Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:S-a Votat Aderarea De Catre Parlamentul European !
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > 2007. Romania si Uniunea Europeana.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
ilie
Integrarea e buna pentru Romania. Vor fi costuri si interdictii mari.
Cine se misca si schimba din mers se va descurca. Eu asa am de gand sa procedez.


Mia: Productivitatea e de mai multe feluri: la nivel de stat (indice), pe un anume utilaj, pe persoana , pe firma, etc. Eu ma refeream la productivitatea unei firme la nivel anual. Poate era bine sa specifice fiecare la ce se referea. Asa poate realizezi ce voiam sa discutam.
Mia, parerea mea e ca tu esti mai mult poet (sau in domeniul umanist cu siguranta: pe o bere ca e asa) decat economist, asta se vede dupa cum scri, insa folosesti si cuvinte carora se pare ca nu le cunosti sensul: stahanovist, macroeconomie, etc.
Probabil ca ai retinut cate ceva din presa si le mixezi un pic pentru a atrage atentia asupra ta si a felului cum scri, incercand sa creezi conflicte colorate facandu-i apoi tupeisti si impertinenti pe alti forumisti care sunt mai cunoscatori decat tine. La experienta ta iti poti permite, nu?
Mai spuneai pe desupra ca nu vrei sa maresti buzunarele patronilor - asta chiar miroase a mic comunist (dar banuiesc ca vrei salariu super, la experienta ta, nivelul muncii tale pentru firma, nivelul tarii, etc). Sa sti ca oricine e angajat la o firma, guvern sau alta entitate, automat mareste buzunarele angajatorului, pentru ca angajatorul a investit ca sa castige. Daca nu-ti place sa fi angajat, de ce nu te faci tu angajator (patron) sa vezi cum e? In felul asta iti vei mari tu buzunarele. Sau poate nu...

Daca ai de gand sa discuti civilizat , ok, continuam. Daca nu, astept sa-mi dai un mesaj cand o sa ajungi si tu patron,
(ne ?)exploatator...

ilie
Achernar: cum ziceai ca se numeau profesorii aia comunisti? smile.gif

Aici parca se discuta de aderarea la UE...
Achernar
Nu stiu cum se face dar nu prea reusesc sa retin numele comunistilor. Si-apoi nici n-are importanta, ca acum toti sunt reformisti.



ilie
Romania intra in UE si multi se mai gandesc la comunism, comunisti, fostii lor lideri...pacat ca mai sunt nostalgici dupa atata vreme.
nefertiti-old
Romanii incep sa constientizeze costurile integrarii

Pe 25 aprilie, Romania semneaza la Helsinki Tratatul de aderare la Uniunea Europeana. Momentul este deosebit de important pentru toti romanii. In context, se fac analize, se tin prelegeri si se insista asupra beneficiilor integrarii, dar si asupra costurilor.

Sperantele de bunastare a romanilor sunt mari, desi Jonathan Scheele atrage atentia: "Integrarea in UE nu inseamna ca toti romanii vor trai mai bine". El are dreptate daca ne gandim ca pretul gazelor, al benzinei si al energiei electrice va creste vertiginos. Cu toate acestea, Romania nu poate trai izolat, in afara clubului UE.

Integrarea in UE ne va costa, dar ne va aduce castiguri mult mai mari.

Pe langa lapte si miere, integrarea va aduce si pelin

In perioada care urmeaza vor avea loc schimbari importante in viata de zi cu zi a romanilor. De acum inainte, integrarea europeana intra brutal in viata fiecaruia. Pretul gazelor naturale din productia interna trebuie sa ajunga, pana in ianuarie 2007, la nivelul pretului de import. Daca se va pastra ritmul de acum, se va ajunge la dublarea pretului gazelor naturale.

Scumpirile vor fi trimestriale. La energie nu exista un pret-tinta care trebuie atins o data cu aderarea la UE. Estimari realizate in cursul anului trecut indicau insa cresteri de tarife la electricitate cu pana la 50% in urmatorii doi ani. Eliminarea subventiei acordate producatorilor si distribuitorilor va duce si la scumpirea energiei termice.

