Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Incercari de fraudare a alegerilor
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Arhiva Hanului > [Politica] [Arhiva] Romania - Electorale 2004
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Tilincuta
Pentru Vraciul , Caesar &co !

QUOTE
Curtea Suprema israeliana l-a condamnat pentru frauda si abuz de incredere pe Shimon Sheves, unul dintre consultantii electorali ai Partidului Social Democrat, fost director general al Biroului premierului Yitzhak Rabin (...)

Conform “Jerusalem Post”, cazul va reveni la tribunalul districtual din Tel Aviv, care va decide pedeapsa. Potrivit Codului Penal din Israel, condamnarea maxima pentru frauda si abuz de incredere este de trei ani de inchisoare, dar statul a acceptat deja sa nu ceara pedeapsa cu inchisoarea in cazul lui Sheves.
“Haaretz” relateaza ca Sheves a primit vestea in timp ce se afla intr-o calatorie de afaceri la Bucuresti, unde a condus, in ultimul an, campania electorala a PSD pentru alegerile parlamentare si prezidentiale. Sheves este partener cu Tal Zilberstein - fost consilier strategic al premierului Ehud Barak - si Yisrael Gat - fost director al departamentului international al Partidului Laburist si expert in afaceri interne romanesti. Echipa israeliana a apelat la ajutorul lui James Carville si Stanley Greenberg, fosti consilieri ai lui Barak. “Alegerile de duminica din Romania au justificat reputatia israelienilor. Partidul Social Democrat a cistigat alegerile parlamentare, iar liderul partidului, Adrian Nastase, a cistigat alegerile prezidentiale, dar Nastase urmeaza sa intre in turul al doilea”, afirma “Haaretz”. Sheves, Zilberstein si grupul de consultanti americani au decis sa actioneze in tarile care au aderat recent la Uniunea Europeana si pun la dispozitie experienta lor in crearea institutiilor de partid in state care nu au o mostenire democratica puternica. 
thunder
QUOTE (Zorro @ 30 Nov 2004, 05:56 PM)
QUOTE (bogho)
deci, pentru integrarea romaniei in UE, ar trebui sa ne lasam calcalti in picioare si furati de PSD !?

Nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare de nimeni dar nu cred ca-i cazul aici. Si nu inteleg de unde pana unde au furat psd-ul si Nastase alegerile, cand ei erau si inainte pe primul loc in sondaje.

- ptr. ca s-au furat si la asa zisele sondaje.

QUOTE
Inca diferenta parca era si mai mare, daca tin eu bine minte. Din contra, daca ar fi castigat Alianta iar daca basescu iasa presedinte, atunci mi-as pune probleme de frauda!

- cu ajutorul caror instrumente sa fraudezi, cind aceste instrumente si in mina PSD-ului ?

- adevaratul furt este, pe linga cel cu votantii excursionisti, faptul ca la sate in special i-au pus pe sateni sa voteze cu PSD-ul, fie prin minciuna si manipilare, fie prin amenitare, fie prin votare in locul celor care nu au fost la vot.
cociuba
sa vedem un pic de manipulare mediatica:
extras din jurnalul national (patron Voiculescu, seful pur):
QUOTE
LIPSA DE RESPECT. In timp ce garda militara i-a dat onorul si s-a intonat imnul national, din multime s-au facut auzite scandarile catorva grupuri de opozitie, formate din exponenti ai Aliantei D.A. din tot judetul Alba, intre care s-au regasit consilieri locali si chiar presedintii unor organizatii orasenesti ale PNL si PD. Sobrietatea manifestarii n-a fost respectata, unii dintre acestia incercand sa transforme Ziua Nationala a Romaniei in miting electoral.

in context aici

si acum din Evenimentul:
QUOTE
La Alba Iulia, Ziua Nationala a Romaniei a fost deturnata intr-un spectacol electoral al PSD. Sute de simpatizanti si membri ai partidului de guvernamint au fost mobilizati si au venit sa-i faca galerie premierului Adrian Nastase. Pancartele si steagurile electorale ale Uniunii PSD+PUR au impinzit zona de indata ce presedintele partidului si-a facut aparitia. Practic, numarul steagurilor PSD era mai mare decit al drapelelor nationale fluturate de romanii veniti sa sarbatoreasca Marea Unire. Acestia s-au aratat nemultumiti de atitudinea partidului si minute in sir au huiduit si au scandat lozinci impotriva lui Adrian Nastase.

in context aici


mai astept rezultatele AGENTIEI DE MONITORIZARE A PRESEI-ACADENIA CATAVENCU

thunder
QUOTE (abis @ 30 Nov 2004, 06:10 PM)
QUOTE (Achernar @ 30 Nov 2004, 04:50 PM)
Chiar crezi ca pe aia ii intereseaza cine sunt vinovatii ?

Eu cred ca daca se va ajunge la miscari de strada ar trebui sa-i intereseze cine sunt vinovatii. Daca nu i-ar interesa, nu vad de ce ne-ar mai interesa pe noi sa intram in Uniune. Doar ca sa ne impuna sa inchidem gura atunci cand guvernantii isi bat joc de noi?

- dupa cum stim, istoria e ciclica, deci nu este imposibil sa fie din nou iesire in strada ... mai ales ca, fiti atenti, coincide si momentul: decembrie !

- problema e cine se ascunde de fapt in spatele acestei "iesiri". Data trecuta (1989) ne-au furat revolutia aceiasi comunisti care sint acum la putere ... acum ... se regleaza conturile sau se face o noua mascarada prin care se urmareste ... oarece ? unsure.gif
Ovidius
QUOTE
In decurs de o luna, Biroul OSCE pentru Institutii Democratice si Drepturile Omului (ODIHR) a supravegheat alegerile din SUA si din Romania, ajungand la concluzii similare. Daca alegerile din SUA s-au desfasurat "intr-un climat care reflecta o traditie democratica indelungata", cele din Romania au aparut ca un proces ce "pare sa se fi consolidat", arata rapoartele OSCE..................

