Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Reincarnari, Credeti Sau Nu
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Dincolo de Ratiune
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
calfa
QUOTE (bdl @ 22 Mar 2005, 02:27 AM)
daca e evolutie, cum naiba de lumea/omenirea e asa timpita in ziua de azi? Pt ca a evoluat? blink.gif

Sper ca nu sunt off topic punand din nou in discutie evolutia ...

bdl, eu asociez o astfel de remarca cu oamenii satui de viata.

In vremea lui Ceasca auzeai la cozi in mod frecvent ... "s-a inrait lumea, draga".

De ce ar fi lumea de azi ... tampita ?

Societatea de o complexitate in crestere, reperele in schimbare din ce in ce mai rapida, noi oamenii neobisnuiti cu viteza dar mai ales cu acceleratia schimbarilor din jur, asta da ! Asta poate da senzatia de rau ... de mai rau ...

Dar ASTA este evolutia ! Are niste legi ... implacabile poate ... relative poate.

Daca echivalezi evolutia cu ... "mai bine" ... atunci poti spune ca "e mai bine" in anumite sensuri (in lumea Occidentala de azi evolutia pare sinonimul progresului tehnologic) ... dar legile "compensatiei" fac sa fie "mai rau" in altele.

Poate ca evolutie inseamna schimbare, nu mai bine sau mai rau, ci "si mai bine si mai rau". Depinde de unde privesti lucrurile, nu ? smile.gif

Poate ca a fost creatie si e evolutie, poate ca e creatie si evolutie ...

Poate ca reincarnarea e o simpla iluzie, provocata de existenta unei memorii foarte extinse ... poate ca luam drept experienta a reincarnarii ceea ce este de fapt o experienta a rezonantei cu o parte din acea memorie ...

Mrs. Rogers
QUOTE (gypsyhart @ 22 Mar 2005, 04:26 PM)
Daca e hazard de ce ti se pare revoltător?

Nu hazardul e revoltator ci sunt revoltatoare orice fel de explicatii (ca or fie ele reincarnare sau univers , sau spiruit universal sau orice alta plasmuite a mintii). E revoltator sa incerci sa explici ca fenpmene atat de crude sunt de fapt drepte !
Mistinguett
Nu a spus nimeni ca-s drepte, toxic. Tuturor ni se intampla de-a lungul vietii lucruri care-s mai mult nedrepte decat drepte - si nu au neaparat legatura cu eventualele vieti anterioare. Sau poate au. tongue.gif
Cu riscul de a suna ca o moara stricata, iti mai recomand inca o data sa citesti o carte despre subiectul asta - cred ca iti va raspunde multor intrebari (valide dealtfel) care le pui. Doar ca e greu pentru cativa dintre noi sa iti raspunda in cateva fraze, cred ca intr-o carte o sa ai un raspuns mai coerent.

Cu pornitul de la 0 - pornesti de la 0 dar pe o cale predeterminata (de tine ca suflet) inaintea reincarnarii, in ideea ca in viata ce o vei urma ai de invatat anumite lucruri. Deci prin decizia spiritului tau vei trece prin anumite experiente mai mult sau mai putin neplacute, cu speranta ca vei invata din ele. Exista posibilitatea ca viata sa te "deraieze" de pe drumul ales si sa nu inveti nimic (si atunci iti vei alege pentru viata urmatoare experiente mai dramatice poate), exista posibilitatea sa inveti mai mult decat ti-ai propus. Ideea finala este sa devii ceea ce noi numim un om bun si sa traiesti dupa principiile dragostei - si un exemplu care imi vine in minte ar fi Mother Theresa care cred ca a ajuns la uniunea spirituala dupa ultima ei viata.

QUOTE
Referitor la exeperinta ta, nu sunt sigura daca am inteles bine dar eu asa am dedus ca nici chiar tu nu esti convinsa ca imaginile pe care le-ai avut sunt regresie . Poti sa-mi confirmi?

Nu, pana la proba contrarie eu o consider regresie. rolleyes.gif
Singura retinere care o am este asa cum am mai spus si eu, si cum a spus si calfa:
QUOTE
Poate ca reincarnarea e o simpla iluzie, provocata de existenta unei memorii foarte extinse ... poate ca luam drept experienta a reincarnarii ceea ce este de fapt o experienta a rezonantei cu o parte din acea memorie ...

Desi eu completez: Poate ca nu... Cu intrebarea: cuvantul magic e memorie, de unde vine memoria asta? thumb_yello.gif
Asta am spus pana acum, iau asta ca pe o posibilitate atat timp cat nu exista probe convingatoare contra.
saldora
QUOTE (Mistinguett @ 22 Mar 2005, 08:17 PM)
Exista posibilitatea ca viata sa te "deraieze" de pe drumul ales si sa nu inveti nimic (si atunci iti vei alege pentru viata urmatoare experiente mai dramatice poate), exista posibilitatea sa inveti mai mult decat ti-ai propus.

