HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dezbateri Filosofie

Acest subforum este destinat dezbaterilor filosofice. Pentru discutii religioase va initam sa vizitati subforumul Universul Credintei.

18 Pagini V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Homosexualitatea Si Morala
(Afrodita)
mesaj 20 Aug 2003, 11:12 AM
Mesaj #106





Guests






Deh, se pare ca nu m-am facut inteleasa.Ins , ceea ce ai zis tu pe cateva randuri, io am incercat sa scot din explicatiile mele pt ca tot omu' care a ajuns in clasa a 12-a a facut genetica si stie asta: la fecundare, zigotul obtinut va fi ori xx ori xy ori x0 (de asta ai uitat, se vede)Sa luam zigotul xy: ca sa devina barbat, asa cum ar trebui , dupa primele 4 saptamani de sarcina in care e invadat cu hormoni feminini, el ar trebui sa primeasca si proportiile celor masculini necesari masculinizarii.Daca nu primeste pt creier tot ce ii trebuie, atunci ramane cu hormonii feminini care i-au setat creierul sa gandeasca ca unul de femeie.Etc, ca tot am explicat.Asta am zis asa, ca o adaugare, poate vei intelege ce vreau sa zic.Si am discutat doar din punct de vedere hormonal, pt ca nu sunt doctor cercetator sau mai stiu eu de care, ca sa vin cu argumente in toate planurile posibile si existente dezvoltarii unui fat si "programarii lui genetice".
Si mai stii ceva? Orice mi-ai zice, nu ma poti lamuri de ce esti atat de pornit pe homosexuali, in general.Si tot orice mi-ai zice, nu ma poti convinge ca un om normal poate alege sa faca sex cu altul de acelasi sex si nu ma poti convinge nici ca sunt nebuni sau schizofrenici sau mai stiu eu cum, pt ca in afara de orientarea sexuala diferita de a celor straight, nu au nimic diferit fata de noi, "astialalti, normalii".
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 27 Aug 2003, 08:21 AM
Mesaj #107


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



QUOTE (Figaro @ Jul 16 2003, 01:23 PM)
Un subiecat care nu lipseste de pe forumurile de acest gen. Din punct de vedere crestin pozitia Bisericii e cunoscuta: homsexualitatea este un pacat impotriva firii. Astept opinii pe acest subiect care, in ciuda aparentelor, poate naste discutii interesante.

Popii vorbesc inca o data pe nas, asa cum cinta wink.gif
Doua persoane majore fac in privat ce vreau muschii lor (desi mie personal imi vine greata doar cind imi imagnez mad.gif )
In acelasi timp, manifestarile excesive ale homosexualilor, care confunda libertatea cu obtinerea de privilegii, sint de condamnat wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
unreal
mesaj 27 Aug 2003, 02:39 PM
Mesaj #108


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 32
Inscris: 26 August 03
Forumist Nr.: 673



Homosexualitate ?? Hmmm Imi aduc aminte de un banc : Bula catre Strula :bey Strul eu imi fac bagajele si plec din tara asta . Bey de ce mai Bula ? Pay din cauza homosexualilor . Cum adica may Bula? Pay inainte de '89 era interzis , dupa '89 a devenit legal si la cum merge treaba e momentul sa plec inainte sa devina obligatoriu.
Cam asta ar fi problema dupa mine. Nu am nimic impotriva lor dar prea se baga in viata mea toata ziua. Sa fca separat posturi de televiziune pe homo, biserici pentru ei , daca e nevoie tot ce vor da sa nu imi f**a mie toata ziua ca de ce nu le dau dreptu ala sau alalt sau mai stiu eu ce. Daca s-ar putea sa facem si o country a lor (pe linga Israel) si sa-si faca tot ce doresc. Putem face chiar o noua nationalitate nu ma deranjeaza...dar Sa Nu Aud Niciodata De Ei , sa nu ii vad , sa-si educe copiii facuti de ei cum vor (apropo poate se face vreo apropiere gay - lesbi) si sa nu imi explice tainele 'amorului' lor. As propune sa facem impartirea asta cit mai rapid ..sau putem face tara oamenilor fara inlinatii din astea si ma carabanesc eu acolo ca sa nu zica cineva ca ii excludem din societate, stigmatizam sau orice scuza. Asa cum eis unt liberi sa faca ce vor am nevoie si eu de libertatea asta sa nu ii vad, aud, miros in fine sa pot considera ca pentru mine nu exista. Dar din pacate zilnic imi este incalcata aceasta libertate 50.gif . Asa ca presupun ca singurul lucru care imi ramine de facut e (homo wub.gif 51.gif eu).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 27 Aug 2003, 02:39 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Copernic
mesaj 31 Aug 2003, 09:03 AM
Mesaj #109


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 669
Inscris: 13 July 03
Din: Romania, Galatz -anul 6003
Forumist Nr.: 455



Precum Atlas se pare ca voi sustine sirul ideilor. Arunc acilea continuarea topicului... Sa defalce careva cei doi termeni -Morala , Homosexualitate- dupa care sa incerce sa redea, cat mai fidel posibil, o explicatie cursiva, coerenta si verosimila in ceea ce priveste termenii susamintiti. Odata afland ce inseamna cei doi termeni, si prin aceasta nu ma refer la "definitii", avem o baza de pornire catre alte polemici. Dar, asa cum explicarea Moralei va aduce inerentele sale contradictii, la fel cum pe marginea fenomenului homosexualitatii inca se vor mai bate oameni cu pumnii in piept ca ei au dreptate si nimeni altul, se prea poate ca discutia sa aiba viteza Reformei din Romania actuala ori al ridicarii nivelului de trai din prezent. Oricum ar fi sa speram ca totul va converge catre mai bine...


[Undercover Brother]
---------
SOLID!
---------


--------------------
Citeste Regulamentul Hanului!
Sprijiniti emanciparea Femeii!
<Iubirea este singurul act rational. Las-o sa intre in tine.>
.'.Animus In Consulendo Liber.'.
.'.Deus Meumque Jus.'.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
menthoru'
mesaj 8 Sep 2003, 10:16 PM
Mesaj #110


Domnitor
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.033
Inscris: 3 September 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 706



Imi exprim si eu parerea. Homosexualitatea mi se pare imorala, ne-naturala si nu-mi face placere sa-i vad pe homosexuali. Totusi au dreptul sa decida, si daca au bunul simt sa se manifeste in intimitatea locuinteleor lor dpdv sexual este beton.
In rest, n-am nimic cu ei ca oameni. Unii sunt chiar fun.


--------------------
I have given it much thought / It seems, disaster must come / At best, only postponed / Shaolin Kung-Fu to survive / Must now be taught to more young men / We must expand, get more pupils / So that the knowledge will spread
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fericita
mesaj 15 Feb 2004, 01:31 AM
Mesaj #111


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 114
Inscris: 3 December 03
Forumist Nr.: 1.360



Faza din "Prietenii tai":
Ross si cu prietenul lui se intalneau cu aceasi fata si nu stiau.
Afla pana la urma, se sfatuiesc ei si unul zice:
"Eu cred c-ar trebui sa privim problema obiectiv."
"Da si eu. Si ce propui?"
"Eu cred ca eu ar trebui sa ies cu ea."


"Manualul micului moralist" flowers.gif
(ca sa se stie de la inceput... iubesc o fata - sa-mi iertati gramul de subiectivism)

Moralitate o asociem cu lucrurile care ne plac, sau care ne afecteaza in mod placut. Pentru extremisti, cu tendinte fanatiste, moraliatea poate sa nu tina neaparat de placere sau placut. "Starea lor de bine" a moralului poate fi si autoflagelarea. Dar asta este alta poveste... Oricum n-am de gand sa ma privez de "apucaturile" mele flagelandu-mi fiinta intru descoperirea dimensiunii mele "superioare". Cum spuneam, moralitatea o asociem cu lucrurile care ne plac. Cui ii place sa si-o ia pe la spate sau sa-si imagineze asa ceva? Homosexualitatea, se zice, este impotriva firii si imorala, dar daca cosmetizam putin situatia si in loc de doi punem doua, si in loc de doua grasane (scuze) punem doua "prospaturi" se stie ca acelasi act va fi mai putin imoral si mai putin grav sau poate chiar educativ pentru unii! Acum sa fim seriosi cui nu-i place voluptatea si "serpuirea" aceea a femeii, si privirea aceea imprevizibila pe care trebuie s-o patrunzi si care defapt spune tot, ca nu m-am putut abtine?! Deci in cazul asta si homosexualitatea masculina ar trebui tratata la fel ca si cea feminina sau cea feminina la fel ca cea masculina, daca vorbim serios de norme morale.
Din ce am spus aici reiese ca eu, fiind cu o fata, ma consider anormala. Bineinteles ca nu. Am vrut doar sa sesizez, ca incercarea de a propovadui lumina lui Dumnezeu pe Han si a moralei crestine prin discursuri bombastice este greoaie si superficiala si cat de influentabile si subrede sunt demonstatiile moralitatii care se contrazic intruna - un fel de "profetii la colt de strada", iertati-mi sinceritatea. Moralitatea, dupa parerea mea, este un concept extrem de flexibil, care se formeaza in timp pe baza de interactiuni umane nu de demonstratii teoretice, iar incercarea de a-i da o unica forma care sa se aplice ca o formula matematica este o ingustime mai degraba a caracterului decat a creierului necunoscator. Este foarte complicat, dupa parerea mea, sa stabilesti clar frontiera unde moralul trece in imoral. Termenul de "moral" este asociat in practica cu normalul", iar normalul apartine "celor multi". Ne forman raportandu-ne la societate? sau ne asumam consecintele faptelor noastre in societate? Una e sa fiu normala si morala si alta e sa fiu considerata astfel prin normele unei "societati sanatoase" si ignorante. Atata vreme cat ceea ce faci este un lucru normal poti sa te consideri un om moral. Fiecare dintre noi avem moduri diferite de a ne manifestea normalitatea cu consecintele aferente in societate si de a interpreta si respecta normalitatea altora. Nu-mi pot impune normalitatea/moralitatea mea, nu pot pretinde nimic, dar atata vreme cat nu afectez, fizic, spiritual, intelectual pe nimeni si nici integritatea mea fizica si spirituala, ma consider morala si normala si nimeni la randul sau nu are dreptul sa-mi impuna nimic (cand acuza, impune, desi este un drept si asta pana la urma).
Imi este greu sa vorbesc despre homosexualitate in general, desi iubesc o fata, dar nu am astfel de cunostinte nici fete nici baieti si deci nu stiu ce anume gandesc ei cu privire la subiect desi nu cred ca sunt departe de mine. Fiecare om are dreptul sa se manifeste precum ii dicteaza propria-i natura atata vreme cat nu-si afecteaza semenii (nu numai fizic). Pedofilului, mult-discutatului pedofil, gramajoara aia de constiinta, natura ii dicteaza ce-i dicteaza, dar iata ca felul lui de a se manifesta are consecinte tragice. Este deci logic ca un pedofil sa nu fie normal la cap in sensul malefic, ce naiba. Si ca sa nu uit celelalte "delicii sexuale" care-l obsedeaza pe Figaro, in comparatie cu pedofilii, zoofilii si necrofilii, nu provoaca tragedii printre semeni dar nu inseamna ca ceea ce fac ei e moral (ma distreaza chestia asta cu "semenii") cu toate ca nu cred ca merita pedepsiti de lege sau privati de alte drepturi sau spre exemplu nici pedofilii care-si franeaza pornirile, daca exista asa ceva. Oare zoofilul se autoconsidera moral? sau i-a luat D-zeu mintile?. Ati vazut pe cineva care sa militeze pentru drepturile zoofilului asupra propriului animalut sau pentru recunoasterea drepturilor unei familii de incestuosi (nici termenul de prejudecata nu este bine definit, se pare)? Si totusi aici e vorba de animale, morti, etc. etc.! Noi vorbeam de sex intre... oameni maturi cu discernamant si mai rau cu... constiinta. Eu nu cred ca un om poate sa IUBEASCA un mort sau un elefant. Asa ca va rog, cine a apucat sa-mi citeasca postarea, lasati grozaviile la o parte, desi limita dintre moral/imoral este extrem de subtire (fetisisme, sado-maso) sunt sigura ca stiti cum stau treburile defapt cu homosexualitatea fata de pedofilie. Poate problemele de tip genetic, poate, ar trebui mentionate in cazul fetelor baietoase si baietilor cu trasaturi feminine, care desi nu-s pe gustul meu, nu consider ca e ceva de acuzat (ei nu sunt de vina, natura lor e de vina fata de a noastra. Ce facem, dam vina pe Dumnezeu?). Am vazut ca tot va atarnati de biserica, de genetici, legi, psihanalize si pedofilii cu argumente unele bune (nu am zis in favoarea homosexualitatii) altele mai mult sau mai putin rasuflate. Sau poate, unii, nu ati reusit sa treceti mai departe de psihologia clasica, care se baza, stiti voi mai bine, pe morale bisericesti despre care dezbateti cu infocare spre cunoasterea Adevarului. Si electro-socuri? Moralitatea si imoralitatea se afla aici si acum la indemana oricui, dar nimeni nu vorbeste despre. Moralitatea tine de oameni si de relatiile dintre acestia.
Moralitatea nu tine de genetica, nici de norme bisericesti, care nu cred ca sunt posibil de interpretat de catre o persoana care nu crede, pentru ca intr-un fel tine de revelatie, parerea mea. "Desi, a fi homo nu inseamna ca stai super cu morala...Deviatie sexuala? Poate..Mai bine zis genetica..." - ce legatura are genetica ta cu morala? L-as respecta enorm pe acel om care, desi nu e deacord cu lesbianismul, m-ar face sa ma gandesc macar o secunda daca ceea ce fac eu este bine. Si nu mi-l imaginez nici criticand, nici acuzand, nici facand pe desteptul cu morala sanatoasa si nici rasfoind Biblia caci "incurcate-s caile
Domnului", mai degraba adoptand atitudinea ei. M-am intrebat de o groaza de ori daca ce fac este bine, daca nu sunt egoista in iubirea mea, si apoi m-am rugat, m-am rugat sa-mi dea mie toate pacatele ei daca traim iubirea in pacat (scuze ca suna prea personal). Suna a cliseu pentru unii dar iubirea este singurul lucru care ne umanizeaza, si nu ne face sa fim doar niste "animale inteligente" cu unic scop - reproducerea. Moralitatea omeneasca (nu Marele Adevar) nu tine, am zis, de norme bisericesti si teorii stiintifice (daca genetica spune ca esti moral esti moral? sau nu, daca Freud zicea ca ai sechele din copilarie esti imoral?? Daca in minunatele Sodoma si Gomora era orgie totala ar trebui sa ma simt in vreun fel?).
Adica in functie de rezultatele testului pe musculita aia de otet eu sunt morala sau nu?! sa zicem asa: testul iese ca musculita e "homosexuala" pe baza de gene "deviate", test aplicabil si la oameni; sunteti multumiti ca ati avut dreptate si ca in sfarsit s-a facut dreptate ca genele sunt "mutatii"; dar daca prin cine stie ce fenomene fantastice, musculita homosexuala se dovedeste a fi perfect normala cu genele, ipotetic vorbind pentru ca e foarte posibil sa existe o diferenta intre noi la nivel de gene; oare a-ti accepta ca in sfarsit s-a facut dreptate?; sau vorbeati doar de dreptatea voastra?? Toti, oameni buni, sunteti de acord, va fastaciti nitel ca sa fiti in pas cu vremurile (ma scuzati ca-s dura desi nu cred ca-s nesimtita), pana incheiati inevitabil si paradoxal: "Eu sunt de acord, ii consider niste persoane normale... desi sunt o categorie aparte...". Pai tocmai
asta e ideea ipocritilor! Democratilor! Suntem exact la fel ca valoare umana, inteligenta etc. indiferent de parerea teoriilor pe care nu-s in masura sa le contrazic si probabil sunt adevarate, desi mi se pare ciudat ca in spatele moralitatii voastre sa dicteze moralitatea altora si este normal ca sa nu-mi placa sa aud despre mine ca sunt "deviata" (fata de normalul relativ?) sau ca cine stie ce probleme psihice am. "Apoi m-am mirat foarte mult de ce a scris (pe un alt forum) o tipa care locuieste in America, si anume ca acum homosexualii vor ca toti preotii/pastorii care nu vor fi de acord sa oficieze unirea lor in biserica sa fie demisi din functia de preot pe care o detin. Nu stiu daca e adevarat, dar daca da, e penibil." - Daca zici ca ti se pare penibil presupun ca actul casatoriei are o oarecare importanta pentru tine. Pentru ei de ce n-ar avea? E un fel de "primeste-l pan' la usa dar nu-l lasa in casa". Bineinteles ca biserica nu va fi in veci de acord cu homosexualitatea si, asa e, e penibil modul in care unii forteaza lucrurile. Banuiesc ca asta ti s-a parut tie penibil, Iarina. Continuand... Felul inocento-parsiv in care ne-npungeti cu propriile noastre potentiale defecte irecuperabile "Eu sunt deacord... dar nu sunt deacord sa intre in politica", nu-l inteleg. Poate aveti nevoie de cei deviati pentru a va garanta moralitatea, caci, ca sa fiu in ton cu religiozitatea
unora dintre voi, pacatul de a face sex cu persoana de acelasi gen este mai mare ca... pacatul, de a-ti insela nevasta!!! sau sex inaintea casatoriei!!! sau a face sex fara procreare!!! sau avortul, exact avortul!, evident ca cel premeditat, si e bine de stiut ca nu sunteti cei mai pacatosi dintre pacatosi. Ma intreb cati au curajul sa-si asume pacatele. Ma rog... homosexualitatea, nu moralitatea, este un subiect mult prea complicat care tine de toate domeniile si mai ales, cine stie, de umanitate si poate am facut o imprudenta sa ma avant astfel, dar m-am bazat pe propriile-mi cunostinte mai mult sau mai putin obiective, dar nu mai putin adevarate si sper sa nu fi lasat impresia unei "a doua morale". Se pare ca simtim nevoia sa ne raportam la valori fixe, iar umanitatea este una din acele valori care nu stau scrise in carti speciale si ar trebui sa evolueaze constant. Desi nu va deranjez, avand o relatie cu o fata, desi nu va afectez nici macar indirect, cum se face ca eu ma simt afectata de voi? (sper sa nu vina nici un destept si sa-mi atraga atentia ca e problema personala)
Am citit undeva o chestie misto care nu are legatura cu topicul dar nu-i nimic:
"Atata vreme cat pe lume sunt lasati copii sa sufera, iubirea adevarat nu exista".


--------------------
"Zambeste mereu...caci nu stii niciodata cine se va indragosti de zambetul tau." Garcia Marquez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nana Floare
mesaj 16 Feb 2004, 07:17 PM
Mesaj #112


Debutul Fulminant
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 2.165
Inscris: 12 September 03
Forumist Nr.: 757



as fi vrut sa scriu ceva, dar nu mai am nervi dupa cat de greu reusesc sa trimit un mesaj...Oricum, un desen care-mi place...un baiat gay scriindu-le parintilor o scrisoare de coming out...

user posted image
...............................................................................................................

Si o intrebare despre vinovatia resimtita de tinerii cu vagi tendintze gay:

FEELING GUILTY ABOUT "GAY THOUGHTS"


Dear Alice:

I'm a fifteen-year-old male teen who recently had a mutual masturbation experience with a male friend of the same age. Although I have always been interested in girls, now when I masturbate, I fantasize of having sex with another boy -- like my friend. But, when I finish masturbating, I feel guilty about my gay thoughts. I don't know what is going on, am I gay or bi? Should I have sex with another man? What can I do?

Sincerely,
Guilty Teen


Dear Guilty Teen,

First, Alice offers you these thoughts about guilt from British psychiatrist, R.D. Laing:


"True guilt is guilt at the obligation one owes to oneself to be oneself. False guilt is guilt felt at not being what other people feel one ought to be or assume that one is."

You might take some comfort in knowing that both your same-sex mutual masturbation experience, and your "gay thoughts" when self-masturbating, are shared by many. Some of these guys get happily married to women, have kids, raise cocker spaniels, and so on. Others have relationships with guys, live together, and sometimes marry and have children. Still others deny and hide their feelings -- whatever those feelings might be -- and often become unhappy because they are not true to themselves and others. Some younger and older men feel strongly about publicly identifying themselves, in some way, as gay, straight, or bi, while others are content with living their happy lives in private.

All of this is to say that your interest in girls may continue. You may still fantasize about guys, and maybe you'll even have sex with other men. It's all up to you -- from the people you have sex with, to those with whom you share your feelings, to who and what you decide to call yourself. Your confusion and desire for answers about your sexual feelings are certainly understandable, but your willingness and ability to express yourself, as you have to Alice, will undoubtedly help you sort out your feelings now and in the future.

Alice

Acest topic a fost editat de Nicodim: 16 Feb 2004, 09:25 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 17 Feb 2004, 10:18 AM
Mesaj #113


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



Foarte interesant mesajul tau, Fericita.

Ar trebui sa lamurim cateva lucruri din capul locului. Retinerea fata de homosexualitate nu tine obligatoriu de un sistem moral sau religios. Nu este vorba de persoane cu principii morale rigide sau cu convingeri religioase puternice, dupa cum foarte multi incearca sa o scalde. Dezgustul (sau retinerea daca preferati) provine din medii sociale diverse.


Actul homosexual anal e tolerat cu mai multa usurinta de catre restul barbatilor, insa - culmea! - banalul sarut homosexual si felatia ridica stacheta suportabilitatii.

QUOTE ("Fericita")
dar daca cosmetizam putin situatia si in loc de doi punem doua


In momentul in care vizionam o imagine pornografica exista tendinta naturala de a ne pune in situatia respectiva. Ori un barbat se va pozitiona mental cu foarte mare usurinta intre doua lesbiene, in schimb ce pozitionarea mentala intre doi homosexuali ii produce repulsie. De aici apar si comentarii de genul: "Baaai.... ce-l lucreaza pe asta!!!! Dane, asa sa te vad! Sa te chinuie unu' din asta! Bleah!" Va par cuvintele unei persoane religioase sau unei persoane cu principii morale riguroase? Mie nu.

QUOTE ("Fericita")

cu toate ca nu cred ca merita pedepsiti de lege sau privati de alte drepturi sau spre exemplu nici pedofilii care-si franeaza pornirile, daca exista asa ceva.


Fericita, daca ai inceta sa-mi atribui cuvinte pe care nu le-am scris niciodata ar fi foarte bine. Chestia e mult mai simpla: toleranta nu intra in discutie. Normal ca legea care aducea prejudicii homosexualilor a fost o aberatie din sart.

Problema e ca asa cum eu pot respecta convingerea unui homosexual, tot asa si un homosexual ar trebui sa respecte convingerea mea. Ori activismul homosexual incearca sa convinga majoritatea ca omenirea e formata din doua tipuri de oameni: homosexuali si homosexuali in devenire. Total fals! Nicodim a concluzionat ca exista persoane cu o latura homosexuala - explorata sau nu - dupa cum exista si persoane fara aceasta latura, si pentru care homosexualitatea e un subiect care oscileaza intre curiozitate si repulsie

Nimeni nu spune ca ar trebui sa ii eliminam pe homosexuali, ca ar trebui sa-i izolam etc. N-am nimic cu nici un homosexuali, insa actul homosexual imi provoaca repulsie. Asta nu inseamna ca nu pot vedea o fotografie cu doi homosexuali, ori ca am cine stie ce reactie necontrolata.

QUOTE ("Fericita")

Se pare ca simtim nevoia sa ne raportam la valori fixe, iar umanitatea este una din acele valori care nu stau scrise in carti speciale si ar trebui sa evolueaze constant.


Nu e vorba aici de valori fixe si de carti. E pur si simplu... bleah! Atat si nimic mai mult. In rest respect orice persoana, fie homosexuala, hetero, bi sau orice alta orientare ar avea. Si cred ca nu sunt singurul.

Acest topic a fost editat de Figaro: 17 Feb 2004, 10:23 AM


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fericita
mesaj 17 Feb 2004, 11:53 PM
Mesaj #114


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 114
Inscris: 3 December 03
Forumist Nr.: 1.360



Nu cred ca trebuie sa fac "teoria spanacului" doar pentru faptul ca mie mi se pare spanacul bleah. Si nici nu cred ca intereseaza pe cineva. Mi-ar face placere sa mai discutam, Figaro, si daca voi mai avea ceva de zis o sa scriu negresit.
"Problema e ca asa cum eu pot respecta convingerea unui homosexual, tot asa si un homosexual ar trebui sa respecte convingerea mea." Inteleg ce vrei sa zici cu fraza asta, si noi vrem acelasi lucru, dar deocamdata noi nu existam.
Suntem un fel de tolerati.