Reducerea subventiei se face in trei transe anuale, de 33%, prima fiind deja operata la 1 ianuarie 2005. Din ianuarie 2007, populatia isi va putea alege furnizorii de electricitate si gaze naturale, cand cele doua piete vor fi complet liberalizate, dar asta nu va schimba datele problemei in ce priveste majorarea preturilor.

Pana la 1 ianuarie 2007, autoritatile de stat vor trebui sa unifice politele obligatorii de raspundere civila auto (RCA) cu asigurarea Carte Verde (acum valabila numai in afara teritoriului Romaniei). Efectul va fi ca proprietarii de masini vor fi obligati sa plateasca preturi piperate in contul acestei polite, indiferent daca vor calatori sau nu cu masina in afara granitelor tarii.

Romanii vor putea dobandi dreptul de munca in tarile Uniunii Europene, conform acordurilor stabilite cu fiecare stat membru in parte, abia din 2009 si 2014. Accizele la energie electrica, introduse din aprilie 2005, vor fi majorate gradual pentru a ajunge la nivelul impus de UE, 1 euro/MWh la consumatorii casnici. Accizele la benzina fara plumb vor creste cu aproape 32 de euro/1.000 l, astfel

incat la 1 ianuarie 2011 sa ajunga la 359 euro/1.000 l. Accizele la motorina vor creste pana in ianuarie 2013 cu inca 70 de euro/1.000 l, ajungand la 330 euro/1.000 l. Accizele la pacura se vor dubla pana in ianuarie 2007, ajungand la 13 euro/tona. Zonele defavorizate vor disparea din 1 ianuarie 2011. Pana atunci vor fi retrase treptat toate facilitatile fiscale de care se bucura acestea.

Pe 1 ianuarie 2012 vor fi desfiintate si zonele libere. Cetatenii europeni vor putea cumpara terenuri in Romania pentru stabilirea de resedinte secundare abia in 2012. Incepand cu 2014, europenii vor putea cumpara si teren agricol, si forestier.

Pana in 2007, Romania trebuie sa-si inregistreze la Comisia Europeana toate produsele agroalimentare cu denumire de origine, pentru a beneficia de protectia comunitara. Sistemul de sprijin financiar al agricultorilor va fi adaptat celui practicat in UE.

Se pare ca statul roman va lasa subventionarea producatorilor agricoli pe seama Uniunii Europene, care promite o sustinere financiara puternica mai ales pentru fermierii viabili. Chiar in conditiile in care acestia nu vor mai beneficia de subventii interne, ei vor avea parte de un sprijin din partea UE de 2-3 ori mai mare fata de ce primesc in prezent.

Acest sprijin va fi insa conditionat de indeplinirea unor norme europene, printre care cea mai importanta va fi incadrarea in standardele europene de siguranta alimentara.

O treime din populatie vrea o aderare lenta, fara durere

Majoritatea romanilor sunt de acord cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, desi cei mai multi considera ca scumpirea produselor si a serviciilor este cel mai important efect al aderarii, reiese dintr-un barometru de opinie realizat de Institutul pentru Libera Initiativa. Barometrul a fost realizat prin intervievarea a 1.208 subiecti, in perioada 17-23 martie.

Rezultatele acestuia arata ca, cu o luna inainte de semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE, 85% din populatie este de acord cu integrarea europeana, in timp ce 10% si-au exprimat dezacordul fata de acest proces. Desi romanii sustin intens intrarea Romaniei in UE, barometrul a relevat ca ponderea romanilor care cred ca viata lor va fi mai buna dupa aderare este sub 50%.

Astfel, 43% din repondenti apreciaza ca vor avea o viata mai buna dupa integrare, 26% cred ca va fi la fel, iar 16% cred ca o vor duce mai greu. Tinand cont si de procentul de 10% care nu agreeaza ideea integrarii, obtinem primele indicii despre un posibil viitor grup de eurosceptici, se precizeaza in document.

Romanii considera ca scumpirile vor fi un efect important al integrarii, dar, pe de alta parte, ei cred ca, prin acest proces, vor fi atrase mai multe capitaluri straine. Alte temeri ale romanilor sunt legate de inchiderea intreprinderilor, de transformarea tarii intr-o piata de desfacere pentru economiile altor state, de cresterea impozitelor si de somaj.