Citat din Adevarul de azi, 02.12.2004: http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?pag...ticle_id=107846
thunder
QUOTE (Achernar @ 1 Dec 2004, 01:02 AM)
QUOTE (abis @ 30 Nov 2004, 05:10 PM)
QUOTE (Achernar @ 30 Nov 2004, 04:50 PM)
Chiar crezi ca pe aia ii intereseaza cine sunt vinovatii ?

Eu cred ca daca se va ajunge la miscari de strada ar trebui sa-i intereseze cine sunt vinovatii. Daca nu i-ar interesa, nu vad de ce ne-ar mai interesa pe noi sa intram in Uniune. Doar ca sa ne impuna sa inchidem gura atunci cand guvernantii isi bat joc de noi?

Abis, cred ca ai glumit cand ai postat asa ceva. Stii foarte bine ca o astfel de abordare nu ar folosi nimanui, nici macar Aliantei. Majoritatea oamenilor de afaceri ce fac parte din DA sau o sprijina au interes ca UE si SUA sa fie ... binevoitoare.

- cu alte cuvinte sa stam cu piciorul in groapa si sa ne plecam in fata (sa ne vindem) banului de parca UE si SUA ne-a ajutat vreodata in trecutul (istoria) romanilor. Ne-au furat si ne-au vindut care pe unde au putut si cui ne-au cerut.

- tocmai ca poate afaceristi din DA s-au saturat ca marile afaceri sa mearga numai la afaceristi si baronii PSD. spoton.gif
Achernar
QUOTE (cociuba @ 2 Dec 2004, 01:31 PM)
sa stam linistiti , sa ne baricadam in case, sa ne uitam pe ANTENAPSD(pur) 1, sa ascultam stirile comandate de ei wink.gif , sa nu iesim in strada................, fereasca sfantu............ sad.gif  ca ne vede UE

Tare ma tem ca dupa ce vei iesi in strada vei avea surpriza ca tocmai reprezentantii D.A. iti vor sugera sa renunti. Cum insa nu esti obligat sa ma crezi pe cuvant, poti face o incercare.
cociuba
sa stii ca ma indoiesc ca va fi asa cum spui......desi nu a zis nimeni de iesit in strada , inca spoton.gif , le e frica la Pesedisti de o revolta populara? yikes.gif
cociuba
am uitat sa spun: in 89 tinerii au facut revolutia, asa ca eu le sugerez pesedeilor sa se PREGATEASCA PENTRU ORICE wink.gif
thunder
QUOTE (Vraciul @ 1 Dec 2004, 02:33 AM)
QUOTE
Eu pun pariu cu oricine ca daca cumva nu iasa Basescu Presedinte ci Bombonel, asta nu va apuca finalul de mandat in functie.

Eu pun pariu ca daca ar iesi Basescu presedinte, nu mai intram in Uniunea Europeana nici in 2010. Dupa cat se avanta in a face declaratii dupa ureche, vom primi cu siguranta doar un sut in fund.

- eu as tine pariul ... dar nu ma intereseaza UE si nici intrarea in ea. Toata aceasta mascarada cu intrarea in UE, NATO etc .. este vointa altora, nu a romanilor.

- de ani de zile ne-au manipulat si bagat pe git "vointa" romanilor de a intra in UE ... NATO ...

- ne-au dat de fiecare un sut in fund cind asa zisele "mari puteri" ne-au vindut la unii si la altii ... de-a intregul sau pe bucati. Unde e Bararabia, unde e nordul Bucovinei, unde e Cadrilaterul si multe alte TERITORII romanesti ? Ce vor sa ne dea cei din UE ? Realizati .. unde e rima pt. UE ?! sad.gif

QUOTE
Daca tinem cu tot dinadinsul sa starpim coruptia, asta sta in puterea fiecaruia dintre noi.

- ca in desene animate ... sau in Razboiul stelelor. rofl.gif

QUOTE
E un cerc vicios, dar inca mai cred ca nu Basescu poate face ordine (mai degraba anarhie daca incepe lupta intre orgolii) ci noi insine daca incercam sa nu fim patimasi in opiniile noastre.

- eu personal nu pot sa spun ca il am la inima pe Basescu, dar dintre doua rele o aleg pe cea mai putin rea: Basescu si alianta DA.

- lucrurile "degenereaza" si se pare ca vom ajunge din nou in strada ... blink.gif
Achernar
QUOTE (cociuba @ 2 Dec 2004, 02:23 PM)
sa stii ca ma indoiesc ca va fi asa cum spui......desi nu a zis nimeni de iesit in strada , inca spoton.gif , le e frica la Pesedisti de o revolta populara? yikes.gif

Habar n-am daca le e frica sau nu. Am uitat sa-i intreb la ultima sedinta. Chestia e ca, daca dpdv teoretic problema 'iesitului in strada' pare interesanta, dpdv practic s-ar putea dovedi total neinteresanta pentru conducerile partidelor, indiferent de orientarea politica. Dupa cum ziceam, nu scrie nicaieri ca ceea ce-am zis e corect, insa cam asta pare sa fie directia din care bate vantul.
Blakut
Un partid ar putea fura neobservat maxim 50k de voturi. Pentru a fura mai mult de atat trebuie sa ai sprijinul administratiei, al politiei si al justitiei. La ora actuala singurul partid care are putere asupra acestora este PSD (cand zic ca are putere nu inseamna ca el le conduce, dar sigur le 'influenteaza' devil.gif ).

Sa speram ca nu se ajunge la iesitul in strada, nu de alta, dar nu vreau sa se lase cu violenta, atunci cand totul se poate face pasnic. Chiar daca am iesi in strada, asta ar putea influenta negativ imaginea Romaniei si starea ei generala.

De asemenea trebuie vazut cine are avea de castigat de pe urma unor eventuale proteste...

Personal sunt convins aproape in totalitate ca PSD a furat alegerile. De ce?
PSD are:
motivul sa faca asta
mijloacele sa faca asta
tupeul sa faca asta

toate intr-un context de indiferenta, dezinformare si confuzie.

Totusi, nu=mi place tactica DA, trebuiau sa mai astepte un pic, sau sa aduca dovezi zdrobitoare, un pic tamtam inafara nu ar fi stricat.
abis
Blakut,
Nu puteau astepta. Legea asta electorala este absolut cretina, prevede ca orice contestatie trebuie depusa, impreuna cu probele care o sustin, in maxim 48 de ore de la incheierea scrutinului. Sper ca ti-e clar de ce majoritatea pesedista a impus, cand s-a votat legea, un termen atat de scurt, nu?
jet li
QUOTE (thunder @ 2 Dec 2004, 02:56 PM)
- dupa cum stim, istoria e ciclica, deci nu este imposibil sa fie din nou iesire in strada ... mai ales ca, fiti atenti, coincide si momentul: decembrie !

- problema e cine se ascunde de fapt in spatele acestei "iesiri". Data trecuta (1989) ne-au furat revolutia aceiasi comunisti care sint acum la putere ... acum ... se regleaza conturile sau se face o noua mascarada prin care se urmareste ... oarece ?  unsure.gif

Eu ma ascund in spatele iesirii in strada,nu primesc indicatii de la nimeni, PSD au furat si eu o sa ies doar pentru asta.
Din momentul in care au mutat masina aliantei DA , ca sa sa fie ei primii au aratat pe fata cine sunt
Ovidius
QUOTE (Blakut)
Personal sunt convins aproape in totalitate ca PSD a furat alegerile. De ce?
PSD are:
motivul sa faca asta
mijloacele sa faca asta
tupeul sa faca asta

Asta suna ca-n bancul ala:
- Daca ajung acasa imi bat nevasta de o rup!
-Pai ce a facut?
- Nu stiu. Dar a fost singura si ceva trebuia sa fi facut!
smile.gif
dead-cat
numa ca in situatia asta, nevasta a fost vazuta in pielea goala de vecini prin geam si postasul incheindu-se la slitz cind parasea casa smile.gif
axel
Dar nevasta in cazul acesta afirma ca postasul fusese sa urineze si ea tocmai se ducea sa faca un dus, cu mult timp inainte sa vina postasul rofl.gif
gonen
QUOTE ( "romania libera")

Ce minciuni ne va mai servi acum PSD?
Dovada clara a fraudarii alegerilor  Joi 02 Decembrie 2004


Liderii PSD au aruncat pe piata explicatii ametitoare cand li s-a dovedit ca au fraudat alegerile. Biroul Electoral Central a cerut dovezi suplimentare. Astazi prezentam doar o mica parte din fraudele scrutinului de duminica si din "prelucrarile" ulterioare ale voturilor in avantajul PSD. Probele de-abia acum incep sa curga si ele ne prezinta un scrutin care seamana mai degraba cu alegerile de trista amintire din 19 noiembrie 1946, cand comunistii au preluat fraudulos puterea, punand capat la ceea ce mai ramasese din democratia romaneasca.

Sectorul 4 - 10.000 de voturi nule evaporate
MIA
Pe consilierii aia americani si israelieni i-a mincat in c*r se pare ca in conditiile astea sa se dea in stamba cu o declaratie de genul asta ... sorry.gif
jet li
Sustinatorii PSD spun ca chiar daca s-a furat, a fost doar un procent de 0.5% care oricum nu avea influenta. ph34r.gif
Cum poti sa zici asa ceva ?
gonen
QUOTE (Jack @ 2 Dec 2004, 05:43 PM)
Sustinatorii PSD spun ca chiar daca s-a furat, a fost doar un procent de 0.5% care oricum nu avea influenta. ph34r.gif
Cum poti sa zici asa ceva ?

cad de mult conteaza un vot?

Istoria ne spune:

QUOTE

In 1923, cu un singur vot diferenta, Adolph Hitler a preluat controlul Partidului Nazist si a schimbat cursul istoriei


adica trebuie sa mergem si noi sa votam
dead-cat
aia-i urban legend.

QUOTE

Adolph Hitler resigned from the National Socialist German Workers' Party (NSDAP) in July 1921. He allowed himself to be coaxed into rejoining shortly afterwards with the demand that he be given "the post of chairman with dictatorial power." The party membership soon voted 553 to 1 in favor of taking Hitler back on his terms. How anyone could claim this was a "one vote" election is mystifying.
Antont
user posted image
jet li
Nu conteaza un vot, da as vrea sa-l vad pe Nastase la tv sa zica : "Am furat doar 1 vot hai nu fiti suparati"
Superunknown
QUOTE
am uitat sa spun: in 89 tinerii au facut revolutia, asa ca eu le sugerez pesedeilor sa se PREGATEASCA PENTRU ORICE


Bine zicea cineva mai sus ca istoria se repeta, mai ales ca e decembrie. Acum 15 ani "comunistii cu fata umana" erau interpretati de Iliescu si FSN. Astazi, sint jucati de Basescu si PD. Ca si atunci, PNL face figuratzie.
Blakut
Si ce propui? Sa ne dea cineva politicieni competenti si ii votez.

Pana atunci, raul cel mai mic.
Evolution
pe multi i-a spalat PSD-ul la creier si i-a facut sa creada ca numai PSD are "autorizatie de furt"...iar furtul lor este axiomatic - ei fura si cu asta basta...
gio19ro
QUOTE (Superunknown @ 2 Dec 2004, 07:23 PM)
Bine zicea cineva mai sus ca istoria se repeta, mai ales ca e decembrie. Acum 15 ani "comunistii cu fata umana" erau interpretati de Iliescu si FSN. Astazi, sint jucati de Basescu si PD. Ca si atunci, PNL face figuratzie.