Nu ti-am atribuit cuvinte pe care nu le-ai scris, desi cam asa s-a inteles. Ma refeream doar la "deliciile sexuale" pe care parca tu le-ai numit astfel, iar ideea am continuat-o fara legatura cu cele spuse de tine, in mare. Sper ca la asta te refereai. Ok.


--------------------
"Zambeste mereu...caci nu stii niciodata cine se va indragosti de zambetul tau." Garcia Marquez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 18 Feb 2004, 02:53 PM
Mesaj #115


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("Fericita")

Mi-ar face placere sa mai discutam, Figaro...

iar ideea am continuat-o fara legatura cu cele spuse de tine


Si mie, insa in umila mea opinie un dialog ar insemna ca eu sa discut argumentele expuse de tine si tu pe cele expuse de mine. Ori daca iti continui ideea fara legatura cu cele spuse de mine s-ar zice ca monologam in paralel. Asteptam sa ma combati cu argumente ceva mai consistente.

================================================================

QUOTE ("Fericita")

Nu cred ca trebuie sa fac "teoria spanacului" doar pentru faptul ca mie mi se pare spanacul bleah.


Hm, sa inteleg ca "spanacul" nu merita nici un comentariu. Atunci cum putem discuta?

Bleah-ul nu imi apartine mie direct si personal, ci e vorba de un mecanism destul de raspandit. Un lucru este clar pentru oricine: o specie devenita brusc homosexuala e condamnata la disparitie. Cred ca exista mecanisme naturale care impiedica acest lucru.

QUOTE ("Fericita")

dar deocamdata noi nu existam. Suntem un fel de tolerati.


Sunteti tolerati oriunde in lume, nu doar in Romania. Nu exista nicaieri pe globul pamantesc o tara majoritar homosexuala. Nu ar avea cum. Treaba sta cam asa: tendinta naturala a unei specii este de a procrea. Homosexualitatea va fi intotdeauna minoritara, si prin asta, tolerata.

Pe la noi atacurile la adresa homosexualitatii au imbracat forme aberante si blamate intens de tarile civilizate. Insa si in tarile civilizate se vorbeste de toleranta - ceea ce noua ne cam lipseste -, insemnand ca minoritatea trebuie tolerata (ai observat bine fenomenul). Nu e vorba aici de sistemul care considera homosexualitatea o infractiune. Si in SUA homosexualii sunt minoritari, si prin aceasta sun tolerati. Activismul homosexual e cea mai buna dovada. Doar persoanele tolerate devin indarjite si simt nevoia sa se afirme. Le da o siguranta si o impresie de care beneficiaza doar majoritatea.

Acest topic a fost editat de Figaro: 18 Feb 2004, 02:56 PM


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fericita
mesaj 19 Feb 2004, 12:14 AM
Mesaj #116


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 114
Inscris: 3 December 03
Forumist Nr.: 1.360



Fericita
"Mi-ar face placere sa mai discutam, Figaro...
iar ideea am continuat-o fara legatura cu cele spuse de tine, in mare" (special l-am pus)
Figaro
"Ori daca iti continui ideea fara legatura cu cele spuse de mine s-ar zice ca monologam in paralel". Ah... Eram sigura ca o sa te iei de chestia asta. Ai spus ca ti-am "atribuit cuvinte" si stiu ca asa s-a inteles, iar eu m-am vazut nevoita sa-ti zic ca doar "deliciile sexuale" iti apartin efectiv. De monologat in paralel nu monologam sigur, atata vreme cat tu ai vorbit pagini in sir, cel putin pana la pagina 4 sigur, numai de "delicii sexuale", iar eu mi-am expus parerea mea in legatura cu chestia asta.
Dar daca ideile noastre nu se prea intersecteaza asta nu inseamna ca nu comunicam. Stai linistit. Dar ceea ce nu-mi doresc este un "chat cu efect intarziat".

Figaro
"Hm, sa inteleg ca "spanacul" nu merita nici un comentariu. Atunci cum putem discuta? Bleah-ul nu imi apartine mie direct si personal, ci e vorba de un mecanism destul de raspandit." Eu chiar iti apreciez "bleah-ul" pentru ca denota un fel de sinceritate absolut personala, naturala. Dar chiar nu cred ca intereseaza pe nimeni daca "spanacul" e bleah sau nu, mai ales ca "e vorba de un mecanism destul de raspandit", deci toata lumea stie ca "spanacul" e bealh, cum nimanui nu-i surade ideea homosexualitatii. Asta nu are insa nici o legatura cu subiectul propus de tine "Homosexualitatea si morala". Bineinteles ca
"bleah-ul" ascunde mai multe teorii si argumente forte dar ce inseaman "bleah-ul" la tine si ce ai lasat sa se inteleaga e cu totul altceva. Eu zic ca am inteles ce ai zis si ce ai fi vrut sa zici.

Figaro
"Problema e ca asa cum eu pot respecta convingerea unui homosexual, tot asa si un homosexual ar trebui sa respecte convingerea mea."
Fericita
"dar deocamdata noi nu existam. Suntem un fel de tolerati."
Desi nuantele sunt interpretabile, mi-ar placea ca cred ca ti-ai dat seama ca toleranta de care vorbeam eu reprezinta defapt un "respect fortat". Am lasat DEX-ul la o parte.


--------------------
"Zambeste mereu...caci nu stii niciodata cine se va indragosti de zambetul tau." Garcia Marquez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 19 Feb 2004, 10:04 AM
Mesaj #117


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("Fericita')

iar eu m-am vazut nevoita sa-ti zic ca doar "deliciile sexuale" iti apartin efectiv.


yikes.gif "Deliciile sexuale" sunt cunoscute pe scara larga. Nu eu le-am inventat. Pe tine te-a jenat faptul ca am facut o paralela intre zoofilie si homosexualitate. Ori paralele cam exista.

QUOTE ("Fericita")

Eu chiar iti apreciez "bleah-ul" pentru ca denota un fel de sinceritate absolut personala, naturala.


Asta era si ideea: tendinta naturala. Sinceritatea este personala, "bleah-ul" insa nu.

QUOTE ("Fericita")

Bineinteles ca "bleah-ul" ascunde mai multe teorii si argumente forte dar ce inseaman "bleah-ul" la tine


Nu e vorba de teorii, ci de o reactie absolut normala, care apartine MAJORIATII. Fericita, cum se face ca nu vezi in jurul tau? Cu toate teoriile complicate si justificative, homosexualitatea oscileaza undeva intre curiozitate si dezgust. Dar asa nu are nici o legatura cu homosexualii. Actul homosexual provoaca repulsie. Atat si nimic mai mult.

=============================================

QUOTE ("Fericita")

Desi nuantele sunt interpretabile, mi-ar placea ca cred ca ti-ai dat seama ca toleranta de care vorbeam eu reprezinta defapt un "respect fortat".


Sa obtii respectul majoritatii e una si sa fortezi opinia majoritatii e altceva. Poti avea respect pentru o persoana chiar daca opiniile sunt diametral opuse. Homosexualii incearca sa schimbe acea "sinceritate absolut naturala" de care vorbesti, si care este, in definitiv, tendinta majoritatii. Ori asta nu mi se pare ok. Pot sa respect si chiar sa fiu foarte bun prieten cu un homosexual, dar nu pot sa imi infranez "bleah-ul". Tot ce pot face este sa ma stapanesc si sa nu-i lezez sentimentele, dar pentru asta si el trebuie sa pastreze discretie. Ori la ora actuala homosexualii dovedesc un fel de detasare senina, ceva in genul:"voi sunteti prosti si incuiati, habar n-aveti ce bucurie si implinire e sa fii homosexual". Da, frumos, dar e treaba VOASTRA. Nu ne fortati "bleah-ul". Un pic de discretie.

Acest topic a fost editat de Figaro: 19 Feb 2004, 10:17 AM


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fericita
mesaj 19 Feb 2004, 03:04 PM
Mesaj #118


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 114
Inscris: 3 December 03
Forumist Nr.: 1.360



Figaro, stiu ca-mi iesi superior in multe, dar tu nu pricepi. Pur si simplu am impresia ca nu intelegi cu capu'. Desi am multe lacune de cultura generala, si daca vrei sa ma combati neaparat te sfatuiesc sa te folosesti de chestiile asta ca sa-mi inchizi gura odata, as vrea sa-ti atrag atentia ca inteligenta si logica mea sunt foarte active. Aici e mai greu poate sa ma combati.

Figaro, toti suntem de acord ca homosexualitatea oscileaza intre curiozitate si dezgust si provoaca repulsie si e o reactie absolut normala care apartine majoritatii. Indiferent de parerea mea proprie si personala, daca pe mine ma dezgusta sau nu,
chiar asa este. SI MI SE PARE FOARTE NORMAL, NU ACUZ CU NIMIC ATITUDINEA ASTA. Este o reactie normala, nici macar majoritare ci pur normala, doar felul in care este etalata ma poate deranja ca si cum v-am da afara din propriul pat. Am
inteles asta si eu si tu si toata lumea. Dar nu in asta consta moralitatea! firar sa fie. Deschide alt topic daca vrei despre "Honosexualitate si dezgust" sau despre "Homosexualitatea ca minoritate" caci morala ta este morala majoritatii. Eu inteleg
ca aceasta majoritate pentru tine este si baza teoriilor tale si fara ea ti-ai fi vazut "bleah-ul" nejustificat pe baza de pareri personale. Tu esti mult mai afectat decat mine in problema asta desi eu ar trebui sa fiu astfel. Nu faci altceva decat sa fi
mereu "Gica Contra", iar ideile tale, nici macar nu au un fir logic si o concluzie sau morala sunt pur si simplu "inconveniente" aruncate la intamplare. Singur iti distrugi topicul, Figaro. Tu nu faci diferenta intre tine si majoritate si iti place sa te folosesti
de ea ca sa-ti susti ideile. Te simti ocrotit probabil.

Figaro
"Pot sa respect si chiar sa fiu foarte bun prieten cu un homosexual, dar nu pot sa imi infranez "bleah-ul". Tot ce pot face este sa ma stapanesc si sa nu-i lezez sentimentele, dar pentru asta si el trebuie sa pastreze discretie. Ori la ora actuala
homosexualii dovedesc un fel de detasare senina, ceva in genul: "voi sunteti prosti si incuiati, habar n-aveti ce bucurie si implinire e sa fii homosexual". Da, frumos, dar e treaba VOASTRA. Nu ne fortati "bleah-ul". Un pic de discretie."
Eu una ies des prin oras, cluburi, cunosc oameni, mai aflu de unu de alta ca-s pe invers dar crede-ma ca niciodata nu i-am vazut "destrabalandu-se", desi sunt unii, asa e, care intrec limita bunului simt (dar si cand heterosexualii intrec limita bunului
simt, deranjeaza). Tot ce-ai scris aici se afla doar la tine in cap cu aceasta ardoare si convingere, iar daca chiar exista asa ceva si chiar ti s-a intamplat atunci te rog sa nu generalizezi. Te-a facut vreodata un prieten homosexual de ras in public, se pare? Ceea ce scrii tu este mai mult de o parere personala/majoritara, mie imi suna a experienta. Dar nu generaliza.

In concluzie deci. Una e sa nu fii de acord si alta sa nu intelegi. Dar cu toate astea, esti primul care vine sa riposteze. Si in primul rand nu esti dispus sa inveti nimic de la mine, de la ceilalti. Uite... eu am invatat de la tine cat de "bleah" este.
Ma tem ca discutia cu tine nu va duce nicaieri. Sper sa depasim situatia. Cum spuneam, fara "chat cu efect intarziat".

Succes! spoton.gif


--------------------
"Zambeste mereu...caci nu stii niciodata cine se va indragosti de zambetul tau." Garcia Marquez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 19 Feb 2004, 03:17 PM
Mesaj #119


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("Fericita")

asta ca sa-mi inchizi gura odata, as vrea sa-ti atrag atentia ca inteligenta si logica mea sunt foarte active.


Nu vreau sa-ti inchid gura, ci vreau doar sa te fac sa intelegi ca reactia mea este una normala si raspandita. Asta nu inseamna ca ma tin la distanta de un homosexual, ca n-as da mana cu el etc. Si nu-ti sunt superior in nimic. Forumul Hanu Ancutei nu e un concurs de superioritate. Sunt discutii, atat si nimic mai mult.

QUOTE ("Fericita")

Pur si simplu am impresia ca nu intelegi cu capu'.


Fericita, aici e problema: nu capul e buba. Toti intelegem homosexualitatea cu capul, insa reactia de "bleah" nu tine de cap.

QUOTE ("Fericita")

si e o reactie absolut normala care apartine majoritatii.


Exact. Am incercat sa despart de la bun inceput apele: homosexualii sunt ok, cei mai simpatici si mai draguti oameni de pe pamant. Insa actul homosexual e bleah.

QUOTE ("Fericita")

Eu una ies des prin oras, cluburi, cunosc oameni, mai aflu de unu de alta ca-s pe invers dar crede-ma ca niciodata nu i-am vazut "destrabalandu-se", desi sunt unii, asa e, care intrec limita bunului simt


Nu vreau sa fiu considerat rau, dar avem pe forum pe cineva care isi povesteste experientele sexuale. Parerea mea e ca nici macar un heterosexual n-ar trebui sa faca treaba asta. Sunt chestii intime. In fine, poate ca gresesc.

QUOTE ("Fericita")
Sper sa depasim situatia.


Cred ca am depasit-o. Important e ca m-ai inteles. Si eu te-am inteles, asa ca avem cale deschisa pentru resepectul reciproc. Ca asa e bine si frumos.

Acest topic a fost editat de Figaro: 19 Feb 2004, 03:23 PM


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 19 Feb 2004, 03:31 PM
Mesaj #120





Guests






QUOTE (Figaro @ Feb 19 2004, 02:17 PM)
Nu vreau sa fiu considerat rau, dar avem pe forum pe cineva care isi povesteste experientele sexuale. Parerea mea e ca nici macar un heterosexual n-ar trebui sa faca treaba asta. Sunt chestii intime. In fine, poate ca gresesc.


Figaro, nu vrei, dar esti rau si judeci fara sa te gandesti putin.
La forumul "Dragoste si sex" cam 90% dintre participanti au povestit macar o data o experienta sexuala, indiferent de faptul ca sunt hetero sau straight.
La "Povestea mea" e alta "poveste": fiecare are coltisorul lui, special creat pt a vorbi ce nu poate spune in alte locuri pe han...Daca te deranjeaza , nu citi.
Si hai sa stam stramb si sa gandim drept: atata timp cat nu sunt vulgari in exprimare, atata timp cat nu forteaza pe nimeni sa le citeasca postarile si nu au aere de super oameni , super destepti si mai stiu eu cum, eu zic ca e ok sa-si povesteasca experientele.E dreptul lor de a vorbi, de a spune ce simt, ce-au facut, ce gandesc.
Poate ar trebui sa citesti si tu povestioara al carei link se afla in jurnalul lui Nicodim...Sa vezi si tu ca ei au probleme imense si fara sa mai comentam noi modul lor de viata si mai ales, modul lor de-a face sex.
Spui ca esti tolerant? Pai fii pana la capat..Toleranta pe bucatele seamana a ipocrizie ,nu a toleranta.
Sper ca m-am facut inteleasa si ca stii ca-mi esti drag, dar uneori...Arghh, ce ti-as mai zice fo 2 rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damnatius
mesaj 19 Feb 2004, 03:38 PM
Mesaj #121


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 635
Inscris: 3 August 03
Din: Bucuresti / Ramnicu Valcea
Forumist Nr.: 537



QUOTE
Pe tine te-a jenat faptul ca am facut o paralela intre zoofilie si homosexualitate. Ori paralele cam exista.




Figaro, in cazul zoofiliei nu poti vorbi despre consimtamantul "partenerului" si nici de maturitatea lui afectiva.
Cum poti sa faci o paralela cu homosexualitatea?? Cred ca s-a mai vorbit despre asta destul! Partenerul/a trebuie sa fie matur/a fizic SI afectiv si sa fie de acord, bineinteles. Deliciile de care vorbeai tu NU indeplinesc aceste conditii! Asa ca nu stiu ce paralele faci tu acolo...


