Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Francmasoneria In Cuvinte Si Imagini
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului > Francmasonerie - Istoric, Evolutie, Dezbateri.
Pagini: 1, 2, 3
SEMANTIC
am incercat dar situ www.francmasoneria.ro este "indisponibil momentam"
callisto
smile.gif interesant dar nu stiu cati dintre voi stiu : pentagonu si casa alba sunt conduse de francmasoni sau evrei, si nu e numai opinia mea , am vb si cu niste profi de istorie care sunt mult mai doxati decat mine, si ei ai cam aceeasi parere, sincer nu stiu ce sa cred , cine stie cam orice e posibil cu evreii astia pana la urma eu nu am vazut unu sarac, toti de prin america sunt super bogati bancheri , directori , actionari la firme f cunoscute, si ei sunt mult mai uniti decat celelate popoare care totusi au o "tara"
carpatic
Minerval, J. de Molay a fost ultimul mare maestru, semnificativ si cunoscut pentru faptul ca a bagat in mormant Ordinul. Tocmai pentru ca istoria ne-a pastrat numele lui mai presus decat cele ale altor mari maestri el e asociat cu inaltele ritualuri. Sau ma rog, "inaltele ritualuri", dupa gustul fiecaruia. Molay, un bancher rigid si incapabil sa isi dea seama cum se joaca politica, prins intre Clement V si Filip cel Frumos si crezand ca-si permite sa le dea cu tifla amandorura, a sfarsit lamentabil, marturisind tot felul de mascari, retractandu-le si revenind iar, intr-un act care cu greu poate fi numit inconstanta si cu mult mai mare usurinta instabilitate psihica sau lasitate crasa. Erau oricum apuse de oaresce timp vremurile glorioase ale luptei pentru Ierusalim sau Accra si cavalerii luptatori can pierisera din Ordin.
Ordinul de Malta daca a fost atunci e in continuare cu siguranta masonic. La urma urmei sunt urmasii directi ai Ospitalierilor si mostenitorii cel putin a averii Templierilor.
ROrtodox
Desigur, masoneria este anticrestina, nu-i nici un dubiu: http://despremasonerie.go.ro .
Minerval
Templierii, draga Carpatic, au fost pecetluiti de catre armatele lui Clement V tocmai pentru avutia lor, iar acest act a fost pus pe seama unei rafuieli politice, istoria spalandu-se pe maini. Nu a murit ca un las, ci ca un aparator al dreptatii si libertatii! Exista multe masluiri in randul datelor istorice fapt pentru care nu voi sta acum la puricat in parte. Este de dedus faptul ca acest Ordin a fost sustinut datorita rolului sau atat in plan politic cat si religios.

Sa ne gandim la un imprumut de la banca. La scadenta trebuie sa platesti imprumutul ori bunul cu care ai girat ti se confisca. Fireste, cazul trebuie interpretat si adaptat.

Clement a considerat ca atat timp cat are armatele cumparate din banii Templierilor, calugarii nu vor putea raspunde unui posibil atac, iar lacomia clericeasca l-a indemnat catre a lua toata bogatia veritabililor "bancheri" medievali.

F.'.
Minerval
Adresa mentionata de Rortodox prezinta povestile vulgare ale unei persoane demente si paranoice.
Draga Rortodox, masinatiunile tale grosolane sunt cunoscute deja pe francmasoneria.ro. Asadar, spala-ti rufele murdare in alta parte, de preferat un loc care sa fie ticsit de o gloata cu un grad de cultura si inteligenta aidoma profetului ortodox care imprastie veninul. In acest mod, toti veti avea dreptate si veti dormi linistiti sub plapuma calduroasa a ignorantei.


ps: daca fac mentiunea ca as fi evreu, ipotetic vorbind, te-ai sfii sa iti afisezi "uneltirile" in aceasta privinta?

F.'.
Minerval
Iata doar un mic extras din COHORTA ostracizanta a sitului mentionat de Rortodox. Cititi si radeti cu placere, asa cum de la Creanga nu s-a mai scris.

QUOTE
HARRY POTTER PROVOACA MIGRENE

            Promovarea magiei in randul copiilor, pentru a-i conduce de mici pe caile diavolului, are efecte distrugatoare asupra acestora. Iata proba! In luna octombrie 2003, cativa copii din SUA, care citeau cu insistenta ultima cartea a scriitoarei J.K Rowling "Harry Potter si Ordinul Phoenix", un cartoi greu de peste 1 kg si peste 800 de pagini imprimate, au avut dureri de cap foarte mari. Medicii care i-au consultat pe copii au ajuns la concluzia ca migrenele dure au fost provocate de lectura acestei carti. Ei au dat vina pe dimensiunile romanului care solicita un efort prea mare la copiii de 8-10 ani. Noi credem ca nu componentele fizice ale unei carti influenteaza covarsitor creierul, ci continutul spiritual al acesteia, duhul care se ascunde in spatele textului. Cum toate romanele cu Harry Potter sunt texte de initiere in vrajitorie, in subtextul lor salasluieste un duh rau, antihristic, demonul magiei, la prezenta caruia, sufletele curate reactionaeaza, se vatama, incearca sa se apere. Desi au suportat suferinte, copiii respectivi nu au renuntat la lectura cartii, ceea ce inseamna ca deja duhul viclean i-a luat in stapanire. Este foarte grav ce se intampla cu generatiile fragede care sunt rapite pe taramul desert al magiei. Un profesor din SUA a deshis deja un curs la facultate despre "stiinta", care se degaja din cartile cu Harry Potter. Omenirea e cuprinsa rapid si sigur de ravagiile vrajitoriei, o nebunie care pare fara leac. Leacul exista ("acest neam de demoni nu iese decat numai cu riogaciuni si post" [Mt 17:21]). Dar cine mai este dispus in lumea aceasta sa-l foloseasca ?


Iata adevarat proba a prostiei ce musteste in mintea acestui nefericit, ignorant si FALS apostol:
QUOTE
Medicii care i-au consultat pe copii au ajuns la concluzia ca migrenele dure au fost provocate de lectura acestei carti.

Acei copii nu erau obisnuiti sa citeasca iar efortul fata de care au fost supusi, fireste, le-a cauzat, pe baza stresului cumulat, durerile de cap de mai tarziu.

Chestiunea este ca la domnul Rortodox se petrece un lucru cu adevart inexplicabil!
Cum poate incapea un volum atat de mare de prostie intr-un cap atat de mic? king.gif

F.'.

Minerval
Rog insistent sa nu se stearga mesajele de mai sus. Acestea stau drept marturie intru sustinerea argumentelor mele. Daca, totusi, se considera inoportune fac apel sa se stearga si mesajele membrului Rortodox care contin atat mesaje implicite cat si explicite, cu trimiteri clare si evidente catre defaimarea unor nume, idei etc., lucruri care cad sub incidenta Regulamentului, vizavi de nerespectarea sa!

Asadar, mentiunile delirante in ceea ce priveste pseudolegaturile dintre evrei si masonerie rog sa nu fie luate in considerare ci sterse deoarece nu sunt conforme cu realitatea. Doar nu dorim sa cream o comunitate care sa se hraneasca din legende si care sa-si construiasca Adevarul din mituri?!

Shalom!
F.'.
ROrtodox
vreau sa comentez doar 3 chestiuni din mesajele tale, care merita stabilite:

1- nu am nimic cu evreii, domnule. ai citit undeva vreun pasaj antisemit din partea mea?
2- nu se va sterge nici un mesaj de aici, pentru ca am dreptul la libera exprimare si nu am ofensat pe nimeni. mi-am precizat punctul de vedere, chiar daca este unul contra.
3- stirea despre migrene o regasiti sin in Evenimentul Zilei, editia online, in ultima zi a lui octombrie, sau prima a lui noiembrire, nu mai stiu exact exact dar una din astea doua, la rubrica dedicata Halloweenului.

numa bine
atomixa
Copernic ash vrea sa te intreb ceva .....tot vorbiti de Jacques DeMolay..era cum ar veni conducatorul templierilor..dar nu inteleg legatura dintre templieri shi masoni...???nu shtiu prea multe nici despre una shi nici despre alta..
shi ash mai avea o intrebare daca ar putea careva sa imi raspunda..in ce consta initierea ???
mersi mult...
crome
Sunt oameni care de multe ori fac greseala de a isi exprima o parare (dreptul lor), fara a cunoaste fenomenul. Este de multe ori suparator pentru cei din jur. Nu sunt un cunoscator, nu sunt un erudit, dar ma intreb:
Ce inseamna initiatic ? (a fost folosit de citeva ori)
Insasi viata este un traseu initiatic. Multi din noi trec prin viata asta fara sa-si foloseasca la intrega capaciate tot ceea ce ne-a fost dat! Dorinta de cunoastere, spiritul analitic ne diferentiaza pe unii de altii.
Teoria conspiratiei este o moda. Nu neg conspiratiile care au existat de-a lungul timpului si vor exista in continuare.
Franc-mason are sensul de zidar liber si a fost creeat in timpuri stravechi de un grup de oamnei care nu erau altceva decit cei ce au construit unele din edificiile monumentale care ne incinta ochiul si astazi. Au ales sa isi pastreze si in acelasi timp sa-si impartaseasca secretele acestei meserii.
Nu vad nimic rau in a dori sa fii mai bun, sa tinzi spre perfectiune. Pentru mine este telul suprem (pentru ca perfectiune nu poate fi atinsa), este drumul pe care as dori sa merg indiferent cit este de greu.
Minerval
Saluti et Letitiae draga crome, si bine ai sosit pe topic Clopotel. thumb_yello.gif
In curand voi reveni cu anumite chestiuni ce tin de alchimie, de mari maestri precum rosicrucianul Saint-Germain si atari elemente de ceremonie. Fireste, franturile de informatie vor fi abstracte, simbolice, putand fi descifrate doar de cei ce poseda "cheia" codificarii ca atare. Insa asupra acestui demers inca nu sunt sigur.
O seara minunata in continuare.

F.'.
thunder
QUOTE (ROrtodox @ 29 Feb 2004, 03:45 PM)
Desigur, masoneria este anticrestina, nu-i nici un dubiu: http://despremasonerie.go.ro .

- as dori sa te corectez. masoneria nu e anticrestina, e antidivina !

- am studiat si eu putin site-ul pus de tine ca link, insa alaturi de afirmatii autentice si viabile in ceea ce priveste caracterul nociv si chiar malefic al masoneriei, se afla si aberatiile si crasa ignoranta pseudo-spirituala si fanatico-crestina a unor necunoascatori in domeniul ezoterismului.

- dpdv al meu, acest site si multe altele de aceste gen, contin un amestec straniu de adevar si minciuna, pe care deocamdata nu il inteleg. Ce rost are expunerea unor adevaruri cutremuratoare despre un subiect anume (in cazul nostru despre masonerie) alaturi de o serie de falsuri si aberatii crincene ?!?! Religiosi sau nu, stim cu totii cine este "tatal minciunii" ... si ne intrebam mai mult retoric ... "de cind o imparatie lupta impotriva ei insasi?"

- parerea mea este ca daca autorii acelui site ar fi creat si un forum de discutii informatile lor ar fi avut un impact mai puternic si "feedback-ul" lor ar fi produs o multime de reactii si evidentieri si trieri ale acelor adevaruri de erorile cuprinse n paginile site-ului. Stim bine ca niciodata un forum nu va putea fi in totalitate obiectiv, avind in vedere "orientarea" si "preferintele" administratorilor lor, dar cel putin ar fi adus o lumina suplimentara in cazul acestui subiect: "despremasonerie".

- in concluzie, eu personal consider ca e periculos si mesajul si existenta masoneriei, dar si a ORICARUI fanatic si habotnic (indiferent de religia careia ii apartine). De regula acestia nu accepta decit "viziunea" lor si reactioneaa dupa caz. Cei mai lamentabili sint cei "violenti", care te "injura" si te calomniaza doar pt. ca ai indraznit sa spui ceva ce e opus "credintei "lor ... cu sau fara (contra)argumente.
Minerval
Extrem de ciudata turnura. Se accepta minciunile lui thunder ce au crescut la veritabile calomnii judecabile in penal iar subsemnatului, cel care aduce la cunostinta aceasta incalcare a Regulamentului, i se sterge in mod deliberat redactarea. Este oarecum ingrijorator acest comportament din partea moderatorului acestui sub forum, insa mai trist este faptul ca mi se intareste o afirmatie mai veche, si anume aceea in care am precizat ca daca se va ajunge la tiranie in moderare se va incalca, practic, dreptul firesc, nescris, de libertate la cuvant si la opinie. Sa avem in vedere faptul ca tindem catre UE iar o asemenea atitudine grobiana nu va avea drept rezultat final decat indepartarea noastra de civilizatie. Aceasta comunitate virtuala este un dezmembramint al societatii reale, cotidiene. Sa se incerce sa se judece la rece toate redactarile inainte de a sterge in stanga si in dreapta. Este impardonabil ca o persoana sa te acuze fara a aduce nici cele mai modeste dovezi ori rezonabile, ci doar fictiuni menite de a crea o noua realitate, insa una bolnava la fel ca si posesorul imaginatiei cu pricina.

Dorim ca sa expunem informatii reale ori veridice sau se merge pe o lege cutumiara, pe legea traditiei, in care normele sanctionatorii ori sunt prea generalizante ori prea drastice?!

O zi buna.

F.'.
thunder
QUOTE (Minerval @ 8 May 2004, 05:24 PM)
Extrem de ciudata turnura.

- eu ti-am raspuns la "cererea" ta murdar facuta, cu mai multe dovezi si linkuri ... dar au fost sterse si ele la rindul lor.

- oricum, atitudinea ta este demna de dispret si arata o mostra de "manifestare si imagine masonica". Multumim pt. aceasta noua dovada !

- sa nu uitam catre ce fel de tiranie si dictatura ne indreapta guvernul mondial al masonilor.
March
Hai noroc Thunder,
Ia spune-ne tu te rog ceva despre aceasta dictatura si tiranie spre care suntem impinsi de guvernul mondial al masonilor ! rolleyes.gif tongue.gif
gio19ro
Tirania si dictatura se manifesta prin persecutarea si desfiintarea tuturor organizatiilor mai importante ce nu sunt aliniate.

Putini stiu faptul ca scandalul cu Meditatia Transcendentala a pornit dupa ce Maharishi Mahaj Yogi a iesit din "fratie", ne mai dorind sa colaboreze cu masoneria si a trecut in randul "caramizilor refractare".
thunder
QUOTE (Minerval @ 8 May 2004, 05:24 PM)
Se accepta minciunile lui thunder ce au crescut la veritabile calomnii judecabile in penal

- revenind la afirmatiile tale, as fi curios cum demonstrezi tu ca afirmatiile mele si alte multor guri de pe intreaga planeta sint mincouni, din moment ce sint aduse o serie de fapte, nume, persoane si evenimente de NETAGDUIT nici macar de masonii insasi.

- cit despre penal ... mai faci sa rid. Tu nu jignesti aici personal si in grup, pe cind eu am expus anumite afirmatii cu caracter informativ, pe care eu le numesc adevaruri iar tu falsuri.

QUOTE
iar subsemnatului, cel care aduce la cunostinta aceasta incalcare a Regulamentului, i se sterge in mod deliberat redactarea.


- pacat ca ti-a fost sters mesajul, caci el te evidentia mai bine, ce fel de om esti.

QUOTE
Este oarecum ingrijorator acest comportament din partea moderatorului acestui sub forum, insa mai trist este faptul ca mi se intareste o afirmatie mai veche, si anume aceea in care am precizat ca daca se va ajunge la tiranie in moderare se va incalca, practic, dreptul firesc, nescris, de libertate la cuvant si la opinie. Sa avem in vedere faptul ca tindem catre UE iar o asemenea atitudine grobiana nu va avea drept rezultat final decat indepartarea noastra de civilizatie.


- as vrea sa vad pe forumul masonic ca lasati mesajele anti-masone si demascatoare ptin care sa ne demonstrati "dreptul firesc, nescris, de libertate la cuvant si la opinie" de care tot pomenesti NUMAI cind iti sint tie si masonilor inclcate drepturile.

- nici mie nu mi-a convenit ca mi-au fost sterse mesajele de raspuns la mesajul tau (sters), de munca si timpul pierdut ... dar asta e ... pina nu va exista un forum unde fiecare sa-si expuna parerea fara a i se impune un "regulamant" ci doar un minim bun simt al cuvintelor si afirmatilor folosite ... folosim acest forum, bun sau rau, liber sau dictatorial. Daca esti asa de doritor de demascarea adevarului hai sa facem o lista sau un forum separat unde sa discutam "la singe" problema si imaginea masoneriei. ohyeah.gif drool.gif ph34r.gif

QUOTE
Aceasta comunitate virtuala este un dezmembramint al societatii reale, cotidiene. Sa se incerce sa se judece la rece toate redactarile inainte de a sterge in stanga si in dreapta. Este impardonabil ca o persoana sa te acuze fara a aduce nici cele mai modeste dovezi ori rezonabile, ci doar fictiuni menite de a crea o noua realitate, insa una bolnava la fel ca si posesorul imaginatiei cu pricina.


- Mihai ti-a facut un servici stergindu-ti mesajul, pt. ca sters si dovezile (putine in comparatie cu ceea ce exista pina in prezent) pe care eu le-am pus. Degeaba il "scupi" tu direct sau indirect, caci fara sa sti, el te-a ajutat pe tine si cauza ta. Ar trebui sa-i multumesti, nu sa-l acuzi de "dictatura", cel putin in cazul de fata. smile.gif

- eu am "acuzat" masoneria de a fi satanica. Ca tu vrei sa faci corp comun cu ea, e treaba ta. Am prezentat in mai multe rinduri faptul ca si masonii (de rind) sint mintiti si li se ofera o imagine mirifica a masoneriei, iar in spate e cu toul altceva. Nu esti tu cel acuzat de teluri malefice, ci gruparea masonica per ansamplu. In cazul tau, personal vorbind, consider afirmatiile si atitudinea folosita de "demasca" asa cum esti.

QUOTE
Dorim ca sa expunem informatii reale ori veridice sau se merge pe o lege cutumiara, pe legea traditiei, in care normele sanctionatorii ori sunt prea generalizante ori prea drastice?!


- iti urez ca TOT adevarul si TOATE realele informatii despre masonerie sa de afle pe intreaga planeta. Sa afle toate popoarelele lumii ADEVARUL, nu am meu, nu al tau ... ci ADEVRUL CURAT si PUR despre masonerie si actiunile ei. Vezi, am acelasi scop ca si tine ? jamie.gif
thunder
QUOTE (March @ 8 May 2004, 06:21 PM)
Hai noroc Thunder,
Ia spune-ne tu te rog ceva despre aceasta dictatura si tiranie spre care suntem impinsi de guvernul mondial al masonilor !

- nu pot, ca nu ma lasa Mihai. smile.gif

- Te rog insa (s)pune tu ceva despre minunatele efecte si rezultate ale unei conduceri totalitare ce a dorit in decursul istoriei sa conduca intreaga planeta. Sa-ti dau citeva exemple de persoane si conduceri totalitare, te rog insa completeaza tu cu ce mai cunosti:

- imperiile arhicunoscute (roman, otoman, etc)
- Napolen
- hitler
- Alexandru cel Mare
...
Minerval
Ziua buna.
Domnule thunder, toleranta masonica pentru profani, insa mai ales pentru anti-masoni, este de-a dreptul laudabila. Intrati, va rog, pe adresa www.francmasoneria.ro, in cadrul rubricii de forum, si convingeti-va de spusele mele. Veti gasi nu mai mult si nici mai putin de cateva zeci de redactari toate cu un continut jenent de mare de neadevaruri pe care genul dv. de oameni le considera ca fiind realitati.

Din nou fac apel la ratiune si cer insistent din partea dv. cat si a altor denigratori de a aduce dovezile dv. in fata. Pe scurt, care sunt dovezile ce va sustin pseudo-afirmatiile expuse de clica dv. de "oameni de bine"?

Mobilus in mobilae!
F.'.
thunder
QUOTE (Minerval @ 11 May 2004, 12:21 PM)
Ziua buna.
Domnule thunder, toleranta masonica pentru profani, insa mai ales pentru anti-masoni, este de-a dreptul laudabila.

- mi se pare o gluma sinistra ideea cu "toleranta masonica". sad.gif

QUOTE
Intrati, va rog, pe adresa www.francmasoneria.ro, in cadrul rubricii de forum, si convingeti-va de spusele mele. Veti gasi nu mai mult si nici mai putin de cateva zeci de redactari toate cu un continut jenent de mare de neadevaruri pe care genul dv. de oameni le considera ca fiind realitati.


- voi verifica si eu aceste spuse

QUOTE
Din nou fac apel la ratiune si cer insistent din partea dv. cat si a altor denigratori de a aduce dovezile dv. in fata. Pe scurt, care sunt dovezile ce va sustin pseudo-afirmatiile expuse de clica dv. de "oameni de bine"?


- am pus o serie de dovezi, Mihai le-a sters. Poate in alt loc, pe un alt forum, pe o alta lista de discutii publica ...
IO
"Jur sa servesc Ordinul si dupa moartea mea (!!!)" - Extras din juramantul Cavalerilor Templieri.

Comentarii, ceva...? tongue.gif
ROrtodox
Draga Thunder, nu stiu ce anume gasesti neadcvat pe despremasonerie.go.ro . Nu sunt fanatic religios, dar masoneria nu poate fi privita din alta postura decat ceea ce este: o pseudo-religie oculta, anticrestina ai carei plan este, dupa cum ai recunoscut, instaurarea Noii Ordini Mondiale. Daca ai ceva de obiectat cu privire la acel site, te rog fa-o aici, ca te pot lamuri. N-am inteles la ce anume te referi, avand in vedere faptul ca situl contine citate din cartile masonilor, nu scoase din burta, iar simbolurile de asemenea sunt masonice precum si oculta lor interpretare. Faptul ca acel site mai are lacune a fi adevarat, dar in orice caz NU cred ca ar contine atat adevaruri cat si neadavaruri, de vreme ce tot ce scrie acolo este preluat din documente OFICIALE. Sper sa te fi lamurit.


numa bine thumb_yello.gif
ROrtodox
"Jur sa servesc Ordinul si dupa moartea mea (!!!)" - Extras din juramantul Cavalerilor Templieri.

Comentarii, ceva...?"

<!> laugh.gif astia e masonii rofl.gif

<!> un eventual comentariu ar fi ca acela ce slujeste din aeasta viata diavolului ii va sluji si dupa moarte iar cine slujeste de pe aici lui Dumnezeu ii va sluji si dincolo. spoton.gif
thunder
QUOTE (ROrtodox @ 12 May 2004, 11:08 AM)
Draga Thunder, nu stiu ce anume gasesti neadcvat pe despremasonerie.go.ro .

- nu e locul si nici topicul specific unei astfel de discutii. Poate in alt topic, sau alt spatiu unde ne putem desfasura in voie. Aici nu avem o astfel de libertate.

QUOTE
Nu sunt fanatic religios, dar masoneria nu poate fi privita din alta postura decat ceea ce este: o pseudo-religie oculta, anticrestina ai carei plan este, dupa cum ai recunoscut, instaurarea Noii Ordini Mondiale.


- iata, pe scurt, cum vad eu lucrurile.

- la virful piramidei oculte satanice se afla lucifer, care are ca reprezentant in lumea fizica pe acel asa zis "antihrist". Mai jos, pe celelalte trepte imediat apropiate, se afla un anume grup de persoane la fel de malefic orientate. Acest grup are in comanda un alt grup mai mare, care e la curent cu orientarea malefica a "sefilor" si a lor in sine. Tot coborind treptele piramidei ajungem la baza ei, care este compusa din grupari si organizatii si persoane care NU AU HABAR de adevarata orientare a "piramidei" si a virfului ei. Pe masura ce treapta (gradul) este mai inalt, se intra mai in profunzinea si telurile "piramidei". Toti cei aflati in aceasta piramida sint in diferite proportii mintitii si manipulati. Cei de la baza sint cel mai tare mintitii. Printre cei de la baza se afla si masoneria si masonii cu grade mici.

- asa cum Dumnezeu spune ca nu doreste pedepsirea pacatosului ci indreptarea lui, la fel si eu nu doresc "uciderea" (pedepsirea) "masonului pacatos", ci trezirea lui la realitate, pt. ca el sa vada singur care este ADEVARUL. Pt. asta trebuie ca lui sa i se prezinte parti din acest adevar si treptat, functie de gradul sau de inteligenta si deschidere initiatic - spirituala, sa vada cit mai multe crimpeie din adevar. Cu toate acestea, integrarea lor fizic-subtila in egregorul masoneriei si acestei piramide cu greu, cu greu le va putea permite sa "vada" si sa inteleaga mai mult decit li s-a inoculat pina acum cu asa zisa "filozofie si istorie" fabricata de "filozofii si istoricii" masoneriei. Vei vedea de altfel aceasta si din reactia lor si a celor care sint promasoni fata de aceste afirmatii ale mele.

- pina una alta, nu avem cum sa facem un front comun in directia dezvaluirii adevarului referitor la masonerie intrucit mass media, bani si conducerea politica, armata, samd e in marea ei majoritate in mina lor ... iar "politica" lor a fost aceea ce a "dezbina si conduce", motiv pt. care i-a dezbinat pe mai toti cei care erau sau puteau fi "dusmanii" lor, accentinind aceste diferente si discordii dintre cei care deja au sesizat caracterul malefic al masoneriei, dar au convingeri sau chiar orientari spirituale diferite. Unii sint atei, altii sint crestini, altii hindusi, etc. Printr-o abila si concertata actiune de dezbinare a acestor "curente" si oameni, masonii au slabit forta si impactul acestor demersuri de demascare a adevaratei fate a masoneriei si celor care sint la virful ei, iar acesti "combatanti" anti-masonerie de cele mai multe ori "au muscat momeala" si au ales mai degraba sa se certe si sa fie dezbinati decit sa lupte alaturi in scoatera la suprafata a adevarului.

