QUOTE
plaintains
- Ca tot intreba cineva pe aici despre ele, am aflat vara asta cum se gatesc - de la fostul coleg de apartament, om din Nigeria
Si sunt superbeeeeeeeeeeeeeeee la gust
Trebuie sa fie coaja lor galbena, caci trebuie sa fie cat mai coapte cand le gatesti - altfel nu au acelasi gust minunat (a incercat "blonda" de mine sa le gateasca si verzi
nu merge
)
Le cureti de coaja, le tai feliute - dar nu rondele, ci "pe lung" - sa nu fie nici prea groase nici prea suPtiri (in ianuarie o sa cumpar cateva si le gatesc si le pozez, sa vezi ce spun ), feliutele sa fie mari cam cat degetul tau mijlociu si le presari cu sare dupa gust, apoi le azvarli la misto
in tigaia cu ulei incins. Uleiul nu trebuie sa fie baltit, dar nici sa-l cauti pe sub bucatile de plaintains. Se prajesc pana cand capata o culoare aramie si se papa ori simple, goale, ori ca si garnitura la orice alt fel de papa - de la orez pana la cirobe, daca asa ai chef - dap, am incercat cu ciorba si sunt bune in loc de paine
Stiu ca am venit cam tarziu cu reteta, dar din pacate abia acum am vazut subiectul, mai ales pentru ca eu caut in disperare o reteta de sarmale care sa fie asemanatoare cu ce facea mama acasa si nu gasesc
Deci
din ce facea mama, eu stiu asa:
- carne de porc amestecata cu carne de vita
- ceva morcov
- ceva ceapa
- ceva orez
- bulion si rosii
- varza - dar n-am murata aici, deci am posibilitatea sa iau doar naturala si sa o oparesc in apa, nu bors, ca nici bors n-am de unde lua acum
- piper, dafin, patrunjel, sare
- un ou sau doua, in functie de cat de mare e compozitia, sa tina totul unit.
Din cate imi amintesc, se amesteca toate ingredientele si apoi se pun in foile de varza oparite.
Dar pe net am gasit ca se caleste ceapa, se opareste orezul si altele de genul - de care eu una nu-mi amintesc, iar pe mama n-o pot suna...
Asa ca... Help?
Am uitat sa spun ca-mi trebuie totul gata pe 30 decembrie seara, adica maine