"bleah" nu are nici o legatura cu Moral vs. Imoral. Ai auzit vreodata de o fantezie sexuala numita Dusul Auriu? Unele cupluri practica asa ceva, desi probabil ca majoritatea gaseste acest lucru "bleah!!!". Si mie tot bleah mi se pare, dar nu consider cuplurile care fac asta imorale. Despre asta era topicul - Homosexualitatea si Morala.


Insa in legatura cu casatoriile RELIGIOASE intre homosexuali, acestia din urma nu au nici un drept sa oblige preotii sa ii casatoreasca atata timp cat Biserica este de parere ca homosexualitatea este un pacat. Nu este vorba de discriminare pe criterii de orientare sexuala. Nici eu, daca m-as hotara sa ma casatoresc peste o saptamana cu prietena mea, nu as putea sa conving un preot sa oficieze casatoria, pt simplul motiv ca este Postul Pastilor. E vorba de dogma.


Nu stiu daca m-am facut bine inteles. Casatoria homosexuala pur si simplu nu este considerata "crestineasca" de catre biserica. Si homosexualii sau statul si societatea nu au nici un drept sa impuna bisericii sa accepte oficirii unor ceremonialuri care nu se potrivesc cu dogma lor.

=====================
EDIT

Se pare ca pana am scris io au aparut alte posturi. Intr-unul din ele, Figaro, Fericita iti spunea si ea ca "bleah" nu are legatura cu topicul. Ce raspunzi la chestia asta? ( ca vad ca ai ignorat aspectul asta din postarea ei)

Acest topic a fost editat de Damnatius: 19 Feb 2004, 03:55 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 19 Feb 2004, 03:51 PM
Mesaj #122


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("Afrodita")

Spui ca esti tolerant? Pai fii pana la capat..Toleranta pe bucatele seamana a ipocrizie ,nu a toleranta.


Ai dreptate, am specificat de la bun inceput ca la faza asta s-ar putea sa ma insel. Oricum, daca as fi fost in locului lui m-as fi manifestat mai... temperat. Repet, e doar o opinie personala. smile.gif

======================================================

QUOTE ("Damnatius")

Figaro, in cazul zoofiliei nu poti vorbi despre consimtamantul "partenerului" si nici de maturitatea lui afectiva.


Nu am pus problema zoofiliei din punct de vedere al consitamantului "partenerului", ci al reactiei naturale pe care zoofilia si homosexualitatea o trezesc majoritatii. Exista o tendinta a majoritatii - Fericita a inteles foarte bine - , si anume de a procrea. Din acest punct de vedere zoofilia si homosexualitatea sunt abateri.

QUOTE ("Damnatius")

Si mie tot bleah mi se pare, dar nu consider cuplurile care fac asta imorale.


Exista diferite tipuri de morala. Morala unui crestin e una, morala unui ateu e alta s.a.m.d.

QUOTE ("Damnatius")

Casatoria homosexuala pur si simplu nu este considerata "crestineasca" de catre biserica.


Homosexualitatea este considerata pacat impotriva firii, adica impotriva tendintei de a perpetua specia (Cresteti, inmultiti-va si umpleti pamantul). Asta e toata explicatia.

Acest topic a fost editat de Figaro: 19 Feb 2004, 03:54 PM


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damnatius
mesaj 19 Feb 2004, 04:20 PM
Mesaj #123


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 635
Inscris: 3 August 03
Din: Bucuresti / Ramnicu Valcea
Forumist Nr.: 537



QUOTE
Exista o tendinta a majoritatii - Fericita a inteles foarte bine - , si anume de a procrea. Din acest punct de vedere zoofilia si homosexualitatea sunt abateri.


...right...

Si ce legatura are asta cu a fi sau a nu fi moral?

QUOTE
Exista diferite tipuri de morala. Morala unui crestin e una, morala unui ateu e alta s.a.m.d.


Figaro, cred ca cel mai bine ar fi sa spui acum clar, si pentru toata lumea:

Ai vrut sa spui Homosexualitatea si Morala sau Homosexualiatatea si Morala CRESTINA????

Daca raspunsul este cel din urma atunci afla ca stim cu totii care este pozitia bisericii, iar o discutie in jurul motivelor bisericii pentru aceasta pozitie nu are nici un rost, decat daca vrei sa faci propaganda religioasa, caz in care trebuia sa postezi la Credinta, nu la Filosofie.

Daca raspunsul este totusi prima varianta, asa cum cred ca a inteles cea mai mare parte a forumistilor, atunci iti spun ca nu are nici o importanta ce esti - crestin sau ateu sau samd. - pentru a intelege ca a viola un copil sau un cadavru este imoral, pe cand un act consimtit de ambii parteneri maturi fizic si afectiv, care se petrece in intimitatea caminului lor si nu ne lezeaza cu nimic pe noi ceilalti (cel putin nu mai mult decat lezeaza un act intre parteneri hetero) este moral. Nu vad de ce nu ar fi.

===========

QUOTE
Morala unui crestin e una, morala unui ateu e alta


Asta e o aluzie subtila, sau ce? (stiu ca e) . Vezi ca nu toti crestinii au aceeasi morala ca tine, iar morala ta nu e neaparat reprezentativa pentru toti crestinii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 19 Feb 2004, 04:36 PM
Mesaj #124


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("Damnatius")
Si ce legatura are asta cu a fi sau a nu fi moral?


Din ce punct de vedere? Fiecare morala e dependenta de sistemul care o genereaza.

================================

QUOTE ("Damnatius")
Ai vrut sa spui Homosexualitatea si Morala sau Homosexualiatatea si Morala CRESTINA???


Cu toate ca nu suntem la Filosofie s-a pus si problema pozitiei crestinismului fata de homosexualitate. Nu este vorba de propaganda religioasa, ci de un raspuns la niste intrebari. Atat si nimic mai mult.

================================
QUOTE ("Damnatius")
Asta e o aluzie subtila, sau ce? (stiu ca e) . Vezi ca nu toti crestinii au aceeasi morala ca tine, iar morala ta nu e neaparat reprezentativa pentru toti crestinii.


Din cate stiu eu decalogul moral e acelasi. In rest exista atat puncte comune intre crestini cat si diferente de opinie. In afara de Biserica Anglicana - care accepta homosexualitatea - nici o alta Biserica nu o face. Proportia Bisericilor care nu accepta homosexualitatea este de 99,99% biggrin.gif

===============================

Daca raspunsul este totusi prima varianta, asa cum cred ca a inteles cea mai mare parte a forumistilor, atunci iti spun ca nu are nici o importanta ce esti - crestin sau ateu sau samd. - pentru a intelege ca a viola un copil sau un cadavru este imoral, pe cand un act consimtit de ambii parteneri maturi fizic si afectiv, care se petrece in intimitatea caminului lor si nu ne lezeaza cu nimic pe noi ceilalti
===============================

Interesant! Dar zoofilia nu se petrece tot in intimitatea caminului? Pe cine lezeaza?


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damnatius
mesaj 19 Feb 2004, 04:47 PM
Mesaj #125


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 635
Inscris: 3 August 03
Din: Bucuresti / Ramnicu Valcea
Forumist Nr.: 537



QUOTE
Din ce punct de vedere? Fiecare morala e dependenta de sistemul care o genereaza.


Tipic. Raspuni cu o intrebare care nici macar nu clarifica in nici un fel lucrurile.
CE LEGATURA ARE FAPTUL CA ITI E GREATA DE CEVA CU MORALITATEA????
Este moral ca femeile sa aiba ciclu? Ca mai tuturor barbatilor li se face greata cand se gandesc la treaba asta.

Raspunde si tu simplu la intrebarea care am scris-o in caps.

QUOTE
  Proportia Bisericilor care nu accepta homosexualitatea este de 99,99% 


Vrei sa spui ca daca nu impartasesti credintele bisericii (oricare dintre ele, si toate la un loc) in proportie de 99,99% nu esti crestin?

Acest topic a fost editat de Damnatius: 19 Feb 2004, 04:51 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 19 Feb 2004, 05:00 PM
Mesaj #126


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("Damnatius")

Tipic. Raspuni cu o intrebare care nici macar nu clarifica in nici un fel lucrurile. CE LEGATURA ARE FAPTUL CA ITI E GREATA DE CEVA CU MORALITATEA????


Am explicat, ma vad nevoit sa ma repet: tendita speicei este de a procrea. Greata este un mecanism natural - la fel ca instinctul de conservare - care protejeaza tendinta genereala. E vorba de o protectie. Un aliment descompus iti trezeste greata.

