vede" si "aude" ceea ce noua, celorlalti ne-ar trebui foarte multi ani sa sesizam.

spoton.gif Iar cei mai buni dintre cei mai buni sunt vanatori de capete. Ah, ce vremuri! ohyeah.gif devil.gif


QUOTE
...vanatorul a reusit sa asculte cum creste iarba


Si cel de oameni aude chiar mai multe decat cum creste iarba!!! Vanatoarea asta e o mare virtute ce nu trebuie ratata. Ma si mir de ce n-o practica toata lumea. laugh.gif

Acest topic a fost editat de gio19ro: 5 Mar 2004, 12:30 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

8 Pagini V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 5 May 2024 - 12:44 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman