Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Viata Extraterestra?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Stiinta si Tehnica
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
wasp
rofl.gif Deci nu esti normal nici cu parada, nici cu donkin'-urile.... Ciudat mi se pare ca nu apare nici un specialist - si avem o gramada - care sa spuna clar ce-i cu navele astea sau ce-or mai fi ele. Ori se tem de ridicol (caci nimeni nu are o parere prea buna despre cei care cred ca suntem vizitati de fiinte extraterestre si ca au avut loc niste contacte intre oameni si chestiile alea outta space), ori au ordin clar: Specialisti, mucles ! Toti o dau la balmajeala cu lumina, care a cazut nu stiu cum si nu era exclus sa se creeze un efect optic, de natura sa.... Ce mama naibii, in Romania nu exista ufologi ???? Sau sunt toti inregimentati ? Vreau sa aud si eu o parere emisa de un individ credibil !
shapeshifter
de la Cancri 55 incoace este foarte posibil ca DA sa existe viata extraterestra..
http://www.universetoday.com/2006/07/24/ea...ould-be-nearby/
http://spaceflightnow.com/news/n0408/31planetclass/

@wasp:
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=146819&st=0
Marcus
Mai nou, legat de incalzirea globala cred ca omul poate disparea ca specie chiar din cauza propriei prosperitati (prosperitati care, din pacate sunt legate in mare masura de poluarea mediului in care traim). Si deci, din cei aproape 14 miliarde de ani cati are Universul (cunoscut), omul, fiinta inteligenta de altfel, a supravietuit numai aproximativ 10.000 (ingrijorator de putin, raportat de exemplu la cele cateva sute de milioane de ani cati au trait dinozaurii, dar mai ales la varsta Pamantului - 4,5 miliarde de ani).

Daca extindem teoria "sinuciderii ca specie" in Univers, putem fi de acord ca fiinte inteligente poate au mai existat si vor mai exista, dar cu mult inainte sau dupa perioada de viata a speciei umane. Asa ca probabilitatea ca fiinte inteligente sa traiasca simultan cu specia umana, si mai mult decat atat, sa fie capabile nu numai sa ne gaseasca in Galaxia noastra izolata undeva la periferia Universului (asta ar fi precum acul in carul cu fan), ci sa si comunice cu noi, este din pacate aproape nula. Asimov, cand a enuntat celebrele sale principii, nu a luat din pacate in considerare si probabilitatea ca doua sau mai multe civilizatii extraterestre sa existe simultan cu specia umana.

Este exasperant de greu sa gasim o planeta gazduind bacterii, daramite una care sa gazduiasca fiinte inteligente! Asadar, "optimistii" nu au decat sa inghita in sec, pentru ca inainte de a fi cunoscut "omuleti mici si verzi", omul va muri din cauza propriei tehnologii degradante.
Blakut
QUOTE
Este exasperant de greu sa gasim o planeta gazduind bacterii, daramite una care sa gazduiasca fiinte inteligente! Asadar, "optimistii" nu au decat sa inghita in sec, pentru ca inainte de a fi cunoscut "omuleti mici si verzi", omul va muri din cauza propriei tehnologii degradante.


Mare greseala face omul cautand viata asemanatoare lui. Sigur ca e greu sa gasim planeta cu conditii similare Terrei, insa viata numai pe o astfel de planeta se poate dezvolta?

Trebuie gasita o definitie satisfacatoare pentru viata, inainte de a spera sa gasim ceva viu in spatiu.
wasp
Shapeshifter, spuneam de ufologi in Romania, care sa-si exprime parerea in romana.... Deocamdata exista un teanc de dosare clasificare la MApN si atat !
shapeshifter
studiaza putin linkurile alea pt. ca problemele sunt mult mai subtile decit apar ele din documentare stil Discovery..
Ce zici de sferele de plasma ale lui Sanduloviciu? dar de constiinta si selfurile magnetosferice?
Erwin
Două studii independente au confirmat că planeta D din sistemul Gliese 581 se află în spaţiul habitabil în jurul stelei. Este prima planetă de dimensiuni apropiate Terrei care ar putea avea condiţii pentru susţinerea vieţii, însă abia următoarea generaţie de telescoape ne va putea oferi mai multe detalii despre acest gen de planete, dacă are sau nu atmosferă, dacă există apă şi altele, posibil de determinat după semnătura spectroscopică. Calculele s-au făcut pentru a determina raza minimă şi maximă a orbitei între care apa s-ar putea găsi în stare lichidă la suprafaţa planetei. Cealaltă metodă a avut în vedere fotosinteza, domeniul în care lumina de la stea ar fi suficientă pentru a o menţine. În urma acestor calcule a reieşit că planeta C nu se află între limitele habitabile ci doar planeta D. O misiune NASA viitoare va stabili compoziţia atmosferei unor astfel de planete iar Gliese 581 D a fost aleasă ca una dintre ţintele investigaţiei.

articolul original aici

exergy33
QUOTE(Erwin @ 18 Dec 2007, 03:10 AM) *

... citire de la linkul cu pricina :

QUOTE
Mutual gravitational perturbations between different planets are present in any planetary system with more than one planet. In our solar system, under the influence of the other planets, the Earth's orbit periodically evolves from purely circular to slightly eccentric. This is actually enough to trigger the alternance of warm and glacial eras.


Nu prea vad unde am putea emigra in cazul unor perturbatii majore, si nu prea cred ca ar exista un loc suficient de aproape in care sa se poata emigra ... un loc compatibil cu gravitatia pe care scheletul uman, vasele de singe si musculatura ar putea-o suporta fara probleme majore.

Una e sa existe apa lichida sau chiar forme de viata pe o planeta, dar alta e posibilitatea ca specia umana sa poata trai acolo, in ipoteza ca ar construi niste domuri superperformante, transparente, pe care sa le umple cu oxigenul necesar respiratiei.

ilie
de ce sa fie transparente domurile?!
Blakut
QUOTE
de ce sa fie transparente domurile?!

Ca sa intre lumina de afara si sa putem vedea si noi stelele.

singurele locuri in care am putea fugi sunt Marte, Europa sau orice statie spatiala care se invarte in jurul propriei axe, creand iluzia de gravitatie cu ajutorul fortei centrifuge.
Rehael
QUOTE(Blakut @ 21 Dec 2007, 12:04 PM) *
Ca sa intre lumina de afara si sa putem vedea si noi stelele.


Nu zic nu, economia de energie e buna. Dar cum curati de praf ditamai domul ca sa poti vedea stelele??? unsure.gif
Cla
QUOTE(Merlina @ 21 Dec 2007, 11:49 AM) *
Dar cum curati de praf ditamai domul ca sa poti vedea stelele??? unsure.gif

rofl.gif rofl.gif
exergy33
QUOTE(freeman @ 21 Dec 2007, 07:29 AM) *
de ce sa fie transparente domurile?!