Se pare ca javrele psdiste uita de Nastase si de criptocomunistii din PSd. Ca Cozmanca de exemplu, organizatorul congresului al XIV -lea al PCR. Ori pampalaul de geoana Mircea, fiu de general de Securitate, pe care l-a luat taticu' de mana la "rivulutzie' si l-a prezentat tovarasului Iliescu ca pe un "individ de nadejde al patriei noastre". 6.gif

Basescu a fost marinar, nu lingau ce s-a casatorit cu fiica de ilegalist o data, iar a doua oara cu una de ministru comunist fost amabsador in China lui Mao, tara cu o cumplita si criminala organizare sociala in acea perioada.
gio19ro
Incredibil

Ieri, 2 decembrie, conducerea Filialei Sibiu a Aliantei PNL-PD (Cornel Stirbet, Nicolae Neagu) ne-a prezentat, spre publicare, o "Intampinare", adresata presedintelui Circumscriptiei Electorale nr. 34 Sibiu, prin care cei doi copresedinti contesta "modul de atribuire a mandatelor" de senator, la nivelul Circumscriptiei nr. 34". Va prezentam, mai jos, continutul acestei contestatii. (V. A.)

Catre

Circumscriptia Electorala nr. 34 Sibiu

Domnule presedinte,

Organizatia Judeteana Sibiu a Aliantei "Dreptate si Adevar PNL-PD", prin copresedintii sai, Stirbet Cornel si Neagu Nicolae, formulam prezenta

Intampinare

prin care contestam modul de atribuire a mandatelor de senator la nivelul Circumscriptiei Judetene nr. 34 Sibiu.

In fapt, alegerile din 28 noiembrie 2004, Alianta "Dreptate si Adevar PNL-PD" a obtinut, in Circumscriptia Electorala nr. 34 Sibiu, 86.426 voturi, respectiv 41,5% din numarul voturilor valabil exprimate. In urma aplicarii coeficientului electoral la nivelul circumscriptiei, Aliantei i-a revenit un mandat de senator, ramanand un rest pentru distribuirea pe tara de 25.443 voturi.

Uniunea Nationala PSD+PUR a obtinut 58.588 voturi, neindeplinind coeficientul electoral pentru un mandat de senator, respectiv, avand un minus pentru un mandat de 2.395 voturi.

In urma redistribuirii pe tara, in mod surprinzator, Uniunii PSD+PUR i s-au atribuit doua mandate de senator, in timp ce Alianta PNL-PD a ramas cu singurul mandat atribuit conform coeficientului electoral.

Avand in vedere neconcordanta intre atribuirea a doua mandate de senator unei formatiuni politice care a obtinut 28,2% din voturi si atribuirii unui singur mandat formatiunii Alianta PNL-PD care a obtinut 41,5% din voturi, solicitam sa procedati la verificarea soft-ului de redistribuire a mandatelor de senator in Circumscriptia Electorala nr. 34 Sibiu si sa dispuneti redistribuirea acestor mandate in conformitate cu prevederile legale, fiind convinsi de existenta unei erori.

STIRBET Cornel NEAGU Nicolae


http://www.tribuna.ro/articole.php?id=alianta§ion=4

Va sa zica D.A a primit un singur post de senator desi a invins net psd la Sibiu, poate cea mai mare diferenta din tara, pe cand psdul a primit doua posturi de senator!!! yikes.gif

jet li
De ce nu aud asta la stiri ? Aud cum a jucat Mutu tenis de picior !
Vraciul
zar:
toa'su vraciu, permiteti sa raportez! propaganda pe care o faceti pe forumu asta este beton sunt sigur ca toa'si de la centru sunt foiarte multumiti!
sorry.gif M-ai prins! Si cat am vrut sa nu ma dau de gol... mad.gif Ai dreptate. Dar sa stii ca nu-ti doresc sa ai tu parte de simpatia pe care-am avut-o eu din partea toar'silor.

Cociuba
MAI CAESAR, VRACIU voi in ce lume traiti.............a iluziilor..............
Ce coincidenta? Asa cred si eu despre voi, cei care sustineti ca Basescu si oamenii lui nu sunt corupti si nici nu vor deveni.

Tilincuta, daca si la noi s-ar proceda la fel, inchipuieti ca singurul care-ar scapa necondamnat ar fi dl. Ciuhandu. Restul candidatilor sunt dintre cei care nu se jeneaza sa apeleze la fraude.

thunder
- cu alte cuvinte sa stam cu piciorul in groapa si sa ne plecam in fata (sa ne vindem) banului de parca UE si SUA ne-a ajutat vreodata in trecutul (istoria) romanilor. Ne-au furat si ne-au vindut care pe unde au putut si cui ne-au cerut.
………..
- eu as tine pariul ... dar nu ma intereseaza UE si nici intrarea in ea. Toata aceasta mascarada cu intrarea in UE, NATO etc .. este vointa altora, nu a romanilor.


Tu de unde-ai mai cazut, baietica? Stie mamica ta ca intri-n vorba cu oamenii mari?

ca in desene animate ... sau in Razboiul stelelor
Ei, nu chiar. Poate ca la intrunirile MISA. Pai nu aveti voi dumnezeul vostru, Bivolaru? Ala era bun de presedinte ca ne putea "oculta" pe toti. La cum stiti voi sa ne manevrati Ingerii Pazitori nici nu mai era nevoie de fraude... wink.gif

Evolution
pe multi i-a spalat PSD-ul la creier si i-a facut sa creada ca numai PSD are "autorizatie de furt"...iar furtul lor este axiomatic - ei fura si cu asta basta...
Mai, dar suparat mai esti. Totusi, indraznesc sa te contrazic: nu numai ei fura, sa stii. Iar autorizatie de furt au toti. Iar daca nu au, fac ei rost cumva. wink.gif Asta apropos de lupta pentru ciolan.

cociuba
QUOTE
Ce coincidenta? Asa cred si eu despre voi, cei care sustineti ca Basescu si oamenii lui nu sunt corupti si nici nu vor deveni.

bun atunci sa-i lasam si pe ei sa fure, ca m-am plictisit deja de zambaretul si de arogantul , vreau marinarul si bolnaviorul( stolo adica)..................
aici de c-am discuta despre fraudarea alegerilor................

sa luam un exemplu : trebuie sa primesti de la un unchi de-al tau milionar in $, 10 milioane, dar softul de la banca trimite 9mil$ la dusmanul tau de moarte ...........iar restul de 1 mil $ se plimba prin tara cu busul thumb_yello.gif .....................


nu ai fi un pic suparat, asa macar un pic........... ph34r.gif
daca oamenii vor basescu atunci el sa fie.........., daca vor nastase sa fie bombonel....................DAR SA FIE CORECT , NU PRIN FURT........