Nu venim sa invatam ci sa descoperim cine suntem.
Mistinguett
Asta e scopul final. Dar fiecare reincarnare este o suma de experiente din care inveti cu scopul de a te dezvolta spiritual.
nemurirea
wub.gif Actionand continuu pentru progresul constant al omului,natura urmareste ca, in final,sa l faca sa evolueze intr atat incat el sa devina agent constient ,adica o fiinta care ,in cele din urma,sa ajunga,la randul sau,principiu creator in natura insasi.Pentru a ajunge acolo,prima treapta de perfectionare consta in a actiona in sensul dezvoltarii unei vointe libere,cea de a doua etapa consta in intarirea constanta a acestei vointe si in supravegherea permanenta ca aceasta lucrare voita si acceptata,sa continue pana la contopirea lui cu scopul final al naturii,care este binele.Fiecare fapta buna pe care o face omul,fiecare impuls elevat pe care l resimte,se rasfrange,se perpetueaza,prin nenumaratele secole de existenta spirituala,si asta se intampla indiferent de faptul ca entitatea care isi primeste astfel rasplata poseda calitatile necesare care i permit sa ajunga la starea sublima,divina.In dorinta de a si vedea dezvoltandu se germenii cei mai pretiosi ,natura da dovada de cea mai mare rabdare si se arata foarte darnica fata de toti posibilii candidati,pe tot timpul pregatirii lor pentru examenul final.In absenta unei asemenea forte,si a unor asemenea afinitati,care ar fi putut atrage Egoul in fundul prapastiei ,individualitatile mai slabe,care nu au stiut sa fie nici bune nici rele ,care nu au putut face nimic pentru a evolua se vor stinge,ele si au trait vietile si dupa fiecare din aceste vieti au avut partea lor de ,,Cer,,.Insa,acum, ele vor ramane pe loc,pentru ca nu sunt suficient de organizate pentru ascensiunea varfurilor spirituale,aflate la inaltimi ametitoare.In drumul sau,el se poate folosi in doua moduri de aceste circumstante si se poate angaja in noi lupte,pentru a ajunge fie la sublima spiritualitate,in bine fie la ingrozitoarea spiritualitate, in rau.El poate ,de asemenea,in maretia libertatii sale si in afara oricarui rau sau bine,sa aleaga intre a se contopi definitiv cu materia,si as provoca in acest fel anihilarea,sau a se lasa tarat de curentul efectelor negative ,cu ideea de a fi supus,mai tarziu si din nou ,procesului educativ al incarnarilor sorry.gif
nemurirea
QUOTE (toxic @ 22 Mar 2005, 02:52 PM)
Exemplele cu copii strazii si copii abuzati?E hazard si natura arbitrara a lucrurilor. Sa nu-mi gasesti o explicatie pt care un copil nevinovat trebuie sa sufere , ca orice explicatie e revoltatoare .

mad.gif RAUL PE CARE OAMENII IL FAC LE SUPRAVIETUIESTE.Daca am lua in consideratie modul in care actioneaza afinitatile,am intelege mai usor de ce lipsa de moralitate a unui om intr o viata va putea avea drept consecinta,spre exemplu,nasterea unui copil orb sau schilod,la perioade de timp atat de diferite ale istoriei lumiisi cu multe mii de ani mai tarziu.In aceste imprejurari,copilul care,din acest motiv ,se va naste cu malformatii ,sau intr un mediu nefavorabil ,va venii pe lume pentru a deveni cauza suferintei lui si a celor din jurul sau.Este un efect ce devine din nou o cauza,aceeasi explicatie o putem da marii majoritati a cazurilor in care suferinta ,avand ca sursa nasterea,comlica si mai mult aceasta problema intunecata a raului.Dar,atat pentru copil cat si pentru intreaga omenire,mediul in care isi fac din nou aparitia ,este un mediu adaptat cum nu se poate mai bine starii de progres pe care au stiut s o atinga ohmy.gif
Mrs. Rogers
Orice explicatie de genul " copii malformati si suferinzi platesc pentru un rau facut intr-o alta viata " mi se pare atat de absurda ca-mi vine sa te iau la bataie Nemurirea. smile.gif De ce sa platesca un copil ? De ce sa nu platesca cei care au facut raul? Nu vezi absurditatea dilemei? Ce ar fi daca pt fiecare criminal sau violator s-ar baga cate un copil nevinovat in puscarie?
OMU'BUN
toxic
QUOTE
De ce sa platesca un copil ? De ce sa nu platesca cei care au facut raul? Nu vezi absurditatea dilemei?

Chiar asa: DE CE? Si totusi se intampla de atatea ori sa avem sub ochii nostri acest crud adevar. Iar daca unora dintre noi ni se pare absurd, asta e numai datorita lipsei de acces la tainele acelui echilibru fara de care viata nu ar exista.

QUOTE
Ce ar fi daca pt fiecare criminal sau violator s-ar baga cate un copil nevinovat in puscarie?

Ce ar fi daca am putea turna intr-un pahar cu mult mai mult decat el ar putea cuprinde? Din pacate nu ne este dat sa plecam in cea lume cu mai mult de cat putem duce (adica un pahar cel mult plin ochi) iar pentru ce da pe dinafara, cineva trebuie sa plateasca. Natura nu se lasa mituita si bine face, chiar daca uneori ni se pare ca e o mare nedreptate sa ni se intample tocmai noua anumite nenorociri. Cu siguranta, altii inaintea noastra nu si-au pus problema unei constiinte rezonabile! Iar asta in ciuda faptului ca si ei erau trimisi pe lume pentru a invata ceva din intelepciunea universala, nu pentru a promova cruzimea si rautatea.
Mrs. Rogers
OB mie nu mi se pare absurd ca un copil moare la 5 ani . E realiate care trebuie acceptata. Nu toti ne nastem sanatosi. Dar mi se pare absurd sa sustii ca acel copil plateste pentru faptele altcuiva. Asta mi se pare absurd.

Mi se apre mult mai sanatos sa spui "Dumnezeu a dat , Dumnezeu a luat " si sa accepti fatalitatea ca pe o parte din viata . Mi se pare mizerabil insa sa sustii " a murit pentru pacatele lui taica-sau . Sau a murit pentru pacatele din alta viata "
OMU'BUN
In viata totul e relativ. Chiar si... absurdul. Candva era cu totul absurd de acceptat ca pamantul e rotund, dar mi te sa se mai si invarteasca!... Ce este absurdul de fapt? Avem noi cumva prea clara notiunea in sine? Mi se pare... absurd sa spunem ca DA!
Mrs. Rogers
Teoretic ai dreptate. Insa dupa principul asta ajungem sa nu mai putem discuta despre nimic fiindca de fapt totul e relativ . smile.gif
bdl
Cind nu exista dovezi, normal ca totul e absurd... wink.gif
Mistinguett
QUOTE
Mi se apre mult mai sanatos sa spui "Dumnezeu a dat , Dumnezeu a luat " si sa accepti fatalitatea ca pe o parte din viata . Mi se pare mizerabil insa sa sustii " a murit pentru pacatele lui taica-sau . Sau a murit pentru pacatele din alta viata "