In schimb, un numar important dintre repondenti isi pun sperantele in faptul ca integrarea europeana va contribui la reducerea coruptiei. In ceea ce priveste continuarea reformelor necesare pentru integrarea in UE la 1 ianuarie 2007, 53% din cei care au participat la sondaj sunt de parere ca Romania trebuie sa faca reformele cat mai repede, pentru a se integra in 2007.

Cu toate acestea, barometrul releva ca aproximativ o treime din populatie accepta riscul amanarii aderarii, in schimbul reducerii impactului reformelor economice si sociale. O alta intrebare a barometrului a fost legata de aspectele care ar putea intarzia integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

Principalele obstacole identificate de participantii la sondaj sunt coruptia - 29% si comportamentul romanilor in strainatate - 14%. Romanii nu par prea ingrijorati de problemele economice. Numai 4% din intervievati au declarat ca se tem ca interesele altor state pot bloca integrarea Romaniei. Barometrul a fost realizat in colaborare cu Centrul de Sociologie Urbana si Regionala.
(Adevarul)
ilie
Corect. Dar ce-i de facut in aceste circumstante?
Achernar
QUOTE (Freemann @ 19 Apr 2005, 06:46 AM)
Romania intra in UE si multi se mai gandesc la comunism, comunisti, fostii lor lideri...pacat ca mai sunt nostalgici dupa atata vreme.

Nu te lua de March ca e prietenul nostru !
nefertiti-old
QUOTE (Freemann @ 19 Apr 2005, 10:11 AM)
Corect. Dar ce-i de facut in aceste circumstante?

La ce anume te referi?
cactus
Pai, fatza de ce a zis Nefe, nu-i prea mare lucru de facut; este un stadiu prin care R. tre sa treaca; vrea - nu vrea. Normal ca nimanui nu-i convine perspectiva de a o duce mai greu dar asta e...Asha a fost peste tot. Orice inceput doare si, chiar daca generatzia asta (a mea - să zicem) n-o sa mai apuce timpuri mai bune, tre sa ne gandim la cei ce vor veni. Important - cred eu -este sa se formeze o patura sociala de mijloc, cat mai larga si mai solida. Deocamdata, in R domina extremele: sau - sau (adica sau per pedes sau cu Maybach)...
ilie
Ma refeream la ce trebuie sa faca omul de pe strada (un angajat sau un angajator) pentru a suporta mai usor marile schimbari. Ca doar nu o sa stam sa ne uitam unul la altul!? Sa ni se dea...etc.
Si in Germania s-au dublat preturile de cand cu reunificarea si trecerea la moneda noua...acum au 5 milioane de someri, putin mai mult decat SUA, dar ei sunt de 3-4 ori mai putini...
ilie
@Achernar:
Comunisti cred ca mai sunt putini, dar mentalitatea comunista inca exista la multi...
Eu la March nu am observat asa ceva. Unde se poate constata asta?
Mia insa spune ca mai sunt si stahanovisti smile.gif .
Achernar
Ce sa faca omul de pe strada ? Ciocu' mic si joc de glezne. Eventual poa' sa-si declare public sustinerea fata de aderare, guvern si cam tot ce inseamna directive 'de sus'.
MIA
QUOTE (Freemann @ 19 Apr 2005, 12:28 PM)
Comunisti cred ca mai sunt putini, dar mentalitatea comunista inca exista la multi...

Eu cred ca "mentalitatea comunista" nu exista de fapt la mai nimeni. tongue.gif
Nu stiu cīti s-ar mai duce acuma sa faca un pic de munca voluntara undeva ... wink.gif

Termenul asta de "mentalitate comunista" a ajuns asa ... ceva de care sa te vaiti la modul general si sa pari destept. Insa de multe ori am constatat ca persoanele ce-l folosesc au probleme īn a-l defini coerent. rolleyes.gif

QUOTE

Eu la March nu am observat asa ceva. Unde se poate constata asta?


Pai el e "vīnatorul de comunisti" de pe zona. smile.gif
Daca ei sunt doar putini atunci nu ar avea rost sa fie asa īnversunat ? blink.gif

QUOTE

Mia: Productivitatea e de mai multe feluri: la nivel de stat (indice), pe un anume utilaj, pe persoana , pe firma, etc. Eu ma refeream la productivitatea unei firme la nivel anual.