- la acest capitol al prezentarii adevarului site-ul de care vorbesti are destule scapari, mai ales in directia ezoterica si interpretarile in directia asta, unde se fac grave confuzii si erori de interpretare ... a imaginilor, simbolurilor etc. Repet, avem acelasi scop, scoaterea la suprafata a ADEVARULUI, culmea, si unii masoni de grad mic au acelasi scop, numai ca eforturile "combatantilor" nu sint puse pe aceiasi lungime de unda. Va veni si vremea aceea ... dar inca mai avem de asteptat ... mai ales ca va urma o perioada "de glorie" a masoneriei si piramidei in general, dupa care va urma colapsul (in prima faza a masoneriei, apoi a intregii piramide malefice), asa cum il prezinta dealtfel si Apocalipsa. Tocmai datorita eforturilor disperate de a pastra "ordinea" si de a o impune va atrage dupa sine o mai rapida cadere a acestei piramide.

- cu toate ca vor incepe destui masoni sa vada adevarul, nu de la ei sau de la "dusmanii" masoneriei va veni sfirsitul acestei grupari oculte, ci de la "parintii" ei, cei care sint in spatele masoneriei si la virful piramidei, si d'abia atunci vor vedea multi dintre masoni in ce erau bagati si in ce mod sinisru au fost mintiti si manipulati. Unii dintre ei sint chiar de buna credinta ... dar asta nu e suficient ... lipseste si cunoasterea adevarului, sau macar a unor verigi din el.

- de ex.: multi masoni de rind cred ca Noua Ordine Mondiala e un lucru bun si benefic. Ei chiar promoveaza aceasta idee, fara a stii cu adevarat care sint scopurile acestei "ordini" ... pt. ca au fost manipulati si dusi de nas cu tot felul de lozinci, cu toata inteligenta unora dintre ei.

QUOTE
Daca ai ceva de obiectat cu privire la acel site, te rog fa-o aici, ca te pot lamuri.


- nu e topicul bine ales, si nici locul. Crede-ma, nu s-ar tolera o astfel de discutie pe acest forum, decit pina la un anume punct. sad.gif

QUOTE
N-am inteles la ce anume te referi, avand in vedere faptul ca situl contine citate din cartile masonilor, nu scoase din burta, iar simbolurile de asemenea sunt masonice precum si oculta lor interpretare. Faptul ca acel site mai are lacune a fi adevarat, dar in orice caz NU cred ca ar contine atat adevaruri cat si neadavaruri, de vreme ce tot ce scrie acolo este preluat din documente OFICIALE.  Sper sa te fi lamurit.


- vom despica firul in 16 dupa ce vom avea locul si acordurile necesare celor care gazduiesc acele locuri (forum, lista de discutii ..etc).

QUOTE
numa bine


- asemenea ! spoton.gif
ROrtodox
unsure.gif foarte obiectiv ai analizat. din pacate nu ced ca voi mai fi in preajma sa despicam firul in 4... cat despre despremasonerie.go.ro el reprezinta o suma de articole, pozitii oficiale, despre masonerie. repet, a fi avand si lacune, totusi eu il consider obiectiv.


numa bine
Minerval
Fara atacuri la persoana va rog.
Minerval
Draga Mihai atacurile la adresa Ordinului masonic oare nu ies in evidenta?! Ce mai trebuie oare spus si demonstrat pentru a reliefa prostia monumentala si neadevarurile grotesti ce tot sunt redactate cu o nonsalanta teribila?!

F.'.
Mihai
Va invit sa atacati idei, nu persoane.
Minerval
De ce oare se tot uziteaza termenul "ataca", in loc de analiza ori dezbate?! Nu consider productiva o discutie in care gazda topicului indeamna la a se ataca fie si idei, in loc sa se discute pe marginea fenomenului ca atare. Nu cred ca este cineva in masura a ataca nimic de pe lumea aceasta, mai ales o "idee" precum cea masonica. Fireste, totul a pornit de la un gand care treptat s-a concretizat intr-un fenomen de mare amploare si vitalitate pentru societatea omeneasca. Sa privim cu toleranta si obiectivitate rece lucrurile si nu doar din dorinta de a mai ataca altceva, o gand razbunator inscris undeva la sfarsitul agendei.
Toate cele bune. wink.gif

F.'.
Mihai
Atac de idei la modul figurat desigur, o dezbatere care sa promoveze arta de a conversa. smile.gif
Prefer atacarea ideilor unui atac la persoana. wink.gif
March
Masoneria de partid si de stat

Hulita, temuta sau admirata, masoneria romana a fost declarata de guvern asociatie de utilitate publica. Astfel, banii nostri colectati de stat vor ajunge si la masonerie. Va intrebati de ce intra in lojile masonice politicieni analfabeti si mirlani cu bani , de ce vechii masoni sunt desgustati de ultimile evolutii ? Cum au intrat patrioti romani in masonerie pentru a fauri Romania Mare si cum a infiltrat Securitatea comunista cercurile masonice ? Nu ratati editia speciala a “Evenimentului Zilei” de luni , 17 mai,2004.
Minerval
Draga March, daca stirea pe care ai anuntat-o in redactarea de mai sus isi va gasi o rubrica in Evenimentul zilei inseamna ca vom fi in prezenta unei zile triste in presa romaneasca. Exista multe motive pentru a sustine aceasta afirmatie, insa cel mai proeminent dintre motive este, cu certitudine, mesajul populist degajat de o asemenea "insiruire faptica". Se poate spune ca inca se mai gusta stilul gazetaresc de senzatie...

ps: masoneria nu trebuie privita ca un adapost social ori financiar pentru nici un "marlan" cu sau fara bani, asijdelea nefiind nici macar capela ori scoala politica pentru patrioti de seama ori mai putin importanti; masoneria este o scoala spirituala, inainte de toate, iar demersurile sale sunt observabile in fiecare ramura ce tine de social, economic, cultural s.a.m.d.; din optica mea, mesajul cu stirea iminenta a Evenimentului am interpretat-o negativ doar pentru primul motiv, si poate cel mai important, de a se trece in prim plan evenimentele mai "intunecate" din istoria Fratiei decat nenumaratele sale realizari benefice si remarcabile pentru umanitate si viitorul acesteia.

F.'.

March
Maestre Minerval,

Nu mai e mult pana maine. Sa vedem ce zice ziarul si apoi mai discutam.

Dar ai putea sa ne spui mai multe despre felul cum conduce masoneria Chirovici si mai ales despre metoda lui de a initia ucenici "la vedere" ! Desigur ,cred ca ne poti povesti cate ceva in aceasta privinta , numai daca faci parte dintr-o loja din Romania.
Predatoru
HMMM...hmmm...*imi dreg vocea*...
Scuzati-ma ca intervin...Nu va suparati va rog mult...Dar ne aflam la o sectiune cu numele "Arte vizuale" ? Nu vreau sa va intrerup discutiile dar nu am mai vazut de mult o poza pe aici in afara de avatari.
Ma scuzati inca o data...
Predatoru
De fapt sunt doar cam putine poze...
March
QUOTE (March @ 16 May 2004, 05:39 PM)
Maestre Minerval,

Nu mai e mult pana maine. Sa vedem ce zice ziarul si apoi mai discutam.

Dar ai putea sa ne spui mai multe despre felul cum conduce masoneria Chirovici si mai ales despre metoda lui de a initia ucenici "la vedere" ! Desigur ,cred ca ne poti povesti cate ceva in aceasta privinta , numai daca faci parte dintr-o loja din Romania.

Ei, maestre Minerval ? Va ascultam. Ca doar aveti ce comenta pe marginea articolului. Cati "bazgani" credeti ca sunt infiltrati in lojile romanesti ?
Minerval
Ziua buna dragi membri.
Momentan nu am nici un raspuns la intrebarea ta March, nu din lipsa de idei ci din cu totul alte motive. Trebuie sa ma consult cu fratii ierarhic superiori pentru a ma putea pronunta asupra problemei la care faci referire. Iti multumesc pentru intrebare.
In curand vor aparea si imagini mai diversificate vizavi de obiectul initial al topicului.
Pe curand.

F.'.
March
Bine, am inteles. Poti vorbi numai cu bilet de voie. Cred ca nu faci parte din loja " kaki" ? tongue.gif


P.S. Te aranja mai bine fostul avatar. Parerea mea. biggrin.gif
Minerval
Draga March, insasi declinarea apartenentei mele la masonerie consider ca ar trebui sa dovedeasca faptul ca eu ma ghidez singur in orice decizie pe care o iau. Fireste, atunci cand intram intr-un spatiu ce are la baza o ierarhie bine determinata, este, in primul rand, de bun simt si apoi o datorie de onoare ca sa respect intrutotul regulile ce consolideaza comunitatea respectiva. In fond, unde am ajunge daca nu am avea respect fata de nimic si nimeni? wink.gif Ai interpretat eronat afirmatia mea insa te asigur ca in cel mai scurt timp voi intra in detalii. Pe moment, am o problema de ordin social, care surclaseaza pe cele "virtuale". O zi buna in continuare.

F.'.

March
Bine, atunci. Te asteptam si pe tine si pe Hampu. biggrin.gif
Raa
Salut
Pana sa raspunda Minerval, cum vi s-a parut articolul???
thunder
QUOTE (Raa @ 19 May 2004, 10:19 PM)
Salut
Pana sa raspunda Minerval, cum vi s-a parut articolul???

- care articol ?
March
QUOTE (thunder @ 20 May 2004, 12:48 AM)
QUOTE (Raa @ 19 May 2004, 10:19 PM)
Salut
Pana sa raspunda Minerval, cum vi s-a parut articolul???

- care articol ?