Atunci sa zicem (printr-o absurda transferanta): "Dumnezeu il pedepseste pentru pacatele lui din alta viata".
Mrs. Rogers
Nu stiu. Nu vreau sa discut pe teme religioase . As fi preferat sa-mi raspunzi la mesajul mai lung, cel precedent.
Crazy Horse
Mistinguett,
Un faimos indian chief(Seattle)a spus odata"Moartea este o trecere de la o lume spre alta".Cateva cuvinte simple si putine dar care exprima totul despre existenta umana si a creatiei toate de fapt.Reincarnare exista si cel putin pt. mine a fost,este si va fi fara indoiala atata timp cate tot universul pulseaza de viata si va fi dincolo de infinit
Reincarnarea este legata neaparat de Karma: prin fiecare viata trecuta,ai adunat un numare de sanskaras si cu cat strangi mai multe ,cu atat vei trece in viitor prin si mai multe vieti pana cand ele ajung sa se dizolve intr-o viata anume si atunci sirul reincarnarilor sau de vrei"medicine wheel"
se va opri,insemana anihilarea totala a egoului si a mintii lasand sufletul sa se recunoasca si sa devina constient de ce a fost inca de la inceputul inceputurilor...the Great Spirit,The Creator.Sanskaras fie bune sau rele trebuie sa dispara total,cantarul trebuie sa fie gol,sau daca vrei,indiferent ca ai lanturi de aur sau de fier la maini si picioare ele tot lanturi se cheama,deci trebuie sa le elimini total.

Este greu de explicat si multe pot fi scrise pe aceasta tema,important insa nu conteaza trecutul unor vieti traite ,ele au locul lor undeva in urma ta ci clipa prezenta este cea mai importanta.Sunt atatea "coincidente" sau "deja vu"care desigur iti dau un acces minim in o anume viata trecuta.
De fapt toate prin care ai trecut sunt bucatele dintr-un mare puzzle...

Pot spune ca am avut si eu cateva experiente din vieti trecute,sunt interesante dar tu iti vezi de drumul tau mai departe.Stii cum e? Viata ta este o poteca a ta si numai a ta si in drumul tau este bine sa nu te uiti in stanga si dreapta sau in urma.Ici colo pe poteca gasesti cate un biletel pe care e scris un cuvant sau parte dintr-o propozitie.Iei biletelul si-l pui in buzunar si mergi mai departe si dai peste alt si alt biletel fiecare avand ceva scris pe el.La sfarsit de drum te asezi la margine si scoti biletelele toate si le aranjezi incat vei descoperi multe propozitii si fraze ce acum abia le cunosti intelesul.Sunt amintirile vietii pe care o vei parasi spre un nou drum fiind altcineva dar sufletul tau va ramane acelasi.
Poate pe drum mai pierzi un biletel ori scapi din vedere altele dar asa inveti si stii ce sa faci si ce sa cauti in viata urmatoare.Karma iti va spune la momentele potrivite.

PEACE&LOVE,
Crazy Horse

"I am the spirit's janitor...All I do is wipe the windows a bit,so you can see out for yourself."
Godfrey Chips(Lakota medicine man)








Mistinguett
toxic, ti-am raspuns la mesajul mai lung pe pagina anterioara. Nu am avut de comentat la ideea de placebo - despre existenta careia stiam si eu, iar cu hipnoza nu am avut experiente dupa cum am mai spus.
Si fara suparare, tu ai adus tenta religioasa in discutie, raspunsul de mai jos era in replica la afirmatia ta - am crezut ca poate asa iti pot explica mai bine.

Crazy Horse, am inteles si ai dreptate. In rest, ai descris perfect ceea ce cred si eu. Doar ca mai poetic.

Cred ca ma voi retrage din nou din discutia asta, dar sper sa o continuati voi.
gypsyhart
QUOTE (toxic @ 22 Mar 2005, 08:34 PM)
QUOTE (gypsyhart @ 22 Mar 2005, 04:26 PM)
Daca e hazard de ce ti se pare revoltător?

Nu hazardul e revoltator ci sunt revoltatoare orice fel de explicatii (ca or fie ele reincarnare sau univers , sau spiruit universal sau orice alta plasmuite a mintii). E revoltator sa incerci sa explici ca fenpmene atat de crude sunt de fapt drepte !

hehe...daca ai fi renunţat cu adevărat la "explicaţii" nu ai mai fi găsit ceva "revoltător" în anumite suferinţe....eu cred că te supără tocmai faptul că nu ai găsit o "explicaţie" care să te mulţumească. Oricum sunt de acord ca o explicaţie fie ea şi corectă nu este suficientă pentru a înfrunta suferinţa prezentă....
nemurirea
QUOTE (toxic @ 23 Mar 2005, 12:28 AM)
Orice explicatie de genul " copii malformati si suferinzi platesc pentru un rau facut intr-o alta viata " mi se pare atat de absurda ca-mi vine sa te iau la bataie Nemurirea. smile.gif De ce sa platesca un copil ? De ce sa nu platesca cei care au facut raul? Nu vezi absurditatea dilemei? Ce ar fi daca pt fiecare criminal sau violator s-ar baga cate un copil nevinovat in puscarie?

sad.gif o nu sa nu crezi ca eu dau din gura doar asa de dorul de a zice ceva ,dar ceea ce zic este adevarul ,cand un copil se naste cu malformatii in majoritatea cazurilor este rezultatul comportamentului sufletului sau in alta viata ,Nu plateste pentru altcineva ,plateste pentru rautatea creata de sufletul lui celor din jur.In viata actuala el are de suferit cam acelesi rele pe care el le a provocat altora ,suferinta,durere,etc.Bine mai sunt si exceptii cand se nasc cu defecte copii care nu au gresit cu nimic dar karma va avea grija sa i recompenseze din belsug,tot la fel si in cazul copiilor care trebuiesc sa suporte chinuri sau maltratatii fara sa merite.Karma este foarte exacta plateste binele si te face sa platesti raul creat.un om alb de exemplu care a chinuit negrii in viata viitoare va fi el insusi un negru pentru a trece prin aceleasi experiente de suferinta pe care el le a provocat ,totul ca sacop final de a educa sufletul in bine si adevar ...hai sa ti raspund cu un banc sorry.gif Se duce Bula la o mare ghicitoare ,se uita ghicitoarea in palma lui si trista tare ii spune ca din cauza lui vor muri multi foarte multi oameni nevinovati.Pleaca bula suparat de la ghicitoare si cand sa traverseze strada vede un copil mic pe sina de tramvai,iar tramvaiul se indrepta cu viteza spre el .Sare bula si reuseste sa indeparteze copilasul care plangea de pe sine.Vai de mine copile fi mai atent alta data cand treci strada i zice bula...cum te cheama copile...-Adolf nene,Adolf Hitler thumb_yello.gif numai bine si sa fi iubit ...viata i grea si urata in general ,dar tot ce ne inconjoara i minunat ,noi oamenii trebuie sa devenim intr un tarziu oameni ,ca nu toti suntem .
Mrs. Rogers
QUOTE (gypsyhart @ 23 Mar 2005, 10:58 AM)
QUOTE (toxic @ 22 Mar 2005, 08:34 PM)
QUOTE (gypsyhart @ 22 Mar 2005, 04:26 PM)
Daca e hazard de ce ti se pare revoltător?

Nu hazardul e revoltator ci sunt revoltatoare orice fel de explicatii (ca or fie ele reincarnare sau univers , sau spiruit universal sau orice alta plasmuite a mintii). E revoltator sa incerci sa explici ca fenpmene atat de crude sunt de fapt drepte !

hehe...daca ai fi renunţat cu adevărat la "explicaţii" nu ai mai fi găsit ceva "revoltător" în anumite suferinţe....eu cred că te supără tocmai faptul că nu ai găsit o "explicaţie" care să te mulţumească. Oricum sunt de acord ca o explicaţie fie ea şi corectă nu este suficientă pentru a înfrunta suferinţa prezentă....

Chiar in mesajul pe care la-i citat am spus clar ca nu suferinta mi se apre revoltatoare ci explicatiile. smile.gif
bdl
o nu sa nu crezi ca eu dau din gura doar asa de dorul de a zice ceva ,dar ceea ce zic este adevarul ,cand un copil se naste cu malformatii in majoritatea cazurilor este rezultatul comportamentului sufletului sau in alta viata ,Nu plateste pentru altcineva ,plateste pentru rautatea creata de sufletul lui celor din jur.
Poti demonstra teoria asta? Doar asa, ca sa fiu sigur ca nu dai din gura de dorul de a zice ceva....
Fratilor , pe bune, ce va spun acuma e adevarat, nu vorbesc sa ma aflu in treaba tongue.gif cind un copil se naste cu malformatii in majoritatea cazurilor e vorba de alinierea planetelor venus cu marte si marul care sa afla la mine pe masa... mwah1.gif
nemurirea
QUOTE (bdl @ 23 Mar 2005, 11:13 PM)
o nu sa nu crezi ca eu dau din gura doar asa de dorul de a zice ceva ,dar ceea ce zic este adevarul ,cand un copil se naste cu malformatii in majoritatea cazurilor este rezultatul comportamentului sufletului sau in alta viata ,Nu plateste pentru altcineva ,plateste pentru rautatea creata de sufletul lui celor din jur.
Poti demonstra teoria asta? Doar asa, ca sa fiu sigur ca nu dai din gura de dorul de a zice ceva....
Fratilor , pe bune, ce va spun acuma e adevarat, nu vorbesc sa ma aflu in treaba tongue.gif cind un copil se naste cu malformatii in majoritatea cazurilor e vorba de alinierea planetelor venus cu marte si marul care sa afla la mine pe masa... mwah1.gif

drool.gif Vezi ai descoperit singur adevarul asa ca nu are nici un rost sa mi mai tocesc destele pe tastura .sigur ,sigur asa i cry.gif A nu... sa nu uit era ceva si cu niste seminte mancate si scuipate pe jos .
bdl
Dar de demonstratul teoriei nu zici nimica?
Sau aia nu e partea care te intereseaza? E mai important sa dai o replica in dorul lelii ca sa nu ramii datoare decit sa-ti sustii afirmatiile, nu-i asa?
Iar treaba cu semintele....nu ma asteptam sa fim din acelasi neam.... mwah1.gif
Bahto delo-delo...
gypsyhart
@toxic
QUOTE
Chiar in mesajul pe care la-i citat am spus clar ca nu suferinta mi se apre revoltatoare ci explicatiile.


Adică te doare mai mult "explicaţia" care oricum nu ştii cât de adevărată/reală este decât suferinţa în sine.....interesant ohyeah.gif
Eu cred că e de fapt invers. Părerea mea of course.

bdl, nemurirea, atenţie la arta de a conversa.
nemurirea
mwah1.gif Ok miiii de scuze cu plecaciuni daca am deranjat cu ceva ,dar daca nu incerci o explicatie la NEDREPTATE cum o poti indrepta?Sau cel putin a o intelege ai intelege cauzele.OK sa zicem ca nu i drept sa cauti o explicatie la NEDREPTATE LA SUFERINTA ea oare dispare?Si acum venerabile domn bdl daca cineva traieste o viata in care a reusit cu brio sa faca mult,mult rau si moare fara asi primii rasplata de la cei pe care i a facut sa sufere ?Cum va fi el pedepsit?Astept raspunsul tau inteligent si adevarat mwah1.gif
gypsyhart
@nemurirea
treaba cu explicatia imi aminteste de povestea aceea cu omul care este ranit de o sageata si nu ii lasa pe doctori sa ii scoata sageata pana nu va afla cine a fost cel care l'a ranit, din ce clasa sociala face parte, de ce a tras in el samd....
Cam asa e si cu explicatia ohyeah.gif.
So, depinde de unde provine explicatia, si cui se adreseaza.In exemplul acela cu omul ranit de sageata, la ce ii folosea sa stie cum il cheama pe agresor daca in cateva ore murea? La fel este si cu reincarnarea. Ce folos sa stii ca ai facut una sau alta in alta viata cand tu nu esti in stare sa ti'o gestionezi pe cea prezenta? E ca si cum ai avea o cruce in spate si totusi sa mai vrei si un sac de orez.....
Parerea mea este ca explicatia isi are rostul atunci cand poate duce la intelegere si mai ales la actiune Atfel, esti precum omul din poveste ranit de sageata.....

