Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Sotii, Poante, Inscenari !
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Divertismentului > Bancuri
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
DDS
Omule, am ras cu hohote! Bravo, excelent!!!
Hi-Lander
Excelent! Astept cu nerabdare urmatorul episod drool.gif
Hampu The Great
...sunt doua...si isi asteapta randul de sarbatori... thumb_yello.gif




multumesc tuturor pentru aprecieri
Hampu The Great
Duhul Padurii



....era una dintre zilele alea intunecate de noiembrie. La ses, in zona Fetestilor, cerul e parca si mai intunecat ca in alte parti , iar asta nu prea te lasa in largul tau...Ai asa, ca o lehamite, si aproape ca nici nu iti pasa de ce se intampla in jur.

Eram la vanatoare. Din echipa noastra, ne-am impartit intai in doua, apoi fiecare subgrupa in alte doua la randul lor, ca sa putem face bataie pe cel mai bogat dintre loturile fondului. Ajungeam rar aici si numai atunci cand nu faceam treaba prin celelalte parti. Era un fel de caz de rezerva pentru situatiile nefavorabile si asta pentru ca il menajam constant si in mod special. Configuratia ariei, parte padure, parte lastaris, convenea perfect vanatului mic, care stiindu-se in siguranta mai mare, migra mereu aici cand auzea focuri de arma.

Acum partida se terminase, cu o recolta multumitoare si obositi de greul si apasarea zilei ne indreptam razleti, pe drumuri diferite, spre punctul de intalnire, unde lasesem masinile.

Eu imparteam poteca cu Tony, un coleg genetic moracanos, plin de ifose si teribil de indaratnic. Mic si indesat, la jumatatea varstei, Tony tintea ca in filmele americane, si a fost cotat ca cel mai bun tragator dintre noi toti; era in schimb foarte dificil, fiind un tip pricinos, iute la manie si infumurat. Cu vanatoarea se descurca ceva mai greu, nu pricepea urmele, nu intuia ascunzatorile, nu era atent nici la strecurat prin desisuri, dar nici la scotocirile din camp...Prin compensatie insa, mama natura ii lasase la schimb un al saselea simt: cel al salbaticiunilor. Ca pe cainii pontatori, il vedeai ades oprindu-se brusc si intorcandu-se pe o directie de pe care, mai devreme sau mai tarziu, ori tasnea un iepure, ori se ridica un fazan, ori se lansa un stol de potranichii...Noi ii invatasem flerul, asa ca ori de cate ori Tony ridica o mana, totul in jur incremenea, iar vigilenta crestea la cote maxime, fiecare cercetand febril din priviri zona indicata...

Asa s-a intampla si atunci....pe drumul de intoarcere din ultima goana, atunci cand potrivit obiceiului, pastrasem armele inca incarcate, caci in padure....nu stii niciodata de unde si mai ales cand sare iepurele. Tacerea era deplina, ne delasam in linie, unul in spatele celuilalt, calcand aproape pe aceleasi urme si incercand sa evitam orice zgomot.

In padurea la Marsilieni mai sunt doar cateva gospodarii izolate si aproape toate locuite doar ocazional. In ele nu mai stau sateni, ci oameni de la oras care le-au achizitionat pentru a practica recolta padurii (fructe, ciuperci, plante medicinale, etc.). Nu-i cine stie ce procopseala, dar e un venit destul de frumusel cand treaba e facuta cu sarguinta, iar daca s-ar axa pe trufe (conditiile sunt ideale pentru ele), ei atunci chiar ca ar da lovitura....Situate la kilometrii distanta una de alta, rar mai descoperi printre casele de aici o darapanatura a cate unui localnic. Cand se intampla, o recunosti usor dupa gradina din fata si dupa lanul de porumb asezat in fundul curtii, iar acum, noi tocmai depaseam una dintre ele.

In perioada asta a anului numai stiuletii uscati mai erau in picioare, iar desimea lor, ce trada o cultura neprofesionista, te obliga sa faci ocoluri mari si costisitoare.

Asadar, cand tocmai evitam un astfel de camp, Tony s-a oprit brusc, ridicand in aer doua degete...Am incremenit cu piciorul in aer. Apoi tot el a indicat un loc din mijlocul lanului si a facut semn sa ne lasam pe vine....ceea ce am si facut cu cea mai mare grija.

Am ramas asa, stana de piatra, cateva minute...nu se intampla nimic, asa ca m-am apropiat si l-am intrebat din ochi ce se petrece... " nu stiu...cred ca e porc.." a soptit el, apoi cu gesturi lente si intr-o liniste totala a frant arma pentru a o reincarca cu cartusele potrivite vanatului mare.

Trecusera vreo zece minute...



va urma,
Hampu The Great
Tony se apleaca spre urechea mea si zice: "...n-o sa stam aici toata ziua...ne-a simtit si e ca noi, in asteptare...tu intoarce-te si cand ajungi la cap de lan trage un foc...atunci se va urni, dar nu in directia asta, ca ne crede inca aici...ci spre padure...eu merg si il astept acolo....Hai Go, Go, Go...!!!"

Mi-a trebuit un sfert de ceas, insa imediat ce am ajuns, am socotit ca lui Tony ii va fi necesar un timp mai lung ca sa atinga liziera, asa ca am mai zabovit. La capatul perioadei, m-am ridcat brusc am pus teava pe cer si am tras un foc in aer.....


- Baaaaaaaaaaa.....baaaa......Nu trage ba....Ai mila boierule....Nu ma omori ma! ...indurareeeeee !! criminalule....Baaaaaaaaaaaai......Asasinule !!!...nu mai trage bai.....nu ma impusca baiiiii talharule..... !!!!

Glasul, hodorogit, isteric si convulsiv, schimba brusc tonalitatea si modulatia dintr-un registru in altul...Parea sa apartina unui batran si venea de undeva din centrul lanului. Am calculat iute: daca era vreo salbaticie in desis ea a tasnit deja spre Tony, insa de acolo nu s-a auzit nicio impuscatura. Cel mai sigur era ca turmentatul (trezit probabil din somnul bahic) ce se tot vaicarea, era cel care ne-a alarmat, si ca in zona nu exista niciun vanat..Am mai asteptat cateva secunde apoi am strigat..

- Stai linistit omule ca nu trage nimeni inspre tine....vezi-ti d-ale tale !!

Apoi mi-am pus arma pe umar si am pornit-o agale spre punctul in care il banuiam pe Tony...

- Baaaaiii...sa nici nu indraznesti bai bestie....Suntem mai multi bai boule...Nu ne poti ucide pe toti bai mucegaiule...ce daca ai arma, tembelule...o sa te jupuim de viu...maaaa.... Desteaptat-te romane din somnul cel de moaaarte din care... Eroi am fost, eroi vom fii in tarisoara asta: Pui de lei...Alelei...acolo este tara mea si neamul meu cel roamnesc...acolo eu sa mor n-as vrea, dar mi-ar placea mult sa traiesc.....pana la patru dimineta...dimineata la sosea, cu nevasta altuia......lelele lalala...

- Stai bre la un loc....nu trage nimeni, a fost un foc in aer...am crezut ca esti un porc...iar acum m-am convins, ultima parte am zis-o doar pentru mine, soptit, insa cumva interlocutorul meu anonim a si prins-o din aer :

- Baaaa muuuiistule... !...Zi-o p-aia dreapta: ai vrut sa ma omori ??...da sa stii ca nu iti merge cu mine....ma pisss pe tine din toate pozitiile javra penala ce esti... iaca, iaca de trei ori...sa-ti miroasa gura’a flori....hopa....hopa sa....hop s-asa....!!

-...si ai sa infunzi puscaria....te si vad seara de seara, spart in currr amical de catre colegii din celula....Hahahahaha....nu-i nimic asa iti trebuie, daca ai vrut sa te pui cu mine....cacaciosule, boule... !!! ... Frumoasa-i vecina noastra scoate capul pe fereastra....haida...iaca sa...opsasa.. !!!

N-avea niciun rost sa continui...Sigur ca impielitatul era praf si pulbere si bun inteles ca ar fi meritat o corectie cum se cuvine, insa era greu de gasit in frunzarisul ala si daca m-ar fi asteptat in punct fix, in plus n-aveam niciun chef de asta...Am plecat inainte pe aceiasi latura a palcului de stiuleti cu gandul ca in felul asta o sa ajung la partenerul meu din buza padurii pe scurtatura, si asa a si fost, caci geometria trapezoidala imi oferea acum latura cea mica...



va urma,
Hampu The Great
Pe Tony l-am gasit sezand pe o buturuga cu arma pe genunchi si mancand un mar...Zice :

- Ce dracu il lasi pe tzugurlanul ala sa te faca cum ii vine la gura ?..n-ai si tu un pic de mandrie acolo ??? Io daca imi zicea mie toate alea il tocam pana acum..

- O tocai pe ma-ta....ia te uita, jigodiile sunt perechi.. ???....nu-i nimic...am de unde sa va dau muuuie la amandoi..scarbe ordinare..hai ingenunchiati !!....otrepe, cazaturi, scursori....n-ati vazut, pe Radu mamii ??....ba era la crasma Stanei....!!!

Cand cerul inorat e atat de jos nu doar langa apa, ci si oriunde altundeva, sunetele au un mod tare curios de a se propaga. Ajutata de ecourile padurii din preajma, vocea din mijlocul lanului parea imposibil de localizat, chiar si in linii mari, caci venea de peste tot....Mai mult, cuvintele rostite pe un ton mediu, dadeau altfel de efect ca si cum ar fi fost pornite din unul dintre colturi.....Cred ca asta il si inebunea pe betivan...felul in care se auzea...ii placea al naibi de mult sa se asculte in asemenea acustica, ca intr-o aula, si acum ii oferisem si prilejul sa se afirme artistic.

Lui Tony sa ii zici injuraturi nu-i o idee grozava, insa sa ii zici de mama...asta era prea prea....

- Ba...tarane....ba... fara mama, ca-i batrana, clantaniai floci-n gura...ai auzit bai jartea ??? ...fara mama !!!...apoi isterizat la culme a si aruncat cu restul de mar in locul in care il credea pitit pe lautarul improvizat..

- Aolicaaaa...Aoleuuuuu !!...ce mi-ai facut zdreanta...era sa ma prapadesti vaca incaltata....m-ai nimerit taman pe la zece metrii....Hahahahaha...Daca oi trage asa bine si cu pusca inseamna ca e vai si amar...iar ma-ta, codoarba aia batrana, pai sa vezi tu ce ti-o cifulea toata lumea acum niste ani ?? D-aia a ajuns sefa de sindicat la Crucea de Piatra...ca dadea cel mai bine cu gura....Hahahaha...Darnica, darnica si iubareata foc...vorba aia, numai cainii nu i-au tras-o... !! ..... ba umbla zvonul ca si ei...intr-o seara pe maidan...toata haita.. Who lets the dogs out..Hau, Hau, Hau....!!!

Tony era vanat la fata....In ciuda culorii si a atitudinii inghetate, stiindu-i temperamentul, nu puteam sa ma gandesc dacat la ce e mai rau :

- Ba frate lasa-l bai in ma-sa si hai sa mergem...ce dracu’ te pui la mintea unui alcoolist damblagiu....da-l in Doamne iarta-ma. Trebe sa ne caram, e deja tarziu...zicand asta i-am luat arma de pe genunchi si i-am facut semn sa se ridice...

Neasteptat de ascultator, s-a inaltat si a inceput sa isi aranjeze hainele, moment in care o rafala din bulgari de pamant aruncati tintit dinspre lan ne-au lovit in plin, pe mine in cap, pe Tony in gura...tocmai cand se pregatea sa zica ceva...

- Uite asa martofoilor...asa se da la tinta....vanatorii lui peste prajit..acu hai valea, sa nu vin peste voi ca se lasa cu morti, raniti si disparuti....hehehehehehe ...puslamalele dracului...Doamne miluiestei pe romani...Pai m-am nascut intre carpati...dintr-o mama si doi tati mai....hehehehehe !!!

Dupa ce a terminat de scuipat pamant, Tony se apropie de mine si zice :

- Il impusc...sa moara copii mei daca nu il impusc....merg la puscarie dar stiu de ce merg...Te omor ba cioban idiot si cretin...am sa iti bag teava pustii in gaoaza curului si am sa iti imprastii matele prin tot lanul asta...tu’ti mortii ma-tii....Bai Hampule....il impusc...asa sa stii..bai...si ma tot zguduia de reverele de care ma apucase cu ambele maini.

-... Tony...mai, dar tu n-ai copii, nu-i asa.. ??..reusesc eu anevoie sa duc un gand natang pana la capat.. inapoindu-i circumspect arma.
- N-am, de care sa stiu....dara asa vine vorba, cand e de injuratura....Fii atent, eu o iau prin partea de acolo, tu vino pe dincoace...ar trebui sa il prindem la mijloc

-..de toarta...sa il prindeti de toarta....si cu ocazia asta sa ii faceti si un mic belis pe furis....Bai handralailor, mai vreti un tur de bombardele....nu vati saturatara ???...ia stai tu sa vezi acum cu tii joaca taica pe vatrai..... hei tot pe loc, pe loc, hei tot pe loc, pe loc...puia-gaia plosc !!

- Ba Tony...nu e bine...In lanul asta e imposibil sa il gasim numai noi amandoi...in plus el cunoaste locurile....Cine stie ce iese...poate te infurii si ajungem sa ne impuscam intre noi....ia, baga astea...sunt cu alice de doi, daca e sa iti pierzi cumpatul, macar trage la picioare....cu astea n-ai cum sa omori pe nimeni....

- Hopa.....bai tovarasi....Chiar ati inebunit la creierii capului... ????....De data asta zicerea nu mai era in zeflemea si abandonase si declamativul dinainte...Nu era nici de teama ori frica, ci era una absolut normala si bine controlata, a cuiva extrem de lucid. Poate ar fi cazul sa va reamintesc ca va aflati pe o proprietate privata unde ati patruns fara acceptul proprietarului...acum vreti sa mai si atentati la viata lui....Domnilor, toate astea au un nume: jaf armat...si se pedepsesc grav in tarisoara asta....Daca chem politia s-a cam terminat cu voi...ia mai ganditi-va un picut, pana sa treceti la fapte de vitejie cu pusti si gloante impotriva unui amarat de agricultor... Nu cumva ar fi mai nimerit sa ma pupati in centrul curului ???...zevzeci sandilai.....hai....pe rand unul cate unul..... bulangii nenorociti....hai, zvarcoliti-mi o limba’n currr si uscheala de pe tarlaua mea...


buuum buumm !!...am simtit cum imi sta inima, dar intorcand capul spre Tony am zarit pusca orientata in sus cu gurile fumegande...Trasese in aer....la panica si sperietura...in timp ce isi frangea arma ca sa o umple din nou alt nor de bulgari a picat din cer...la fel de precis....Cum dracu de reusea.... ???



Va urma,
Hampu The Great
- Hahahahahaa....haida ca acusi acusi formez numarul Politiei..cacanari de mucava....apoi dupa o pauza, in linistea restabilita au inceput sa se auda tastele apasate ale unui telefon mobil...beeeep, beeeep...beeep...


-Bai nene..bag eu imediat....Stai un pic...uite...a fost o neintelegere....noi plecam....lasa telefonul in pace, daca vin aia le spunem ca ne-ai atacat, ca ai dat in noi cu pietre si ca esti beat....nu e bine pentru nimeni.....fii om intelegator....pricepi ???

-Offfffff......bine....fie...va iert de data asta....dar numai dupa pupatul in cur...altfel nu-i chip...

- Pai ada-l incoa sa ne ocupam de el....zice Tony cu privirea sticlind a gand ascuns si parsiv...

L-am smuls tarandu-l dupa mine cativa zeci de metrii...dupa aia m-a urmat cuminte, macar ca mai bufnea pe sub nas si isi tot agita pumnul...

La masini am ajuns cu o mare intarziere taxata imediat de Gelu, care era si organizatorul partidei :
- ce mai Hampule, si intr-o padure ca asta cu trei copaci ati reusit performanta sa va rataciti ???
- Nu, zic eu....am dat de un porc. Gandul era sa indrug intreaga tarasenie, insa Tony a preluat din zbor...

- Daaa...sunt sigur ca l-am ranit...ati auzit impuscaturile, nu-i asa ???...Primul foc i l-am dat in pulpa....cred...N-a cazut...a marcat lovitura printr-o saritura, apoi a schimbat directia...ei bine a intrat intr-un desis de papusoi si nu l-am mai putut gasi...stiti bine ca eu sunt varza la scotocit...Poate mergeti voi sa il mai cautati ???...e o gospodarie cam la o jumate de ora in directia asta....in spatele ei gasiti si lanul....

Gelu i-a insarcinat pe Nick si pe Dinu, apoi s-a decis sa meraga si el. Eu ma uitam la fata lui Tony, care avea buza umflata si ochiul tumefiat...
- Hampule nu vi si tu ??
- Nope....mie mi-a ajuns porcul asta.....

Apoi m-am dus sa imi pun rucsacul, arma si celelalte in porbagaj...

Gelu a insistat ca unul dintre noi sa insoteasca grupa, caci trebuia indicat locul ranirii, pentru a putea lua urma de sange. Abia atunci ne-am spovedit....si colegii au ras de noi zicand ca ala nu era fiinta vie ci doar un duh....duhul padurii.

Gelu a promis ca o sa il vizitam pe duh la urmatoarea sedinta, acum ca stim ce ii poate pielea si ca ii cunaostem adresa.

Tony s-a jurat ca nu mai pleaca niciodata la vanatoare fara cateva cartuse cu sare, iar eu, asemanator cu cel putin o duzina din cele incarcate cu bile de cauciuc...


In noaptea aia insa duhul a petrecut de mama focului...si avea si de ce.




sfarsit
Hampu The Great
Un an nou cu bucurie tuturor...!!!! thumb_yello.gif thumb_yello.gif
Cla
thumb_yello.gif La fel si tie, prietene smile.gif
Cla
Uite, asa le merge damelor care vreau sa slabeasca si se gândesc numai la salate spoton.gif
http://womenlaughingalonewithsalad.tumblr.com/
Hi-Lander
Excelent ca de obicei! Astept cu nerabdare urmatorul episod :-)
Cla
Nu mai stiu daca am pus bancul asta deja, dar are nevoie de 2 scaune.
Era o femeie la doctor în sala de asteptare. Avea asa un cur mare ca avea nevoie de doua scaunuri.
Vizavi de ea, un barbat mai subtirel.
Ea zice: - Ce te holbesti asa la mine ?
El: - Pai, ma gândeam ce cauta asa o femeie frumoasa la doctor.
Ea: - OH... (flatata).... sunt aici ca vreau sa-mi fac o operatie ca sa-mi cresc sânii.
- Ah, asa...si de asta veniti la doctor ???
- Pai unde??
- Acasa, e mai simplu si mai ieftin.
- Da ? si cum ?
- Pai luati o hârtie de buda si frecati de 2 ori pe zi printre sâni
- Si asta merge ???
- Pai vedeti ca la curul dumneavoastra a functionat...
Cla
Montana, USA:
Doi Rangeri stau de vorba.Zice unul :
- Auzi, care-i diferenta din ursul negru si un Grizzly ?
Celalalt... Pai stii, ursul negru te urmareste pe copac, un Grizzly te scutura jos cu pom cu tot.
Cla
O poanta adevarata:
Vecina-mea avea un Ford Escort rosu.
Era iarna, a nins pe masini, toate erau acoperite de zapada.
Ea vrea sa mearga la lucru, se pune la deszapezire...
Cum a terminat toata treaba, vine unul si-i multumeste:
- Vai ce service azi dimineata ! Saru' mâna !!
Ea a facut smotru la masina vecinului, tot un Escort rosu rofl.gif
Cla
Alta poanta:
Am avut un Opel Ascona, cumparat cu cinci sute de marci.
Stiam ca manânca ulei, dar n-am stiut cât.
Asa ca am bagat în masina nevasta-mea, copilul si socrii si am luat-o la Elvetia, Zürich.
Pe drum înapoi, deodata face motorul grrttttttt...
Ce noroc ca a fost o benzinarie pe lânga si m-am oprit.
Ma uit la ulei.... pustiu.
Am bagat 3 litri, dau la cheie.... grrrrrrr, s-a linistit, sunet fain, gurrrrrr
De-atunci mai stiu ca masina mai are nevoie si de un pic de ulei biggrin.gif

Cla
Va mai aduceti aminte de serialul "Ce vraji a mai facut nevasta-mea", cu Samantha si Darrin ?
Na, eu pot s-o extind în "Ce prostii a mai facut nevasta-mea".
Seara, acasa... am facut bagajele ca mie-mi place sa conduc masina noaptea.
Abia ce am scapat de oras, intru pe Autostrada, via Austria si Yugoslavia.
Deodata îi pica ei ceva în cap:
- Ai stins scrumiera ?
- Da draga, am pus si apa peste.
- Si aragazul ?
- E stins, nu-ti fa griji.
- Nu cred, trebe sa vad, hai înapoi.
Ce te faci cu gura femeii, m-ar fi enervat tot concediul, asa ca am luat-o înapoi sa se convinga rofl.gif

Hi-Lander
Hampule, Hampule, wherefore art thou Hampule?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.