Lasind la o parte glumele facute de Blakut, Merlina si Cla, vreau sa explic la ce m-am gindit eu cind am vorbit de domuri transparente.
Ma gindeam ca daca intr-o zi oamenii vor fi nevoiti sa emigreze/sa se refugieze pe o alta planeta, atunci ei vor fi nevoiti sa-si construiasca intr-un fel un mediu de viata cit mai apropiat de cel de pe pamint .. in acest context mi se pare fireasca ideea ca ei sa se apuce sa cultive legume/fructe/cereale ... pentru a-si asigura o parte din hrana. Ori plantele au nevoie de lumina pentru fotosinteza.
Ipoteza mea implica in mod automat necesitatea ca respectiva planeta de refugiu sa fie la o distanta optima de propriul ei soare (acolo in sistemul ei solar), si sa permita astfel de activitati.
Erwin
dacă avem în vedere terraformarea unor alte planete, acestea trebuie să se afle în intervalul habitabil, adică să fie suficient de calde să permită ca apa să fie în stare lichidă şi gravitaţia destul de puternică să aibe o atmosferă, chiar dacă iniţial activităţile se vor desfăşura în domuri transparente, costurile energetice pentru întreţinerea lor ar trebui să fie rezonabile. Una din planetele sistemului nostru solar, Marte, este un candidat pentru terraformare, generaţiile următoare vor hotărî dacă vor locui oameni pe Marte şi va fi poate primul experiment de acest gen din istoria civilizaţiei. Se pare că pe Marte, în trecut au existat astfel de condiţii, perioade mai calde, când apa putea fi găsită în stare lichidă la suprafaţă. Acestea pot fi recreate artificial, mai întâi în domuri, apoi prin efect de seră, modificând compoziţia atmosferei. Oxigenul poate fi produs prin fotosinteză, adaptând alge şi microorganisme terestre la climatul marţian...
Marduk
Vorbim de extraterestri de terraformare, de spatiu, stele si planete dar nu suntem in stare sa gestionam planeta pe care o locuim.Dar sa revenim la extraterestrii, s-au scris multe carti despre acesti "omuleti" si nu cred ca este cazul incep sa fac trimiteri la ele. Eu cred ca daca extraterestrii ar exista si ar avea un nivel tehnologic, care sa le permita sa intre in contact cu umanii, ar avea destule motive sa nu o faca. Daca as fi extraterestru as prefera doar sa observ si sa studiez, activitatile umanilor, fara a intra in contact cu ei.
exergy33
QUOTE(marduk @ 26 Dec 2007, 12:35 PM) *
Eu cred ca daca extraterestrii ar exista si ar avea un nivel tehnologic, care sa le permita sa intre in contact cu umanii, ar avea destule motive sa nu o faca. Daca as fi extraterestru as prefera doar sa observ si sa studiez, activitatile umanilor, fara a intra in contact cu ei.


... daca ai fi fost extraterestru nu cred ca ai fi gindit in felul asta rolleyes.gif.
Marduk
QUOTE(exergy33 @ 26 Dec 2007, 07:39 PM) *
... daca ai fi fost extraterestru nu cred ca ai fi gindit in felul asta rolleyes.gif.

Poate imi spui cum as fi gandit daca eram extraterestru, eu am totusi o alta parere despre extraterestii.
Erwin
marduk, de acord cu tine în ce priveşte planeta noastră, eforturi se fac în acest sens, probabil că vom vedea chiar noi ceva rezultate, în sensul reducerii poluării şi pericolului autodistrugerii, de a trăi într-o lume mai curată şi în pace, nu înainte însă de a găsi alternative valabile la hidrocarburile fosile de care depindem azi.

extratereştrii, dacă există, sunt atât de departe de noi şi atât de diferiţi încât n-am putea să-i înţelegem deplin, chiar dacă am intra în contact cu ei. Probabil că n-am putea să le înţelegem nici motivaţiile, nici acţiunile în termeni umani. La fel, şi pentru ei, am fi destul de greu de înţeles. Un caz asemănător este interacţiunea oamenilor cu delfinii, de pildă, care sunt destul de inteligenţi să aibe comportamente sociale complexe, se fac studii şi cercetări de mulţi ani, totuşi nu înţelegem prea multe din viaţa lor...
Marduk
QUOTE(Erwin @ 26 Dec 2007, 08:47 PM) *

QUOTE
de acord cu tine în ce priveşte planeta noastră, eforturi se fac în acest sens, probabil că vom vedea chiar noi ceva rezultate, în sensul reducerii poluării şi pericolului autodistrugerii, de a trăi într-o lume mai curată şi în pace, nu înainte însă de a găsi alternative valabile la hidrocarburile fosile de care depindem azi.

alternative exista numai ca nu-si asuma nimeni (politic) folosirea lor pe scara larga, crezi ca am putea supravietui social si economic aparitiei bruste a unei forme neconventionala de obtinere a energiei?
QUOTE
extratereştrii, dacă există, sunt atât de departe de noi

cat de departe?
QUOTE
şi atât de diferiţi încât n-am putea să-i înţelegem deplin, chiar dacă am intra în contact cu ei.

mi-e teama sa nu semene cu noi, chiar mi-e frica sa stiu ca exista fiinte ca noi, dar mai evoluate tehnologic.
QUOTE
Probabil că n-am putea să le înţelegem nici motivaţiile, nici acţiunile în termeni umani.

crezi ca ar astepta sa ne intelegem, sa ne spunem parerea, sa bem un ceai impreuna?
QUOTE
La fel, şi pentru ei, am fi destul de greu de înţeles.

de ce crezi ca ar dori sa ne inteleaga, noi nu am reusit sa ne intelegem intre noi din aceiasi specie, cum ar putea sa o faca ei.
QUOTE
Un caz asemănător este interacţiunea oamenilor cu delfinii, de pildă, care sunt destul de inteligenţi să aibe comportamente sociale complexe, se fac studii şi cercetări de mulţi ani, totuşi nu înţelegem prea multe din viaţa lor...

esti un visator, poate nu stiai dar si delfinii musca, la fel ca si cainii, mai ales cand sunt in calduri.
Erwin
QUOTE
alternative exista numai ca nu-si asuma nimeni (politic) folosirea lor pe scara larga, crezi ca am putea supravietui social si economic aparitiei bruste a unei forme neconventionala de obtinere a energiei?

de apărut, multe au apărut brusc, dar răspândirea durează... nici o problemă, lumea se adaptează din mers. Uite un semn: Compania Shell se ocupă de celule solare, am văzut cu ochii mei un panou. Politicienii sunt primii care îşi permit să îşi cumpere noile tehnologii, ei au banii şi puterea, pot să dea tonul schimbării... smile.gif
QUOTE
cat de departe?

până nu găsim o civilizaţie extraterestră, distanţa e neprecizată, poate fi la milioane de ani lumină, nicidecum mai aproape de câţiva zeci de ani lumină, i-am fi detectat deja cu programul SETI dacă ar fi fost aproape
QUOTE
de ce crezi ca ar dori sa ne inteleaga, noi nu am reusit sa ne intelegem intre noi din aceiasi specie, cum ar putea sa o faca ei.

poate pentru acelaşi motiv ca şi noi: cunoaşterea. să aflăm mai multe despre acest Univers pe care îl împărţim... cred că omenirea şi-ar da mai multă silinţă să existe pace şi înţelegere după primul contact, în clipa în care vom avea dovezi concrete că nu suntem singuri în Univers
QUOTE
esti un visator, poate nu stiai dar si delfinii musca, la fel ca si cainii, mai ales cand sunt in calduri.

şi la fel ca şi câinii, pot fi dresaţi, dar ei salvează oameni aflaţi în pericol pe mare fără a fi dresaţi! or fi doar vise? unsure.gif






exergy33
QUOTE(marduk @ 26 Dec 2007, 10:02 PM) *
Poate imi spui cum as fi gandit daca eram extraterestru, eu am totusi o alta parere despre extraterestii.

Ca sa-ti pot raspunde la intrebarea asta ar trebui sa fiu extra-terestra smile.gif.
Dar am sa spun ce cred eu, din punctul de vedere al unei fiinte terestre.

Extraterestrii care ar ajunge la noi, sau care ar lua contact cu noi, ar trebui sa fie pe o treapta de civilizatie, nu numai tehnica, cu mult superioara noua.
Intotdeauna 'superiorii' sunt intereresati de 'inferiori', de modul lor de a gindi si sunt interesati de posibilitatea de a le reconstitui evolutia sociala si biologica.
Superiori fiind, ei nu au un sentiment de frica fata de cei cu care se afla in fata.

Poti sa faci o paralela cu europenii care au ajuns in Australia sau Patagonia si au inceput sa studieze acei oameni de acolo si acele societati primitive aflate nu departe de epoca pietrii.

