Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Viata Extraterestra?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Stiinta si Tehnica
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Mihai
Considerati ca exista forme de viata inteligenta extraterestra? Suntem singuri in Galaxie? Avem vecini?
Afrodita
ooo, am onoarea sa-mi dau prima cu parerea cool.gif
extraterestri? hmm...pai cum definim noi extraterestrii? din cate stiu sunt niste fiinte care nu traiesc pe pamant...ok, exista?? pai, la cat de mare e universul si la cate galaxii sunt in el e imposibil sa fim chiar singurii din intreaga lume....eu una cred ca mai exista si alte planete populate, poate doar de animale diferite fata de ale noastre sau poate de niste fiinte superioare or inferioare noua, insa in nici un caz nu consider ca suntem singurii din univers....doar ca nu am apucat sa-i descoperim inca pe ceilalti smile.gif
dr.agy
La intrebarea asta... Dumnezeu cu mila... e o sansa la 1 milion de planete...
Petru
Viata in univers exista cred in nenumarate alte locuri decat in zona noastra. A numi aceasta forma de viata extraterestra este deja un artificiu,dar deocadata necesar. Este cum spunea cineva mai sus imposibil sa fim singurii in toata aceasta imensitate a lumilor. De fapt ar putea exista viata in diferite alte forme decat stim noi ca exista. Bunaoara noi nu suntem nimic altceva decat efectul unor conditii de mediu extrem de semnificative si nu e cazul sa afirmam ca daca exista viata in univers aceasta ar trebui sa aiba aceiasi forma ca pe Terra. Este aberant. Deja naturalistii au ajuns la concluzia ca speciile animale pot evolua in conditii de mediu extrem de vitrege si nu se pune problema ca formele de viata in cauza sa aiba aceleasi forme ca pe Terra.
Daca e vorba de bacterii si acest lucru trebuie luat in considerare atata timp cat acestea au viata si reprezinta o parte din varietatea biologica a naturii. De ce nu?
Ulysses.Odyossus
QUOTE (dr.agy @ Mar 24 2003, 12:06 AM)
La intrebarea asta....Dumnezeu cu mila.....e o sansa la 1 milion de planete...

Dar sansele ca sa putem comunica cu fiintele acelea, sansele ca se le descoperim sau identificam, sansele ca sa intram in contact cu ele sunt aproape nule.

Oricum, in absenta vreunei dovezi ... nu cred ca se poate discuta la modul serios despre inteligenta extraterestra.
Petru
Intr-adevar ai dreptate atunci cand afirmi ca in lipsa unor dovezi palpabile despre viata extraterestra nu putem avea justificarea sa discutam in od serios despre aceasta chestiune. Dar cred ca este cunoscut ca exista in interiorul unor comete fibre de carbon semn al vietii si ca multi si-au bazat teoriile despre aparitia vietii pe Terra tocmai pe acest lucru. Insa nu acesta este singurul motiv sa credem ca undeva in alta zona a universului s-ar fi putut forma o lume similara cu a noastra.
Despre comunicarea cu alte forme de viata intr-adevar este o adevarata dilema pana in acest moment mai ales ca nu stim ce canale de comunicare sa folosim,de unde stim ca respectivele fiinte comunica asa cum stim noi ca este comunicarea. Cine stie ce forme de evolutie in materie de comunicare se pot intalni?!
bdl
Eu o sa incerc sa va spun parerea mea personala.Poa sa fie gresita ,sa fie buna,nimeni nu o poate spune cu certitudine la ora actuala.E doar parerea unui nespecialist.
So,eu merg pe teoria cu big-bangul.Chestiile cu deplasarea spectrului spre infrarosu sau ultraviolet ,care zic specialistii ca ar fi dovezi certe,imi dau niste elemente de siguarnta ca sa merg pe ea.Asa ca trag concluzia ca universul si-a inceput"viata galactica" in acelasi moment.Si asa cum pe pamint au aparut conditii prielnice vietii biologice care mai tirziu au generat viata inteligenta,sint sigur ca si in alte locuri din univers,in conditii similare sau poate diferite,au luat nastere alte forme de viata,care s-ar putea sa fi evoluat spre alte forme de viata inteligente mai mult sau mai putin similare cu a noastra.De asemenea parerea mea este(dar la fel de bine poate sa fie gresita),ca daca exista aceste forme de viata inteligenta extraterestra,decalajul tehnologic dintre noi si ei nu poate sa fie asa de extraordinar .De aici si imposibilitatea la momentul actual de a lua contact una cu cealalta.Daca exista,ceea ce se poate intimpla,atunci eu cred ca orice specie inteligenta are acest impuls inascut,atribut al inteligentei,de a lua contact cu alta specie considerata inteligenta(rationala).
Oricum,aberez si eu.
BarManRap
Exista extraterestrii, parerea mea. Ca la mine la tzara, ca io-s mai de la tzara biggrin.gif am observat foarte multe fenomene paranormale, nu mai stiu care, da zic si yo asa, ca sa ma aflu in treaba smile.gif Oricum, vedeam multe prezentze pe cer pe care nu mi le puteam explica drept fiind avioane.
Oricum, acum sa fiu o tzar serios - ce e cu cladirile si constructiile alea colosale, care nu puteau fi facute de mana omului la vremea lorr? Ma refer aici la un stonehenge, la un sfinx, o piramida, ceva????
bdl
BarMan,
Eu cred ca totusi sint facute de oameni.Eu cred ca exista o istorie cunoscuta si inca citeva necunoscute(inca).
Petru
Despre aparitia unor fenomene inexplicabile(paranomale) nu cred ca e corect sa presupunem ca sunt semne ale interventiei unei inteligente extraterestre. Asa cum este cum este astazi cunoscut aceste fenomene paranormale reprezinta nimic altceva decat acea parte necunoscuta a naturii fizice si animale.
Intr-adevar megalitii nu pot fi construti decat de oameni,este aberanta ipoteza interventiei unor fiinte de pe nu stiu ce alta planeta. Aceiasi speculatie s-ar putea face si in legatura cu piramidele,dar...
Cain
Si dece ma rog ar fi aberanta interventia unor fiinte din spatiu, ma rog? Adicatelea omul a invatat intr-o perioada de timp foarte-foarte scurta sa umble cu unelte, sa faca foc si sa-l foloseasca, sa filosofeze, sa picteze... ma rog, tot apanajul inteligentei, fara nici o interventie din "afara" ? A trecut brusc, de la stadiul de maimuta la cel de om? Dece? accidente genetice? .... Indoi-m-as...
Petru
Ai tot dreptul sa te indoiesti dar atata timp cat nu exista dovezi clare in sprijinul afirmatiilor ca am fi ghidati de nu stiu ce inteligenta extraterestra cred ca e bine sa fim circumspecti.
Omul nu descinde din maimute. Facem parte din aceiasi familie de mamifere superioare. Cei drept natura a avut alte planuri cu noi si am facut salturi spectaculoase spre deosebire de "verii" nostri.
UMA
Cred ca ar fi in primul rand o mare risipa de spatiu daca in tot universul asta singura forma de viata inteligenta suntem noi, asta ca sa nu vorbim acum si de lipsa de calitate...
Si totusi, chiar asa de importanti sa fim noi incat toate astea sa fi fost create doar pentru noi?
bdl
Uma,
Cunosc citatul,dar exista si niste calcule facute pe baza probabilitatilor si rezultatul ar zice ca e imposibil sa fim singuri in univers.Oricum,pina la proba contrarie,simple speculatii.
Petru
Exista un program de cautare a inteligentei extraterestre(SETI) care pana acum nu a reusit nimic. Dar nu e cazul sa disperam cu atat mai mult cu cat raza de acoperire a radiotelescoapelor este mica in comparatie cu imensitatea universului.
La moda sunt rapirile de catre nu stiu ce fiinte care mai de care mai ciudate,aparitia unor navete de zbor zicese extraterestre. Exista chiat asociatii de studiiu al acestor asa zise fenomene de contact cu extraterestrii.
Dar toate incercarile acestora se desfasoara la nivelul speculatiei,nefiind inca cazul sa fie aduse probe extrem de evidente si fara prea multe semne de intrebare.
dhi
UMA, cred ca te referi la lipsa de cantitate, nu trebuie sa fim multzi in acest univers tongue.gif

bdl, calculele acelea dau nishte probabilitatzi infinitezimale. Nu mai shtiu unde vazusem calculata probabilitatea ca toate moleculele de aer dintr-o camera sa se adune intr-un singur loc, shi astfel sa ne sufocam. Subit! Totushi n-am auzit pe nimeni sa moara din astea! O probabilitate infinitezimala este o probabilitate nula pentru nishte fiintze efemere (daca vrei putem discuta shi la nivel colectiv: civilizatzii).
Petru
Intr-adevar despre acele cazuri de probabilitate nu se poate afirma rational altceva.
Este cred cat se poate de evident ca ne aflam in fata unor evidente.
bubu
Ma bag si eu in discutie aici, desi nu este un subiect prea agreat de mine.
Eu cred ca inainte de a intreba daca exista viata in univers, ar trebui sa definim cuvintul viata.
Sa afirmat pe aici ca sau transmis mesaje,semnale catre univers pentru a fii receptionate de catre o anumita forma de viata.Viata pentru mine reprezinta sufletul.Sufletul poate avea mai multe stari.La noi sufletul este in corp.Corpul este compus din mai multe organe printe care si creierul.Numai ca noi in loc sa ne folosim mai mult de suflet ca sa cautam alte suflete, ne folosim de creier, care pentru mine reprezinta o necesitate numai pentru a traii pe pamint, cum e si mina, piciorul,ficatul...etc.Credeti ca sufletul cind iese din corp, ia si creierul cu el?Credeti ca sufletul nu poate traii fara creier?
Poate sa fie multe forme de viata in univers dar nu asa cum vrem noi sa le vedem.Oamenilor le ia citiva ani sa faca o antena care sa capteze unde din univers, dar eu cred ca exista o cale mult mai usoara de comunicare de cit cea stintifica.
bdl
Bubule,
ai uitat sa definesti cuvintul viata.
Mesajele sau transmis pt a fi receprionate de catreaalta forma de viata inteligenta,nu de catre o anumita forma de viata.
Macar explica-ne si noua cite stari poate avea sufletul,ca sa nu raminem ignoranti.
Mai exact in ce parte a corpului se afla sufletul?
"Numai ca noi in loc sa ne folosim mai mult de suflet ca sa cautam alte suflete, ne folosim de creier, care pentru mine reprezinta o necesitate numai pentru a traii pe pamint, cum e si mina, piciorul,ficatul".Aici Bubule nu ma bag,e vorba de creierul tau si efectiv nu stiu ce sa zic.Poate altii au o parere de spus.dar pe mine ma depaseste.
Nu stiu ce ia sufletul din corp cind iese dar in mod sigur creierul nu.Volumul si dimensiunile creierului sint prea mari pt a putea iesii din cutia craniana odata cu sufletul.Singurele orificii pe unde ar putea iesii sint urechile ,narile sau gura.Acum depinde de dimensiunea creierului,dar media cred ca nu are loc sa iasa pe nici unul din aceste orificii.
Iar in ceea ce priveste comunicarea,de acord cu tine,exista forme mai usoare de comunicare in univers.Semnalele cu fum,asa cum faceau indienii ,sau focurile aprinse din deal in deal cred ca sint mult mai eficiente,clare si nepoluante.
Petru
Bine bine dar despre comunicarea telepatica nu spuneti nimic?!
bubu
Cam pe aici pe undeva am vrut sa ajung.
Tehnica ne orbeste de multe ori capacitatile noastre "supranaturale" de comunicare, cit si alte lucruri de care sintem in stare fara sa ne folosim de tehnica "avansata" computerizata.
Petru
BUBU, interesanta idee. Dar cum o faci sa aiba si aplicabilitate?
Tudy
Pentru o lamurire a posibilitatii existentei vietii inteligente in galaxia noastra (un subiect extrem de vag in aparenta), astronomul Frank Drake a realizat, in 1961, ceea ce e numita acum Ecuatia lui Drake. Aceasta e una dintre cele mai eficiente metode de a calcula probabilitatea ca viata inteligenta (o civilizatie cu abilitati de comunicare) sa existe acum, si mai presus de asta, in galaxia noastra...
Mihai
Exista insa in acea ecuatie anumite variabile care pun in discutie tocmai posibilitatea de a exista viata extraterestra.
Exemplu: Ne - de unde stim care sunt necesitatile de a supravietui ale unei vietati extraterestre?
bdl
Asa e Tudy,
Si pe baza impresiei lasate de acele calcule inclin sa cred ca totusi nu sintem singura forma inteligenta din univers.Dar spatiul care ne separa cred ca la ora actuala este un obstacol destul de serios iar mijloacele noastre tehnice inca nu pot sa-l invinga.Depinde si cit de dezvoltate sint celelalte "civilizatii".Dar parerea mea e ca orice forma de inteligenta care are posibilitatea de a strabate distantele va cauta alte forme de inteligenta pt a le contacta.
Petre,teoria cu comunicarea telepatica este o solutie.Poate ca in viitor se va reusii cunosterea si stapinirea la perfectie a acestei tehnici.Acu nu mi-e clar daca acesta legatura telepatica functioneaza numai intre membrii aceleiasi specii sau poate functiona si intre specii diferite.
Tudy
QUOTE (Mihai @ Apr 20 2003, 02:58 PM)
Exista insa in acea ecuatie anumite variabile care pun in discutie tocmai posibilitatea de a exista viata extraterestra.
Exemplu: Ne - de unde stim care sunt necesitatile de a supravietui ale unei vietati extraterestre?

Ideea e ca ecuatia lui Drake nu ne ofera un raspuns exact la intrebarea "Cate civilizatii extraterestre inteligente exista acum in galaxia noastra?"... Acei factori sufera o dezbatere mult mai lunga decat ce e publicat in link-ul pe care l-am dat eu. In cazul in care e nevoie de mai multe detalii legate de fiecare factor ale ecuatiei lui Drake, o sa revin alta data cu amanunte... Dar chiar si asa, oricine isi poate da seama ca numarul de planete capabile sa sustina viata nu constituie decat un "factor probabilistic", si nu o cifra exacta (dealtfel, aproape toti termenii ecuatiei Drake sunt "factori probabilistici" variabili)...


Petru
Dar nici nu cred ca s-a pus vreodata problema unei certitudini in aceasta privinta. Cred ca ar fi fost mult prea mult,dar poate ca intr-o zi o sa ajungem si acolo.
bdl
Exact asta e ideea,Petre,
Acum nu avem nici o certitudine.Dar daca vom cerceta, poate in timp vom avea si certitudini. Stind cu miineile in sin e clar ca nu vom afla nimic.
dhi
Tudy, ecuatzia lui Drake da o probabilitate foarte mica, shi de cele mai multe ori acei factori (probablistici la randul lor) cuprind shi elanul/reticentza cercetatorului. Nu mi se pare ca ofera un raspuns satisfacator.
Afrodita
Referitor la ce zicea bdl , de comunicarea telepatica intre acelasi fel de fiinte.Cum va puteti explica faptul ca mi-am visat motanul, la mult timp dupa ce il ingropasem si vorbea cu mine? Lasand deoparte faza cu dragostea imensa ce ma lega de el.Si retinand faptul ca eu cred in visele mele si am ajuns sa descifrez multe dintre ele, tocmai pt ca mi s-a intamplat de foarte multe ori sa mi se adevereasca...Deci telepatia, zic eu, poate fi intre orice fel de fiinta.Insa ,ma gandesc ca ambele fiinte trebuiesc sa fie vii, caci doar creierul are puteri telepatice.Sau ma indoiesc?
Cat despre cei ce spun ca au fost rapiti , etc...Nu avem nici o certitudine, nici ca mint, nici ca zic adevarul.Eu una zic ca nu e bine sa-i catalogam din start drept ciudati...Si inca ceva: cercurile de pe pamant, cercuri perfecte, care cica atesta faptul ca au fost nave extraterestre in acele locuri...Citisem undeva ca ele pot fi facute si de mana omului pt a "baga in ceata" cativa semeni sau pt a face o gluma.Oricum ar fi, eu zic ca e imposibil sa fim singurii din univers.Insa in ce masura ceilalti incearca sa ne contacteze, nu mai am habar.Sper totusi, ca se va reusi cat mai curand o descoperire a unei forme de viata in univers.Si nu ma refer doar la galaxia noastra sau cele cateva cunoscute de noi.
Petru
Nu prea cred ca ai comunicat telepatic cu motanul tau,este o idee mult prea avansata pentru a o lua in considerare. Din cate imi pot da eu seama animalele nu sunt in stare sa foloseasca limbajul articulat. De aceea spuneam ca este imposibil sa existe o comunicare intre tine si motan.
Tudy
QUOTE (dhi @ Apr 21 2003, 02:59 PM)
Tudy, ecuatzia lui Drake da o probabilitate foarte mica, shi de cele mai multe ori acei factori (probablistici la randul lor) cuprind shi elanul/reticentza cercetatorului. Nu mi se pare ca ofera un raspuns satisfacator.

