Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Aparitii Editoriale
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Universul Cartilor
Pagini: 1, 2, 3
The Dude
Eveniment:

Ultima carte a scriitorilor rusi ILF si PETROV, tradusa in premiera in limba romana la Polirom


Zilele acestea a sosit din tipografie traducerea – în premieră în limba română – a ultimei cărţi a scriitorilor ruşi Ilf şi Petrov: America fără etaje.
Publicat la începutul anului 1937, în zorii Marii Terori staliniste, volumul (traducere din limba rusă şi note de Ana-Maria Brezuleanu, cu fotografii de Ilia Ilf) constituie jurnalul călătoriei intreprinse de cei doi scriitori în Statele Unite ale Americii în intervalul noiembrie 1935-ianuarie 1936. O carte care demonstrează din plin nu numai umorul lor devenit deja celebru, ci şi un spirit de observaţie ieşit din comun, susţinut de o curiozitate nepotolită.
America fără etaje este o frescă bogată în detalii a două lumi – a două universuri – ale căror asemănări şi deosebiri, prezentate într-un joc ingenios de umbre şi lumini, conturează fizionomia întregului secol al XX-lea.
oliviucraznic
...Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul, de Oliviu Craznic, primul roman gothic românesc. Bazat pe cronici medievale (100 pagini postfaţă cu cazuri supranaturale menţionate în Directorium Inqusitorium, Malleus Maleficarum, Ororile din Savoia, Descriptio Moldaviae, Visum Et Repertum etc.). Ed. Vremea, 2010. Roman considerat de scriitori şi critici ca Michael Haulica şi Horia Ursu comparabil cu Lovecraft şi Paul Feval (comparaţie care mă onorează extrem de tare). Îi invit la lectură pe toţi iubitorii de gothic, medieval, mister, vampiri, aventură şi în general de literatură. Sper să vă placă! Romanul se poate găsi în librăriile Eminescu, Humanitas etc., sau pe net, cu reducere. Vă mulţumesc!
Nefertiti
QUOTE(The Dude @ 28 Jul 2010, 08:39 AM) *
Eveniment:

Ultima carte a scriitorilor rusi ILF si PETROV, tradusa in premiera in limba romana la Polirom


Am luat-o si eu saptamana trecuta, din Vama. Pare interesanta, dar e un pic alt stil decat cel obisnuit la ei. Zic doar din cat am rasfoit-o, inca nu am timp sa o citesc.
March
Nu-i chiar noua aparitie dar acum mi-a cazut in mana :
KGB in smoking de Valentina Malteva, Editura Historia, 2006.

Cartea are la baza fapte si actiuni reale. Dupa lovitura de stat militara din Chile care l-a inlaturat pe Allende , darlingul sovieticilor, acestia au hotarat sa-si mute influenta in Columbia unde sa ajute la instaurarea uui regim favorabil lor. De aici... lupte pe frontul secret intre spioni ai KGB, CIA , Mossad si ai unor tari din America Latina ... implicare de politicieni si bancheri corupti sau santajabili , mafioti, traficanti de droguri si armament si alte chestiune murdare ale spionajului.
Nefertiti
George Orwell, Jurnale

Încă nu am răsfoit-o, am văzut-o doar pe net. În general, îmi plac jurnalele, deşi în unele cazuri m-au făcut să îi privesc altfel (nu musai în bine) pe unii scriitori.
mothman
Zoomenirea - Desmond Morris

După Maimuţa goală, Desmond Morris ia la bani mărunţi adaptarea oamenilor la viaţa marilor oraşe. Vândută în sute de mii de exemplare, Zoomenirea duce mai departe analiza zoologului britanic pasionat de aventurile maimuţelor goale în hăţişurile junglelor urbane.

"Nu trebuie să comparăm locuitorul oraşului cu un animal sălbatic, ci cu un animal captiv. Animalul uman modern numai trăieşte în condiţiile naturale ale speciei lui. Capturat, însă nu de vreun colecţionar, ci de propria sa inteligenţă sclipitoare, s-a aruncat singur într-o uriaşă menajerie
agitată, unde este într-un continuu pericol de a ceda tensiunii. Însă, în pofida presiunilor, avantajele sunt enorme. Gradina zoologică, precum un părinte uriaş, are grijă de ocupanţii ei: le oferă mâncare, apă, adăpost, igienă şi asistenţă medicală; problemele fundamentale ale supravieţuirii sunt reduse laminim. Rămâne, astfel, mult timp liber. Cum este folosit acest timp într-o grădină zoologică neumană, variază, bineînţeles, în funcţie de specie. Unele animale se relaxează liniştite şi dormitează la soare; pentru altele, din contră, inactivitatea prelungită este din ce în cemai greu de suportat. Dacă eşti un locuitor al grădinii zoologice umane, inevitabil faci parte din a doua categorie. Deoarece ai un creier în esenţă explorator şi inovator, n-o să fii capabil să te relaxezi preamult timp
." (Desmond Morris).
Nefertiti
Un nou roman al lui Matei Vişniec: Domnul K. eliberat.

Am început-o aseară. Îmi place. De fapt, tot ce am citit până acum de Vişniec mi-a plăcut. thumb_yello.gif
Nefertiti
În pregătire, la Humanitas: Creierul nostru muzical.
March
Mircea Dinescu se intoarce la poezie. La Editura Fun­daţiei pentru Poezie va apare un volum cu titlul "Femeile din secolul trecut", si care va fi lansat sâmbătă la Gaudeamus . Volumul va fi ilustrat cu desenele lui Dan Erceanu din seria Erotica Magna.

O mostra :

"Femeie tu, uşoară, din epocile grele/ ce ţi-au transcris istoria pe piele/ să o citească în infern toţi dracii,/ la editura unde-ţi publici cracii/ te-aştept ca un nevolnic crai de ghin­dă/ să-ţi descifrez popoul în oglindă/ dar nu oricum, ci dacă vrei subtil/ după metodiul vechi al lui chiril"
March
Abdicarea Regelui Mihai - Documente diplomatice inedite , autor Mark Laszlo-Herbert,
Editura Humanitas, 2010.

Pentru cei ce vor sa verifice daca Regele Mihai a plecat din tara cu vagoane pline de tablouri, aur, etc., le recomand sa citeasca aceasta carte . ( scrisa de un ungur ! )Vor gasi acolo informatii interesate din corespondenta diplomatica ( secreta ) dintre legatiile americana, britanica, franceza, elvetiana de la Bucuresti si guvernele din tarile respective.
March
Lansarea volumului “Moartea unui dansator de tango” de Stelian Tanase, aparut la Editura Trei, va avea loc in prezenta autorului, luni, 16 mai, ora 19.00, la Teatrul Odeon, Sala Studio. In cadrul evenimentului de lansare vor lua cuvantul: Varujan Vosganian, Carmen Musat, Mircea Dinescu si Silviu Dragomir.

Actorul Marius Manole va citi fragmente din roman, iar invitatii speciali vor fi Razvan Mazilu, Monica Petrica si Scoala de Tango argentinian Tangotangent.


Merita participarea !
exergy33
Cartea „Viaţa lui Ceauşescu: Ucenicul partidului" de Lavinia Betea, Cristina Diac, Florin-Răzvan Mihai şi Ilarion Ţiu, primul volum dintr-o trilogie în lucru, a fost lansată astăzi, la standul Editurii Adevărul de la Târgul de carte Bookfest.



http://www.romanialibera.ro/cultura/carte/...ran-265980.html
exergy33
Versiunea în limba engleză a unor poezii ale lui Nichita Stănescu publicată de Sean Cotter sub titlul "Roata cu o singură spiţă", la editura Archipelago Books, a fost distinsă în SUA cu premiul pentru Cea mai bună carte tradusă (Best Translated Book Award).

Evenimentul a făcut parte din iniţiativa "Literary Mews", o nouă componentă a PEN World Voices Festival, organizat de Council of Literary Magazines and Presses cu scopul de a promova editurile independente.

Dintre cele 16 titluri finaliste, unul singur a fost publicat de o mare editură - volumul The Hunger Angel (Îngerul foamei) al Hertei Muller.


Lansate în 2007 pentru a aduce în atenţie marile opere ale literaturii internaţionale, premiile Best Translated Book Awards au în vedere atât calitatea cărţii originale, cât şi măiestria traducerii în engleză. Pentru concursul din 2013 au fost eligibile traduceri originale publicate pe parcursul anului 2012.

sursa
IoanV
O carte despre competență pe care am reușit să o public in acest an : Competența - participarea de calitate la îndemâna oricui
The Dude


o carte lansata sambata 05.10.2013, la Curtea Veche....e bestiala...!!!
ilie
Asa am auzit si eu. Mi-o cumpar saptamana asta.
The Dude
...dupa aia mi-o imprumuti si mie ??? rofl.gif rofl.gif rofl.gif




Glumeam desigur...Ia-o ca sunt bani bine cheltuiti in felul asta...
exergy33
Multumesc pentru semnalarea cartii smile.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.