M-am saturat de hoti.............


QUOTE
Tu de unde-ai mai cazut, baietica? Stie mamica ta ca intri-n vorba cu oamenii mari?

ca in desene animate ... sau in Razboiul stelelor
Ei, nu chiar. Poate ca la intrunirile MISA. Pai nu aveti voi dumnezeul vostru, Bivolaru? Ala era bun de presedinte ca ne putea

sa stii ca eu am mai multe discutii in contradictor cu thunder........, dar nu l-am atacat pe alt topic..............ar trebui sa-ti revizuiesti un pic comportamentul, si el are dreptul l parerea lui............. 50.gif
Blakut
toti fura... Aoleu, aoleu! Toti politicienii sunt rai, noi suntem cinstiti, harnici si muncitori, in locul lor am face treaba buna, dar ei ne fura si nu putem sa facem nimic! Fatalismul asta, ca orice am face tot o sa ne fure, ca nu exista scapare pentru ca 'asa stau lucrurile' ma calca pe nervi.


Vraciul
QUOTE
sa luam un exemplu : trebuie sa primesti de la un unchi de-al tau milionar in $, 10 milioane, dar softul de la banca trimite 9mil$ la dusmanul tau de moarte ....

Daca eu am un dusman de moarte, iti spun sincer dragul meu ca nu merit nici macar 10 mii din acele 10 milioane. Sunt convins ca nu ma crezi, dar eu asta simt.

QUOTE
daca oamenii vor basescu atunci el sa fie.........., daca vor nastase sa fie bombonel....................DAR SA FIE CORECT , NU PRIN FURT......

Aici sunt intru totul de acord cu tine. Sunt total impotriva furtului. Nu conteaza cine-l face. Tata daca ar fura, nu l-as menaja. Astfel se intampla ca am destul de putini prieteni: nu obisnuiesc sa le iau partea cand stiu ca mint. Prefer sa fiu tratat intotdeauna asa cum eu ii tratez pe cei din jur: "fara ura si fara partinire".

Desigur, aici multi cred ca eu ii tin partea lui Nastase. Pacat! De unde ma aflu eu, nici nu-mi ia, nici nu-mi da. E vorba de calitatea de "a fenta" arogantii externi in cadrul unor interviuri delicate sau intalniri protocolare. De aceea am considerat ca Nastase e un vulpoi. Nu deschide gura fara sa stie exact daca ceea ce spune il avantajeaza sau nu. Nu vreau sa discut despre coruptie fiindca asta e pleonasm in Romania.

In privinta lui thunder, cociuba lasa-te de glume. Sunt dintre cei mai vechi cititori ai acestui forum. Daca nu ma bag in discutii nu inseamna ca nu citesc ce se scrie.
cociuba
QUOTE
E vorba de calitatea de "a fenta" arogantii externi in cadrul unor interviuri delicate sau intalniri protocolare

adica te referi la contractele de miliarde de dolari pe care noi le platim.............hai ca-ti spun eu ce zic americani si europeni dupa ce pun mana pe un contract d-asta:
QUOTE
ASTIA-S MAI PROSTI DECAT AM CREZUT, NOI.......
yikes.gif

SA stii ca orice prost stie sa dea mita.......... wink.gif

adevarata arta a negocierilor e sa primesti fara sa dai nimic in schimb wink.gif

deci esti de acord ca cei care fura sa fie pedepsiti, dar complicii lor nu ar trebui sa fie si ei pedepsiti...........




QUOTE
In privinta lui thunder, cociuba lasa-te de glume. Sunt dintre cei mai vechi cititori ai acestui forum. Daca nu ma bag in discutii nu inseamna ca nu citesc ce se scrie

oricate tampenii poate el debita si crede-ma am citit o gramada.......are dreptul sa-si dea cu parerea.................vezi asta inseamna democratie............... e greu de inteles pentru multi wink.gif
Achernar
"Pro Democratia isi retrage observatorii de la turul doi

Asociatia Pro Democratia (APD) isi retrage observatorii si nu va mai participa la monitorizarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, in semn de protest fata de neregulile comise la vot si de slabiciunile sistemului normativ.
"Luand act de deficientele sistemului legislativ referitor la alegeri, constatand nenumaratele iregularitati privind campania electorala si procesul de votare, dorind sa transmita opiniei publice romanesti si internationale un semnal de alarma cu privire la modul in care se organizeaza si au loc alegerile din Romania, Asociatia Pro Democratia a hotarat sa nu mai observe cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din acest an", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele APD Cristian Parvulescu. Potrivit APD, frauda electorala se cifreaza undeva intre doua si cinci procente, astfel incat rezultatele alegerilor, asa cum se prefigureaza pana in prezent, pot fi influentate de nivelul fraudei.

Ilegalitatile din Ilfov au depasit orice asteptari
"Judetul Ilfov a depasit orice asteptare din punct de vedere al nivelului ilegalitatilor", a explicat Parvulescu, aratand ca o dovada in acest sens o reprezinta rata participarii la vot in acest judet, care este mult mai ridicata decat media pe tara.
"Principalele doua feluri in care au fost fraudate alegerile au fost "excursionistii" si metoda urnei mobile, insa prima a fost de departe cea mai folosita", a subliniat Parvulescu.

Conform APD, caracteristica definitorie a alegerilor din 28 noiembrie a constituit-o imposibilitatea asigurarii unui control eficient al numarului de voturi exprimate de alegatorii ce se identificau cu cartile de identitate.
Cat despre singurul mijloc de siguranta folosit - timbrul autocolant - reprezentantii APD au apreciat ca acesta a fost de proasta calitate, intrucat a putut fi desprins cu usurinta de pe cartile de identitate.

"Faptul ca listele suplimentare sunt centralizate la nivel national si nu pot fi verificate contribuie, de asemenea, la suspiciunea ca acest tip de iregularitati a putut afecta rezultatul alegerilor de o maniera semnificativa", a spus Parvulescu.
El a precizat ca, pe parcursul votarii de duminica, Pro Democratia a primit o multitudine de informatii care conduc la concluzia ca "turismul electoral" s-a practicat pe scara larga.

Urna mobila, alt instrument de fraudare
Observatorii APD au sesizat nenumarate situatii in care urna mobila a fost folosita in afara reglementarilor in vigoare, a mentionat Parvulescu.

El a adaugat ca urna mobila a fost trimisa la adrese de la care nu s-au primit copii ale actelor medicale care sa ateste starea de sanatate a celui ce solicita deplasarea acesteia, la adrese de la care nu s-a primit nici macar solicitarea in scris a celui in cauza, dar au existat si multe cazuri in care urna mobila a fost directionata la adrese la care figurau persoane care nu solicitasera aceasta.

"Desi in urma celor intamplate la referendumul pentru revizuirea Constitutiei din toamna anului 2003 - atunci cand urna mobila a constituit principalul instrument de fraudare a scrutinului - reglementarile privind folosirea urnei mobile au devenit mult mai restrictive, iata ca de aceasta data aceste reglementari au fost incalcate pe scara larga, fara ca, pana in prezent, cineva sa adopte vreo masura de sanctionare a acestui lucru", a subliniat APD.

Intreaga clasa politica e vinovata
Intrebat pe cine considera vinovat pentru situatia creata, Parvulescu a spus ca vina o poarta intreaga clasa politica. "Atat puterea, cat si opozitia sunt vinovate pentru ca o atare reglementare a alegerilor a trecut de plenul Parlamentului.

Noi am propus toate variantele posibile pentru a incerca sa avem un oarecare control asupra unor fenomene precum "excursionistii", insa am fost sistematic refuzati", a explicat Parvulescu.
In opinia sa, singura modalitate de a elimina frauda votului multiplu din sistemul electoral "consta in a-l face imposibil prin regulile cuprinse in legea electorala si prin masuri administrativ-organizatorice". "In Romania, legea electorala nu reuseste sa impiedice "turismul electoral", ci dimpotriva, asigura conditii pentru practicarea sa pe scara larga", noteaza APD.

Observatori bruscati si amenintati
Parvulescu a adaugat ca observatorii APD au sesizat, in special in mediul rural, o lipsa de organizare, o slaba instruire a membrilor birourilor sectiilor de votare "dar, mai ales, o suspecta si ilegala implicare a unor reprezentanti ai autoritatilor locale" in desfasurarea procesului de votare.

Pe langa legislatia ce reglementeaza desfasurarea alegerilor, presedintele APD a mai reclamat si atitudinea ostila a unor persoane implicate sau nu in procesul de votare fata de observatorii acreditati de organizatie. "Am avut observatori bruscati, injurati sau amenintati de anumite persoane", a sustinut Parvulescu.
De mentionat ca Asociatia Pro Democratia - una dintre cele mai active organizatii neguvernamentale din Romania - a acreditat, pentru alegerile din 28 noiembrie un numar de aproximativ 3300 de observatori interni in 32 de judete ale tarii.

In paralel cu observarea alegerilor, APD a monitorizat si fondurile cheltuite pentru publicitate electorala de formatiunile politice, actiunea avand ca scop "diminuarea coruptiei generate de finantarea ilegala si netransparenta a partidelor si campaniilor electorale".
Ovidiu BANCHES
Ziua - 30 noiembrie 2004"

Deci Cristian Parvulescu sustine ca si opozitia are partea sa de vina. Se pare ca Domnia sa considera total insuficiente eforturile pe care opozitia le-a facut pentru a limita pe cat posibil manevrele partidului de guvernamant. Ceea ce duce automat la intrebarea daca nu cumva domnul Parvulescu doreste in acest fel sa transfere opozitiei o parte din vina pesede-ului.
gonen
QUOTE

Alegerile au fost fraudate. Ce ar putea fi in discutie este doar dimensiunea fraudei, nu existenta ei. Plecind de la acest adevar, apele se despart. Mastile cad. Definitiv. PSD a dat, zilele acestea, un recital al minciunii, pe principiul ca vinovat nu este cel care fura, ci acela care semnaleaza hotia. S-a comportat dupa lectia predata in delegatiile parmanente. Nici nu era de asteptat altceva, pentru ca intregul comportament din acesti ultimii patru ani ducea inexorabil in directia fraudei.
Consecintele fraudei se vor simti nu numai pe termen scurt. Societatea romaneasca va fi irevocabil divizata. Intre cei care au acceptat si sustinut frauda, fie si prin tacere, si cei care au protestat. Divizarea este profunda, pe masura gravitatii faptelor. Iar radicalizarea societatii este inevitabila si se petrece sub ochii nostri. Pentru ca este vorba, in ultima instanta, de milioane de oameni care se simt furati. Nu la bani, ca pina acum, ci la democratie. Votul ramasese ultima reduta pe care se puteau refugia toti cei care nu acceptau tavalugul pesedist al coruptiei si minciunii. Iar acestia sint destui. Sint cu doar 6 procente mai putini decit electoratul PSD. Cu alte cuvinte, exact partea activa, educata si tinara a populatiei este in pericol sa se radicalizeze. Pentru ca nu discutam de o simpla pierdere a alegerilor, ci de un furt al lor. Singura necunoscuta in acest moment este sub ce forme se va manifesta aceasta radicalizare.

Divizarea societatii este la fel de profunda ca aceea din perioadele '90 si '92. Atunci, exercitiul democratic era abia la inceput si mai puteau exista scuze, acum nu mai e loc de asa ceva. PSD a reusit trista performanta sa dea timpul inapoi cu zece ani. Lipsa lui de credibilitate a devenit abisala si este de asteptat ca instabilitatea sa nu se reflecte doar in parlament. La orice gest i se va striga in fata “hotul!”. Voturile nule disparute, autobuzele pline cu turistii partidului, autocolantele gindite sa se dezlipeasca, vor fi carate de PSD in spate atita vreme cit va mai sta la putere. Ca PSD are circa voinica si obrazul ingrosat de minciuni e adevarat, dar de partea cealalta a baricadei se vor afla cei 32a din romanii pacaliti.

Una dintre consecintele fraudei este ca a dus chiar de la prima strigare la limpezirea apelor. Nu mai e nici un dubiu ca CTP face parte din gasca analistilor de serviciu. Nici o urma de indoiala ca “amicii” altor analisti nu au aparut doar printr-o intimplare nominalizati fara echivoc in stenograme ca fiind in misiune de la partid. Ei se intrec in a descoperi calitatile intrinseci ale bunului european, un individ care vorbeste din virful buzelor de hotii si in nici un caz nu le arata pumnul. Unui adevarat politician ii este interzis sa aiba o natura histrionica, el trebuie mai intii sa calculeze beneficiile si dupa aceea sa strige “frauda!”, acrediteaza Stelian Tanase. Delicatetea cu care el si “amicii” lui au numit frauda “neregula” si denuntarea ei drept “pripeala” nu lasa loc la interpretari. Nu ma indoiesc ca au facut obiectul recunostintei Delegatiei Permanente in care s-au analizat beneficiile procentuale ale hotiei. Ei uita ca alegerile trec, dar frauda pe care au girat-o ramine.


http://www.expres.ro/foisor/?news_id=173267


P.S. Bolduirea e de la mine aduagata.
lwind
unde sunt dovezile clare... nu presupuneri... ca asha se putea frauda... dovezi
atunci de ce:• LIDERII ADA S-AU OPUS RENUTARII LA LISTELE SUPLIMENTARE ÎN TURUL DOI
Liderii Alianţei PNL-PD nu au fost de acord cu propunerea Guvernului de a se interzice votarea pe liste suplimentare. Desi atât liberalii cât si democraţii au acuzat fraude electorale majore cu preponderenta realizate prin ''turism'' electoral şi voalrea pe liste suplimentare atunci cand au fost pusi în situaţia să accepte interzicerea acestei metode de vot, au refuzat.
(Naţional, Pag. 4)

????
nefertiti-old
N-ai mai zis chestia asta o data, pe undeva? unsure.gif mad.gif
gonen
De ce a respins ADA, ideea renuntarii la liste?

Pt. ca e dreptul constitutional al fiecarui roman de a vota.
daca se renunta la listele suplimentare, atunci cei care in ziua alegerilor sunt plecati din localitatea de domiciliu, nu vor putea vota.
lwind
shi sa poata vota un anume pdist de 5 ori shi nici macar sa nu-l dea afara...???
abis
lwind,
Iarasi minti. Individul a fost dat afara din partid si scos de pe liste.
ypsilonalpha
Cine a furat alegerile?
-------------------------------
Acuzatiile liderului Aliantei Dreptate si Adevar PNL-PD, Traian Basescu, nu au fost sustinute de dovezi concrete, pana acum. intregul scandal pe tema fraudarii alegerilor pare sa fi fost doar un spectacol mediatic menit a indulci infrangerea unora sau rezultatele slabe ale altora. Nimeni nu sutine ca nu s-au inregistrat fraude. E firesc la orice exercitiu electoral. Dar sa ne referim strict la acuzatiile majore.
* Scandalul Autocarul. Initial, "hotii" de voturi erau turistii plimbati cu autobuzele de partid din sectie de votare in sectie de votare, ca sa "umple" listele suplimentare. Dar aceste voturi unde s-au dus? Fiindca cei doi poli politici, PNL-PD si PSD+PUR s-au acuzat reciproc ca si-au trimis masinile cu sustinatori la vot si nu s-a demonstrat inca ale cui au fost autocarele. Astfel, votul fiind anonim, in lipsa unor dovezi concrete se poate presupune ca ambele blocuri politice au beneficiat de "turisti" sau ca numai unul dintre acestea, fara insa a-l putea nominaliza. Totusi au fost depistati activisti ai ambelor formatiuni care au dat cu stampila in mai multe liste, ceea ce nu lasa pe nimeni sa ridice piatra si sa arunce dupa hoti.
* Disparitia unor buletine de vot. Alianta D.A. a incercat sa mai afirme, in sprijinul ideii de frauda, ca 17.000 de buletine de vot au disparut. Dar numarul sectiilor de votare organizate pentru aceste alegeri e de 17.564. Adica, ar fi disparut sub un buletin la fiecare sectie de votare. Deci nu poate fi considerata frauda de proportii disparitia unui buletin de vot la fiecare sectie.
* Scandalul voturilor nule. Traian Basescu a fost cel care a lansat ideea acestui scandal in ziua de marti, desi dovezile pe care le prezenta proveneau din comunicarile Biroului Electoral Central din ziua de luni. Potrivit legii, atat PNL cat si PD au avut reprezentanti permanenti in BEC, pentru democrati fiind desemnat Ioan Onisei, iar pentru liberali Gheorghe Radulescu. in mod firesc, invocand o frauda la Biroul Electoral Central, Basescu ar fi trebuit sa fie secundat de cei doi, care sa sustina si sa intareasca acuzatiile sale. Numai ca Radulescu si Onisei au preferat sa taca malc, desi ei au fost in permanenta in sediul BEC. Din jena probabil nu au vrut sa confirme acuzatiile lui Basescu, dar din disciplina de partid nu l-au contrazis.
* Numaratoarea paralela. Cu cateva zile inainte de vot, Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu au facut un balamuc intreg ca sa poata numara in paralel cu BEC voturile exprimate. Au primit aprobarea. Acum, desi numaratoarea s-a terminat, nici un cuvant despre scorurile pe care le-au obtinut. intrebarea fireasca e "De ce?" De ce acum aliatii nu furnizeaza datele lor, asa incat sa isi sustina acuzatiile?