Poate ca e vina literaturii SF care a promovat imaginea extraterestrilor agresivi care invadeaza pamintul, si povestea in care dupa lupte aprige pamintenii ies invingatori. smile.gif
Mi se pare o utopie. Nu in sensul ca extraterestrii ar fi niste altruisti. E foarte posibil, ca in cazul in care ar exista, ei sa fie o specie foarte agresiva.
In cazul unui razboi nu cred ca pamintenii ar avea sanse de izbinda.
Mai degraba vad o posibila colonizare, exact in stilul in care europenii au invadat, nimicit si apoi colonizat populatiile din teritoriile locuite de pieile rosii (in America si Canada), din teritoriile aborigenilor australieni...
De ce sa nu ne gindim si la posibilitatea ca am putea deveni o minoritate pe propriul Pamint? .. sau ca am putea fi dusi ca sclavi altundeva in spatiul cosmic ! wub.gif

... si apropo de ce-ai spus referitor la ciini si delfini ... sa stii ca si oamenii musca, nu numai cind sunt in calduri rolleyes.gif
Marduk
QUOTE(Erwin @ 27 Dec 2007, 03:40 AM) *

QUOTE
de apărut, multe au apărut brusc, dar răspândirea durează... nici o problemă, lumea se adaptează din mers. Uite un semn: Compania Shell se ocupă de celule solare, am văzut cu ochii mei un panou. Politicienii sunt primii care îşi permit să îşi cumpere noile tehnologii, ei au banii şi puterea, pot să dea tonul schimbării... smile.gif

aparitiile bruste genereaza crize, restul este optimism, este bine sa fi optimist.
QUOTE
până nu găsim o civilizaţie extraterestră, distanţa e neprecizată, poate fi la milioane de ani lumină, nicidecum mai aproape de câţiva zeci de ani lumină, i-am fi detectat deja cu programul SETI dacă ar fi fost aproape

poate au un alt sistem de comunicatii decat cel bazat pe unde radio, or poate ceea ce noi interpretam ca fiind zgomotul unei stele este de fapt o transmisie extraterestra rolleyes.gif
QUOTE
poate pentru acelaşi motiv ca şi noi: cunoaşterea. să aflăm mai multe despre acest Univers pe care îl împărţim... cred că omenirea şi-ar da mai multă silinţă să existe pace şi înţelegere după primul contact, în clipa în care vom avea dovezi concrete că nu suntem singuri în Univers

Din contra, eu cred ca ar fi un dezastru spiritual, o pierdere a increderii in reperele deja consacrate.
QUOTE
şi la fel ca şi câinii, pot fi dresaţi, dar ei salvează oameni aflaţi în pericol pe mare fără a fi dresaţi! or fi doar vise? unsure.gif

sunt foarte rare cazurile respective ceea ce face sa nu fie o regula ca delfinii salveaza oamenii pe mare, ne place mult sa visam sa inventam, asa ne mentinem moralul. jamie.gif
Marduk
QUOTE(exergy33 @ 27 Dec 2007, 07:04 AM) *


QUOTE
Extraterestrii care ar ajunge la noi, sau care ar lua contact cu noi, ar trebui sa fie pe o treapta de civilizatie, nu numai tehnica, cu mult superioara noua.
Intotdeauna 'superiorii' sunt intereresati de 'inferiori', de modul lor de a gindi si sunt interesati de posibilitatea de a le reconstitui evolutia sociala si biologica.
Superiori fiind, ei nu au un sentiment de frica fata de cei cu care se afla in fata.

Tocmai de asta mi-e frica ca le lipseste sentimentul de frica fata de cei cu care se vor intalnii.
QUOTE
Poti sa faci o paralela cu europenii care au ajuns in Australia sau Patagonia si au inceput sa studieze acei oameni de acolo si acele societati primitive aflate nu departe de epoca pietrii.

Da, i-au studiat pana la disparitie. Nu-mi vine in minte numele lor acum dar in Patagonia exista un trib care a fost filmat de europenii "superiori", a fost ultimul lor film. Azi ii putem vedea doar in acel mic filmulet, razand, pescuind, jucandu-se cu copii lor.

QUOTE
Poate ca e vina literaturii SF care a promovat imaginea extraterestrilor agresivi care invadeaza pamintul, si povestea in care dupa lupte aprige pamintenii ies invingatori. smile.gif
Mi se pare o utopie. Nu in sensul ca extraterestrii ar fi niste altruisti. E foarte posibil, ca in cazul in care ar exista, ei sa fie o specie foarte agresiva.
In cazul unui razboi nu cred ca pamintenii ar avea sanse de izbinda.
Mai degraba vad o posibila colonizare, exact in stilul in care europenii au invadat, nimicit si apoi colonizat populatiile din teritoriile locuite de pieile rosii (in America si Canada), din teritoriile aborigenilor australieni...
De ce sa nu ne gindim si la posibilitatea ca am putea deveni o minoritate pe propriul Pamint? .. sau ca am putea fi dusi ca sclavi altundeva in spatiul cosmic ! wub.gif

Tu ti cu extraterestri? unsure.gif Sa speram ca nu ne vor gasi sau daca ne vor gasi sa ne salveze distantele dintre noi si ei. Agresivitatea extraterestrilor ar trebui sa fie ca si in cazul umanilor genetica. Iar daca sunt la fel de agresivi ne-am ars. Colonizarea pamantului va duce la disparitia noastra.
.
QUOTE
.. si apropo de ce-ai spus referitor la ciini si delfini ... sa stii ca si oamenii musca, nu numai cind sunt in calduri

No comment.
Erwin
Am să reproduc aici un articol din New Scientist:

Who should be the Earth spokesman for ET?

While speaking with people who write messages to extraterrestrials for this story, I found myself wondering just where you would begin. How can you know your readers when they may well not be out there at all, and if they are, they are likely to be unimaginably, well, alien.

I asked Douglas Vakoch, director of interstellar message composition at the SETI Institute in California, US, if he ever tried to imagine who we might have to communicate with. A good place to start, he says, is to think about how ET might communicate and how that would affect the way they understand the universe.

"Even their sense of time and space may vary from our own. We are used to relying on sight to very precisely identify events and objects in time and space," he says. "That influences the way we think, but, for example, a species that relied on olfaction wouldn't. Think about how perfume lingers in a lift from a previous floor and its previous occupants."

A bit of practice is perhaps the best way to master any skill, but communicating with aliens is – depending on who you believe – an arena in which humans have no experience. But then it depends what you mean by alien.

Over the years there have been many meetings between completely separate tribes of humans. But humans have had more alien encounters.

Vakoch told me that one anthropologist brought up the example of contact between Homo neanderthalensis and Homo sapiens, which co-existed for some time until Neanderthals disappeared from the fossil record about 30,000 years ago.

"We know from archaeological evidence that H. sapiens always arranged its living space to reflect different functions – there were eating areas, cooking areas and so on," says Vakoch. "But the evidence suggests that to a Neanderthal, this just wouldn't have made sense, they didn't organise their stuff in the same way. A human living space would not have looked like a home to a Neanderthal, and vice versa."

As I reported, Vakoch and others think that it may be time to widen participation in calling ET. So far it has mostly been the preserve of astrophysicists with access to the right transmitting or listening equipment. You might think it makes sense for them to do it – since it will likely be astrophysicists listening at the other end too. But they are hardly representative of humanity as a whole.

Russian astrophysicist Alex Zaitsev opened things up a little when he got teenagers to contribute to a message - and Theremin concert - he sent into space in 2001.

What's missing here is democracy and some public debate. So I have a question for readers. If we had to elect representatives to talk to ET on Earth's behalf, what kind of person would you vote for, and is there anyone specific you would choose?

Tom Simonite, online technology reporter (Image: NRAO/AUI)


cred că este relevant pentru discuţia noastră.
exergy33
QUOTE(marduk @ 27 Dec 2007, 11:55 AM) *
Tu ti cu extraterestri? unsure.gif Sa speram ca nu ne vor gasi sau daca ne vor gasi sa ne salveze distantele dintre noi si ei. Agresivitatea extraterestrilor ar trebui sa fie ca si in cazul umanilor genetica. Iar daca sunt la fel de agresivi ne-am ars. Colonizarea pamantului va duce la disparitia noastra.



Nu, smile.gif nu tin cu extraterestrii ... dar a fost o perioada in care ma gindeam intens la felul in care ar putea fi ei.
Cea mai mare parte dintre noi suntem tentati sa le dam o forma relativ umanoida ... si in directia asta cred ca Razboiul Stelelor ne-a spalat creierele cu succes rolleyes.gif
Ne e foarte greu sa-i concepem si sa-i vizualizam altfel decit noi. Foarte bine ei ar putea fi entitati de energetice, fara un corp material ... sau ar putea ocupa alte dimensiuni spatiale, dimensiuni pe care noi, ca specie, nu suntem capabili sa le percepem.
Si prin prisma acestei ipoteze ar mai exista posibilitatea ca ei sa fie deja aici, si sa coexistam in dimensiuni care se exclud unele pe altele, deci in spatii paralele.

Posibilitatea de a comunica cu ei ?! ... ma intreb la modul obiectiv daca am avea ceva sa le spunem, altceva decit ceea ce ei ar putea sa citeasca de pe creierul nostru/mintea noastra.

Oare oamenii, prin superioritatea gindirii, nu au reusit sa descifreze modul in care opereaza sistemul vizual al insectelor, al animalelor rapitoare sau tiritoarelor de tot felul?! ... a fost oare nevoie sa comunicam cu entitatile biologice in cauza?! wub.gif

Si neavind altceva mai bun de facut la ora asta unsure.gif , stau si ma intreb: in ce masura extraterestrii ar putea fi inzestrati cu sentimente (genetic sau tehnic) ?


Blakut
QUOTE
Si neavind altceva mai bun de facut la ora asta unsure.gif , stau si ma intreb: in ce masura extraterestrii ar putea fi inzestrati cu sentimente (genetic sau tehnic) ?


Sentimentele nu sunt decat niste raspunsuri bio-chimice... nu vad de ce nu ar avea ceva similar.

Problema e alta: oare vom recunoaste noi viata daca o vom intalni? Cum recunoastem ca un lucru e viu?
Erwin
QUOTE
Sentimentele nu sunt decat niste raspunsuri bio-chimice... nu vad de ce nu ar avea ceva similar.


chiar dacă sunt ceva mai mult decât nişte răspunsuri bio-chimice, extratereştrii ar putea avea sentimente, poate mai evoluate decât ale noastre... wub.gif

cum putem recunoaşte viaţa extraterestră? În caz că are unele sau altele dintre atributele vieţii terestre, avem şanse să o recunoaştem, mai dificil ar fi dacă acestea lipsesc, fiind total diferite de ceea ce cunoaştem sau ne putem imagina, în caz că sunt fiinţe plasmatice, din energie, din alte dimensiuni şi celelalte. Astrobiologii caută azi elementele de bază ale vieţii aşa cum o cunoaştem noi şi s-au descoperit în spaţiul cosmic sau pe alte corpuri cereşti molecule organice complexe cum ar fi hidrocarburile şi aminoacizii. Dacă aminoacizii pot exista liber în spaţiu, nu este exclus ca aceştia să fi constituit cărămizile vieţii pe o mulţime de alte planete, în mod similar cu Terra, oriunde condiţiile au permis.
exergy33
QUOTE(Blakut @ 27 Dec 2007, 08:35 PM) *
Problema e alta: oare vom recunoaste noi viata daca o vom intalni? Cum recunoastem ca un lucru e viu?

viata sau formele de viata inteligente? ... wub.gif , pentru ca nu sunt totuna.
Blakut
QUOTE
iata sau formele de viata inteligente? ... wub.gif , pentru ca nu sunt totuna.


Cum le recunosti, asa, in general. Ia-le separat daca vrei.
Marduk
QUOTE(exergy33 @ 27 Dec 2007, 05:16 PM) *

QUOTE
Ne e foarte greu sa-i concepem si sa-i vizualizam altfel decit noi. Foarte bine ei ar putea fi entitati de energetice, fara un corp material ... sau ar putea ocupa alte dimensiuni spatiale, dimensiuni pe care noi, ca specie, nu suntem capabili sa le percepem.

Este posibil o astfel de ipoteza exista, numai ca nimeni nu a reusit sa dovedeasca.
QUOTE
Si prin prisma acestei ipoteze ar mai exista posibilitatea ca ei sa fie deja aici, si sa coexistam in dimensiuni care se exclud unele pe altele, deci in spatii paralele.

IDEM
QUOTE
Posibilitatea de a comunica cu ei ?! ... ma intreb la modul obiectiv daca am avea ceva sa le spunem, altceva decit ceea ce ei ar putea sa citeasca de pe creierul nostru/mintea noastra.

Da mintea noastra este foarte primitiva si permisiva, exista studii efectuate acum pe pamant care incearca sa patrunda in interuorul mintii noastre. Daca exista extraterestrii, si au astfele de tehnologii, cred ca stiu cam totul despre noi si natura noastra.
QUOTE
Oare oamenii, prin superioritatea gindirii, nu au reusit sa descifreze modul in care opereaza sistemul vizual al insectelor, al animalelor rapitoare sau tiritoarelor de tot felul?! ... a fost oare nevoie sa comunicam cu entitatile biologice in cauza?! wub.gif

Parerea mea este ca suntem departe de comunicarea efectiva cu animalele, departe de a intelege viata acestora, sunt cativa experti dar "cu o floare nu se face primavara".
QUOTE
Si neavind altceva mai bun de facut la ora asta unsure.gif , stau si ma intreb: in ce masura extraterestrii ar putea fi inzestrati cu sentimente (genetic sau tehnic) ?

Sentimentele sunt o secventa genetica de instructiuni, un program, fie el biologic sau matematic. La baza oricarei actiuni mecanice sau sentimentale, stau impulsurile electrice care activeaza, fie un organism biologic, fie unul mecanic. In toata aceasta activitate pot fi implicati si feromonii, hormonii, etc.
cyber-sapiens
QUOTE(Mihai @ 23 Mar 2003, 02:33 PM) *
Considerati ca exista forme de viata inteligenta extraterestra? Suntem singuri in Galaxie? Avem vecini?


Incarcat again !

- Salut tuturor !
- ma bucur ca aici este mai multa actiune (pe roportal forum - stiinta si inovatii / Warp si celelalte teme deschise de mine, asteptam raspunsuri cu lunile si primeam glume de doi lei) !

- Zona voastra este excelenta ! cool.gif
Marduk
QUOTE(cyber-sapiens @ 8 Jan 2008, 07:49 PM) *
Incarcat again !

- Salut tuturor !
- ma bucur ca aici este mai multa actiune (pe roportal forum - stiinta si inovatii / Warp si celelalte teme deschise de mine, asteptam raspunsuri cu lunile si primeam glume de doi lei) !

- Zona voastra este excelenta ! cool.gif


han.gif

Cum e vremea in Maramures? cry.gif
Erwin
Marduk:
QUOTE
Sentimentele sunt o secventa genetica de instructiuni, un program, fie el biologic sau matematic. La baza oricarei actiuni mecanice sau sentimentale, stau impulsurile electrice care activeaza, fie un organism biologic, fie unul mecanic. In toata aceasta activitate pot fi implicati si feromonii, hormonii, etc.


din punctul ăsta de vedere, computerul meu trebuie să se simtă foaaarte bine acum, fericit şi plin de elan: e nou, merg toate programele, i-am pus si UBUNTU! rolleyes.gif nu ştii vreun laborator care produce hormoni cibernetici? unsure.gif vreau să-i găsesc o pereche! wub.gif

lăsând gluma, complexitatea sistemelor vii este mult mai mare decât această viziune mecanicistă şi reducţionistă, organismul de tip uman (fie el şi extraterestru) este înzestrat în primul rând cu o mare putere de adaptare, inteligenţă, capacitate de previziune (este capabil de a elabora planuri de acţiune complexe şi pe timp îndelungat), proiectează şi utilizează tehnologii, se descurcă foarte bine pentru a supravieţui într-un mediu extrem de ostil (spaţiul cosmic), poate comunica şi transmite mari cantităţi de informaţie, dar, în acelaşi timp, este sensibil la tot ce ţine de un mediu social, de colaborare cu semenii săi, are un comportament mai mult sau mai puţin adecvat unor situaţii complexe, de interacţiune socială iar stările sale mentale sunt o expresie atât a înzestrării genetice cât şi a experienţei şi a situaţiei de fapt în mediul în care se află. Toţi aceşti factori contribuie la o imagine despre o fiinţă inteligentă asemănătoare cu noi, nu neapărat din punct de vedere fizic, biochimic şi morfologic, aici pot exista o mulţime de deosebiri, ceea ce ne apropie este faptul că ambele specii sunt capabile de a raţiona şi a simţi, de a manevra informaţii la un nivel logic superior simplei computaţii (asta ar putea-o face şi nişte roboţi), nu numai matematic, algoritmic sau logic ci şi neliniar, empiric, intuitiv. Ca şi omul, un extraterestru inteligent ar fi capabil să înţeleagă şi arta, filosofia, religia, nu numai ştiinţele exacte.
Blakut
QUOTE
Toţi aceşti factori contribuie la o imagine despre o fiinţă inteligentă asemănătoare cu noi, nu neapărat din punct de vedere fizic, biochimic şi morfologic, aici pot exista o mulţime de deosebiri, ceea ce ne apropie este faptul că ambele specii sunt capabile de a raţiona şi a simţi, de a manevra informaţii la un nivel logic superior simplei computaţii (asta ar putea-o face şi nişte roboţi), nu numai matematic, algoritmic sau logic ci şi neliniar, empiric, intuitiv. Ca şi omul, un extraterestru inteligent ar fi capabil să înţeleagă şi arta, filosofia, religia, nu numai ştiinţele exacte.


Iarasi mitul cu robotii fara sentimente. Orice robot, daca e destul de complex, va afisa si sentimente. A manevra informatie neliniar empiric si intuitiv inseamna sa ai un sistem de calcul paralel, o retea neuronala. Nu e nimic imaterial la mijloc. Iarasi, un robot destul de complex, daca e construit de om, va intelege si arta, religia, filosofia etc.

Problema este ca o fiinta diferita de noi ar putea sa nu poata comunica cu noi aproape deloc. Decat poate numere, sa arate locuri, dar atat. Nici de chestia asta nu sunt sigur, pentru ca daca ei sunt atat de diferiti de noi, degeaba vor incerca sa comunice, ca noi ii vom trece cu vederea.
cyber-sapiens
QUOTE(marduk @ 8 Jan 2008, 08:48 PM) *
han.gif

Cum e vremea in Maramures? cry.gif


- Vremea este minunata !
- A fost cald toata iarna, si am avut doar 2 zile cu zapada, asa ca am privit la TV, cum in Muntenia si Moldova oamenii sunt troieniti !


- n-as fi crezut ca in sudul tarii, poate fi mai frig decat in nord, dar iata ...
cyber-sapiens
QUOTE(Erwin @ 8 Jan 2008, 10:43 PM) *
Marduk:
din punctul ăsta de vedere, computerul meu trebuie să se simtă foaaarte bine acum, fericit şi plin de elan: e nou, merg toate programele, i-am pus si UBUNTU! rolleyes.gif nu ştii vreun laborator care produce hormoni cibernetici? unsure.gif vreau să-i găsesc o pereche! wub.gif

lăsând gluma, complexitatea sistemelor vii este mult mai mare decât această viziune mecanicistă şi reducţionistă, organismul de tip uman (fie el şi extraterestru) este înzestrat în primul rând cu o mare putere de adaptare, inteligenţă, capacitate de previziune (este capabil de a elabora planuri de acţiune complexe şi pe timp îndelungat), proiectează şi utilizează tehnologii, se descurcă foarte bine pentru a supravieţui într-un mediu extrem de ostil (spaţiul cosmic), poate comunica şi transmite mari cantităţi de informaţie, dar, în acelaşi timp, este sensibil la tot ce ţine de un mediu social, de colaborare cu semenii săi, are un comportament mai mult sau mai puţin adecvat unor situaţii complexe, de interacţiune socială iar stările sale mentale sunt o expresie atât a înzestrării genetice cât şi a experienţei şi a situaţiei de fapt în mediul în care se află. Toţi aceşti factori contribuie la o imagine despre o fiinţă inteligentă asemănătoare cu noi, nu neapărat din punct de vedere fizic, biochimic şi morfologic, aici pot exista o mulţime de deosebiri, ceea ce ne apropie este faptul că ambele specii sunt capabile de a raţiona şi a simţi, de a manevra informaţii la un nivel logic superior simplei computaţii (asta ar putea-o face şi nişte roboţi), nu numai matematic, algoritmic sau logic ci şi neliniar, empiric, intuitiv. Ca şi omul, un extraterestru inteligent ar fi capabil să înţeleagă şi arta, filosofia, religia, nu numai ştiinţele exacte.


- Orice fiinta sapientala, biotica, din acest univers se confrunta la un moment dat cu limita naturalului !

- astfel in goana dupa masinile inteligente, pentru a nu ne intrece, este nevoie de cyborgizare si in final androidizare !
- Si fiintele vii au programe, se auto-programeaza, ... thumb_yello.gif
Marduk
QUOTE(Erwin @ 8 Jan 2008, 10:43 PM) *

QUOTE
din punctul ăsta de vedere, computerul meu trebuie să se simtă foaaarte bine acum, fericit şi plin de elan: e nou, merg toate programele, i-am pus si UBUNTU! rolleyes.gif nu ştii vreun laborator care produce hormoni cibernetici? unsure.gif vreau să-i găsesc o pereche! wub.gif

Asa cum exista virusi cibernetici se pot cea si hormoni cibernetici.
QUOTE
lăsând gluma, complexitatea sistemelor vii este mult mai mare decât această viziune mecanicistă şi reducţionistă, organismul de tip uman (fie el şi extraterestru) este înzestrat în primul rând cu o mare putere de adaptare, inteligenţă, capacitate de previziune (este capabil de a elabora planuri de acţiune complexe şi pe timp îndelungat), proiectează şi utilizează tehnologii, se descurcă foarte bine pentru a supravieţui într-un mediu extrem de ostil (spaţiul cosmic), poate comunica şi transmite mari cantităţi de informaţie, dar, în acelaşi timp, este sensibil la tot ce ţine de un mediu social, de colaborare cu semenii săi, are un comportament mai mult sau mai puţin adecvat unor situaţii complexe, de interacţiune socială iar stările sale mentale sunt o expresie atât a înzestrării genetice cât şi a experienţei şi a situaţiei de fapt în mediul în care se află. Toţi aceşti factori contribuie la o imagine despre o fiinţă inteligentă asemănătoare cu noi, nu neapărat din punct de vedere fizic, biochimic şi morfologic, aici pot exista o mulţime de deosebiri, ceea ce ne apropie este faptul că ambele specii sunt capabile de a raţiona şi a simţi, de a manevra informaţii la un nivel logic superior simplei computaţii (asta ar putea-o face şi nişte roboţi), nu numai matematic, algoritmic sau logic ci şi neliniar, empiric, intuitiv. Ca şi omul, un extraterestru inteligent ar fi capabil să înţeleagă şi arta, filosofia, religia, nu numai ştiinţele exacte.