QUOTE ("Damnatius")

Este moral ca femeile sa aiba ciclu? Ca mai tuturor barbatilor li se face greata cand se gandesc la treaba asta.


Copmparatia e total nepotrivita. Ciclul nu tine de vointa femeii, in timp ce un homosexual beneficiaza de alegere. In plus ciclul femeii nu pune in pericol tendinta naturala a speciei.

In ce priveste greata pe care o manifesta barbatii fata de ciclul femeilor ar putea tine tot de un mecanism de protectie. Actul sexual implica riscuri in aceasta perioada (infectii).

==================================

QUOTE ("Damnatius")

CE LEGATURA ARE FAPTUL CA ITI E GREATA DE CEVA CU MORALITATEA????


E o intrebare prietenul Catalin a dat un raspuns excelent: moralitatea tine tot de sistemul de aparare. De data aceasta vorbim de un sistem de protectie la nivel social. Nu stiu exact ce legatura ar avea greata cu moralitatea. Depinde.

=================================

QUOTE ('Damnatius")

Vrei sa spui ca daca nu impartasesti credintele bisericii (oricare dintre ele, si toate la un loc) in proportie de 99,99% nu esti crestin?


Unele credinte sunt generale, altele sunt particulare. In cazul de fata e vorba de O PROBLEMA GENERALA, nu particulara.

Acest topic a fost editat de Figaro: 19 Feb 2004, 05:05 PM


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damnatius
mesaj 19 Feb 2004, 06:54 PM
Mesaj #127


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 635
Inscris: 3 August 03
Din: Bucuresti / Ramnicu Valcea
Forumist Nr.: 537



In primul rand Catalin nu imi este prieten. Nici macar nu ne cunoastem in afara forumului, si e nevoie mai mult decat opinii comune asupra unor subiecte ca sa fii prieten cu cineva.


Doi: vad ca o dai iar in diverse cu supravietuirea speciei. Daca e asa atunci explica-mi cum privesti calugaria in contextul asta.

Trei: Homosexuali au de ales intre a fii ei insisi, dar blamati de societate, sau a se minti pentru a fi acceptati. Tu vad ca ai prefera sa fie in a doua postura ( nu inteleg de ce, doar si crestinii erau paria odata).


Patru: Tu chiar crezi chestia asta cu "Morala este un mecanism defensiv al speciei". Nu ma intereseaza ce a spus Catalin, eu vorbeam cu tine. Si vreau sa stiu parerea ta. In opinia mea daca asta ar fi adevarat noi nu am fi altceva decat niste animale foarte inteligente.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 20 Feb 2004, 10:38 AM
Mesaj #128


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("Damnatius")

Doi: vad ca o dai iar in diverse cu supravietuirea speciei. Daca e asa atunci explica-mi cum privesti calugaria in contextul asta.


Calugaria nu este o abatere sexuala. Calugarii au o vocatie spirituala.

QUOTE ("Damantius")

Trei: Homosexuali au de ales intre a fii ei insisi, dar blamati de societate, sau a se minti pentru a fi acceptati. Tu vad ca ai prefera sa fie in a doua postura ( nu inteleg de ce, doar si crestinii erau paria odata).


Crestinii nu prea se situeaza impotriva firii.

================================

QUOTE ("Damnatius")

Patru: Tu chiar crezi chestia asta cu "Morala este un mecanism defensiv al speciei".


Daca ai fi urmarit canalul Discovery ai fi vazut doua documentare interesante. Primul trata despre greata ca mecanism de aparare. Nu avea legatura cu homosexualitatea. Al doilea avea insa legatura cu homosexualitatea. Era vorba de o zona a creierului, care, in cazul homosexualilor, avea o intindere mai mare.

Interesant era comentariul: iata aici o zona din creierul unui barbat homoesxual si o zona din creierul unui barbat normal.

Asa ca hai sa fim seriosi! Nu numai ca sociateatea nu ii blameaza pe homosexuali, ba chiar e ceva interesant sa ai un prieten gay. Insa asta e cu totul altceva. Eu vorbeam de... retinerea pe care o are majoritatea fata de homosexuali.

==================================

QUOTE ("Damnatius")

eu vorbeam cu tine


Ok, hai sa-ti pun si eu o intrebare directa. Spune-mi sincer, ai face dragoste cu un barbat? Ai face sex oral sau anal cu un barbat? Sau macar un simplul sarut?

Te rog sa iti motivezi raspunsul.

Acest topic a fost editat de Figaro: 20 Feb 2004, 10:39 AM


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damnatius
mesaj 20 Feb 2004, 05:19 PM
Mesaj #129


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 635
Inscris: 3 August 03
Din: Bucuresti / Ramnicu Valcea
Forumist Nr.: 537



Ce am vazut io pe discovery era o comparatie intre creierul unui barbat normal cu cel al unui transexual, care e cu totul altceva. Si am urmarit multe emisiuni legate de sexualitate.

QUOTE
Calugaria nu este o abatere sexuala. Calugarii au o vocatie spirituala.



Conform argumentelor tale de pana acum (specia, supravietuirea, greata ca mecanism defensiv), calugaria ESTE o abatere sexuala, pentru ca e impotriva tendintei naturale, cum ai zis si tu, de a procrea. Faza cu "au vocatie spirituala" nu are ce cauta in discutia asta. Am mai spus odata si mai spun si acum: Stiu pozitia bisericii, stiu ca homosexualitatea este imorala din punct de vedere crestinesc, dar NU despre asta e vorba aici. NU mai aduce argumente religioase!

QUOTE
Crestinii nu prea se situeaza impotriva firii. 


Dupa parerea mea moralitatea tine mai mult de a face bine sau rau. Este imoral sa-ti arunci copiii in strada, dar nu pentru ca e impotriva firii sau pentru ca pune in pericol specia, ci pentru ca astfel le faci un rau copiilor tai. Daca aruncandu-i in strada ar insemna ca ii salvezi de la moarte n-ar mai fi deloc imoral. Impotriva firii sau nu, moralitatea unui om tine de faptele sale si felul in care aceste afecteaza restul oamenilor, nu de felul sau de a fi.


QUOTE
Daca ai fi urmarit canalul Discovery ...


Nu ma intereseaza ce spune canalul Discovery, nici Catalin, nici oricine altcineva!! Intrebarea era simpla: TU (adica persoana care intra pe acest forum cu nickul de Figaro) CE CREZI : MORALA ESTE UN MECANISM DEFENSIV AL SPECIEI???

Astept un raspun simplu, cu DA sau NU. Fara justificari, fara trimiteri la documentare, carti sau alte alea. Vreau DOAR PAREREA TA.


In final sa-ti raspund la intrebare:

Nu, la toate cele patru puncte. De ce? Pai eu sunt heterosexual, imi plac femeile. Nu ma simt atras de barbati. Chiar imi provoaca greata pana si ideea de a saruta un barbat (asta asteptai, nu?) . Dar asta NU ARE NICI O LEGATURA CU MORALA. NICI UNA. Nu as face nici unul din lucrurilea acelea nu pentru ca sunt imorale ci pentru ca sunt impotriva firii MELE. Daca as fi homo probabil ca le-as face, dar as pastra toate celelalte norme morale pe care le am si azi (nu fur, nu omor, sunt loial prietenilor, ii respect pe ceilalti - daca merita - samd) .

O intrebare care ar fi avut o legatura cu morala ar fi fost poate : AI face sex cu o prostituata? Ti-ai insela nevasta? Ti-ai trada prietenii? Dar astea nu sunt subiectul discutiei de fata.

Sper ca e clar raspunsul. Astept un raspuns si de la tine. De o singura silaba.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 20 Feb 2004, 05:45 PM
Mesaj #130


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("Damnatius")

Conform argumentelor tale de pana acum (specia, supravietuirea, greata ca mecanism defensiv), calugaria ESTE o abatere sexuala


Hm, asa si marinarii se incadreaza cam in aceeasi categorie tongue.gif Doar in cazul in care nu sunt homosexuali.

==========================================================

QUOTE ("Damnatius")

Chiar imi provoaca greata pana si ideea de a saruta un barbat (asta asteptai, nu?) . Dar asta NU ARE NICI O LEGATURA CU MORALA. NICI UNA.


Interesant. Oare de ce iti provoaca greata?

Razboiul are legatura cu morala? Sau nu are?