Macar Drake s-a perocupat de problema asta la un grad mai ridicat decat cel de a se intreba "oare exista viata extraterestra?"... biggrin.gif Oricum, daca ai propuneri de imbunatatire a metodei de a afla cu certitudine daca exista sau nu viata inteligenta in galaxie, poti oricand sa le faci publice... wink.gif
ypsilonalpha
In ecuatia lui Drake fiecare factor poate avea o valoare maxima si una minima, asa a fost gindita ecuatia; daca luam toate valorile maxime rezulta ca Galaxia colcaie de viata extraterestra, daca luam valorile minime rezulta ca numai pe Pamint a aparut viata. Deci Drake n-a afirmat nimic in mod transant, ci doar ne-a spus ceea ce stiam deja: putem fi singuri in Galaxie sau poate sa fie multa "lume" primprejurul nostru.

Oricum, parerea mea personala este ca exista viata extraterestra, dar ca nu depaseste stadiul unicelular (sau echivalentul extraterestru).
andREI
Parerea mea e de asemeni "dezamagitoare". Adica eu cred ca exista viata extraterestra, dar cred ca cea mai apropiata de noi, ori e f. putin avansata sa zicem "unicelulara" or f.avansata incat in ambele cazuri nu au treaba cu noi. Iar chestia ca daca ar fi superioara ar veni si s-ar baga peste noi nu o cred. De exemplu, voi cand ati studiat un musuroi de furnici, ati stat mult pe acolo? V-ati deranjat mult cu ei? Io m-am plictisit relativ repede si am plecat. Altii, mai magari, au calcat cu picioru'. Sa speram ca daca sunt, sunt bine crescuti.
bdl
Andrei,
Ai incercat sa comunici cu ele?Sti cum comunica furnicile intre ele?E ca si cum un eschimos se intilneste cu un negru din tribul bantu. Cam cum crezi tu ca ar putea comunica ei doi?Oricum,exemplul e tras de par.Dar daca o inteligenta extraterestra ar ajunge in preajma noastra fi sigur ce se va gasii un mijloc de comunicare.
Iar in treaba cu buna crestere, iti dau dreptate.
bubu
...noi nu ne intelegem intre noi(vezi conflictele internationale) si vrem sa ne intelgem cu o civilizatie extraterestra?...greu cred asta.
Petru
Perfect adevarat! Inca nu am depasit stadiul unui primitivism in comunicarea internationala si deja dorit sa comunicam cu alte civilizatii. Cine stie ce conflict intergalactic s-ar isca...
marky
se presupune ca o civilizatie cu cat este mai avansata cu atat este mai pacifista .. deci s-ar putea sa fie bine..
plus ca daca e sa ne gandim.. la cate sute de cazuri de aparitii de OZN-uri au fost raportate.. in decursul anilor.. daca ar fii avut intentii necurate probabil deja am fii simtit consecintele.
Tudy
QUOTE (marky @ May 19 2003, 11:40 AM)
se presupune ca o civilizatie cu cat este mai avansata cu atat este mai pacifista ..

...afirmatia asta califica (indirect) umanitatea ca fiind o rasa foaaaaaaarte "inapoiata"... biggrin.gif
Figaro
QUOTE ("tudy")

...afirmatia asta califica (indirect) umanitatea ca fiind o rasa foaaaaaaarte "inapoiata"... 


Teoria furnicilor stiam ca se numeste. Insa exista aici o problema majora. Noi "umanizam" o asemenea civilizatie, atribuindu-i aceeasi scara a valorilor morale. Insa daca ei considera ca este un lucru bun sa-si ingurgiteze primul copil nascut s-ar putea sa consideram treaba asta o barbarie. Necazul e ca o asemenea civilizatie ari fi total diferita de ceea ce cunoastem, si imposibil de incorsetat in tiparele noastre.
marky
Foarte corect ceea ce a spus Figaro. Perceptia noastra despre viata poate fi complet diferita de a lor si de asemenea si modul de reproducere , comunicare etc.
De asemenea tin sa completez ca si anumite forme de energie pot constitui viata inteligenta. Deci conceptul de viata extraterestra este foarte vast si poate imbraca multe forme, dar deocamdata noi nu avem posibilitatea decat de a presupune sau de a ne imagina aceste forme de viata.

Pentru mine reprezinta o certitudine faptul ca odata cu progresul tehnologic si dezvoltarea calatoriilor in spatiul cosmic se va gasi viata in universul apropiat ( chiar si organisme unicelulare) si imi place sa cred ca intr-un viitor nu foarte indepartat se va stabili un contact cu cei care este clar ca ne viziteaza. Evident impactul asupra populatiei ar fii enorm intr-un asemenea caz si de aceea trebuie lucrat intai la aceasta problema , dar vad ca industria de la Hollywood lucreaza din greu in acest scop smile.gif . De asemenea , asa cum am mai spus , in caz ca un asemenea contact a fost deja stabilit este foarte posibil ca biserica, in special cea cu sediul la Vatican, sa plateasca bani grei pt acel lucru sa ramana secret.
Figaro
QUOTE ("marky")

asemenea , asa cum am mai spus , in caz ca un asemenea contact a fost deja stabilit este foarte posibil ca biserica, in special cea cu sediul la Vatican, sa plateasca bani grei pt acel lucru sa ramana secret.


Eu cred ca insusi papa e un martian deghizat.

In principiu nu-mi place martianofilia (termen inventat de mine 40.gif ), adica procuparea obsesiva pe astfel de subiecte.
marky
Pt mine acest subiect nu este preocupare obsesiva ci este doar un hobby , si daca citesti cu atentie ai sa vezi ca este o parere si o dorinta personala si admit faptul ca ma pot insela si ca se poate foarte bine ca viata sa nu mai existe deloc in univers la fel cum se poate sa existe.

Nu compara termenul de viata extraterestra cu martieni.. e o badjocura ieftina si te faci de ras.

Obsedatii sunt altii ... cei care au certitudinea existentei unei fiinte imaginare. Cei care traind atat de intens aceste sentimente incept sa simta la propriu influenta acelei persoane imaginare asupra vietii lor. Aia se numeste obsesie si la unii vad ca este foarte grava. Sa ai pur si simplu o dorinta ca vreodata noi , cei de pe aceasta planeta, sa realizam un contact cu o alta civilizatie din univers asemeni noua.... nu vad care ar fi baiul.
Figaro
QUOTE ("marky")

Obsedatii sunt altii ... cei care au certitudinea existentei unei fiinte imaginare.


Nu exista certitudine in afara experientei. Asta cred ca e clar.

QUOTE ("marky")

Cei care traind atat de intens aceste sentimente incept sa simta la propriu influenta acelei persoane imaginare asupra vietii lor.


Cred ca e putin invers. Nu poti trai un sentiment pe care nu il cunosti.
marky
Atat ipoteza existentei vietii extraterestre cat si cea a existentei unei divinitati raman deocamdata la stadiul de fenomene imaginare.
E o diferenta mare intre intre vis si realitatea pe care tu din pacate nu o vezi si nici nu ai cum.
Figaro
Asta depinde. In principiu orice ipoteza se poate verifica si statistic. Nu exista doar atei pe lume. In plus stadiul de fenomene imaginare se aplica doar pentru tine, nu si pentru altii.
marky
QUOTE
Asta depinde. In principiu orice ipoteza se poate verifica si statistic. Nu exista doar atei pe lume


lol adica vrei sa demonstrezi statistic ca religia are dreptate smile.gif
sunt 30% din populatia planetei crestini.
nici spitalul 9 nu e gol....

QUOTE
In plus stadiul de fenomene imaginare se aplica doar pentru tine, nu si pentru altii.


Tocami pt ca eu fac diferenta. Este clar ca daca crezi cu disperare intr-un fenomen mistic , imaginar, acesta devine atat de real pt tine incat ii simti peste tot prezenta.
Anyway .... cert este ca daca Arhanghelul Gabriel va cobora din cer pe un cal alb at toata stiinta va fi complet data peste cap, dar daca urmasii nostrii vor descoperi viata (inteligenta sau nu) pe alte planete sau vom fi noi contactati de alte forme de viata din univers, atunci biserica (respectiv toate religiile) vor avea de luptat de 10 ori mai puternic si prin mult mai multe modalitati pt a-si mentine credinciosii. Si cand am zis credinciosi ma refer la oameni normali nu la cei atat de puternic indoctrinati incat si la ceea ce au in mana zic ca nu-i real in caz ca obiectul din mana contravine credintei lor religioase.
Figaro
QUOTE ("marky")

Anyway .... cert este ca daca Arhanghelul Gabriel va cobora din cer pe un cal alb at toata stiinta va fi complet data peste cap


Mda... ce sa zic... Ori nu ai priceput, ori nu ai citit cu atentie...

Ca sa nu mai vorbim de basmul evolutionist, care la noi a fost motivat si politic, si pe care multi il cred adevarat.

QUOTE ("marky")

Este clar ca daca crezi cu disperare intr-un fenomen mistic , imaginar, acesta devine atat de real pt tine incat ii simti peste tot prezenta.


Mistic nu inseamna si imaginar, si nu tot ce nu poate fi demonstrat e si fals. Oamenii cred in evolutionism, cu toate ca exista numeroase semnale care vin tocmai din mediul stiintei.
aburealaold
QUOTE (marky @ Jun 10 2003, 10:43 AM)
Atat ipoteza existentei vietii extraterestre cat si cea a existentei unei divinitati raman deocamdata la stadiul de fenomene imaginare.
E o diferenta mare intre intre vis si realitatea pe care tu din pacate nu o vezi si nici nu ai cum.

Imaginatie? Este deja istorie, venirea Mantuitorului a rastunat sistemul de masurare al anilor de pana atunci, nu a existat niic un eveniment care sa schimbe in asemenea hal, numerotarea anilor. In anul 375, daca nu ma insel inainte sa cucereasca Constatinopolul Imparatul Constantin, are un vis in care is e spune ca va vedea a doua zi pe cer semnul Dumnezeului care il va duce la victorie. A doua zi vede semnul crucii, si cucereste Constantinopolul. Intreaba al cui este acest semn si afla ca este al crestinilor pana atunci persecutati, si declara crestinismul religia oficiala a statului. Este fapt istoric. Sunt vindecari miraculoase , care nu au nici o explicatie, decat credinta oamenilor in Dumnezeu. Sunt lucruri inexplicabile, vieti salvate in situatii extreme, si multe alte lucruri, care nu au nici o explicatie. Atatia oameni care cred, e iar un semn ca este ceva acolo, si ca orice ar explica tot nu ajunge. Miracolul vietii, ultimele cercetari din fizica, care dovedesc ca Universul e exact combinatia reusita. Teoriile din evolutionism care arata ca nu EXISTA TIMP in care sa se fac atatea mutatii incat sa poata apar atatea variatii. Daca le iei pe rand, numerele care stau la baza Universului sunt imposibil sa para din intamplare, viata care cum arata ultimele cercetarii este imposibil sa para din intamplare, nu contureaza decat ca chiar traim o minune. De ce nu se vede Dumnezeu cu ochiul liber? Asta e alta poveste. Insa daca nu e vede cu ochiul liber, este acolo.
Figaro
Evolutionsimul e tot o dogma, o opinie care trebuie acceptata fara rezerve, si din care trebuiesc eliminate toate dovezile care nu se potrivesc.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.