Sursa: Libertatea, editia on-line

http://www.libertatea.ro/index.jsp?page=ma...ticle&aid=95321

ypsilonalpha
Despre fraudarea alegerilor si despre participarea Asociatiei Pro Democratia la turul 2 al alegerilor prezidentiale:

=================================
APD ar putea monitoriza turul 2

APRECIERE. Cristian Parvulescu a remarcat coerenta explicatiilor BEC
Presedintele Asociatiei Pro Democratia (APD), Cristian Parvulescu, a declarat ieri, dupa o intalnire cu membrii BEC, ca a primit o serie de explicatii care sunt coerente din punct de vedere logic, insa cu permisiunea BEC si a Institutului National de Statistica (INS) va face o evaluare internationala asupra bazei de date si a soft-ului.

El a subliniat ca APD nu a vorbit despre fraudarea alegerilor, ci despre posibilitatea fraudarii lor. "Cei care pot constata frauda sunt organele competente si nu APD, noi doar sesizam aprecierile critice", a spus Parvulescu.

Potrivit acestuia, expertul international va verifica situatia voturilor nule, evolutia diferentei dintre numarul de persoane prezente la vot si voturile valabil exprimate aparute in comunicatele BEC in ziua de 29 noiembrie si "care au trezit multe suspiciuni". Parvulescu a precizat ca nu a primit insa niste raspunsuri clare legate de modul in care s-au facut modificarile la procesele-verbale, de aceea se vor face verificari si la sectiile de votare pentru a se vedea daca toti membrii sectiilor de votare au participat la operatiunile de modificare a datelor.

CONDITII. Parvulescu a spus ca va participa la observarea turului doi al prezidentialelor in masura in care va exista bunavointa din partea Guvernului in ceea ce priveste anumite modificari in cadrul legislativ. Astfel, APD doreste sa fie data o ordonanta de urgenta sau hotarare a BEC care sa micsoreze posibilitatea votului multiplu si sa "inhibe alesii locali care mobilizeaza in mod admnistrativ alegatorii in ziua votarii". Parvulescu a apreciat: "Daca aceste conditii minimale nu sunt respectate este greu sa asiguram o observare corecta a alegerilor". "Ar fi grav daca listele electorale suplimentare ar fi interzise, nemaiputand vota aproape 1.200.000 de oameni. Nu stiu cati dintre ei au practicat votul multiplu", a mai spus Parvulescu.
=================================

Sursa: Jurnalul National, editia online

http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modl...128075&topic=34

lwind
in sfarsit niste lucruri care nu fac decat sa confirme ceea ce am incercat sa spun.... asa ca lasati-o mai usor cu fraudarea pentru ca miroase prea mult a circ fabricat de nea traian....e usor sa acuzi , chiar daca sunt niste acuzatii fff grave, dar fara sa aduci dovezi..... dovada de iresponsabilitate
Damnatius
QUOTE
Disparitia unor buletine de vot. Alianta D.A. a incercat sa mai afirme, in sprijinul ideii de frauda, ca 17.000 de buletine de vot au disparut. Dar numarul sectiilor de votare organizate pentru aceste alegeri e de 17.564. Adica, ar fi disparut sub un buletin la fiecare sectie de votare. Deci nu poate fi considerata frauda de proportii disparitia unui buletin de vot la fiecare sectie.


Reporterii de la Libertatea probabil au picat examenul la "Statistica", altfel ar stii ca media aritmetica te poate induce in eroare. Prin urmare daca azi avem -20 de grade, maine avem 15 grade si poimaine avem 20 de grade, a spune ca temperatura medie a fost de 5 grade este o aberatie.

La fel este si presupunerea ca daca au disparut 17000 de buletine de vot si au fost 17564 de sectii, atunci a disparut sub un buletin pe sectie. Pai fratilor, chiar daca dispareau toate 17000 la o singura sectie, cand raportezi la numarul total de sectii tot sub un buletin ar fi dat. Si totusi disparitia a 17000 de buletine de la 1, 10, chiar 100 de sectii ar fi o mare problema. De ce nu ne spun reporterii de la Libertatea exact de la cate sectii de votare au disparut buletine? (sunt sigur ca se poate afla, din moment ce sa stie cate buletine primeste fiecare sectie si apoi se pot numara cele folosite/anulate si afla diferenta de buletine "disparute")
lwind
desi e o probleme este o frauda de mici proportii iar erori se pot strecura oriunde asa ca... nu stiu daca era necesara atata agitatie pentru atata lucru.....
si de ce o parte din membrii aliantei au tacut iar basescu a facut atata galagie..... oare nu se inteleg prea bine ? sau basescu face si in cadrul aliantei la fel ca la primarie...nu-l intereseaza parerea celorlalti... daca asa o sa fie shi daca iese el atunci e grav...nu ar trebui ca toti membrii aliantei sa fie pe aceeasi lungime de unda?
ypsilonalpha
Nu reporterii Libertatii ar trebui sa arate unde si in ce cantitate au disparut cele 17.000 de buletine, ci cei care au lansat aceasta cifra, adica alianta D.A.

Intr-adevar, e cumva absurd sa se faca o astfel de medie. Ramine doar cifra de 17.000 (cu conditia sa fie adevarata).

Deocamdata se stie sigur de disparitia buletinelor de la Mangalia (500 sau 1500 ?!?); nu mai retin daca au fost gasite sau nu, ca n-am mai urmarit stirea si nici nu dau de linkuri corespunzatoare prin presa romana online.
lwind
atata timp cat se fac afirmatii mai ales intr-o chestiune de importanta acesteia e necesar sa se dea si dovezi clare... nu poti sa te joci .... alianta ar trebui sa iasa clar in fata cu dovezile .....
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.