Nu exista o moralitate unica. Fiecare fapta e dependeta de un intreg sistem, de anumite puncte de vedere. Din punct de vedere al libertatii individului nu e considerata imorala. Din punct de vedere religios e considerata un pacat impotriva firii. Depinde in ce fel punct de vedere privesti problema.

Acest topic a fost editat de Figaro: 20 Feb 2004, 05:51 PM


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nana Floare
mesaj 20 Feb 2004, 06:01 PM
Mesaj #131


Debutul Fulminant
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 2.165
Inscris: 12 September 03
Forumist Nr.: 757



Figaro, sa stii ca ai un punct de vedere interesant. Incerc sa il rezum si te rog sa ma corectezi daca gresesc:

1. Oamenii sunt animale superioare, dar, inainte de toate, sunt niste animale si supremul lor scop este perpetuarea speciei.

2. Am fost inzestrati cu doua mecanisme care asigura aceasta perpetuare:

a. greatza biologica-viscerala fatza de actele sexuale altele decat cel dintre persoane de sex opus

b. sistemul moral - care in majoritatea cazurilor din istorie a repudiat actele sexuale altele decat cel dintre persoane de sex opus

Totusi, cred ca Damnatius spune ceva...De ce, daca tot avem foarte eficientul mecanism de protectie biologic (greatza), mai este nevoie si de mecanismul moral?

Eu zic asa: faptul ca exista si mecanismul moral se datoreaza faptului ca foarte multe persoane nu ar resimti nici un fel de greatza...dar prin morala sunt indoctrinati sa isi anuleze acea parte din eu care are inclinatii homosexuale. Si morala asta incepe cu cei sapte ani de acasa, cu chestii spuse cand eram mici copii si care ne-au transformat subconstientul...Versiunea asta pe care am propus-o se potriveste si cu ce zicea Misti pe un alt thread si cu teoria psihanalitica (care pretinde ca la nastere suntem niste bisexuali/sau perversi polimorfi, dar ca dup'aia suntem indoctrinati social si ne reprimam tendintele care pe termen lung ar atenta la buna perpetuare a speciei)


Io atata zic...faptul ca exista astea doua mecanisme e o dovada ca primul dintre ele (greatza) nu e chiar asa de universal cum se crede.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damnatius
mesaj 20 Feb 2004, 06:09 PM
Mesaj #132


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 635
Inscris: 3 August 03
Din: Bucuresti / Ramnicu Valcea
Forumist Nr.: 537



QUOTE
  Hm, asa si marinarii se incadreaza cam in aceeasi categorie  Doar in cazul in care nu sunt homosexuali. 


Mai sa fie! Crezi? Pai marinari au sotii la tarm, cu care fac si copii. Nu vad cu se incadreaza. Faptul ca nu fac sex cat timp sunt pe mare nu inseamna ca pe uscat sunt calugari. Prin urmare isi fac datoria naturala de a procrea, asa ca NU sunt in aceeasi categorie.



QUOTE
Din punct de vedere religios e considerata un pacat impotriva firii .


Punctul de vedere religios nu ma intereseaza. Il cunosc foarte bine. Dar topicul este Homosexualiatatea si Morala, nu Homosexualitatea si Morala Crestina. Am mai spus asta, dar cu tine omul trebuie sa repete de 100 de ori.


QUOTE
Interesant. Oare de ce iti provoaca greata?


Nu-i deloc interesant Figaro. Si stii ce nu mai e interesant? Discutia asta, in care tu refuzi pur si simplu sa raspunzi la o intrebare simpla pe care ti-am adresat-o de doua ori. Imi pare rau dar asa nu se poate discuta. Te feresti de raspunsuri si apoi te ascunzi dupa alte intrebari fara nici un rost. Ti-e frica cumva ca raspunsurile te-ar incrimina. Oricum nu mai conteaza, eu nu mai am nimic de spus, iar alte intrebari oricum nu au rost, fiindca n-o sa raspunzi niciodata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nana Floare
mesaj 20 Feb 2004, 06:09 PM
Mesaj #133


Debutul Fulminant
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 2.165
Inscris: 12 September 03
Forumist Nr.: 757



@Figaro
QUOTE
Ciclul nu tine de vointa femeii, in timp ce un homosexual beneficiaza de alegere


Ti-as fi recunoscator daca mi-ai explica despre ce alegere beneficiez eu? blink.gif

De asemenea, ti-as fi recunoscator daca ai explica cum reconciliezi ideea de alegere cu faptul ca citezi documentare de pe Discovery care sustin ca homosexualitatea tine de genetic/congenital, nicidecum de "educatie gresita", "lipsa de moralitate" si alea alea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 20 Feb 2004, 06:10 PM
Mesaj #134


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("Nicodim")

Eu zic asa: faptul ca exista si mecanismul moral se datoreaza faptului ca foarte multe persoane nu ar resimti nici un fel de greatza...dar prin morala sunt indoctrinati sa isi anuleze acea parte din eu care are inclinatii homosexuale.


Nicodim, greata e aplicabila si zoofiliei.

Spune-mi si mie, nu cumva tot indoctrinarea morala ne face sa ne anulam acea parte din eu care are inclinatii zoofile?



--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nana Floare
mesaj 20 Feb 2004, 06:13 PM
Mesaj #135


Debutul Fulminant
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 2.165
Inscris: 12 September 03
Forumist Nr.: 757



Pai tocmai aici e problema: greatza fatza de sexul cu o persoana de acelasi sex este mult mai putin frecventa decat greatza fatza de sexul cu animale. Ca altfel nu s-ar explica cum de au fost civilizatii gen Grecia Antica si Roma lui Calligula - cand practicile homosexuale erau mult mai raspandite decat astazi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 20 Feb 2004, 06:13 PM
Mesaj #136


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("Nicodim")

De asemenea, ti-as fi recunoscator daca ai explica cum reconciliezi ideea de alegere cu faptul ca citezi documentare de pe Discovery care sustin ca homosexualitatea tine de genetic/congenital, nicidecum de "educatie gresita", "lipsa de moralitate" si alea alea.


Scuze, e greseala mea. Damnatius m-a corectat: era vorba de un documentar despre transsexuali. Acestia nu beneficiaza de alegere.

Deocamdata nu exista o dovada a unei defect nativ al homosexualitatii. Pana la o dovada negru pe alb o consider in continuare o deviatie sexuala.


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nana Floare
mesaj 20 Feb 2004, 06:16 PM
Mesaj #137


Debutul Fulminant
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 2.165
Inscris: 12 September 03
Forumist Nr.: 757



Deci esti de acord cu mine: sistemul moral are un rol urias, tocmai pentru ca gretza nu este universala, ci mult mai limitata decat ai lasat tu sa se inteleaga. De ce ne-ar mai trebui morala, daca oricum ne-ar fi greata si n-am fi tentati?

QUOTE
Pana la o dovada negru pe alb o consider in continuare o deviatie sexuala.


Care este cauza?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 20 Feb 2004, 06:16 PM
Mesaj #138


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("Nicodim")

Pai tocmai aici e problema: greatza fatza de sexul cu o persoana de acelasi sex este mult mai putin frecventa decat greatza fatza de sexul cu animale.


Aici gresesti cu desavarsire. Ceva ai drepatate. De abea aici este vorba de indoctrinare. Majritatea se tem ca manifestandu-si greata fata de actul homosexual ar fi catalogati drept incuiati, retrograzi etc. Greata e unanim raspandita, insa e mascata mai bine.


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 20 Feb 2004, 06:18 PM
Mesaj #139


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("Nicodim")

Care este cauza?


Homosexualitatea e o deviatie sexuala. Nu stiu care sunt cauzele deviatiilor sexuale.


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nana Floare
mesaj 20 Feb 2004, 06:21 PM
Mesaj #140


Debutul Fulminant
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 2.165
Inscris: 12 September 03
Forumist Nr.: 757



Nu te mai inteleg:

pe de o parte, gretza e universal raspandita si tine de biologic

pe de alta parte, homosexualitatea si alte perversitati sunt cu origine sociala, nu biologica

Pai homosexualii si ceilalti perversi cum se face ca nu li se face greatza? Cum au ajuns in halul asta? Daca nu au o radacina genetica/congenitala toate astea?

Eu vad aici o mare contradictie...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

18 Pagini V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 27 April 2024 - 10:37 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman