Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:... a Trecut In Nefiinta
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Show-biz > Vedete si anti-Vedete
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6
ypsilonalpha
A incetat din viata la virsta de 93 de ani fostul presedinte american Ronald Reagan. In timpul petrecut la Casa Alba a fost martorul atit al unui maxim al "racelii" sovieto-americane, cit si inceputul prabusirii U.R.S.S.

O scurta biografie a sa:

http://www.whitehouse.gov/history/presidents/rr40.html
Jazz
Doliu in lumea muzicii: Ray Charles a incetat din viata la varsta de 73 de ani... cry.gif

R&B music legend Ray Charles dies
Eclectic
Mihail Erbasu.
Mistinguett
A incetat din viata unul din cei mai mari actori ai zilelor noastre: Marlon Brando.
RIP

CNN story
Diana-Maria
Dumnezeu sa il odihneasca!
sad.gif
genicon
Am auzit azi la un post de radio, nu mai stiu care, ca ar fi murit intr-o saracie lucie, cu mari datorii... Si ca ajunsese sa isi ascunda statuetele Oscar pentru a nu-i fi luate si vandute... sad.gif

RIP
YoyoMan
Ronald Reagan a fost cea mai mare pierdere. Dupa parerea mea Ronald Reagan a fost unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood si cel mai mare presedinte pe care l-a avut America in secolul trecut - mai mare si decat Kennedy. Reagan prin Initiativa Strategica a pus capat Razboiului Rece si a contribuit enorm la sfarsitul comunismului in Rusia si in Europa - asta cred ca e cea mai mare realizare a secolului trecut.
Am vazut interviul de la Larry King Show pe CNN chiar la 2 zile dupa moartea sa si m-am convins ca era leaderul complect. Mi-a placut f mult.
mememe
Ieri seara; in San Diego in varsta de 88 de ani , a incetat din viata parintele geneticii Francis Crick care alaturi de James Watson a descoperit ADN-ul . Crick pt desoperirea sa a castigat premiul nobel pt medicina in 1962. Pt info aici :biografie scurta
Turcoaz
Dan Spataru a fost condus, ieri, pe ultimul drum la Cimitirul Belu din Capitala.
Artisti si prieteni ca Mirabela Dauer, Alexandru Arsinel, Stela Popescu, familia indurerata, politicieni si mii de oameni simpli, in general in virsta si care
i-au trait muzica, au tinut sa-l conduca pe marele artist pe ultimul drum. Indragitul solist s-a stins din viata pe 8 septembrie, in urma unui stop cardiac. Muzica usoara romaneasca a mai pierdut o voce de aur. Dan Spataru a incetat din viata la 64 de ani, dupa ce in ultimul timp a avut mari probleme de sanatate si suferise mai multe interventii chirurgicale.
Moartea sa a fost insa pentru toti surprinzatoare.




Evenimentul zilei, 12 septembrie 2004
Tyra
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca pe marele nostru Dan Spataru.
doice
A murit John Ritter, actor de comedie cunoscut pt sitcomurile:
Three's Company si 8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter


mai multe informatii la


http://edition.cnn.com/2003/SHOWBIZ/TV/09/12/ritter.obit/

chatonel
Romanciera Françoise Sagan a murit vineri, 24 septembrie..... s-a mai dus un mit sad.gif
ps
am uitat:

Bibliografie



- "Bonjour Tristesse" (1954)
- "Un certain sourire" (1956)
- "New York" (textes, 1956)
- "Dans un mois, dans un an" (1957)
- "Aimez-vous Brahms" (1959)
- "Toxique" (1964)
- "La Chamade" (1965)
- "Le Garde du coeur" (1968)
- "Un peu de soleil dans l'eau froide" (1969)
- "Des Bleus à l'âme" (1972)
- "Il est des parfums" (1973, en coll. avec Guillaume Hanoteau)
- "Les Merveilleux nuages "(1973)
- "Un Profil perdu" (1974)
- "Réponses" (1975)
- "Des yeux de soie" (nouvelles, 1975)
- "Brigitte Bardot" (1975)
- "Musiques de scènes" (nouvelles, 1981)
- "La Femme fardée" (1981)
- "Un Orage immobile" (1983)
- "Avec mon meilleur souvenir" (1984, mémoires)
- "De Guerre lasse" (1985)
- "Sarah Bernhardt, ou Le rire incassable" (1987)
- "Un Sang d'aquarelle" (1987)
- "Au marbre: Chroniques retrouvées, 1952-1962" (1988)
- "La Laisse" (1989)
- "Les Faux-Fuyants" (1992)
- "Répliques" (1992)
- " La Maison de Raquel Vega" (1992)
- "Oeuvres" (1993)
- "...Et toute ma sympathie" (1993)
- "Un Chagrin de passage" (1994)
- "Le Miroir égaré" (1996)
- "Derrière l'épaule" (1998)
Théâtre
- "Château en Suède" (1959)
- "Les Violons parfois" (1961)
- "La Robe mauve de Valentine" (1963)
- "Bonheur, impair et passe" (1964)
- "Le Cheval évanoui" (1966)
- "L'Echarde" (1966)
- "Un Piano dans l'herbe" (1970)
- "Zaphorie" (1973)
- "Le Lit défait" (1977)
- "Le sang des Borgia" dialogue et co-scénario avec J. Quoirez, 1978)
- "Pol Vandromme" (1978)
- "Il fait beau jour et nuit" (1978)
- "Le Chien couchant" (1980)
- "L'Excès contraire" (1987)
Cinéma
- "Aimez-vous Brahms" (scénario) d'Anatole Litvak (1961)
- "Landru" (scénario) de Claude Chabrol, 1962)
- "Les Fougères bleues" (mise en scène et scénario, 1976)

March
A murit SUPERMAN sad.gif

La 52 de ani s-a stins din viata in urma unui stop cardiac actorul Cristopher REEVES , faimos pentru rolul lui Superman.
Reeves a trait ultimii 9 ani intr-un carucior cu rotile fiind paralizat de la gat in jos in urma unui accident de calarie.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. cry.gif
Minerval
Am fost prea intristat ca sa mai pot scrie ceva despre aceasta veste teribila. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Chris Reeve, a fost un simbol mai mult de o decada prin rolurile sale, a reprezentat un model demn de urmat, a performat ca un simplu actor si s-a stins ca o stea adevarata din lumea filmului, in ciuda conditiei sale dificile de sanatate care l-a chinuit pana in ultimul moment. (:.)

YoyoMan
Oricum - aia nu era viata... Cred ca-i mult mai fericit acum.
Eclectic
A murit Teo Peter. Dumnezeu sa-l odihneasca. sad.gif
N.V.
Acum am auzit si eu vestea de la televizor. sad.gif Dumnezeu sa-l odihneasca!
victor1
Dumnezeu sa-l odihneasca.

Dumnezeule!!!!!! Este Nedrept!!!!!
cobra verde
In afara de a plange ca niste muieri (Dumnezeule!!!!!! Este Nedrept!!!!! ), trebuie spus ca Domnul American a refuzat recoltarea de probe biologice la IML , replicand ca nu este aparatura adecvata , aparatura ambasadei.
La testul cu alcooltesterul de pe masina politiei a rezultat o alcoolemie de 0,9 la mie.
Comisarii de la militie i-au intocmit Altetei Sale , Domn Cetatean al SUA dosar penal. Intre timp individul a parasit tara , aflandu-se "bine pazit" de ofiteri americani , intr-o baza usa , intr-o locatie neprecizata.
Betivanul era ofiter - puscas , delegat cu protectia ambasadei , sau asa ceva...
mdA!
Dumnezeu sa-l odihneasca. Luni, intre 12.00 si 17.00 trupul sau va fi depus pe un catafalc special construit la Sala Polivalenta iar la ora 13.00 va fi oficiata o slujba religioasa. Marti, la ora 13.00 va fi ingropat, la Cluj.

Referitor la accident, rezultatul testarii cu etilotestul a relevat 0,09 mg/ litru alcool pur in aerul expirat. I-am intrebat pe cei de la rutiera, care mi-au spus ca la limita minima de este 0,1 mg/l ... si ca la o astfel de concentratie in mod normal nici nu i-ar fi luat permisul (daca nu ar fi fost implicat intr-un accident, logic). deci nu stiu in ce masura putem spune ca era beat. e adevarat, a refuzat testarea IML si intre timp a fost scos din tara; de altfel, omul oricum beneficia de imunitate de jurisdictie penala - respectiv nu putea fi supus legii penale romane (asa spune codul penal). MAE cere aducerea lui in tara. nu cred ca le va iesi.
Nu stiu daca autoritatile romane puteau face ceva, fara sa riste un incident diplomatic. tembelul nu putea fi saltat din prima, el fiind cetatean al unui alt stat, lucrator al ambasadei unui alt stat si conducand masina apartinand ambasadei unui alt stat. deci posibilitatea ca statutul sau diplomatic sa fie de asa natura incat sa nu poata fi cercetat in Romania era destul de mare.
N.V.
Astazi se implinesc 24 de ani de la moartea lui John Lennon. sad.gif A fost impuscat de Mark Chapman in fata apartamentului sau din New York la numai cateva ore dupa ce-i oferise acestuia autograful sau. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, pace pentru care a militat in timpul vietii.
YoyoMan
Pe mine ma cam seaca omu' da', fie-i tarana usoara...
Diana-Maria
Sa-i fie tarina usoara... cry.gif
Serenity
Radu Anton Roman a incetat din viata in seara asta.. cry.gif cry.gif cry.gif

QUOTE
Scriitorul şi realizatorul de televiziune Radu Anton Roman a decedat, luni seara, în urma unui stop cardio-respirator, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Născut la 19 august 1948, la Făgăraş, Radu Anton Roman şi-a început cariera prin a fi gazetar. Peste puţin timp a devenit scriitor, publicând peste*zece romane de succes internaţional.

Un etern călător printre frumuseţile naturii şi un nepotolit căutător de obiceiuri şi tradiţii româneşti, Radu Anton Roman a realizat nenumărate reportaje de televiziune, câţiva ani din viaţă trăind în mijlocul naturii şi hrănindu-se din bogăţiile ei.

Ghid şi translator în echipa celebrului Jacques Yves Cousteau, Radu Anton Roman şi-a descoperit vocaţia de explorator pe care a şi descris-o în multe dintre cărţile lui. Timp de*aproape*şase ani, a realizat emisiunea de artă culinară, etnografie şi folclor “Bucătăria lui Radu”, una dintre cele mai longevive producţii de la Pro TV.

“Îţi dau ciorbă, dă-mi eternitatea!”, spunea Radu glumind, pentru că înainte de toate Radu a încântat telespectatorii cu pofta lui de viaţă şi prin felul în care vorbea despre bucuriile ei.

În cei 57 de ani de viaţă a marcat oameni şi locuri şi rămâne viu în memoria tuturor pentru talentul şi patima cu care şi-a descoperit şi descris colţul de Rai în care a trăit.

„Mâncăm ca viaţa să fie mai frumoasă, mai colorată. Aici intrăm în cultură. De-aici, halitul devine cultură. Măcenicii, de 9 aprilie, vinul sfânt, prescura sfântă, colacul de Paşti, pomana porcului. Toate arată că mănânci o bucăţică dintr-un simbol, iar bucăţica aia este, cu siguranţă, drumul tău spre ceruri. Dacă tu crezi asta, e de ajuns ca să fie un drum bine asfaltat spre ceruri”, spunea Radu Anton Roman.


Odihneasca-se in pace si oriunde s-ar afla, sper sa-si gaseasca linistea. sleep.gif
axyutza
desi nu-mi vine sa cred.... odihneasca-se in pace.... la fel s-a intamplat si anu trecut cu teo peter, nu credeam, dar murise.... hmmm, de fiecare data schimbam de pe emisiunea lui radu unsure.gif
Serenity
Mie mi se parea una din cele mai bune emisiuni ramase la tv, sincera sa fiu..
Olaf
Si mie imi placea emisiunea lui, desi o urmaream foarte rar.. Pacat.
Odihneasca-se in pace.
iniya
Imi placea emisiunea lui; imi aducea aminte de celalalt grasut care il urmaream cu drag(si inca-l urmaresc)..Tabara Cristian
Imi pare rau sad.gif
Odihneasca-se-n pace hh.gif

E trist cand oameni care inca nu-si terminasera 'misiunea' plec dintre noi sad.gif ..dar Sefu Mare stie cei mai bine..

milimetru
Care a fost cauza morţii lui? sad.gif
contraste
Acest om bonom, alaturi de care am stat de atatea ori la masa cand pregatea minunate bucate romanesti, a murit de inima la 57 de ani... caa
mdA!
pacat.
era unul exceptional realizator. a gasit o formula atat de aparte si atat de potrivita de a lega televiziunea si gastronomia. unul dintre putinii oameni de cultura care au razbatut pe sticla, intre atat de prea multe scursuri.

odihneasca-se in pace! o merita pe deplin
Mihai
A incetat din viata Alexandru Paleologu, la varsta de 86 de ani.
Dumnezeu sa-l odihneasca!
milimetru
Apăi topicul ăsta îmi pare că devine f trist fraţilor. Se duc oameni de calitate unul după altul! Of, Alexandru Paleologu, ce pierdere!! Ce stil, ce maniere, ce inteligenţă, ce farmec.

Ce OM!...

Odihna cea veşnică dă-o lui, Doamne!
Eclectic
Este un topic trist prin excelenta, nu devine. sad.gif
March
De luat aminte ! Apropos de titlul acestui topic.

O ineptie: trecerea in nefiinta

In ultima sa carte, "Aveux et anathemes", al carei titlu eu il traduc "Marturisiri si afurisenii", Cioran afirma ca in toata opera lui Marx nu exista o singura reflexie despre moarte. Si pentru comunisti moartea era un tabu. Negand vesnicia sufletului si crearea omului de catre Dumnezeu, comunistii nu credeau in Invierea lui Hristos. Activistii proeminenti nu erau ingropati la cimitir: trupul lor neinsufletit lua drumul crematoriului, dupa care cenusa le era depusa in templul lor pagan inaltat in Parcul Carol, rebotezat Parcul Libertatii. Cand murea un fruntas comunist, ziarele scriau ca... a trecut in nefiinta; s-a dus, care va sa zica, in neant.
Ineptia aceasta atee s-a lipit ca un leucoplast de creierul multor romani si nu a disparut nici acum, la aproape 16 ani dupa prabusirea comunismului. Desigur, e dreptul ateului sa considere ca viata unui om inceteaza odata cu existenta pamanteasca
(...)
simonsays
Atata vreme cat nu am intalnit pe nimeni intors din partea.. cealalta, si nici nu stiu pe cineva care sa fi intalnit, cred ca putem folosi cuvantul "nefiinta" in acest context, draga Mos Gerila..
March
Batranele,

Vino cu ceva contra-argumente la cel spuse de Dan Ciachir . Nu cu explicatii gen : vara nu-i ca iarna ! tongue.gif
simonsays
iaca, dragule, ce sa fac si eu.. argumentez conform intelectului scazut pe care il posed... harhar.gif iti dai seama ca nu pot avea contra-argumente in fata Dumnezeului-Cioran, nici a Sfantului-Duh-Ciachir ohyeah.gif
Mihai
Va rog, topicul nu este dedicat unor discutii de acest gen...
ypsilonalpha
Stanislaw Lem (1921 - 2006), autor polonez de SF (Solaris, Ciberiada) - unul din puţinii autori de SF est-europeni (alături de fraţii Strugaţki şi poate de Karel Capek) care a spart barierele exclusivismului anglo-american.

Unul din site-urile dedicate maestrului: http://www.lem.pl
mothman
A trecut in nefiinta Mielu Zlate (1937-2006), profesor universitar, sef al catedrei de Psihologie si Stiintele Educatiei de la Universitatea din Bucuresti, considerat de multi una din cele mai luminate minti ale psihologiei romanesti contemporane. Dumnezeu sa-l odihneasca.
coconut
Dumnezeu să-l odihnească!
Mihai
A trecut la cele vesnice Zoe Dumitrescu Busulenga, membra a Academiei Romane, critic si istoric literar.

user posted image

Dumnezeu sa o odihneasca!
Kyklos
Fiei tarana usoara innocent.gif
Mihai
A incetat din viata Gica Petrescu. sad.gif


Pe 2 aprilie implinise 91 de ani.


QUOTE
Si-a implinit vocatia, izvorata dintr-o pasiune din adolescenta, mai ales prin eforturi proprii, dar si cu ajutorul Cezarinei Moldoveanu, care i-a fost sotie. A fost comparat de multe cu ori Maurice Chevalier sau Frank Sinatra, insa a ramas acelasi, peste mode si timp, Gica.


Cel de Sus cu mine-o fi/Sa cant si-n anul 2000...


Dumnezeu sa-l odihneassca in pace!
March
Da, a trecut la cele vesnice ( si nu in nefiinta !) maestrul Gica Petrescu. sad.gif

S-a nascut pe 2 aprilie 1915, in Bucuresti. Tatal sau era functionar la posta, iar mama, desi casnica, studiase pianul si canta la acest instrument. A debutat in adolescenta, la serbarile de la Liceul "Gheorghe Sincai", unde a urmat cursuri. La scurt timp, a facut primele inregistrari pentru radio.

A sustinut spectacole la cele mai celebre restaurante si teatre de revista ale Bucurestiului, la Cazinoul din Sinaia si a cantat in fata unor personalitati ca Regele Mihai, Yehudi Menuhin, Louis Armstrong. A avut mii de concerte in intreaga lume, zeci de albume scoase, sute de emisiuni de radio si televiziune. Despre viata maestrului s-a scris o carte, "Viata si cantecele lui Gica Petrescu ", semnata de George Sbarcea, si s-a facut un film, "Muzica e viata mea" (singurul in care maestrul a jucat). A primit numeroase premii si distinctii de-a lungul timpului, iar un premiu care dovedeste ca "eternul Gica" este printre preferatii generatiei tinere este "Life Time Award" (pentru intreaga cariera - n.r), la MTV Romanian Music Awards in 2004.
Timp de 34 de ani a fost casatorit cu Cezarina Moldoveanu, poeta si scriitoare, care a contribuit la succesul maestrului

Dintre succesele sale : "Fetite dulci ca-n Bucuresti", "Costica, Costica", "Ia mai toarna un paharel ", "Uite-asa as vrea sa mor ", "Du-ma acasa, mai, tramvai ", "Zi-i una mai saltareata", "Cel mai frumos tango", "Astazi e ziua ta ", "Sa-mi canti cobzar ", "Iubesc femeia ", "Bucurestiul meu iubit ", "Da-i cu spritul pan la ziua"


Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace !
Cucu Mucu
Regretele si respectele mele, Maestre. Adio! cry.gif

Uite-asa as vrea sa mor!

"Uite-asa as vrea sa mor
Cu paharu langa mine
Cu cobzaru langa mine
Uite-asa as vrea sa mor

Intr-o crasma din obor
Sa-mi scriu cand o fi momentul
Cu vin rosu testamentul
Uite-asa as vrea sa mor


Sa-i tragem o betie
(beau, beau, beau)
De pomina sa-i fie
(beau, beau, beau)
Si dup-o saptamana
(beau, beau, beau)
Sa mor cu sticla-n mana


Uite-asa as vrea sa mor
Cu paharu langa mine
Cu cobzaru langa mine
Uite-asa as vrea sa mor


Intr-o crasma din obor
Sa-mi scriu cand o fi momentul
Cu vin rosu testamentul
Uite-asa as vrea sa mor
dascalita
"Du-ma acasa, mai tramvai..."
Sper ca a ajuns acasa maestrul, langa Cezarina ,cea care era "acasa" pentru el...
A fost o legenda...
March
Pentru ca nu s-a implicat politic , nea Gica a cantat cu succes si fara probleme pentru toti :
Carol al II-lea, Mihai I si Antonescu, bolsevicii lui GheGhe -Dej, national-comunistii "Genialului Cizmar" si ultimii pe lista ,"cu voia dv", capitalistii de tranzitie continua !
Hashaspire
Cand am ajuns la facultate in Bucuresti, eram hotarat sa-i dau telefon sa-l rog sa ne intalnim, sa-mi vorbeasca 5 minute.
Erau 5-6 Gica Petrescu in cartea de telefon. M-am oprit dupa ce i-am notat. Nu stiu de ce.
Acum imi pare rau. As fi vrut sa-l aud vorbind.
sad.gif
Odihneasca-se in pace!
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.