Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Stiri Externe Pe Scurt
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Stirile zilei
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
March
Prim-ministrul Thailandei refuza sa mai vorbeasca cu reporterii pana la anul intrucat alinierea planetelor nu-i este favorabila ! rofl.gif
March
Tunul laser - un succes al armatei americane

Tunul laser utilizează radarul pentru a localiza tintele sale. Noul dispozitiv este numit "Mobile Tactical High Energy Laser" si este un proiect comun al armatelor americane si israeliană. Autoritătile speră că dispozitivul laser va oferi protectia împotriva rachetelor cu rază scurtă de actiune si a proiectilelor lansate de artilerie. Prototipul tunului laser este instalat pe acoperisul unei clădiri situate pe terenul de antrenament de la White Sands, în sudul statului New Mexico. Militarii americani speră că vor reusi să adapteze dispozitivul astfel încât să poată fi instalat pe vehicule
. (sursa : "Dacia Jurnal")

Garfield
Parca si rusii aveau un proiect antiracheta?! Sau poate ma insel. In cazul in care il au, il vor instala pe submarinele lor performante, generatia 1914 ^^.
Se mai spunea nu stiu unde, ca rusii folosesc delfini pentru spionaj. Cred ca Flipper e un spion, hehe.. in cazul asta poate folosim rechinii, sa spioneze delfinii rusilor oO.
Cucu Mucu
Dick Marty solicita imagini din satelit ale Romaniei

Presedintele Comisiei pentru Afaceri Juridice a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Dick Marty, care incearca sa afle daca in Europa au existat sau exista centre de detentie CIA, a prezentat, ieri, la Paris, un prim raport privind investigatiile sale. Cu aceasta ocazie, Marty a declarat ca a primit de la Human Rights Watch detalii privind 31 de zboruri suspecte efectuate de avioane apartinand unor "entitati cu legaturi directe sau indirecte cu CIA". Oficialul Consiliului Europei a cerut Centrului European pentru observatii prin satelit (EUSC) imagini ale unor locatii din Romania si Polonia asupra carora planeaza suspiciuni: baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu si Aeroportul Szczytno-Szymany. Deocamdata, nu sunt dovezi directe ca ar exista inchisori in Europa, a tinut sa precizeze Dick Marty. In opinia sa, este posibil ca aceste penitenciare sa fie, de fapt, celule de dimensiuni reduse.
March
Istoricul britanic David Irving a fost arestat în Austria, în urmă cu câteva zile, sub suspiciunea de a fi rostit mai multe cuvântări în care ar fi pus sub semnul întrebării existenţa camerelor de gazare naziste, faptă care intră sub incidenţa “legii anti-revizioniste” din această ţară.

In timp ce Marea Britanie , in acest caz, se invarte neputincioasa in jurul cozii, Austria i-a venit de hac !!

March
O carte de istorie revizionistă, care îl prezinta pe fostul dictator spaniol, generalul Francisco Franco (4 decembrie 1892 – 20 Noiebrie 1975), într-o lumină pozitivă, a înregistrat un număr record de vânzări, informează The Guardian (...)
March
Au fost descoperite originile populaţiei europene
March
Viata mondena americana in arhivele FBI

In majoritatea cazurilor este vorba despre stiri din lumea celor faimosi deja cunoscute opiniei publice: Frank Sinatra organiza orgii cu presedintele Kenedey; cei de la Beach Boys erau consumatori obisnuiti de LSD; Bette Davis avea simpatii comuniste s.a.m.d.(cont...)
ducoro
QUOTE (March @ 21 Nov 2005, 07:39 PM)
Prim-ministrul Thailandei refuza sa mai vorbeasca cu reporterii pana la anul intrucat alinierea planetelor nu-i este favorabila ! rofl.gif

hh.gif pai al nostru ar trebui sa astepte vreo trei reincarnari pina ii va fi alinierea ,favorabila. rofl.gif ohyeah.gif
March
Shin Beth suspecteaza China de spionaj
March
Incalzirea globala afecteaza serios Continentul european !

Ani record de caldura : 1998,2002,2003,2004

In timpul verii din 2003 s-a topit 10 % din ghetarii muntilor Alpi !
March
MAE cere lamuriri despre o romanca rapita de nord-coreeni

Ministrul de externe, Mihai Ungureanu, a dezvaluit ieri, pentru Mediafax, ca Romania face eforturi pentru a lamuri circumstantele rapirii unei romance de catre nord-coreeni. Existenta acestui caz a fost mentionata pentru prima data intr-o carte scrisa de soldatul american Charles Jenkins. Romanca, numita potrivit memoriilor lui Jenkins, Doina, se pare ca ar fi murit de cancer in 1997, la Phenian. Sotul si cei doi copii ai lor s-ar afla in continuare la Phenian, dar nu se cunosc mai multe detalii despre ei. „Prietena sotiei mele era romanca, chiar daca inainte locuise in Italia”, a declarat Jenkins, cu ocazia publicarii memoriilor sale. Ungureanu a spus ca Romania a cerut informatii Coreei de Nord, inca de la aparitia cartii scrise de Jenkins, dar nu a primit raspuns. El a precizat ca a informat si Uniunea Europeana despre acest caz. „MAE intreprinde demersuri energice pentru lamurirea acestui caz si orice informatie este bine-venita”, a mai declarat ministrul de externe. Charles Jenkins este un fost soldat american care, pentru a nu fi trimis in Vietnam, a disparut cand era in patrula de-a lungul frontierei dintre Coreea de Sud si Coreea de Nord. El a fugit in Coreea de Nord, fiind convins ca va fi predat Uniunii Sovietice, de unde s-ar fi putut intoarce in Statele Unite. Jenkins, in varsta de 65 de ani, este casatorit cu o japoneza care a fost rapita de spioni nord-coreeni in 1978 si pe care a cunoscut-o la Phenian.
("Ev.Z.")
March
Lovitura de teatru !

Shimon Peres a spus "adio" laburistilor !!
SORIN
Coane....se pare ca numaru doi a fost infiintat pt .el hh.gif

Sorin.
Kyklos
Pamânt blestemat

Fâsia Gaza este una dintre cele mai disputate, dar si cele mai sarace regiuni de pe glob. Cucerit de arabi, Gaza devine oras musulman în anul 635, iar dupa mandatul britanic din Palestina, este ocupat de Egipt. În 1967, dupa "Razboiul de sase zile", Israelul ocupa Fâsia Gaza, iar în 1993, în baza unui acord, o buna parte din aceasta intra sub controlul limitat al Autoritatii Palestiniene. În februarie 2005, guvernul israelian hotaraste stramutarea celor peste 8.500 de israelieni din cele 21 de colonii în tara-mama. Începând cu 15 august, colonistii sunt evacuati, parte dintre ei cu forta, desi primesc despaguiri de pâna la 400.000 USD.
Dupa evacuarea civililor, zona a ramas sub controlul armatei israeliene si este dependent de Israel pentru retelele de apa, comunicatii, curent si canalizare. De asemenea, se utilizeaza moneda si se aplica taxele vamale ale statului israelian.
March
Nr. 3 din Al-Qaeda a fost omorat de americani printr-o racheta trasa dintr-un avion fara pilot !
SORIN
Da...a ajuns in rai cu ajutorul unui HellFire tras de un Predator ohyeah.gif

Adica cu asa ceva:

user posted image

Sorin.
Kyklos
incredibil Foarfecele si bricegele din nou autorizate în avioanele din SUA
March
Ce conspiratie o mai fi si asta ? blink.gif laugh.gif

Americanii vor sa schimbe modul de masurare a timpului
Kyklos
Google - cotat din ce in ce mai bine la bursa dar si in peisajul publicitatii mondiale

Cota actiunilor Google a crescut in aceasta saptamana ca urmare a interventiei unei mari banci, Credit Suisse First Boston, in fluxul de tranzactii bursiere, a anuntat Reuters. Google traverseaza o perioada de mare interes pentru investitori, ca urmare a recentelor succese care au propulsat compania in randul marilor detinatori de media online la nivel mondial.
Cresterea recenta de 2,54% a actiunilor Google se suprapune cu o alta stire difuzata de CNN care zguduie piata americana de publicitate. Un raport recent realizat de prestigioasa companie Merrill Lynch dezvaluie ca in vreme de radioul si printul au evolutii modeste, Internetul si cablul se afirma ca vedete ale publicitatii de peste ocean in aceasta aproape jumatate de 2005.
Si incasarile Yahoo! au crescut considerabil, compania fiind cel de-al doilea important beneficiar al exploziei din industria de advertising online. Cu toate acestea, actiunile Yahoo! au scazut in acest an pe aceleasi burse.
Tot Merrill Lynch adauga in finalul raportului ca veniturile din publicitate nu vin doar de la advertiserii traditionali, ci si de la media traditionala care se promoveaza pe Internet, ceea ce a dus la adaugarea de noi zerouri in incasarile din publicitatea online, iar un alt analist financiar, Goldman Sachs, a previzionat cresterea la nivel global a publicitatii online cu peste 28% fata de nivelul atins in 2004, ceea ce demonstreaza ca Internetul este inca la loc de cinste printre "fast-movers" in ceea ce priveste cresterea volumelor.
SORIN
QUOTE (Vicos @ 4 Dec 2005, 06:10 PM)
incredibil Foarfecele si bricegele din nou autorizate în avioanele din SUA

Prietene...chiar ai pus bot-**????????

Sorin.

ps. am auzit ca e voie sa ai in bagaj si un Law!!!
Mistinguett
De fapt, este adevarat. Brichetele insa sunt tot interzise. thumb_yello.gif
March
Sorine,
Poate or fi inventat foarfeci si bricege dintr-un plastic special ! biggrin.gif
Kyklos
Oameni blocati in mijlocul torentelor la Nisa, in Franta

O salvare dramatica a avut loc la Nisa, pe riviera franceza: pompierii au recuperat trei oameni, ramasi blocati intr-un tunel inundat in urma ploilor torentiale din ultimele zile. Pe masura ce nivelul apei a crescut, soferii s-au vazut nevoiti sa isi abandoneze masinile si sa astepte sa vina cineva in ajutorul lor. Nu au reusit sa iasa singuri din cauza curentilor foarte puternici. Operatiunile de salvare au avut loc la Cagnes-sur-Mer, statiune de langa Nisa, unde mai multe sosele au devenit impracticabile din cauza inundatiilor si a alunecarilor de teren. Un barbat, blocat intr-un canal, a fost recuperat in viata, dar nu exista informatii despre starea lui de sanatate. Localnicii au declarat ca in zona s-au inregistrat mai multe avarii la conducte de gaze sau de apa. Vineri noapte torentele au intrat in numeroase case, iar astazi oamenii au inceput sa curete noroiul lasat in urma de viitura. Autoritatile franceze au anuntat ca in timpul noptii pompierii au primit peste 300 de apeluri
March
Elvetia refuza euro
tongue.gif
La 13 ani dupa refuzarea intrarii in Spatiul economic european, Elvetia doreste mai mult ca niciodata sa ramana in afara Uniunii Europene, transmite AP. ''Elvetia trebuie sa se reconcentreze asupra independentei sale'', a declarat consilierul federal Christoph Blocher, delegat al UDC. Aceeasi pozitie a fost imbratisata la un congres recent si de ministrul Justitiei, care a criticat evolutia economica si administrativa a Uniunii, declarand ca ''Independenta are multe avantaje, in special o democratie directa si o politica economica si monetara autonoma''.("Curierul National")
March
Vantul francez umfla voturile nationalistilor rusi tongue.gif

March
Europa sufera cea mai mare schimbare climatică din ultimii 5.000 de ani
March
Crucea Rosie , "Semiluna Rosie" , acum si : Patratelul Rosu !
March
Ziarista Judith Miller, implicata in afacerea „Plamegate", a parasit definitiv redactia" New York Times", a anuntat, miercuri, cotidianul. Miller, in varsta de 57 de ani, a stat in inchisoare 85 de zile in aceasta vara pentru ca a refuzat sa-si dezvaluie sursele de informare in afacerea „Plame-Wilson". Daca i-a fost solidara in timpul detentiei, dupa iesirea din inchisoare redactia a dezavuat-o public. ("Atac")
March
Savantii au observat o fisura in desertul etiopian care ar putea fi inceputul formarii unui nou ocean !
SORIN
Iar le joaca pamantul sub picioarele englezilor.....

http://www.sky.com/skynews/article/0,,30000-1205711,00.html

Sorin.
Kyklos
SUA stiau înainte de 11 sep ca ben Laden ar putea ataca avioane
(MEDIAFAX) - Autoritatile americane avertizasera Arabia Saudita cu trei ani si jumatate inainte de atentatele de la 11 septembrie 2001 ca Osama ben Laden ar putea "viza" avioane civile, potrivit unei telegrame diplomatice publicate vineri de Arhivele pentru Securitate Nationala, relateaza AFP.
Acest document al Departamentului de Stat face referire la o întalnire care a avut loc la 16 iunie 1998 între doi responsabili ai ambasadei americane din Riyad si responsabili sauditi, destinata încurajarii sporirii vigilentei pe aeroportul international King Khalid.
March
Pai in 1998 pe Saxofonist il preocupa mai mult lucrul cu trabucul , decat terorismul ! tongue.gif
Kyklos
Accident aviatic în Nigeria, soldat cu 103 morti
(MEDIAFAX) - Un avion de tip DC-9 s-a prabusit sambata, în flacari, pe aeroportul Port Harcourt din sudul Nigeriei, iar 103 persoane - majoritatea elevi - si-au pierdut viata si sapte au supravietuit, relateaza AFP.
Potrivit martorilor oculari si unor responsabili, aeronava, care venea de la Abuja, a ratat pista de aterizare, in conditii meteorologice nefavorabile, de furtuna. Exista pareri potrivit caroar avionul ar fi fost lovit de trasnet.
abis
Daily Telegraph, in editia sa de azi, anunta ca Marea Britanie a cumparat in secret zeci de rachete sofisticate sol-aer de fabricatie rusa, in cadrul eforturilor de a combate terorismul.
Kyklos
Presedintele Bush a autorizat Agentia pentru securitatea natională să-i spioneze pe americani

Presedintele american, George W.Bush, a autorizat Agentia pentru securitatea nationala (NSA) sa intercepteze apelurile telefonice internationale si corespondenta electronica internationala a sute sau chiar mii de americani si alti locuitori ai SUA, releva cotidianul New York Times citat vineri de Associated Press.
Decretul prezidential în acest sens a fost semnat în 2002. Pâna atunci, NSA isi limita astfel de activitati la ambasade si misiuni straine. În schimb, în cadrul programului de sporire a securitătii nationale adoptat după atentatele din septembrie 2001, agentia a "monitorizat", potrivit New York Times, până la 500 de persoane în interiorul SUA la un moment dat, iar peste granite între 5000 si 7000 de persoane simultan.
Oficiali din administratie citati de cotidian sustin că acest program a dus la descoperirea mai multor comploturi teroriste.
March
Camera Reprezentantilor si Senatul au convenit , vineri 16/12, sa introduca in "initiativa legislativa Mc Cain" a unei prevederi care va permite Administratiei sa detina prizionerii suspectati de terorism de la Guantanamo Bay pe termene nedefinite pe baza probelor obtinute prin constrangere .


Pana la urma, vorba proverbului : camasa e mai aproape de corp decat haina !

March
Musulmanii vor sa dea jos crucea de pe stema Rusiei !
abis
Un tribunal din Statele Unite a decis că nu este oportună predarea la orele de biologie a aşa-numitelor cursuri de "intelligent design", teoria creaţiei vieţii pe pământ de către o forţă divină, pe lângă teoria darwinistă a evoluţiei.

Un grup de părinţi americani din oraşul Dover, statul Pennsylvania, a dat în judecată conducerea unei şcoli spunând că teoria este creaţionistă, deghizând de fapt un curs religios, ceea ce contravine principiului separaţiei statului de biserică.

Pe de altă parte, conducerea şcolii a explicat că a încercat să îmbunătăţească predarea educaţiei ştinţifice, predându-le elevilor şi teorii alternative faţă de cea a lui Darwin.

Judecătorul a decis că direcţiunea şcolii a încălcat interdicţia formulată în Constituţia americană, care interzice predarea religiei în şcolile de stat.

Sursa: BBC
March
Maradona arestat pe aeroportul din Rio de Janeiro pentru comportament huliganic !
March
Din ciclul : "Stupiditati ale stangii americane"

Mos Gerila cere azil politic corect in SUA tongue.gif

Stinga americana ingroapa traditiile crestine, invocind protejarea minoritatilor religioase. „Mos Gerila“, bastardul comunist izgonit din Est de revenirea lui „Mos Craciun“, i-a sedus pe extremistii americani ai corectitudinii politice. Acestia au proclamat noi norme de urmat: „Craciun fericit!“ devine „Sarbatori fericite!“; „Bradul de Craciun“ se inlocuieste cu „Brad de Sarbatoare“.

Tocmai acei americani care nu prea au la inima „razboiul impotriva terorismului“, duc propriul lor razboi, „Razboiul impotriva Craciunului“, cum il denumesc crestinii conservatori. Detasamentul american al corectitudinii politice poarta batalia pe mai multe fronturi pe care le vrea curatate de orice referire la crestinatate: in scoli, in magazine, prin felicitarile trimise de Casa Alba sau brazii impodobiti de autoritati.
Kyklos
Preşedintele austriac afirmă că România va adera la UE "în curând"

Preşedintele Austriei, Heinz Fischer, a declarat că România şi Bulgaria vor adera "în curând" la Uniunea Europeană, dar nu a precizat dacă susţine amânarea aderării lor pentru 2008, în cazul în care nu ar fi îndeplinite toate criteriile, relatează The Guardian, în ediţia electronică de vineri.



Kyklos
Negocierile dintre Rusia şi Ucraina pe tema gazului au fost suspendate

Negocierile pe marginea crizei determinate de posibilitatea creşterii preţului gazului furnizat de Rusia Ucrainei au fost suspendate, vineri, Moscova solicitând Kievului să accepte să plătească până la 1 ianuarie preţul fixat şi ameninţând că în caz contrar va sista aprovizionarea, relatează Reuters.



Kyklos
Programul antiterorism al CIA - dintre cele mai ample desfăşurate vreodată

Măsurile luate de preşedintele american George W. Bush, în urma atacurilor de la 11 septembrie 2001, împotriva reţelei al-Qaida, s-au transformat în cel mai amplu program desfăşurat de CIA de la apogeul Războiului Rece şi până în prezent, relatează The Washington Post, în ediţia electronică.

Sursa:Mediafax



Kyklos
Protestele din Gaza i-au obligat pe observatorii UE să părăsească posturile

Mai mulţi poliţişti palestinieni nemulţumiţi i-au obligat pe observatorii europeni să închidă frontiera dintre Fâşia Gaza şi Egipt şi să îşi părăsească posturile, relatează publicaţia electronică EUObserver.

Sursa:Mediafax
Kyklos
Polonia publică aproape toate dosarele secrete ale Pactului de la Varşovia

Mai mult de 90 la sută dintre dosarele secrete existente în Polonia în legătură cu Pactul de la Varşovia, alianţa militară a fostului bloc sovietic, vor fi publicate începând de marţi, a anunţat ministrul polonez al Apărării, Radoslaw Sikorski, relatează AFP.

Sursa:Mediafax



abis
Zeci de congresmani americani ar putea fi acuzati de primire de mita, dupa ce Jack Abramoff, un influent lobbyist apropiat republicanilor, a incheiat o intelegere cu procurorii federali.
abis
Intel va investi 605 milioane dolari in Vietnam

Intel Asia Holding, unitate a Intel Corporation, a anuntat miercuri intentia de a investi 605 milioane dolari pentru fabricarea de semiconductori in orasul Ho Chi Minh, din Vietnam, informeaza publicatia Dow Jones Newswires. Vietnam este una dintre tarile care a incurajat firmele straine sa investeasca in domeniul high-tech, investitia Intel fiind pe cale de a deveni cea mai mare de acest gen din Vietnam.

Le Truong Tung, presedintele Asociatiei Tehnologiei Informatiei din orasul Ho Chi Minh, a precizat pentru Dow Jones Newswires ca orasul vietnamez are cateva avantaje care ar putea ajuta Intel sa-si atinga tinta propusa. Acesta a mentionat ca sectorul IT din Vietnam are o vechime de peste o decada.

Alte firme mari straine, precum Sony, Canon, Fujitsu, Samsung si LG si-au construit in Vietnam facilitati de productie iar povestea lor este una de succes.

In 2005 s-a estimat ca vanzarile de computere si echipamente PC pe piata interna a Vietnamului vor ajunge la 700 milioane dolari, in crestere cu 30% fata de anul 2004, iar exporturile IT ale tarii pentru 2005 au fost de asemenea evaluate la 700 milioane dolari, in crestere cu 35% fata de anul precedent.

In prezent, aproximativ 250 de firme americane investesc in Vietnam cu un capital total de 1,4 miliarde dolari, potrivit statisticilor guvernamentale ale Vietnamului.
March
"Întâlnire cu moartea", un documentar care face valuri
Asasinarea lui JFK, instrumentata de Cuba



In atentia tovnului ex-Cotrocelu : acum va urma si aflarea adevarului despre teroristii Lovilutiei !
March
Un judecator american a decis : nu comiti o ilegalitate daca ii arati curul cuiva in public ! laugh.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.