Cum, ti-a scapat 43.gif Citeste mai sus .
Fausta
nu am avut timp sa citesc tot de pe acest forum acum, dar voiam sa va spun ce am auzit eu...
cica masoneria romana ar fi de fapt un ONG mare shi cu acte in regula, in care intra cine vrea... probabil shi cershetorul de la coltzul strazii huh.gif
March
Despre " Masoneria de partid si de stat" citeste aici :

http://www.evz.ro/topstory/?news_id=154947
ROrtodox
articolul are si parti promasonice si antimasonice. e ca documentarele de pe discovery: nu trage linie, te lasa pe tine sa interpretezi. e cam dubios... Iata cateva pasaje din cartile masonilor.

Energiile lui Lucifer sunt in mainile sale, iar pentru a inainta, trebuie sa dovedeasca faptul ca le poate aplica asa cum se cuvine. Trebuie sa calce pe urmele stramosului sau, Tubal-Cain, care cu ajutorul zeului-Razboi, prin forta data de acesta, si-a infipt sabia intr-un plug.” [Manly p. Hall, 33rd Degree, K.T., Illustrations by J. Augustus Knapp, 32rd Degree, Macoy Publishing and Masonic Supply Company, Inc., Richmond, Virginia, p. 48; Emphasis Added].

"Sarpele este considerat pe plan universal ca fiind simbolul legitim al Francmasoneriei." [George Oliver, "Sings and Symbols, New York, Macoy Publishing and Masonic Supply Company, 1906, p. 36].

"Sarpele este simbolul si prototipul Salvatorului Universului, care rascumpara lumile dezvaluindu-se in fata creaturii si daruindu-i atat binele cat si raul."[Manly P. Hall, mason de grad 33, "The Secret Teachings of All Ages", the Philosophical Research Society Press, p. IXXXVIII].

Dar, Albert Pike, cel mai respectat mason de grad 33 din toate timpurile afirma si mai blasfemitor. Iata cum descrie acesta, sarpele care isi mananca din coada, Ouroboros, "Este trupul Duhului Sfant, factorul Universal, sarpele muscandu-si propria coada". ["Marals and Dogma", p. 734, teachings of the 28th Degree].

Sper ca prin asta cine doreste sa vada va vedea.
March
QUOTE (ROrtodox @ 20 May 2004, 02:19 PM)
articolul are si parti promasonice si antimasonice. e ca documentarele de pe discovery: nu trage linie, te lasa pe tine sa interpretezi. e cam dubios...


Ba nu-i dubios de loc. Ce concluzie doreai sa traga ? Arata foarte clar in ce hal a ajuns masoneria din Romania, adica de partid si de stat , sub conducerea lui Chirovici. Au fost acceptati , "la vedere", tot felul de analfabeti, mitocani, securisti si turnatori, aplaudacii , cu sort, ai regimului pedeseilor ! 6.gif Ma mir ca , pina acum, Vanghelie a ramas pe dinafara !
Minerval
Seara buna.

Draga March nu cred ca e cazul sa dramatizam chestiunea initierilor in masoneria romaneasca. In primul rand, nu domnul Eugen Chirovici este raspunzator pentru situatia actuala a Romaniei ci ideologia altor Mari Maestri din trecut, ideologie bazata pe dorinta alinierii Ordinului masonic roman la cele din tarile civilizate. Fireste, acest lucru nu va fi, inca, posibil tinand cont de mersul economiei din prezent, insa eforturi considerabile se fac pentru grabirea lucrurilor. A doua la mana, fratele Eugen Chirovici este un om de onoare, un om integru, iar orice persoana care il cunoaste ori care ii va citi performantele profesionale cat si memoriul sau de activitate va fi, neandoios, de acord cu cele scrise de mine in aceste randuri; asadar acuzele vizavi de respectabilul frate mentionat, precum ca acesta ar fi integrat ori sustinut acceptarea in cadrul Fratiei a atari persoane cu un caracter moral dubios, sunt doar simple speculatii gazetaresti.

Un ultim mesaj este adresat domnului Sereneti. Draga membru al Hanului va sfatuiesc sa va informati inainte de a va pronunta. In fond, inainte de a vorbi mintea dvs. va transmite gandurile la creier, acesta din urma materializand ideile ori gandurile in vorbe. Respectati, va rog, aceste etape firesti ale dialecticii si nu numai, in buna masura, a oricarui discurs civilizat. Cercetati, in prealabil, daca ceea ce ati asimilat este real ori se situeaza pe un plafon de cunostinte verosimil. De altfel, o regula din matematica chiar indica la a se cerceta totul, inainte de a propune o concluzie ori potentiala solutie.

F.'.

ps: cine doreste sa observe anumite simboluri masonice exprimate liber poate comuta lejer pe canalul PAX pentru a se informa despre anumite chestiuni comune atat masoneriei cat si marilor religii ale lumii; din pacate, nu sunt la curent cu toate emisiunile ce fac referire la ce am mentionat in randul de mai sus; trebuie luata, in parte, fiecare emisiune.
ROrtodox
si ce ma intereseaza pe mine cine face parte din masonerie? ce-mi pasa ca e analfabet sau nu? masoneria este oculta si isi va duce la indeplinire scopul indiferent de ce membri are.

minerval, nu ne mai aburi ca nu este francmason, ca esti! una la mana; doi, ce vrei sa zici prin faptul ca masoneria are simboluri comune cu marile religii? adevarul sta cumva in maretie? daca sunt mari nu pot fi pe dinafara, sau ce? nu uita ca asa zisele mari religii sunt si pagane si oculte. yikes.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.