Chiar si asa - ea tot nu se mareste prin marirea timpului de lucru ... spoton.gif

QUOTE

Mia, parerea mea e ca tu esti mai mult poet (sau in domeniul umanist cu siguranta: pe o bere ca e asa)


Ai pierdut ... ohyeah.gif
nefertiti-old
QUOTE
Eu cred ca "mentalitatea comunista" nu exista de fapt la mai nimeni.


Uita-te mai bine in jurul tau...
Achernar
... dar nu inainte de a repeta de 1000 de ori : 'absolut tot ce ma deranjeaza este un rezultat al mentalitatii comuniste'

p.s : nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca cineva ar trebui sa defineasca asa numita 'mentalitate comunista' pe baza parerilor celor care o deplang. Probabil ca definitia ar ocupa lejer o juma de carte de telefon (ca numar de pagini). Ca toti avem probleme.

ilie
@Mia: Berea, daca ai dreptate, ti se cuvine, cu prima ocazie, smile.gif , iar daca imi spui ce inseamna freemann=stahanovist, mai primesti inca 5, daca nu, ai de dat si tu una wink.gif. Nota: ai un spirit de a te contrazice....la maxim asa:).

Mentalitate comunista (rog si pe ceilalti sa completeze):

- ni se cuvine la toti la fel (indiferent de ce, cat si cum muncim).
- ce daca dorm la schimbul 2-3!
- sa ni se dea (apartament, loc de munca, etc etc, statul sa aiba grija de mine).
- toti fura, eu de ce sa nu fur?(de ce sa nu fur de la locul de munca?).
- toate sunt ale tuturor (echipa Rapid, U Craiova, etc, e a "noastra", fabrica "Dacia", ARO etc etc e a nostra, padurea la fel)
- un tractorist poate conduce chiar si o intreprindere gigant, pentru ca toti suntem la fel de destepti (apropo tot de Dacia, fapt real).
- ia uite, al' dracului!, cat a furat de are atata!? Numai prin furt te poti realiza!
- de ce patronu' are atat de mult, ca doar eu ii fac toata treba?, el habar n-are; doar sta si cheltuieste.
- sunt destept, dar nu mi se recunoaste asta, si: nu ma lasa sa ma afirm (in fond avem specialisti de marca in toate domeniile, zau!).
- Occidentu' capitalist vrea sa ne jupoaie de vii si ne-a furat si toate ideile bune.

Astea sunt unele din rezultatele capitalismului asupra societatii romanesti.
Toate astea ar trebui sa iasa si din capul celor care le mai au inca. Oricum totul curge.
ilie
Inspre UE wink.gif.
Cucu Mucu
Mentalitatea comunista: "timpul trece leafa merge", ilustrata magnific si de "fa-te ca muncesti", completata de "las-o ba ca merge-asa" si de "dai un ban dar stai in fata". Cam asta ar fi esenta mentalitatii comuniste invocate, ilustrata prin intelepciunea populara cu care ne place atat de mult sa ne laudam. Parerea mea!
Achernar
rolleyes.gif

E o diferenta intre comunism si populism. Iar astea-s lozinci populiste. Si au fost promovate cu drag si spor de mass-media romana din cele mai vechi timpuri post-revolutionare si pana astazi, indiferent de orientare.
abis
Pai ia spune tu atunci o "lozinca" specifica numai comunismului!
nefertiti-old
Sa nu-i uitam pe cei din patura 'de sus' - ca tot vorbiram de extreme - , care spun:
- in Ro s-a trait bine pe vremea lui Ceausescu, ce vremuri, io n-am dus lipsa de nimic
- inainte se lucra, dom'le si toti aveau de munca, numai sa vrea
- comunismu' ala ne-a facut oameni

... si multe alte d'astea, nu le mai insir, ca ma enervez numai cand imi aduc aminte o discutie cu unul din astia, avuta nu foarte demult.
ilie
Ce am scris eu mai devreme, la fel si Mariusc2 au aparut in perioada comunista, inainte nu erau.
Ce a scris Nefertiti sunt efecte clare ale mentalitatii comuniste.Vorba ei, priveste in jur.
Achernar
Wow ! Deci daca un neamt (vestgerman) ar spune 'pe vremea marcii era mai bine' sau 'pe vremea cand UE nu se extinsese spre est era mai bine' sau 'pe vremea cand Germania nu se unificase era mai bine' asta ar denota presenta mentalitatii comuniste ? In cazul asta Germania e plina de comunisti.