Este un punct de vedere, eu nu pot fi de acord cu ideea ca un extraterestru inteligent ar fi capabil sa iteleaga arta, religia si filozofia asa cum le inteleg oamenii. Sa nu uitam ca pe pamant vedem culorile asa cum le vedem, din cauza soarelui, a luminii. Doar referindu-ne la arta putem trage concluzia ca poate fi o mare diferenta intre noi si extrateresti. Spui extraterestru inteligent, crezi ca inteligenta poate fi la fel peste tot in univers? Sau iar facem gresala si filtram totul prin prisma noastra. Formele de viata sunt atat de complexe incat eu unul sunt convins ca la ora actuala avem in minte doar ceea ce am urmarit prin filme, creatii pur artistice. Desigur pot exista civilizatii extraterestre care sa semene cu cea umana, care s-au dezvoltat in conditii asemanatoare sau identice. Mult mai plauzibil mi se pare existenta altor forme de viata inteligente complet diferite, pe care s-ar putea nici sa nu le bagam in seama, desi s-ar putea sa calcam efectiv pe ele.
Marduk
QUOTE(Blakut @ 9 Jan 2008, 10:16 AM) *

QUOTE
Iarasi mitul cu robotii fara sentimente. Orice robot, daca e destul de complex, va afisa si sentimente. A manevra informatie neliniar empiric si intuitiv inseamna sa ai un sistem de calcul paralel, o retea neuronala. Nu e nimic imaterial la mijloc. Iarasi, un robot destul de complex, daca e construit de om, va intelege si arta, religia, filosofia etc.

Corect, totul tine de programe si programatori.
QUOTE
Problema este ca o fiinta diferita de noi ar putea sa nu poata comunica cu noi aproape deloc. Decat poate numere, sa arate locuri, dar atat. Nici de chestia asta nu sunt sigur, pentru ca daca ei sunt atat de diferiti de noi, degeaba vor incerca sa comunice, ca noi ii vom trece cu vederea.

Daca nivelul de cunostinte matematice si fizice este la un nivel ridicat, asemanator umanilor, ne vom intelege sigur. Chiar daca modalitatea de a exprima aceste stiinte ar fi alta, pana la urma am ajunge la intelegere comuna. Mai rau ar fi sa dam peste extraterestrii care au modele total diferite de exprimare a matematicii, desi este putin probabil. Poate din alte dimensiuni.
cyber-sapiens
QUOTE(Blakut @ 9 Jan 2008, 10:16 AM) *
Iarasi mitul cu robotii fara sentimente. Orice robot, daca e destul de complex, va afisa si sentimente. A manevra informatie neliniar empiric si intuitiv inseamna sa ai un sistem de calcul paralel, o retea neuronala. Nu e nimic imaterial la mijloc. Iarasi, un robot destul de complex, daca e construit de om, va intelege si arta, religia, filosofia etc.

Problema este ca o fiinta diferita de noi ar putea sa nu poata comunica cu noi aproape deloc. Decat poate numere, sa arate locuri, dar atat. Nici de chestia asta nu sunt sigur, pentru ca daca ei sunt atat de diferiti de noi, degeaba vor incerca sa comunice, ca noi ii vom trece cu vederea.


- Pot exista limite planetare !
- Daca avem o planeta cu uscat prea putin, ori o planeta de tip Dune, ... etc, acei ET, nu ar putea dezvolta poate niciodata o civilizatie tehnologica !


- S-ar putea ca majoritatea ET sa fie umanoizi, insa o parte este posibil sa fie fiinte de alt tip ... (silicati, etc) !

- Eu totusi cred ca mediul galactic este principalul vinovat pt., lipsa contactului ... !

- Am avea mii de planete vii in Calea lactee, sute de planete cu viata complexa, zeci de planete ce poarta umanitati limitate tehnologic de mediu, si doar cateva capabile de a evada de pe propria planeta !!!

- Oricum, nu cred ca avem companioni supra-tehnologizati prea aproape (30.000-1.600 l.y) !

- Biologic este simplu, ET exista si se pot stabili date statistice cu privire la numar si locatia probabila, insa altfel stau lucrurile cand ne gandim ca omul inteligent este pe Terra de doar 100-50 mii de ani, deci ET puteau trece pe aici fara sa gaseasca nimic inteligent, si partea a doua, nu stim care sunt limitele propulsiei super-luminice:

- uzura echipamentului ?
- consumul energetic urias ?
- salturi la intamplare ?
- salturi mici ?

- Deci avem o abordare din mai multe puncte de vedere a problemei:

1.) - Limitarea provocata de mediul planetar si conditiile locale din aria galactica !
2.) - Eficienta propulsiei supra-luminice !
3.) - Tineretea reletiva a omului pe planeta !

(4.) - si de ce nu chiar tema STAR TREK, ET-ii ne izoleaza in speranta ca vom construi motoare supra-luminice diferite di mult mai performante decat ce au ei, adica prin modul nostru diferit de a percepe lucrurile, sa creem ceva ce le-ar fi scapat lor;
DESI aceasta ultima teorie pare cam fortata !). cool.gif
cyber-sapiens
QUOTE(marduk @ 9 Jan 2008, 10:52 AM) *
Corect, totul tine de programe si programatori.

Daca nivelul de cunostinte matematice si fizice este la un nivel ridicat, asemanator umanilor, ne vom intelege sigur. Chiar daca modalitatea de a exprima aceste stiinte ar fi alta, pana la urma am ajunge la intelegere comuna. Mai rau ar fi sa dam peste extraterestrii care au modele total diferite de exprimare a matematicii, desi este putin probabil. Poate din alte dimensiuni.


- Inteleg ce vrei sa spui, dar este mai usor sa ajungi dintr-un loc in alt loc in acest univers, decat in alta dimensiune !

- de fapt totul tine de nivelul tehnologic !

- Una este sa-l fortezi pe un Neanderthalian sa inteleaga lumea electronica, si altceva sa discuti acest subiect cu un romulan ! rolleyes.gif
Marduk
QUOTE(cyber-sapiens @ 9 Jan 2008, 10:52 AM) *

QUOTE
- Eu totusi cred ca mediul galactic este principalul vinovat pt., lipsa contactului ... !

De acord.
QUOTE
- Biologic este simplu, ET exista si se pot stabili date statistice cu privire la numar si locatia probabila, insa altfel stau lucrurile cand ne gandim ca omul inteligent este pe Terra de doar 100-50 mii de ani, deci ET puteau trece pe aici fara sa gaseasca nimic inteligent, si partea a doua, nu stim care sunt limitele propulsiei super-luminice:

Ori poate suntem un produs a ceea ce azi umanii numesc "teraformare".
QUOTE
- si de ce nu chiar tema STAR TREK, ET-ii ne izoleaza in speranta ca vom construi motoare supra-luminice diferite di mult mai performante decat ce au ei, adica prin modul nostru diferit de a percepe lucrurile, sa creem ceva ce le-ar fi scapat lor;
DESI aceasta ultima teorie pare cam fortata !). cool.gif

Ce interes ar avea? Daca sunt inteligenti neostili, totul s-ar baza pe colaborare. Daca sunt inteligenti ostili, la nivelul asta tehnologic ne-ar cuceri si exploata. Mintea umanilor este usor de controlat si manipulat, nu vad de ce nu ar folosi aceasta metoda!
cyber-sapiens
QUOTE(marduk @ 9 Jan 2008, 11:00 AM) *
De acord.

Ori poate suntem un produs a ceea ce azi umanii numesc "teraformare".

Ce interes ar avea? Daca sunt inteligenti neostili, totul s-ar baza pe colaborare. Daca sunt inteligenti ostili, la nivelul asta tehnologic ne-ar cuceri si exploata. Mintea umanilor este usor de controlat si manipulat, nu vad de ce nu ar folosi aceasta metoda!


- Scuze, postez cand pot !

- Iata cateva ganduri de ale mele, produse ale aproape 10 ani de analiza a problemei !!! thumb_yello.gif

Variability:

- Complex elements stars
- K-G star clase
- Excentricity star and planets orbits
- Defectuos spiral acretional planets orbits
- 0,5-1-5 Planetary mases
- Magnetic field corelete to the power of mag-field of central star
- Arctic zone
- Oceanic zone
- Dune zone
- Vulcanism constant to the vastes zone vs. No vulcanos
- Continental area surface
- Pozition of the continental area surface: a.) Arctic, b.) Tropical
- Gravitation ( -1,5 g) – for mase/accelerations of space-ships escape
- Degenerative planets (sicative in generally)
- Magnify of the plasmatic star eruptions
- Nova/ supernova radiations from spirales arms
- Galactic dust or gaseous clouds
- Cloud of asteroids


Rezultates:
- Numbers of cosmic civilizations from milky way, is -30 to 3-30-300 !
- Or the 3-300 for entire Local group galaxy !!!

Conclusion:
- Warp engine is possible, 50 %-75 %, from c, flying, is possible, but Homo sapiens Recens is recent (120.000 – 12.000 years ago), and probability of E.T contact is whose nule !!!
- Star Trek, Andromeda, Star Gate (SG– 1,), and Star Wars, the all hypothesis is possible !



Colonizarea galaxiei:

1.) - Mai intai vom teraforma planeta Venus, racind-o prin eclipsaj !
2.) - Dupa construirea unor nave puternice, vom invata sa tractam comete si bucati de asteroizi !
3.) - Mercur va primi multa gheata de pe satelitii jovieni si saturnieni, si va deveni Oceania 1, fiind eclipsata partial de la distanta !
4.) - Venus va primi multa gheata de pe satelitii jovieni si saturnieni, si va deveni Oceania 2, fiind eclipsata partial de la distanta !
5.) - Marte va primi multi asteroizi si multe comete, reteraformandu-se complet, devenind masiva Oceania 3 !
6.) - Ceres va fi consolidat cu bucati de asteroizi, devenind Arctica 1 !
7.) - Io va fi consolidat cu planetele sora si va deveni Oceania 4 !
8.) - Titan si Triton, etc, vor fi consolidate devenind Arctica 2, 3, 4 !

9.) - Dincolo de Neptun si Pluton, umanitatea va creea baze subterane pe EXOPLANETE, adevarate avanposturi din sistemul exterior, aflate in Kuiper belt si Local Cloud !

10.) - Mai departe vom descoperi si coloniza Sistemele Intermediare NEMESIS (1,6-3 l.y), si de aici spre Alfa Centauri !


- Pot exista planete vii, incalzite de efecte mareico-gravitationale (vezi Io, lui Jupiter), si luminate de o aurora planetara (v. efect de neon) !!!

- Viata poate exista in pesterile martiene, ori bacterii in subsolul selenar, la 30m adancime, unde temperatura este adecvata!!!

- Nave cu echipaj uman, vor pleca spre Marte, abia dupa 2030-2050 !!!

- Pluton nu este departe (cu o naveta LONGSHOT fisio-nucleara, avand 1% din v. luminii, se ajunge la aceasta planeta, in cateva saptamani !!!).

- Problema nu sunt motoarele, nici banii, ci mai degraba INTERESUL si LIPSA SCUTURILOR EFICIENTE, anti-radiatii !!!

- Apropo stiai ca in galaxia noastra exista cateva civilizatii cosmice (2-3); cateva zeci de civilizatii primitive; mii de sub-civilizatii; milioane de planete cu viata simpla; si probabil zeci de milioane de planete aflate la "limita" !!!
Marduk
QUOTE(cyber-sapiens @ 9 Jan 2008, 05:11 PM) *

Ce sa apui si ce sa zic, optimismul este o stare extraordinara. Din cele ce-ai scris, visul este pentru tine realitatea zilei de maine, daca nu as fi trecut prin aceasta stare, te-as fi catalogat drept un excentric sau mai rau. Din pacate ai dat peste un optimist realist, ma vad nevoit sa-ti atrag atentia ca inaintea saltului tehnologic, de care esti atat de entuziasmat, umanii trebuie sa fac saltul spiritual. Dezvoltarea de pana acum are la baza conflictul militar, mai toate marile descoperiri au fost folosite de umani in scopuri militare si apoi civile. Jules Verne a scris o multime de carti frumoase si dupa el multi altii, asta a infierbantat mintea multor indivizi, ce a rezultat din aceasta explozie de descoperiri vedem azi la tot pasul. Tehnologia warp este doar o ipoteza, umanii nu stiu inca daca pot supravietui dincolo de centurile Van Allen. Nu am descoperit inca gravitatia artificiala, motoarele intergalactice testate teoretic, nu pot in momentul de fata sa foloseasca alta energie in afara celei nucleare. Este adevarat ca tehnologia se dezvolta extrem de rapid, dar ramane profund ancorata in realitatea cotidiana, de viata de zi cu zi. Costurile imense necesare unor programe spatiale au facut ca acestea sa moara in stadiul de proiect. Dintre toate cea mai importanta problema mi se pare problema supravietuirii speciei umane. Echilibrul acestei planete este atat de fragil atat in biosfera cat si in exosfera (sistemul solar), incat tare mie teama ca nu vom mai apuca ziua in care sa zburam cu viteza warp spre alte planete. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa visam, am ajuns unde am ajuns datorita acestor vise si a tenacitatii unora dintre noi, de asi pune visele in practica.
Blakut
QUOTE
Rezultates:
- Numbers of cosmic civilizations from milky way, is -30 to 3-30-300 !
- Or the 3-300 for entire Local group galaxy !!!


Mai corect era rezultations...de unde ai scos numerele alea?

QUOTE
1.) - Mai intai vom teraforma planeta Venus, racind-o prin eclipsaj !
2.) - Dupa construirea unor nave puternice, vom invata sa tractam comete si bucati de asteroizi !
3.) - Mercur va primi multa gheata de pe satelitii jovieni si saturnieni, si va deveni Oceania 1, fiind eclipsata partial de la distanta !
4.) - Venus va primi multa gheata de pe satelitii jovieni si saturnieni, si va deveni Oceania 2, fiind eclipsata partial de la distanta !
5.) - Marte va primi multi asteroizi si multe comete, reteraformandu-se complet, devenind masiva Oceania 3 !
6.) - Ceres va fi consolidat cu bucati de asteroizi, devenind Arctica 1 !
7.) - Io va fi consolidat cu planetele sora si va deveni Oceania 4 !
8.) - Titan si Triton, etc, vor fi consolidate devenind Arctica 2, 3, 4 !


Marte ar fi prima colonizata. De fapt. E cel mai usor. Chiar mai usor decat bombardandu-l cu asteroizi si comete: bombardezi polii cu armele nucleare terestre... ii topesti si planeta se incalzeste. 50 de ani.
Vezi ca tu ai dat nume latinesti bazelor, e foarte probabil ca toate denumirile sa fie in chineza...
QUOTE
ehnologia warp este doar o ipoteza, umanii nu stiu inca daca pot supravietui dincolo de centurile Van Allen.


Cum sa nu, au fost pe Luna.

QUOTE
Din pacate ai dat peste un optimist realist, ma vad nevoit sa-ti atrag atentia ca inaintea saltului tehnologic, de care esti atat de entuziasmat, umanii trebuie sa fac saltul spiritual


Exact, si acela ar fi sa renunte la conceptul de spirit si divinitate.
Marduk
QUOTE(Blakut @ 9 Jan 2008, 06:27 PM) *
Cum sa nu, au fost pe Luna.

Una este sa te plimbi 3-4 zile de la luna si inapoi, sau sa te invartesti rapid in exosfera in interiorul centruilor si alta este sa stai in spatiu 6 luni cu tehnologia actuala.
exergy33
QUOTE(cyber-sapiens @ 9 Jan 2008, 12:22 PM) *
- S-ar putea ca majoritatea ET sa fie umanoizi, insa o parte este posibil sa fie fiinte de alt tip ... (silicati, etc) !


Humanoid nu inseamna o entitate inteligenta al carei corp sa fie alcatuit din substante organice, in speta carbon, si apa.

QUOTE
Usually, a fictional humanoid species has the same basic body outline as a human, being bipedal with hands which include fingers and opposable thumbs, but differs in details such as number of digits, coloring, ear form, presence of hair, average height and weight, size of nose, form of skin, "extras" such as horns, plates, claws, tails or multiple appendages, limb structure (such as having digitigrade legs) and taxonomic lineage (being descended from reptiles, fish, rodents, marsupials, or a phylum not evolved on Earth, perhaps, instead of primates).


Deci, chiar daca ar fi confectionati din silicati, insa cu o geometrie umanoida, noi ar trebui sa le spunem 'umanoizi'. smile.gif
cyber-sapiens
QUOTE(Blakut @ 9 Jan 2008, 06:27 PM) *
Mai corect era rezultations...de unde ai scos numerele alea?
Marte ar fi prima colonizata. De fapt. E cel mai usor. Chiar mai usor decat bombardandu-l cu asteroizi si comete: bombardezi polii cu armele nucleare terestre... ii topesti si planeta se incalzeste. 50 de ani.
Vezi ca tu ai dat nume latinesti bazelor, e foarte probabil ca toate denumirile sa fie in chineza...
Cum sa nu, au fost pe Luna.
Exact, si acela ar fi sa renunte la conceptul de spirit si divinitate.


- Cifrele sunt derivate din I.Asimov - Civilizatii extraterestre, imbunatatite de mine prin up-grade dupa ultimele descoperiri in astronomie si tehnologie !


- Ai dreptate cu marte, niste arme termo-nucleare ecologice (fara aprindere fisio-), si problema ar fi rezolvata !

- Pt., Venus savantii au propus alge, bacterii si organisme-balon, pt filtrarea CO 2 !

- Eu am propus metode radicale si teraformare "la minut", insa realizabile doar cu tehnologii viitoare !, insa rezultatele ar fi niste medii planetare perfecte (un Mercur si o Venus, perfecte !!!).

- Da, vor avea denumirile celor care se vor aventura aici ... cool.gif

- Scuze pt., limbaj, unele pasaje sunt lipite din postari personale de pe alte forumuri !
cyber-sapiens
QUOTE(marduk @ 9 Jan 2008, 06:31 PM) *
Una este sa te plimbi 3-4 zile de la luna si inapoi, sau sa te invartesti rapid in exosfera in interiorul centruilor si alta este sa stai in spatiu 6 luni cu tehnologia actuala.


- asa este, putem supravietui astfel:

1.) - In subsolul planetelor !
2.) - Pe Pluton !
3.) - Pe nave cu pereti de apa de 5-15 metri, plus straturi de plastic si plumb !

Nu putem supravietui:

- In zona radiatiilor solare (Mercur-Marte), nici in zona centurilor de radiatii joviene, Saturniene ?, Uraniene ?, Neptuniene !

- UN SFAT pt., BLAKUT !!!
pune-ti alt avatar, unul mai normal, ca prea ..., DACA VREI !

- Imi cer scuze daca te-am ofensat cumva !
cyber-sapiens
Sa comentam ipoteza Fermi !

Dar daca nu suntem singuri in Univers, de ce nu ne-au vizitat pana acum alte civilizatii?
"So... where is everybody?"... a afirmat odata Enrico Fermi. Explicatiile lui pentru faptul ca nu am fost vizitati pana acum de o alta civilizatie se impart in 3 categorii:
I. Extraterestrii exista:
a) au trecut pe aici si au lasat dovezi;
Problema: nu au fost gasite dovezi clare.
b) ei sunt defapt... noi!
Problema: unde sunt acei "noi" originali?
c) ei sunt deja printre noi si ne tin inchisi ca intr-o gradina zoologica, prevenind "evadarea" noastra;
Problema: scenariul nu poate fi testat. E nevoie de un singur ET ca totul sa cada...
II. Extraterestii exista, dar nu au comunicat cu noi:
a) n-au avut timp sa ajunga la noi;
Problema: galaxia exista de miliarde de ani si chiar daca extraterestrii ar fi "aparut" in galaxie acum cateva milioane de ani, tot ar fi trebuit ca pana acum sa zumzaie de extraterestrii peste tot prin galaxie.
b) ei ne dau "semne", dar noi nu stim sa le ascultam.
Problema: cu siguranta ar exista o singura civilizatie care ar folosi undele electromagnetice pentru comunicatie.
c) galaxia e plina cu "terminatori", roboti care lichideaza orice forma de viata, si de aceea civilizatiile nu trimit semnale in spatiu cosmic;
Problema: dupa noi de ce nu vin sa ne lichideze?
d) nu sunt interesati de a conversa cu civilizatii mai "antice", asa ca noi;
Problema: dintre atatea civilizatii, tot ar trebui sa exista una mai curioasa...
e) si-au dezvoltat o altfel de stiinta, o altfel de matematica, total diferita de a noastra.
Problema: unde e mesaj ala matematic indescifrabil?
f) civilizatiile au un timp limitat de existenta, si, la ora actuala, sunt toate disparute... Motive: suprapopulatie, nanoroboti, pericole fizice etc.
Problema: pare sa nu exista nici o problema. Scenariu pare adevarat.
III. Extraterestrii nu exista:
a) noi suntem primii, viata e ceva nou in galaxie;
Problema: soarele e aici de miliarde de ani, iar galaxia mai are multe alte stele chiar mai batrane ca soarele.
b) sunt foarte rare planetele care pot sustine viata.
c) viata este un fenomen foarte rar.

http://zebu.uoregon.edu/~js/cosmo/lectures/lec28.html

Acest topic a fost editat de Afx: 2 Jun 2006, 01:35 PM


- ACUM comentariul meu (Cyber-sapiens) !

1.) ET, au trecut pe aici dar nu au lasat dovezi (nu au avut motivatia necesara !).
2.) ET, nu suntem noi, genetica a dovedit-o ! (inrudirea cu bonobo si tot regnul !).
3.) Ei nu ne izoleaza (nu exista o motivatie necesara ) !
4.) Nu au avut timp sa ajunga la noi, ori nu stiu de noi - CORECT ! (decalajul aparitiei speciilor !) si problema zborului !

5.) Ei dau semnale involuntare, insa acestea nu trec de 30 l.y, si nu dispunerm de lentila gravitationala pt, a le capta astfel !

6.) Nu E terminatori galactici (motivatia nu exista ) !
7.) NU e vorba nici de dezinteresul lor, nici de incompatibilitatea matematica !
8.) Et, au probleme fizice-cosmice (vezi Variability - POSTAT de catre mine !).
9.) Nu sutem primii in univers, Astrofizica sec 21, a demonstrat ca universul este varstnic (pot veni cu dovezi oricand !).

10.) Sunt foarte multe planete care pot sustine viata, iar viata este un proces comun !
- Daca Venus ar fi avut camp magnetic (adica s-ar fi rotit in jurul propriei axe, ea ar fi nascut a doua umanitate !
- Daca Marte ar fi fost ceva mai masiv, ar fi nascut si ea o a 3-a umanitate ! wink.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.