Eu vad doua cai de a trata "suferinta": sa cauti opusul, sau sa ramai martor, neutru.
In prima varianta, daca ti'e teama de ex. cauti ceva sau pe cineva care sa te protejeze...
In a doua varianta, daca ti'e teama devii pur si simplu martor, nu faci ceva anume.....doar privesti spectacolul smile.gif
Fiecare face ce poate si stie mai bine.....
Mrs. Rogers
QUOTE (gypsyhart @ 24 Mar 2005, 10:33 AM)
@toxic
QUOTE
Chiar in mesajul pe care la-i citat am spus clar ca nu suferinta mi se apre revoltatoare ci explicatiile.


Adică te doare mai mult "explicaţia" care oricum nu ştii cât de adevărată/reală este decât suferinţa în sine.....interesant ohyeah.gif
Eu cred că e de fapt invers. Părerea mea of course.

bdl, nemurirea, atenţie la arta de a conversa.

Am spus ca ma revolta , nu ca "ma doare " explicatia . Iar mai nou , fiindca esti atat de insistent , nici nu ma mai revolta , ci ma disteaza .
Daca vine de la Misti , ma revolta, iar daca vine de la tine ma disteaza . ohyeah.gif
nemurirea
pls.gif Oameni buni ,pe mine nici nu ma revolta nici nu ma distreaza nedreptatea si suferinta ,pe mine ma doare si inca tare ,dar fiecare intelege in felul sau si sper ca fiecare sa faca tot ce poate pentru a alina orice suflet oropsit si ai oferi oricui sansa de a deveni mai bun .Daca m am dat si eu cu parerea despre cum cred eu cu adevarat ca functioneaza acest sistem al vietii ,asta i doar parerea mea si eu cred cu tarie in ea .Acum nu oblig pe nimeni sa mi si accepte ideile .Doar discutam
Mrs. Rogers
Oameni buni, EXPLICATIILE nu suferinta ma disteaza sau ma revolta. Cred ca am spus deja asta de 5 ori deja .
Mrs. Rogers
M-am razgandit , cred in reincarnare . Chiar imi convine sa plateasca altii pentru greselile mele biggrin.gif
nemurirea
QUOTE (toxic @ 25 Mar 2005, 02:45 AM)
M-am razgandit , cred in reincarnare . Chiar imi convine sa plateasca altii pentru greselile mele biggrin.gif

brow.gif O nu ,asta chiar ca nu ma asteptam sa aud de la tine toxic .Prefer sa mi platesc oalele sparte singura si cat mai repede si bine .Nu doresc raul nimanui,cred in bine si sper ca in orice persoana ,oricat ar fi ea de rea ,cred ca se gaseste un sambure de bunatate ,trebuie doar sa i gasesti acel sambure si sa l faci sa creasca .Numai bine ,sa fi iubit . sorry.gif
thunder
QUOTE (nemurirea @ 22 Mar 2005, 02:23 AM)
scopul reancarnarii este evolutia spiritului biggrin.gif dar evolutia poate fi in bine sau in rau ,

- e bine sa se faca o disociere totusi. "Evolutia in rau" este o involutie. Reincarnarea iti ofera cadrul in care spiritul tau sa se desavirseasca prin cunoastere de sine, prin redescoperire. E ca si cum ai avea pe tine zeci de haine, pe care rind pe rind le dai jos si te cunosti mai bine .. pina vei ajunge sa cunosti esenta ta ultima, adica atunci cind nu vei mai avea nici o haina pe tine.

- fiinta (profana) are tendinta de a se confunda cu corpul fizic. Privit din exterior, ca pe o cunoastere exterioara, acest dat jos al hainelor este ca si o descoperire a ceva nou: "aaa, uite am descoperit (haina) asta !". Privit din interior, ca pe o cunoastere interioara, acest dat jos al hainelor este precum o regasire, in sensul (analogic): "aaa, deci nu sint nici (haina) asta !"

QUOTE
iar scopul miilor de reincarnari este de a darui spirite superioare,spirite care vor devenii spirite planetare ,adica vor da impulsurii noii unei vieti noi  ,vor construii un nou ciclu.Vor dainuii doar cei mai evoluati in bine ,cei rai sau cei care nu au nici o afinitate pentru nimic vor reincepe noul ciclu de la zero .

- asta doar dupa ce va avea loc o MAHA PRALAYA (Disolutia finala) in care vor ramine constienti NUMAI acele spiritue trezite complet, ele traind in si alaturi de Dumnezeu pina la urmatoare Laya, avind aceleasi trasaturi si cistiguri spirituale acumulate in milioane de vieti anterioare. Cei care nu ajung la aceasta stare de desavisire la momentul MAHA PRALAYA-ei ... se produce ca un fel de "RESET" iar spiritul lor o va lua de la ZERO in urmatoarea LAYA (Creatie).

- cui ii place sa se chinuiasca in tot felul de limitari atitea milioane de ani si vieti ... e liber sa o faca. Liber arbitru ! spoton.gif
thunder
QUOTE (toxic @ 22 Mar 2005, 06:00 AM)
Misti, nu am raspuns mai repede fiindca am nevoie sa am timp si sa fiu relaxata cand ma pun sa scriu mai pe lung  smile.gif
Am sa incep cu afirmatia ta " trebuie sa crezi ca sa aiba efect " . Asta e un fenomen care se numeste Placebo .

- dpdv al stiintei materialiste se numeste asa, chiar daca aceasta stiinta nu are si o explicatie materialista asupra acestui fenomen.

- dpdv al stintei oculte ea poate numele de CREDINTA. Credinta poate fi mai mica sau mai mare, mai slaba sau mai puternica. Ea poate fi cultivata si amplificata prin diferite metode.

- cu cit credinta este mai mare cu atit efectele unei actiuni sint mai mari. In cazul hipnozei depinde de cine face acea hipnoza. Daca este un "hipnotizator" mai de duzina, el are nevoie ca subiectul hipnotizat sa creada in aceasta posibilitate pt. ca in caz contrar, el intimpina o forta (energie) suplimentara pe care, per total, nu o poate "infringe". In cazul unui "hipnotizator" puternic, el nu are nevoie de credinta cuiva, pt. ca el opereaza direct, in forta, asupra mentalului celui hipnotizat. Cu toate acestea, acest tip de hipnoza nu este benefic si divin pt. ca el incalca liberul arbitru al celui hipnotizat. In acest context, poti intilni un mare "hipnotizator" care insa sa nu te hipnotizeze pt. ca el chiar daca poate, nu doreste sa-ti incalce liberul arbitru.

- in cazul regresiei este doar o mica parte hipnoza, caci de fapt hipnoza in acest caz este doar o "cheie" prin care sa-ti puna structura subtila launtrica intr-o anumita stare de receptie, la o anume vibratie launtrica care sa-i faciliteze accesul la anumite realitati pe care in starea de "om profan" nu le poti accesa. Odata folosita "cheia", urmeaza mai apoi "navigarea" in aceasta "zona crepusculara", numita de initiati "Akasha", sau "dosarele akashice", sau "memoria universala", de unde poti "vedea" tu insuti diferite parti din aceste "inregistrari" personale. Marii profeti pot chiar sa acceseze memoria universala atit in trecut cit si in viitor, de unde pot extrage diferitele evenimente pe care mai apoi le profetizeaza.

QUOTE
Cand am fost la acupunctura , medicul naturopat mi-a spus( fiindca ne cunoastem si ne contrazicem in gluma pe tot ce mie nu mi se pare bine explicat si fiindca si el e "bun de gura "  smile.gif ): " acupunctura sa stii ca are efect fie ca crezi , fie ca nu" . Si asa a fost

- este firesc sa fie asa deoarece acupunctura actioneaza la nivelul subtil cauzal al energiilor subtile, cauza dereglarilor si bolilor launtrice.

- cu toate acestea, chiar si aici daca nu crezi in eficienta metodei, efectele sint diminuate deoarece omul emite ginduri si energii subtile care "saboteaza" propria sa vindecare. Cu toate acestea, energiile puse in miscare de acupunctura sint suficient de mari sa opereze armonizari si vindecari cu toata aceasta necredinta.

QUOTE
La hipnoterapie cand am fost nici nu mi-am imaginat ca o sa iasa un asemenea fiasco. Deci nu am pornit cu prejudecati .

- totusi ... smile.gif

QUOTE
Desi cu cat mai mult ma gandesc la reincarnare cu atat mai putin ma atrage . Ce sens are sa te reincarnezi daca invatamintele din viata precedenta nu le porti cu tine din moment ce pornesti de la 0 de fiecare data.

- nu e chiar de la ZERO. Sint "lucruri" care ramin f. bine stabilite in tine, altele mai putin, iar altele prin natura diverselor legi universale sint pur si simpul (partial) uitate.

QUOTE
Si daca cumva cineva isi traieste viata in mod perfect , poti sa te uiti la el ca la un om mort  si sa-i spui " poti sa-ti iei adio de la o noua viata fraiere, mai bine faci ca mine si mai traiesti vreo 9 vieti" .

- mai devreme sau mai tirziu fiecare plateste ... si primeste ceea ce a facut.

QUOTE
Si ce le spui celor care sunt bolnavi din adolescenta , sau au fost abuzati de parinti, violati, sau traiesc in cutii de carton ?. Care e sensul reincararii pentru ei? Platesc pentru ceva?


- da, platesc actiunile negative care le-au facut ei in alte vieti si care au produs la rindul lor suferinta altor fiinte.
thunder
QUOTE (toxic @ 22 Mar 2005, 03:52 PM)
Exemplele cu copii strazii si copii abuzati?E hazard si natura arbitrara  a lucrurilor. Sa nu-mi gasesti o explicatie pt care un copil nevinovat trebuie sa sufere , ca orice explicatie e revoltatoare .

- daca explicatia e reala si obiectiva, revoltatoare este incapacitatea de a o intelege.

- daca explicatia este nereala, ea este revoltatoare. Depinde acum cine este cel care face aceasta triere si de gradul sau de discernamint (spiritual).
thunder
QUOTE (toxic @ 22 Mar 2005, 08:34 PM)
QUOTE (gypsyhart @ 22 Mar 2005, 04:26 PM)
Daca e hazard de ce ti se pare revoltător?

Nu hazardul e revoltator ci sunt revoltatoare orice fel de explicatii (ca or fie ele reincarnare sau univers , sau spiruit universal sau orice alta plasmuite a mintii). E revoltator sa incerci sa explici ca fenpmene atat de crude sunt de fapt drepte !

- plasmuire, drept, crud .. samd ... sint impresiile subiective ale celui care "judeca" realitatea dupa propriile "lentile". Orice fiinta nu poate judeca/intelege realitatea inconjuratoare decit dupa ceea ce are ea trezit in fiinta. Ca si la radio. Daca nu ai inclus in radio "modulul de receptie" pe undele de US nu poti receptiona realitatea (emisia) postrurilor de radio care emit pe aceasta lungime de unda. In mod analogic la fel se petrec lucrurile si cu mintea si capacitatea ei de a intelege/accepta/achizitiona anumite informatii si realitati.

- logic vorbind, reincarnarea este cea mai logica, rationala, obiectiva si de bun augur explicatie pt. ceea ce se petrece in lume si cu fiinta.
thunder
QUOTE (Mistinguett @ 22 Mar 2005, 09:17 PM)
Singura retinere care o am este asa cum am mai spus si eu, si cum a spus si calfa:
QUOTE
Poate ca reincarnarea e o simpla iluzie, provocata de existenta unei memorii foarte extinse ... poate ca luam drept experienta a reincarnarii ceea ce este de fapt o experienta a rezonantei cu o parte din acea memorie ...

Desi eu completez: Poate ca nu... Cu intrebarea: cuvantul magic e memorie, de unde vine memoria asta? thumb_yello.gif
Asta am spus pana acum, iau asta ca pe o posibilitate atat timp cat nu exista probe convingatoare contra.

- am mai precizat in anumite mesaje citeva idei pe tema asta. Exista o "memorie universala", cosmica, o asa numita "Akasha Universala", unde sint "inregistrate" toate evenimentele din intreaga Manifestare (Creatie), cu toate lumile ei si toate fiintele si spiritele ei, iar reflexia ei in microcosmosul fiintei umane este o asa zisa "akasha" personala. Ea este localizata undeva la nivelul structurii subtile care apartine sufletului, motiv pt. care putem spune ca ne "caram in spate" aceasta zestre (karma). La momentul si locul cuvenit, o anume "inregistrare" din aceasta akasha personala "iese la suprafata" si "culege" roadele buna sau rele functie de tipul de actiune care a condus la acea "inregistrare". Totul este logic si tehnic, nimic mistic sau alambicat in aceasta realitate subtila oculta.

- pina si formele coprului nostru fizic se regasesc (inregistrate, cauzal vorbind, ca o matrice determinativa) in aceasta "zestre", la fel si inteligenta, sau anumite calitati sau limite ale fiintei ... etc. De aici si diferentele atit de mari intre fiinte care aparent ar trebuie sa fie la fel pt. ca fac parte din aceleasi zodii. Dincolo de influentele zodiacale mai sint si aceste inregistrari din zestrea noastra spirituala.

- chiar daca unele calitati nu se manifesta sau sint invizibile, fiecare va vedea, prin experimentare, ca actionind in sensul acelor calitati, ele se vor trezi mult mult mai repede fata de fiintele care nu au in zestrea lor spirituala acele calitati trezite. De unde si ideea cu asa zisul "talent inascut", "acest om s-a nascut cu talent", etc. Din acelasi motiv unele fiinte au rezultate spirituale mult mult mai repede decit altele, chiar daca ele "muncesc" mai putin pt. acele inzestrari spirituale. Si aici tot "talentul" se manifesta, adica efortul si rezultatele obtinute in celelalte vieti anterioare.
thunder
QUOTE (toxic @ 23 Mar 2005, 01:28 AM)
Orice explicatie de genul " copii malformati si suferinzi platesc pentru un rau facut intr-o alta viata " mi se pare atat de absurda ca-mi vine sa te iau la bataie Nemurirea.  smile.gif  De ce sa platesca un copil ? De ce sa nu platesca cei care au facut raul? Nu vezi  absurditatea dilemei? Ce ar fi daca pt fiecare criminal sau  violator s-ar baga cate un copil nevinovat in puscarie?

- abordarea materialista nu ajuta la intelegerea realitatii.

- acel copil este de fapt acel spirit (suflet) care acum are aceasta haina si personalitate, in acel corp fizic pt care tu il numesti "copil", dar alta data, in alta viata, el a fost de ex. un singeros criminal, un inchizitor, un fariseu etc.
nemurirea
cu tot respectul reancarnarea i normala si necesara sorry.gif rofl.gif
nemurirea
mwah1.gif Multam mult thunder .Deja ma credeam oaia neagra pe aici ,oricum nimeni nu i de condamnat daca nu intelege ,fiecare are conceptul lui despre viata si moarte ,eu la respect dar imi dadeam si eu cu parerea mea despre cum cred eu cu adevarat ca functioneaza sistemul viata moartePentru mine i atat de simplu si de normal ca ma mir cum de unii nu l pot accepta jamie.gif ????Numai bine si sa fi iubit thumb_yello.gif
bdl
De ce e normala si de ce necesara?
Daca aduci argumente, te rog vino cu ceva serios....
nemurirea
wub.gif bdl ,bdl ,imi placi tot mai mult, thumb_yello.gif ok,ok eu incerc dar sper sa si reusesc. Tot ceea ce este individual reprezinta o vibratie vitala care incepe in Nirvana,dinspre latura subiectiva a materiei;si dupa cum vibratiile care se propaga prin eter,si care se manifesta sub forma de lumina si caldura,isi produc efectul indata ce sunt emise de o sursa dinamica,tot asa vibratia individuala,care este viata sub formele ei cele mai variate,isi are originea intr o sursa unica.Aceasta vibratie,pleaca dinspre partea subiectiva a naturii,strabate in toate directiile partea obiectiva a acesteia sub impulsul karmei si tinde ,dupa numeroase cicluri de schimbari si transformari,sa se intoarca in Nirvana.Cel care ,in urma unei serii nesfarsite de incarnari,ajunge la capatul ciclului de nasteri si devine Buddha,sau cel care atinge aceasta stare de iluminare in urma unui antrenament care ii dezvolta complet facultatile psihice,acela capata o asemenea stare de constiinta,incat,intr una din nasterile care precedmarea victorie,isi poate contempla toate vietile trecute care se astern inaintea sa ca o vasta panorama. mwah1.gif Asa ca in clipa cand vei deveni bdl Buddha ,si cand iti vei vedea viata ta trecuta ,vei vedea si episodul asta in care vei citi ce ti scriu si poate iti vei aduce aminte de mine cu placere si nostalgie biggrin.gif Si sunt tare bine dispusa ca tocmai imi ascult melodia preferata NOTHING ELSE MATTERS -METALLICA . mwah1.gif sa fi iubit
OMU'BUN
Nemuritoareo, stii care e marele tau avantaj, fata de bdl in toata teoria pe care-ai prezentat-o? Esti femeie!!! Iar bdl are mari slabiciuni la acest capitol... Ca daca thunder ar fi prezentat exact aceleasi explicatii, ar fi fost cel mai amuzant subiect in care bineinteles s-ar fi antrenat alti cativa sustinatori "Gigi-contra" si urmau citate de-pe-aici la "perle"... Tu nu intri in acea categorie, decat daca ti-ai transforma numele in Monica V, si poate ca nici atunci!... Ai tu un stil "cuminte" de a te exprima si poate ca ai sa convertesti vreo cativa dintre razvratiti!... rolleyes.gif
bdl
QUOTE (OMU'BUN @ 25 Mar 2005, 06:28 PM)
Esti femeie!!! Iar bdl are mari slabiciuni la acest capitol...

Recunosc ca am slabiciunile mele, dar ai uitat sa precizezi un amanunt...imi plac femeile care sint inteligente.... wink.gif
Daca ai fi avut rabdare, ai fi vazut ca faptul ca e femeie nu e un avantaj....

Nemurirea, imi pare rau ca te dezamagesc....dar ca si thunder, folosind cuvinte pompoase reusesti sa explici ...nimic...chestiile alea cu partea subiectiva a materiei si naturii sint de-a dreptul ...delicioase....aveti voi o slabiciune pt vibratii....
Ok, scuze pt deranj si intrebarea mea stupida....am primit un raspuns pe masura....
Sper sa fi iubita.... wink.gif
nemurirea
QUOTE (OMU'BUN @ 26 Mar 2005, 01:28 AM)
Nemuritoareo, stii care e marele tau avantaj, fata de bdl in toata teoria pe care-ai prezentat-o? Esti femeie!!! Iar bdl are mari slabiciuni la acest capitol... Ca daca thunder ar fi prezentat exact aceleasi explicatii, ar fi fost cel mai amuzant subiect in care bineinteles s-ar fi antrenat alti cativa sustinatori "Gigi-contra" si urmau citate de-pe-aici la "perle"... Tu nu intri in acea categorie, decat daca ti-ai transforma numele in Monica V, si poate ca nici atunci!... Ai tu un stil "cuminte" de a te exprima si poate ca ai sa convertesti vreo cativa dintre razvratiti!... rolleyes.gif

drool.gif omu bun ,drept sa ti spun nu caut sa convertesc pe nimeni la nimic ,nici nu am la ce .Daca am in mare parte convingeri buddhiste asta nu inseamna ca s 100% buddhista ,nici pe departe.Am studiat si buchisit bine toate religiile monotoiste si dupa ce m am convins cat sunt de valabile (asta pentru felul meu de a fi ,de a accepta adevarul),m am oprit doar la invataturile buddhismului esoteric .atat .in rest sunt un ateu convins .in ce cred cu tarie este IUBIREA ,ADEVARUL ,BUNATATEA,IERTAREA.bine asta nu inseamna ca si le practic zilnic laugh.gif dar incerc . jamie.gif
bdl
Adica esti ateu dar crezi in reincarnare? Imi scapa mie ceva?

Si daca esti femeie, ca tot vorbesc gurile rele, exerseaza-ti iubirea pe mine.... mwah1.gif , fa-ma sa rosesc.... wub.gif
nemurirea
QUOTE (bdl @ 26 Mar 2005, 01:42 AM)
QUOTE (OMU'BUN @ 25 Mar 2005, 06:28 PM)
Esti femeie!!! Iar bdl are mari slabiciuni la acest capitol...

Recunosc ca am slabiciunile mele, dar ai uitat sa precizezi un amanunt...imi plac femeile care sint inteligente.... wink.gif
Daca ai fi avut rabdare, ai fi vazut ca faptul ca e femeie nu e un avantaj....

Nemurirea, imi pare rau ca te dezamagesc....dar ca si thunder, folosind cuvinte pompoase reusesti sa explici ...nimic...chestiile alea cu partea subiectiva a materiei si naturii sint de-a dreptul ...delicioase....aveti voi o slabiciune pt vibratii....
Ok, scuze pt deranj si intrebarea mea stupida....am primit un raspuns pe masura....
Sper sa fi iubita.... wink.gif

wub.gif sigur sigur a fi femeie nu i un avantaj ...pentru tine devil.gif Dar pe mine m ai nimerit si ca sa ti dau o imensa satisfactie pentru mandria ta de barbat ,eu mai sunt si bonda laugh.gif Oricum cultura mea s a format in general cu ajutorul ideilor inspirate din ,Eminescu,ceva Platon,Eliade,dr Aurel Popescu-Balcesti ,daca si astia sunt tot femei ? blink.gif nu cred ca am spus nimic in dezacord cu ideile lor despre reancarnare. sa fi iubit .Aaaa era sa uit despre vibratii.Tu nu ai nici o slabiciune pentru ele?Ar fi pacat ,zau. mwah1.gif
nemurirea
QUOTE (bdl @ 26 Mar 2005, 11:14 PM)
Adica esti ateu dar crezi in reincarnare? Imi scapa mie ceva?

Si daca esti femeie, ca tot vorbesc gurile rele, exerseaza-ti iubirea pe mine.... mwah1.gif , fa-ma sa rosesc.... wub.gif

ohmy.gif ce treaba are reancarnarea cu credinta ?Sigur ca sunt ateu daca nu cred in nici o religie si in dictionar asa iti zice ,cica .Reancarnarea i o manifestare normala a naturii pentru a indemna spiritul spre evolutie .Ce treaba are cu vre o religie? sorry.gif Draga domnule bdl eu imi iubesc copiii ,parintii,animalele,prietenii,natura,inghetata de ciocolata,nessul,capsunile,ciresele si daca te incadrezi intr o categorie dintre acestea poate ,poate...
Maria Luiza
QUOTE (nemurirea @ 26 Mar 2005, 11:32 PM)
Reancarnarea i o manifestare normala a naturii pentru a indemna spiritul spre evolutie

Aici sint si eu de acord cu tine! Atit reincarnarea cat si evolutia au fost dovedite! spoton.gif
Deci sint niste fenomene "naturale"!
Maria Luiza
Eu n-am stiut ca 'spiritul' evolueaza! Cum, tot prin mutatii la nimereala? hh.gif
nemurirea
QUOTE (Maria Luiza @ 31 Mar 2005, 05:57 AM)
Eu n-am stiut ca 'spiritul' evolueaza! Cum, tot prin mutatii la nimereala? hh.gif

mwah1.gif da ai dreptate ,m am exprimat gresit,nu spiritul evolueaza ,nici nu are cum ,ci sufletul este cel care evolueaza,inca odata scuze pentru greseala de exprimare.Dar ,expresia ta cu mutatiile la nimereala nu am prea inteles o wink.gif Numai bine si sa fi iubita
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.