Lozinca specifica comunismului ? Pot sa-ti spun cateva lozinci nonpopuliste specifice si comunismului : 'cine nu e cu noi e impotriva noastra', 'obiectivul (edificarea societatii socialiste, achitarea datoriei externe, aderarea la UE, reforma etc) este scopul suprem al poporului/tarii si trebuie indeplinit indiferent de sacrificii', 'partidul (sau liderii acestuia) sunt singurii care ne pot conduce spre atingerea obiectivului X'.

Chestiile gen 'timpul trece ...', 'las'ca merge ...' 'fa-te ca muncesti', 'dai un ban ...' etc sunt specifice oricarui sistem in care pupatul in partea dorsala este mult mai apreciat decat obtinerea anumitor rezultate ca urmare a administrarii eficiente a resurselor. In anumite cazuri sistemul comunist prezinta si aceasta particularitate. Dar exista si alte sisteme ce o prezinta. Inclusiv grupurile ce-si dedica viata 'luptei anticomuniste' pot foarte usor cultiva o astfel de mentalitate. Asta pentru ca uneori dpdv personal e mult mai usor (si mai rentabil) sa dai din gura pe teme anticomuniste decat sa-ti 'rupi' creierii si carca muncind 12-14 ore / zi.

Freemann, in ultima vreme l-ai mai citit pe nea Caragiale ? Daca nu, te rog fa-o. Dupa aceea putem discuta si despre mentalitati.
MIA
QUOTE (abis @ 19 Apr 2005, 03:17 PM)
Pai ia spune tu atunci o "lozinca" specifica numai comunismului!

"Proletari din toate tarile - uniti-va !" tongue.gif

Sau preferi una cu "aplicabilitate interna" ? rolleyes.gif

"Cincinalul in patru ani jumate" cred ca s-ar potrivi perfect atunci !! spoton.gif

QUOTE

Mai spuneai pe desupra ca nu vrei sa maresti buzunarele patronilor - asta chiar miroase a mic comunist (dar banuiesc ca vrei salariu super, la experienta ta, nivelul muncii tale pentru firma, nivelul tarii, etc). Sa sti ca oricine e angajat la o firma, guvern sau alta entitate, automat mareste buzunarele angajatorului, pentru ca angajatorul a investit ca sa castige


Adevarul e ca aici m-ai cam prins un pic in ofsaid. sorry.gif
Trebuia sa zic ceva de genul : nu am chef sa lucrez numai pentru a mari profitul patronilor, neprecizind insa partea subliniata ai dreptate. smile.gif

P.S. : Am verificat disputa ... totul pornise de la productivitatea muncii si nu a firmei. Asta doar asa - in treacat pomenind. wink.gif
abis
QUOTE (Achernar @ 20 Apr 2005, 10:25 AM)
Pot sa-ti spun cateva lozinci nonpopuliste specifice si comunismului : 'cine nu e cu noi e impotriva noastra', 'obiectivul (edificarea societatii socialiste, achitarea datoriei externe, aderarea la UE, reforma etc) este scopul suprem al poporului/tarii si trebuie indeplinit indiferent de sacrificii', 'partidul (sau liderii acestuia) sunt singurii care ne pot conduce spre atingerea obiectivului X'.

Astea nu-s specifice comunismului, ci religiei: Isus a spus "cine nu-i cu mine e impotriva mea" cu mult timp inainte sa se nasca Marx; obiectivul (mantuirea) este scopul suprem si trebuie, in numele lui, sa facem orice sacrificii; preotii sunt singurii care ne pot conduce spre indeplinirea obiectivului...

Mai incearca!


@Mia:
QUOTE
"Proletari din toate tarile - uniti-va !"

Asta, da! Dar cat s-a pus in practica, cel putin la noi? Nici pe vremea lui Dej nu mureau comunistii de grija muncitorilor oprimati din suburbiile sud-americane...
QUOTE
"Cincinalul in patru ani jumate"

Poate pe hartie...
nefertiti-old
Propun sa continuam discutiile despre comunism si tot ce implica la topicul dedicat acestuia - daca nu ma insala memoria, este asa ceva devil.gif - , iar aici sa ramanem la chestiunile legate de aderare.
Achernar
Adica de lipeala.

Abis, ce am scris acolo ? "Specifice SI comunismului". De fapt sunt specifice oricarui sistem bazat pe anumite percepte ce nu pot fi comentate sau contestate fara asumarea unor riscuri destul de serioase. Intre care si acela ca cei ce profita de pe urma sistemului sa te declare 'dusman de clasa'.

Exemplu de mentalitate asa zis 'comunista' (ca tot va place termenul) : 'Romania TREBUIE sa adere la Uniunea Europeana'
MIA
QUOTE (abis @ 20 Apr 2005, 11:11 AM)
@Mia:
QUOTE
"Proletari din toate tarile - uniti-va !"

Asta, da! Dar cat s-a pus in practica, cel putin la noi? Nici pe vremea lui Dej nu mureau comunistii de grija muncitorilor oprimati din suburbiile sud-americane...

Ce intelegi prin "a pune in practica" ? rolleyes.gif
Daca e asa - inclusiv URSS-ul a preferat doctrina lui Stalin ( privind consolidarea regimului comunist intr-un stat ) fata de cea a lui Trotky.

QUOTE

QUOTE
"Cincinalul in patru ani jumate"

Poate pe hartie...


Vorbeam despre lozinci. Oricum - desi directivele trasate erau ( cel mai adesea ) suprarealiste, guvernul si partidul comunist mobilizau cam tot ce puteau la acea vreme pentru a transpune lozinca in practica : scoteau militarii si elevii la "practica agricola", se lucra 6 zile pe saptamina, inclusiv in ultimele luni ale lui '89 se taia din salarii pentru "nerealizari de plan" s.a.m.d. smile.gif
nefertiti-old
On topic, pleeeeeease. devil.gif
abis
QUOTE (Achernar @ 20 Apr 2005, 11:40 AM)
Exemplu de mentalitate asa zis 'comunista' (ca tot va place termenul) : 'Romania TREBUIE sa adere la Uniunea Europeana'

O fi, daca zici tu... Dar ce are comunismul cu UE, eu nu prea inteleg.
Achernar
Mentalitate ASA ZIS comunista. Am folosit termenul fiindca vad ca e foarte ... popular.

Ca sa citez din clasici : 'priveste in jurul tau'. Vei intelege la ce ma refer.



nefertiti-old
QUOTE (Achernar @ 20 Apr 2005, 01:41 PM)


Ca sa citez din clasici : 'priveste in jurul tau'.

rolleyes.gif


Mai zic O DATA. Plimbati comunismul la topicul lui, nu aici, ca deja ma enervati. laugh.gif
Achernar
Aici e topicul lui.
nefertiti-old
mad.gif laugh.gif
ilie
Uite-asa s-a blocat postarea...smile.gif
Unde ne mutam baieti?
nefertiti-old
Cine vorbeste despre UE ramane aici, cine nu, nu.
Cucu Mucu
QUOTE (Achernar @ 20 Apr 2005, 10:25 AM)
Lozinca specifica comunismului ? Pot sa-ti spun cateva lozinci nonpopuliste specifice si comunismului : 'cine nu e cu noi e impotriva noastra'

Asta poate fi o lozinca specifica popoarelor ce au religia derivata din biblie, deoarece Isus a fost prima personalitate care a instituit o astfel de mentalitate.
Iar daca imi aduc eu bine aminte, desi eram copil, inca mai stiu ca "pupincursimul" era cea mai importanta calitate a unui bun activist al PCR.
On topic, sa nu ma bata @nefertiti: Cred ca apelarea clauzei de salvgardare ne-ar face mai multe servicii decat dezavantaje. De-abia acum incepem sa ne miscam, tot foarte incet, e drept, catre UE. Parerea mea!
ilie
Ai dreptate. Dar nu cred ca se va amana, cartile sunt facute pentru 2007.

Vezi ce radicala e Nefertiti...doar d'aia are si pusca sub nickul ei.smile.gif
MIA
QUOTE (mariusc2 @ 21 Apr 2005, 01:12 PM)
Asta poate fi o lozinca specifica popoarelor ce au religia derivata din biblie, deoarece Isus a fost prima personalitate care a instituit o astfel de mentalitate.

Foarte pe linga subiect ... sorry.gif

Ne e Pompei primul care a folosit aceasta sintagma in cursul razboiului civil contra lui Caesar ? rolleyes.gif
nefertiti-old
hmm.gif Am impresia ca unii tot se fofileaza si baga si comunismul in UE.
Achernar
Chestia cu miscarea in directia UE e simpatica. Ce e aia 'Uniunea Europeana' ? Un partid, o asociatie, un club privat ? Adica daca treci de anumite teste esti numai bun sa primesti legitimatia cu care poti 'intra in UE' ?
nefertiti-old
Un fel de Metro rofl.gif .
MIA
QUOTE (nefertiti @ 21 Apr 2005, 03:42 PM)
hmm.gif Am impresia ca unii tot se fofileaza si baga si comunismul in UE.

Eu unul nu bag comunismul in UE ... tongue.gif

Din partea mea poti scinda subiectele ( si lipi partea cu comunismul la discutia mai veche ) - tot ce voiam sa subliniez e chestia ca indemnurile de tip stahanovist cu reintroducerea saptaminii de 6 zile s.a.m.d. e foarte discutabil ca ajuta cu ceva in perspectiva integrarii in UE. smile.gif
nefertiti-old
Io nu fac nici o lipeala. O sa va conformati voi. rolleyes.gif
Achernar
QUOTE (MIA @ 21 Apr 2005, 04:53 PM)
QUOTE (nefertiti @ 21 Apr 2005, 03:42 PM)
hmm.gif Am impresia ca unii tot se fofileaza si baga si comunismul in UE.

Eu unul nu bag comunismul in UE ... tongue.gif

Din partea mea poti scinda subiectele ( si lipi partea cu comunismul la discutia mai veche ) - tot ce voiam sa subliniez e chestia ca indemnurile de tip stahanovist cu reintroducerea saptaminii de 6 zile s.a.m.d. e foarte discutabil ca ajuta cu ceva in perspectiva integrarii in UE. smile.gif

Pai daca se introduce saptamana de lucru de 7 zile si ziua de lucru de 16 ore nu numai ca intram in UE, dar mai si iesim pe partea cealalta. Ca la o astfel de productivitate hh.gif nici UE nu ne face fata ...

p.s. : na c-am rezolvat si problema locuintelor ! Ce rost mai are sa mai bata omul muncii drumul catre casa cand poate foarte simplu sa-si ia un pliant si sa doarma in locuri special amenajate in sediul firmei ? In felul asta poate fi sigur ca nu rateaza cele 16 ore de munca, plus ca in caz de insomnie ii va fi foarte simplu sa se ridice din pat si sa presteze o activitate utila tarii si poporului.
Cucu Mucu
Si-apoi sa ducem comunismul in ue, sa vada si uistii cum am trait noi 50 de ani. thumb_yello.gif
ilie
@Achernar: Da.
MIA
QUOTE (Achernar @ 22 Apr 2005, 09:40 AM)
Pai daca se introduce saptamana de lucru de 7 zile si ziua de lucru de 16 ore nu numai ca intram in UE, dar mai si iesim pe partea cealalta. Ca la o astfel de productivitate hh.gif nici UE nu ne face fata ...

Si sa interzicem si orice forma de religie - sa fim siguri ca nu exista pretextul de a chiuli pentru a merge la vreo slujba bisericeasca ceva ... tongue.gif
Quasar
Si eu vreau sambete libere si seri libere , nu sa lucrez pana la 7-8 seara pentru 7mil. Vreau sa pot sa am o viata normala de familie . Daca UE inseamna sa restrictionez una din cele de mai sus , nu are sa adere cine vrea !!!!!!!!!! tongue.gif hh.gif
dead-cat
aia depinde de ce negociezi tu cu patronul. sau crezi ca in UE nu sunt oameni care lucreaza simbata sau seara pina la 7-8?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.